[]

Evden eşya almak için 5 saat yol gitmek

Şu an Trabzonda yaşayan bi arkadaşım yaşadığım ilin bi ilçesinde ev tutmuştu. Eve başkaları taşıncakmış artık ve bazı eşyaları orada kalmış. Olan eşyalar: tabak, bardak, çarşaf, nevresim, çadır, uyku tulumu, mat.
Bana sormuştu eşyalarım kaldı alır mısın diye. Bu durumu kendine çok stres yapmıştı. Ben de düşünmeden alırım demiştim ama böyle önemsiz eşyalar olduğunu bilmiyordum. Sonra üstüne de düşmedim.
Durmadan darlayıp duruyor. Bahsedilen yer git-gel 5 saat. Orda eşya topla 1 saat. 6 saatimi alacak ve başka arkadaşım hesap yaptı 350-400 tl benzin parası oluyor. Yorgunluk, boşa geçen gün vb..ve sonra arkadaşıöın benden o eşyaları ne zaman alacağı bile belli değil.

Arkadaşım da durmadan darlıyor da darlıyo ev sahibi arıyormuş onu eşyalarını al diye sen ne zaman gidebilirsin ona göre ev sahibine tam gün söyleceğim diye. Bi de üstüne diyor ki ev sahibinin telefonunu vereyim sen görüş gideceğin tarihi söyle diyor. Yaptığı işin mantıksız olduğunu söylemeye çalışsam da çadır madır diyor.
Siz olsanız gider miydiniz? Neden bu kadar ısrarcı anlamadım. Ne yapayım da bu yükten kurtulayım. Çok yakın arkadaşım. Amaç ne anlamadım. Ya da sorgulama arkadaş için git mi dersiniz

 
Siz o eşyaları aldıktan sonra "bir zahmet kargoya da ver" diyeceğini düşündüm nedense. Toplu ulaşımla gidilecekse olabilir de 400 TL benzine vereceksem olmaz. Az yiyip uşak tutsun.


  • dissendium  (26.03.22 14:26:36) 
Valla esyalarin iceriginden ve mesafeden bagimsiz 'alacagim' deyip de soz verdiysem gider alirdim. Arkadasin da hakli o da sana guvenerek biseyler ayarlamis, simdi gidip yan cizmek hos olmaz. Soz vermeden once bu tur seyleri dusunmen gerekirdi.


  • j r r tolkien hayrani  (26.03.22 14:28:32 ~ 14:29:53) 
yakın arkadaşsa alırdım. yakın arkadaşım yapacağım masrafı ve harcayacağım zamanı düşünür ona göre teklif ederdi zaten.


  • jelly bear  (26.03.22 14:40:08) 
Ev sahibi eşyaları kargoya versin. Bunu teklif edin.


  • ruhen hastayim ben  (26.03.22 16:34:02) 
git gel 5 saatlik yer 350-400den fazla yakar. güzel hesap edin. km.de 1 buçuk tl yakıyor az yakan arabalar şu an. bence değmez.


  • adivar  (26.03.22 16:44:08) 
j rr +1

baştan söz vermeyecektiniz ama şunu da diyebilirsiniz "kanka şu an sıkıntıdayım benzin param yok."
  • komando kani var bende  (26.03.22 17:22:24 ~ 27.03.22 11:04:21) 
Benzin parası karşılığı yapılır sanki. Param yok elimde darda deyin


  • photo85  (26.03.22 17:35:50) 
Söz vermişsiniz ve olaylar gelişmiş. Benzin parasını isteyin ve halledin


  • kaptankedi  (26.03.22 18:01:42) 
Benzin parası istemeyecek kadar samimiyim aslında ve şu an geliri yok ama gerçekten aşırı tırıvırı bir gidiş olacak. Bir çadır için gidilir mi? Kendisine söyledim benzin parası, değer mi değmez mi vb. Sana benzin parasını yatırayım dedi. O eşyaların yüzüne bile bakmayacak 10 sene bana yük olacak.
trabzondan otobüse binse eşyalarını alsa dönse daha ekonomik olur. Gerçekten anlamıyorum. Benzin parası yatır diyeyim mi?

  • Mirabel  (26.03.22 18:19:31) 
yapicam diyip yapmamak sorun. arkadasin kendi tarafindan bu duyuruyu girseydi hak verirdin bence. yakin arkadasin, ailenin falan bir dereceye kadar irrasyonel davranisi tolore edilir.


  • hot potato  (26.03.22 20:24:02) 
yakın arkadaş/akraba vs. için pek bunları düşünmeden giderdim ama siz vakti ve parayı dert etmişsiniz. bunu açıkça söylemekte bir sakınca yok bence. direkt söyleyin. ev sahibi eşyaları toplayıp kargoya vermeyi kabul etmiyor mu? ev sahibine zahmetleriniz için bir miktar para havale edeyim, kargoyu da karşı ödemeli gönderin dese belki kabul edebilir.

bir de 200 liraya da çadır-uyku tulumu var 3000'e de. belki kaliteli oldukları için istiyordur.
  • jepa  (26.03.22 21:04:50 ~ 21:05:23) 
Valla ben direkt şöyle derdim "kankacım ben alırım, ilgilenirim dedim ama şu anki şartlarda benim oraya gidip gelmem öyle beni etkilemeyecek tarzda değil, e senin için çok önemliyse en azından yakıt için bişeyler at da halledeyim"

Zaman kısmı ise yakın arkadaş hatırına feda edilebilir olur o sorun değil bence.

Ama yakıt sorun. Yakıtı karşılamasını istedin diye yaptığın iyiliği başına kakacaksa da hiç yapmaya da bilirsin.. arkadaşlığınız güçlü ve zor zamanlarında maddi veya manevi yanında oluyorsa ne parayı ne de zamanı düşünmelisin...

Parayı diyemeyecek olsam her gün blabla car ilanı açar, yolcu çıkınca o gün onla giderdim en azından o gidiş dönüşü karşılar eheh.
  • ananiyimioguz  (26.03.22 21:05:41 ~ 21:07:49) 
bi defa olur demişsin sözünü yemek olmaz ama aşırı tırı vırı iş konusuna katılıyorum


  • basond  (26.03.22 22:24:20) 
Beraber gidip gelmeyi teklif edin, aktivite olur. Ben olsam 5 saat tek basima araba kullansam sıkılırdım. Masraf içinse onun düşünmesi gerekirdi ama düşünmemiş. Bir daha teklif etmeden önce düşünmenin bedelini ödemiş olursunuz:)


  • boyalı kuş  (26.03.22 23:54:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.