Giriş
(2)

Bas gitar

old possum
Beginner için bas gitar tavsiye rica ediyorum. 16 yaş öğrenci. Bütçe maksimum 7000 tl.
Beginner için bas gitar tavsiye rica ediyorum. 16 yaş öğrenci. Bütçe maksimum 7000 tl.
0
old possum
(27.03.22)
7000 lira şu günlerde ikinci el bir bas gitar için çok güzel bir fiyat.

bu fiyata, shecter kore diamond serisi, ibanez sr605 kore üretimi, squier vibe classic serisi, yamaha bb 415 bas bulabilirsiniz. tabi ikinci el piyasası çok değişik. bunun dışında aynı fiyata sire v7 de bulmak mümkündü ama nedense fiyatları aşırı şekilde şişirildi son aylarda(senkop'ta stok olmaması sebebiyle)

bu saydığım marka modellerden hali hazırda sahibindende takip ettiğim baslar var.

tabi ikinci el enstruman almak her zaman risklidir.

ikinci olarak daha ucuz olsun iş çözsün ilerde daha iyisini alırız uğraşırsa çalışırsa diyorsanız.

squier affinity serisi var, sxler var bunlar 2 3 4 bin bandına alınabilecek baslar ikinci el. tabi yukarıda saydıklarımla kesinlikle mukayese edilemez yani.

yukarda ilk saydığım marka modeller gayet güzel enstrumanlardır. yıllarca götürür ve bunlarla albüm kaydı, canlı performans yapan bir sürü insan var genel olarak bunlardan çok memnunlar.

tabi ne tarz müzik yapılacak, nasıl tür bi bas alınacak bunlar önemli, baslar 3 e ayrılır temel olarak, jazz bass, precision ve modern diye. yine içlerinde 4 5 ve 6 tel olarak ayrılır, bas gitaristlerin en çok tuttuğu 5 telli olanıdır. bas seçimi çok kişisel bişeydir. amfi falan almanız da gerekebilir haliyle.
0
killerbee
(27.03.22)
cort markasının güzel modelleri mevcut
0
edaddy
(27.03.22)
(5)

solana hesabıma parayı yanlışlıkla devnet ağından attım

avatar is back
phantom'daki parayı binance'ta sol ağına gönderdim. devnet ağı seçiliydi ciddi bir miktar para gönderdim. bu para yok mu oldu?ne yapmam gerekiyor?
phantom'daki parayı binance'ta sol ağına gönderdim. devnet ağı seçiliydi ciddi bir miktar para gönderdim. bu para yok mu oldu?

ne yapmam gerekiyor?
0
avatar is back
(27.03.22)
devnet'teki coin gerçeği değil ki? Testnet, devnet falan kendi ağında geliştiriciler önceden denesin diye kullanılan chainler. Orada SOL bile görmemen lazımdı ama birşeyler deniyorsan faucet'ler vasıtasıyla almış olabilirsin. (örnek: solfaucet.com) Onlar önemsiz ama.

Phantom'da en sağda altta dişli çark var ayarlar -> Change Network -> Mainnet Beta (bende böyle şu an)

Bunu seçersen gerçek mainnetteki tokenlarını görürsün gönderirsin.
0
nhk ni youkosu
(27.03.22)
nhk +1

Mainnet'e geç gerçek paran olduğu gibi duruyordur aksi imkansız.
0
uvcray
(27.03.22)
eleman'ın biri sana phantom'dan para atacağım dedi. sonra da devnet ağına geç hızlı gelsin diye oradan attım dedi ve o ekranda gördüm o parayı. ben de oradan kendi binance hesabıma aktardım. peki o bana gelen paranın fake olma ihtimali mi var?

solscan.io

şurada 10 sol olarak attım binance'a

nft satacaktım ucuz yırttım sanırım? fake solana mı göndermiş yani?
0
🌸avatar is back
(27.03.22)
Haha devnet üzerinden atıp milletin nft'sini bedavaya almaya çalışan bir çakal demek bu. Böyle elden işlem yapmayın ya, solsea magiceden solanart vs.'de satışa çıkarırsın adam alacaksa alır.

eleman sana 10 yollamış (ama devnet/testnet = deneme jetonu = monopoly parası) sen de onu 9.9999 olarak atmışsın ama mainnet olmayınca anlamı yok tabii. F7wR olan senin wallet, 8e4jbGw ile biten adamın wallet. Hep devnet'te sol var gerçek cüzdanında hiç para yok.

(buyur gerçek açıklama: docs.solana.com
Key differences between Devnet and Mainnet Beta:
Devnet tokens are not real)

app.step.finance
şu siteye herhangi sol cüzdanını yapıştırıp listelenmemiş nft'leri, tokenları vs görebilirsin kullanışlı site. Adam o cüzdanla bişeyler almış mı diye baktım da nft görünmüyor.
0
nhk ni youkosu
(27.03.22)
niyeyse durduk yere takıntı yapıp binance hesabımda görene kadar göndermek istemedim. inanılmaz ya. phantom falan da pek bildiğim cüzdan değil. devneti hele hiç bilmiyordum.

çok teşekkür ederim @nhk ni youkosu hocam.
0
🌸avatar is back
(27.03.22)
(1)

counter strike online oynamak için

atcapar
Merhabalar Counter strike online oynamak için bu sistem yeterli midir? oyunu kaldırır mı? Teşekkürler
Merhabalar

Counter strike online oynamak için bu sistem yeterli midir? oyunu kaldırır mı? Teşekkürler
0
atcapar
(27.03.22)
Cs go orta-düşük ayarlarda oynatır.

Eski counter strikeları hayli hayli oynarır.
0
Arthur Dayne
(27.03.22)
(1)

BES-işten ayrılma

slow like honey
bir önceki işyerimde 1 ay çalıştım, o süre içinde de BES'ten cayma talebinde de bulundum ama bir şekilde sisteme yansımadı (allianz). o yüzden sistemde kalmış ve para ödemiş bulundum. şu anda başka bir şirkette çalışıyorum ve burada garanti emeklilik kullanılıyor. sorum, ilk şirketten ayrılınca otom
bir önceki işyerimde 1 ay çalıştım, o süre içinde de BES'ten cayma talebinde de bulundum ama bir şekilde sisteme yansımadı (allianz). o yüzden sistemde kalmış ve para ödemiş bulundum. şu anda başka bir şirkette çalışıyorum ve burada garanti emeklilik kullanılıyor. sorum, ilk şirketten ayrılınca otomatik olarak oradaki BES hesabı durur mu? benden sonra para istemesinler?

2. bir soru, şu an çalıştığım şirkette muhasebeci BES yatırmakla uğraşmak istemedi. bir süre sonra kabul etse de tartışma yaşadığımız için bir şekilde şirket ödeme yapmazsa garanti emeklilik benden bu BES ödemesini talep edebilir mi?
0
slow like honey
(27.03.22)
ilk şirketten ayrılınca bes durur ama hesap kapanmaz, sizden para istemezler.

otomatik bes devlet tarafından zorunlu, muhasebeci nasıl yatırmak istemedi anlayamadım, garanti emeklilik sizden ödeme talep edemez, şirketlerin çalışan işe girdiğinde ilk ücretinden bes kesintisi yapması şirketler için zorunlu, çalışanlar için öyle bir zounluluk yok, dilediğiniz zaman istediğiniz bes poliçesini sonlandırabilirsiniz
0
benaslinda
(28.03.22)

uçak bagaj

hknty
alacağım şeyleri sırt çantama koyucam ve başka bir çanta almak istemiyorum. içinde deodorant, ufak bir tornavida vs. de olacak. bu yüzden almazlar kabine. ama içinde laptop da olacak bu yüzden bagaja vermek istemiyorum. kabine almayacakları şeyleri ufak bir kargo poşetine koysam ve o poşeti bagaja v
alacağım şeyleri sırt çantama koyucam ve başka bir çanta almak istemiyorum. içinde deodorant, ufak bir tornavida vs. de olacak. bu yüzden almazlar kabine. ama içinde laptop da olacak bu yüzden bagaja vermek istemiyorum. kabine almayacakları şeyleri ufak bir kargo poşetine koysam ve o poşeti bagaja versem sonra kaybolmaz değil mi? baya ufak olacak çünkü. deodorant, diş macunu, tornavida vs. olacak.
0
hknty
(27.03.22)
(1)

pcr testi

black mamba
pcr testi olmadan girilmeyen yer kaldı mı şu anda? sinema, üniversite, yurtiçi uçuşlar vs. istenmiyor artık değil mi?
pcr testi olmadan girilmeyen yer kaldı mı şu anda? sinema, üniversite, yurtiçi uçuşlar vs. istenmiyor artık değil mi?
0
black mamba
(27.03.22)
kimse istemiyor bildiğim kadarıyla.
0
erty_ksk
(30.03.22)
(9)

Otel fiyatları hakkında yardıma ihtiyacım var

wehatelovewelovebeer
Dostlar, 6 Temmuz'da düğünüm var. Birçok şeyi hallettik ancak balayı tatilimiz ile ilgili ilk erken rezervasyon dönemi fiyatlarını kaçırdık. Dolayısı ile şu an fiyatlar inanılmaz arttı. Yer olarak Belek civarı otellere bakıyorum, bütçem 15bin tl'ye kadar. Neden Antalya derseniz, yurtdışı planımızı b
Dostlar, 6 Temmuz'da düğünüm var. Birçok şeyi hallettik ancak balayı tatilimiz ile ilgili ilk erken rezervasyon dönemi fiyatlarını kaçırdık. Dolayısı ile şu an fiyatlar inanılmaz arttı. Yer olarak Belek civarı otellere bakıyorum, bütçem 15bin tl'ye kadar. Neden Antalya derseniz, yurtdışı planımızı balayından sonra yapacağız. Şu an için ihtiyacımız olan şey düğünden sonra dinlenmek.

Otel fiyatları genel olarak 20-25binTL bandında. (5 gece için) Konaklamayı daha uygun fiyata nasıl getirebiliriz? Yurtdışı seyahat acentelerinden rezervasyon yaptırsak, otele ulaştığımızda bir sorun ile karşılaşır mıyız? Önerileriniz nelerdir?
0
wehatelovewelovebeer
(27.03.22)
Hocam fiyatlar asagi yukari fiks zaten. Rixos premium-adem and eve falan uc asagi bes yukari o civarlarda.

Uygun fiyat icin bir alt segmente bakabilirsiniz. (Zeynep hotel vs)

Web sitelerinde flas kampanyalar vs oluyor ama 5 liralik otelin 3e dustugunu gormedim hic.
0
brkylmz
(27.03.22)
Hocam rixos premium 55bin, adam&eve 36bintl'den başlıyor. Fiyatlar aşırı artış gösterdi. Bir nebze fiyatları düşürebilmek için öneriler var mı aslında bunu merak ediyorum. Mesela yurtdışı seyahat acentelerinden uyguna bulunabilir mi? Bulunursa hangi acente sıkıntı yaratmaz? Daha önce bu şekilde otel konaklaması yapan oldu mu?
0
🌸wehatelovewelovebeer
(27.03.22)
şu siteye bir bak:

adam&eve 7-12 temmuz 5 gece 1375 sterlin gösterdi. 26bin küsür yapıyor. 10 sterlin depozito alıyor. kalanı haziranda çekicem diyor. olmadı depoziti verirsin sonra otelle görüşüp gerekirse yazılı onay alırsın bir sorun çıkar mı gibisinden.

www.staybooked.com

imgur.com
0
mr.goodcat
(27.03.22)
Yabanci pasaportun yoksa giriste almazlar, oyle olsa herkes bu yontemi kullanir zaten.

Tur acentelerine gidip direkt gorus onlarin bazen insiyatif alabildigi oteller oluyor. Vade farksiz 12 taksit yapiyorlar ya da ekstra bir indirim olabiliyor.
Ets oteliyse ets turun nasi geciyor mesela.

Bu arada 1-2 ay once de fiyatlar bu civardaydi, her turlu musteri bulabildikleri icin indirim yapmak istemiyorlar.
0
divit
(27.03.22)
Ben vpn ile geçen sene ingiltere üzerinden rez yaptırdım. Yarı yarıya geldi nerdeyse. Yaptırmadan önce oteli aradım. Böyle böyle alıyorum ama İstanbuldan geliyorum dedim. 4taneden 1i sorun çıkardı. Diğerleri sorun yok dedi.
0
jazzabel
(27.03.22)
bu yıl erken rezervasyon dönemi aldığımız TUI otel fiyatları TL bazında aynı kaldı, dolar 13.5 iken 15 oldu biz o anlamda zarardayız aslında. aldığımızda eşim ukrayna üzerinden bakmıştı fiyatlar benzerdi, ki genelde alırken bakıyoruz ona, charter flight düşmüş hali bile kafa kafaya geliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

@jazzabel hangi oteller için geçerliydi bu dediğiniz, özel bi durum olabilir mi? ingiltere almanya gibi tier 1 ülkelerden gelenlerle rusya ukrayna gibi ülkeler için farklı fiyat uygulamaları olabiliyordur belki.
0
kaichi
(27.03.22)
dostum fiyatlar gayet normal görünüyor. bu saydığın iyi otellerde gecelik 4-5 bin tl'den aşağı bulman imkansız ki 5 bin tl de rixos için çok iyi bi rakam bence.

bence rotayı daha ucuz otellere çevirin bütçeniz yoksa, antalya'da rixos gibi olmayan her şey dahil daha orta halli oteller de var, ama bana kalırsa oraya 3 verene kadar rixos gibi bi yere 5 bin vermek daha mantıklı. divit'in dediği gibi, rez yaparsın belki ama girişte sorun çıkarırlarsa fark isteyebilirler, sonuçta onların da bazı sözleşmeleri oluyor rezervasyon yaparken.
0
roket adam
(27.03.22)
Senin yerinde olsam şu fiyatlarla yurtiçinde bir otele gitmezdim. Yurtdışı daha güzel olur. Türkiye için +16 yaş oteller var. Bunları araştır ama türkiye için bu fiyatlar uçuk.
0
yankee jumping
(27.03.22)
temmuz da beleğe gidilmez eziyet olur .
bodrum a gidin derim
0
jamswety
(27.03.22)
(2)

Covid aşısı olayı bitti mi?

1837837
En son 22 aralık 2021’de 3. Doz aşımı olmuşum. Mhrs’ye girince aşınız tamamlanmıştır diyor. Hatırlatma dozu sadece 65 yaş üzerine mi devam ediyor?
En son 22 aralık 2021’de 3. Doz aşımı olmuşum. Mhrs’ye girince aşınız tamamlanmıştır diyor. Hatırlatma dozu sadece 65 yaş üzerine mi devam ediyor?
0
1837837
(27.03.22)
3. dozdan 6 ay sonra 4. doz gelecek bildiğim kadarı ile.
0
wehatelovewelovebeer
(27.03.22)
yoo 4.doz falan gelmiyor. şu an gundemde oyle bır durum yok. dolayısıyla tamamlanmıstır gozukuyor. bıldıgım kadarıyla dıger dunya ulkelerınde de 4.doz hatırlatmaları olmadı.
0
e mice
(27.03.22)
(1)

Masaüstü Bilgisayar Ses Problemi

redskull
Merhaba;Yaklaşık 10 yıllık toplama bir masaüstü PC'm var. Geçen bilgisayarcıda SSD değiştirildi ve RAM yükseltildi. Windows sürümü de 21H2 yapılmış. Her şey iyi fakat bilgisayardan ses gelmiyor. Ses simgesinde çarpı işareti veya tanılamada herhangi bir hata bulunmuyor. Sürücü olarak Microsoft'unki g
Merhaba;

Yaklaşık 10 yıllık toplama bir masaüstü PC'm var. Geçen bilgisayarcıda SSD değiştirildi ve RAM yükseltildi. Windows sürümü de 21H2 yapılmış. Her şey iyi fakat bilgisayardan ses gelmiyor. Ses simgesinde çarpı işareti veya tanılamada herhangi bir hata bulunmuyor. Sürücü olarak Microsoft'unki görünüyor. Anakart üreticisinin (Gigabyte) sitesinden Realtek sürücüleri de indirdim ancak durum değişmedi. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
0
redskull
(27.03.22)
driver boster indirip dene bir de.
0
jamswety
(27.03.22)
(1)

24 Saatlik Doğa Görüntüsü

oekuklu
Arkadaşlar merhabaBir arkadaşıma Türkiye içinden 24 saatlik, yani bir tam günlük doğa görüntüsü lazım. Video şeklinde, televizyona yansıtıp gün boyunca yayınlaması gerekli tez çalışması için. Nasıl bulabiliriz böyle bir görüntü?
Arkadaşlar merhaba

Bir arkadaşıma Türkiye içinden 24 saatlik, yani bir tam günlük doğa görüntüsü lazım. Video şeklinde, televizyona yansıtıp gün boyunca yayınlaması gerekli tez çalışması için. Nasıl bulabiliriz böyle bir görüntü?
0
oekuklu
(27.03.22)
Fotokapan görüntüleri işe yarayabilir, hani doğa gözlemcileri orman içinde hayvanların kullandığı patikalara kurarlar, o orada 24 saat boyunca çekim yapıp gelen geçen hayvanları görüntüler. Tabi bunları yayınlayacakları zaman kesip kısaltıyorlar doğal olarak. O nedenle internette bir yerde ham halini bulmak mümkün değil sanıyorum. Ama en azından fotokapan kuran YouTuberlarla temasa geçilebilir. "Barkın'la Doğa Aşkına" diye bir kanal vardı, bu adam böyle kapanlar kurup görüntüleri yayımlıyordu. Sosyal medya hesaplarından iletişime geçilebilir başlanıç olarak. Başka kanallara da bakılabilir tabi.
0
drkayzer
(27.03.22)

Bütün kıvrık kulaklı scottish foldlar hasta mı?

nefertarii
Arkadaşım kedi sahiplendi british-scottish kırması. Kulakları kıvrık daha 2 aylık ve hareketli bir yavru. Bunlarda eklem hastalığı safkanlara göre daha az şiddetli oluyor diye okudum ama merak ediyorum; melez scottishlerin durumu nasıl oluyor?
Arkadaşım kedi sahiplendi british-scottish kırması. Kulakları kıvrık daha 2 aylık ve hareketli bir yavru. Bunlarda eklem hastalığı safkanlara göre daha az şiddetli oluyor diye okudum ama merak ediyorum; melez scottishlerin durumu nasıl oluyor?
0
nefertarii
(27.03.22)
(6)

Acemi şöfore tavsiyeler

regina phalange
Ne tavsiye edersiniz? Mesela ayna kullanımlarıyla ilgili ayndadan ne görmem lazım, ne görünce ne yapmam lazım gibi gibi
Ne tavsiye edersiniz? Mesela ayna kullanımlarıyla ilgili ayndadan ne görmem lazım, ne görünce ne yapmam lazım gibi gibi
0
regina phalange
(27.03.22)
şerit değiştirirken aynaya baksın.

üstüne bir de anlık sağ ise sağ sol ise sol tarafına da baksın ki kör noktada bir araç varsa çarpmasın.

(yaşandı)
0
AlsterWasser
(27.03.22)
Ya burada ne anlatsak boş sürücülükte tecrübe teorikte değil pratikte kazanılır. Ben sana orta şeritte giderken sol şeride girmek için aynaya bak aynanın iç kısmında sana doğru gelen araç görürsen şerit değiştirme dışında görüyorsan şerit değiştir desem ne kadar anlayabilirsin? Anlayamazsın. Bunları yaşayarak öğreneceksin ama benim zamanla uzmanlaştığım en önemli konu ara yollarda önümdeki 50 metre içinde sağdan soldan ne kadar sokak çıkışı varsa hepsini içgüdüsel olarak kontrol edebiliyorum çoluk çocuk kedi köpek vs çıkabiliyor diye, bunlara dikkat edebilirsin. Onun dışında akan trafikte trafik gidiyor işte.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(27.03.22)
Ben de acemiyim ama motosiklet kullananlara dikkat et derim. Şerit değiştirirken motosiklet olup olmadığına iyi bak. Takip mesafesine önem ver. Kesinlikle hiçbir aracın arkasına yapışma. Hafriyat kamyonlarına dikkat et. Sokaklarda hızın düşük olsun. Çocuk çıkabilir.
0
dissendium
(27.03.22)
Trafikte saçmalayan çok sürücü göreceksin, mümkün olduğu kadar sinirlenmemeye ve keyfini kaçırmamaya çalış.
Şerit değiştirirken dikkat et.
Büyük araçlara yakın kullanma.
Ani manevra yapma, örneğin sağa dönecekken daldın ve son anda farkettim diyelim. Bırak dönüş kaçsın, 5-10 dk kaybet. Böyle bir durum yaşamadan bunu kendine telkin edersen, yaşadığında panikle ani manevra yapmazsın.
0
efx
(27.03.22)
@kaleci ye katılıyorum. pratik en önemlisi

ama ben kendi kullanımıma göre en dikkat edilmesi gerekenleri söyleyeyim

1- motosikletliler çok hızlı manevra yaptığı ve aynada baktığınızda her an göremeyeceğiniz için en dikkat etmeniz ve hatta yardımcı olmanız gerekenler

2- takip mesafesine her zaman dikkat edin

3- kamyon, tır, damper vs. gibi araçlara çok yaklaşmayın, gerekirse aranıza araba alın

4- durakta bekleyen bir otobüsün/minibüsün solundan geçecek gidecekseniz, bunu yavaş yapın, önünüze her an bir yaya atlayabilir

5- yaya geçitlerinde yayalara yer verin elbet ama bunu yaparken mutlaka dikiz aynasından arkanızdan gelen kişinin durup duramayacağı ile ilgili bir fikriniz olsun

6- sinyal her zaman verin. araçlar sizden çok uzak olsa da, hatta o sırada caddedeki tek araç olsanız bile alışkanlık haline getirin

7- önünüzdeki / yanınızdaki her araç bir anda önünüze sinyalsiz kırabilir ihtimalini hep düşünün ve uyanık olun

8- önünüze yan yoldan motorsiklet-araba çıkacağını düşünüyor veya görüyorsanız çok dikkatli olun, özellikle aracın burnunu uzatanlara

9- soğukkanlı olun, panik yapmayın.

bence en temelleri bunlar ama düşünürsek sabaha kadar yazarız.
hem sürücü koltuğunda, hem de sürücü yanındaki koltukta bir süre seyahat edip trafikte olup bitenleri gözlemek, bol pratik yapmak önemli.
0
la traviata
(27.03.22)
Trafik sıkışıkken zırt bırt şerit değiştirmeyin.

Dönüşlerde sinyal vermeyi alışkanlık haline getirin.

Her daim iç ve dış dikiz aynalarından arkanızı kontrol edin.
0
Arthur Dayne
(27.03.22)
(10)

Marketlerdeki en kaliteli fıstık ezmesi hangisi?

mahone
Merhaba.Kilo alma amaçlı diyete başlayacağım.Süt muz yulaf karışımına katmalık fıstık ezmesi alacağım. (bal mı alsam diye de düşündüm ama, sanırım fıstık ezmesi daha mantıklı?)Hangi marka ürünü tavsiye edersiniz? Ya da amaca yönelik benzer farklı tavsiyeler de verebilirsiniz.Tşkler.
Merhaba.
Kilo alma amaçlı diyete başlayacağım.
Süt muz yulaf karışımına katmalık fıstık ezmesi alacağım. (bal mı alsam diye de düşündüm ama, sanırım fıstık ezmesi daha mantıklı?)

Hangi marka ürünü tavsiye edersiniz? Ya da amaca yönelik benzer farklı tavsiyeler de verebilirsiniz.

Tşkler.
0
mahone
(26.03.22)
En güzeli Jif ama pahalı gelebilir. Fitnut da iyidir.

Kakaolu, bilmem neli alma, sade en güzeli. Krabi mesela çok saçma bir ürün.
0
gabe h coud
(26.03.22)
bal alma, bal bayağı zararlı bir şey.

uzmanı değilim ama jif güzel bence de. pahalı ama getir'den vs. indirimli bulabilirsin belki.
0
hlot
(26.03.22)
zuberinki epey guzel.
0
in vino veritas
(27.03.22)
Tabi ki tuğba. Saçma sapan kimyasallar yok için. Ve şekersizi vs de var. Kendin istediğin kadar bal eklersin tatlandırmak istersen.
0
zimbirik
(27.03.22)
yillardir fistik ezmesi yiyen biri olarak son 1 senedir favorim laçoko az kavrulmus fistik ezmesi (amazon ve hb'de mevcut)
Az kavrulmus olmasi sebebi ile yag tabakasi birikmiyor, o kekremsi aci tat yok.
0
catamenia
(27.03.22)
fiskobirlik
0
jelly bear
(27.03.22)
Supplementler.com'da satılan Bellanut fıstık ezmesinden alıyordum eskiden. İri kıyım fıstık ezmesi, şekersiz, ağır biraz ama baya fıstık tadını alıyorsun, sahte birşey olmadığı belli. Süt, muz, yulaf karışımına iyi gidiyordu.
0
drkayzer
(27.03.22)
American Garden’ın mavi kapaklı olan fıstık ezmesi… harikaydı ama bitti, internette var. Gerçekten fıstık tadı alıyosun, şekerli macun değil.
0
megalomaniac
(27.03.22)
tarım kredi kooperatifinin marketlerinde satılanı ben bayağı beğendim tavsiye ederim
0
paintov
(27.03.22)
1'e tarım krediyi , 2'ye züber'i koyarım.
0
delidir yakalayin
(27.03.22)
(1)

Dekoratif puf

Bruce
Oturma odasına daha cozy bir hava vermek için puf bakıyorum, şunları gördüm.https://www.kysmagaza.com/urun/bakrac-puf-acik-mavi-zigzag-naturelhttps://www.kysmagaza.com/urun/bakrac-puf-sari-zigzag-naturelNe dersiniz, güzeller mi?Kahve tonlu bir odaya yakışırlar mı? Düz renkli olanları da var aslında
Oturma odasına daha cozy bir hava vermek için puf bakıyorum, şunları gördüm.

www.kysmagaza.com
www.kysmagaza.com

Ne dersiniz, güzeller mi?
Kahve tonlu bir odaya yakışırlar mı? Düz renkli olanları da var aslında
0
Bruce
(26.03.22)
www.hamm.com.tr

oturma odanızın temasını bilemiyorum ama cosy diyince direkt aklım bunlara gidiyor ek yapmaya geldim. Munis ve davul pufları çok beğeniyorum, zamansızlar hakikaten.

Sizin gönderilerinizden de oyum 1 numaraya
0
kullanıcıadımbuolsun
(27.03.22)
(1)

Yakın zamanda a101 BİM şok vs marketlerine giden var mı

buffy de vampir sayılır
Plastik komidin lazım da var mı şu sıralar bu marketlerde?
Plastik komidin lazım da var mı şu sıralar bu marketlerde?
0
buffy de vampir sayılır
(26.03.22)
www.akakce.com
Broşürleri inceleyebilirsiniz.
0
bahçedekisandal
(26.03.22)
(2)

cilt tonu esitleme

Kittie
fondoten ariyorum ama su sekilde kullanacagim:gunes kremime 1 damla minnacik bi sey damlaticam.cildimde sivilce, iz falan yok.bayadir bu makyaj konularina uzak kaldim.cok da sevdigim bir sey de degil makyaj ama ara sira cilt rengim esitlensin istiyorum.renkli nemlendirici mi alsam?fondoten mi?bb ya
fondoten ariyorum ama su sekilde kullanacagim:
gunes kremime 1 damla minnacik bi sey damlaticam.
cildimde sivilce, iz falan yok.

bayadir bu makyaj konularina uzak kaldim.
cok da sevdigim bir sey de degil makyaj ama ara sira cilt rengim esitlensin istiyorum.

renkli nemlendirici mi alsam?
fondoten mi?
bb ya da cc krem mi? (bb/cc arasindaki fark ne ayrica?)

artik renk de deneyemiyoruz renk isini nasil hallederim. acik renkliyim ama bembeyaz da degilim. bugday da degilim ama bugdaydan acik.

pure beautyi gozume kestirdim aslinda - ivory.
ama pek kaliteli bir marka degil galiba.

beklentim iyi bir marka olsun ve gunes kremiyle butunlesebilsin. gunes kremi: la roche'un asiri akiskan bir kremini kullaniyorum.

tesekkurler
0
Kittie
(26.03.22)
Heves etmişsiniz ama pek kullanacağınızı sanmam. Bende bir heves 2 kez aldım toplasan 4-5 kez kullanmışımdır. Ben maybelline fit me ve missha bordo ambalajlı olanı kullanmıştım. Missha yı beğenmedim diğerindende bişey anlamadım. Missha nın sonradan sanırım beyaz ambalajlı daha pahalı bir serisi çıkmıştı çisem övüyordu diye hatırlıyorum bir bakın isterseniz. Maybelline de bb konusunda övülen bir marka. Cildinizde sorun yoksa bunu alacağınıza illa bişey kullanmak istiyorsanız allık, maskara ve ruj üçlüsünü öneririm.
0
rapisa
(27.03.22)
"bb ya da cc krem mi? (bb/cc arasindaki fark ne ayrica?)" arada bir fark yok, bunlar keyfi marketing terimleri. hepsi fondoten. kapaticiligi matligi akiskanligi nemlendiriciligi falan urunden urune degisir, su gibi hic kapatici olmayan "fondoten" de var, boya gibi agir "cc krem" de.
0
hot potato
(27.03.22)
(9)

Incel, normie, chad., Redpill, Blackpill.. Ne demek biliyor musunuz?

Coyote
Ne düşünüyorsunuz
Ne düşünüyorsunuz
0
Coyote
(26.03.22)
sadece redpill biliyorum ona da yorumum : her topal atın bir kör alıcısı vardır.
0
AlsterWasser
(26.03.22)
incel, blackpill, redpill biliyorum
0
olaylar olaylar
(26.03.22)
hepsini biliyorum ama özellikle üstüne düştüğümden değil de internette yaşadığım, meme kültürüne aşina olduğum için. gerçek anlamda düşünce veya öğreti olarak hiç üzerine düşmedim çünkü şahsen inanılmaz saçma olduğunu düşünüyorum.

ben ergenken mesela alfa malfa mevzuu hiç yoktu. yani vardı da hayvanlar için kullanırlardı bunu. sonra "alfa" erkekler ortaya çıktı, bir gecede beta kaldık. sonra sigmalar türedi filan. çok komik geliyor bana. yani şu dünyada yapacağımız şey belki mutlu bir yuva kurmak, belki 3-5 kişiyle sevişmek, dünyayı değiştirecek veya büyük iş yapacak motivasyonumuz yoksa öyle dandik dandik işlerle uğraşıp ölmek yani millet neden bu mevzularda bu kadar sinire kesiyor, kendini bir yerde konumlandırmaya çalışıyor inan hiç anlam veremiyorum. yav ben alfa olsam ne olur, omega olsam ne olur, incel olsam ne olur.
0
der meister
(26.03.22)
Biliyorum.

Toplumlar değişirken, böyle yeni kavramların çıkması normal. Yeni sistemin ezilenleri kendilerini tanımlarken yeni kavramlar üretiyorlar, mesela "kapitalist" ve "sosyalist" kelimelerinin ortaya çıkış süreçleri de benzer.

O açıdan seviyorum yani, tek kelimeyle bir sürü şey anlatıyorlar. Ama Türkçeye gelmedi bu kavramlar yine, direkt İngilizce'den alıp kullanıyoruz. Son yıllarda Türkçe'den İngilizceye geçen bi tek "derin devlet" -> "deep state" kelimesi var sanırım.
0
plutongezegendegilmi
(26.03.22)
Sadece red pill. Bence insanları dış görünüşe, birkaç davranışa göre sınıflandırarak adlandırmak büyük sığlık. Batı'nın sevmediğim taraflarından birisi bu. Hiç derinlik yok böyle şeylerde.
0
dissendium
(26.03.22)
Hiçbirini bilmiyorum.
0
sckxyss
(26.03.22)
Bana genelde mesaj atiyorlar oyle ogreniyorum.
Bu aralar incel demeye basladilar. Eskiden seksist diyorlardi, daha once fasist ve irkci diyen coktu.
Zaman degistikce hakaretler degisiyor.

Bi kiz bana redpill yapiyorsun demisti.
0
divit
(27.03.22)
redpill ile incel'i biliyorum da bunlari hayat felsefesi haline getiren, ciddi ciddi bagimlisi fanatigi olan insanlara da uzulmemek elde degil.
0
baldur2
(27.03.22)
Hepsini biliyorum. (blackpill haric, duymadim daha once)
Laura Bates'in "Men Who Hate Women" kitabinda da cok guzel aciklaniyor. Ne dusundugumu aciklamam cok uzun surer o yuzden atliyorum o soruyu.
0
sopiro
(27.03.22)
(2)

Google Chrome Tarayıcı Bazlı DNS

edi pakbayram
Sadece tarayıcıya özel DNS atamak istiyorum firefoxta bu özellik var sadece tarayıcı üzerinde çalışıyor DNS, bilgisayarın tüm interneti bağlı olmuyor bu DNS servera fakat chrome da böyle bir özellik göremedim ne kadar ararsam arıyım.Böyle bir özelliği yok mu chrome un yoksa ben mi gözden kaçırıyorum
Sadece tarayıcıya özel DNS atamak istiyorum firefoxta bu özellik var sadece tarayıcı üzerinde çalışıyor DNS, bilgisayarın tüm interneti bağlı olmuyor bu DNS servera fakat chrome da böyle bir özellik göremedim ne kadar ararsam arıyım.

Böyle bir özelliği yok mu chrome un yoksa ben mi gözden kaçırıyorum ?
0
edi pakbayram
(26.03.22)
aynı özellik chrome'da da var. şu sayfada: chrome://settings/security
0
'''
(26.03.22)
(2)

Schengen ile En Ucuz Tatil Rotası?

kanlakarisikyagmur
Sevgili seyyahlar,Temmmuz ayında 10-15 günlük yıllık iznim var. Bu kaos ortamında en ucuza nereye rota çizeyim? Konser, festival ve tarihi yerleri gezmeyi seviyorum.Hostel ve ucuz otellerde konaklayabilirim.Vizeli ülke olması şart değil. Sevgiler
Sevgili seyyahlar,
Temmmuz ayında 10-15 günlük yıllık iznim var. Bu kaos ortamında en ucuza nereye rota çizeyim? Konser, festival ve tarihi yerleri gezmeyi seviyorum.

Hostel ve ucuz otellerde konaklayabilirim.

Vizeli ülke olması şart değil.

Sevgiler
0
kanlakarisikyagmur
(26.03.22)
Sırbistan çok çok güzel
0
piremses
(27.03.22)
Sırbistan +1
0
put it in your appropriate place
(27.03.22)
(1)

Bu Danıştay kararı neden var?

sadecesu
https://www.kararara.com/danistay/1d/danistay6551.htmBurada yazılı karar geldi. Bu karar neden var? Amaç ne?Yeni delilerle yeni bir suç duyurusunda bulunamam mı?
www.kararara.com

Burada yazılı karar geldi. Bu karar neden var? Amaç ne?
Yeni delilerle yeni bir suç duyurusunda bulunamam mı?
0
sadecesu
(26.03.22)
bu karar 2021 yılında Anayasa mahkemesi tarafından incelenmiş ve karar haksız bulunmuştur.

kararı paylaşıyorum. kararlarbilgibankasi.anayasa.gov.tr

özetle Anayasa mahkemesi demiş ki, "dilekçenin işleme konulmama kararına karşı şikâyetçinin itiraz hakkı bulunmaktadır."
0
gottacatchemall
(26.03.22)
(2)

Fistül ameliyatı?

coder85
Arkadaşlar daha önce bu hastalığı geçirmiş olan var mı? Perianal fistül için İstanbul'da iyi bir cerrah arıyorum. Tavsiye edebileceğiniz biri varsa sevinirim.
Arkadaşlar daha önce bu hastalığı geçirmiş olan var mı? Perianal fistül için İstanbul'da iyi bir cerrah arıyorum. Tavsiye edebileceğiniz biri varsa sevinirim.
0
coder85
(26.03.22)
istanbul hizmet hastanesinde cevher akarsu’ya oldum. şimdilik bir sıkıntı yok, seton tedavisi uyguladı.
0
solitude ov the lonliest star
(26.03.22)
sgk + 8k ödemiştim ekim ayında. şimdi güncel fiyat nedir bilmiyorum, karşılaştırma yaparken aklınızda bulunsun.
0
solitude ov the lonliest star
(26.03.22)
(2)

unkapanı plakçılar çarşısı

pikap
elimde eski plaklar var. çalişip çalismadiklarini orada kontrol ettirme şansim var midir? yarin o tarafa işim düşecek o yuzden merak ettim.
elimde eski plaklar var. çalişip çalismadiklarini orada kontrol ettirme şansim var midir? yarin o tarafa işim düşecek o yuzden merak ettim.
0
pikap
(26.03.22)
merhaba,pazar günleri kapalı oluyor diye biliyorum oraları.hafta içi açık bir de cumartesi açık olurdu.
0
super gazi
(26.03.22)
Belki olurlar, yerine hiç gitmediğim ama internet üzerinden müşterisi olduğum Ozhizo adında çok sevdiğim, dürüst ve yardımcı bir dükkan var. Yerli sıfır plak satıyorlar normalde. Ne derler bilmiyorum ama orada bir şansınızı deneyin derim, belki başka yere yönlendirirler:

Yavuz Sinan Mahallesi
Atatürk Bulvarı No: 68/6313
(İ.M.Ç. 6. Blok)
Unkapanı Plakçılar Çarşısı
Fatih / İstanbul
0
rare
(26.03.22)
(8)

hayatından ambalajlı ürün, hazır gıda, asitli içecek ve şekeri çıkaranlar..

nohut
hayatınız, kondisyonunuz, uyku kaliteniz neye dönüştü? ne gibi farklılıklar hissediyorsunuz?
hayatınız, kondisyonunuz, uyku kaliteniz neye dönüştü? ne gibi farklılıklar hissediyorsunuz?
0
nohut
(26.03.22)
Hiçbir diyetle ve sporla düşmeyen kolesterolüm pat diye düştü.

Sülalemdeki tek göbeksiz benim.
0
Mirket
(26.03.22)
ben bir dönem yapabildim bunu 6 ay falan.

ideal kiloma direkt gelmiştim. üzerine enerjim inanılmaz artmıştı.

bir de inanılmaz su içiyordum tabi.
0
AlsterWasser
(26.03.22)
Sadece şekeri çıkartmıştım. Meyve, sebze ile yetiniyordum (havuç gibi tatlımsı yiyecekler) ve sadece 2-3 hafta içinde şaşırtıcı derecede az uyuyup, dinç uyanmaya, fazlasıyla enerjik ve berrak algılamaya başladım. Şimdi tekrar o düzene geri döneceğim. Kararım kesin, şeker tüketimini %90 düşüreceğim çünkü geçirdiğim değişim inanılmazdı.
0
burka
(26.03.22)
Göz kararması, el titremesi, tansiyon düşmesi sıfıra indi. (2 yıldır yapıyorum)
0
ruhen hastayim ben
(26.03.22)
asitli icecegi dislerimi korumak icin cikardim 7-8 ay oldu. pek aramiyorum. ara sira marketteyken alasim geliyor ama gozumun onune eriyen mine tabaklarini getirip birakiyorum. astili urunle uyku kalitesi ve kondusyon arasinda bir baglanti var mi ki gerci? ben hic denk gelmedim.

hazir gida ve ambalajli urun asiri tuketiyorum hala maalesef cunku cok tembelim. sekeri meyve haricinde almamaya calisiyorum, en zayif noktalarimdan biri. kat etmem gereken cok yol var.
0
hot potato
(26.03.22)
Ben 6 ay boyunca denemiştim bunu, hiç bir etkisini göremeyince çok da dikkat etmeyeyim o zaman dedim. Yine abartmıyorum tabi ama alıyorum arada.

Bu arada belki 6 aydan sonra etkisini gösterirdi bilemiyorum ama ne cildimde, ne de dinçliğim bir etkisini gördüm
0
ananiyimioguz
(26.03.22)
Ara ara çıkardığım dönemler oluyor. Direkt etkileri: çok çaba sarfetmeden birkaç kilo vermek, sabahları dayak yemiş gibi değil de insan gibi uyanmak, gün içinde alakalı alakasız uykumun gelmemesi, ağırlık çökmemesi bi de cildimin daha düzgün gözükmesi.
0
pandispanya
(26.03.22)
İflah olmaz bir kola bağımlısıydım, tam pandemiden önce bıraktım. Bir kere denemek için bir yudum aldım full şeker dilimi yaktı resmen. Artık istesem de içemiyorum. Kolayı bırakmamın uyku kalitesine cildime vs bir etkisini görmedim.

Ancak, genel olarak paketli koruyucu içeren şekerli çer çöp gıdayı da bırakınca yukarıda yazılanlar gibi ilk olarak uyku kalitem arttı. Öğleden önce uyanmazdım hep uykulu yorgundum. Şimdi kendiliğinden makul saatte kalkıyorum yatağa yapışmıyorum. Cildim de daha düzgün diyebilirim. Ayrıca daha hafif, şişkinlikten uzak olmak güzel hissettiriyor.

Şimdi ektsra vitamin takviyesi deniyorum, ama uykumu kaçırıp beni cin gibi yapıyor içtiğimde. bakalım bi denge bulucaz. Düşük bütçeli deneysel çalışmalarım sürecek:)
0
buzbebek
(27.03.22)
(5)

spor terimi

nohut
"squat 6 set 12-15 tekrar" ifadesindeki "6 set 12-15 tekrar" kısmı ne anlama geliyor?teşekkürler.
"squat 6 set 12-15 tekrar" ifadesindeki "6 set 12-15 tekrar" kısmı ne anlama geliyor?
teşekkürler.
0
nohut
(26.03.22)
3 set 12 3 set 15 tekrar ama bu çok mantıklı bi düzenleme değil kim kullanıyorsa ya da kim yazmışsa çok sallama yazmış bu set sayısını tekrar aralığını.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(26.03.22)
6 set 12 min 15 max tekrar.

Misal benim yaptığım 5/3/1 programında ek calismalarda min 50 max 100 tekrar der o tarz iste. Sizde de hareket yüksek tekrar yapın ama çok da yüksek yapmayin demis.
0
logisticsmanager
(26.03.22)
6 set min 12 max 15 tekrar diye anlarım ben.
0
catamenia
(26.03.22)
şunu demek istiyorum, set ne demek? bunun 6 tane olması ne demek? aralarda dinleniliyor mu, ne kadar dinleniliyor? vs.
0
🌸nohut
(26.03.22)
12-15 arası kaldır, 45 saniye dinlen. İkinci sete başla demek.

Ayrıca ağırlığı öyle bir ayarla ki 12 taneyi kaldır, 15 tanede dizlerin titresin, 16 taneyi imkan yok yapamayacak ol, ama 12 nin altında da asla 'Yok Hoca kaldıramıycam deme, demek
0
Mirket
(26.03.22)
(2)

Su orucu sonrası saç dökülmesi yaşayan oldu mu

rapisa
Su/açlık orucu tutmayı düşünüyorum fakat bir kişide saç dökülmesi olmuş, böyle bir sorunla karşılaştınız mı ve artıları eksileri neler
Su/açlık orucu tutmayı düşünüyorum fakat bir kişide saç dökülmesi olmuş, böyle bir sorunla karşılaştınız mı ve artıları eksileri neler
0
rapisa
(26.03.22)
Ben hiç denemedim bana mantıklı bir deneyim gibi gelmediği için ama o kadar makro ve mikro besin eksikliğinde akut olarak böyle bir etki olası.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(26.03.22)
Uzun süreli açlıklarda kadınlarda saç dökülmesi-kıllanma görülebilir.
Sebebine gelince vücut hayatta kalmak için 16-18 saat açlık sonrası büyüme hormonunu 500 kat kadar fazla salgılamaya başlamakta, bu testosteron seviyelerini yükseltmekte bunun sonucunda saç dökülmesi, kıllanma görülebilmektedir.
0
catamenia
(26.03.22)
(4)

tv'de "uydudan sinyal yok!" uyarısı

sftsft
kenarda kullanılmayan "next" marka bir tv varmış.bunun kurulumunu yaptım.tv'nin arka tarafında, tv'ye monteli bir uydu kutusu var.o kutuyla tv'nin bağlantısını yaptıktan sonra "kanal listesi" geldi.ama hangi kanalın üzerine tıklasam "uyduda sinyal yok!" uyarısı veriyor.bu markanın müşteri hizmetleri
kenarda kullanılmayan "next" marka bir tv varmış.

bunun kurulumunu yaptım.

tv'nin arka tarafında, tv'ye monteli bir uydu kutusu var.

o kutuyla tv'nin bağlantısını yaptıktan sonra "kanal listesi" geldi.

ama hangi kanalın üzerine tıklasam "uyduda sinyal yok!" uyarısı veriyor.

bu markanın müşteri hizmetleri haftasonu çalışmıyormuş.

pazartesi gününe kadar beklemektense, sorunun çözümü için yapabileceğim bir şey var mı?
0
sftsft
(26.03.22)
Uydu anteninden gelen beyaz , ucu somunlu uydu kablosunu, tv nin arkasındaki bahsettiğiniz o uydu kutusuna bağlamalısınız.
0
arenas
(26.03.22)
@arenas;

hocam bana "kendinden uydulu" dediler tv için. yanında anten falan yoktu. anten mi olması gerekiyor? pek anladığım işler değil, o yüzden soruyorum. apartmanın ortak çanağına bağlasak olur mu?
0
🌸sftsft
(26.03.22)
olur
0
westblack
(26.03.22)
kendinden uydulu demek harici bir uydu alıcı cihazı (uydudan gelen sinyalleri çözümleyip görüntü olarak ileten cihaz) almanıza gerek yok, o zaten TV ile tümleşik geliyor demek. Çanak antenden gelen kabloyu direkt tv'ye takabilirsiniz demek. Eskiden ayrı bir cihaz satın alırdık bu iş için. Evlerde de 2 kumanda olurdu, birisi TV, diğeri de uydu alıcı için. Ama her halükarda bir anten kablosuna ihtiyacınız var. Onu da arenas ın dediği gibi bağladıktan sonra, ayarlardan kanal arama yaparak çözersiniz. Kanallar otomatik gelirse arama yapmanıza da gerek yok.
0
ananiyimioguz
(26.03.22)
(2)

Ceviz Masam parlaklığını yitirdi, nasıl bakmalıyım?

godspell
İnternette detaylıca aradım ama hiç özenli güzel bir bilgiye rastlayamadım, güzel kendine has orjinal ceviz bir çalışma masam var ama 3 yıl oluyor elimi sürmedim, bugünde baktığımda biraz solduğunu farkettim. Bir aralar tik yağı ile sil diyenler olmuştu. İnternette az sabunlu bezle vs silin diyorlar
İnternette detaylıca aradım ama hiç özenli güzel bir bilgiye rastlayamadım, güzel kendine has orjinal ceviz bir çalışma masam var ama 3 yıl oluyor elimi sürmedim, bugünde baktığımda biraz solduğunu farkettim. Bir aralar tik yağı ile sil diyenler olmuştu. İnternette az sabunlu bezle vs silin diyorlar ama kullanıpta bakımını yapan var mı?
0
godspell
(26.03.22)
Merhaba, ceviz ozelinde cok bilgim yok ama genel olarak bir iki cesit zimparalama ve tekrar yaglama/verniklemenin yenilemeyecegi yuzey oldugunu dusunmuyorum. Yakin zamanda evdeki merdivenleri boyasindan arindirayaca kadar zimparalayip vernikledim ordan bir deneyimim var:)
0
imfhh
(27.03.22)
zımparalamayın, zımparaya gerek yok.
internette satılan gomalak cilalardan alıp uygulayın.
0
blatta hiberna
(27.03.22)
(8)

Sütyen tavsiyesi

balpolen
Kizlar uzun sure dayanan, dagilmayan, biraz da iri gogusluler icin sutyen tavsiyeniz var midir? Ben nbb nin bir modelini kullaniyordum ve senelerce dayandi diyebilirim. Sanirim suan uretimden kalkmis, kullandigim modeli de linkleyecegim. Tavsiyelerinizi bekliyorumhttps://ty.gl/oltsogo10h
Kizlar uzun sure dayanan, dagilmayan, biraz da iri gogusluler icin sutyen tavsiyeniz var midir? Ben nbb nin bir modelini kullaniyordum ve senelerce dayandi diyebilirim. Sanirim suan uretimden kalkmis, kullandigim modeli de linkleyecegim. Tavsiyelerinizi bekliyorum

ty.gl
0
balpolen
(26.03.22)
Kom kesinlikle tavsiye ederim. Çok kaliteli.
0
naksidil
(26.03.22)
Bir zamanlar la senza vardı ah ah. En dayanıklısı o idi
Pentiyi çok uzun ömürlü bulmuyorum ama el mahkum
Pahalı olsa da oyshoya bi şans verilebilir
0
photo85
(26.03.22)
Suwen
0
megalomaniac
(26.03.22)
M&S —kadın değilim ama buradan hediye alınca hep teşekkür aldım. Ah keşke önceden alsaymışımlar duydum.
0
kaptankedi
(26.03.22)
penti lotus iyi ama cok cabuk bozuluyor formu yikaninca. oysho iri goguse gore degil.

m&s cok acayip. Baska bi sey kullanamaz oldum ben. Yok gibi. Sutyen olayini cozmusler.

intimissimi de iyi, ama onlara cok ozenli davrandigim icin de bozulmamis olabilirler.
0
gayda
(26.03.22)
Marks&spencer ve kom
0
asteriks
(26.03.22)
penti Light Bra Dolgusuz Sütyen. herhalde bi 10 yıldır sadece bunu kullanıyorum. yok gibi tenimin bir parçası gibi oluyor adeta. macera aradığım zamanlar oldu lotus falan giyince inanılmaz daralıyorum.
0
cevahir
(26.03.22)
M&s net. Penti küçük göğüslüler için yii olsa da büyükler için cok kullanışsız.
0
regina phalange
(27.03.22)
(5)

duyurunun gözlüklüleri önereceğiniz gözlük bezi var mı?

astronom bey
memnun kaldığınız güzel temizleyen, silerken yağlı bırakmayan gözlük bezi ve cam temizleme sıvısı var mı?gözlüğü alırken atasunun verdiği berbattı, cam markasının verdiği ilk başta güzeldi de sonradan iyi silmemeye başladı.
memnun kaldığınız güzel temizleyen, silerken yağlı bırakmayan gözlük bezi ve cam temizleme sıvısı var mı?
gözlüğü alırken atasunun verdiği berbattı, cam markasının verdiği ilk başta güzeldi de sonradan iyi silmemeye başladı.
0
astronom bey
(26.03.22)
metro markette satılan gözlük silme mendilleri vardı. onlar çok iyi siliyordu. piyasadaki gözlük silme mendillerini deneyebilirsin.
0
false pretension
(26.03.22)
Sola marka gözlük camları vardır. Onun eşantiyonu mudur nedir, yıllar önce almışım. Üzerinde Sola markası basılı.
Efsane temizliyor.
0
Mirket
(26.03.22)
Sitesinde tükenmiş görünüyor, ben mağazasından almıştım. Gayet memnunum.
www.rossmann.com.tr
0
yineiyisinoxford
(26.03.22)
zenith cam satan bir gözlükçüdden zenith cam temzileme seti alın. camlar yok oluyor resmen
0
lancelot du lac
(26.03.22)
Onlar ne olursa olsun zamanla yaglanir.
Ya yenisini alirsin ya da yikayip kullanirsin.

Cook eskiden guderi bezler vardi kirlendikce daha iyi silerdi sonra kayboldular.
0
divit
(27.03.22)

zamanı geçen fatura bildirimi

kondansator
şirkette fatura kesilen platform ile muhasebenin takip edildiği platform ayrı programlar. şubat ayında fatura kesilmediği düşünülen siparişler martta iletilmiş. ancak bu martta iletilen siparişlerin faturası da şubat ayında kesilmiş, ilgili arkadaş bunu görmemiş. şimdi de mart faturası diye iletmiş.
şirkette fatura kesilen platform ile muhasebenin takip edildiği platform ayrı programlar. şubat ayında fatura kesilmediği düşünülen siparişler martta iletilmiş. ancak bu martta iletilen siparişlerin faturası da şubat ayında kesilmiş, ilgili arkadaş bunu görmemiş. şimdi de mart faturası diye iletmiş. ancak şubat ayı kapandı mali müşavir tarafında. şimdi geçen ayın faturalarını bir sonraki ay nasıl verebiliyoruz acaba, bunun bir çözümü var mıdır
0
kondansator
(26.03.22)
(2)

360bin liralık 0 araç için istedim tutarda ve vdede kredi çekebilir miyim

condom kurşunu
yoksa belli bir tutar ve vadesi mi oluyor? mesela 160bin 2 yıl vadeli çekebiliyor muyum, yoksa yok kardeşim bu araca anca 100bin kredi çıkar o da 12 ay vadeli gibi şeyler oluyor mu?
yoksa belli bir tutar ve vadesi mi oluyor? mesela 160bin 2 yıl vadeli çekebiliyor muyum, yoksa yok kardeşim bu araca anca 100bin kredi çıkar o da 12 ay vadeli gibi şeyler oluyor mu?
0
condom kurşunu
(26.03.22)
400.000 tlye olan araçlar için fatura tutarının %70'i kadar kredi çekebilirsin. maksimum vade 48 ay olur. vade sayısını azaltmak senin elinde.

yani evet 160 bin tl 2 yıl vadeli çekebilirsiniz.

ama banka bu parayı vermek zorunda değil. yani sana 160 bin veremiyoruz gelirine göre 100 bin veririz diyebilir. çünkü ödeyebileceğine bakmak istiyor banka.

www.trthaber.com

bunlar taşıt kredisi içindi.

onun dışında daha yüksek faizlerle 24 ay vadeli olarak ihtiyaç kredisi çekebilirsin. bu da gelirine göre onaylanır.
0
jelly bear
(26.03.22)
400 bin liraya kadar 36 aydı BDDK kuralı gereği, bir de 800 bin liraya kadar bişi vardı dur bulayım.

400 bine kadar 48 ay
800 bine kadar 36 ay
1,2 milyona kadar 24 ay
2 milyona kadar 12 ay

olmuş yeni düzenlemede.
0
John Bloor
(26.03.22)

Hdd çevirici kablo

heathen
Marka öneriniz var mıdır? Şimdi alırım iki sefer kullanırım tırnakları kırılır falan tanımadığım çok marka var.
Marka öneriniz var mıdır? Şimdi alırım iki sefer kullanırım tırnakları kırılır falan tanımadığım çok marka var.
0
heathen
(26.03.22)
(2)

banka adıyla sms atabilen dolandırıcı

la lykia
bugün annemi dolandırıcı aradı.şu an dışarıda olduğumdan detayları yazamıyorum ama şu kısmı gerçekten anlamadım ve merak ettim;resmen banka adıyla sms atabiliyorlar. Bankadan gelen diğer sms'ler ile karşılaştırdım, birebir aynısı.Bunu nasıl yapabiliyorlar, bu bankanın güvenlik açığı mı?
bugün annemi dolandırıcı aradı.

şu an dışarıda olduğumdan detayları yazamıyorum ama şu kısmı gerçekten anlamadım ve merak ettim;

resmen banka adıyla sms atabiliyorlar. Bankadan gelen diğer sms'ler ile karşılaştırdım, birebir aynısı.

Bunu nasıl yapabiliyorlar, bu bankanın güvenlik açığı mı?
0
la lykia
(26.03.22)
Telefon numarasi yerine istedigin seyi yazabiliyorsun cesitli programlarla (garanti, akbank vs)
0
brkylmz
(26.03.22)
bankayla alakası yok. başka numaradan arıyo gibi de gösterebilir. o yüzden her aramaya her smse güvenmeyin.
0
jelly bear
(26.03.22)
(5)

Kedimi araba ile İstanbul’a götürüyorum?

vogojin
Merhaba iyi haftasonları,Yaklaşık 7 saat sürecek bir yolculuk yapacağım, araçta 4 kişiyiz + 1 yaşında görece uslu bir kedi. Genelde veterinere vs. giderken nadiren araçta miyavlar ama uzun bir yolculuk için almamız gereken önlemler nelerdir?
Merhaba iyi haftasonları,

Yaklaşık 7 saat sürecek bir yolculuk yapacağım, araçta 4 kişiyiz + 1 yaşında görece uslu bir kedi. Genelde veterinere vs. giderken nadiren araçta miyavlar ama uzun bir yolculuk için almamız gereken önlemler nelerdir?
0
vogojin
(26.03.22)
boxın tabanına alt bezi sermekte fayda var, yoksa gazete de olur. üstüne ayrıca rahatça uyuyabileceği bir havlu vs. olsa iyi olur, kıvrılır uyur. sakin bir sürüş başka da fazla yapacak birşey yok. muhtemelen en fazla bir süre miyavlayıp sonra uyuyacaktır. yol boyunca bir şey yemeyecektir veya içmeyecektir.
0
surprise
(26.03.22)
Bunalıp çantadan çıkmak ister benim kedim o kadar durmaz mesela. Bu ihtimal için tasma alıp, ipini şoföre uzanamayacağı şekilde ayarlayabilir arkadakiler.
0
megalomaniac
(26.03.22)
Yola çıkmadan 12 saat önceden itibaren yemek vermeyin. Yoksa yolda kusabilir veya kutusu tuvalet haline gelebilir. En önemli problem budur aslında.

Su içmese de iyi olur, ama yolda klimayı açmayın, havayı kuruttuğu için çok zorlanır.

İlk yarım saat çok ses çıkartabilir. Dayanın, kutusundan çıkartmayın ki alışsın. Sonra kendiliğinden sakinleşir ve alışır zaten.
0
alfired
(26.03.22)
@alfired klima açmama durumu kediden kediye değişiyor sanırım. Benimki mutlaka hava ister, sıcak ya da soğuk, yüzünü havalandırmaya doğru yaklaştırıyor iyice kokluyor alışana kadar. Açmazsam pencereleri ızgaraları patiliyor, zorluyor.
Sonra sakinleşip bir yere yatınca havalandırmayı kısıyorum.

Yani hal ve hareketlerini iyi izlerseniz doğruyu bulursunuz diye düşünüyorum.
0
megalomaniac
(27.03.22)
Kedinize sakinlestirci yutturmanizi tavsiye ediyorum. Veterinere goturun o bilir ve yutturur. Genelde yarim veriyorlar, para bile almaz, lutfen yapin. Cok onemli.hayvan yolda eziyet cekiyor siz de etkileniyorsunuz, yolculugun tadi kalmiyor.
0
rumpleteazer
(27.03.22)
(1)

izmir karşıyaka'dan ev önerisi var mı?

legalize marijuana
İzmir karsıyakada zemini iyi kaliteli oturabilecek satın alınabılecek semt önerileri bütçe 1 milyon 300 (min 2+1)
İzmir karsıyakada zemini iyi kaliteli oturabilecek satın alınabılecek semt önerileri bütçe 1 milyon 300 (min 2+1)
0
legalize marijuana
(26.03.22)
nergiz tarafına bakabilirsin. 2+1'ler genelde o rakamlarda oluyor ve bostanlı'ya yakın.
0
oldtimer
(26.03.22)
(12)

Okuduğunuz kitaplarını tutuyor musunuz yoksa hibe mi ediyorsunuz?

put it in your appropriate place
Kütüphanemi, düzenleyip ihya etmeye çalışıyorum. Çoğu kitapları elimden çıkaracağım.Pandemi öncesinde senede 60 kitabı buluyordu sene içerisinde okuduklarım. Dolasıyla dandik kitaplara geliyordum baya. Topluca çıkartıyorum zamanı gelince.Pandemi ile birlikte daha seçici oluyorum tabii. Şimdi şöyle b
Kütüphanemi, düzenleyip ihya etmeye çalışıyorum. Çoğu kitapları elimden çıkaracağım.

Pandemi öncesinde senede 60 kitabı buluyordu sene içerisinde okuduklarım. Dolasıyla dandik kitaplara geliyordum baya. Topluca çıkartıyorum zamanı gelince.

Pandemi ile birlikte daha seçici oluyorum tabii. Şimdi şöyle bir şey var, kitabı okuyorum. Kitap iyi güzel. Baya bilgileniyorum filan, cahil kalmışım cahilliğim gitmiş dediğim oluyor ama biliyorum ki ikinci kez okumayacağım.

Ne bileyim, bir başkasının da okumayacağını biliyorum ama elim gitmiyor. Mesela Keşifler Ve Coğrafya; 15. ve 16. Yüzyıl Keşifleri diye bir kitap okudum. 2015 senesinde okumuştum. Ulan cahilmişim cidden, iyi oldu okuduğum cahilliğim gitti diyecek kadar faydası oldu kitabın ama içerik hakkında hiçbir şey kalmadı haliyle.

Siz ne yapıyorsunuz kitaplarınızı? Tutuyor musunuz, yoksa sağa sola hibe mi?
0
put it in your appropriate place
(26.03.22)
Tekrar bakma ihtimalim varsa tutuyorum. Yoksa elden çıkarıyorum.
0
babilfish
(26.03.22)
bazilarini halk kütüphanesine veriyorum bazilarini tutuyorum.
0
Coma
(26.03.22)
Elden çıkardığım/hibe ettiğim ancak sonra ihtiyaç duyup yeniden satın aldığım kitaplarım oldu. :)
0
durme
(26.03.22)
Kitaplar ucuz değil artık. Ben sayfaların fotoğrafını çekerim. Bir kopyası bende kalır. Ondan sonra dağıtabilirim. Basılı kitap almıyorum uzun süredir. Pdf olarak bulup okuyorum. Bu şekilde de çözebilirsiniz. Değerli kitapları dağıtmam.
0
dissendium
(26.03.22)
Valla benim olay cok degisik asamalardan gecti. Cok onceden tanidigim birkac iyi sahaf vardi, o sekilde kendime bir takas zinciri olusturmustum. Bu sayede hem evde hic kitap tutmuyordum hem de kitaplara ya hic ya da cok cok az para veriyordum.

Daha sonra zincirden en saglam sahaf ayrilinca sistem bir anda coktu. Ondan sonra yine bisekil sahaflarla is yaptim ancak pek istedigim gibi olmadi. Sonradan mecburi internetten falan kitap satin almaya gectim,kitaplar birikmeye baslayinca da en son careyi e-booklara gecmekte buldum. Simdi ise yavastan yavastan sesli kitaplara gecis yapiyorum.
0
j r r tolkien hayrani
(26.03.22)
Başyapıt olarak gördüğüm yahut çok etkilendiğim kitapları asla bırakmam, 50 sene sonra bile yaşıyorsam eğer başucumda kalmalı…
0
siyah giyen adam
(26.03.22)
çok hoş değil ama kitaplığımı bozmam ve kitaplarımı (eğer fazlası yoksa) kolay kolay vermem.

bir yere bağış hibe yapacaksam gider toplu satın alır veririm ama kendi kitaplarımı vermem.

evimde en çok sevdiğim şey kitapılığım.
0
AlsterWasser
(26.03.22)
bazen çok saçma kitaplar almış olabiliyorum yeterince okumadan veya internetten aldığım ve bu muymuş yaa ne gereksiz dediğim kitaplar var ne yazık ki.
onları dağıtıyorum sadece.
0
photo85
(26.03.22)
neden vereyim ki para verdiğim şeyi başkasına, çok okuma heveslisi olan kütüphaneden alıp yine okur.
0
bohr atom modeli
(26.03.22)
Ben tutuyorum, kitap okumaya ailemin çocukluklarında okuduklarıyla başladım. Ben de çocuklarımın benim kitapalrımı karıştırmasını isterim. Çocukken o kitaplığı karıştırmak çok hoşuma giderdi.

Bağışlanacak daha işlevsel şeyler var. Gerçek şu ki kitap bağışına muhtaç birisinin zaten çok kitap düşünecek vakti olmuyor. İhtiyaç hiyerarşisinde kafa yoracakları daha önemli şeyler oluyor. Ayrıca insanların ücretsiz kitap okuyabilecekleri birçok yer var.
0
akhenaten
(26.03.22)
tutuyorum. küçükken evdeki kitaplıktan rastgele çok kitap okudum. kendi çocuklarım da aynısını yapsın istiyorum.
0
roket adam
(26.03.22)
Abi kitap bi kere alayım okuyayım sonra vereyim başkasına başkası okusun gibi bir tüketim aracı değil ki niye vereyim bu çok mantıksız tabii ki tutuyorum, bırak hibeyi ödünç bile vermem ben açıkçası elimde babadan kalma 40-50 senelik kitaplar var bunlar manevi anlamda hazine sayılır.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(26.03.22)
(1)

Yurtdışından eşya getirtme uygulaması

babilfish
Merhabalar,Yurtdışından eşya alıp getirmesi için insanlara para ödediğimiz bir uygulama vardı, adını hatırlamıyorum. Bilen var mı?İşe yarar mı bilmiyorum ama Almanya’dan kamera isteyeceğim.
Merhabalar,

Yurtdışından eşya alıp getirmesi için insanlara para ödediğimiz bir uygulama vardı, adını hatırlamıyorum. Bilen var mı?

İşe yarar mı bilmiyorum ama Almanya’dan kamera isteyeceğim.
0
babilfish
(26.03.22)
(bkz: glocalzone)
0
nhk ni youkosu
(26.03.22)
(1)

Sahte sigara

vizdilva
Bir büfeden aldığım Marlboro touch blue sigaranın tadından şüphelenip (sık içmiyorum) bandrolünü kontrol ettim. TAPDK uygulaması sunucu hatası veriyor, fakat TAPDK yazısının hologramının olmadığını fark ettim (sağa-sola çevirince rengi kahverengi-yeşil şeklinde değişmiyor). Nereye şikayet etmeliyim?
Bir büfeden aldığım Marlboro touch blue sigaranın tadından şüphelenip (sık içmiyorum) bandrolünü kontrol ettim. TAPDK uygulaması sunucu hatası veriyor, fakat TAPDK yazısının hologramının olmadığını fark ettim (sağa-sola çevirince rengi kahverengi-yeşil şeklinde değişmiyor). Nereye şikayet etmeliyim? Benzer bir tecrübesi olan varsa, nasıl bir süreç olduğunu aktarabilir mi?
Teşekkürler.
0
vizdilva
(26.03.22)
O bandroller en son ateşle temas edince renk değiştiriyordu. Bi çakmakla falan dener misin, bunla ilgili video vardır kesin youtube da.
0
Arthur Dayne
(26.03.22)
(14)

Evden eşya almak için 5 saat yol gitmek

Mirabel
Şu an Trabzonda yaşayan bi arkadaşım yaşadığım ilin bi ilçesinde ev tutmuştu. Eve başkaları taşıncakmış artık ve bazı eşyaları orada kalmış. Olan eşyalar: tabak, bardak, çarşaf, nevresim, çadır, uyku tulumu, mat.Bana sormuştu eşyalarım kaldı alır mısın diye. Bu durumu kendine çok stres yapmıştı. Ben
Şu an Trabzonda yaşayan bi arkadaşım yaşadığım ilin bi ilçesinde ev tutmuştu. Eve başkaları taşıncakmış artık ve bazı eşyaları orada kalmış. Olan eşyalar: tabak, bardak, çarşaf, nevresim, çadır, uyku tulumu, mat.
Bana sormuştu eşyalarım kaldı alır mısın diye. Bu durumu kendine çok stres yapmıştı. Ben de düşünmeden alırım demiştim ama böyle önemsiz eşyalar olduğunu bilmiyordum. Sonra üstüne de düşmedim.
Durmadan darlayıp duruyor. Bahsedilen yer git-gel 5 saat. Orda eşya topla 1 saat. 6 saatimi alacak ve başka arkadaşım hesap yaptı 350-400 tl benzin parası oluyor. Yorgunluk, boşa geçen gün vb..ve sonra arkadaşıöın benden o eşyaları ne zaman alacağı bile belli değil.

Arkadaşım da durmadan darlıyor da darlıyo ev sahibi arıyormuş onu eşyalarını al diye sen ne zaman gidebilirsin ona göre ev sahibine tam gün söyleceğim diye. Bi de üstüne diyor ki ev sahibinin telefonunu vereyim sen görüş gideceğin tarihi söyle diyor. Yaptığı işin mantıksız olduğunu söylemeye çalışsam da çadır madır diyor.
Siz olsanız gider miydiniz? Neden bu kadar ısrarcı anlamadım. Ne yapayım da bu yükten kurtulayım. Çok yakın arkadaşım. Amaç ne anlamadım. Ya da sorgulama arkadaş için git mi dersiniz
0
Mirabel
(26.03.22)
Siz o eşyaları aldıktan sonra "bir zahmet kargoya da ver" diyeceğini düşündüm nedense. Toplu ulaşımla gidilecekse olabilir de 400 TL benzine vereceksem olmaz. Az yiyip uşak tutsun.
0
dissendium
(26.03.22)
Valla esyalarin iceriginden ve mesafeden bagimsiz 'alacagim' deyip de soz verdiysem gider alirdim. Arkadasin da hakli o da sana guvenerek biseyler ayarlamis, simdi gidip yan cizmek hos olmaz. Soz vermeden once bu tur seyleri dusunmen gerekirdi.
0
j r r tolkien hayrani
(26.03.22)
yakın arkadaşsa alırdım. yakın arkadaşım yapacağım masrafı ve harcayacağım zamanı düşünür ona göre teklif ederdi zaten.
0
jelly bear
(26.03.22)
Ev sahibi eşyaları kargoya versin. Bunu teklif edin.
0
ruhen hastayim ben
(26.03.22)
git gel 5 saatlik yer 350-400den fazla yakar. güzel hesap edin. km.de 1 buçuk tl yakıyor az yakan arabalar şu an. bence değmez.
0
adivar
(26.03.22)
j rr +1

baştan söz vermeyecektiniz ama şunu da diyebilirsiniz "kanka şu an sıkıntıdayım benzin param yok."
0
komando kani var bende
(26.03.22)
Benzin parası karşılığı yapılır sanki. Param yok elimde darda deyin
0
photo85
(26.03.22)
Söz vermişsiniz ve olaylar gelişmiş. Benzin parasını isteyin ve halledin
0
kaptankedi
(26.03.22)
Benzin parası istemeyecek kadar samimiyim aslında ve şu an geliri yok ama gerçekten aşırı tırıvırı bir gidiş olacak. Bir çadır için gidilir mi? Kendisine söyledim benzin parası, değer mi değmez mi vb. Sana benzin parasını yatırayım dedi. O eşyaların yüzüne bile bakmayacak 10 sene bana yük olacak.
trabzondan otobüse binse eşyalarını alsa dönse daha ekonomik olur. Gerçekten anlamıyorum. Benzin parası yatır diyeyim mi?
0
🌸Mirabel
(26.03.22)
yapicam diyip yapmamak sorun. arkadasin kendi tarafindan bu duyuruyu girseydi hak verirdin bence. yakin arkadasin, ailenin falan bir dereceye kadar irrasyonel davranisi tolore edilir.
0
hot potato
(26.03.22)
yakın arkadaş/akraba vs. için pek bunları düşünmeden giderdim ama siz vakti ve parayı dert etmişsiniz. bunu açıkça söylemekte bir sakınca yok bence. direkt söyleyin. ev sahibi eşyaları toplayıp kargoya vermeyi kabul etmiyor mu? ev sahibine zahmetleriniz için bir miktar para havale edeyim, kargoyu da karşı ödemeli gönderin dese belki kabul edebilir.

bir de 200 liraya da çadır-uyku tulumu var 3000'e de. belki kaliteli oldukları için istiyordur.
0
jepa
(26.03.22)
Valla ben direkt şöyle derdim "kankacım ben alırım, ilgilenirim dedim ama şu anki şartlarda benim oraya gidip gelmem öyle beni etkilemeyecek tarzda değil, e senin için çok önemliyse en azından yakıt için bişeyler at da halledeyim"

Zaman kısmı ise yakın arkadaş hatırına feda edilebilir olur o sorun değil bence.

Ama yakıt sorun. Yakıtı karşılamasını istedin diye yaptığın iyiliği başına kakacaksa da hiç yapmaya da bilirsin.. arkadaşlığınız güçlü ve zor zamanlarında maddi veya manevi yanında oluyorsa ne parayı ne de zamanı düşünmelisin...

Parayı diyemeyecek olsam her gün blabla car ilanı açar, yolcu çıkınca o gün onla giderdim en azından o gidiş dönüşü karşılar eheh.
0
ananiyimioguz
(26.03.22)
bi defa olur demişsin sözünü yemek olmaz ama aşırı tırı vırı iş konusuna katılıyorum
0
basond
(26.03.22)
Beraber gidip gelmeyi teklif edin, aktivite olur. Ben olsam 5 saat tek basima araba kullansam sıkılırdım. Masraf içinse onun düşünmesi gerekirdi ama düşünmemiş. Bir daha teklif etmeden önce düşünmenin bedelini ödemiş olursunuz:)
0
boyalı kuş
(26.03.22)

Otel rezervasyonu icin kredi karti guvenlik bilgilerinin istenmesi

bilgez
Bu yaz Istanbul'da bir otelde dugunumuzu yapacagiz. Kiz arkadasim yabanci ve ailesi yurt disindan gelecek. Otel, misafirlerimizin indirimli bir fiyattan konaklayabileceklerini taahhut etti. Buraya kadar her sey guzel.Lakin, rezervasyon yapmak icin misafirlere bir 'Mail Order Form' yollayarak kredi k
Bu yaz Istanbul'da bir otelde dugunumuzu yapacagiz. Kiz arkadasim yabanci ve ailesi yurt disindan gelecek. Otel, misafirlerimizin indirimli bir fiyattan konaklayabileceklerini taahhut etti. Buraya kadar her sey guzel.

Lakin, rezervasyon yapmak icin misafirlere bir 'Mail Order Form' yollayarak kredi karti bilgilerini (arka yuzdeki CVC guvenlik koduna kadar) doldurmalarini, hatta arkali onlu kredi karti fotokopilerini gondermelerini istemisler.

Tam bir guvenlik fiyaskosu ve adeta yeni bir eksi sozluk rezalet basligina davetiye, ancak anladigim kadariyla Turkiye'de epeyce firma bu sekilde calisiyor ve normal karsilanan bir durum.

Bunun yasal bir dayanagi var midir? Bu yaptiginiz dogru degil diyecegim ama bunu hukuki bir argumanla da desteklemek istiyorum.
0
bilgez
(26.03.22)
(1)

İngiltere-Fransa-İstanbul Aktarmalı Uçuş

valkin rockefeller
Selamlar, Manchesterdan marseille aktarmalı istanbul bileti almak istiyorum. Sırt çantam dışında bir bagajım yok, ilk uçuş ryan air ikincisi pegasus ancak fransa ve ya schengen bölgesi için de bir vizem yok (sadece ingiltere öğrenci vizem var) . Schengen sitesinde tam içimi rahatlatan bir bilgi bula
Selamlar, Manchesterdan marseille aktarmalı istanbul bileti almak istiyorum. Sırt çantam dışında bir bagajım yok, ilk uçuş ryan air ikincisi pegasus ancak fransa ve ya schengen bölgesi için de bir vizem yok (sadece ingiltere öğrenci vizem var) . Schengen sitesinde tam içimi rahatlatan bir bilgi bulamadım. daha önce buna benzer bir uçuş yapan var mıdır acaba.
0
valkin rockefeller
(26.03.22)
Uçuşu bağlantılı olarak siz mi alacaksınız yoksa firma bağlantılı mı verecek? Firma verecekse vize almıyorsunuz, transit yolcular özel bir bölümden aktarma yapıyor.

Yoksa airport transit vize için burada ülkelere göre bilgi yer alıyor.. france-visas.gouv.fr

france-visas.gouv.fr
0
kaset
(26.03.22)
(1)

Google Workspace

1195
Google workspace ile domain ve iş e-maili almak istiyorum. Yalnız burada anlamadığım nokta, websitesi içeriğini nasıl oluşturduğumuz. appsheet ile yapabilir miyiz? zaten anlamışsınızdır kodlama bilgim yok, websitesi nasıl oluşturulur hiçbir bilgim yok. google workspace'in öğrenme bölümünde de konuyl
Google workspace ile domain ve iş e-maili almak istiyorum. Yalnız burada anlamadığım nokta, websitesi içeriğini nasıl oluşturduğumuz. appsheet ile yapabilir miyiz? zaten anlamışsınızdır kodlama bilgim yok, websitesi nasıl oluşturulur hiçbir bilgim yok. google workspace'in öğrenme bölümünde de konuyla alakalı bir şey bulamadım.

çok komplike ise iş e-mailini google'dan ve websitesini de wordpress/vix ile oluşturmak daha mı mantıklı?
0
1195
(26.03.22)
Evet, maili Google ile çözüp siteyi wp yapmak daha mantıklı.
0
babilfish
(26.03.22)

kartal, pendik, maltepe sahilde mekan tavsiyesi

mr.goodcat
3-4 arkadaş oturup çay kahve içebileceğimiz belki üzerine yemek yiyebileceğimiz mekan tavsiyesi verebilir misiniz? araçla gideceğiz. ispark varsa etrafında güzel olur (vale, male işlerine girmiyoruz)
3-4 arkadaş oturup çay kahve içebileceğimiz belki üzerine yemek yiyebileceğimiz mekan tavsiyesi verebilir misiniz? araçla gideceğiz. ispark varsa etrafında güzel olur (vale, male işlerine girmiyoruz)
0
mr.goodcat
(26.03.22)

Şu şarkıyı bilen var mı?

suskun
Pala'nın dinlediği şarkı nedir?https://www.youtube.com/watch?v=i_0zHX12WWA&ab_channel=U%C4%9FurMa%C4%9Fara
Pala'nın dinlediği şarkı nedir?

www.youtube.com
0
suskun
(26.03.22)
(6)

macbook monitöre bağladım ama tek ekran olmuyor

fistikthecat
hala macbook açık ve arka plan aktif. kapalı nasıl yapabilirim, teşekkürler.not kapağı kapatmadan yapmak istiyorum.
hala macbook açık ve arka plan aktif. kapalı nasıl yapabilirim, teşekkürler.

not kapağı kapatmadan yapmak istiyorum.
0
fistikthecat
(26.03.22)
ekran parlaklığını ayarlama tuşlarıyla ekran ışığını tamamen kısın, ekran komple kararıyor zaten. ikinci monitör bağlantısını çıkardığınızda ekran otomatik açılıyor.
0
oldtimer
(26.03.22)
Mac OS'te 'sadece ikinci ekran' seçeneği yok. Her iki monitöre aynı görüntüyü verip ekran parlaklığını sıfıra indirmen gerekiyor. Kapağı kapatmak da işe yaramaz. Mac direkt uyku moduna geçer. Bunu önlemek için 3. parti uygulamalar var. Kapağı kapatınca uykuya dalmıyor o sayede. Bu da diğer bir seçenek sadece ikinci monitör için ama kapağı kapatmadan olmuyor tabii.
0
himmet dayi
(26.03.22)
control + shift + power tuşlarıyla aktif ekranı kapatabilirsin. ikinci ekranı da kapatır mı bilmiyorum dene bakalım.
0
alperz
(26.03.22)
Ek bilgi: İkinci ekran, klavye ve mouse takılıysa kapağı kapatsanız da uykuya geçmez
0
kaptankedi
(26.03.22)
Ek bilgiye ek bilgi: o halde de uykuya geçiyorsa şatja takılı halde baplayın o zaman geçmez.
0
hkaan
(26.03.22)
ek bilgiye ek bilgiye ek bilgi: adam kapağı kapastmadan yapmak istiyor.
0
alperz
(26.03.22)
(2)

Yeni evlenecek bir cift icin bir "challenge" önerisi

cofactor
Yabanci bir arkadasim evleniyor. Yakin arkadaslari benimle iletisime gecip bu cift icin bir "challenge" listesi olusturduklarini söyledi ve bizlerden de listeye katki yapmamizi istediler. Evlendikten sonra beraberce yapilabilecek ve evliligi daha heyecanli hale getirecek ilginc ve biraz zorlayici ak
Yabanci bir arkadasim evleniyor. Yakin arkadaslari benimle iletisime gecip bu cift icin bir "challenge" listesi olusturduklarini söyledi ve bizlerden de listeye katki yapmamizi istediler. Evlendikten sonra beraberce yapilabilecek ve evliligi daha heyecanli hale getirecek ilginc ve biraz zorlayici aktiviteler (beraber yari-maraton kosmak, bilmedikleri bir dilde bir siir ezberlemek, skydiving yapmak vs gibi...). Ilginc bir sey düsünemedim, aklina siradisi bir fikir gelen var mi?
0
cofactor
(26.03.22)
yamaç paraşütü,
at binme,
atış yapma.
wild camp
kite surfing
kaya/buz tırmanışı
go cart yarışı
1 hafta/15 günlük yürüyüş örn; likya yolu yürüyüşü (onlar farklı bir yolda yapacaklar tabii)
bungee jumping
karavan ile yolculuk
fine dining restorant keşfi
üzüm bağı gezisi (şarap tadımlı olanlar)
kendi evlerini yapma (çıtayı yükselttim :D)
0
selam
(26.03.22)
imdb top 250 listesini izlesinler. her gun 1 film. akar bence.
0
baldur2
(27.03.22)
(12)

Neden gündüz her dışarı çıktığımızda güneş kremi sürmeliyiz?

The colors of my sea perfect color me
Gerek burda gerek diğer internet platformlarinda insanlar nemlendirici sürer gibi güneş kremsiz çıkmadığını söylüyor. Neticede bu da bir kimyasal değil mi? Cilt onu emiyor ve sonra cildi güneş kreminden arındırmak gerekmiyor mu temiz bir cilt için?Siz ne düşünüyorsunuz?
Gerek burda gerek diğer internet platformlarinda insanlar nemlendirici sürer gibi güneş kremsiz çıkmadığını söylüyor. Neticede bu da bir kimyasal değil mi? Cilt onu emiyor ve sonra cildi güneş kreminden arındırmak gerekmiyor mu temiz bir cilt için?

Siz ne düşünüyorsunuz?
0
The colors of my sea perfect color me
(26.03.22)
Güneşten gelip cildin en derinine nüfuz eden uva gibi kanserojen ışınlar yerine güneş kremindeki kimyasalları tercih ederim. Akşam yağ bazlı bi temizleyiciyle yıkarsın çıkar ayrıca, bunlar sorun değil.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(26.03.22)
abarttıklarını düşünüyorum. insanoğlu binlerce yıldır yaşıyor. eğer bu kadar büyük sıkıntı olsaydı zaten komple yok olurduk. ancak çok açık tenlilerin kullanmasına bir şey diyemem. onlar için zor olabilir.
0
paintov
(26.03.22)
Beyaz tenliyim. Askerde haşlanmıştı kollarım. Düzenli olarak güneş kremi kullandım. Güneşin cilde aşırı zararı var. Bence en tehlikeli kısmı ben oluşturması. Bu da cilt kanseri açısından sorun oluşturabilir. Her dışarı çıkıldığında değil ama gün dışarıda geçecekse zarardan çok faydası var.
0
dissendium
(26.03.22)
gunes kremi o nemlendiricilerden falan daha faydali. nemlendirici kullanacagina gunes kremi kullan mesela. el ve yuz icin.
0
baldur2
(26.03.22)
Ben sürekli güneş kremi kullanırdım. Sonra kimyasal falan deyip işkillemdim sadece tatilde falan kullandım. 2 sene içinde inanılmaz kırışıklığım arttı. Cildim bozuldu.
0
cilekli krep
(26.03.22)
kişiden kişiye değişir bence.
0
dafuq
(26.03.22)
Cildimiz sindirim organı değildir.

Kaliteli bir güneş kremi alırsanız, kaliteden kastım içeriğinin iyi olması, bir sorun olmaz.
0
jazzabel
(26.03.22)
kimyasal = zararli diye bir sey yok. her sey kimyasal. o maktikla vitamin de almayalim vs. veya yuzumuzu koyup butun gece soludugumuz yastik kilifinda boya var, kimyasal. camasir deterjani kimyasal...

tip (=dermatoloji) gunese maruz kalmanin genel olarak zararli etkilerinin olabilecegini ve gunes kreminin bunu onlemye yardimci oldugunu soyluyor yapilan calismalar isiginda. tipta hicbir sey yuzde yuz degil, o ayri konu.
0
hot potato
(26.03.22)
bana da çok saçma geliyor. tatil, deniz dışında asla güneş kremi kullanmam. nemlendirici de hiç kullanmadım. bana bunların hepsi çok zararlı geliyor.
0
sta
(26.03.22)
@jazzabel
Hocam cildimiz sindirim organı değil ama kullandığımız kremlerdeki kimyasallar kana karışıyor.

www.bbc.com

Bunlardan biri olan oksibenzon oldukça tehlikeli. Evet bir yerden koruyor ama öte yandan cilt kanserine neden oluyor. Haliyle cildi neredeyse her gün buna maruz bırakmak ne kadar sağlıklı?

(bkz: oksibenzon )
0
🌸The colors of my sea perfect color me
(26.03.22)
Kullanmıyorum, kullananlara saygı duyuyorum. Belki ben de kullanırım ileride. Öyle zararlı falan gelmiyor, nemlendiriciden farklı görmem sıradan bir vatandaş olarak.

Ama gerek yoktur diyenlere katılmıyorum. İnsanlık yüzyıllardır evet var fakat güneşin faydası olduğu kadar zararlarını da inkar edemeyiz.

Belki bu ışınlara önlem olarak vücut kılları işe yarıyordu o yüzden çok sorun olmuyordu. Fakat şimdi o kadar kıllı dolaşmıyoruz.

Belki eskiden dünyanın koruyucu tabakaları bu kadar zarar görmemişti fakat artık bizi etkileyecek düzeyde zararlı ışına maruz kalıyoruz?

O yüzden tam bilgim olmasa da, sürmek gerçekten faydalı olabilir.
0
ananiyimioguz
(26.03.22)
Korku tüccarlığına gerek yok. Toksik etki olması için dozaj önemli. İçtiğiniz sudan, aromaterapide kullanılan bitkilere kadar bu konu geçerli. Bu yüzden ürün geliştirirken arkada planda ciddi bir arge olması gerekiyor.

Bunu da paylaşmadan geçemeyeceğim www.instagram.com

Bbc haberindeki gibi araştırmalar çok oluyor. Bir çok birbirine zıt araştırma var. Ben bu tarz durumlarda metod ve denek sayısına göre ciddiye alıyorum.

Bu mesela güneş kremi değil ama kozmetik ürünleriyle ilgili. 106bin kişiye bakılmış ve kozmetik ürünlerinin kanserle bir ilişkisi olmadığı çıkmış.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

Ama tabii ki her güneş kremi iyi değil. Onaylanmış belirli filtreler içermesi gerekiyor. Benim için piyasadakilerin çoğu çöp. Dermatologun verdiği belli başlı bir kaç tane var onları kullanıyorum sadece. Bu tarz şeylerde de doktor/eczacı dışında söylenenlere inanmam. Siz de aklınıza takılırsa eczacıya sorabilirsiniz. İçeriklerini en iyi eczacı bilir.
0
jazzabel
(26.03.22)
(1)

İtalyanca Tutorial

Nocturne
Selamlar,İngilizcem iyidir. İtalyanca da öğrenmek istiyorum. Ücretli ücretsiz online kaynaklar önerirseniz çok sevinirim.Sevgiler,
Selamlar,

İngilizcem iyidir. İtalyanca da öğrenmek istiyorum. Ücretli ücretsiz online kaynaklar önerirseniz çok sevinirim.

Sevgiler,
0
Nocturne
(26.03.22)
Youtube için Learn Italian with Lucrezia.

Aynı kişinin Instagram hesabı da var.
0
dissendium
(26.03.22)
(5)

doğalgazlı ocağı bağlamak v2

kibritsuyu
(git: 1515675)arkadaşlar ben bu ocağı 2 hafta önce kendim bağladım. biri lastik, biri klingrit iki çeşit conta aldım. işin uzmanları klingrit kullanmamı önerdi, onu kullandım, çift anahtarla karşı tarafı da tutarak rakoru sıktım. köpükle de kontrol ettim. kaçak falan yok, ocak da çok güzel yanıyor.l
(git: 1515675)

arkadaşlar ben bu ocağı 2 hafta önce kendim bağladım. biri lastik, biri klingrit iki çeşit conta aldım. işin uzmanları klingrit kullanmamı önerdi, onu kullandım, çift anahtarla karşı tarafı da tutarak rakoru sıktım. köpükle de kontrol ettim. kaçak falan yok, ocak da çok güzel yanıyor.

lakin o bağladığım flex boru o kadar sert bir malzeme ki, bükülmüyor. yani ben ocağı iyice arkaya yaslamak istiyorum, arkasına giren hortumu 90 derece bükmem gerekiyor (gaz girişi yampirik değil çünkü, dirsek yok, direkt karşıya bakıyor). hortum sürekli düzelme eğiliminde olduğundan ocağı da iterek düzelmeye çalışıyor. conta aldığım herife sordum bunun daha esneği, daha büküleni yok mu diye, bunlar çeliktir, standarttır, başkent gaz da bundan başkasını kabul etmez dedi. ocak durduğu yerde durmuyor. üstünde çaydanlıkla devriliverecek.

productimages.hepsiburada.net

sırf ocağı itmesi de değil problem, ocağın gaz girişini de kasıyor, kanırtıyor. altı üstü ocak yanacak yahu, kol gibi sert hortumdan başka çare yok mu? tüp hortumu gibi ince hortum yok mu doğalgaz için?

ocağı çift taraflı bant ile tezgaha yapıştırdım oynamasın diye. ama o da kastıra kastıra sökülür yakında. yok mu bunun bir çaresi?

iyi ki dörtlü ocak almamıştım, hiç tezgaha sığmazdı valla. bunun hiç değilse önü boş olduğundan bir şekilde sığdı.
0
kibritsuyu
(26.03.22)
L dirsek aldım ben bauhaus tan hocam aynı durumda oldu.
0
gatherer
(26.03.22)
Ocaga dirsek takabilirsin ya da hortumu daha uzun alirsan biraz daha esniyor.
0
divit
(26.03.22)
hortum uzun aslında. tezgahın altından gelip köşedeki delikten çıkıyor. fazlalığı tezgahın altına iteleyince çok kasıyor. fazlalığı yukarı çıkarınca da yukarı doğru çıkıp tekrar aşağı inen fuzuli bir hortum görüntüsü, şu anda böyle duruyor zaten ama ona rağmen kasıyor.

dirsek için de ilaçla falan bağlamak lazım, kaldı ki yine çok işe yarayacak gibi durmuyor. hortumun geldiği yeri göstersem hak verirsiniz, hafta içi ofise gidince foto çekip göstereyim.
0
🌸kibritsuyu
(26.03.22)
Dirsek dedigim ocaga takilan dirsekten, oynar baslikli oluyor sen siktikca sabitleniyor yerine.

Ya da yine ocaga takilan ama oynamayan dirsekler var.
0
divit
(26.03.22)
Ayni durum bende vardi. O egri duran hortumu gordukce sanki bana biseyler oluyordu. Dirsek takip butun dertlerimden kurtulmustum. Dusunsene dumduz bir hortum. Sanat eseri gibi.
0
Kirmizibavul
(26.03.22)
(1)

Doğum yapmakta olan kedi

dalgaci mahmut
sokakta baktığımız kedilerden biri doğum yapıyor. - bu doğum olayı bitmiyor mu ya dinlenip dinlenip doğuruyor. 2 bitti 3 geldi aradan yarım saat sonra. Bişi yapmak lazım mı- normalde aynı yerde takıldıkları bi dişi daha vardı pek hoşlaşmazlardı. Şimdi o kedi dibinden ayrılmıyor. Doğum yapan da bişi
sokakta baktığımız kedilerden biri doğum yapıyor.

- bu doğum olayı bitmiyor mu ya dinlenip dinlenip doğuruyor. 2 bitti 3 geldi aradan yarım saat sonra. Bişi yapmak lazım mı

- normalde aynı yerde takıldıkları bi dişi daha vardı pek hoşlaşmazlardı. Şimdi o kedi dibinden ayrılmıyor. Doğum yapan da bişi yapmıyor. Yalaşıp duruyorlar. Sıkıntı yaratır mı?
0
dalgaci mahmut
(26.03.22)
kedilerin tek seferde ortalama kaç tane doğurduklarından haberiniz yok herhalde? :)
0
candide
(26.03.22)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.