Giriş
(5)

Çift hat kullanmak (Yurtdışı gezisi için)

jorah the andal
Merhaba, ukraynaya 5 günlük bir gezimiz olacak, orada bir hat almayı planlıyorum. Daha önce Türkiyede de telefonum desteklemesine rağmen çift hat kullanmadım o yüzden kullanımına hakim değilim. Oradaki aldığım hattı takıp onun internetiyle türkiyedeki numarama ait whatsappı falan kullanabiliyor muyu
Merhaba, ukraynaya 5 günlük bir gezimiz olacak, orada bir hat almayı planlıyorum. Daha önce Türkiyede de telefonum desteklemesine rağmen çift hat kullanmadım o yüzden kullanımına hakim değilim.

Oradaki aldığım hattı takıp onun internetiyle türkiyedeki numarama ait whatsappı falan kullanabiliyor muyum ? Veya internet bankacılığında falan.

Kullanamıyorsan bu şekilde o hattı takınca internet bankacılığı sıkıntı oluyor mu ? Whatsapp falan numarayı direkt değiştirip normal kullanıma sunuyordu sanırım ? Başka tavsiyeniz varsa alabilirim.
Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
0
jorah the andal
(13.10.21)
ben ordayken hattımı çıkarmıştım çünkü yanlışlıkla kullanırım faturaya saplarlar vs diye risk almadım. zaten telefonum tek hatlı. sadece oradan aldığım hattı kullandım telefonumda. whatsaap'ı normal kullanabiliyordum. sadece uyarı geliyor yeni numaraya geçmek ister misin gibi, hayır demiştim. yani numaran değişmiyor. zaten telefonda hiç sim olmasa bile wifi ile de bu işlerini halledebilirsin. halkbank ve enpara hesabıma girebilmiştim ayrıca. diğer bankaları bilemiyorum.
0
elorelia
(13.10.21)
whatsapp numara değiştirmeden kullanabilirsiniz. whatsappın sim kartla alakası yok zaten. sms kodu için gerekli sadece.
0
jelly bear
(13.10.21)
Türkiye hattını ayarlarda sim ayarlarından kapatırsın, kullanmaya devam edebilirsin. ben kapıkuleden çıkınca Türkiye hattını kapatıp Bulgar hattını açıyordum. Kapıkuleden girince de Bulgarı kapatıp Türkiye hattını açıyordum.
0
lostys
(13.10.21)
yurtdışında yaşıyorum, işbankasının mobil uygulaması ve enpara'yı türk hattıma gerek kalmadan kullanabiliyorum. sms doğrulamasında iş bankasında mobil onay kodu geliyor zaten uygulamada sms yerine.

WhatsApp içinde arkadaşların söylediği gibi, numara değiştirmeden yalnızca internetle kullanabilirsiniz.
0
tuborg yesili
(13.10.21)
Kendi hattının mobil verisini ülkeden çıkmadan direkt kapat, o hattı simkart yönetim menüsünden 2g ye geçir, sadece aramalar ve sms gelsin, öbür türlü saçma sapan fatura çıkartabilirler.

Diğer aldığın ukrayna hattının mobil verisini kullanıma açman gerekiyor, telefon simkart menüsünde hangi hattın internetini kullanacaksan onu seçme opsiyonu var, telefona göre menü değişiyor, kendi telefon modeline göre internetten bak öğren.

Denildiği gibi yeni hat takınca whatsapp numarayı değiştireyim mi diye soruyor, hayır de geç eski numaranla aynen kullanmaya devam edebilirsin böylece.

Ayrıca hangi bankayı kullanacaksan yurtdışına çıkmadan önce müşteri hizmetlerini ara, durumu anlat, diğer türlü yurtdışı kaynaklı bağlantı diyerek güvenlik sebebiyle işlemleri durdurabiliyorlar. Hatta mesela TEB beni kendi Türkiye hattımdan direkt arayıp teyit alıyor ondan sonra işlemi yapıyorlar, eğer bana ulaşamazlar ise internet bankacılığını donduruyorlar belli bir süre.
0
zikardo
(13.10.21)
(8)

halifleks yaptirmak?

buenosdias
internet'e baktim kimse yaptirmayin diyor. bence gayet guzel duruyor. neden yaptirmamaliyiz? sizce bu elestriler mantikli mi?
internet'e baktim kimse yaptirmayin diyor. bence gayet guzel duruyor. neden yaptirmamaliyiz? sizce bu elestriler mantikli mi?
0
buenosdias
(13.10.21)
temizliği zor, mikrop yuvasına dönecek bir süre sonra.
0
orient blue
(13.10.21)
Çok toz tutar temizleyemezsin sağlıklı değil
0
mg3929
(13.10.21)
Evet mantıklı.

Toza alerjiniz yoksa bile sürekli toz tutan ve yıkaması kurutması dert olan bir şeyi serdirmezdim ben olsam.
0
chicha_v2
(13.10.21)
leş gibi.
kalitesiz malzeme.
yıkatamamak.
hijyenik değil.
0
rewlack
(13.10.21)
valla kim ne derse desin ben seviyorum. bi de halı yıkama makinesi çözerim mis gibi olur. maviye çalan gri renkli bir şey var kafamda. hem sesi hem ısıyı yalıtır ayrıca. ev alırsak yaptırırım.
0
Improbable
(13.10.21)
eskiden memleketimizde statu semboluymus, muhtemelen geliri yuksek kisiler yaptirirmis, "evi duvardan duvara hali kapli" derlerdi

sonde rece gereksiz ve hijyenden uzak bir sey hali kaplama. tavsiye etmiyorum.
0
exlibris
(13.10.21)
eger sehirde, merkezi bir yerde oturuyorsaniz asla derim.

evinizi bir hafta hic temizlemeyin sonra islak mendile kolonya dokup birkac ayakalti olan yeri silin, ne kadar kir cikacagini gorun.

iste o kir halinin ipliklerinin icine isleyecek.

evde hali yikama makineniz olsa bile 2-3 gunde bir yikayacak kadar zamaniniz, sabriniz ve enerjiniz var mi? yikamadiginiz zaman kirler yerlesecek.

yikadiktan sonra kurumasini beklemek de ayri dert.

alerjisi olmayan insanda bile alerji yaratabilecek bir sey bence.

biz pandemi surecinde salondaki haliyi bile kaldirdik temizlik kolay olsun diye. nasil olsa gelen giden de yok. evde haliyi kilimi gectim paspas bile yok su an.

cocuklugumda (90li yillarda) hem odamda hem salonda vardi evde. nasil oturuyormusuz aklim almiyor simdi.
0
la lykia
(13.10.21)
90'lar teknolojisi. kötü görüntü kötü koku.
0
ayseee
(13.10.21)
(2)

İzmir Bostanlıda Restoran

alaimisema
Selam arkadaşlar. İzmir bostanlı suat taşerde bir etkinliğe katılacağız akşam saatlerinde. Çevresinde yürüme mesafesi olarak yemek yiyebileceğimiz güzel mekan tavsiye eder misiniz? Lezzetleri iyi, fiyatları ortalama olan yerler tercih sebebi. Özellikle yemek istediğimiz bir şey yok ama ortamı fena o
Selam arkadaşlar.
İzmir bostanlı suat taşerde bir etkinliğe katılacağız akşam saatlerinde. Çevresinde yürüme mesafesi olarak yemek yiyebileceğimiz güzel mekan tavsiye eder misiniz? Lezzetleri iyi, fiyatları ortalama olan yerler tercih sebebi. Özellikle yemek istediğimiz bir şey yok ama ortamı fena olmasa iyi olur. Büfe gibi yerlerden ziyade restoran gibi, alkollü bir yer de fena olmaz.
0
alaimisema
(13.10.21)
Tiyatronun hemen karşında La Vie var. Orası güzeldir.
0
himmet dayi
(13.10.21)
en düzgün mutfak la vie’de +1

onun dışında bira + atıştırmalık için muppet, zaz, biraz daha bostanlı camisinin ilerisine doğru giderseniz irish pub, sir winston, catch, 1912 falan hepsi olur. hepsi makul kalitededir. bir tık daha üstü belki varuna gezgin olabilir.
0
orient blue
(13.10.21)
(7)

Lacivert elbise içine ne renk giyilir?

naksidil
lacivert bi elbise aldım ama yakası çok açıkmış. içine ne renk bişey giyilebilir? bir de hangi renk ayakkabı olmalı?elbise de şu;https://www.gant.com.tr/gant-kadin-lacivert-v-yaka-elbise-4205351-1/
lacivert bi elbise aldım ama yakası çok açıkmış. içine ne renk bişey giyilebilir? bir de hangi renk ayakkabı olmalı?

elbise de şu;

www.gant.com.tr
0
naksidil
(13.10.21)
İçe füme. Ayakkabı da füme, gri, beyaz.
0
himmet dayi
(13.10.21)
Ici olabildiğince aynı renk. Ayakkabı krem-somon
0
ddenizz
(13.10.21)
ya bunun içine yakası kapalı atlet giymeyi düşünmüyorsunuzdur umarım. kötü durur bence. ben olsam bunu bir şekilde gömlek yakaya çevirir ya da i.pinimg.com böyle alternatiflere yönelirdim. altına da beyaz ayakkabı, mis.
0
elorelia
(13.10.21)
elbiseyi çok beğendim, modeldeki gibi bir fular bağlasanız daha uzunca olan?
ayakkabıda herhangi bir spor beyaz
0
eja
(13.10.21)
Merhaba,
Lacivert elbisenin içine hardal ya da açık bej dantelimsi body giyilir ama elbisenin üzerinize ne kadar yapıştığına bağlı. Nihayetinde jile değil bildiğin elbise almışsınız.
0
SiyamkedisiZorro
(13.10.21)
renkli bir fularla kapatın daha iyi. hatta düzgün durursa fular uçlarını yaka içine sokun. 15 ayrı fular bağlama yöntemi var. internette bulabilirsiniz.

atlet vb bozacak gibi elbiseyi.

ayakkabı kırmızı! varsa.
0
janderzel zartanyan
(13.10.21)
yakasi acik degil aslinda.
modelde en azindan iyi durmus.
rahat edemiyorsan ama ayni renk bir sey giyebilirsin.

mor konvers guzel olur. ya da converse tarzi bi sey ama mor olsun bence.
0
Kittie
(13.10.21)
(3)

Bebek/Çocuk oto koltuğu önerisi.

mikahakkinen
Kızım 8 aylık oldu,artık ana kucağı oto koltuğuna sığmıyor. İnternette araştırdıkça oto koltuğu işi kafamı karıştırdı. 3 markada karar kıldım. Besafe, Britax-Römer,Maxi-Cosi.Grup 0 grup 1 anlamadım? İsofixli isofixsiz? Aracım yere yakın bir araç koltuğu yüksek mi almalıyım?Besafe Izi Comfort X3 Isof
Kızım 8 aylık oldu,artık ana kucağı oto koltuğuna sığmıyor. İnternette araştırdıkça oto koltuğu işi kafamı karıştırdı. 3 markada karar kıldım. Besafe, Britax-Römer,Maxi-Cosi.
Grup 0 grup 1 anlamadım? İsofixli isofixsiz? Aracım yere yakın bir araç koltuğu yüksek mi almalıyım?
Besafe Izi Comfort X3 Isofix iyi midir?

Önerileriniz nelerdir. Teşekkür ederim.
0
mikahakkinen
(13.10.21)
Arabanda isofix varsa tercih edebilirsin, ama her arabada yok, emanet bir arabaya takmak sıkıntı olur mu bilmem.

Gruplar kilo ve yaşla alakalı.
0
John Bloor
(13.10.21)
Besafe Izi Comfort X3 Isofix

9-18 kg arası sanıyorum. ben de çok araştırıp bunda karar kılmıştım. 4 yaşa kadar güvenle kullanılır sanıyorum. arada yeğenim de biniyor 4'ten biraz büyük o bile oturuyor rahatça.

ama sana tavsiyem kesinlikle amazon'dan al.

bu model diğer birçok koltuktan daha yüksek haliyle camdan dışarısını görebiliyor çocuk ve sıkılmıyor.

isofix güvenlik için önemli. hem kemerle hem isofix ile bağlıyorum. çifte güvenlik yani. isofix olmayan modellerde sadece kemer oluyor.

isofix olmayan araba da artık pek yok. çok eski modellerde yok sadece.
0
emfuzi
(13.10.21)
isofix olmasında fayda var. araca adam gibi sabitlemiş olun.

ben yaptığım araştırma sonrasında römer'in bir modelini seçmiştim.
0
co2s2
(13.10.21)
(5)

portföy takip programı

rentts
kesin vardır da ben bulamadımelimdeki döviz altın btc ne varsa kaçtan aldıysam girişini yapacağım programaprogram bana anlık döviz altın btc endeksinden veri çekerek karımı zararımı söyleyecek.var mı bu tarz bişi kullanan?ne önerirsiniz?
kesin vardır da ben bulamadım
elimdeki döviz altın btc ne varsa kaçtan aldıysam girişini yapacağım programa
program bana anlık döviz altın btc endeksinden veri çekerek karımı zararımı söyleyecek.
var mı bu tarz bişi kullanan?
ne önerirsiniz?
0
rentts
(13.10.21)
www.benzinga.com

Ben coinmarketcap kullanıyorum ama sadece kripto eklenebiliyor. BIST için YKB'nin Yatırım Dünyam uygulaması var. Oradan takip ediyorum. Altın/Dolar vb. yatırımım yok.
0
himmet dayi
(13.10.21)
google docs bir cogunu anlik aliyor ama formulleri senin girmen lazim tabi.
0
bay b
(13.10.21)
Altın hariç diğer şeyler için Delta app güzel.
0
nhk ni youkosu
(13.10.21)
Excel bu isi hepsinden iyi yapar.Fazlasina gerek yok bence
0
turkuaz
(13.10.21)
investing sitesinden/uygulamasından yapabilirisin.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(13.10.21)
(11)

Amazon - Fiyatı Düşen Ürünler İçin Fark İadesi

pantepember
Selamlar,Bir iki yerde Amazon'un fiyat farkını talep halinde müşteriye iade ettiğini okudum.Bir tanesi şöyle:"Amazon üzerinden bir ürün satın aldınız ve ardından ürünün fiyatının düştüğünü fark ettiniz. Amazon müşteri hizmetleriyle iletişim kurduğunuz taktirde ürünü satın aldığınız fiyatı ile düştük
Selamlar,

Bir iki yerde Amazon'un fiyat farkını talep halinde müşteriye iade ettiğini okudum.

Bir tanesi şöyle:
"Amazon üzerinden bir ürün satın aldınız ve ardından ürünün fiyatının düştüğünü fark ettiniz. Amazon müşteri hizmetleriyle iletişim kurduğunuz taktirde ürünü satın aldığınız fiyatı ile düştükten sonraki fiyatı arasındaki farkı iade olarak alabilirsiniz. Buradaki önemli nokta ise Amazon’un sözleşmesinde ürünün size ulaştıktan sonra en geç 7 gün sonra yapılacak başvuruları kabul ettiğini belirtmesi. Ancak birçok kişi sipariş tarihi üzerinden 7 gün geçmiş olmasına rağmen bu iadeyi alabiliyor."

Kaynak: www.silikonvadisi.co

Amazon'a indirim talebi* için ulaştığım aldığım cevap:
"Genel olarak geçerli fiyat, web sitemizden sipariş verdiğinizde görüntülenen fiyattır. Sonradan fiyat indiriminde bulunamayacağımızı anlayışla karşılamanızı rica ediyorum."

* Siparişimden iki gün sonra ürünün fiyatı düşmüştü.

Bu konuda bilginiz var mı?

Teşekkürler.
0
pantepember
(13.10.21)
"Buradaki önemli nokta ise Amazon’un sözleşmesinde ürünün size ulaştıktan sonra en geç 7 gün sonra yapılacak başvuruları kabul ettiğini belirtmesi"

sözleşmede böyle bir şey gerçekten yazıyor mu?
0
hadsafhada
(13.10.21)
Amazon 2018'den beri hiçbir şubesinde fiyatı düşen ürün için fiyat farkı iadesi yapmamakta.
Attığınız blog yazısı muhtemelen çok eski.

Amerikayı bilmem ama türkiyede hiçbir firma öyle bir maddeyi satış sözleşmesine eklemez, bunu promo edebilirler, ayrı olarak şirket politikası olarak duyurabilirler.

Yine yazayım şu anda hiçbir amazon şubesi satış sonrası indirimde fiyat farkı iade etmiyor, seyrek olarak bazen rastlanabilir bu %99 müşteri profili ile alakalıdır diye tahmin edilebilir.

Not: Lütfen amazon haziranda temmuzda bize iade yaptı ama diye yazmayın, primeday indirimlerinde alınan ürünlere 2 hafta içinde tekar indirim olduğunda bu fiyatlar daha düşükse aradaki farkı iade etti amazon, bunu kendi otomatik yaptı, müşteri talebi ile değil ve muhtemelen reklamlarda prime dayi süper - yılın en düşük fiyatları ile tanıtmasından kaynaklıydı.
0
atom karincanin torunu
(13.10.21)
www.amazon.com.tr
Amazon satış sözleşmesinde öyle bir şey yok. Silikonvadisi.co'dan daha güvenilir bir kaynak olduğu kesin.
0
kobuzchu kiz
(13.10.21)
Diğer ülkeleri bilemem ama bizim ülkede bunu yapıyorsa mantıklı. Eğer fark iadesini yapmazsa direkt ürün iadesi yapıp aynı ürüü düşük fiyattan alabilir, kullandığınız ürünü kullanmaya devam edip yeni gelen ürünü önceki ürünmüş gibi iade edebilirsiniz. Tabii bu durum fatura üzerinde seri no yazmıyor ise geçerli. Yazıyorsa kullandığınızı pakete koyar gönderirsiniz. İnternetten yapılan alışverişlerde 14 gün koşulsuz iade hakkınız var. Bu nedenle amazon da önceki ürünün iadesini alıp yeni ürünü kargolamak yerine direkt fark iadesi yapıyor olabilir. Sözleşmeyi ya da prosedürü bilmiyorum ama mantıklı olan da bu.

Ben geçen hepsiburada'dan telefon aldım. 1 gün sonra farklı renginin fiyatı aldığımdan daha aşağı indi. İlk siparişi teslim almadan iade sürecini başlattım. Para iadesi aynı gün yapıldı ve farklı rengin siparişini geçtim. Aynı rengin fiyatı düşseydi direkt fark iadesi talep ederdim. Amazon, hb, n11 gibi siteler için bence mantıklı olan 14 gün içinde fark iadesini mümkün kılmak.
0
himmet dayi
(13.10.21)
Şimdi kontrol ettim, ürün ikinci kez ucuzlamış. 890 -> 827 -> 802 TL

Bu durumda himmet dayi'nin dediği gibi yapıcam.
0
🌸pantepember
(13.10.21)
bi çok kez fiyatı düşen üründen bi tane daha ucuz fiyatlı alıp öncekinin faturası ile iade ettim. valla 1-2 hafta içinde ciddi ucuzlamaya gidince insanın içine evlat acısı gibi oturuyor. pişman değilim. :)
0
naksidil
(13.10.21)
Bu arada, aldığım ürün Anker SoundCore Motion+ Bluetooth Hoparlör.
www.amazon.com.tr

Süper ses kalitesi, çok şık görüntü. Tavsiye ederim. 1000 TL'den bu fiyata düştü. Ürün incelemeleri de çok kaliteli olduğun söylüyor.
0
🌸pantepember
(13.10.21)
amazon prime day günlerinde satın alan kişilere daha sonra daha düşük fiyattan sattıysa iade etti. yakın zamanda oldu bu. fakat normal zamanda fiyat düşüşlerinde böyle bir şey yapmıyor.
0
adivar
(13.10.21)
amazon gun icinde ayni urunun fiyatini 3 kere degistiriyor.
1 tane tv'yi 1 ay takip ettim ondan biliyorum.

Bu yuzden boyle bir maddeyi sozlesmeye koymaz ama arada kiyak olsun diye yapabilir.
Cunku iade edip tekrar alman zarara sokuyor.
Bana .de uzantili olani 500 liralik urunu bedavaya verdi mesela.

Turk siteleri zaten hayatta yapmaz cunku teknik olarak nusteri hizmetlerinin musteriye para verme imkani yok.
En fazla 20 tl hediye ceki verirler.
0
divit
(13.10.21)
@divit de'den almanın bir avantajı mı var? yoksa tr'de olmayan ürünler için mi kullanıyorsunuz?
0
🌸pantepember
(13.10.21)
Ben aldigimda com.tr acilmamisti, yine de avantajli urunlere denk geliyorsun bazen.

Tamir takimlarinda falan iyi seyler oluyorm
0
divit
(14.10.21)
(1)

Forexciler nasıl para kazanıyordu

beni sen öldürme
Bir arkadaş vardı, milletten para alıp iki katını vs veriyordu zamanında. Bunlar coin işinden mi para kazanıyordu?
Bir arkadaş vardı, milletten para alıp iki katını vs veriyordu zamanında. Bunlar coin işinden mi para kazanıyordu?
0
beni sen öldürme
(13.10.21)
Coin değil herhangi bir kıymetten kazanılabilir. Forex'in olayı kaldıraçlı işlem yapılabilmesi. Bir diğer adı vadeli işlem. Örneğin 100x kaldıraçlı bir enstrümana 10 dolar yatırdınız. Bu enstrümanın değeri %5 artmış olsun. Sizin bundan kazancınız 50 dolar olur. Bundaki mantık da şu: 100x kaldıraçlı işlem için ilgili borsa sizin elinizdeki parayı teminat olarak alıp size 100 katı borç para verir. Elinizde 1000 dolar varmış gibi olur. %5 kazanç da haliyle 50 dolara denk gelir. Tabii %5 artıştan 50 dolar kazanmak için 'Long' pozisyon açmanız lazım. Tam tersi de mümkün. Buna da tabii ki 'Short' deniyor. Örneğin USDTRY paritesine 100x kaldıraçla Short pozisyon açtınız. Dolar TL karşısında %1 değer kaybederse 10 dolarınız 20 dolar olur.

Buradaki handikap şu; ilk örnekteki verileri göz önünde bulundurarak düşünelim. 10 dolarınız var ve 100x kaldıraçlı bir enstrümana Long pozisyon açtınız. İlgili enstrüman %1 değer kaybederse sizin teminat olarak kullandığınız 10 dolar, yani ana para likidite oluyor, yani sıfırlanıyor. Vadeli olmayan yatırım araçlarında 1x kazanırsınız ancak elinizdeki kıymetin salt değeri sıfırlanmadığı sürece yatırımınız sıfırlanmaz. Ancak vadeli işlem yaparsanız 100x kaldıraçlı bir işlem için %1 ters pozisyonda kalmak parayı tüketir.
0
himmet dayi
(13.10.21)
(1)

Almanca öğrenmek için Türkçe okunuşu olan hangi kitapları alabilirim?

mavi gri
Sb.tesekkurler :)
Sb.tesekkurler :)
0
mavi gri
(13.10.21)
lisede birinci yabancı dilimiz almancaydı.
"yeşil kitap" dedikleri bi efsane vardı.
bakındım, arattım "örneklerle bugünkü almanca" imiş ismi, yazarı da muammer özsoy
0
barankovan
(13.10.21)
(7)

Ev hissesi mi, vadeli mevduat mı?

psmstc
Şuan işsizim. 80 bin birikmişim var. Vadesiyle idare ediyordum. Babam daire alalım diye bir teklif yaptı. Sen para yatır, paran kadar hisse senin olsun diyor. Fakat böyle bir durumda belli süre fiziki gelirim olmayacak. (Tadilatı, kiracı bulunma süresi vs.)Sadece her ay babam belli bir miktar yolluy
Şuan işsizim. 80 bin birikmişim var. Vadesiyle idare ediyordum. Babam daire alalım diye bir teklif yaptı. Sen para yatır, paran kadar hisse senin olsun diyor. Fakat böyle bir durumda belli süre fiziki gelirim olmayacak. (Tadilatı, kiracı bulunma süresi vs.)Sadece her ay babam belli bir miktar yolluyor. Onu kullanacağım.

Siz böyle bir yatırıma girer misiniz?
0
psmstc
(13.10.21)
faiz yedigin surece o para eriyecek. o yuzden ev almak bu durumda faizden daha mantikli olabilir. faizi yemiyor olsan veya para dovizde dursa daha az erir, ev ile yakin olabilirdi ama bu durumda ev mantikli. bir sure idare edebiliyorsan tabi. tadilat cok surmeyecekse bu donemde kiraci bulmak kolay, evler cok hizli tutuluyor. tabi kiradan senin payina dusen miktar da faizden az olabilir, o paraya gercekten ihtiyacin varsa onu da dusun.
0
lemmiwinks
(13.10.21)
İşsiz olduğum için girmezdim. İşsizken 80 binin tamamını eve yatırmak mantıklı değil. Toptan mal alıp, pazarda ürün satmak daha makul şuan. Ya aranızda anlaşmazlık olursa babanız parayı keserse ne olacak? Ya da evle alakalı sorun olursa sizin paranız ne okacak? Kiracı buldunuz ya ödemeleri zamanında yapmazsa?
0
GoodMorningTeacher
(13.10.21)
faizle geçinilmez. o parayı değerlendir.
0
sizofren06
(13.10.21)
hisseli ev aldıktan sonraki plan ne? kira getirisi mi yüksek ya da çok değerlenecek bir bölgede mi? bana mantklı gelmedi yani hisseli eve girmek. tek başına alabiliyor olsan neyse.
0
elorelia
(13.10.21)
Sanki her iki yöntem de hatalı gibi.

1. Faiz ile geçinilmez sadece bir yanılgıdır bu, yarın stopaj %5'den %15'e çekildiğinde aylık faiz kuşa döner zaten sürekli faiz indiriliyor. Ayrıca ana paran her geçen gün eriyor.

2. Elindeki tüm parayı tek bir yere yatırıp parasız kalmak da büyük risk bilemedim.

Gerçi şu ara elinizdeki parayla da yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi.
0
solo
(13.10.21)
Ben olsam 80 bin TLlik Eregli hissesi alirdim
0
turkuaz
(13.10.21)
Vadeli. boş ver evi filan. Nakitte kalmak iyidir. Tüm nakidi gömme betona.
0
nedendir bilinmez
(13.10.21)

zeplin car'da çalışan veya tanıdığı çalışan var mı?

tabudeviren
mesaj atabilirseniz, bir sorum olacak..
mesaj atabilirseniz, bir sorum olacak..
0
tabudeviren
(13.10.21)
(9)

otobüs firmaları ve fahiş fiyatlar

mg3929
şimdi kütahya-istanbul arası otobüslere bakıyorum. ortalama 5 saatlik bir yolculuk için 140-150tl isteniyor. pamukkale istanbul'dan kaş'a 300 gibi bir fiyatla gidiyor ve yazın bu araçlar full dolu oluyor genelde, 13 saatlik yolculuk.esadaş turizm'e bakıyorum. 20 saatlik istanbul-erzurum bileti 180tl
şimdi kütahya-istanbul arası otobüslere bakıyorum. ortalama 5 saatlik bir yolculuk için 140-150tl isteniyor. pamukkale istanbul'dan kaş'a 300 gibi bir fiyatla gidiyor ve yazın bu araçlar full dolu oluyor genelde, 13 saatlik yolculuk.

esadaş turizm'e bakıyorum. 20 saatlik istanbul-erzurum bileti 180tl. araçlar 1-2 senelik yeni ve tertemiz araçlar. demek ki bu adamlar 20 saatlik yolu ikram falan da vererek 180 liraya götürünce para kazanabiliyorlar.

bu arada pamukkale ile 2020 yazında istanbul-kaş arası 150-160 gibi bir şeydi, yüzde 100e yakın zam geldi.

ulaşımda otobüs firmalarının enflasyon bahanesiyle ekstra fahiş zamlar yaptığını düşünüyorum. yanlış mı düşünüyorum bir yerlerde bir şeyleri kaçırıyor muyum? 5 saatlik yolculuk için 140-150 isteyen firmalar mı haklı?
0
mg3929
(13.10.21)
O fiyatlar çok değil aslında. 1 kilo peynir 100 liraya yaklaştı.
0
roe
(13.10.21)
Çok haklısın. Otobüs fiyatları baya arttı. Pandemi sürecinde başlayan fiyat artışlarına indirim yapılmadı. Maliyetler tabiki arttı, burası tamam. Ama bu kadar artışı gerektirecek bir durum olmadı. Çevremdeki herkes bu durumdan şikayetçi. 4 kişilik bir ailenin memlekete gidip gelmesi kafadan 2 bin TL. Bir düzenleme gelmeli.
0
ırene adler
(13.10.21)
@roe, hocam peynir fiyatıyla 5 saatlik yolculuğun fiyatını karşılaştırmak çok doğru değil.
0
🌸mg3929
(13.10.21)
uzun yol gidenlerin avantaji, arada duraklar da yolcu indirip bindirmeleri. genelde bu uzun yol arabalari tam dolu olarak a noktasindan b nokasina gitmez. o aradaki kisa mesafeler gibi ucretle yolcu toplar. o sebepten yolun uzun olmasi avantaj. digeri 5 saatlik yola muhtemelen ayni yolcu ile gidecek ona gore fiyat veriyor.

fahis fiyat kismina bir sey diyemiyecegim. burada neyi kriter aldginiz onemli.
0
helenart
(13.10.21)
Tüm yolcuları istanbul ve gebzeden alıp direkt erzuruma gidiyor bu araçlar.
0
🌸mg3929
(13.10.21)
minibüsteki indi bindi kavramı gibi düşünün. yakın mesafede kilometre başı fiyat, uzun mesafeninkinden daha çok olacaktır. gayet normal.
0
co2s2
(13.10.21)
Fiyat oluşumu tekel olmayan her piyasada olduğu gibi burada da arz ve talebin kesiştiği noktada olur. Pamukkale 5 saatlik yolculuğa 300 TL fiyat biçiyor ve otobüsleri doluyor ise o hizmetin fiyatı 300'dür. Pamukkale hayır kurumu olmadığı için kimsenin kara kaşına kara gözüne 300 lira kazanabileceği bileti 150 liraya satmaz. Çok anormal fahiş bir fiyatlama olunca devlet müdahale edip tavan fiyat uygulamasına geçiyor zaten. Geçmişte örneği mevcut.
0
himmet dayi
(13.10.21)
istanbul erzurum için bir hipotezim var.
uçak bileti 450-500 civarı. otobüsler bu fiyata yaklaşırsa insanlar uçak tercih edebilir.
0
cekcekli
(13.10.21)
@himmet dayı otobüsler milletin keyfinden dolmuyor insanlar vermek zorunda kalıyor bu parayı. O zaman tüm süt üreticileri anlaşsın sütün kilosunu 20 lira yapsın biz de almak zorunda kalıp alalım sonra da satılıyorsa fiyat budur diyelim.
0
🌸mg3929
(13.10.21)
(2)

klavye harfleri bozulu

neynep
merhabalar, acer- window bilgiayarın klavye harflerinen ikii gitti. Tamire götürdüğümde hafızaını ilgili bişi olmaz dimi? yedeklemek gerekir mi? (çok dağınık da, oraya doknulmuyora yedeklemeyeyim.teşekkürler
merhabalar, acer- window bilgiayarın klavye harflerinen ikii gitti. Tamire götürdüğümde hafızaını ilgili bişi olmaz dimi? yedeklemek gerekir mi? (çok dağınık da, oraya doknulmuyora yedeklemeyeyim.

teşekkürler
0
neynep
(13.10.21)
Yazsılımsal bir problem değil ise yedeklemeye gerek olmaz. Sistemi sıfırlamazlar. Donanımı değiştirip çalıştığının kontrolünü yaparlar sadece. Ancak siz yine de servise sorun. Bazı servisler cihazı sıfırlıyor.
0
himmet dayi
(13.10.21)
Ben olsm servise guvenmezdm. Bazn sifirlamycagiz diyorlr ama yinde sifirliyorlr. Mutlaka yedk almk lazm
0
aokp
(13.10.21)
(2)

Güneş enerjisi sisteminden su gelmiyor

beni sen öldürme
Sıcak su gelmiyor maalesef, çeşmeyi açıyorum bir dakika kadar su geliyor sonra duruyor. Birkaç saat sonra yine çeşmeyi açtığımda bir iki dakika şu geliyor. Hiç su gelmese anlayacağım da böyle olunca sorun ne anlamıyorum. Kireçlenme veya şamandıra sorunu olabilir mi?Not: birkaç gün önce su aşırı şidd
Sıcak su gelmiyor maalesef, çeşmeyi açıyorum bir dakika kadar su geliyor sonra duruyor. Birkaç saat sonra yine çeşmeyi açtığımda bir iki dakika şu geliyor.

Hiç su gelmese anlayacağım da böyle olunca sorun ne anlamıyorum.

Kireçlenme veya şamandıra sorunu olabilir mi?

Not: birkaç gün önce su aşırı şiddetli aktı çeşmelerden, komşuların çamaşır makinesi vs bozuldu hatta. O günden sonra oldu bu olay. Teşekkürler
0
beni sen öldürme
(13.10.21)
yukarı çıkıp plastik boruları bi sallayın.(kulağınız su sesine kitlensin) depolara akmaya başlarsa şamandırada tortu birikmiş demektir. tornavida bulundurun, en üst kısımda bi kapak olacak onu açıp şamandıraya ulaşabilirsiniz. el yordamıyla şamadıra mekanizmasını aşağı yukarı hareket ettirin.

su kaçağı varsa binanın emekli albayı vananızı kapatmış/kısmış olabilir. vanaları bi açın kapatın.

bi de panellerin ucunda biri sağda biri solda olmak üzere iki adet siyah kauçuk bir tıpa olur, onları da sırayla açın. şöyle paslı su tortuları çıksın, su berraklaşana kadar aksın (bu işlemi yaparken panik yapmayın, bahsettiğim tortulu su şiddetli bir şekilde akacak ama sorun değil) sonra tıpaları geri takın. panik yaparsanız üstünüz kirlenebilir don atlet çıkın.

usta çağırırsanız bunları yapacak ve olan 50-100 liranıza olacak. sadece kaçak göçek varsa ustayla halledin.
0
Improbable
(13.10.21)
Hocam çok teşekkür ederim. Muhtemelen depoya şu gidiyor ama depodan şu gelmiyor. Ev müstakil, deponun suyla dolduğunu ve hatta tastığını anladım az önce. Dediklerinizi yapacağım tekrar teşekkür ederim
0
🌸beni sen öldürme
(13.10.21)

Yetişkin DEHB

lamotta
Merhabalar, 28 yaşında yetişkin bir erkek için uzmanlık alanı yetişkin DEHB’si olan psikiyatrist önerisine ihtiyacım var. İstanbul Avrupa Yakası daha pratik olsa da lütfen Anadolu Yakası için de öneride bulunmaktan çekinmeyin.Teşekkür ederim
Merhabalar, 28 yaşında yetişkin bir erkek için uzmanlık alanı yetişkin DEHB’si olan psikiyatrist önerisine ihtiyacım var. İstanbul Avrupa Yakası daha pratik olsa da lütfen Anadolu Yakası için de öneride bulunmaktan çekinmeyin.

Teşekkür ederim
0
lamotta
(13.10.21)
(2)

Microsoft marka ürünüm bozuldu, yetkili servise nasıl ulaşabilirim?

santimantal
İnternetten 0212 370 55 55 no.lu telefonu buldum. Arıyorum, bekletip kapatıyor.Ürünün yanında verilen belgelerde de bir irtibat no.su yok.Kadıköy-Ümraniye civarında direkt gidebileceğim bir yer var mı Microsoft un. Veyahut da başka ne yapabilirim? Nereyi arayabilirim?
İnternetten 0212 370 55 55 no.lu telefonu buldum. Arıyorum, bekletip kapatıyor.
Ürünün yanında verilen belgelerde de bir irtibat no.su yok.

Kadıköy-Ümraniye civarında direkt gidebileceğim bir yer var mı Microsoft un. Veyahut da başka ne yapabilirim? Nereyi arayabilirim?
0
santimantal
(13.10.21)
Ürün nedir?

support.microsoft.com

buradan yönergeleri izleyin. Bir yerde numaranızı bırakın sayfasına ulaşacaksınız. Siz numaranızı yazın, onlar size döner. Tamir edilebilir bir şey değil ise direkt sıfırını yollarlar zaten.
0
himmet dayi
(13.10.21)
Telefonla ulaşmayı başardım: 0850 390 27 77
Garanti süresi dolduğu için yardımcı olamadılar.
Ürün bir fare klavye seti. Kablosuz.
klavye çalışıyor.
Fakat fare çalışmıyor.
İçindeki ışık yanıyor. Pili de yeni. Ama çalışmıyor hiçbir şekilde.
0
🌸santimantal
(13.10.21)
(4)

doğum kontrol hapı / yan etkiler ve bırakma

istanbul kanatlarimin altinda
ey sevgili online ürolocistler :ptl,dr: 2 aydır "yazz" kullanıyorum, yan etkileri olduğunu düşünüyorum, bırakayım mı?-----------2 ay önceki reglimin ilk gününde yazz adlı doğum kontrol hapına başladım. başlama sebebim reglimi düzenlemek vs değil, sadece hamilelikten korunmaktı. ilk ay ara kanamam ol
ey sevgili online ürolocistler :p

tl,dr: 2 aydır "yazz" kullanıyorum, yan etkileri olduğunu düşünüyorum, bırakayım mı?

-----------

2 ay önceki reglimin ilk gününde yazz adlı doğum kontrol hapına başladım. başlama sebebim reglimi düzenlemek vs değil, sadece hamilelikten korunmaktı. ilk ay ara kanamam oldu ama bu beklenen bir durummuş. bunun dışında herhangi bir yan etki yaşamadım.

ilk kutunun sonunda sadece 1 gün regl oldum. o da çok çok çok azdı. (normalde 5-6 gün sürer ve yoğun geçer.) doktora gittim, durumu anlattım. kadın dedi ki devam et kullanmaya. neyse, ikinci kutuya başladım. ikinci kutuyla birlikte sürekli bir açlık hissi geldi. normalde az yiyen biriyim ve pek acıkmam, acıksam da yememeye çalışırım çünkü kilo almaya çok yatkın bir vücudum var. ama geçtiğimiz ay sürekli açtım, sürekli yedim, yedikçe yedim! :D kilo da aldım tabi :') üstelik, aslında çok sakin ve az problemli bir aydı ama ruh halim genellikle çok aşağılardaydı. hiçbir şeye motivasyonum ve keyfim yoktu. aşırı gereksiz çıkışlarım oldu birkaç kere vs vs.

ikinci kutu sonunda da reglim sadece bir gün sürdü ve gene çok azdı.

bugün yeni doğum kontrol hapı kutusuna başlamam gerekiyor. ben diyorum ki başlamayayım. doğum kontrol hapıyla ilişkimi keseyim. siz ne dersiniz? benzer durumlar yaşayan?

acaba hormon testi mi yaptırsam?

acaba 2 ay bu ilaç için kısa bir süre mi? belki vücudum yeni mi alışıyordur ve kullandıkça bu yan etkiler geçecektir?

üff.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(13.10.21)
Reglin kısa sürmesi normal, onda sıkıntı yok. Diğer etkiler için (bence) iki ay kısa. Doktorunuzla tekrar görüşüp başka haplar da deneyebilirsiniz, hangisiyle en az yan etki yaşayacağınızı denemeden bilemezsiniz, doktor da bilemez. Qlairista, Yasmin vs var, dkh kullanan tanıdıklarımın hepsi farklı bir ilacın en az yan etki yaptığını söylüyor, deneye deneye bulmak lazım.
0
kobuzchu kiz
(13.10.21)
reglin kısa sürmesi normal +1

hatta ben 6 aylık qlairista deneyimimde bazen hiç regl olmadım ya da çok damla damla oldum. 2 ay bence kısa bir süre ama doktorun ne dediği elbette daha önemli. Bir de dk ben ağrım çok olduğu için kullandım sadece koruma amaçlı tercih etmezdim muhtemelen eninde sonunda bir yan etkisi oluyor. qlairista da bende tüylenme yaptı mesela.
0
tuborg yesili
(13.10.21)
yazz hiç kullanmadım, bırakalı 5 sene oluyor ama ben zamanında 2-3 sene kadar yasminle korundum ve inanılmaz memnundum. hormon bozukluğundan çok erken yaşta (8) adet görmeye başladım ve kendimi bildim bileli de inanılmaz düzensizdi. bazen aylarca olmazdım bazen bir ayda 2 kez olurdum. her zaman çok uzun ve ağrılı geçerdi vs... yasmin kullandıktan sonra hep 4 haftada bir perşembe günü neredeyse dakikası bile şaşmadan adet görmeye başladım. hiçbir yan etki de yaşamadım ne mood swings, ne aşırı yeme isteği, ne tüylenme. belki ilaç değiştirmeyi düşünürseniz yasmini deneyebilirsiniz o da hafif bir ilaç.

bıraktıktan sonra da 2 3 ay içinde hamile kaldım. sonrasında doğumdu, emzirmeydi derken yeniden başlayamadım ama yeniden hapla korunmayı düşünürsem kesinlikle yine yasmin kullanırım. çünkü sonrasında da adetlerimi düzenli görmeye devam ettim. bence kesinlikle hapın sayesinde.
0
kakamelsokoban
(13.10.21)
Ben çok duygusal olarak etkileniyorum. Uzun ilişki olunca kafa rahatlatan bir şeu oluyor ama brn inanılmaz ağlak birine dönüştüm. Çok şikayetçi ve mutsuzum kimseye de tavsiye etmiyorum.benim de son ayım bırakıyorum zaten.

En az duygusal değişim kadar pıhtı da bir sorun. Özellikle sigara falan içiyorsan.
0
screwedup2
(13.10.21)

İzmir'de Kitap bağışı yapılabilecek yerler ?

anahtarr
Aktif olarak kitap bağışı alan yerler neresidir? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Aktif olarak kitap bağışı alan yerler neresidir? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
0
anahtarr
(13.10.21)
(1)

iphone şebeke problemi

EasyTiger
merhaba,birader abd'den iphone 13 pro max getirtti, konuşurken şebeke gidiyor dolayısıyla konuşma yarıda kesiliyor diyor. benzer problemi yaşayan oldu mu? çözüm öneriniz nedir?teşekkürler
merhaba,

birader abd'den iphone 13 pro max getirtti, konuşurken şebeke gidiyor dolayısıyla konuşma yarıda kesiliyor diyor. benzer problemi yaşayan oldu mu? çözüm öneriniz nedir?

teşekkürler
0
EasyTiger
(13.10.21)
İlk olarak kılıf ile kullanıyorsanız o kılıfı çıkarıp deneyin. Sorun devam ederse telefonu sıfırlayıp baştan kurulum yapın. Yine devam ederse geçmiş olsun. Muhtemelen o cihazın Türkiye'de garantisi yok. ABD cihazları uluslararası garantiye dahil değil Türkiye'de.
0
himmet dayi
(13.10.21)
(5)

İnstagramdan anlayanlar

pikap
İnstagramda bir iki defa konusmus oldugum biri var. Ben onu takipteyim o beni takip etmiyor. Ama hikayelerimi goruyor. Profilim acik. Merak ettigim sey beni takip etmiyorsa akisinda cikmiyor olmam lazim. Ama cok zaman geçmeden sanki onun akisinda gozukuyormusum gibi kisa zamanda goruyor. Bana ilgisi
İnstagramda bir iki defa konusmus oldugum biri var. Ben onu takipteyim o beni takip etmiyor. Ama hikayelerimi goruyor. Profilim acik. Merak ettigim sey beni takip etmiyorsa akisinda cikmiyor olmam lazim. Ama cok zaman geçmeden sanki onun akisinda gozukuyormusum gibi kisa zamanda goruyor. Bana ilgisi yok bu arada ozellikle profilime girip bakiyor gibi bir dusuncem yok sadece merak ediyorum nasil oluyor diye.
0
pikap
(13.10.21)
Aynısı ben yaşayıp sormuştum buraya.
Sonra soruyu gördü dedi ki "ne var mesajlara girince görüyorum öyle bakıyorum illa bişey mi ifade etmesi lazım??!"

Yani olabiliyor. Merak arkasındaki motivasyonu açıklaması kolay olmayan bir konu.
0
Bruce
(13.10.21)
zırt pırt profiline giriyor demek ki.
0
rose parks
(13.10.21)
Mesajlarda üstteysen gözüne takıldıkça bakıyordur. Kırmızı çemberi görünce mutlaka bakmam lazım hissi oluşabiliyor...Ama hiç ilgisi yoksa da neden merak etsin. Arama geçmişinde de üstteysen aynı şekilde. Ya da dm kutusuna çok giriyor
0
ddenizz
(13.10.21)
aynısını yapıyorum, Ddeniz +1
0
KaraSakall
(13.10.21)
mesajlaşmayalı epey olduysa baya düz stalkluyordur
0
lcha
(13.10.21)
(1)

google drive - üniversite maili?

high hopes of the sozluk
google drive'da normal mail adresimde alan dolmaya yakın olduğu için üniversite öğrenci mailine geçtim oradan yüklüyorum da orada sınır yok mu? diğerinde gibi 15 gb bilgisi yok ekranda.bilgisi olan var mı?cevaplar için şimdiden teşekkürler.
google drive'da normal mail adresimde alan dolmaya yakın olduğu için üniversite öğrenci mailine geçtim oradan yüklüyorum da orada sınır yok mu? diğerinde gibi 15 gb bilgisi yok ekranda.bilgisi olan var mı?
cevaplar için şimdiden teşekkürler.
0
high hopes of the sozluk
(13.10.21)
one.google.com burda yazması lazım.

google amca havuz sistemini kullanıyor. tüm öğrencilerin toplam 100 tb hakkı var.

support.google.com
0
false pretension
(13.10.21)
(5)

2. El büyük ekran TV satma

les yeux blanches
Arkadaşlar 65 inch tv'mi satmak istiyorum ama kargo veya nakliye işlemi nasıl oluyor alıcı açısından?Koyacak yer olmadığı için kutusunuda atmıştım.Nasıl işliyor büyük ekran satma işleri?
Arkadaşlar 65 inch tv'mi satmak istiyorum ama kargo veya nakliye işlemi nasıl oluyor alıcı açısından?
Koyacak yer olmadığı için kutusunuda atmıştım.
Nasıl işliyor büyük ekran satma işleri?
0
les yeux blanches
(13.10.21)
elden satmalisiniz yoksa kargo parasi filan bitirir sizi ve cok riskli
0
sweetoffice
(13.10.21)
Elden satmak lazım. Fiyat alabilir miyim ben de tv almayı düşünüyorum.
0
mg3929
(13.10.21)
Kesinlikle alıcıya deneyerek, görerek teslim edin. Malı deneyerek, görerek ve test ederek teslim aldığıın yazıldığı bir satış sözleşmesi yapın aranızda.
0
John Bloor
(13.10.21)
Ortalama olarak ya da biraz altında fiyat verilirse alıcı da nakliye taşıma gibi diğer hususları üstlenebilir yerinde satın alabilir.
Bu boyuttaki eşya ile bence kargo işine girmeyin.
Yine bulunduğunuz veya yakın çevre isimleriyle açılan facebook gruplarına da üye olarak ilan verebilirsiniz.
Diğer yandan en kestirme yollardan biri de yakındaki ikinci el ya da spot eşya alım satım dükkanlarına uğramak gerekiyor.
Eşyaya ait tüm kusurlar en baştan belirtilirse iyi olur.
0
Erva
(13.10.21)
istanbuldaysanız ilgilenebilirim
0
karsiyakaliyiz
(13.10.21)
(3)

Sabiha Gökçen Havaalanı

django
Buradan Ataşehir'e giden yol ücretli mi? Bindiğim taksi -SawKoop- beni ücretli yoldan götürdü?
Buradan Ataşehir'e giden yol ücretli mi? Bindiğim taksi -SawKoop- beni ücretli yoldan götürdü?
0
django
(13.10.21)
TEM otoyolu ya da Kuzey marmara ücretli. E5 olarak bilinen D100 ücretsiz.
0
himmet dayi
(13.10.21)
Tem 3-5 TL gibi cüzi bir rakam. Kuzey Marmara ise 20 TL gibi birşey alıyordu.
0
robin one persie
(13.10.21)
Üç yoldan gidilebilir.
1- Bedava
2- 5-6 lira ücreti olan ucuz paralı yok
3- Çok pahalı olan üçüncü köprü yolu.

Kendi aracımla giderken genelde ikinci seçeneği tercih ediyorum, herkes öyle yapıyordur diye düşünüyorum.
0
michael_knight
(13.10.21)
(2)

çalışma masası bakım

clones
masanın bazı yerleri aşağıdaki fotoğraflardaki gibi. nasıl düzeltebilirim bunları?edit: https://imgyukle.com/i/kVz95ohttps://imgyukle.com/i/kVzfDU
masanın bazı yerleri aşağıdaki fotoğraflardaki gibi. nasıl düzeltebilirim bunları?
edit:
imgyukle.com
imgyukle.com
0
clones
(12.10.21)
ahşap dolap kapaklarını kaplayabileceğiniz yapışkanlı şeyler var onlarla kaplarsanız daha renkli veya yine aynı şekilde tek renk sade temiz bir yüzey elde edebilirsiniz.
0
erty_ksk
(13.10.21)
Birinci fotoda tablaya vurulan birşeyler nedeniyle oluşan hasarlar var. İkinci fotoda ise kenar bandı yanından nem ya da su almış ve malzeme zamanla kaparmış gibi.

Kabarık ve deforme yerler için güzelce bir zımpara, çukurlar ve yaralar için tamir macunu. En sonda ise güzelce bir boya ile on numara olur.

Beyaz kalsın derseniz sadece hasarlı yerler için bunu yaparsınız, komple renk değişecekse komple boyanır macundan sonra.
0
John Bloor
(13.10.21)
(2)

Askerlik Boy-Kilo Oranı Uyuşmazlığı ile İlgili

alexsei
Selamlar, öncelikle boyum 186 ve kilom 116. İnternette bu konu hakkında çok detaylı bir bilgi bulamadığım için buradan sormak istedim. Askerlik şubesine boy kilo uyuşmazlığım var diyerek başvuru yapsam bu boy-kilo orantısı ile 1 yıl erteleme alabilir miyim? Tabloya baktığımda evet alabilirim ama baz
Selamlar, öncelikle boyum 186 ve kilom 116. İnternette bu konu hakkında çok detaylı bir bilgi bulamadığım için buradan sormak istedim. Askerlik şubesine boy kilo uyuşmazlığım var diyerek başvuru yapsam bu boy-kilo orantısı ile 1 yıl erteleme alabilir miyim? Tabloya baktığımda evet alabilirim ama bazı insanlar 5 kilo fazlası olmasına rağmen 1 yıl erteleme alamamış. Eğer doktor git yaa askerde kilo verirsin vs. derse itiraz edebilir miyim? Çok teşekkür ederim.

peşin edit: hali hazırda yurtdışında yüksek lisans öğrencisiyim ve yaklaşık 10 aydır bakaya durumdayım. Açıkcası bölümü bitirmeden yani tez savunmamı yapmadan askere gidemem.
0
alexsei
(12.10.21)
pratikte durum riskli (fazla 3 kiloyu acemiliğin ilk haftasında verirsin). bölüm bitene kadar idare et ya da 5 kilo daha al.
0
zgrydn
(13.10.21)
Yüksek lisansını tezini bitirene kadar hiç karıştırma elleşme. Ne çıkacağı belli olmaz. Neye göresini tam bilemiyorum (ya da öyle bir şey var mı) ama askerlik yaptığım birlikte zeka geriliği olan da vardı aşırı obez de hatta fiziksel engeli olan da. Sanırım kime denk geldiğine göre karar değişebiliyor.
0
encokbenisevinnolur
(13.10.21)
(7)

spor salonu - covid

taha1907
selamlar, yaklaşık 2-3 senedir yürüyüş hariç hiç bir spor etkinliği yapmıyorum, bunların üstüne hayatımından da çok memnun değilim.dolayısıyla spor salonuna başlamak istedim, hem mental olarak hem de fiziken toparlanırım diye.fakat ailemle yaşadığım için onlara da durumu söyledim fakat covid olayınd
selamlar, yaklaşık 2-3 senedir yürüyüş hariç hiç bir spor etkinliği yapmıyorum, bunların üstüne hayatımından da çok memnun değilim.

dolayısıyla spor salonuna başlamak istedim, hem mental olarak hem de fiziken toparlanırım diye.

fakat ailemle yaşadığım için onlara da durumu söyledim fakat covid olayından dolayı gitme vs. diyorlar.

spor salonları gerçekten tehlikeli mi kapma riski yüksek mi :(

alternatif olarak ne yapabilirim ?
0
taha1907
(12.10.21)
ben covid yüzünden bıraktım 2 senedir gitmiyorum. bence ciddi şekilde riskli.
0
kanasla intihar eden adam
(12.10.21)
kapalı alan ✓
ortak eşya kullanımı ✓
maskesiz insan yoğunluğu ✓
bolca başka ter, başka nefes, bilmem ne... ✓
yorgun düşüp virüse karşı savunmasızlık (bundan emin değilim) ✓

spor salonu sahiplerine hükümet destek çıkmalı.
0
ya ben lan neyse
(12.10.21)
Bence spor salonlarında virüs bulaşma ihtimali toplu taşıma aracından hastaneden bile çok daha fazla.
Yukarıda ki arkadaş sebepleri yazmış.

Spor salonunda maske takan yok. Ve her şey ortak kullanım.
0
limonlu eksi
(12.10.21)
spor salonundan covid kaptığını düşünen tanıdığım var ve tüm ailesine bulaştırmıştı.

ben de pandemi öncesinde hep gittim, 2 senedir ara verdim. açıkhava yürüyüş 10bin adım :)
0
dreamnesiac
(12.10.21)
Vücut geliştirme salonuna gidiyorum. Virüs burada mutasyona bile geçirir. Hatta yeni virüs çıkar.

Ailene virüs bulaşmamışsa ve özellikle aşı olmadıysa %100 uzak dur.
0
kullanilamayan ruhumuzlar
(12.10.21)
Gitme.
Maskenin çıktığı hiç bi yere girme
0
photo85
(13.10.21)
Ben çift biontechimi oldum 2 aydır spora gitmeye başladım. Kalabalık saatlerde gitmiyorum ama tabi kapalı ortam maske falan yok. Tek yaşadığım için risk alabiliyorum. Evden çalıştığım için çok hareketsiz kalıyorum. Şu an spor salonuna gitmemek benim için çok daha büyük bir sağlık riski oluşturuyor diye düşünüyorum. Hareketsizlikten dolayı güçsüz ve şişman bi hale geldim, bunun psikolojik etkileri de oluyor. O yüzden covid riskine rağmen spora gitmeye devam ediyorum çünkü artık daha fazla hareketsizliği kaldırabilecek durumda değilim hem fiziksel hem mental. Ben de yürüyüş yapıyorum ama yürüyüşü de bir spor olarak görmüyorum.
0
mg3929
(13.10.21)
(4)

İTÜ borsa kapısı neresi?

chicha_v2
Google'a sordum ama düzgün bir cevap alamadım.Haritadan da gösterebilirsiniz, tüm kapıların olduğu bir kroki vs. olsa harika olur.
Google'a sordum ama düzgün bir cevap alamadım.

Haritadan da gösterebilirsiniz, tüm kapıların olduğu bir kroki vs. olsa harika olur.
0
chicha_v2
(12.10.21)
istinye park'a yakın olan kapı
0
taha1907
(12.10.21)
İstinyeparktan istinyeye doğru giden yolda (katar caddesi) trafo sokak ile kesişen nokta.
0
solenkol
(12.10.21)
borsa protokol girişinin hemen yanında bi kapı var, orası. katar caddesi üzerindeki kapılar değil, borsa istanbul iett durağının yanı.
0
Pertev nail
(12.10.21)
Taha1907'nin dediği değil. Maslaktan istinyeye doğru giderken istinye park'ın karşısında kalan kaldırımdan yürü. İstinye'park solunda kalacak. Sonra istinye park'ı bitir. Sağ tarafında beton blok duvarlar var. İste o beton blok duvar bitince sağa dön. Orası. Tam orada Reşitpaşa, poligon falan yol ayrımı var. Işıklar var.
0
prole
(13.10.21)
(2)

İtici/Cringe karakter üzerinden yürüyen komedi dizileri

nundu
Ben bu tarz dizileri hiç izleyemiyorum ya. Mesela kaç defa The Office'e başlamayı denedim ama hem Michael hem de daha kötüsü Dwight karakterleri adına utanmaktan asla keyif alamadım. Başkası adına utanma hissim çok kuvvetli zaten bu yüzden piyasada "komik video" diye geçen çoğu videoyu ya da çoğu so
Ben bu tarz dizileri hiç izleyemiyorum ya. Mesela kaç defa The Office'e başlamayı denedim ama hem Michael hem de daha kötüsü Dwight karakterleri adına utanmaktan asla keyif alamadım. Başkası adına utanma hissim çok kuvvetli zaten bu yüzden piyasada "komik video" diye geçen çoğu videoyu ya da çoğu sokak röportajını da izleyemiyorum.

Türkiye'den örnek olarak da mesela Avrupa Yakası'nı Burhan karakterinden dolayı izleyemiyorum. Burhan dışındaki hemen her karakteri seviyorum ama tüm dizinin olayının Burhan'ın farklılığı üzerinden doğan çatışma olması ve hep olayları bozan, zıtlık yaratan karakter olması beni çok yoruyor. Her hareketi batıyor bana. Yani komik değil demiyorum, Gülse Birsel bu açıdan bir senaryo tasarlamış ve gayet de iyi tutmuş ama işte beni irrite ediyor bu olay.

Benim gibi olan var mı? Ya da mesela bunu nasıl aşabilirim. Zevkine güvendiğim pek çok kişi the office'i çok seviyor mesela ama 2 sezon bile katlanamadım bu karakterler yüzünden
0
nundu
(12.10.21)
eskiden vardı bende. geçti, sebebini bilmiyorum. şimdi bir psikiyatrik rahatsızlığım var. son dönem psikolojik dizileri annem izlerken aynı hastalığa denk geldiğim oluyor, (avrupa yakasındaki şahikanın doktor olduğu dizi mesela) feci rahatsız oluyorum. 10 saniye katlanamıyorum.
0
ya ben lan neyse
(12.10.21)
acikcasi ben de sokak ropartajlarini izleyemem, hatta tiklamam bile o kadar utanirim. turk dizilerindeki asiri karakterleride hic sevmem. ama office izlerken oyle bir sorun yasamadim. hatta dwight mukemmel tasarlanmis bir karakter. favoirim olmustu son sezonlarda kendisi.
0
badcode
(12.10.21)
(4)

2x ile x^2 in farkı

ya ben lan neyse
şu ikisinin farkını anlayamıyorum. tamam farklı ama aklıma yatmıyor. 2x (2 tane x'in çarpımı yani x.x)x^2 (x ile x'in çarpımı yani 2 tane x. o da eder 2x)yani 2x = x^2değil mi?
şu ikisinin farkını anlayamıyorum. tamam farklı ama aklıma yatmıyor.

2x (2 tane x'in çarpımı yani x.x)

x^2 (x ile x'in çarpımı yani 2 tane x. o da eder 2x)

yani 2x = x^2

değil mi?
0
ya ben lan neyse
(12.10.21)
2x =x+x
X^2=x . x
0
gokank4
(12.10.21)
2x iki tane x'in çarpımı değil. Bizzat 2 ile x'in çarpımı.

x=3 diyelim

2x=2*3=6

x^2=3*3=9
0
nundu
(12.10.21)
ilki:
(kaç tanesini toplamalıyım)x
3x
x+x+x

ikincisi:
x^(kaç tanesini çarpmalıyım)
x^3
x*x*x
0
celeron 300a
(12.10.21)
n*a = n kadar a'nın toplamı = a kadar n'nin toplamı

n^a = a kadar n'nin çarpımı (dikkat: n kadar a'nın çarpımına eşit değil)
0
kullanilamayan ruhumuzlar
(12.10.21)
(5)

Oyun oynamalık ama 80 kilo olmayan laptop önerisi

nundu
2015'te aldığım emektarı emekli edip şöyle beni 4-5 sene idare edecek bi laptop almak istiyorum. Oyun oynayan biriyim ama grafik takıntım yok gibi bi şey, ortalama ayarlarda oynasam yeterli, öyle full+full ayarlar olsun gibi takıntılarım yok, akıcı olsun, çamur grafik olmasın yeter.Bi de günlük işle
2015'te aldığım emektarı emekli edip şöyle beni 4-5 sene idare edecek bi laptop almak istiyorum. Oyun oynayan biriyim ama grafik takıntım yok gibi bi şey, ortalama ayarlarda oynasam yeterli, öyle full+full ayarlar olsun gibi takıntılarım yok, akıcı olsun, çamur grafik olmasın yeter.

Bi de günlük işler ve makale okuma, sunum hazırlama vs gibi amaçlarla kullanacağım işte. Her gün laba götürüp getircem yani. Öyle kuş gibi olsun ufak olsun derdim yok aksine büyük olsun da yani askeri teçhizat taşıyan komando gibi de ezilmeyeyim altında, insani bi ağırlığı olsun.

bütçem 15 bin civarı diyebilirim, beelki 17 bine çıkabilirim ama dahası olmaz herhalde. Link atıp bunu al iyidir diyebileceğiniz modeller var mıdır?

Bi de kasımda mı alayım bunu, dolar artıyor ama 11 kasım olsun black friday olsun daha mı uygun olur?
0
nundu
(12.10.21)
www.monsternotebook.com.tr

1.7 kg ve çok güçlü
0
jelly bear
(12.10.21)
@jelly bear'ın paylaştığı bilgisayar kağıt üstünde iyi ama monster'ın bu modelleri felaket ısınıyor ve çok yüksek fan sesi yapıyor. yakın çevremde kullanan 3-4 kişi var oradan biliyorum. kasasının malzeme kalitesi de bayağı kötü. alüminyum plastik alaşımı gibi bir şey. elinizle biraz zorlasanız kasa bükülür gibi. hoparlörü de hiç iyi değil.

Onun yerine msi'ın gf thin serilerini öneririm. 1.8 kg bu laptop:
www.hepsiburada.com

bir de unutmadan ne kadar hafif bir bilgisayar alırsanız alın iyi bir ekran kartı olduğu sürece adaptörü ortalamanın üzerindew büyük ve ağır olacaktır.
0
kutukcu
(13.10.21)
Monster iyi hoş da bataryası çok az gidiyor bildireyim
0
olaylar olaylar
(13.10.21)
Vallaha ben hep şu iki ürünü öneriyorum;
Lenovo legion
Hp omen

Asus'un da bazı modelleri iyi deniliyor ama bilemiyorum.
Sunu net anladım ki hangi hardware olduğu kadar laptop dizayni, max sicaklik, fan gibi seyler de önemli. Buna baka baka, inceleme izleye izleye ben omen ve legion arasindaydim, o dönem Legion stoğu yoktu omen aldım.
Omen baktim simdi; 16-17bine var ryzen 7 5800h, rtx 3070. Örnek model:

www.cimri.com

Eşim bunla photoshop da yapiyor oyun da oynuyor, ben de zaman bulursam oynuyorum. Max fan sesi uçak motoru gibi ama max fana zaten ulaşmıyor. Inceleme;
youtu.be
0
logisticsmanager
(13.10.21)
o paraya turkiye'den cihaz alirsan yazik edersin
black friday geldiginde amazon.com'da msi laptoplar fena indirime giriyor
0
nibba
(13.10.21)
(8)

flört esnasında "arkadaşım" dediği kişiyle sevgili olmuş

Stoneface
sevgili olamayışımıza sebep olan kişi benim bunu kabul ediyorum, hatalarım oldu. ancak 2 hafta sonra arkadaşı olarak tanıttığı kişiyle sevgili olmuş. çocuğu görmedim sadece isim olarak biliyorum. sık sık olan bir şey mi bu?
sevgili olamayışımıza sebep olan kişi benim bunu kabul ediyorum, hatalarım oldu. ancak 2 hafta sonra arkadaşı olarak tanıttığı kişiyle sevgili olmuş. çocuğu görmedim sadece isim olarak biliyorum.

sık sık olan bir şey mi bu?
0
Stoneface
(12.10.21)
Taaaaabi ki
0
her giriste sifresini unutan adam
(12.10.21)
Artık insanlar özellikle kızlar aynı anda 10 kişiyle flörtleşebiliyor, hepsiyle de gerektiğinde arkadaş devam edebilecek seviyede bırakıyorlar bence. Sevgili olsaydınız arkadaşı olarak devam edecekti. Normal bence artık böyle durumlar.
0
mg3929
(12.10.21)
Hocam gayet olağan bir sey, arkadasim dedigi kisiyi gectim nefret ediyorum surstini gormek istemiyorum cok itici keske olse dedigi kisiyle yarın sarmas dolas olabilir. Ne zaman ne olacagi hic belli olmaz.
Insanlarin, ne dedigi değil ne yaptıklarına bakmalı. Sozler onemsizdir.
0
stavro
(12.10.21)
Valla arkadas kelimesinin oyle cok ozel bir anlami yok acikcasi, cok genel bir anlami var. Tanidigin ve akrabalik baglarinin falan olmadigi herkes bisekil arkadas kumesinin icine giriyor. Yani X kisisini arkadasi olarak tanitmasi cok degisik bisey degil hatta akraba degilse baska sekilde tanistirmasinin neredeyse imkani yok.

Dolayisiyla olay cok garip bisey olmadigi icin sik sik da olabilecek bisey.
0
j r r tolkien hayrani
(12.10.21)
kafasında düzgün bi profildir, seninle de hayal ettiği gibi olmadıysa o kendisine daha uygun gelip adım atabilir.

seni aldatmıs degil ki
0
speranza
(13.10.21)
@stavro +1

Ayrica ben de 6 aydir gorustugum insanlara hep mesafe koydum. Takılıyorum abii yaa ne ciddi iliskisi, ne evliligi, biraktim o isleri ben artik uzun iliskilerden sonra, 30umdan sonra dusuncem artik dedim durdum. Ama gezdim tozdum yattik kalktik vs..

Sonra karsima bir insan cikti, daha oturakli, daha farkli, meslegi saygin, kendi duzenini kurmuş, ayaklari ustunde durabiliyor vs vs.. biseyler oturdu ve benim butun o dusunceler uctu gitti sevgili olduk. Olabiliyor yani.
0
ananiyimioguz
(13.10.21)
yedekçilik, tam dayaklık bunu yapan.
0
lcha
(13.10.21)
(3)

Getirsu bayiliği

mg3929
Az önce su söylerken uygulamada bu ilanı gördüm. 27 yaş beyaz yakalıyım. 300k birikimle sizce istanbulda bu işe girebilir miyim? Artık beyaz yaka olmaktan nefret ediyorum ticaret yapmak istiyorum. Elimdekinden de olur muyum?
Az önce su söylerken uygulamada bu ilanı gördüm. 27 yaş beyaz yakalıyım. 300k birikimle sizce istanbulda bu işe girebilir miyim? Artık beyaz yaka olmaktan nefret ediyorum ticaret yapmak istiyorum. Elimdekinden de olur muyum?
0
mg3929
(12.10.21)
Getirsu suları Doblo tarzı arabalarla getiriyor bildiğim kadarıyla.
Bir tane araba ve masa-sandalye alınca bitiyor sizin sermaye.
Bu iş için çok uygun olmayabilir.
0
michael_knight
(12.10.21)
Bir görüşmekte fayda var. Franchise bedelinin içinde muhtemelen herşeyi karşılıyorlardır.

Benim de banabi bayileri dikkatimi çekmişti. Adamlar sıcak kahve servisi yapmaya başladı bayilerden.
0
robin one persie
(13.10.21)
merkezle konuşun, neden olmasın.

kosgeb'den de belge alıp destek alabilirsiniz.
0
janderzel zartanyan
(13.10.21)
(2)

Drone veya RC araba alsam mı?

ananiyimioguz
Şu sıralar yazlıkta takılıyorum. Değişiklik olsun, eğlence çıksın diye bir oyuncak alayım dedim.Nedense bana böyle şeyler bir hevesle alınıp heves geçince kenara bırakılacak şeylermiş gibi geliyor. O yüzden çok bir bütçe de ayırmadım.Daha önce drone uçurmuşluğum, uzaktan kumandalı araba kullanmışlığ
Şu sıralar yazlıkta takılıyorum. Değişiklik olsun, eğlence çıksın diye bir oyuncak alayım dedim.

Nedense bana böyle şeyler bir hevesle alınıp heves geçince kenara bırakılacak şeylermiş gibi geliyor. O yüzden çok bir bütçe de ayırmadım.

Daha önce drone uçurmuşluğum, uzaktan kumandalı araba kullanmışlığım var. Kontrollerle ilgili bir sorunum yok. Ama hiç bana ait bu tarz bir oyuncağım olmadı.

Şimdi köpeğim de var bir tane, daha 1 yaşına gelmedi. Araba alırsam onu da koştururum belki.. dedim ama dediğim gibi çabuk sıkılabilirim.

Bisiklete sürekli bir şeyler taktırdım, kenara bıraktım.

Elektrikli scooter aldım baya turladım, şimdi çok az biniyorum. Yine de iş görüyor ama eski hevesim yok yani.

Ne diyorsunuz kararsız kaldım. Max. 1000 liraya kadar bir para harcayasım var sanırım o yüzden giriştim böyle bir şeye. Benzer tecrubesi olan varsa alirim
0
ananiyimioguz
(12.10.21)
ya emin degilim bu bilgiyi bir kontrol edin ama sanirim drone icin birkac belge de almaniz gerekiyor heralde. izin vesayir.
0
badcode
(13.10.21)
video çekmeyeceksen drone bence masraflı bir oyuncak. zaten iki gün sonra sıkılırsın.

3lü parande atsan bile kimseye gösteremedikten sonra ne eğlencesi var ki
0
killerbee
(13.10.21)
(1)

3 Aylık bağışıklığa iş başvurusunda aşı zorunlu tutulabilir mi?

ya ben lan neyse
ford otosan. illa aşı istiyor, aşısız başvuru kabul etmiyor. bizi mi yiyorlar yoksa hakları var mı?tam 3 ay önce hastalık geçirilmiş. aşıya eyvallah ama bi 6 ay geçseydi...
ford otosan. illa aşı istiyor, aşısız başvuru kabul etmiyor. bizi mi yiyorlar yoksa hakları var mı?

tam 3 ay önce hastalık geçirilmiş. aşıya eyvallah ama bi 6 ay geçseydi...
0
ya ben lan neyse
(12.10.21)
hasta olanlar 3 ay sonra aşı olabilir diyor Sağlık Bakanlığı. Eğer yönetmeliğe göre davranıyorlarsa minimum süre 3 ay. Bu süre eskiden 6 aydı.

Bu arada hakları varmı sorusu saçma olmuş çünkü özel bir şirketten bahsediyoruz. İsterse aşısız da alır, isterse enfekte olmuş insanları 1 yıl sonra alır. Birşey diyemeyiz.
0
false pretension
(12.10.21)
(2)

Hyundai i20 Gösterge Panelindeki Uyarı İşareti

pro9it9is9
Hafta sonu yaklaşık bir saat kullanım sonucunda, gösterge panelinin sol tarafında kırmızı daire içinde 50 rakamının bulunduğu bir işaret ortaya çıktı. Hız limitini gösteren trafik işaretlerindeki gibi. Kısa süre sonra eve döndüm ve kılavuzda buna ait bir açıklama göremedim. Yeniden arabayı çalıştırd
Hafta sonu yaklaşık bir saat kullanım sonucunda, gösterge panelinin sol tarafında kırmızı daire içinde 50 rakamının bulunduğu bir işaret ortaya çıktı. Hız limitini gösteren trafik işaretlerindeki gibi.
Kısa süre sonra eve döndüm ve kılavuzda buna ait bir açıklama göremedim. Yeniden arabayı çalıştırdığımda kaybolmuştu.
Tabi servise sormak gerekir ancak anlamını bilen, karşılaşan var mıdır?
Araba yeni, dört aylık.
0
pro9it9is9
(12.10.21)
Dijital ekran mı?

i1.wp.com

Böyleyse tabela tanımadır, arabalarda genelde güvenlik paketi ile gelir, olabilir mi sizde?
0
atom karincanin torunu
(12.10.21)
Evet dijital ve aynı bu işaret.
0
🌸pro9it9is9
(12.10.21)
(2)

Amerika monopol ve kartelle mücadele ediyor mu?

Unde bach canim
Amerikada bu olgular büyük bir pazar-kitle nedeniyle zor olsa da eski zamanlarda veya günümüzde monopol ve kartelleri önlemek için serbest piyasa ekonomisi dengesini düşünüp “piyasa dengeler” mi diyor yoksa bir müdahalede bulunuyor mu?
Amerikada bu olgular büyük bir pazar-kitle nedeniyle zor olsa da eski zamanlarda veya günümüzde monopol ve kartelleri önlemek için serbest piyasa ekonomisi dengesini düşünüp “piyasa dengeler” mi diyor yoksa bir müdahalede bulunuyor mu?
0
Unde bach canim
(12.10.21)
Google'a haksız rekabet davası açılmış.

www.evrensel.net

Orada bu seviyede şeyler oluyor.

Facebook için de aynısı olmuş.

tr.euronews.com
0
dissendium
(12.10.21)
Facebook'a dava açıldı bildiğim kadarıyla ve marc kendisini tiktok var işte rakibimiz var piyasada tek değiliz ki gibi savundu diye duydum.

100 yıl önceleri de petrol'de tekel olan standart oil company vb davalar oluyor, Anti-tröst davalarını araştırabilirsin.
0
liberal
(13.10.21)

Yaptığım şarkıya söz yazabilecek var mı?

olaylar olaylar
Bir hiphop altyapısı yaptım lakin en zor kısmı söz yazmakmış. Benim diyen babayiğit var mıdır?
Bir hiphop altyapısı yaptım lakin en zor kısmı söz yazmakmış. Benim diyen babayiğit var mıdır?
0
olaylar olaylar
(12.10.21)
(3)

psikoloji bilen? soru tarzının cevaba etkisi hk.

architects creed
merhaba, konu manipülasyon, sahte anı ya da onun gibi bir şeydi. (trajik şekilde bunu söyleyerek vereceğiniz cevabı etkiledim)sorulan sorunun, karşıdaki kişinin düşüncelerini daha düşünce oluşmadan değiştirmesi etkisi.örneğin bir olay oluyor, bu soruyu a üslubu ve kelimeleriyle sorduğumuzda faklı bi
merhaba,
konu manipülasyon, sahte anı ya da onun gibi bir şeydi. (trajik şekilde bunu söyleyerek vereceğiniz cevabı etkiledim)
sorulan sorunun, karşıdaki kişinin düşüncelerini daha düşünce oluşmadan değiştirmesi etkisi.
örneğin bir olay oluyor, bu soruyu a üslubu ve kelimeleriyle sorduğumuzda faklı bir şekilde cevap geliyor(mesela üstteki konuyu yazmasam yazılan konulara saplanmayacak ve çok daha geniş bir yelpazede düşünecektiniz, bu da belki de doğru cevabı verme ihtimalinizi arttıracaktı), aynı soruyu farklı vurgulamalarla oluşturunca cevap değişiyor.
etkinin adını hatırlayamadım.
0
architects creed
(12.10.21)
Priming effect olabilir belki.
0
pro9it9is9
(12.10.21)
Rhetoric'te "leading questions" bu tanıma uyuyor.
0
ganbatte
(13.10.21)
framing effect de var en.wikipedia.org(psychology)
0
robokot
(13.10.21)
(1)

Bulgaristan'a sana ait olmayan aracla cikis

Pufpuf
Kendi uzerimize olmayan arabayla kapikule'den gecme sartlari nelerdir ya da gecilebilir mi?
Kendi uzerimize olmayan arabayla kapikule'den gecme sartlari nelerdir ya da gecilebilir mi?
0
Pufpuf
(12.10.21)
Vekalet verilmesi lazım
0
otopsicocugu
(12.10.21)

Aliexpress vs ebay

Başkalaşım
Herkese selam. Bu iki siteden hangisi daha güvenli ve ürünü kesin olarak getiriyor şu an? Ali ekspress'in son zamanlarda paranın üstüne yattığını duydum. Bu iki siteden yakın zamanda alışveriş yapan var mı?
Herkese selam. Bu iki siteden hangisi daha güvenli ve ürünü kesin olarak getiriyor şu an? Ali ekspress'in son zamanlarda paranın üstüne yattığını duydum. Bu iki siteden yakın zamanda alışveriş yapan var mı?
0
Başkalaşım
(12.10.21)
(2)

lens kullanamıyorum

kahve45
baya bir astigmatım var. astigmatı olanların lensi zor kullandıkları gibi bir şey kalmış aklımda, bu doğru mudur? bi türlü gözümde durmuyorlar, eğilip büzülüyorlar.ne dersiniz?
baya bir astigmatım var. astigmatı olanların lensi zor kullandıkları gibi bir şey kalmış aklımda, bu doğru mudur? bi türlü gözümde durmuyorlar, eğilip büzülüyorlar.
ne dersiniz?
0
kahve45
(12.10.21)
Yanlış bilmiyorsam astigmat yüzünden gözde konikleşme oluyor. Bundan olabilir
0
Unde bach canim
(12.10.21)
Benim iki gözde de 2 dereceye yakın astigmatım 5 derecenin üstü miyopum var. Gayet rahat kullanıyorum.
0
mg3929
(12.10.21)
(3)

fosillerden nasıl modelleme yapıyorlar?

plastic_angel
diyelim bir dinazor kafası bulundu. canlı olsa şu şekilde görünür diye nasıl oluyor da model oluşturuyorlar? tamamen varsayım mı bu? tavşan iskeleti böyle görünüyor. milyon yıl önceki bir fosil olsa ponçik bi şekilde modellenir miydi?https://images.fineartamerica.com/images-medium-large-5/rabbit-ske
diyelim bir dinazor kafası bulundu. canlı olsa şu şekilde görünür diye nasıl oluyor da model oluşturuyorlar? tamamen varsayım mı bu? tavşan iskeleti böyle görünüyor. milyon yıl önceki bir fosil olsa ponçik bi şekilde modellenir miydi?

images.fineartamerica.com
0
plastic_angel
(12.10.21)
Benim okuduğum bir yazıda kazı alanına alçı döktüklerini söylüyorlardı. O şekilde kalıbını çıkarıyorlar. Daha sonra yapay olarak üretilebiliyor.
0
dissendium
(12.10.21)
Kafatası şekline göre hareket ediliyor. Kriminal işlerde de kullanır benzeri bir yöntem.
Fasiyal Rekonstrüksiyon deniyor.
0
Erva
(12.10.21)
Kas tutunma izlerinden de modelleme yapılıyor. Dinozorlarda kalmış mıdır iz, bilemiyorum ama insanda böyle yapılıyor.
0
evrim halkasi
(12.10.21)
(2)

İngilizce Bağlaçlar ve Preposition.

put it in your appropriate place
İngilizce'de Bağlaç (conjunctions) ve preposition zayıf. Bunlara nasıl çalışabilirim? Kelime olarak biliyorum. Yani Despite -e rağmen, In addition to ek olarak biliyorum fakat hangisinden sonra sözcük gelir, cümle gelir gelmezi pek bilmiyorum.Bunlara nasıl ayırt edebilirim?
İngilizce'de Bağlaç (conjunctions) ve preposition zayıf. Bunlara nasıl çalışabilirim? Kelime olarak biliyorum. Yani Despite -e rağmen, In addition to ek olarak biliyorum fakat hangisinden sonra sözcük gelir, cümle gelir gelmezi pek bilmiyorum.

Bunlara nasıl ayırt edebilirim?
0
put it in your appropriate place
(12.10.21)
Kuralları var. Ben bunun için cümle çeviri örneklerini içeren videoları izlemiştim.

Genelde of, to gibi bağlaçlar gelmişse kelime/tamlama, gelmemiş versiyonunda cümle oluyor.
Mesela because of sonrasında kelime, because sonrasında cümle gelir.
0
Unde bach canim
(12.10.21)
Bunları doğruda neden öğreneceksin? Bol bol okuma yap, karşına geldikçe çözümleme yap.
0
kullanilamayan ruhumuzlar
(12.10.21)

Formasyon hakkında bilgisi olan var mı?

Unde bach canim
Bazı alanlar için direkt bölüm adı yazarken bazı alanlar için fakülte yazıyor.Açıköğretim için bakıldığında bölümse zaten aynı adlı formasyon alınabiliyor fakat fakülte adı yazınca bölüm adı fakülte birimindekiyle tutsa da sonuçta açıköğretim fakültesine bağlı. Bu durumda formasyona girmek için fakü
Bazı alanlar için direkt bölüm adı yazarken bazı alanlar için fakülte yazıyor.
Açıköğretim için bakıldığında bölümse zaten aynı adlı formasyon alınabiliyor fakat fakülte adı yazınca bölüm adı fakülte birimindekiyle tutsa da sonuçta açıköğretim fakültesine bağlı. Bu durumda formasyona girmek için fakülte adı olanlara başvuramıyor muyuz? Bu bilgiyi nereden alabiliriz?
0
Unde bach canim
(12.10.21)
(2)

2022 Kpss muhtemelen hangi tarihte olur?

havadakarada
Bana temmuz ortası gibi geliyor, tahmin edilebilir mi şimdiden?
Bana temmuz ortası gibi geliyor, tahmin edilebilir mi şimdiden?
0
havadakarada
(12.10.21)
Bu arada bahsettiğim KPSS lisans GY-GK.
0
🌸havadakarada
(12.10.21)
Temmuz ortası erken bence. Ağustosun ilk haftası olabilir.
0
dissendium
(12.10.21)
(5)

Her gün şınav vs 2 günde bir şınav

ya ben lan neyse
hangisinde daha hızlı ilerlerim?kas gelişimi açısından...
hangisinde daha hızlı ilerlerim?

kas gelişimi açısından...
0
ya ben lan neyse
(12.10.21)
Şınavla kas gelişimi olarak çok fazla yol alamayacağın için ikisi de uyar, illa bi seçenek istiyorsan her gün tabii. Şınav çok fazla stres yüklemeyeceği için her gün yapılabilir.
0
Zaman Tamircisi
(12.10.21)
Her gün.
0
havadakarada
(12.10.21)
Bunun yerine evde cimnastik tabanlı olan calisthenics üzerine çalışın ağırlıksız olacaksa
encrypted-tbn0.gstatic.com
0
Unde bach canim
(12.10.21)
5-10 farklı çeşiti set olarak yap. Bol bol karın da ekle, zırh giymiş gibi olur göğsün.
0
hasmetizm 2046
(12.10.21)
önceden bb yapıyordum. yurtdışına gittim ve 2 ay boyunca hergün 10 dk ısınma-100 şınav-100mekik çektim hiçbir faydasını görmedim. youtube da 30 günde değişim gibi videolar var tamamen yalan. kaslara yük bindirmeden maalesef gelişme çok yavaş oluyor.
0
plastic_angel
(13.10.21)
(2)

ipad mini 2 ile ekitap okunur mu?

icim urperiyor
bu isi gormeye yarar mi 32gb ipad mini 2?
bu isi gormeye yarar mi 32gb ipad mini 2?
0
icim urperiyor
(12.10.21)
yaramaz bi süre sonra gözlerini eline verebilir. onun yerine kindle almanı tavsiye ederim.
0
al basmadan donu var
(12.10.21)
Ppi arttıkça göz üzerindeki olumsuz etki azalıyor gibi bir araştırma yapılmıştı.

E ink okumak tabi en güzeli fakat ipad ile kitap okumak sandığımız kadar zararlı olmayabilir, bi yazılanlara bakın.

Yapılabilirlik konusunda epub ve cbr it gibi okunur ipad üzerinden yazılım son derece kullanışlı. Harfleri biraz büyüyüp ekran rengi ve ortam ışığı ile zararsız ziyansız halledebilirsiniz gibi bu işi sanki :D
0
hedep
(12.10.21)
(3)

Hediyelik saksı çiçeği

bellbane
Eşime doğum günü için güzel bir saksı çiçeği almayı planlıyorum. Aklımda deve tabanı var. Ama alternatiflere de açığım. Güzel bir hediye olabileceğini düşündüğünüz önerilerinizi duymayı çok isterim.
Eşime doğum günü için güzel bir saksı çiçeği almayı planlıyorum. Aklımda deve tabanı var. Ama alternatiflere de açığım. Güzel bir hediye olabileceğini düşündüğünüz önerilerinizi duymayı çok isterim.
0
bellbane
(12.10.21)
orkide
0
sutlu nescafe
(12.10.21)
Ben de tam deve tabanı diyecektim ama madem alternatif soruyorsunuz, barış çiçeği demek istiyorum.
0
Amaranta ursula
(12.10.21)
pachira.

hem para çiçeği olarak da geçiyor.
ayrıca aşırı hızlı büyüyorlar. bu da keyif veriyor açıkcası.

kauçuk.
Dracaena Marginata.

bunlar ayrıca havayı temizleyen bitkiler. hepsi öyle de, bunlar plastiklerin yaydığı kimyasalları da dönüştürüyorlar.

kılıç türleri de şahanedir.

pileanın da türleri var.
0
janderzel zartanyan
(13.10.21)
(8)

Hangi hırka?

gmzo
İlk kez böyle bir soru soruyorum çok heyecanlıyım.1) https://ty.gl/gkc7yrgt4p2) https://ty.gl/y6wvi2nr6f3) https://ty.gl/923p6gpalw
İlk kez böyle bir soru soruyorum çok heyecanlıyım.

1) ty.gl
2) ty.gl
3) ty.gl
0
gmzo
(12.10.21)
hırka da 2
manken de 2
0
etna
(12.10.21)
2
0
yineiyisinoxford
(12.10.21)
3.
0
Amaranta ursula
(12.10.21)
1
0
noxell
(12.10.21)
3 > 2 > 1
0
elorelia
(12.10.21)
3.
0
Olric
(12.10.21)
3.
0
ms brownstone
(12.10.21)
Valla 1 diyorum ben. Hem daha uzun hem daha ucuz. Tam bir fiyat/performans urunu gibi duruyor.
0
j r r tolkien hayrani
(12.10.21)
(1)

prizlerin orta kisminin adi nedir?

purgatory
bu prizlerde fisin girdigi plastik parca kirildi, bunun icin tum prizi yenilemek istemiyorum. kapak diye arattim olmadi, ic diye arattim olmadi. nedir bunun adi? mekanizma diyince alt kisim komple cikiyor, cerceve desen degil. nedir?
bu prizlerde fisin girdigi plastik parca kirildi, bunun icin tum prizi yenilemek istemiyorum. kapak diye arattim olmadi, ic diye arattim olmadi. nedir bunun adi? mekanizma diyince alt kisim komple cikiyor, cerceve desen degil. nedir?
0
purgatory
(12.10.21)
priz zaten 2 kısımdan oluşuyor, bahsettiğin delikli kısım priz. üstüne bir de çerçeve geliyor. sen çerçevesiz priz diye aratacaksın.
www.hepsiburada.com
0
Golgi
(12.10.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.