[]

Kedimi araba ile İstanbul’a götürüyorum?

Merhaba iyi haftasonları,

Yaklaşık 7 saat sürecek bir yolculuk yapacağım, araçta 4 kişiyiz + 1 yaşında görece uslu bir kedi. Genelde veterinere vs. giderken nadiren araçta miyavlar ama uzun bir yolculuk için almamız gereken önlemler nelerdir?


 
boxın tabanına alt bezi sermekte fayda var, yoksa gazete de olur. üstüne ayrıca rahatça uyuyabileceği bir havlu vs. olsa iyi olur, kıvrılır uyur. sakin bir sürüş başka da fazla yapacak birşey yok. muhtemelen en fazla bir süre miyavlayıp sonra uyuyacaktır. yol boyunca bir şey yemeyecektir veya içmeyecektir.


  • surprise  (26.03.22 17:41:27) 
Bunalıp çantadan çıkmak ister benim kedim o kadar durmaz mesela. Bu ihtimal için tasma alıp, ipini şoföre uzanamayacağı şekilde ayarlayabilir arkadakiler.


  • megalomaniac  (26.03.22 17:59:14) 
Yola çıkmadan 12 saat önceden itibaren yemek vermeyin. Yoksa yolda kusabilir veya kutusu tuvalet haline gelebilir. En önemli problem budur aslında.

Su içmese de iyi olur, ama yolda klimayı açmayın, havayı kuruttuğu için çok zorlanır.

İlk yarım saat çok ses çıkartabilir. Dayanın, kutusundan çıkartmayın ki alışsın. Sonra kendiliğinden sakinleşir ve alışır zaten.
  • alfired  (26.03.22 18:33:34) 
@alfired klima açmama durumu kediden kediye değişiyor sanırım. Benimki mutlaka hava ister, sıcak ya da soğuk, yüzünü havalandırmaya doğru yaklaştırıyor iyice kokluyor alışana kadar. Açmazsam pencereleri ızgaraları patiliyor, zorluyor.
Sonra sakinleşip bir yere yatınca havalandırmayı kısıyorum.

Yani hal ve hareketlerini iyi izlerseniz doğruyu bulursunuz diye düşünüyorum.
  • megalomaniac  (27.03.22 10:26:45) 
Kedinize sakinlestirci yutturmanizi tavsiye ediyorum. Veterinere goturun o bilir ve yutturur. Genelde yarim veriyorlar, para bile almaz, lutfen yapin. Cok onemli.hayvan yolda eziyet cekiyor siz de etkileniyorsunuz, yolculugun tadi kalmiyor.


  • rumpleteazer  (27.03.22 12:12:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.