[]

Tecili bozup bedelliye başvurmak için..

Memlekete mi gitmem lazim?
İkametimin olduğu yere mi gitmem lazım?
Yoksa herhangi bir yerdeki askerlik şubesinden yapılıyor mu?

Bir de hem bozdurma hem de parayi odeyip bedelliye başvurma işleri 1 günde yapılıyor mu?

Danke

 
tecili yapan kim? okul mu sen mi? sensen herhangi bir subeden halledebilirsin. tecili okul yapti ise okula dilekce vermen lazim. en son boyleydi.


  • helenart  (23.11.21 00:10:31) 
öncelikle şunu belirteyim. senin şahsi dosyan yerel askerlik şubende bulunur, yani kimlikte yazılı olduğun il ilçe askerlik şubesi(eğer askerlik şubesi yoksa başka bir il ilçenin bünyesinde olabilir). fakat bu durum ikamet ettiğin yerde işlem yapamayacağın anlamına gelmez, ikamet ettiğin yerdeki askerlik şubesi senin işlemlerini yerel askerlik şubene göndermekle görevlidir.

fakat bahse konu işlem için ne ikamet ettiğin yerdeki askerlik şubesine ne de yerel askerlik şubene gitmene gerek var, kendi başına kolaylıkla halledebilirsin.

anladığım kadarıyla devam etmekte olan bir tecilin var, bu bedelli için önemli çünkü yoklama kaçağı/bakaya durumda olanlar bedelli askerliğe müracaatta bulunamazlar.

yapman gereken işlemler şu şekilde:

1. yoklama (e-devlet)
bu kısım askere gidecek bütün yükümlüler için standart (bedelli giden de bunu yapıyor, kısa dönem de vs). e-devlet'e girip yoklama başvurusu yazıyorsun, soruları cevaplıyorsun. askeriyeye uygun, ciddi bir fotoğraf yüklüyorsun. genellikle fotoğrafta sıkıntı yaşıyor insanlar, 250kb'tan düşük olması isteniyor. boyutunu bilgisayarda düşürüp öyle yükleyebilirsin yada birisine gönder whatsapptan boyut düşer.

2. muayene
aile hekimine gidiyorsun. askere gideceğini belirterek muayene oluyorsun. askerliğe engel bir sağlık problemin varsa aile hekimine belirtiyorsun. aile hekimi gerekli görürse hastaneye sevk ediyor. eğer sağlamsan bir rahatsızlığın yoksa askerliğe elverişlidir diyor, bir kağıt veriyor. bu kağıdı askerlik şubesine götürmene gerek yok çünkü sistem entegre, askerlik şubene düşüyor.

3. hizmet tercihi (e-devlet)
yoklamanı yaptın, aile hekimine de gittin. artık son aşama hizmet tercihi. bedelli gideceğini belirteceğin kısım burası. e-devlet'e girip askerlik hizmet tercihi yazıyorsun. soruları cevaplıyorsun. bedelli askerlik için ayları sıralıyorsun. illa seçeceğin ayda gideceksin diye bir kaide yok ama genellikle seçtiğin ayda gitmeni sağlıyor msb.

hizmet tercihini tamamladıktan sonra devlet bankalarına yada mal müdürlüğüne gidip bedelli tutarını yatırıyorsun. Her memur zammında zam gelir, 1 ocak gelmeden bedelli ücretini yatırmaya bak. yatırdıktan sonra dekontu da şubene götürmene gerek yok ama teyit amaçlı telefon edebilirsin askerlik şubene(yerel askerlik şubeni ara).

yapacağın tüm işler bunlar. bunları yaptıktan sonra ocak ortasını bekleyip asal genel müdürlüğü duyurular ekranını takip edeceksin. ocakta hangi grupta nereye gittiğin belli olacak. teslim olacağın zaman yine e-devletten covid anketi dolduracaksın, belirlenen günlerde test vereceksin, yol paranı ptt'den alıp sevk belgenin(yüsem/sülüs) çıktısıyla birliğine teslim olacaksın, hepsi bu.

varsa başka sorun ulaşabilirsin.
  • bos dusunce balonu  (23.11.21 00:20:55 ~ 00:59:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.