[]

macbook monitöre bağladım ama tek ekran olmuyor

hala macbook açık ve arka plan aktif. kapalı nasıl yapabilirim, teşekkürler.

not kapağı kapatmadan yapmak istiyorum.


 
ekran parlaklığını ayarlama tuşlarıyla ekran ışığını tamamen kısın, ekran komple kararıyor zaten. ikinci monitör bağlantısını çıkardığınızda ekran otomatik açılıyor.


  • oldtimer  (26.03.22 13:18:36) 
Mac OS'te 'sadece ikinci ekran' seçeneği yok. Her iki monitöre aynı görüntüyü verip ekran parlaklığını sıfıra indirmen gerekiyor. Kapağı kapatmak da işe yaramaz. Mac direkt uyku moduna geçer. Bunu önlemek için 3. parti uygulamalar var. Kapağı kapatınca uykuya dalmıyor o sayede. Bu da diğer bir seçenek sadece ikinci monitör için ama kapağı kapatmadan olmuyor tabii.


  • himmet dayi  (26.03.22 13:20:43) 
control + shift + power tuşlarıyla aktif ekranı kapatabilirsin. ikinci ekranı da kapatır mı bilmiyorum dene bakalım.


  • alperz  (26.03.22 13:33:20) 
Ek bilgi: İkinci ekran, klavye ve mouse takılıysa kapağı kapatsanız da uykuya geçmez


  • kaptankedi  (26.03.22 17:55:11) 
Ek bilgiye ek bilgi: o halde de uykuya geçiyorsa şatja takılı halde baplayın o zaman geçmez.


  • hkaan  (26.03.22 18:44:19) 
ek bilgiye ek bilgiye ek bilgi: adam kapağı kapastmadan yapmak istiyor.


  • alperz  (26.03.22 18:49:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.