[]

Almanya uzaktan yazılımcı maaşı

Arkadaşlar selam,

Almanya'dan bir firma ile görüşme halindeyim. Maaş beklentimi soruyorlar. Almanya'ya uzaktan çalışıp tecrübesi olan var mı? Aralık sizce ne olmalı? Fikir beyan ederseniz sevinirim. Teşekkürler.

Pozisyon:Backend developer
Tecrübe: 6 yıl.

 
konudan alakasız ama 6 yıllık yazılımcıya blue card sınırlarında (en kötü ihtimalle acil ihtiyaç duyulan nitelikli işler grubundan,diplomanız işle uygunsa) maaş verirlerse, uzaktan çalışacak bile olsanız almanyaya yerleşmeyi/ ikametgah almayı deneyebilirsiniz. zira maks 2-3 yılda kalıcı oturum izniniz ve en önemlisi kalıcı çalışma izniniz olur.


  • rewlack  (22.11.21 14:13:18) 
Özel bi olayınız yoksa ortalaması 3000 € civarı genelde. Net.


  • plutongezegendegilmi  (22.11.21 14:36:24) 
burada iki husus önemli, şirketin türkiye ofisinin çalışanı mı olacaksınız yoksa şirkete fatura mı keseceksiniz?

benim tahminim ikinci yoldan ilerleneceği yönünde. bu durumda siz burada bir şahıs firması kuracaksınız ve kendi bağkurunuzu ödeyeceksiniz. size tavsiyem bu işlerden anlayan bir muhasebeci bulun ve onunla konuşun. yurt dışına yazılım ihraç ettiğiniz için kdv muafiyeti falan uygulanması gerekecek. kdv muafiyetinin aşıldığı durumlarda da vergi ödemeniz gerekecek. bunları da göz önüne alınarak bir hesaplama yapılması güzel olur. kur farkından dolayı her türlü karlı bir iş olacaktır ama yine de işinizi sağlama alın derim.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (22.11.21 14:41:36) 
özel bir uzmanlığınız yoksa, bu tecrübede Almanya'ya yerleşik birine yıllık brüt 60-65bin euro gibi bir para ödeniyor. yıllık 50bin euro gibi bir ödeme yapabilirler diye düşünüyorum.

tabii aylık düzenli para geldiği için, vergi mükellefi olmalı ve beyanname vermelisiniz.

iyi haber: devletimiz yurtdışına satılan yazılım hizmetlerine vergi konusunda yanılmıyorsam %50 istisna, yani indirim sağlıyor.

ne kadar vergi ödeyeceğinizle ilgili bu bahsettiğim istisnayı da bilen bir muhasebeciyle konuşun.

yıllık 50bin altını da kabul etmeyin bu arada.
  • kaptankedi  (22.11.21 14:46:00) 
3bin euro civari veriyorlar.
Saglam adamsan 10bin euro gordugu oluyor.

Jr bi elemanim oraya yerlesip 5bin euro aliyor nasil basardi bilmiyorum.
  • divit  (22.11.21 15:40:00) 
@just give away man

stackoverflow'dan başvurdum.
  • badiparmagi  (22.11.21 16:17:31) 
6 yil tecrübeli backend developer 50000€-70000€ arasi yillik brüt kazanir.aylik 2700-3500 € net maasa denk gelir. Tabi hangi yazilim dili oldugunada bagli.60k diyebilirsin zaten illa pazarlik yapicaklar.


  • allstar  (22.11.21 20:19:22) 
ben mavi kart aldim, 2 hafta sonra remote olarak calismaya basliyorum ama almanya'da yasayacagim. orada bir yanlis anlasilma olmadigindan emin olman lazim. vergilendirmelerden dolayi remote da olsa almanya'da ikamet isterler diye dusunuyorum. aksi halde senin banka hesabina direk para gondermeleri mumkun degil. senin burada sirket kurup fatura kesmen gerekir. sahis sirketi, bagkur, muhasebe..vs. bir cok maliyetin olacak. taseron gibi is yaptiracaklari icin de isinin garantisi olmayacak. 3-5 ay sonra biz iptal ettik seninle islerimizi deseler yapabilecegin bir sey yok. ortada kalirsin. yazilim, bilgisayar muhendisleri icin minimum brut maas 50 bin euro civarinda olmali mavi kart icin. developer olarak brut 60 bin euronun ustu cok gercekci degil almanya icin ozel bir durum yoksa. 50-60 bin araliginda bir rakam teklif ederler diye tahmin ediyorum ama bu durumda da turkiye'de kalmanin esprisi yok. direk mavi karta basvurup almanya'ya yerlesmek daha mantikli olur.


  • hotorot  (26.11.21 23:34:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.