[]

solana hesabıma parayı yanlışlıkla devnet ağından attım

phantom'daki parayı binance'ta sol ağına gönderdim. devnet ağı seçiliydi ciddi bir miktar para gönderdim. bu para yok mu oldu?

ne yapmam gerekiyor?


 
devnet'teki coin gerçeği değil ki? Testnet, devnet falan kendi ağında geliştiriciler önceden denesin diye kullanılan chainler. Orada SOL bile görmemen lazımdı ama birşeyler deniyorsan faucet'ler vasıtasıyla almış olabilirsin. (örnek: solfaucet.com) Onlar önemsiz ama.

Phantom'da en sağda altta dişli çark var ayarlar -> Change Network -> Mainnet Beta (bende böyle şu an)

Bunu seçersen gerçek mainnetteki tokenlarını görürsün gönderirsin.
  • nhk ni youkosu  (27.03.22 14:08:16 ~ 14:09:39) 
nhk +1

Mainnet'e geç gerçek paran olduğu gibi duruyordur aksi imkansız.
  • uvcray  (27.03.22 14:16:36) 
eleman'ın biri sana phantom'dan para atacağım dedi. sonra da devnet ağına geç hızlı gelsin diye oradan attım dedi ve o ekranda gördüm o parayı. ben de oradan kendi binance hesabıma aktardım. peki o bana gelen paranın fake olma ihtimali mi var?

solscan.io

şurada 10 sol olarak attım binance'a

nft satacaktım ucuz yırttım sanırım? fake solana mı göndermiş yani?
  • avatar is back  (27.03.22 15:08:58 ~ 15:16:09) 
Haha devnet üzerinden atıp milletin nft'sini bedavaya almaya çalışan bir çakal demek bu. Böyle elden işlem yapmayın ya, solsea magiceden solanart vs.'de satışa çıkarırsın adam alacaksa alır.

eleman sana 10 yollamış (ama devnet/testnet = deneme jetonu = monopoly parası) sen de onu 9.9999 olarak atmışsın ama mainnet olmayınca anlamı yok tabii. F7wR olan senin wallet, 8e4jbGw ile biten adamın wallet. Hep devnet'te sol var gerçek cüzdanında hiç para yok.

(buyur gerçek açıklama: docs.solana.com
Key differences between Devnet and Mainnet Beta:
Devnet tokens are not real)

app.step.finance
şu siteye herhangi sol cüzdanını yapıştırıp listelenmemiş nft'leri, tokenları vs görebilirsin kullanışlı site. Adam o cüzdanla bişeyler almış mı diye baktım da nft görünmüyor.
  • nhk ni youkosu  (27.03.22 15:27:50 ~ 15:28:38) 
niyeyse durduk yere takıntı yapıp binance hesabımda görene kadar göndermek istemedim. inanılmaz ya. phantom falan da pek bildiğim cüzdan değil. devneti hele hiç bilmiyordum.

çok teşekkür ederim @nhk ni youkosu hocam.
  • avatar is back  (27.03.22 15:56:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.