[]

doğalgazlı ocağı bağlamak v2

(git: 1515675)

arkadaşlar ben bu ocağı 2 hafta önce kendim bağladım. biri lastik, biri klingrit iki çeşit conta aldım. işin uzmanları klingrit kullanmamı önerdi, onu kullandım, çift anahtarla karşı tarafı da tutarak rakoru sıktım. köpükle de kontrol ettim. kaçak falan yok, ocak da çok güzel yanıyor.

lakin o bağladığım flex boru o kadar sert bir malzeme ki, bükülmüyor. yani ben ocağı iyice arkaya yaslamak istiyorum, arkasına giren hortumu 90 derece bükmem gerekiyor (gaz girişi yampirik değil çünkü, dirsek yok, direkt karşıya bakıyor). hortum sürekli düzelme eğiliminde olduğundan ocağı da iterek düzelmeye çalışıyor. conta aldığım herife sordum bunun daha esneği, daha büküleni yok mu diye, bunlar çeliktir, standarttır, başkent gaz da bundan başkasını kabul etmez dedi. ocak durduğu yerde durmuyor. üstünde çaydanlıkla devriliverecek.

productimages.hepsiburada.net

sırf ocağı itmesi de değil problem, ocağın gaz girişini de kasıyor, kanırtıyor. altı üstü ocak yanacak yahu, kol gibi sert hortumdan başka çare yok mu? tüp hortumu gibi ince hortum yok mu doğalgaz için?

ocağı çift taraflı bant ile tezgaha yapıştırdım oynamasın diye. ama o da kastıra kastıra sökülür yakında. yok mu bunun bir çaresi?

iyi ki dörtlü ocak almamıştım, hiç tezgaha sığmazdı valla. bunun hiç değilse önü boş olduğundan bir şekilde sığdı.

 
L dirsek aldım ben bauhaus tan hocam aynı durumda oldu.


  • gatherer  (26.03.22 13:00:44) 
Ocaga dirsek takabilirsin ya da hortumu daha uzun alirsan biraz daha esniyor.


  • divit  (26.03.22 13:02:09) 
hortum uzun aslında. tezgahın altından gelip köşedeki delikten çıkıyor. fazlalığı tezgahın altına iteleyince çok kasıyor. fazlalığı yukarı çıkarınca da yukarı doğru çıkıp tekrar aşağı inen fuzuli bir hortum görüntüsü, şu anda böyle duruyor zaten ama ona rağmen kasıyor.

dirsek için de ilaçla falan bağlamak lazım, kaldı ki yine çok işe yarayacak gibi durmuyor. hortumun geldiği yeri göstersem hak verirsiniz, hafta içi ofise gidince foto çekip göstereyim.
  • kibritsuyu  (26.03.22 13:18:47) 
Dirsek dedigim ocaga takilan dirsekten, oynar baslikli oluyor sen siktikca sabitleniyor yerine.

Ya da yine ocaga takilan ama oynamayan dirsekler var.
  • divit  (26.03.22 14:00:45) 
Ayni durum bende vardi. O egri duran hortumu gordukce sanki bana biseyler oluyordu. Dirsek takip butun dertlerimden kurtulmustum. Dusunsene dumduz bir hortum. Sanat eseri gibi.


  • Kirmizibavul  (26.03.22 23:27:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.