[]

göz çizdirme vs mercek taktirma

Merhabalar. 3.5 numara göz ve gözlük/lens bağımlılığı artık hayat kalitemi cok düşürüyor. Elbette buradan medikal bir karar verecek değilim fakat insanların deneyimlerini öğrenmek istiyorum. Etrafinizda mercek taktıranlar özellikle, memnun mu? Çünkü lazerle göz cizdirmede ileride yine bozulma olabiliyormuş. Tecrübelerinizi aktarirsaniz sevinirim




 
Mercek taktıran kimseyi duymadım bir lazerli olarak, hatta siz sorana kadar eski, konunun ilk dönemlerine ait, bitmiş bir teknoloji sanıyordum.

edit: Akıllı mercek falan varmış, ben geri kalmışım. Ama yine de hiç taktıran duymadım hiçbir yerde ya da online ortamda.
  • whoosie  (22.11.21 21:37:49 ~ 21:38:58) 
Mercek taktırma dediğiniz şey göz içine implante edilen, trifokal katarakt veya keratokonus lensleri olsa gerek. Bu lensler sizin gözlüğünüzün veya laserin alternatifi değil, tamamen farklı bir hasta grubuna yönelik.


  • curukturpkokusu  (22.11.21 21:54:07) 
Mercekleri ben de katarakt için diye biliyorum. Çevremde de babam dahil yaptıran çok var.

Ben de lazerspor olarak çok memnunum. Çizdirdiğim güne kurban olayım : D
  • invictae  (23.11.21 09:59:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.