[]

Lisansta öğrenciyken makale yazma işini nasıl halledebilirim?

3. sınıf lisans öğrencisi olarak makale yazmak istiyorum. Ama bunu kendi ünüversitemin hocalarına haber vermeden yapmak istiyorum. Ve bir takım sorularım internette bu sorular için arama yaptım ama bulamadım. :( Galiba hoca olmadan bir makale yayınlayabilirim ama hoca olmadığı bunun ihtimali düşük.

Başka bir üniversitenin hocasıyla makale yazabilir miyim?

Başka bir üniversitenin doktora öğrencisi ile makale yazabilir miyim?

 
yazarsın, bir engel yok. hocalara söylemen de şart değil, denk gelmezlerse muhtemelen görmezler bile.

bana başka bir iş için farklı okullardan 4-5 lisans öğrencisi geldi dördüncü sınıfa geçen. yaptığımız şeyi makaleye çevirmek isterseniz yollarız dedim ama o aşamada onlara da dediğim lisans öğrencisi açısından sadece ileride mülakatlarda bir işe yararsa yarar.
  • passion rules the game  (09.09.21 15:13:00 ~ 15:15:21) 
vay be. fi tarihinde aynı derde düşmüştüm ben de makale yazmak istemiştim ve kafamda senin sorularının aynısı vardı hey gidi :)

makale yazmak için kimseyle beraber yazmak zorunda değilsin. 10 kişi beraberde yazabilirsiniz 1 kişi de yazabilirsiniz. sen bir de sanırım yayınlatmak istiyorsun. tam olarak derdin ne onu öğrenmek gerekiyor. sadece "makalem yayınlandı" demekse amacın bazı prestijsiz dergiler koşa koşa kabul eder, senden başka kimse okumaz belki. kimi dergilere basarsın 300-500 euro onlarda basabilir (öğrenci adamın bu kadar parası da olmaz ya gerçi)

teknik olarak 3.sınıf öğrencisinin makale yazacak kadar, bildiğimiz anlamda güçlü bir dergide yayınlatacak kadar bilgisi olmaz genellikle. binde 2 falan bir orandır.

sanırım sen de benim gibi derli toplu bişeyler olsun, bi belgem olsun vs istiyorsun. bunun 2 yolu var. ya bölümüne göre güzel bir internet sitesi vb yere gönderip yayınlatacaksın, ben mesela mühendis beyinlere (bi aralar çok popülerdi şimdi baktım 2-3 senedir aktif bile değil) yazı göndermiştim. ya da daha sonra çoğunlukla daha çok derli toplu ve içi dolu yazılar yazmış ve kendi arşivimde saklıyorum hala. herhangi bir dergiye göndermedim, gönderecek kadar da akademik değildi. mesela bir defasında türkiye'nin güneş enerjisi durumunu analiz etmiş, diğer avrupa ülkeleriyle kıyas edip mevcut konumunu çıkarmıştım. tamamen meraktan ve boş olduğum bir zamanda yaptığım bir şeydi. 3 hafta 7-8 kitaptan, dergiden okuduklarımdan çıkan 9 sayfalık bir makaleydi.

illaki bir yerde de yayınlatman gerekmiyor. ya da internet sitelerinde de yayınlatabilirsin. bunlara başlamadan da bölümün alanınla ilgili 2-3 tane 5-10 sayfalık bişeyler yazmaya bak derim. gerisi gelirse, o motivasyonu kendinde görürsen zaten peşi de gelir
  • avatar is back  (09.09.21 16:58:39) 
tek başına makale yazılır ama aynı şekilde sokaktan geçen tanımadığınız bir adamla da makale yazabilirsiniz, burada sınırlama yok.


  • dogu karelyadaki dere agzi  (09.09.21 17:05:03) 
hoca işine neden karşısın bilmiyorum ama onların bu konuda vereceği danışmanlık çok önemli olabilir. ben olsam düzgün bir research proposal hazırlar, hocaların kapısını çalar ve danışmanlık isterim. hatta bi sor soruştur, belki global undergraduate awards için bile desteği vardır okulunun(bizde fon sağlıyorlar).


  • asırlardır yandaş bir süredir çağdaş  (09.09.21 17:07:39) 
herkes istediği gibi, istediği kadar makale yazabilir.


  • co2s2  (09.09.21 18:04:38) 
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bölümdeki hocalarım hep kendilerine yağ çeken öğrencilere karşı iyiler, benim gibi yağ çekmeyenlere inanılmaz kötü davranıyorlar. Ben bu konuyla herhangi bir hocaya gitsem, buradaki cevaplardan bir cümle bile söylemezlerdi.


  • GoodMorningTeacher  (09.09.21 19:39:34) 
eğer bir derleme makalesi yazmak istiyorsanız başka birisine ihtiyaç duymazsınız. hatta güncel bir konuda yazarsanız iyi bir dergide yayınlanma ihtimali de olabilir. ama söz konusu deney, anket çalışması vs yapıp bunu makaleye dönüştürmekse etik kurul başvurularında lisans öğrencilerinin ancak bir hocayla beraber araştırma yapabileceği şeklinde bir ifade bulunuyor. her üniversitede böyle bir kısıtlama var mı bilmiyorum ama bu durum sorun olabilir. okulunuz dışında bir hocaya veya doktora öğrencisine ilgilendiğiniz konuyu aktarıp çalışmayı onunla da yapabilirsiniz bu arada.


  • vacigok  (09.09.21 21:10:39 ~ 21:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.