[]

Spor sirasinda mide bulantisi

Asiri ham bir insan degilim, hafif tempoda haftada 6-7 km falan kosuyorum, bi o kadar bisiklete biniyorum, yoga tarzi egzersizleri de düzenli yapiyorum. Ama grup halinde yapilan kardiyo egzersizlerinde (crossfit, hiit vs.) cok midem bulaniyor, yarim saat icinde kusacak gibi oluyorum, grupta hic spor yapmadigini bildigim insanlar bile bir sekil sürdürebiliyorlar, ben genelde son 15 dk'yi falan pas gecmek zorunda kaliyorum. Neden böyle? Ne yapmak gerekir?




 
Nadiren de olsa bana da olduğu oluyor. Kan şekeriyle alakalı bence.


  • ruhen hastayim ben  (08.09.21 22:52:01) 
Bende fit bi insanımdır bana da oluyor. Benim tansiyonum normalde düşüktür. Ben tansiyon düşmesi yaşadığımı düşünüyorum. Şöyle bi kaç dk durup sonra yavaştan tekrar başlarsam problem yaşamıyorum.

Sporlarımı aç yaptığım için kan şeleri ile de alakalı olabilir ama kendi deneyimime göre daha düşük bir ihtimal.
  • zimbirik  (08.09.21 23:00:08) 
Ben böyle olunca yere yatıp ayaklarımı yukarıda kalacak şekilde bir kutuya yaslayarak bir üç beş dk dinleniyorum geçiyor.


  • zoghurt  (08.09.21 23:32:03) 
yaşadığınız şeyi seneler önce o kadar şiddetli şekilde yaşadım ki tarifi mümkün değil. dediğiniz gibi kardiyo yaptıktan sonra yaklaşık 15 20 dakika süren, kusma isteği doğurmayan ama inanılmaz bir şiddette mide bulantısı yaşıyordum. artıdan haftanın 3 5 günü ciddi mide bulantısıyla uyanıyordum öğlene kadar geçiyordu. 1-2 doktordan sonra son doktorum ultrason önerdi ve ultrasında apandisit'im olduğu görüldü, tomografiyle de kesinleşti. tıbbi terimini unuttum fakat uzun süreli apandisit sonucu yağ dokusu oluşumu gibi bir şey olmuş bende seneler boyunca. çünkü o bulantı lise sonda hafif hafif başladı, üniversite 2. dönemde bezdirecek hale gelmişti, bu sayede keşfedildi.

yani sonuç olarak doktorlar hastalık tam olarak ben burdayım demeden pek bir şey bulamıyorlar ve ciddiye de almıyorlar. size önerim sadece bu bulantıyı normalleştirmeyin, zamana yayarak da olsa sebebini doktorlarla, ve araştırarak bulmaya çalışın. ultrason tomografi vs isterlerse reddetmeyin.
  • alkandor9449  (09.09.21 01:07:48) 
hafif tempoda haftada 6-7 km kosmak iyi guzel de, crossfit falan bunlar ciddi kardio gerektiren aktiviteler, senin ciger yetmiyor buyuk ihtimal. bir diger neden de tok karnina spor yapmaya calismak olabilir, spordan once mideyi doldurma. spor sirasinda bol su ic.

1-2 ay gectikten sonra hala alismiyorsan o zaman bir doktora gorun baska bir sikinti olabilir..
  • cooperr  (09.09.21 01:16:54) 
Ben de vücudumu zorladığımda bulantı oluyor spor sırasında veya sonrasında.

Maratonlarda falan da millet kusuyor yani çok büyük bir sorun değil bana kalırsa.
  • chicha_v2  (09.09.21 10:52:34) 
Spora başlamadan önce şekerli bir şeyler ye (abartmamak kaydıyla) gofret olur, snickers olur (insülinini yükseltecek şeyler iki-üç ıssırık yeter.)
Spor esnasında su iç hatta suya limon ve çok az tuz ekle.

  • catamenia  (09.09.21 11:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.