[]

Neden gündüz her dışarı çıktığımızda güneş kremi sürmeliyiz?

Gerek burda gerek diğer internet platformlarinda insanlar nemlendirici sürer gibi güneş kremsiz çıkmadığını söylüyor. Neticede bu da bir kimyasal değil mi? Cilt onu emiyor ve sonra cildi güneş kreminden arındırmak gerekmiyor mu temiz bir cilt için?

Siz ne düşünüyorsunuz?


 
Güneşten gelip cildin en derinine nüfuz eden uva gibi kanserojen ışınlar yerine güneş kremindeki kimyasalları tercih ederim. Akşam yağ bazlı bi temizleyiciyle yıkarsın çıkar ayrıca, bunlar sorun değil.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.03.22 12:52:06 ~ 12:52:51) 
abarttıklarını düşünüyorum. insanoğlu binlerce yıldır yaşıyor. eğer bu kadar büyük sıkıntı olsaydı zaten komple yok olurduk. ancak çok açık tenlilerin kullanmasına bir şey diyemem. onlar için zor olabilir.


  • paintov  (26.03.22 13:09:52) 
Beyaz tenliyim. Askerde haşlanmıştı kollarım. Düzenli olarak güneş kremi kullandım. Güneşin cilde aşırı zararı var. Bence en tehlikeli kısmı ben oluşturması. Bu da cilt kanseri açısından sorun oluşturabilir. Her dışarı çıkıldığında değil ama gün dışarıda geçecekse zarardan çok faydası var.


  • dissendium  (26.03.22 14:59:58) 
gunes kremi o nemlendiricilerden falan daha faydali. nemlendirici kullanacagina gunes kremi kullan mesela. el ve yuz icin.


  • baldur2  (26.03.22 15:44:28) 
Ben sürekli güneş kremi kullanırdım. Sonra kimyasal falan deyip işkillemdim sadece tatilde falan kullandım. 2 sene içinde inanılmaz kırışıklığım arttı. Cildim bozuldu.


  • cilekli krep  (26.03.22 16:43:30) 
kişiden kişiye değişir bence.


  • dafuq  (26.03.22 17:39:22) 
Cildimiz sindirim organı değildir.

Kaliteli bir güneş kremi alırsanız, kaliteden kastım içeriğinin iyi olması, bir sorun olmaz.
  • jazzabel  (26.03.22 17:46:18) 
kimyasal = zararli diye bir sey yok. her sey kimyasal. o maktikla vitamin de almayalim vs. veya yuzumuzu koyup butun gece soludugumuz yastik kilifinda boya var, kimyasal. camasir deterjani kimyasal...

tip (=dermatoloji) gunese maruz kalmanin genel olarak zararli etkilerinin olabilecegini ve gunes kreminin bunu onlemye yardimci oldugunu soyluyor yapilan calismalar isiginda. tipta hicbir sey yuzde yuz degil, o ayri konu.
  • hot potato  (26.03.22 20:12:01 ~ 20:12:52) 
bana da çok saçma geliyor. tatil, deniz dışında asla güneş kremi kullanmam. nemlendirici de hiç kullanmadım. bana bunların hepsi çok zararlı geliyor.


  • sta  (26.03.22 20:33:44) 
@jazzabel
Hocam cildimiz sindirim organı değil ama kullandığımız kremlerdeki kimyasallar kana karışıyor.

www.bbc.com

Bunlardan biri olan oksibenzon oldukça tehlikeli. Evet bir yerden koruyor ama öte yandan cilt kanserine neden oluyor. Haliyle cildi neredeyse her gün buna maruz bırakmak ne kadar sağlıklı?

(bkz: oksibenzon )
  • The colors of my sea perfect color me  (26.03.22 21:03:05) 
Kullanmıyorum, kullananlara saygı duyuyorum. Belki ben de kullanırım ileride. Öyle zararlı falan gelmiyor, nemlendiriciden farklı görmem sıradan bir vatandaş olarak.

Ama gerek yoktur diyenlere katılmıyorum. İnsanlık yüzyıllardır evet var fakat güneşin faydası olduğu kadar zararlarını da inkar edemeyiz.

Belki bu ışınlara önlem olarak vücut kılları işe yarıyordu o yüzden çok sorun olmuyordu. Fakat şimdi o kadar kıllı dolaşmıyoruz.

Belki eskiden dünyanın koruyucu tabakaları bu kadar zarar görmemişti fakat artık bizi etkileyecek düzeyde zararlı ışına maruz kalıyoruz?

O yüzden tam bilgim olmasa da, sürmek gerçekten faydalı olabilir.
  • ananiyimioguz  (26.03.22 21:15:28 ~ 21:16:29) 
Korku tüccarlığına gerek yok. Toksik etki olması için dozaj önemli. İçtiğiniz sudan, aromaterapide kullanılan bitkilere kadar bu konu geçerli. Bu yüzden ürün geliştirirken arkada planda ciddi bir arge olması gerekiyor.

Bunu da paylaşmadan geçemeyeceğim www.instagram.com

Bbc haberindeki gibi araştırmalar çok oluyor. Bir çok birbirine zıt araştırma var. Ben bu tarz durumlarda metod ve denek sayısına göre ciddiye alıyorum.

Bu mesela güneş kremi değil ama kozmetik ürünleriyle ilgili. 106bin kişiye bakılmış ve kozmetik ürünlerinin kanserle bir ilişkisi olmadığı çıkmış.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

Ama tabii ki her güneş kremi iyi değil. Onaylanmış belirli filtreler içermesi gerekiyor. Benim için piyasadakilerin çoğu çöp. Dermatologun verdiği belli başlı bir kaç tane var onları kullanıyorum sadece. Bu tarz şeylerde de doktor/eczacı dışında söylenenlere inanmam. Siz de aklınıza takılırsa eczacıya sorabilirsiniz. İçeriklerini en iyi eczacı bilir.
  • jazzabel  (26.03.22 21:56:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.