Apple airpods kullanmıyorum ama genel bir yanıt verebilirim kullandığım bt kulaklıkta benzer durum var.
Açıklaması şu şekilde o kablosuz bağlantının belli bir bant genişliği var data aktarımı için. Siz youtube izlerken bunun tamamını yalnızca input için kullanıyor ses almak için yani. Konuşma devreye girdiğinde hem input hem output aynı bant genişliğini daha fazla şey kullanması gerekiyor
belki bununla alakalı bi durum vardır. Gerçi apple ürünün hazort diye sampling rate falan düşüreceğini hiç sanmıyorum ama benim dandik sony kulaklıkta yaşadığım durum buydu.
Ben online görüşmelerde output kulaklığım input ise macbook üzerindeki mikrofon seçtiğimde kulaklık yine yalnızca ses verdiği için bana gelen ses güzel, mac üzerindeki mik fena olmadığı için giden ses güzel olmuş oluyor.
En temizi servise gitmek en basit problemle bile ilgileniyor zira apple.