[]

Ekim sonu Kapadokya

Merhaba ahali. Ekim sonu 2. Evlilik yıldönümümüz. Kapadokyayı merak ediyoruz ikimiz de gitmedik daha önce. Ama hiç bilmem mevsimini falan. Tarih olarak uygun mudur o zamanlar? Soğuk mu olur çok? Bir de nasıl gitmek mantıklı? İstanbuldan gideceğiz. Uçakla mı gitmeli, kendi aracımız yok babalardan emanet araba alıp mı gitmeli? Çünkü orada gezmek için araba lazımsa ve kiralamak gerekirse fazla tuzlu olabilir. Araba şart mıdır gezmek için? Arabayla gidersek nerelere uğranabilir, güzergah tavsiyesi de alabilirim. Son olarak bildiğiniz, gittiğiniz, memnun kaldığınız otel tavsiyesi var mıdır çok uçuk olmayan? Uzun ve teferruatlı oldu biraz, okuyan cevaplayan herkese teşekkürler.




 
Kasım ayında gitmiştim, yağış yoktu normal montla rahat rahat gezdik.
İstanbul'dan araba ile ben o yolu çekmem tabi karar sizin.
Kayseri havalimanına inip oradan araç ile geçmiştik. (kayseri'yi de görmüş olduk) Ortalama 1 saat sürüyor.
Gezmek için araba şart. hattaa hanım balonları görücem derse sabah 5 gibi kalkıyor o balonlar, araba dışında kalkış noktasına gidilmez.
Ekim'de gitmenin dezavantajı balonlar olabilir, çünkü hafifin biraz üzeri rüzgar olsa bile kalkış yapmıyorlar.

Şunuda ekliyeyim, terasımızdan balonları görebilirsiniz filan yazan otelleri pek dikkate almayın, terasta fotoğraf çektirmek için para istiyor kapadokya çocukları
  • catamenia  (09.09.21 01:02:35 ~ 01:16:44) 
Kapadokya'da kaldığınız yer söyler zaten. Yeşil ve kırmızı tur var. Tüm acentalar aynı gezi güzergahını kullanıyor. Araçsız bu yerleri gezmek pek mümkün değil ama tura katılabilirsiniz. Araçla gezecek olursanız da bu yerleri tur programından bakabilirsiniz


  • baal  (09.09.21 08:57:18) 
- araba şart, yolu çekemem dersen ve tuzlu olur dersen tur ayarla nereyi gezelim derdin olmaz, onlar gezdirir.

- ekim sonu biraz soğuk olabilir kırsal kesim akşamları ayaz olur hatta ankara gibi balon rüzgar olduğunu gün kalkamaz.

- terasımızından balonları görebilirsiniz otelini tercih etmeyin +1 uçhisar kaya otel önerebilirim tam fiyatlarını bilmiyorum ama temiz oteldir.

- balona binmek istemezseniz (pahalı diye) balon seyir turu var 50 tl gibi bir tutar balonların kalktığı yerlere sizi götürüyor fotoğraf çekersiniz, balon turu yapılan yere artık şahsi arabaları da almıyorlar.

başka sorun varsa özelden sorabilirsin. nevşehirliyim.
  • xdenizx  (09.09.21 09:07:13 ~ 09:07:57) 
Merhaba,

öncelikle tebrikler! nice güzel keyifli yıllarınız olsun.

Ekim sonu serin olur evet. O yüzden ne kadar isteseniz de mağara otellerde kalmayın. Aşırı rutubet oluyor çünkü ortalama fiyatlı olanlarda.

Arabayla giderseniz Ayvalı vb gibi yerlerde konaklayabilesiniz.

Balon biniş sabahın köründe, ücret dolar yöro.

Müze kart alın mutlaka. Ihlara vadisi giriş 60tl olmuş, sene başında 55tl idi. Müze kartın kendisi 60tl.
Açık hava müzesine girersiniz mutlaka. Yine de kara kilise idi galiba ona ek para bayılıyorsunuz.

Otel için önerim argos in capadoccia ama aşırı pahalı :(
ucuz olanlar da küf bakteri. mağara oteli yaza bırakın. arabaya da battaniye atın belki balonları seyretmeye gidersiniz.

iyi tatiller
  • janderzel zartanyan  (09.09.21 10:00:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.