Giriş
(9)

lcd tv altyazı karakter sorunu

romantik felsefeci
merhaba sayın yazarlar, bir tv aldım samsung le32d551, tvden çok memnunum yalnız bazı altyazılarda türkçe karakter sorunu oluyor, mesela bu gün izlediğim bir animede tek sorn yokken çoğu filmde karakter sorunu baş gösteriyor, tv dili türkçe'de, ne yapmam lazım bilen eden var mı?
merhaba sayın yazarlar, bir tv aldım samsung le32d551, tvden çok memnunum yalnız bazı altyazılarda türkçe karakter sorunu oluyor, mesela bu gün izlediğim bir animede tek sorn yokken çoğu filmde karakter sorunu baş gösteriyor, tv dili türkçe'de, ne yapmam lazım bilen eden var mı?
0
romantik felsefeci
(02.02.12)
Sorunun cevabini bilmiyorum malesef ama ben birsey sorayim. Ben de yeni bir tv aldim fakat altyazilar cikmiyor. Yani usb baglayip oyle izlmeye calisiyorum ama hic acilmiyor. Filmin dosya adiyla altyazinin adini ayni yaptim ama olmadi bi turlu. Nasil oldugunu biliyor musun?
0
hakartuna
(02.02.12)
indirdiğin altyazı dosyasını notepad ile aç. karakterleri ingilizceye çevir. kısa bir yolu var. internette araştırıp 30 saniyede bulabilirsin. şimdilik üşendim.
@hakartuna senin aldığın tv markasını bilmiyorum. ama sony olması muhtemel. çıkardığım sonuç ise altyazıyı desteklemiyor senin tv. samsung ve lg bu konularda rakipsiz neredeyse.
0
lorenzen
(02.02.12)
@hakartuna

1- ismi ayni gibi gozukuyodur ama bosluk falan vardir arada belki.
2- altyazi destekleyen bir model degildir.
3- altyazinin uzantisinin ne oldugu ve hangisini destekledigi de onemli tv'nin.
4- kumandadan altyazilari acman gerekiyordur. mesela lg'de oyle, alt yaziyi koyuyosun ama sonra seciyosun menüden falan.
0
la traviata
(02.02.12)
sorunun cevabını kendim buldum, film açıkken toolsa basıp altyazı ayarlarından şifrelemeyi de batı avrupa dilinden türkçeye aldım ve sorunum düzeldi, bilmeyenler varsa faydalı olacaktır. Senin sorununa gelince uzantıyı bir de srt yerine sub yapıp denersen sorun çözülebilir.
0
🌸romantik felsefeci
(02.02.12)
@romantik

tv dili mesela bizde de türkçe ama altyazi ayarlarinda encodingi de türkçe secince o harfleri duzgun gosteriyor, yoksa bozuk gosteriyor. menuden altyazi ayarlarinda illa vardir oyle bir ayar?
0
la traviata
(02.02.12)
Tv Lg marka. Altyazi menüsü fln da var ama sanirim hic gormedigi icin secenekleri kullanilamiyor. Filmin kendisini altyazili yapamaz miyiz acaba? Srt yerine sub yapmayi da denedim ama olmadi bide.
0
hakartuna
(02.02.12)
bizim evdeki 2 tv de lg. modelini soyler misin?

evet aktif gozukmuyosa altyazi ile film ya ayni klasorde diildir, ya ayni isimde diildir, ya da uzantida bisi vardir.

hicbir lg sorun cikarmadi bu baglamda bana. modeli lutfen soyle.
0
la traviata
(02.02.12)
42LV3550 olsa gerek. Tam goremedim, fatura da ulasilabilir durumda degil su an.
0
hakartuna
(02.02.12)
samsung ve lg'lerde altyazı olayında en ufak bir problem yok. usb'den her türlü filmi srtuzantılı altyazı ile izleme konusunda en başarılı markalar. kesin ya ismi aynı değildir, ya altyazı srt'dir de içindeki başka bir formattır, ya televizyonda altyazı açık/kapalı diye bir şey vardır da o kapalıdır.

philips'lerde altyazı eklenemediğini duydum mesela. sonradan düzelttilerse bilmem.

romantik kendi çözmüş, yine de tekrar edeyim, tv dilinin türkçe olması ile altyazı dili de türkçe olmuyor. altyazı dilini tools tuşu ile girilen menüden altyazı ayarları seçeneğinden ayarlayabiliyorsunuz. hayta boyutunu falan da ayarlıyorsunuz.
0
kibritsuyu
(02.02.12)
(1)

ekran kartı ve onun fan sesi

hmm peki
durup dururken ekran kartının fanı aşırı ses yapmaya başlamıştı. ben de çıkarıp iyice bir temizledim. gerçekten de çok kir tutmuş haksız sayılmazdı zırlamakta. amma lakin ki ben bu yavşağı iyice temizlemiş olmama rağmen hala aynı sesi yapmakta bir sakınca görmüyor. amına kodumun piçi bir de başka bi
durup dururken ekran kartının fanı aşırı ses yapmaya başlamıştı. ben de çıkarıp iyice bir temizledim. gerçekten de çok kir tutmuş haksız sayılmazdı zırlamakta. amma lakin ki ben bu yavşağı iyice temizlemiş olmama rağmen hala aynı sesi yapmakta bir sakınca görmüyor. amına kodumun piçi bir de başka bir sorun çıkardı üstüne üstlük. o da şudur ki fan normal seyir halinde yavaş çalışır normalde ekran kartı kullanılırsa yük artarsa biraz daha hızlanır vs. ancak bu göt oğlanı şimdi şöyle yapıyor: normal seyir halinde fan hiç çalışmıyor haliyle ısı artıyor ısı artınca fan çalışmaya başlıyor ısı biraz düşünce fan komple kapanıyor yine böyle salak bir döngüye giriyor. haliyle ısı sorunu arttı. amına koyim ne bok yicem?
0
hmm peki
(01.02.12)
1. fan göbeğindekibilyalar hasar görmüş. demek ki tozdan değil, motordan ses yapıyormuş. değiştirmekten başka yol yok.

2. sanırım fanın kablosunu karttaki pinlere ters takmışsınız.
0
kibritsuyu
(02.02.12)
(4)

Orta zorlukta araba sorusu

hikaye mesture
Frene asıldığımda yüksek hızdayken kendiliğinden bi pompalama yapıyor. Yani fren pedalı bana doğru hafif geri geliyor sert şekilde. Arabanın yavaşlamasında sorun olmuyor da böyle bişey hissettiriyor. Eğer dönerken basarsam daha da kötü hissettiriyor. Mekanikleşiyor sanki. Neden olabilir?
Frene asıldığımda yüksek hızdayken kendiliğinden bi pompalama yapıyor. Yani fren pedalı bana doğru hafif geri geliyor sert şekilde. Arabanın yavaşlamasında sorun olmuyor da böyle bişey hissettiriyor. Eğer dönerken basarsam daha da kötü hissettiriyor. Mekanikleşiyor sanki. Neden olabilir?
0
hikaye mesture
(01.02.12)
abs'yi anlatıyormussun gibi.
0
gitti gelecek
(01.02.12)
abs tepkisi o. aşırı basımda geri tık tık tık diye teper. normal.
0
ykyt
(01.02.12)
takır takır takır diye bir ses de duyuyorsan abs'dir o.
0
kibritsuyu
(01.02.12)
abs dir abisi.
0
ground
(01.02.12)
(5)

dlsr makine ve zoom ilişkisi

etna
bir lensin zumunu kompakt bir makinedeki ölçülerle nasıl ifade edebiliriz?mesela 18-270 mm veya 70-200 mm bir lens normal bir makinedeki 30x zoom kadar var mıdır?ya da bir 18-55 kit lens?
bir lensin zumunu kompakt bir makinedeki ölçülerle nasıl ifade edebiliriz?
mesela 18-270 mm veya 70-200 mm bir lens normal bir makinedeki 30x zoom kadar var mıdır?
ya da bir 18-55 kit lens?
0
etna
(01.02.12)
iki rakamı birbirine böleceksin işte. 18-270 mm için 270/18=15x gibi. ama slr veya daha genel olarak lensi değiştirilebilir makinelerde x zoom oranı anlamsız kalıyor.
0
neyehbe
(01.02.12)
dslr makinelerde x cinsinden zoom katsayısı hesaplamak anlamsız. eldeki kompakt makienin lensi sabit olduğundan, kendi içinde en geniş a.ısı ile en dar açısının oranı bilmemkaç x zoom denebilir. ama dslr'lerde olar bambaşkadır.

18-270 lensin optik zoom'u 15x dersin. 100-400 lensin optik zoom'una 4x demen lazım. ama 100-400 lens, 18-270'e göre çok daha dar açılıdır, tele objektiftir. yani olay zoom yapmak ise "vaay 15x zoom yapıyor" dediğin lens, şu sonuca göre 4x zoom yapanın yanında epey tırt kalır. o yüzden x cinsi dslr lensleri için anlamsızdır.
0
kibritsuyu
(01.02.12)
aslında ben bu kompaktlarda da 15x zoom, 30x zoom laflarına sinir oluyorum. asıl olay nedir? anlatıılmak istenen? çıplak gözün gördüğünü kaç kat büyütebilmesidir. e ulan senin o x'leri hesaplarken kullandığın en geniş açı, benim çıplak gözümün gördüğünden daha küçük gösteriyor ki zaten. niye referans olarak onu alıyoruz? çıplak gözüme eşit olan odak uzaklığı neyse onu alayım?

sensör büyüklüğü kavramını gözardı edersek insan gözü 50mm lensin gördüğüne denk geliyor. yani referansımı 50mm. 50mm lens 0x zoom. 18 mm -2,7x zoom. 100mm lens 2x zoom olmalı bence. 18-135 lense 7.5x zoom denmemesi lazım.
0
kibritsuyu
(01.02.12)
merhaba,
@kibritsuyu ağzına sağlık güldürdün beni :) işin özü, kompakt makine kullanan insana 24-270 deyince birşey anlamıyor, 16 mp mi yani diye bir cevap almanız muhtemel. he anlaması gerekir mi, çok ta gerekmez gibi geliyor. neticede arkadaşlarını veya hoşuna giden bir manzarayı çekecek. 22mm ile 24mm arasındaki farkı gözünde canlandıramazlar. dolayısı ile nasıl kandıracaklarsa öyle satıyorlar işte.
selamlar.
0
ohtararan
(01.02.12)
kompakt makinelerde optik zoomun yanında bir de dijital zoom denen bir nane de var. dijital zoom dediğin şey bildiğin bilgisayardaki zoom ile aynı. yani bilgisayara atacaksan fotoğrafı dijital zoom gereksiz aslında, paint'de zoomlayıp croplarsın aynı hesap.
0
liquidcat
(01.02.12)
(3)

haydarpaşa ve trenler olayı

kibritsuyu
ya ben bu habercilerin, haber yapanların hepsinin ta geçmişini koklayayım be. yüz milyon tane haber bülteni izledim, yazı okudum, bi şu sorunun cevabını öğrenemedim.söylenen tek şey: haydarpaşa garı'ndan anadolu'ya tren seferleri 2 yıl durduruldu.öğrenilmek istenen tek şey: lan anladık haydarpaşa'da
ya ben bu habercilerin, haber yapanların hepsinin ta geçmişini koklayayım be. yüz milyon tane haber bülteni izledim, yazı okudum, bi şu sorunun cevabını öğrenemedim.

söylenen tek şey: haydarpaşa garı'ndan anadolu'ya tren seferleri 2 yıl durduruldu.

öğrenilmek istenen tek şey: lan anladık haydarpaşa'dan anadolu'ya tren seferleri durdu. tren seferleri komple mi durdu, yoksa tren seferleri devam ediyor da haydarpaşa'dan mı değil artık? istanbul-ankara veya ankara-istanbul trenleri çalışmıyor mu? yoksa çalışıyor da ilk/son durak haydarpaşa mı değil? yani fatih ekspresi var mı hala nebileyim bostancı'dan kalkan? son durağı bostancı veya neskimse orası olan? yoksa komple istanbul'a/istanbul'dan tren seferi mi bitti?
0
kibritsuyu
(01.02.12)
tcdd.gov.tr'ye girmek aklına gelmedi mi? girer girmez, ana sayfada kocaman şöyle yazıyor:

YOLCULARIMIZIN DİKKATİNE
Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında yol çalışmaları nedeniyle, 01.02.2012 tarihinden itibaren 24 ay süreyle;
-Fatih Ekspresi, Ankara Ekspresi, Anadolu Ekspresi, Meram Ekspresi, Eskişehir Ekspresi, Başkent Ekspresi, Cumhuriyet Ekspresi, Sakarya Ekspresi ve Adapazarı trenlerinin seferlerine ara verilmiştir.

-Boğaziçi Ekspresi Ankara-Arifiye-Ankara, İçanadolu Mavi Treni de Adana-Arifiye-Adana arasında işletilecektir.

-Doğu Ekspresi Ankara-Kars-Ankara, Güney Ekspresi Ankara-Kurtalan-Ankara, Vangölü Ekspresi Ankara-Elazığ-Ankara arasında işletilecektir.
0
natura horror vacui
(01.02.12)
peki bunu haberlerde söylemek çok mu zormuş acaba? şu anda işim yok o trenlerle. işim düşmüş olsaydı ilk tcdd.gov.tr'ye bakardım. sadece meraktan soruyorum ve sadece meraktan da dangalak habercilerin söylemeye üşendiği şeyleri araştırmak istemiyorum. aslında benimki "trenler çalışıyor mu"dan çok, bu tip haberlere bir tepkidir.
0
🌸kibritsuyu
(01.02.12)
tv degıl de ınternet haberlerı bıraz daha bılgı verıyor. hurrıyet mılıyet degıl tabi. ntv biraz, bırgun fln gibi daha marjınal kalanlar.
0
bryan fury
(01.02.12)
(6)

Yahu Dün Akşam Neden Çok Aydınlıktı?

metehan01
Evet soru başlıkta gece 1-2de bile gökyüzü aydınlıktı sizce neden?edit: ayı hiç fark etmedim ya baktığım pencereye ters düşüyordu da biraz
Evet soru başlıkta gece 1-2de bile gökyüzü aydınlıktı sizce neden?
edit: ayı hiç fark etmedim ya baktığım pencereye ters düşüyordu da biraz
0
metehan01
(01.02.12)
kar yüzünden, her yeri kaplamıştı, beyaz renkli olduğu için her türlü ışığı yansıtıyordu
0
kisa
(01.02.12)
1 haftadir oyle o. sebebi ilk okuldan hatirlayacaginiz ay dede.
0
orcu
(01.02.12)
Ay'ın da ilk dördün döneminde olmasının etkisi var. Güneş'ten gelen ve Ay yüzeyinden yansıyan ışınlar, beyaz kar ile birlikte ortalığı biraz aydınlatır.
0
deckard
(01.02.12)
norveç'te akşamları da aydınlık oluyor. kutuplarda 6 ay gündüz hesabı. o yüzdendir.
0
kibritsuyu
(01.02.12)
photoshop
0
terp
(01.02.12)
yerdeki kar yansıtıcı özellik gösteritor. atmosferdeki nem+kar tanecikleri fiber optik gibi çalışıp ışığı taşıyor.
0
orpheus
(01.02.12)
(3)

excel mühendislerine soru var

Panpa
şimdi bu excelde sol tarafta hücreleribirleştiren artı gibi bi işlev var. tıkladığın zaman içindeki hücreler açılıyor.şöyleki diyelim 5' e kadar olan bi grup buna artı simgesi içinde bu kendi içinde bir tane oluyor. bilmem anlatabildim mi.işte bunu nerden ve nasıl yapıyoruz?
şimdi bu excelde sol tarafta hücreleribirleştiren artı gibi bi işlev var. tıkladığın zaman içindeki hücreler açılıyor.

şöyleki diyelim 5' e kadar olan bi grup buna artı simgesi içinde bu kendi içinde bir tane oluyor. bilmem anlatabildim mi.

işte bunu nerden ve nasıl yapıyoruz?
0
Panpa
(31.01.12)
ben hiçbir şey anlamadım.

öncelikle excel hangi versyon, sol taraftaki artı ne, neyin sol tarafı, neyin içindeki hücreler açılıyor, 5'e kadar grup ne oluyor, artı simgesi neyin içinde, bir tane olan ne?
0
kibritsuyu
(31.01.12)
office 2007'deki veri sekmesinde gruplandır seçeneği var ordan hücreleri seçip yapıyorsun. diğer sürümleri için bir bilgim yok.
0
clones
(31.01.12)
office 2007 de veriler sekmesindeki alt toplamdan bahsediyorsunuz sanırım?
0
napoli
(31.01.12)
(2)

televizyon

aksoy
televizyon almak istiyoruz. bu teknolojiyi yakından takip edenlerin önerilerini bekliyorum. televizyonların birçok özelliği var ama benim çok anladığım bir konu değil. şu marka iyidir (samsung, sony...), direkt bu modeli al veya şu şu özellikler olsun tarzında yorum yaparsanız memnun olurum. teşekkü
televizyon almak istiyoruz. bu teknolojiyi yakından takip edenlerin önerilerini bekliyorum. televizyonların birçok özelliği var ama benim çok anladığım bir konu değil. şu marka iyidir (samsung, sony...), direkt bu modeli al veya şu şu özellikler olsun tarzında yorum yaparsanız memnun olurum. teşekkürler...
alt limit: 1500 tl
üst limit: 2500-3000 tl
0
aksoy
(31.01.12)
Eğer ilgileniyorsanız, usb den film izleme olayı lg ve samsung da daha kararlı çalışıyor.
Bir tavsiye: Marka değil model tavsiyesi alın.
0
iustitia omnibus
(31.01.12)
samsung 40d6000 ve yukarısına bakabilirsiniz.
0
kibritsuyu
(31.01.12)
(4)

laptop kilidi faydali mi

leyla3
Daha once hirsizlarin girip kilitli dolaplarin icindeki laptoplari toplayip goturdugu bir ofis ortaminda calisiyorum. Calistigim bilgisayar is yerinin uzerine. Her gun calinirsa diye eve goturup getirmem isteniyor koca seyi.Benim aklima laptop kilidi aldirmak geldi. Bu kilitler nasil calisir, saniri
Daha once hirsizlarin girip kilitli dolaplarin icindeki laptoplari toplayip goturdugu bir ofis ortaminda calisiyorum. Calistigim bilgisayar is yerinin uzerine. Her gun calinirsa diye eve goturup getirmem isteniyor koca seyi.

Benim aklima laptop kilidi aldirmak geldi. Bu kilitler nasil calisir, sanirim bir ucu laptopa bir ucu da masa gibi bir seylere baglaniyormus. E bu durumda hirsiz masayi kaldirarak bilgisayara erisemez mi?

Ne tavsiye edersiniz? Hangi kilitten almaliyim?
0
leyla3
(31.01.12)
bisiklet kilidinin bilgisayar için olanı. bir ucu bilgisayara takılıyor, diğer ucu da masa bacağının etrafından geçiriliyor. masa kaldırılabilir bir şeyse tabii masayı kaldırıp kilidiyle birlikte götürürler. zaten bisikletler de kaldırılabilir yerlere değil, yol levhalarına falan bağlanır. sabit, havaya kalkmayacak bir çubuk yoksa (masa bacağı olur, kalorifer borusu olur) işinizi görmez.
0
kibritsuyu
(31.01.12)
Masayı kaldırıp kilidi devre dışı bırakabileceği yer yerine masanın bağlantı noktalarından birine bağlayabilir misin onu kontrol et.

Masayı sökmeden kurtarmanın mümkün olmadığı bir nokta olsun mümkünse.

Her gün taşımaya göre çok daha mantıklı bir fikir olacağı kesin.
0
cakabo
(31.01.12)
benim daha çok merak ettiğim firmanız neden güvenliğini arttırmak yerine size işkence ediyor. beceremiyorlarsa hiç iş yapmasınlar. kendi güvenliğini sağlamaktan aciz bir firma nasıl bir yerdir anlayamadım doğrusu.

ayrıca kilitli dolapları açıp laptop alan adam, o laptop kilidini de bir şekilde yok eder. bence hiç zahmet etmeyin, yeni bir iş falan arayın.
0
kedili madam
(31.01.12)
ilk sefer için caydırıcı olur ama ikinci sefere hazırlıklı gelebilirler.. kalorifer borusu gibi sabit, sökülemez bir noktaya bağlamalı
0
dieselsingle2
(31.01.12)
(4)

olumsuzlu olumsuz olumlu cümle

kibritsuyu
ne demek bu di mi? evet ben de anlamıyorum. az önce bir duyuruda görüp beyin amcıklaması geçirdim. şöyle bir şeydi:"parmaklıklı ev yok desem yalan olmaz"yahu ne anlıyorsunuz böyle olumsuzun olumsuzunun olumsuzu falan cümleler kurmaktan? "parmaklıklı ev yok" deseniz olmaz mı? desemsem yalan olur. des
ne demek bu di mi? evet ben de anlamıyorum. az önce bir duyuruda görüp beyin amcıklaması geçirdim. şöyle bir şeydi:

"parmaklıklı ev yok desem yalan olmaz"

yahu ne anlıyorsunuz böyle olumsuzun olumsuzunun olumsuzu falan cümleler kurmaktan? "parmaklıklı ev yok" deseniz olmaz mı? desemsem yalan olur. desem yalan olmaz falan. ne diyorsanız onu diyin canlar. bayaa parmaklık var mıymış yok muymuş anlamak için matematik problemi gibi "yalan olmaz=doğru olur, demek ki parmaklık yokmuş" diye problem çözdüm. edebi sanat mı sizce bu?

"parmaklıksız ev var demesem yalan olmaz."

önce çözün bunu, parmaklık var mı yok mu.
0
kibritsuyu
(31.01.12)
"parmaklıklı ev yok"la aynı şey değil. "valla parmaklıklı ev görmedim ben, varsa da bilmiyorum" gibi bir şey anlıyorum. hani emin gibi ama kesin de konuşmak istemiyor. ben takdir ederim böyle insanları, hiçbi şey kesin değil sonuşta.

edit: cevap, "parmaklıksız ev göremedim." ama seninki biraz bokunu çıkarmak olmuş afedersin.
0
jangara
(31.01.12)
"parmaklıklı ev yok bile diyebilirim", "parmaklıklı ev bile yok sanki", "neredeyse hiç parmaklık yok" gibi güzel cümleler dururken olumsuzun olumsuzundan olumlu yapıp ondan bi daha olumsuz yaptırtacak cümleye ne gerek var? şu cümlerde olumsuz anlam verilebilecek beş ayrı kelime var:

parmaklıklı/parmaklıksız
yok/var
desem/demesem
yalan/doğru
olur/olmaz

demek istediğimizi anlatabileceğimiz zengin bir dilimiz var. "galiba" anlamını vermek için olumsuzdan olumsuz elde etmeye çalışmak niye?

hem sen çözdün mü sondaki problemi? parmaklık var mıymış, yok muymuş?

@biel bile lades: eee parmaklık var mı yok mu sonuçta, onu söyle.
0
🌸kibritsuyu
(31.01.12)
ne desem yalan olur demeye getirmiş
0
bego
(31.01.12)
demesem yalan olmaz diye bir cümle yok zaten. yalan olması ya da yalan olmaması için her halükarda bir şey söylemiş olması, yani "desem" kullanması gerek.

parmaklı/parmaklıksız ev yok/var desem yalan olmaz/olur. diyebilir.

"parmaklıklı ev yok desem yalan olmaz"'da ise söylediğinden yarı emin olduğunu anlatıyor yani parmaklıklı ev vardır belki ama o olanını görmemiş büyük ihtimal de hiç yoktur diyor.

diğer cümle hatalı bence ama yinede demek istediğini anladım. "parmaklıksız ev yok desem yalan olmaz" demek istemiş yani o bildiği kadarıyla bütün evler parmaklıklıymış.
0
nedensizce
(31.01.12)
(8)

atık dizüstü batarya

bboston
elimde iki tane ölü batarya var. çevreye zararlı olduğu söylediği için çöpe atmak istemiyorum. ankara'da bunları atabileceğim geri dönüşüm kutusu gibi bir şey var mı?
elimde iki tane ölü batarya var. çevreye zararlı olduğu söylediği için çöpe atmak istemiyorum. ankara'da bunları atabileceğim geri dönüşüm kutusu gibi bir şey var mı?
0
bboston
(31.01.12)
teknosa'larda falan yok. sırf yan binadaki teknosa bunu önce koyup sonra kaldırdı diye tap'ı arayıp atık pil kutusu aldım kendime. dolunca o kutuyla da ne bok yiyeceğimi bilmiyorum ama belli başlı yerler dışında yok bunun kutusu. o belli başlı yerler de belli değil. denk gelip bulacaksınız.

şeytan diyor at çöpe. yok doğaya zararlıymış. doğayı da bir tek biz düşünüyoruz amk. bu ülkenin koskoca bakanlığı var. o kadar düşünüyorsa elektronik marketlere, bütüüüüüüün süpermarketlere (mahalle marketleri dahil) zorunlu tutsun? olmayana ceza bassın? yok, ben çöpe atınca vay duyarsız herif, adam atacak yer koymayınca bir şey yok.

at çöpe gitsin. çevrenin de amk. çevrenin bakanlığı var o düşünsün. diyeceğim diyemiyorum.

doluyum kusura bakmayın.
0
kibritsuyu
(31.01.12)
herkese teşekkürler. yeni aklıma geldi siz teknosa diyince ben electroworld yada mediamarktlardan birinde görmüştüm sanki ama hangisi hatırlayamadım.
0
🌸bboston
(31.01.12)
sanırım mediamarkt'ta vardı, emin değilim ama...telefonla herhangi bir şubesini arayıp sorabilirsiniz.
0
balik kraker
(31.01.12)
bimde de görmüştüm atık pil kutusu.
0
inheritance
(31.01.12)
bim de var, üniversite kampüslerinde var
0
dieselsingle2
(31.01.12)
peki soruya maydanoz olarak soruyorum. şu anda kızılay necatibey caddesindeyim. elimdeki atık pilleri nereye atayım? en yakın üniversite kampüsü ankara dtcf, ki en az bir kilometre vardır. yakınlarda bim yok.

ben nereye atayım, iki tane kalem pil için dtcf'ye mi gideyim ki kutu olduğu da kesin değil. belki öğrencinin biri tahrip edip yamulttu, görevliler de çöpe attılar. gidip avcumuzu yalamak da var.
0
kibritsuyu
(31.01.12)
tap atık pil kutularına atılabiliyor mu? benim gördüklerimin üzerinde küçük bir delik vardı sanki daha çok kalem ve ince pil koymak için gibi duruyordu. koca bataryayı atınca küfür işitmeyelim :)
0
🌸bboston
(31.01.12)
çok eski model değilse ölü dizüstü bataryası bile müşteri bulur.tamiri yapılabiliyor bazen.markası modelini yazın birinin işine yarar belki.
0
izole
(01.02.12)
(5)

Yapı Kredi Adına Telefonla Dolandırıcılık Olabilir mi?

narin23
Az önce beni 0362 4440444 numaralı telefondan aradılar. Adımı soyadımı da biliyorlar. Yapı Krediden aradıklarını söylediler. Ama aradıkları numaranın kaydı başka isim üzerine, ben de bu numarayı bankaya vermediğime eminim. Kişisel bilgi sordular ben de siz banka iseniz bunları bilmeniz lazım deyip k
Az önce beni 0362 4440444 numaralı telefondan aradılar. Adımı soyadımı da biliyorlar. Yapı Krediden aradıklarını söylediler. Ama aradıkları numaranın kaydı başka isim üzerine, ben de bu numarayı bankaya vermediğime eminim. Kişisel bilgi sordular ben de siz banka iseniz bunları bilmeniz lazım deyip kapattım.

Daha önce bu numarayla karşılaşan var mı acaba? Yoksa gereksiz evham mı yaptım?
0
narin23
(31.01.12)
kod 362 değil 262'dir. kocaeli'ne aittir. yapı kredi bankacılık üssü de kocaeli'ne bağlı gebze'dedir. o numara yapı kredi'ye aittir. banka ise bunları bilmeleri lazım değildir. öncelikle istedikleri bilgilerin neler olduğu önemlidir. sonralıklı olarak da öğrenme niyetleri önemlidir.

kredi kartı numaranızı soruyorlarsa vermeyin. kart şifrenizi vermeyin. tc kimlik numaranız, doğum tarihiniz, doğum yeriniz, ana baba adınız önemli değildir, verebilirsiniz.

keşke önce bi niyetlerini anlasaydınız.
0
kibritsuyu
(31.01.12)
bildiğim kadarıyla samsun'da bir yapı kredi çağrı merkezi var, yani alan kodu doğru, ama numara gerçek mi değil mi bir şey söyleyemeyeceğim, daha önce hiç karşılaşmadım.
0
fluorescein
(31.01.12)
yani.
sana zararı olacak bilgileri vermemen gerek.
zaten adam ana adını falan telefonunu biliyor ise muhtardan da öğrenir:)
0
Jan Valjan
(31.01.12)
numara dogru, sikinti yok.
beni de aradilar, esnek hesapla ilgili. hatta benden bilgileri istediklerinde, dedim ki, once sen benimle ilgili bi bilgi ver de, sonrasinda bakariz dedim. kadin verebilecegi tum bilgileri paylasti benimle..
esnek hesabi da onayladim, isleme girdi.. yani kisacasi sorun yok.
icin rahat olsun.
0
uyku semesi
(31.01.12)
cevaplar için teşekkürler. boşuna endişe etmişim :)

ama insan korkuyor ister istemez..
0
🌸narin23
(31.01.12)
(16)

Dalga geçmiyorum bu sefer ciddi bir soru bakın hele

hayrullah amazingogullari
Lanet olsun ki medeniyetin beşiği Avcılar'da yaşayan bir insan evladıyım. bildiğiniz üzre istanbul'da son birkaç gündür feci bir kar yağışı olmakta. bu ızdırabını sevdiğimin liselileri hayatları boyunca bir tek beşikte kar gördükleri için vurmuşlar kendilerini sokağa.kendime bir adet dizi günü yaptı
Lanet olsun ki medeniyetin beşiği Avcılar'da yaşayan bir insan evladıyım. bildiğiniz üzre istanbul'da son birkaç gündür feci bir kar yağışı olmakta. bu ızdırabını sevdiğimin liselileri hayatları boyunca bir tek beşikte kar gördükleri için vurmuşlar kendilerini sokağa.

kendime bir adet dizi günü yaptım bugün, verdim kendimi diziye. içki de içemiyorum aylardır(hastayım, ilaçlar vs) paso sinir, stres ve gerilim doluyum. lakin bu avradını eeee sevdiğimin liselileri(küfür edince modlar siliyor) yaklaşık 5 saattir hunharca kar topu savaşı yapıyorlar.

eyvallah çocuktur dedim, saat 9:30 oldu ulan git evine yemeğini ye uyu son 30 dakikadır bitmedi gitti. bir allah'ın kulu da mahalleden ses etmiyor. 5+1 ses sistemim, neredeyse son sese kadar açık fakat bu sıpaların seslerini işitebiliyorum ve rahatsız oluyorum. 3 seçeneğim var sizce hangisini yapmalıyım?

1-) üstüne ceketini giy, in aşağı hepsini yerleri kıpkırmızı edene kadar döv(kar yağınca ağız burun dağıtması daha zevkli oluyor)

2-) amcam nato görevindeyken bana almanya'dan bir adet h&k havalı tüfek getirmişti, özel yapım. yüzlerce bilyesi var. demir bilye. eğitim mermisinden daha beter acıtıyor. kendi bacağıma sıkmıştım ordan biliyorum. terasa çıkıp, pusuya yatarak liselileri kıç tarafından vurarak mı caydırsam?

3-) yoksa zor da olsa 30 dakika daha bekleyip, saat 22:00'a kadar durduktan sonra balkona çıkıp "kesin lan sesinizi indirmeyin beni aşağı !" diye mi kükresem?

15 yıldır bu mahalledeyim, herkes sözümü dinler. cidden ne yapayım?
0
hayrullah amazingogullari
(30.01.12)
1'i yaparsan sen dayak yersin bence.
0
McScReaM
(30.01.12)
millet sozunu dinliyorsa niye siddete basvurmayi dusunuyorsun?
0
me23
(30.01.12)
kar topunun içine taş koy.
0
clones
(30.01.12)
1.onlar seni döver
2.coşmayalım yeterince psikopat var memlekette
3.mantıklı.
0
cecilia
(30.01.12)
3 güzelmiş. 1 ve 2 sakat gibi.
0
mor.inek
(30.01.12)
allah seni inandırsın 2 süper olur. hep onlar mı eğlenecek, biraz da sen eğlen. kolay gelsin.
0
cro magnon
(30.01.12)
@me23 mantıklı, en iyisi bağırayım.

@clones, ben hile yapmam.

@scream ve cecilia, 4 kere kırılmış bir burun, defalarca kırılmış kol ve bacak, sayısız diş kırığı ve yeterince bıçaklanmış bir adam olarak hayatımın %60'ı 20-30-40 kişiye dalarak geçti ve şunu da belirteyim lise yıllarımdan kalma kick box, aikido ve teakwando birinciliklerim mevcut. ayrıca krav maga biliyorum, boyum da 1.85 kilom da 95. yani fiziksel olarak dayak yemem imkansız, yorumlarınız için teşekkür ederim. onlar gibi çoğunlukları ben ortaokulda dövüyordum.
0
🌸hayrullah amazingogullari
(30.01.12)
1-2-3: güldüm.

polisi arayın gelsin uyarsın.

ama bu ülkede insanların gürültü yapma hakkı var sanki.

cocuk tepınır eee cocuk ıste.
askere adam yollarlar ee askerlık ıste
maç sonunda eglenırler eee maç işte.

cok yazık.
0
bencilata
(30.01.12)
büyüksün, affet.
0
cecilia
(30.01.12)
@bencilata, insanların gürültüye hakları var. ben de gürültü yapan biriyim. ancak ben nezaketi de bilirim tıpkı ayılığı bildiğim kadar. gürültü yapınca ertesi gün komşumdan özür diler, olay özet biçiminde anlatırım. o da metanetle karşılar, onlar da yapar ses etmem. aile kavgaları veya aşk acısı çeken müzmin ergen gencin son ses arabesk dinlemesi veya flütle iğrenç şarkılar çalmaya çalışan çocuk...

daha onlarca örneği var. gürültüyü 1 saat yaparsın, 2 saat bilemedin 3 saat yaparsın. 5.5 saat gürültü yaparak birçok insanın huzurunu kaçıramazsın. artık herkes "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" tribinde olduğu için bu tür hususların üzerine gitmeye korkuyorlar, polis gelse bir şey olmaz hatta polis gelmez bile. polislerle aram hep kötüdür, benim çağrılarıma bakmazlar da.

neyse sorunu hallettim, 1 dakika kadar sürdü. hepsi kaçtı gitti, ses kesildi. dizi izlemeye devam edebilirim. vakit ayırıp, okuyup, cevapladığınız için teşekkür ederim. şiddeti ağrıyan dişime yumruk atarak bastırdım, tüfeği de 14 şubata saklıyorum. meydanda bir terasa çıkıp, el ele gördüğüm her çifti totosundan vuracağım.
0
🌸hayrullah amazingogullari
(30.01.12)
@esenboga, hadi burada normal üye olanları anlarım da nicklerinin götünte "es" yazan adamların ironi haznesinin ne kadar ufak olduğunu da gösteriyorsunuz bana teşekkür ederim. allah bilir iyi bir okulda da okuyorsunuzdur, ülkedeki zeka değerlerinin ne kadar düşük olduğunun göstergesi birincisi ekşi sözlük, ikincisi kim milyoner olmak ister isimli yarışma programı. onlarca marmara üni, boğaziçi vs üniversitelerinde öğrenim görmüş kimselerin zekasal anlamda sokaktaki tinerciler kadar olamaması lakin sözlükte yazar olup bik bik her şeye ahkam kesmesi ne kadar acı verici. o kadar düşük iq ile intihar etmesi gereken kim sen onu düşün 3-5 gün. anca yeter o süre sana.

rumuz : recognize the irony
0
🌸hayrullah amazingogullari
(30.01.12)
@hayrullah amazingogullari:

ekşi sözlük'ün hala zeki karizmatik insanların bolca oldugu bir yer olarak görmek uzucu.

hepsi aptal mal dıyecek degılım. ulke neyse orda da o işte.

çok süper başarılı

bir

hekim subay mimar mühendis psikolog genel müdür öğretmen hukukçu müfettiş müsteşar

olup da sözlükte süper vakit geçiren adam gördünüz mü?

sözlük işte. kendi içinde evren, alem gezegen ama KENDİ İÇİNDE öyle.
0
bencilata
(31.01.12)
@bencilita, sözlük yazarı olmamana rağmen "sözlük içinde şöyle böyle adam gördün mü?" demen komik bayağı kusura bakma. herkes kendini ifşa edecek değil, ben denk gelip tanıştım 3-5 insanla öyle. var yani, ülke neyse orası öyle demek de saçmalığın daniskası. esenyurt kötü diye avcılar da mı kötü? hayır. özelden genele indirgemeyip, bırakıp makul baktığın bir gün seni de yazar yapabilirler. esenboga yazar olduysa sen de olursun, vasıfsız ve işsiz güçsüz, mallar topluluğu olan aramıza da hoş gelmiş olursun.

zeki, karizmatik insanların gerçekte de nesli tükenmekte. insanlar ikiye ayrılıyor demek ki. bir yanda zeki ve karizmatikler, bir yanda işsiz güçsüzler, diğer yanda da işte diğerleri. ahahaha. yakışıklı, gerizekalı, hayta, playboy, çirkin, meslek erbabı falan yok mu hayatında? ekşi sözlük, esnaf ve sanayi odası derneği değildi ki. sen hiç torna tesfiye atölyesinde motor bobinajı bakarken, leonard cohen hakkında entry giren adam gördün mü? bir zahmet at gözlüklerini, fırlat geniş bir açıdan bak.

not : ssg'nin akrabası değilim. zeki ve karizmatik de değilim.
0
🌸hayrullah amazingogullari
(31.01.12)
Kardeş sende sokağa vur kendini, anlaşılan evde uzun süre tıkılıp kalmışsın :)
0
commander64
(31.01.12)
gerçi çözmüşsün ama söylemeden geçemeyeceğim. dört kere burnun, defalarca kolun bacağın, sayısız kere dişin kırılıp bir o kadar da bıçaklandığına göre demek ki her kalabalığa daldığında dayak yiyen sen oluyorsun. şansın, bugüne kadar o bıçaklardan köteklerden birinin hayati organlarına gelmemiş olması. o yüzden birinciyi yapma. kırıklarına yenisini ekleme.

ikinciyi de yapma, totoya denk getiremeyip kafadan falan vurursan, olur da gözüne kulağına gelirse yaralarına yenilerini de mapusta eklerler.

üçüncüyü yapabilirsin. ama şahsi tavsiyem, elleşme gençler eğlensin. nedir bu yaşlı tripleri yahu? itlik serserilik yapmıyorlar işte. kendi kendilerine kartopu oynuyorlar. saat de abartılı geç bir saat değilmiş. azıcık tahammüllü ol.
0
kibritsuyu
(31.01.12)
in aşağı kar topu yap 50 100 tane, stokla, sonra azına burnuna çak topunun
0
sttc
(31.01.12)
(2)

Üzerinde Bakanlıklar yazan otobüsler

excusez
Bakanlıklar dedikleri tam olarak nerede? Kızılayda mı, güvenparkta mı, meşrutiyetde mi, atatürk bulvarında mı? Bu otobüslere binip söylediğim yerlerden bir tanesinde inebilir miyim?
Bakanlıklar dedikleri tam olarak nerede? Kızılayda mı, güvenparkta mı, meşrutiyetde mi, atatürk bulvarında mı? Bu otobüslere binip söylediğim yerlerden bir tanesinde inebilir miyim?
0
excusez
(30.01.12)
güvenpark'tan, daha doğrusu kızılay göbekten akay kavşağına kadar olan kısım bakanlıklar oluyor. devamı kavaklıdere.
0
kibritsuyu
(30.01.12)
Otobüsler Milli Müdafa Caddesi üzerinde duruyorlar. Yani Güvenpark'a gelmeden hemen önce...

Bakanlıklar ise kibritsuyu'nun dediği bölge.
0
turkay
(30.01.12)
(4)

bir jinekoloğun web sitesi ve sözleri... ne dersiniz? yorumlar?

bencilata
http://suphitoprak.gen.tr/sağda:---------------(Cep telefonumu sadece kayıtlı hastalarım arayabilir)3. Kayıtlı olmayan hastaların danışma veya soru sorma amaçlı olarak telefon ile aramamalarını 4. Kayıtlı hastalarımın ise ister devam ediyor olsunlar ister olmasından normal zamanlarda muayenehane tel
suphitoprak.gen.tr

sağda:

-----
-----
-----

(Cep telefonumu sadece kayıtlı hastalarım arayabilir)

3. Kayıtlı olmayan hastaların danışma veya soru sorma amaçlı olarak telefon ile aramamalarını

4. Kayıtlı hastalarımın ise ister devam ediyor olsunlar ister olmasından normal zamanlarda muayenehane telefonumdan acil durumlarda cep telefonumdan danışma amaçlı bile olsa arayabileceklerini

beni mazur göreceğinzi umuduyla ÖNEMLE DUYURURUM

-----
-----
-----

bana çok kabaca geldi.

kaldı ki hem web sitene telefon koy hem de sadece kayıtlılar arasın de.

şaka gibi. o zaman oraya yazma be adam.

sitenin hali de zaten berbat.

evet yorumlarınız nedir?

adam haklı mı veya ne?

bence: hem kabaca hem de teknik hata. hem oraya yaz hem de arama de? hastana kart ver madem be adam?
0
bencilata
(29.01.12)
adam haklı. zira kimsenın numarasını ezberleme gibi mecburiyeti yok. bası sıkısır netten bakar bulur fln.

ikincisi, amme hızmetı degıl bu. bildigin ticari bi iş. hastası olmayan bırıne ne dıye yardım etsın. kalk hastaneye git? gidemeyecekdurumdaysan ambulans cagır.
0
bryan fury
(29.01.12)
bence de haklı, kayıtsız hasta arayabilir acil bir durumda, hastayı tanımadığı için söylediği şeyler sorun yaratabilir, hamilelik sonuçta bu, risk almak istemiyor doğal olarak.
0
pinking of you
(29.01.12)
numarayı herkese açık bir yere ekleyip sonra da sen ara, yok yok sen arama, şeklinde izahat vermesi saçma tabii ki.
0
african rain
(29.01.12)
yazının tamamını ss koymuşsunuz amma niyeyse soruyu sorarken başını yazmayıp kıçını yazmışsınız sadece. ben size sorayım, niye maddeleriniz 3'ten başlıyor sorunuzda? başına da ... koymuşsunuz?

oysa kendi kendinize yazmayı gerekli görmediğiniz kısımda, yani 2 numaralı maddede "cep telefonumu acil durumlarda arayabilirsiniz" diyor. kayıtlı veya kayıtsız demiyor. yani acil durumu olan gayet kayıtsız hasta da arayabilir. acil durumun varsa kim olursan ol ara diyor. ama acil durumunuz yoksa "yav benim oramdan koku geliyor nedendir" diye aramayın diyor. "o gibi şeyleri sadece kayıtlı olan, yani tanıdığım bidiğim hastalarım arasın ki ben de bilerek cevap vereyim" diyor.

adam son derece haklı. halka açık yee cep telefonu numarasını verip "ama şunlar arasın" demesi de son derece normal.
0
kibritsuyu
(30.01.12)
(2)

tez2.yok.gov.tr

leylak sarabi
Buraya yüklediğim tezin ek dosyasını silmek istiyorum, mümkün mü?
Buraya yüklediğim tezin ek dosyasını silmek istiyorum, mümkün mü?
0
leylak sarabi
(28.01.12)
tezi teslim ederken yayınlanmasına izin verdim diye kağıt imzalıyoruz. onu imzaladıysanız sanırım mümkün değil.
0
kibritsuyu
(28.01.12)
tek yol o dosyanın oradan silinip tekrar yüklenmesi, yök te bir tanıdık yoksa cok zor.
0
atmacaged
(28.01.12)
(2)

sovyet yıldızı ne anlama gelir?

neysene
çekiç orak malumda yıldız ne anlama geliyor?
çekiç orak malumda yıldız ne anlama geliyor?
0
neysene
(28.01.12)
0
mayeskuel
(28.01.12)
0
kibritsuyu
(28.01.12)
(3)

internetten alışveriş - defolu ürün sorunsalı

neysene
efendim `morhipo.com` denen siteden aldığım ürün defolu çıktı. daha öncede yanlış teşhir yüzünden geri yolladığım üründen sonra bir de bildiğiniz fermuar yeri 5 cm söküktü. ben kargocudan kargoyu içne bakmadan direk olarak imza atıp aldım. şimdi geri yollayacağım defolu diye sorun çıkar mı ki? yani
efendim morhipo.com denen siteden aldığım ürün defolu çıktı. daha öncede yanlış teşhir yüzünden geri yolladığım üründen sonra bir de bildiğiniz fermuar yeri 5 cm söküktü. ben kargocudan kargoyu içne bakmadan direk olarak imza atıp aldım. şimdi geri yollayacağım defolu diye sorun çıkar mı ki? yani gelipte bana "sen söktün" demesinler, başta tutanak tuttursaydın demesinler? başına bu şekilde durum gelen var mı?
0
neysene
(28.01.12)
kargocu zaten böyle bir şeyin tutanağını tutmaz, tutsa da o tutanak hiçbir yerde geçerli olmaz.

kargocunun tuabileceği tek tutanak, taşıma esnasında paket veya içindeki hasar görmüşse onun tutanağıdır. bir kargocu çocuk "fermuar söküktür" diye tutanak tutsa ne olur tutmasa ne olur? noter midir bu adam, terzi midir? ne yetkisi, ne bilgisi vardır ki böyle bir tutanak tutup böyle bir sorumluluğun altına girsin?
0
kibritsuyu
(28.01.12)
daha önce markafoni'ye defolu ürün yolladım, sorun çıkmadı. morhipo'ya iade ettiğim bir ürünün 1.5 aydır geri ödemesini beklemekteyim. yapan yapıyor yani.
0
sanal uyku
(28.01.12)
etiketi falan duruyorsa sen yırttın diyemezler. o değil de bu fırsat siteleri tam bir outlet mağazalara dönüştü. dev gibi kusurlu malları yüzsüzce göndermeler falan... çemkirebildiğin kadar çemkir bunun için.
0
jamiro
(28.01.12)
(10)

komikli film

olaguer
gözden yaş getirecek ama senaryosuyla pek yormayacak, hızlı komikli bir film önerisi olan?
gözden yaş getirecek ama senaryosuyla pek yormayacak, hızlı komikli bir film önerisi olan?
0
olaguer
(28.01.12)
kimse yazmadan yazayim:

hangover DEGIL DEGIL DEGIL.

Sacma sapan, hicbir ozelligi olmayan, overratedlerin tanrisi olan aptal bir filmdir kendisi.
0
bencilata
(28.01.12)
(bkz: the hangover )

@bencilata; geç kaldın
0
lexiegrey
(28.01.12)
eurotrip
0
gozyakansakiz
(28.01.12)
the other guys. hangover komik bir film değil ayrıca.
0
hayrullah amazingogullari
(28.01.12)
başlığı açana not: hangover gözden yaş getirecek boyutta komik değil, ama aynı zamanda itin götüne sokulacak bi' film de değil.
0
thugster
(28.01.12)
neira
(28.01.12)
illa yabancı olmayacaksa çalgı çengi diyorum.
0
kibritsuyu
(28.01.12)
(bkz: banana republıc)

allen
0
kreider
(28.01.12)
See No Evil, Hear No Evil

www.imdb.com
0
bikedigördüm
(28.01.12)
margoaris
(28.01.12)
(2)

kanyak tüketim

6 underground
7 ekim 2010 üretim tarihli tekel açılmamış bir şişe kanyağımı içsem ölür müyüm? thankss..
7 ekim 2010 üretim tarihli tekel açılmamış bir şişe kanyağımı içsem ölür müyüm? thankss..
0
6 underground
(27.01.12)
1 şişe içersen ölürsün. yarı yarıya paylaşalım bence.
0
nedendir bilinmez
(27.01.12)
artık üretilmediğini göz önünde bulundurun ve azar azar, keyfini çıkara çıkara için. kesinlikle de bozulmuştur falan diye atmayın. onu bulamayalar da var. daha da bulamayacaklar.
0
kibritsuyu
(28.01.12)
(19)

Fenerbahçe niye transfer yapıyor?

alfred james
Fenerbahçe yönetimi eksi puanı asla kabul etmeyiz, varsa bir şey düşürün dedi. Dünkü kongrede de bu yönde oy kullandı. Sonuç da şike yapan, teşebbüs eden, teşvik veren küme düşer maddesi aynen kaldı.Şimdi bu madde apaçık ortadayken, iddianamenin Fenerbahçe'yle ilgili kısmının %10'u bile doğru olsa F
Fenerbahçe yönetimi eksi puanı asla kabul etmeyiz, varsa bir şey düşürün dedi. Dünkü kongrede de bu yönde oy kullandı. Sonuç da şike yapan, teşebbüs eden, teşvik veren küme düşer maddesi aynen kaldı.

Şimdi bu madde apaçık ortadayken, iddianamenin Fenerbahçe'yle ilgili kısmının %10'u bile doğru olsa Fenerbahçe küme düşecek. Bu sene şampiyon bile olsa şampiyonluğu elinden alınacak, küme düşecek, şampiyonlar ligine gidemeyecek.

Bunlar ortadayken 10 milyon euro'ya adam transfer etmenin nasıl mantıklı bir izahı olur?

Ben Fenerbahçeliyim, bu olanları mantıklı bir yere oturtamıyorum. Kulübün 10 milyon eurosunu niye sokağa atıyorsunuz?

Uyguladığınız bu politikalarla Fenerbahçe'nin en az 2 yılını yemiş olacaksınız, bunun hesabını ilerde nasıl vereceksiniz?
0
alfred james
(27.01.12)
küme düşerse düştüğü yerde kalsın mı yani? küme düştü diye ucuz oyuncularla sahaya çıkıp üst lige hiç çıkamasın mı yani, işçisin sen işçi kal hesaabı ikinci lige düştüysen orada kal der gibi? tabii ki oyuncu alacak, düşerse de o oyuncularla oynayıp geri çıkacak. çıkmasın mı?
0
kibritsuyu
(27.01.12)
bence de mantıklı değil. küme düştüğünde akabinde devasa bir zarar gelicek. futbolcular gidecek, aldığı tüm primler ve kupalar eri alınacak, sponsorlar, borsa vs..üstteki arkadaşın dediği gibi bir şey olmasına pek ihtimal vermiyor. hele bi bu dediklerim olsun. bak bakalım işci mi kalıyormuş patron mu.
0
kocayusuf
(27.01.12)
Aziz düşüceğine pek ihtimal vermiyor bana göre. Zaten taktiğini farkettiyseniz kendini savunmayı bıraktı. Sadece yalnız olmadığını vurguluyor. O yüzden de bu işin içindeki diğer kişiler onun yerine Aziz'e ister istemez destek çıkmak zorunda kalıcaklar. Eğer planı tutarsa bu işin üstü kapatılır. Fenerbahçe de çok büyük tazminat alır. Bu olasılığı gözardı etmek yanlış olur. Ayrıca nasılsa düşeriz mantığıyla hareket etmek davada büyük eksi puan demektir. Direk kabullenmiş sayarlar şikeyi.
0
onexey
(27.01.12)
@kibritsuyu
10 milyona sowu almasa düştüğü yerde kalacak mı? bank asya'dan bahsediyoruz, semih dahi yeter. bana kalırsa bizim bilmediğimiz bi güvenceleri var.
0
sebnamy
(27.01.12)
ben öyle basit oldugunu düşünmüyorum.

kamuoyunu etkilemek için, biz şike yapmadık demek için, "bakın şike yapsak bunları yapmaz, bunları söylemeyiz diyebilmek için" para harcanıyor.
0
bojangles
(27.01.12)
fenerbahçe düşmemeye oynuyor zaten, bir şekilde düşmeme peşindeler, biz gidersek herkes gider, altmetinli tehditler sunuyorlar. söz konusu yasaya karşı çıkmaları da bundan, aziz yıldırım fenerbahçe başına geldiğinde hiçbir numarası olmayan bir adamken güçlü bağlantılarıyla bu noktaya geldi, böyle bir cezayı kabullenmeyecektir, ya hep ya hiçe oynayacaktır. bu transfer ise taraftara biz kendimize 10 milyon yuro güveniyoruz mesajıdır.

söz konusu yasa da bu tutumlarını destekler nitelikte, zira örneklersek; 2 maçta teşvik vermeye çalışmak iddiası var trabzonspor için, doğru yanlış bilmiyorum, iddianamesini filan okumadım zaten yakında hepsi ortaya çıkar, bu durumda trabzon yasaya göre küme düşme cezası alacak, 10 küsür maçta teşvik, şike, teşvik ve şike girişimler var fenerbahçe için, bunun da cezası küme düşme, suçun niteliğine göre arttırılıyor ama iki durumu karşılaştırırsak, tüm iddiaların doğruluğu halinde fenerbahçenin istanbul'da bölgesel amatör kümeye kadar düşmesi gerekir. Böyle bir şey olmaz tabi.

Yani fenerbahçe ve aziz yıldırım şu anda kaos taktiğindeler, ne olacak bende çok merak ediyorum. bir de şimdi aklıma geldi, eğer fener amatör lige düşerse sanırım tüm borçları federasyona geçecek, o açıdan da süper bir taktikmiş, yani düşeceğinden değil de 300 küsür milyon borçtan kurtulmaya değebilir.

kibritsuyu küme düşüp çıkmasın mı demiş ama olmaz ki öyle, 10 milyonluk bir oyuncu değil 3-4 milyonluk bir kadro kursa fener rahatlıkla çıkar.
0
hewit
(27.01.12)
ki fenerbahçe para kaybediyorsa tüm klupler korkmalı.

bunun acısını aziz ve yönetim kat be kat çıkaracaktır. tüm fenerlilerin içi rahat olsun.
0
bojangles
(27.01.12)
@kibritsuyu Sen Sow'un 2. ligde oynayacağını mı düşünüyorsun? Anında gider. Yerli futbolcular kalsın, yabancı olarak da sadece Alex kalsın bu takım 2. ligden rahat rahat çıkar. 10 milyon euroluk transfer yapmaya gerek yok Bank Asya'da.
0
🌸alfred james
(27.01.12)
ben ne olacağını size söyleyeyim.
fenerin puanı silinmeyecek.küme düşmeyecek.şampiyonluk gitmeyecek.
yeterli delil yok denip olay kapanacak.
aha da görürsünüz.
0
Jan Valjan
(27.01.12)
@Jan Valjan okadar da değil!

3 maç kapama cezası alırız en azından aklsjdkajsdlk
0
bojangles
(27.01.12)
@hewit Fenerbahçe amatöre düşürülmez. Öyle bir ihtimal olmaz bence.
0
🌸alfred james
(27.01.12)
juve küme düştüğünde sanarsın takımı ikinci lig topcuları ile yeniden kurdu. 10 m euroyu çöpe falan atmadı. o adam şu an gelince ikinci yarı boyunca oynayacak. ondan elde edilecek gelirin ne kadar olduğunu bilmen gerek. ortalama hesap yapacak olursan sow sayesinde fener 2,5-3 m euro civarında gelir elde edecek yarım dönemde.
ayrıca ikinci lige düşünce oynamaz olayına ayrı bir kılım. ya arkadaşlar valla çok düşünüyorsunuz bu tür şeyleri. emin ol 3-4 kişi haricinde giden pek olmaz. farz et 2 yıl avrupaya gitmedi, şampiyon olmadı takım. sow için düşün. ha süper lig ha bank asya. adam tarih yazmak için geldi belki de. ikinci ligde 50 gol atacak belki adam. amacı bu belki.
0
isott
(27.01.12)
Forvet sıkıntısı olan takıma iyi bi futbolcu alındı. Olay bu. Küme düşmezse devam eder, düşerse en az 7-8 milyon $'a satarlar. Senegal milli takımı oyuncusunun 1.ligde oynayacak hali yok.
0
almanyayenilincebizdeyeniksayildik
(27.01.12)
küme düştüğünde futbolcular serbest kalmıyor muydu? sow bonservis bedeli olmadan serbest oyuncu mu olacak şimdi fener küme düşerse?
0
block
(27.01.12)
Sözleşmesindeki maddelere bağlı. Fenerbahçe'nin öyle bir sözleşme yapacağını sanmam.
0
almanyayenilincebizdeyeniksayildik
(27.01.12)
Jan valijan +1 olayda öyle zaten yeterli delil olsa şimdiye coktan servis edilmisti basına
0
Geceler
(27.01.12)
Sow:

1-) yıllardır forvet sorunu çeken takıma top sürebilen ve hızlı santrafor. en önemli özelliği gol koklaması, dönen topları çok iyi tamamlıyor.

2-) aykut kocaman taktiğini bol şut ve dönen topları sow'un tamamlaması üzerine kurguluyor.

3-) aynı işleri daha fazlasıyla yapabilecek bir adam vardı ancak ibrahim akın gibi futbol oynamasına men koyulabilir gerekçesiyle hemen satıldı. kendi de gitmek istedi.

4-) şimdiye kadar alınan golcüler bienvenue hariç belirli bir yaşın üstündeydi. genç olsun yıllarca hizmet edebilsin denilerek alındı.

5-) sow seçiminde bir önemli etken de niang gittikten sonra karalar bağlayan dia'ya havasını buldurmak
0
erobur
(27.01.12)
özellikle yabancı oyuncuların sözleşmesinde küme düşmesinde halinde serbest kalacağı maddesi olur, sow da böyle bir madde var mı bilmiyorum ama varsa ya çok büyük bir risk alıyorlar ya da güvenceleri var.
0
r_u_h
(27.01.12)
aynı şekilde düşünüyorum. fenerbahçe sözleşmeye bu dönemde öyle bir madde koydurarak risk almaz ama bir yandan da sow salak mı öyle bir madde olmadan kabul etsin gelmeyi. normal dönemde bile kabul etmiyorlar normalde futbolcular. neyse zamanla çıkar kokusu.
0
block
(27.01.12)
(35)

bunları çözebilecek misiniz :)

atmosphere
karmarulez'un soruyu görünce ben de sorayım dedim. resimdeki soruların cevaplarını bulabilecek misiniz?
karmarulez'un soruyu görünce ben de sorayım dedim. resimdeki soruların cevaplarını bulabilecek misiniz?
0
atmosphere
(27.01.12)
\\\spoiler///


elmali sekil; hamlet


///spoiler\\\
0
nawres
(27.01.12)
soru tarzı çok değişikmiş. çözmeye çalışırken eğlendim ama çözemedim. cevapları paslasana :D
0
bojangles
(27.01.12)
bunlar kapatılan zeka oyunları dergisinden bir bölüm. cevaplar yok :) siz bulacaksınız.
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
\\\spoiler///


sonuncusu; seytani


///spoiler\\\
0
nawres
(27.01.12)
kolayları buluyorsun nawres ;)
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
bojangles onlari bile bulamadi ama? :P

bir de resmin orjinal buyuklukte olani var mi, bazi seyler cok kucuk, anlasilmiyor.
0
nawres
(27.01.12)
büyük halini bir yere upload isteriz. mantarların ne konuştuğu ve 5 mi S mi olduğunu anlamadığım şeklin içinde yazanları okuyamıyoruz.
0
kibritsuyu
(27.01.12)
mantarların ne konuştuğu soruyu çözmek açısından önemli. yükledim. ama s mi 5 mi ona siz karar vereceksiniz.

not: "L" ile "h20'lu soruyu çözemedim.
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
\\\spoiler///


mantarlar kültür mantarı


///spoiler\\\
0
psikolog sulugoz
(27.01.12)
S: Sayı veya Sayısal mı acaba? Zira S'in içerisinde 1 ve 0'lar var.

edit:

S: Sayı o zaman diyor ve çekiliyorum :)
0
deckard
(27.01.12)
onu sen bulacaksın deckard. resfebelerde hiçbir açıklama yapılmaz :)
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
yalnız bu sorular çözemedikçe sinir bozar. böyle bi kötü yanı var :P
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
çözenler: keşke gizli bakınız yapsaydınız.
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
h20 lu soru HAYAT olabilir belki su ve kan birleşince bizmi oluyoruz ki?
0
skywalkeremre
(27.01.12)
\\\spoiler///


m50; *


///spoiler\\\
0
shi aila
(27.01.12)
H20 ve AB rh + = *
0
efx
(27.01.12)
h2o ve ab rh+ = *
0
demcan
(27.01.12)
\\\spoiler///


h2o'lar diyor ki kanı kanla temizleyemezsin kfjdslfj


///spoiler\\\
0
psikolog sulugoz
(27.01.12)
S ve 1/0 = *
0
demcan
(27.01.12)
\\\spoiler///


sol alttaki oklar "ev" değildir işallah.


///spoiler\\\
0
psikolog sulugoz
(27.01.12)
h2O lu şey, kan gölü, iyyy =)
0
neynep
(27.01.12)
demcan en zor soruyu çözdün bravo :)
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
hadi 2 soru daha kaldı :)
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
evet sol alttaki oklar "bişeyev" ama bulamıyorum. türev, görev gibi bir şey.

edit: buldum lan buldum yuh: *
0
kibritsuyu
(27.01.12)
\\\spoiler///

L'li olan:

...laşık

ama ne olabilir bilemedim. "yaklaşık" olabilir.

///spoiler\\\
0
kibritsuyu
(27.01.12)
\\\spoiler///

* > *?


///spoiler\\\

edit: güzel bir takim calismasi oldu, tesekkürler kibritsuyu.
0
shi aila
(27.01.12)
bu L'li soruya cevap veremiyorum. dediğim gibi cevapları yok. verilen son cevaplardan biri doğru olabilir.
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
L'li soruya sha aila'nın cevabı daha doğru oldu.

edit: rica ederim :)
0
kibritsuyu
(27.01.12)
evet bulaşık olmalı.

evdeki dergilerde bunlardan bi sürü var. eğlendiyseniz bi ara yine sorarım ;)
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
kesmeyenler için 4 tane daha :)

imageshack.us
0
bykush
(27.01.12)
\\\spoiler///

sol alttaki: altın

///spoiler\\\
0
kibritsuyu
(27.01.12)
@bykush'un verdiği sorular türkiye'deki yayınlanmış ilk resfebe sorularıdır. güzel sorulardır ayrıca.
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
bi tanesini ben söylüyorum.

23: *
0
🌸atmosphere
(27.01.12)
\\\spoiler///

sol üst: *

///spoiler\\\
0
shi aila
(27.01.12)
bundan pek de emin değilim ama sonuncusu için *
0
demcan
(27.01.12)
(1)

duyuru moderasyonu naber?

demented
http://www.eksiduyuru.com/index.php?m=d&id=344804 burdaki cevabim neden silindi bi aciklasaniza sevabina, tek tek mesaj atmayayim simdi. thx.
www.eksiduyuru.com burdaki cevabim neden silindi bi aciklasaniza sevabina, tek tek mesaj atmayayim simdi. thx.
0
demented
(27.01.12)
"gudik yazmiyordu, leyla yaziyordu geybras efendi! caps yollarim o soru isaretini ne yapacagini sasirirsin! (24.12.2011 04:43)"

açıklamaya gerek varsa başkası yapsın.
0
kibritsuyu
(27.01.12)
(5)

P90X ile ilgili kilo verme sorunsalı

adilyashar
programın tüm videolarını indirdim . amacım vücut yapmak filan diil bi 10 kilo veriyim göebeğim filan erisin yeter. ama adları farklı olan 15 ten fazla video var ( chest&back , shoulder&arms , vs. ) hangisini veya hangilerini izleyip uygulamam kilo vermemde en çok yardımcı olur ?
programın tüm videolarını indirdim . amacım vücut yapmak filan diil bi 10 kilo veriyim göebeğim filan erisin yeter. ama adları farklı olan 15 ten fazla video var ( chest&back , shoulder&arms , vs. ) hangisini veya hangilerini izleyip uygulamam kilo vermemde en çok yardımcı olur ?
0
adilyashar
(27.01.12)
o öyle olmuyor.. 3 ayrı program var, klasik, daha fazla kas modu ve zayıflamak için olan lean.. bu 3 program tüm o videoları çalıştırıyor ama farklı kombinasyonlarda, bazı programlarda bazı videolar çalışılmıyor falan. o programa sadık gidersen daha iyi olur..
0
cinna monster
(27.01.12)
senin önce p90 sonra p90m'i yapman lazım x'e daha çok var
0
iterator
(27.01.12)
iterator'e katiliyorum. 90'dan baslamak lazim. x'in hakkini vermek icin epey bir muddet spor yapmak gerek. dangir dungur baslanicak bir program degil.
0
please dont die
(27.01.12)
abartmayın arkadaşlar niye önce onu sonra öbürünü yapsın. p90x kendi başına gayet yapılabilir ve yeterli bir program. önce başka şeyler yapmanıza gerek yok.

cinna monster belirtmiş. sanırım siz sadece videoları bulmuşsunuz. p90x programının içeriğinde amacınıza göre hangi gün hangi videoları yapmanız gerektiğini belirten 90 günlük program da var. bu programda üç ayrı kategori var, singles, doubles ve lean diye. lean çoğunlukla cardio hareketleri içeren videolardan oluşan bir program. (core synergistics, plyometrics, kenpo, yoga, cardio falan filan var sadece, hepsinin adı aklıma gelmedi), singles kas yapmaya yönelik bir kategori. bunda da işte ek olarak chest&back, shoulders&arms falan var. doubles iyice öküzce. singles'ın sabah biri, akşam biri yapılanı, günde iki posta. lean programında kas geliştirmeye yönelik olan biceps, triceps, chest&back falan filan videoları hiç yok mesela.

o 90 günlük programı, hatta bir de beslenme programını bulun ve lean'den başlayın yapmaya. yapılmayacak şeyler değil.
0
kibritsuyu
(27.01.12)
kibrit suyu aciklamasini guzel yapmis sagolsun ama ben acikcasi yine 90'dan baslanilmasi taraftariyim. zaten aralarinda temel bir fark yok. 90x 90'in advanced versiyonu. aciklamasinda da daha profesyonel bir work-out, daha cabuk kas yapimina yonelik bir calisma oldugu soylenmis-ki oyle-. p90'de mesela work-out'lar 30 dakika iken, burda nerdeyse iki kati vs. vs, ki o iki kati sureyi de hakkiyla (soyle soliyim bir programda yaklasik 30 barfiks,40-50 sinav cekmeniz gerektigi oluyor) cikarmak kolay bir is degil. kesinlikle abartmiyorum. Bence istenilen tabloda p90 yeterli olacaktir. elimde bir tek p90x durumunda ise lean tarzi bir programla baslanip, sonra ileriki safhalara gecilebilir. bastan hardcore bir programla baslanmasi devamlilik adina soru isareti oluyor genelde.
0
please dont die
(27.01.12)
(7)

odtü teknokent

gakgul
buraya kızılay'dan nasıl giderim google map'ten baktım kentpark'ın karşısını gösteriyor. kentpark'a otobüsle gitsem sonra taksiyle geçsem mantıklı mı? yoksa daha kısa bi yolu var mı?
buraya kızılay'dan nasıl giderim google map'ten baktım kentpark'ın karşısını gösteriyor. kentpark'a otobüsle gitsem sonra taksiyle geçsem mantıklı mı? yoksa daha kısa bi yolu var mı?
0
gakgul
(26.01.12)
kızılay'dan eskişehir yolu'na giden otobüslerden birine binin, kentparktan bir durak önce inin köprüden karşıya geçin. odtü A1 kapısından dolmuşa binin veya otostop çekin derim. A1 kapısından taksiye de binebilirsiniz.

ya da güven park'tan odtü dolmuşuna binin direk. yalnız teknokentin yeri biraz ters kalıyor, dolmuştan/otobüsten indikten sonra yürüyeceksiniz.
0
cro magnon
(26.01.12)
teşekkürler. odtüye gitmedim hiç şimdiye kadar. okulun içinde taksi bulabilir miyim ? bi de sonuçta okul burası kimlik falan sorun olur mu?
0
🌸gakgul
(26.01.12)
odtü teknokent odtü'nin içinde olmasına rağmen bilkent tarafına daha yakın. hatta girişi o tarafta. şimdi bilkent yolundaki kapının adı nedir bilmiyorum ama güvenpark'tan bilkent otobüsüne bindikten sonra bilkent yolu üzerindeki o kapıya yakın yerde inerseniz daha az yürürsünüz. odtü'nün eskişehir yolu veya 100. yıl kapılarından ebesinin nikahı kadar uzaktır.
0
kibritsuyu
(26.01.12)
kimlik sorun olur. odtü'de kimlik denetimi biraz sıkıdır. içeri girmek için geçerli bir sebebiniz olması gerek. arkadaşı göreceğim falan kabul etmiyorlar.

ya da yanınıza odtülü birini alıp onun misafiri olarak girebilirsiniz, kapıda kimliğinizi alırlar. çıkarken geri alırsınız. lakin teknokent'te iş görüşmeniz falan varsa çok sıkıntı çıkaracaklarını zannetmiyorum.
0
cro magnon
(26.01.12)
ha kimlik demişken bilkent kapısını tercih etmeniz için ikinci neden de budur. normal kapıdan almayıp "git bilkent'teki teknokent kapısından gir" de diyebilirler. işiniz oradaysa bilkent yolu üzerindeki kapıyı şiddetle tavsiye ediyorum.

otobüs nerede durur, taksi durağı nerededir, onu da daha iyi bilen arkadaşlar söylesin :)
0
kibritsuyu
(26.01.12)
iş görüşmesi için gidicem kimlik o kadar sorun olmaz diye düşünüyorum. neyse bulurum herhalde. cevap veren herkese teşekkürler.
0
🌸gakgul
(26.01.12)
kızılay'dan armada odtü dolmuşuna binebilirsin ya da o dolmuş durağının az yukarısında 198 no'lu ego otobüsüne binebilirsin. dolmuşlar sabah saat 10'a kadar teknokente gider, otobüs de gidiyor.

kimlik sorun olabilir ama iş görüşmesi derseniz sorun çıkaracaklarını sanmıyorum. yine de nüfus cüzdanınızı çıkışta vermek üzere geri alabilirler.

A7 kapısından giriş daha rahat, real tarafından geliniyor bildiğim kadarıyla.

edit: minibüsten vs aşağı indirirlerse kimlik için 03122105500'dan Odtü Taksi'yi arayıp A1'e gelmesini ve teknokente gideceğinizi söyleyebilirsiniz ya da kapıda bekleyip bir sonraki Kızılay dolmuşuyla yine Teknokent'e gidebilirsiniz. Siz yine de sorun, dönem arası olduğu için emin olamıyorum. Normalde 10'dan önce ve 6'dan sonra hep gidiyor Teknokent tarafına.

Başarılar iş görüşmesinde. :)
0
ludmilla
(26.01.12)
(8)

uydu alıcısı sorusu (tavsiye hesabı)

kibritsuyu
evet uydu alıcısı tavsiyesi istiyorum. ürünü anne baba kullanacağı için öyle yok ethernetten server kiralayıp bilmemne paylaşımıyla yabancı uydu hede hödüsü falan olmasına gerek yok.aradığım özellikler:- full hd olsun, en azından turksat'tan yayın yapan 3 hd kanalı izleyebilsinler.- kanalları istedi
evet uydu alıcısı tavsiyesi istiyorum. ürünü anne baba kullanacağı için öyle yok ethernetten server kiralayıp bilmemne paylaşımıyla yabancı uydu hede hödüsü falan olmasına gerek yok.

aradığım özellikler:

- full hd olsun, en azından turksat'tan yayın yapan 3 hd kanalı izleyebilsinler.
- kanalları istedikleri, alıştıkları gibi sıralayabilsinler.
kanal geçişleri insanı ağlatmasın.
- yabancı maçlarda ntvspor, trt 3 falan şifreleniyo ya, o şifreyi açma imkanı olsun (biss key mi deniyor neyse işte o girilebilsin, şimdiki uydu alıcısında girilemiyor)
- kanal arama kaydetme, güncellemesi falan kolay olsun, starın frekansı değişti, ayarlayamadık. bu arada kanal d falan bozuldu. kendimiz beceremedik.
- hem bu eskisinde discovery, bbc, cnn (orijinal), nat geo falan yok. harbi uyduda mı yok, yoksa cihaz mı bulup ayarlayamamış neyse bunlar falan ayarlanabilir olsun.

yani öyle çok teknik manyak şeyler aramıyorum. insani özellikler istiyorum.

tespit ettiğim cihaz da şu: nextstar ye18000 cx-hd, bütçe de maksimum 200 lira olsun hadi.

ne dersiniz bu cihaza?
0
kibritsuyu
(26.01.12)
Seoul Hiremco FX TURBO HD Uydu Alıcısı bunu kullanıyorum gayet memnunun
0
ayhsegul
(26.01.12)
bu arada kanal d falan bozuldu. kendimiz beceremedik.

bunu bende yapamadım ya bilen biri anlatabilir mi? birini ayarlasam diğeri kayhobluyor tam tersinde yine öteki yok oluyor napmak gerek?

sorulana salça oldum ama belki bilen biri çıkar duyuru açmaya gerenk kalmaz
0
alchemistt
(26.01.12)
200 TL değil belki ama Atalanta HD box her türlü işini görür.

@alchemistt: uydu.turksat.com.tr adresinden Kanal D'nin frekans ayarlarını alıp, tek TP tarama ya da transporder tarama kısmına bu değerleri girerek tarama yapın. Bulduğunuz yeni kanal kalsın, eskisini silin, bu kadar. kolay gelsin.
0
ordabiyerde
(26.01.12)
d smart alın ayda 6 lira gibi bi ücret. hd olması içinde 5-6 lira daha veriliyor. cazip gayet. cihaz da hediye oluyor.
0
cubrisa
(26.01.12)
çok sevgili arkadaşlar. tavsiye ettiğiniz cihazlar çok güzel, teşekkürler. ama bakın diyorum ki 70 yaşındaki anne baba kullanacak. über özellik istemiyorum. şu saydıklarım olsun yeter. 400 liralık cihazlar önermeyiniz. hadi bilemedin 210-220 lira olsun.

nextstar ye-18000 cx-hd

diyorum 200 liranın altında. bu özelliklerin hepsi var sanıyorum. yok derseniz hangisi yok, tavsiye eder misiniz, etmez misiniz? "kanal sıralayamazsın, biss key giremezsin" der misiniz?
0
🌸kibritsuyu
(26.01.12)
bana kalırsa bahsettiğiniz alet anne baba için fazlasıyla yeter, hatta artar bile. Özellikleri içinde BISS ile ilgili bişey yazılmamış ama muhtemelen vardır o da.

bu arada benim bahsettiğim cihaz iki tip, 400 küsürlük olanı da var ama sanırım şu da yeterli olabilir sizin için:

www.hepsiburada.com
0
ordabiyerde
(26.01.12)
D-smart.
0
erim
(26.01.12)
redline T serisi var.

www.multivizyon.tv
hd, media box özelliği var 200 lira civarına olması lazım.
işini görür güzel cihaz. desteğini falanda alırsın yazılımı burada yapılıyor.

www.multivizyon.tv
bu da minik makina yazılım aynı lcd tvler için 168 lira.
0
orpheus
(26.01.12)
(22)

Ajans mı lan burası?

9gagger
Götümüzü yırtıyoruz 100 tane mantıklı duyurumun hiçbiri yukarda sabitlenmiyor, ama adamın biri geliyor, oyuncu arıyor özel işi için. hemen sabitliyorlar.hatır gönül işini çoktan geçecek kadar profesyonelleştiğimizi sanıyordum.sikerler. her gün biraz daha soğuyorum şuradan.nedir aga bu?
Götümüzü yırtıyoruz 100 tane mantıklı duyurumun hiçbiri yukarda sabitlenmiyor, ama adamın biri geliyor, oyuncu arıyor özel işi için. hemen sabitliyorlar.

hatır gönül işini çoktan geçecek kadar profesyonelleştiğimizi sanıyordum.

sikerler. her gün biraz daha soğuyorum şuradan.

nedir aga bu?
0
9gagger
(25.01.12)
Adam haklı beyler...
0
strtjk
(25.01.12)
net
0
groovettin
(25.01.12)
istihdama katkı sağlamak önemli. bu açıdan, oyuncu duyurusu sabitlenebilir bana kalırsa. ama diğerlerine kıyasla biraz önemsiz kalmış, evet.

9gagger, bu arada üslup kötü olmuş.
0
pisiklet
(25.01.12)
hayır gelir dersin, UNICEF için, GreenPeace için falan kısa film çekiyoruz dersin, yardımcı oluruz.

ama banane amk senin özel zevklerinden. Siktir git hobine başka yerde ortak ara. Hayır önemliyse kıy paraya git ajansa.
0
🌸9gagger
(25.01.12)
örnek göstermediğin sürece senin duyurularının "mantıklı" olduğu, üste taşınabilirliği subjektif. ne açtın da taşınmadı?

kendi örneğini ortaya koymadan başka örnekleri kendininkiyle karşılaştırman da pek mantıklı değil ayrıca. evet, belki ajans burası, ee? küfür etmekten başka bir fikrin yok görüldüğü kadarıyla.
0
mistreated
(25.01.12)
adam/hatun bitirme projesi diyor yahu. eğitim diyor. hem ilk satırda yazanı bile okumaya zahmet etme hem de çemkir. iyi valla.
0
kedili madam
(25.01.12)
Az buçuk zekan olsa o apaçi duyuraların neden bi yerde toplandıgını anlardın. Fake hesap diye bişey var.

Ayrıca üslub için bazı arkadaşlardan samimi şekilde özür diliyorum. Ama net olmam gerekiyor.
0
🌸9gagger
(25.01.12)
hangi sorunuzun tepeye sabitlenmesini istediniz, görmek istedim. bana hiç talep gelmemiş sizden mesela?

diğer moderatör arkadaşlarıma talep geldiyse ve buna rağmen tepeye sabitlenmediyse, bir bildikleri vardır.

duyuru tarihinize baktım, yukarı sabitlenmeyi gerektirecek bir durum yok.

strtjk'a özel not: soru ile alakası olmayan her şey siliniyor. kuralları okumadıysanız demek ki.
0
deckard
(25.01.12)
farkedilmemiş olamaz mı?
kan aranıyor duyurusu bile bazen farkedilmiyor.
0
neira
(25.01.12)
img444.imageshack.us

linkte açtığın duyurular var. bunlardan herhangi biri yukarıda sabitlenmeyi gerektirecek ciddiyette şeylere benzemiyor.
0
IncredibleMau
(25.01.12)
@deckard

Bu benim fake hesabım diyorum.

Duyuruların toplamına bakınca hepsinin "saçma duyurular" olduğunu göreceksiniz.

bunu neden anlamakta zorluk çekiyorsunuz?

fake hesabımla tabi ki duyuru asma talebinde bulunmayacağım.

ve tabi ki şu saatten sonra diğer hesabımı açıklamayacağım.

ve ukala cevaplar vereceğine sormadığım sorulara, sorduğum tek bir sorunun cevabını istiyorum.

period.
0
🌸9gagger
(25.01.12)
keşke burada ukala konuşanın ben değil kendiniz olduğunu anlasanız. çok şey mi istiyorum acep? :)

ben sorduğumda bunun sizin fake hesabınız olduğunuzu bilmiyordum. bildiğim bir şeyi soracak değilim, sizi takip edecek de değilim.

ben size tepeye duyuru sabitlenme akışını anlatayım:

- x kişi duyurusunun sabitlenmesini talep eder
- moderatörler duyuruya bakar. uygun bulursa tepeye sabitler

bakın ne kadar basit, öyle değil mi? (bkz: bu gerçekten inanılmaz john)

burada x yerine herhangi bir kişi gelebilir. siz olabilirsiniz, başkası olabilir, isim önemli değil. adam kayırma gibi bir derdimiz/amacımız/eğilimimiz yok zira. sizin duyurunuzun yukarıda sabitlenmesi benim ne yararıma ne zararıma çünkü. sandığınız gibi kötü insanlar değiliz.
0
deckard
(25.01.12)
ben bunu anlamıyorum arkadaş. fake hesap nedir ya? yahu insan buraya utanacağı ne yazabilir ki gider fake hesap alır? zaten nick kullanıyorsun. zaten gizlisin sen. daha da gizli olma isteği niye?

ekşiye yazar olduğumda bile burada bu nicki kullanıyorum diye hep bununla giriş yapmaya devam ettim. nedir abi sizin büyük sırlarınız?

SORUYA CEVAP: insanlar alışmış arkadaş birilerine it azarlar gibi emir vermeye. sokakta, okulda, iş yerinde, arkadaş ortamlarında, internette, alış veriş yaparken v.b. hemen hemen her yerde alışmışlar emir kipi kullanmaya. onu kullanmasa bile konuşma şekli bile rahatsız ediyor. bak üstad, kimse senin bir duyurunu falan yukarı taşımak zorunda değil. rica edersin. kurallar ve o işi yapacak insanın o anki ruh haline bağlı olarak ya yukarıda kalır ya da kalmaz. o adam orada mod olduysa veya siteyi kurduysa hiç kusura bakma ama kurallar çerçevesinde kafasına göre hareket eder.

sinirlenmedim merak etmeyin. (:
0
isott
(25.01.12)
halka mal olduktan sonra bu denilenler yapılamaz.

ekşiduyuru da, halka mal olmuştur. bu da güzel bi durumdur.

ama hala anlamak istemeyip, ayrı şeylere cevap verip, çok çok başka şeyleri tartışır oldunuz.

o adamın o duyurusu orada olmamalı. benim de cümlem ve düşüncem bu kadar net.

bunu sorgulayalım. neden orda?

bu adam hangi modun arkadaşı?
0
🌸9gagger
(25.01.12)
cevaplari okumadim, direkt 'moderatorun sikinin keyfi' diyorum.
0
nawres
(25.01.12)
defalarca duyurularımın sabitlenmesini çeşitli moderatörlerden rica ettim. kimini sabitlediler. kimini sabitlemediler. sabitlemediklerinin de sebeplerini nazikçe mesaj atarak söylediler. üslubunuzun insanı iş yapmaktan soğutucu bir tarzda olması karşınızdakinin de aynı şekilde cevap vermesine sebep olur. ya da hiç cevap vermemesine. ancak kimse de sırf siz yazdınız diye bir duyuruyu sabitlememezlik ya da birisi yazdı diye koşa koşa otu boku sabitleme falan yapmaz.

bugüne dek bana söylenenleri toparlarsam;
- sabitlenecek duyurunun ya büyük bit kitleyi ilgilendirmesi
- ya birine bir hayrı dokunacak olması gerekmekte.
hayrı dokunacaklar listesi elbetteki açıklanmalı;
- iş arama/işçi arama
- kan duyuruları zaten var
- eğitimle ilgili konular
- ev/kalacak yer
ayrıca duyuru sabitlemenin kıstasları arasında bana söylendiği kadarıyla yukarıda sabitlenmiş duyuru sayısının çok fazla olmaması gibi bir şey de mevcut. bu da gayet mantıklı. yoksa sabitlenmemiş duyurular ancak 2. sayfada çıkarlar.

bunlar ışığında bakarsak çemkirdiğiniz o duyuru hem birinin eğitim hayatına faydası dokunacak bir konuyu dile getiriyor, hem de birilerine maddi karşılığı olup olmadığını çok net bilmediğim bir iş sağlıyor. başarılı oyuncularla bitirme projesi olsa bile bir filmde oynamak gibi bir oyuncu adayı için önemli bir fayda sunuyor.

bu noktada yukarıda öyle aşırı sayılarda sabitlenmiş duyuru falan da olmadığına göre moderatörün eline sağlık.
0
kedili madam
(25.01.12)
bana da herhangi bir üste alma talebi gelmemiş güzel kardeşim. tamam bu fake hesabınızmış, ama başka hesaptan da üste alma talebi gelmemiş uzun zamandır. bir tek cumartesi günü bir makale arama duyurusu için üste alma talebi gelmiş. o da mesai saatleri haricinde bilgisayar başında olmadığım için tarafımdan fark edilmemiş. ben pazartesi günü fark edene kadar da kullanıcı kendisi silmiş zaten. eğer bu siz iseniz farklı moderatörlere de mesaj atmayı deneyin. ben hafta sonları pek bilgisayara bakamıyorum. ama mesai saatleri içinde buradayım.

hesabınızı deşifre etmeyin ama söyleyin konu neydi, herkes bilsin. kafanızdan itham etmeyin kullanıcıları da, moderatörleri de. burada uygun görülen, mantıklı her duyuru üste alınır. kimse de kayırılmaz.
0
kibritsuyu
(25.01.12)
Bir moderatör olarak ben de vevap vereyim.

1) Moderatörler her zaman yukarıya alınma talebini görmüyorlar, bu yüzden gözden kaçanlar oluyor.
2) Üst kısım fazla dolu ise ve çok önemli değilse şahsen ben yukarı almıyorum duyuruyu.
3) Üste aldırmak istediğiniz duyuru için özel mesaj gönderin. Dediğim gibi gözden kaçabilir.
4) Üslubunuz çok yanlış ve bu konu inanın defalarca tartışıldı, aynı cevaplar verildi.
5) Moderatörler burada bu işi meslek olarak yapmıyorlar ve zamanları yettikçe buraya bakıyorlar. Her zaman her şeyi göremeyebilirler. Onların da insan olduğunu unutmayın ve kasten kimseye özel bir davranışta bulunduğunu zannetmeyin, öyle adamın burada işi olmaz zaten.
0
groove salad
(25.01.12)
aga adamın biri zaten hali hazırda işim var kalan boş zamanımı değerlenirmek için iş arıyorum dedi günlerce yukarıda kaldı, ben aylardır işsizim çok ihtiyacım var dedim 3 moderatöre özel mesaj attım kimse sallamadı.
0
r_u_h
(25.01.12)
9gagger ve r_u_h,

eğer sabitleme isteğinizi bir ya da iki moderatöre ilettiyseniz, o kişiler görmemiş olabilir. bende sizden gelen bir talep yok mesela son bir ay içerisinde.

abartmıyorum, ekşi duyuru binlerce kişiye yardımı dokunan bir mecra. böyle bir mecrada siteyi açar açmaz tepede sabitlenen duyurular, haliyle çok önemli bir yer kaplıyor. kullanıcılar da kendileriyle ilgili her önemli durumun burada bulunmasını talep ediyor. öyle çok talep geliyor ki bize sabitlenme durumuyla ilgili, bir görseniz biraz daha hak verirsiniz bize bence. çünkü her isteği yukarı sabitleyemeyiz. o zaman gerçekten 1 sayfa civarında sabit duyuru elde etmiş oluruz. o dengeyi iyi korumamız gerekir. kimi zaman ben bi duyuruyu 2-3 gün sabitlemeyip, tepeler boşaldıktan sonra sabitlediğimi bilirim.

farkındaysanız ekşi duyuru'da öyle 1-2 moderatör yok. 11 moderatör (compumaster ve fader moderatör + yönetici) var. 3-4 moderatör ekşi duyuru'yu çekip çeviremez çünkü. ciddi anlamda önemli bir işlem gereksinimi oluyor gün içerisinde. o yüzden bu kadar fazla moderatör var.

elimizden geldiğince herkesi memnun etmeye çalışıyoruz fazlasıyla. bunun üstüne bize böyle ters tavırla eleştiri gelince biz de üzülüyoruz, rencide oluyoruz, mermer yediğimiz günler oluyor.
0
deckard
(27.01.12)
@deckard buranın binlerce kişiye yardımcı olduğunu biliyorum bana da çok yardımı oldu, benim de birçok kişiye yardımım oldu. Mesajlarımdan baktım 21 aralıkta 3 kişiye yolladım. Olay benimkinin kalıp kalmamasından ziyade, aynı konuyla ilgili benden çok daha az ihtiyaç duyan kişinin(adamın işi varmış zaten sıkılıyorum zaman geçirmek için iş arıyorum yazmış yahu) duyurusunun dalga geçer gibi 3 4 gün yukarıda kalması, bana geri dönüş bile yapılmaması. Bu durumlar "acaba sözlük yazarı olmadığımızdan mı böyle yapılıyor" diye düşündürmüyor değil.
0
r_u_h
(27.01.12)
ben bizzat kendim ekşi sözlük yazarı değilim. internet kullanıcılarını niye hor görelim? :)

internet kullanıcılarının duyurularını hor görüyoruz diye bir şey yok. olamaz da burada. 3 kişiye yollamışsınız, geri dönüş bile almadan sabitlenmediyse, ya o 3 moderatörün de sitede online olmadığı bir döneme denk gelmişsinizdir, ya da tepede sabitlenmemesini gerektiren bir durum vardır (sizin ilanı görmediğim için tüm olasılıkları sayıyorum). yoksa "of bu ne ya, hayatta almam bunu tepeye. bana ne bana ne" gibi bir durum olamaz.

ben böyle yazıyorum falan ama, "bu dediklerime inanmak zorundasınız" demiyorum. istediğinizi düşünmekte özgürsünüz tabii ki. duyuru türkçe içerikli siteler arasında en keyifli, aklı başında ve samimi sitelerin başında geliyor ben ve birçok kişiye göre. bizler de (moderasyon) olabildiğince bu güzel ortamı belli sınırlar içerisinde tutmaya çalışıyoruz. amacımız bu olduğu için, tepede kimin duyurusunun sabitlenmesi benim için önemli değil şahsen. bize gelen talebin sabitlenmesini gerektirecek bir durum varsa sabitleriz, yoksa nazikçe açıklarız zaten. siz siz olun o esnada online olan ya da olmadı en aktif moderatörlere iletmeye çalışın taleplerinizi. göreceksiniz bir ayrımcılık olmadığını.
0
deckard
(27.01.12)
(5)

Ankara'da sünnetçi aranıyor.

bitter cikolata
Demeyin ki bana bir çocuk yaptın, duyuruyu kilitledin. Ankara'da 1 aylık bebeği sünnet ettirebileceğimiz, denenmiş ve test edilmiş bir sünnetçi ismi önerebilir misiniz? Çocuk üroloğu olması tercih sebebidir.
Demeyin ki bana bir çocuk yaptın, duyuruyu kilitledin.

Ankara'da 1 aylık bebeği sünnet ettirebileceğimiz, denenmiş ve test edilmiş bir sünnetçi ismi önerebilir misiniz? Çocuk üroloğu olması tercih sebebidir.
0
bitter cikolata
(25.01.12)
Demeyiz, demeyiz. Allah güzel bir ömür versin yavruya da...

Ben de Ankarada fellik fellik sünnetçi aradım bir buçuk yıl önce. Sonra yanlış kesilme ihtimalini ortadan kaldıran "kıskaç yöntemi" adında bir yöntem kullanan bir sünnetçiye götürdüm. Vedat Ali Canoğlu. Oldukça memnun kaldım. Hem de muadillerine göre çok da hesaplı. Uyutma yok. Birkaç dakikada iş bitiyor. Birkaç gün sonra kıskacı çıkarmaya götürüyorsunuz o kadar.

www.turkiyedoktorlari.com
0
istanbul beyefendisi
(25.01.12)
Ya bize bebek 1 aylık olduğu için uyutmadan olmaz dediler de, o yüzden telaşlandım.
0
🌸bitter cikolata
(25.01.12)
Başkent Üniversitesi Çocuk Cerrahisi
0 312 212 82 82
0
eccocan
(25.01.12)
hah geçen dedin idrar yolları iltihabı, ben diycektim sünnet ettirin diye, unuttum. nasıl oldu bu arada iyileşti mi tamamen?

eşimin kuzeni (6 yaşında) böbrek ameliyatı oldu geçen ay. bursa'dan hususi getirdiler çocuğu. çocuk üroloğu dedin mi türkiye'de sayılı bir isimmiş. adını bilmiyorum ama dikmen 29 mayıs hastanesinde (ilker civarında bi de 19 mayıs hastanesi var onunla karıştırma). sünnet de yapar mı bilmiyorum ama.

uyutmadan niye olmasın yav, 33 sene önce, ben doğduktan bir gün sonra uyutma uyuşturma hiçbir şey olmadan, hem de doğumu yaptıran doktor halletmiş kıt diye. uyutmadan da oluyordur herhalde.
0
kibritsuyu
(25.01.12)
ilk 20 gün acı hissi olmadığı içim uyutmadan "kıt diye" olurmuş ama 1 ay geç artık dediler. dün sondayla idrar alındı üreme sondalı idrarda da olacak mı olmayacak mı ona bakılacakmış. üreme sünnet derisinden de kaynaklanabilir dediler.
0
🌸bitter cikolata
(25.01.12)
(3)

basit bir ay hesaplama sorusu.

leon
sevgiliye takvim hazırlıyorum, ay dönümlerimizi de her ayda belirtmeyi düşünüyorum. evet biraz liseli işi gibi olacak ama kendisi sağolsun sever böyle şeyleri.fakat hesap yapmakta sıkıntı çekiyorum, yardımınıza ihtiyacım var."09 ekim 2009" tarihinde ilişki başladı. "09 ocak 2012" tarihinde tam olara
sevgiliye takvim hazırlıyorum, ay dönümlerimizi de her ayda belirtmeyi düşünüyorum. evet biraz liseli işi gibi olacak ama kendisi sağolsun sever böyle şeyleri.

fakat hesap yapmakta sıkıntı çekiyorum, yardımınıza ihtiyacım var.

"09 ekim 2009" tarihinde ilişki başladı.

"09 ocak 2012" tarihinde tam olarak kaçıncı ayımızı kutlamış oluyoruz. yani takvimde 09 ocak'ın altına hangi ay yazılmalı? (ben kafalar karışmasın diye kendi hesabımı söylemiyorum.)

ve 09 ekim 2012 tarihinde kaçıncı yılımız diye işaretlemem gerekiyor? (hesabıma göre dolu dolu 3 sene bitmiş oluyor. "3. senemiz" mi yazılır?


hocam başka işin mi yok demeyin ama matematik hocama sövebilirsiniz ben de sevmezdim kendisini.

teşekkürler.
0
leon
(25.01.12)
9 ocak 2012: 27. ay

9 ekim 2012: 3. yıl (ve hatta 36. ay)
0
kibritsuyu
(25.01.12)
9 ocak 2012 de 27 ay dolacak. ayrıca 3.seneniz.
0
ucankedii
(25.01.12)
Biraz hesaba dökelim:)

2012-2009=3 (Yıl farkı alındı)
3*12=36 (yıldaki toplam ay sayısı bulundu)
36-9=27 (Dolan ay sayısı yani eylul ayı bitip ekimin 9 u olunca sizinde 3. seneniz dolacak.)

Sonuç olarak 9 ocak günü 27. ayınız doldu.
0
halilibo
(25.01.12)
(3)

Ankara'da Karaoke İçin En Uygun Yer

caza niye gelmedin
Merhabalar...Arkadaşlar şimdi şöyle bir durum var: Kalabalık sayılabilecek bir kız kafilesi olarak (10-15 kişi civarı) eğlenceye gitme planımız var. Ankara'nın piyasa olmuş mekanlarının haricinde farklı bir tat alma niyetindeyiz de ayrıca. Öyle bir mekan adı önerin ki, hem eğlenebilelim hem çok uç b
Merhabalar...

Arkadaşlar şimdi şöyle bir durum var: Kalabalık sayılabilecek bir kız kafilesi olarak (10-15 kişi civarı) eğlenceye gitme planımız var. Ankara'nın piyasa olmuş mekanlarının haricinde farklı bir tat alma niyetindeyiz de ayrıca. Öyle bir mekan adı önerin ki, hem eğlenebilelim hem çok uç bir hesap ödemeyelim hem karaoke yapabilelim he de karaoke haricinde eğlenebileceğimiz bir müziğe sahip olsun. Çok şart koştum sanki ama öyle lüks, şahane bir yer olmasına gerek yok. Doğal, güzel, eğlenceli, herkese hitap edebilecek bir yer olsun. Ayrıca rezervasyon gerektiren yerler varsa onların da rezervasyonlu olduğunu hatırlatın lütfen. Son bir şey: Merkezi bir yerde olursa, yani kız başımıza eve gitmek zor olmazsa çok daha iyi olur. Şimdiden teşekkürler...
0
caza niye gelmedin
(24.01.12)
tunalıda bir yer oraya git. minsk miydi neydi ya. kızılayda yerler sizi.
0
markasiz
(24.01.12)
(bkz: minna's) markasiz'in dediği yer.
0
kibritsuyu
(24.01.12)
Bahçeli 7de Starbucks'ın karşısında Mizansen var.(yanlış hatırlamıyorsam) Pazartesi günleri karaoke var. Rahat, temiz bir yer. Sizin gibi kız kıza eğlenmeye çıkmış bir sürü grup oluyor. O yüzden rahat edersiniz diye düşünmekteyim.
0
nickini vermek istemeyen uye
(24.01.12)
(19)

çift isim sorunsalı

aspo
Efendim malumunuz şimdi doğan çocukların %98 ine çift isim konuluyor. Öncelikle ben nedense bu olaya aşırı uyuz oluyorum. Bana çok özenti gibi geliyor ve tek isim koymak ayıp gibi bişey oldu. (Ayrıca ben de çift isimliyim ve kendime de uyuz oluyorum :D) kimlik bunalımından başka birşeye yaramıyor be
Efendim malumunuz şimdi doğan çocukların %98 ine çift isim konuluyor. Öncelikle ben nedense bu olaya aşırı uyuz oluyorum. Bana çok özenti gibi geliyor ve tek isim koymak ayıp gibi bişey oldu. (Ayrıca ben de çift isimliyim ve kendime de uyuz oluyorum :D) kimlik bunalımından başka birşeye yaramıyor bence?

1-Neden aileler çift isim koyuyorlar çocuklarına?
2- Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda(benim gibi uyuz oluyor musunuz yoksa destekliyor musunuz)?
0
aspo
(24.01.12)
çocuğa bir seçim hakkı veriyor. iyi bir şey.
0
p133mmx
(24.01.12)
2- hiç zikimde değil.
0
anarsi yureklerde
(24.01.12)
1- karı koca arasında kimse baskın gelemeyince ikisinin de istediği isim veriliyor (babalar dedeler falan)
2- ben de uyuzum çok anlamsız buluyorum bankada orda burda hayatın boyunca baska isimle sana seslenebiliyorlar ve aval aval bakabiliyorsun.
tek isimliyim gayet memnunum oooh :P
0
neira
(24.01.12)
ali ve can ile birleştirilen isimlere tahammül edemiyorum....

örnek:alican, alikemal, alimert, canberk, cansel, berkcan, berkecan saysam daha bitmez. ha entel dantel isimleri de unuttun.

örnek:ada,atlas,rüzgar,bulut .. . .
0
michael jackson
(24.01.12)
bende çift isimliyim, çocuğum olursada çift isim koyarım.

isim karışıklığı yüzünden çocuğun başı derde girmesin.
0
pipbull
(24.01.12)
birilerini üzmemeye çalışmak gibi bir amacı var sanki. yok annemin adını koymazsak anısına hakaret, yok bizde mutlaka paşa dedemin adı konulacak hayrullah olmazsa babam kalp krizi geçirir, o zaman bi de modern bir ad verelim de arkadaşları dalga geçmesin, gibi..
not: tek isimliyim, hatta adım 3 harfli* ve oldukça mutluyum.
0
shubulubapshubaptishaluva
(24.01.12)
çift isimliydim, ilkokul ve ortaokul yaşamım boyunca dalga konusu oldum, 16 yaşında babama dava açtık falan bir isme indirdik onu.

sonra efendim neden asosyal bu çocuk, efendim neden çekingen.
0
hjarteblod
(24.01.12)
ben de keşke tek isimli olsaydım , çocuğumu keserim yine çift isim koymam :)
içim rahatladı benim gibi uyuz olanları görünce , yalnız değilmişim.
0
🌸aspo
(24.01.12)
benim de hoşuma gitmiyor.

mehmet ali gibi (memedali bey bi yardım edin), ali rıza gibi, halil ibrahim gibi ikisi birden okunan isimlerden değilse, çevrendekilere nasıl hitap edecekleri konusunda ikilem yaratıyor. örneğin ismin "mehmet serdar tantunioğlu". sen serdar ismini kullanıyorsun. mehmet sadece göbek adı. ama nüfus cüzdanında ve bütün resmi belegelerde önce mehmet yazdığı için seni ilk defa görenler mehmet diyor. herkes serdar diye tanıyor, ama nüfus cüzdanı ile kayıt yapılan yerlerde herkes mehmet diyor. bir hastaneye yattığında mesela, mehmet tantunioğlu diye kaydediyorlar seni. serdar tantunioğlu diye ziyarete gelen kimse uğraşmadan bulamıyor seni. bütün doktorlar gelip "mehmet bey nasılız, mehmet bey şöyle, mehmet bey böyle" diyip duruyorlar. senin adın serdar, herkes sana mehmet diyor.

ilkokula başlarken kayıttaki görevli seni mehmet s. tantunioğlu diye yazıyor. bütün sınıf listelerinde adın mehmet oluyor. ilkokul arkadaşların seni mehmet diye tanıyor. liseye kayıt yaptırıyorsun, oradaki görevli de m. serdar tantunioğlu yazıyor. bütün lise arkadaşların ve öğretmenlerin de seni serdar diye tanıyor. liseden arkadaşın ilkokuldan ortak tanıdık birine senden serdar diye bahsedince, ilkokuldaki mal gibi kalıyor, "serdar kim lan" diyor, aslında çok iyi tanıyor ama tanıyamıyor. çok salak saçma bir durum.

ben tek isimliyim, çok memnunum. ama 55 yaşındaki iki isimli ve ikinci ismini kullanıp o isimle tanınan kuzenim, hala yakınır bu durumdan "ali bey diyip duruyorlar" diye. en yakın arkadaşım iki isimli. bu adam benim liseden arkadaşım. yakın arkadaşım olması sebebiyle hangi ismini kullandığını biliyorum. ama lise sınıf defterinde diğer isimi yazdığı için az görüştüğümüz sınıf arkadaşlarımız adamın o ismini neredeyse bilmiyor. ben liseden biriyle sokakta karşılaşıyorum, "kimlerle görüşüyorsun" falan muhabbeti geçiyor, "serdar'la görüşüyoruz sık sık" diyorum adam andon gibi kalıyor "serdar kimdi" diye, "hani vardı ya mehmet serdar, senin arkanda otururdu" diye açıklamak gerekiyor. gün oluyor hep birlikte buluşuyoruz, benim dışımda herkes adama "mehmet" diyor. ne gerek var tek isimle tanınmak bilinmek varken?
0
kibritsuyu
(24.01.12)
rapçilerin a.k.a. olayı gibi.

dedenin, ananenin ismi, hadi bi tane de yeni isim olsun. bebeğe abdurrahim demek garip geliyor, yaşlı birine de burak dede demek aynı şey gibi.
0
zlatan1937
(24.01.12)
1- Kadın başka istiyor, adamın aklına yatıyor; adam da başka istiyor ve o da kadının aklına yatıyor, bu sayede ikisini birden koyuyorlar.

2- İki isimli biri olarak diyeceklerim var. Bu iş çok yararlı valla. Neden, a. google'da / fbook'ta benden sadece bir tane var ve o da benim. biri gogıla ismimi yazarsa direkt bana ulaşır, telefon numaramı alır. Veya nerde ne yapmışım yapıyorum görür.
b. İsmim A B C. Üniversiteye kadar ismim hep B C idi. Okulda yaşadığım bir takım ağır olaylar ve o olayları yaşayan adamı geride bırakma düşüncesi ağır basınca ne yaptım? Artık A C dedim kendime ve yeni çevrelerime. Ailem ve okul öncesinden beni bilen herkes hala B dese de, artık dünya beni A Bey olarak biliyor. Ve asla B piçinin yaptığı hataları yapmıyorum, bir daha B olamam - B'nin yaşadığı ve yaşattıklarını yaşatamam.
c. Benim A B C'de olduğu gibi ağız dolduran bir isminiz varsa hem kartvizitte hem de sorana söylerken hoş oluyor, ağır görünüyor. Berkcan Şekerpaşa gibi sırıtmıyor (lafım meclisten dışarı, Berkcan Şekerpaşa'lardan özür dilerim)
0
jesterdvine
(24.01.12)
artık eskisi gibi çok çocuk yapılmadığı için insanlar isim heveslerini almak için koyuyorlar bence. yap 4 çocuk homojen olarak dağıt isimleride değil mi ama?
0
naksidil
(24.01.12)
çift isimliyim
birbiriyle alakasız 2 ismim var ikisi de entel/ideolojik değil -yani okulda hocayla vs sorun çıkacak türden değil-
liseye kadar ikincisini kullanmıştım hep ondan sonra fark ettim neredeyse 2 ismim olduğunu. şimdi insanlara seçme hakkı veriyorum istediğinizi kulllanın diyorum her ikisini de sevip benimsedim
benimki babaanne adı olduğu için mecburi ama zevk için de olsa olurmuş bence hiç sorun değil. durup dururken muhabbet açılıyor işte niye 2 isim aa o arapçamı farsça mı yok şuralı mısın buralı mısın....
0
niye ama
(24.01.12)
i.neden koymasınlar... ii.güzel birşey.
0
Angelismeee
(24.01.12)
Nasıl tek isim koymak ayıp bir şey oldu yahu? Ne alaka?
0
McScReaM
(24.01.12)
çift ismi var diye kimlik bunalımına girecek insanı zaten hiçbişey kurtaramaz. tek ismi olsa da zor. ayna filan görünce de kimlik bunalımına girer o.
0
cereal killer
(24.01.12)
çift ismim olmasını isterdim, hem seçim hakkı veriyor hem de kulağa dolu dolu hoş geliyor.
0
firez
(24.01.12)
iki ismim olsun isterdim ben de.
0
psikolog sulugoz
(24.01.12)
iki isimliyim kibritsuyu'nun dedikleri tamamen gercek. 1.5 yildir ev sahibim karsilastikca ilk ismimle hitap edip duruyor 20 kere duzelttim hala anlamiyor :)
0
disq
(25.01.12)
(10)

soluk beyaz tene hangi renk saç gider?

aysenazz
beyaz tenli olmama rağmen sarı iğrenç duruyor misal. ama şuanki rengimden de öyle sıkıldım ki. beyaz tenliyim ama soluk cansız bi cilt rengim var. ne önerirsiniz ne renk yapayım?
beyaz tenli olmama rağmen sarı iğrenç duruyor misal. ama şuanki rengimden de öyle sıkıldım ki. beyaz tenliyim ama soluk cansız bi cilt rengim var. ne önerirsiniz ne renk yapayım?
0
aysenazz
(24.01.12)
bakır, kumral, altın tonlu koyu sarı, kızıl
0
groove salad
(24.01.12)
süt beyaz tene kızıl veya simsiyah saç şahane olur.
0
kibritsuyu
(24.01.12)
kızıl. kızıl olmazsa yine kızılı öneririm. ha bi de kızılın diğer tonları da güzel. ama yine de kızıl en iyisidir.

(evet kızıl saçlı hatunlara zaafım var)
0
calucifer
(24.01.12)
kızıl veya canlı sıcak kahve tonları.
+ hafif makyajla solukluktan eser kalmaz.
0
9kuyruklukedi
(24.01.12)
kızıl ya da siyah ama siyah çok gotik piyasası oldu kızıl kızıl
0
yuto
(24.01.12)
beyaz tene en iyi giden doğal saç rengidir.
0
african rain
(24.01.12)
turuncu.
0
3dillustrator
(24.01.12)
bakır, açık kumral
0
neysene
(24.01.12)
kızıl veya simsiyah..
0
andlee
(24.01.12)
şimdi soluktan kastın nedir, mesela bana göre süt beyaz ten soluk filan değildir, sarı beyazdan daha canlıdır hatta. cilt alt tonun nedir?
0
maviyesilalgler
(08.03.15)
(4)

fn tuşu çalışmıyor

kayyan
arkadaşlar gerçi daha önceden benzer bir soru sorulmuş ama benim problemimi tam karşılamadı. sorun şu bende dell xps L501x laptop var. yakın zamanda format attım. sorun şu ki artık fn tuşum ters çalışıyor. yani mesela önceden sesi açmak için fn+f5 yaparken şimdi sadece f5 e basınca ses açılıyor fala
arkadaşlar gerçi daha önceden benzer bir soru sorulmuş ama benim problemimi tam karşılamadı. sorun şu bende dell xps L501x laptop var. yakın zamanda format attım. sorun şu ki artık fn tuşum ters çalışıyor. yani mesela önceden sesi açmak için fn+f5 yaparken şimdi sadece f5 e basınca ses açılıyor falan vs. internette bir sürü yeri araştırdım biostan diyen var vs...şimdiye kadar bir şey çıkmadı.çünkü mesela forumlarda anlatılan bios ekranı ile benimki birbirine hiç benzemiyor. ya da ben mi şaşı bakıyorum bilemiyorum. bi yardım yaaa...
0
kayyan
(24.01.12)
keyboard driverlarından kaynaklanıyor genelde ama ben dellin bir kaç modelinde normalde fn ile çalışan tuşların tam tersi şekilde işlediğine de tnaık oldum(sanırım refurbished falandır) ama söylediğim gibi driverlardan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle, mesela ben asus kullanıyorum, klavvye driverından başka hotkey driver diye bişey var o da fn tuşunun işlevlerini düzenliyor belki dell için d evardır böyle bir driver...
0
perfecktus
(24.01.12)
google da dell osd diye aratın
0
lehim ve havya ile mikrocip yapan adam
(24.01.12)
windows tuşu+x yaparak windows mobility center'ı açın. oradan değiştiriliyor.

ayrıca arıza veya refurbished falan olmasından değil, dell'in f tuşlarının birincil olarak parlaklık, ses vs. olmasını daha uygun bulmasından dolayı. bios'a falan gerek yok. dediğim gibi mobility center'dan hallediliyor.

dell bunu hep yapıyor.

(git: 227268)
(bkz: dell inspiron n5010)
0
kibritsuyu
(24.01.12)
arkadaşlar yardım için herkese tek tek teşekür ederim. bios ayarlarından çok kolay şekilde değiştirilebildiğini öğrendim. bios ayarlarında advanced seçeneğinde direk fn tuşu ile alakalı bir kısım var. 5 kelime ingilizce bilen kolayca aktif edip her şeyi normale döndürebilir...
0
🌸kayyan
(24.01.12)
(1)

analog-slr makine almak istiyorum

kifayetsiz pluton
daha önce hiç kameram olmadı ve slr makine almayı düşünüyorum. iyi durumda bi nikon f-90 yada f-100 olabilir. bu kameralar istanbulda nerede bulunur ve kazık yemeden alınabilir?
daha önce hiç kameram olmadı ve slr makine almayı düşünüyorum. iyi durumda bi nikon f-90 yada f-100 olabilir. bu kameralar istanbulda nerede bulunur ve kazık yemeden alınabilir?
0
kifayetsiz pluton
(23.01.12)
duyuru'da nescafe nickli kullanıcı satıyordu (canon eos 3000n). hala satmadıysa ona ulaşın.
0
kibritsuyu
(23.01.12)
(4)

online olan duyuru moderatörlerini nasıl buluruz

santiago nasar
online olan duyuru moderatörlerini nasıl buluruz
online olan duyuru moderatörlerini nasıl buluruz
0
santiago nasar
(21.01.12)
bulamazsın.
0
tepedeki psychedelic adam
(21.01.12)
onlar seni bulur. (# ekşi duyurunun iki numaralı kuralı.)
0
lejant
(21.01.12)
Yere pudra serp.
0
reyals
(21.01.12)
mesai saatlerindeyse bana mesaj atın.
0
kibritsuyu
(21.01.12)
(5)

kombi ve sicak su

mileyboard
eve yeni kombi takildi. fakat soyle bir sorun var. sicak suyu fazla veya sonuna kadar acinca su ilik akiyor. az acinca ise gayet guzel sicak akiyor.nedeni ne olabilir?
eve yeni kombi takildi. fakat soyle bir sorun var. sicak suyu fazla veya sonuna kadar acinca su ilik akiyor. az acinca ise gayet guzel sicak akiyor.

nedeni ne olabilir?
0
mileyboard
(20.01.12)
su, kombinin içinde yanan alevlerin arasından ne kadar yavaş geçerse o kadar çok ısınır. zırt diye geçerse az ısınır. gayet normal bir durum.

ama yine de ayarı var bunun. yani vida gibi bir şeyle (tabii servisin ulaşabileceği bir yerde, kendi başınıza kalkışmayın) gaz ayarı, suyun debisinin ayarı falan yapılabiliyor.
0
kibritsuyu
(20.01.12)
kombi üstünden suyun dercesini de arttırabilirsiniz. (bu kaloriferlere gidecek suyun dersecesini etkilemez, ikisi ayrı düğmelerden kontrol edilir)
0
nwnd
(20.01.12)
@nwnd, evet biliyorum sonuna kadar acik suyun sicakligi, ama suyu fazla acinca etki etmiyor maalesef.
0
🌸mileyboard
(20.01.12)
basıncı düşmüştür. altıda vanası var onu azıcık açın. değerin 1.5 ile 2 arasında olöası lazım. arz ederim
0
köfte
(21.01.12)
altındaki vanayla su doldurularak yükseltilen basıncın, sıcak su kullanımına hiç etkisi yoktur. o , kapalı bir sistem olan kalorifer sisteminin içindeki basınçtır. isterseniz sıfır olsun, isterseniz kaloriferin suyunu tamamen boşaltın, sıcak suyu yine aynı şekil kullanırsınız.
0
kibritsuyu
(21.01.12)
(4)

Bu telefon numarasi hakkinda birsey bilen var mi ?

utkucbkc
Bugün iki defa aradı , birincisinde karşı taraf kapattı acar açmaz, ikincisinde de ses gelmeyince kapatıp ben aradım, telesekreter çıkıyor ingilizce , google da aradım bişey çıkmadı +902166658705
Bugün iki defa aradı , birincisinde karşı taraf kapattı acar açmaz, ikincisinde de ses gelmeyince kapatıp ben aradım, telesekreter çıkıyor ingilizce , google da aradım bişey çıkmadı

+902166658705
0
utkucbkc
(20.01.12)
Zeytinburnundan biryer gibi duruyor ama. Google'a göre
0
hayyam ara
(20.01.12)
faks olabilir. size faks çekmeye çalışıyor olabilirler. beklemiyorsanız yanlış numaradır.
0
kibritsuyu
(20.01.12)
Anadolu yakası kozyatağı civarında bir yer olabilir. Yakın bir telefon numarasını aratınca "216 6658708"

www.google.com.tr&hl=tr&source=hp&q=%220216+6658708%22&pbx=1&oq=%220216+6658708%22&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=4277l4277l10l4497l1l1l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.,cf.osb&fp=e61204f371d83699&biw=1280&bih=579
0
halilibo
(20.01.12)
Fax olabilir , fakat faxi geri arayinca böyle mi olur bilmiyorum , numarayı biliyorsanız 1, isim..... 2, operatör için 0 ,....bişey için yıldız . Ingilizce olduğundan çok anlayamadim


216 anadolu yakasının, zeytinburnundan olmaz

@halilibo nun dediği gibi arayinca PROMART PROMASYON diye bir firma çıkıyor :D . Istanbulda oturuyorum, böyle bi şirketle alakamda yok , dediğiniz gibi yanlisliktir heralde
0
🌸utkucbkc
(20.01.12)
(6)

çamaşır makinam suyu ısıtmıyor.ben ısıtıp dışardan doldursam sorun olur mu?

gijilti
ben açmadan evvel biraz sıcak su koysam?teredütüm şurda:diyelim ki makina normalde 5 lt su kullanıyor, ben 2 lt önceden koysam makine bunu algılayıp üzerine 3 lt mi ekler, yoksa 5 lt ekleyip kapasiteyi zorlar mı?
ben açmadan evvel biraz sıcak su koysam?

teredütüm şurda:

diyelim ki makina normalde 5 lt su kullanıyor, ben 2 lt önceden koysam makine bunu algılayıp üzerine 3 lt mi ekler, yoksa 5 lt ekleyip kapasiteyi zorlar mı?
0
gijilti
(20.01.12)
siz deterjan gözünden 2 litre su koysanız, makine yine 5 litre su alır. şöyle yapabilirsiniz, makinenin su hortumunu bir bidona bağlarsınız, bidonun içinde 2 litre sıcak, 3 litre soğuk su koyarsınız, makine yine 5 litre su almış olur. ama bence bu kadar uğraşacağınıza, makinenin ısıtıcısı bozuksa ısıtıcıyı tamir ettirmeniz daha kolay olur.
0
inheritance
(20.01.12)
yaratıcı bi fikir ama cevabı bilmiyorum malesef :(
resistansı bozulmuştur heralde aç bi bağlantılarına bak istersen kopuk tel falan varmı
0
basond
(20.01.12)
5 Lt ekleyip kapasiteyi zorlar.

Sanıyorum ki su ekleme işlemini şöyle yapar;
Q=V*A <- hacimsel debi formülü. Belirli bir debide belirli bir zaman suyu sisteme yollarsa belirli hacimde su göndermiş olur. Yani;

debisi 5dm^3/dak ise sisteme bir dakika boyunca toplam 5dm^3 su yollar.

Akıllı bulaşık&çamaşır makineleri var ama onlarda bile 2 Lt su var 3 Lt ekleyeyim gibi bir özellik olduğunu zannetmiyorum. Akıllı bulaşık&çamaşır makinelerinin tamburunda bulunan ağırlık sensörü şu kadar çamaşırım var diye sisteme bilgi gönderir. Sistem kendi içindeki program sayesinde sisteme gönderilecek su miktarını belirler ve yine belirli debide belirli zamanda sisteme su gönderir. Yani yine debi kontrolü yapılır.
0
insanlik icin buyuk bir adim
(20.01.12)
Ama şöyle yapabilirsin;

Makinenin su gelen vanasını kapatırsın daha sonra deterjan gözünden 5 Lt istediğin sıcaklıktaki suyunu eklersin ve çalıştırırsın. Tabi bu durumda çamaşırların istediğin kadar temiz olmaz. Çünkü makine önce çalışmaya başlarken su alır. Daha sonra içindeki suyu belirli bir zaman sonra boşaltıp tekrar su alır. Bu işlem birkaç kez tekrarlanıyor sanırım.
0
insanlik icin buyuk bir adim
(20.01.12)
hocam biz yapmıştık bunu 2 kettle dolusu kaynar suyu boşalttık içine ne zorlama oldu bişi.
0
zenc
(20.01.12)
hocam artık makineler suyu içindeki çamaşırın miktarına göre alıyor. sabit değil. 2006 yılında alınan bosch marka makinemiz içine konan çamaşıra göre alıyor. zannedersem kriteri de kazanın dibinde çamalırın emmediği bir miktar su bulunması. biraz su alıyor, kuru çamaşırlar onu emiyor. biraz daha alıyor, onu da emiyor. çamaşırlar suyu emmemeye başlayıp dipte su biriktiği noktada duruyor, su almıyor. zira bazen oluyor 2-3 parça azıcık şey atıp çalıştırıyoruzi tek sefer azıcık su alıyor, o yetiyor, çamaşır da emiyor, dipte de kalıyor. o yüzden daha fazla almıyor.

"x programına 10 litre su doldur" gibi programlanmış eski bir makine değilse, a sınıfı falan bir şeyse kapasiteyi zorlamaz.

bu arada rezistans kireçlenmiştir. uğraşacağınıza onu değiştirin. calgon araştırmasından aklımda kaldığı kadarıyla ucuz bir şeydi.
0
kibritsuyu
(20.01.12)
(4)

resmi yazışma kuralları ile ilgili

josephinebrunsvik
örnek:"il müdür v" .mi? "il müdürü v" mi?
örnek:

"il müdür v" .mi? "il müdürü v" mi?
0
josephinebrunsvik
(20.01.12)
il müdür.
0
exla
(20.01.12)
ben de il müdür v. olarak kullanıyodum ama bugün birisi "unvanın aslı il müdürü olduğuna göre vekalet eden de il müdürü v.'dir" dedi. kafam karıştı.
0
🌸josephinebrunsvik
(20.01.12)
vergi dairesinden gelen resmi yazılarda müdür imzalamışsa "vergi dairesi müdürü", vekili imzalamışsa "vergi dairesi müdür v." yazıyor.

emin olmak için farklı yazılar araştırıyorum. bir tanesinde de "gelir idaresi grup müdür v." yazıyor.

yani demek ki "il müdür v." doğru.
0
kibritsuyu
(20.01.12)
İsim tamlamasından anlamayan dangalağın teki söylemiş "il müdürü vekili" diye sana. Arkadaşların da söylediği gibi doğrusu il müdür vekilidir.
0
theodor
(20.01.12)
(8)

u dönüşü nerede yapılmaz?

okkusapik
merhabalar,Ankara/Öveçler kavşağından u-dönüşü yaptığım için bugun elime 72 liralık bir trafik cezası ulaştı. U dönüşünü çetin emeç üzerinden hoşdere istikametine doğru giderken, 100.yıl istikametine dönerek yaptım. Şu an hatırladığım kadarıyla kavşakta herhangi bir u dönüşü yasağını işaret eden bir
merhabalar,

Ankara/Öveçler kavşağından u-dönüşü yaptığım için bugun elime 72 liralık bir trafik cezası ulaştı. U dönüşünü çetin emeç üzerinden hoşdere istikametine doğru giderken, 100.yıl istikametine dönerek yaptım. Şu an hatırladığım kadarıyla kavşakta herhangi bir u dönüşü yasağını işaret eden bir trafik levhası yoktu.

Şimdi sormak/anlamak istediğim u dönüşü nerelerde yapılamaz? Tabela bunu anlamak için şart mıdır?

Bir de yazarken aklıma geldi ki bu yuvarlak mavi zemin üzerine oklar olan tabela eğer orada solu işaret etmiyorsa, sadece düz gösteriyorsa benim burada u dönüşü yapamayacagim anlamına gelir ki oradaki ok tabelaları nasıldı pek hatırlayamadım. Ama sanırım sadece düz işaret ediyorduç Evet şimdi ikna oldum ki hatalıyım.
0
okkusapik
(20.01.12)
Öyle zannediyorum, 4. cadde'nin kesiştiği kavşaktan U dönüşü yaptınız. Eğer biri çarpıp devirmediyse, orada levhalar vardı. Uzun zamandır da var.
0
sheba and the albino girls
(20.01.12)
şimdi görmeden cevap vermek zor tabii. hangi kavşakta yaptınız u dönüşünü? çetin emeç üzerinde o istikamette iki tane dönüş yapılabilecek yer var. biri 4. cadde kavşağı biri sokullu kavşağı. akşam geçerken bakayım ne tabelası var orada. ama muhtemelen hatalısınız.
0
kibritsuyu
(20.01.12)
bahsettiğin yerde u yasak tabelası var, ayrıca abi o kadar mobese kamerası var orda, muhtemelen resmini de çekip göndermişlerdir.
geçen o yolun karşısında ışıklarda beklerden u dönüşü yapmaya çalışan birini görmüştüm, insan niye yapar böyle bir şey demiştim o kadar kamera varken, demek ki bundanmış.
geçmiş olsun.
0
ozmania
(20.01.12)
@freekara: hayır orası da legal değil. degol caddesinden gelip tekrar degol caddesi'ne (beşevler istikametine) u dönmek de yasak. soldan devam edip celal bayar köprüsü üzerinden veya eski terminal yeni belediyenin oradaki göbekten dönmek gerekiyor anca.

ankara'da u dönüşün tek yasal olduğu yerleri melih amca'nın u dönülebilsin diye özellikle yaptığı yerlerdir. köprülü kavşakların üzerinde var genellikle. fazla uzaklaşmadan çetin emeç üzerinde cevizlidere kavşağı'nda var bir tane. 100. yıl istikametinden ayrancı istikametine dönderiyor.
0
kibritsuyu
(20.01.12)
levha yoksa; u, z, c, y, o her türlü dönüş serbest. kesin vardır levha diyorum ben, atlamışsındır. insanlık hali.
0
desdinova
(20.01.12)
o kameraların sadee kırmızı ışıkta geçenleri yakaladığını zannediyorum. zira yerdeki beyaz çizginin de tam önünde asfalt kesiği var. sanki teker oraya bastığı anda kamera fotoğrafı çekiyor gibi. yani yeşil yanarken istediğin kadar yardır. kameranın başındaki polis izlemiyorsa otomatik ceza kesmiyor. arkadaşın da u dönerken kameraya değil, o kavşakta köşede duran polise yakalandığını tahmin ediyorum.

tandoğan'da da görebildiğim kadarıyla şu metro istasyonuna giren arabayı çekenler hep göbekteki mobese kameraları. ışıkların arkasındaki dizi dizi olanlar sadece kırmızı ışık olayını çekiyor galiba.

bu arada ben o dediğin yerden u dönmemek, ilerideki trafiğe de girmemek için anıtkabir'in komple etrafını dolaşıyorum beşevler'e gidebilmek için.
0
kibritsuyu
(20.01.12)
Bahsi geçen kavşak sokullu kavşağı değil, çetin emeç'in 4. caddeyle kesiştiği kavşak.

Cezayı da mobese tarafindan değil de kösede duran polis tarafından yedim.

Sabah bolcana trafiğin olduğu, kazara girdiğim o caddeden kurtulabilmek için u dönüşü yapmıştım. Ben donerken polis karşidan "yazdım cezayı" diye seslendi. Polisin varlığından da bu şekilde haberdar oldum :)
0
🌸okkusapik
(20.01.12)
fotoğraf yoksa dilekçe doldurup itiraz edebilirsiniz.
0
sttc
(20.01.12)
(6)

resmi bozmadan pikselini küçültmek

japon askeri
Merhabalar,Elimde çok yüksek pikselli 2000küsürx2000küsür gibi resimler var. Bunları 770x230 yapmak istiyorum ama paintte yapınca resim basık duruyor, görüntü bozuluyor. Görüntüyü bozmadan pikselini küçültmek mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapabilirim. Teşekkürler.
Merhabalar,

Elimde çok yüksek pikselli 2000küsürx2000küsür gibi resimler var. Bunları 770x230 yapmak istiyorum ama paintte yapınca resim basık duruyor, görüntü bozuluyor. Görüntüyü bozmadan pikselini küçültmek mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapabilirim. Teşekkürler.
0
japon askeri
(20.01.12)
bilgisayarda Office yüklüyse resmi Office Picture Viewer'da açıp, resmi düzenle diyerek yeniden boyutlandırabilirsin.
0
loveinaflipbook
(20.01.12)
orijinal boyutun katlari olacak sekilde kucultursen resim basik gorunmez.. mesela 1200x600'luk bi resmi 800x400 ya da 600x300 yapabilirsin..
0
buzzlightyear
(20.01.12)
e siz neredeyse kare olan bir resmi, dikdortgen yapiyorsunuz o yuzden basik duruyor.

2000 e 2000 bir seyi 770 e 770 yaparsaniz ancak basik olmaz. obur turlu ya buna katlanacak ya da 2000 e 2000 olandan kesik atip basik olmayan bir hale getireceksiniz.
0
la traviata
(20.01.12)
En ve boy arasındaki oran daima korunmalı yoksa küçülttüğünüz zaman hiçbir şeye benzemez. Sizin örneğinizde oran 1/1 bu orana uymak zorundasınız. İllaki 770x230 gibi bir küçültme lazımsa sağından solundan kırpacaksınız. Başka bir yolu yok.
0
dawkins
(20.01.12)
kırpmak istemiyorsanız Marcus Aquila'nın dediği gibi ama tersi şekilde, yani 700x700 yaparak değil, 230x230 şeklinde kare yapıp sağ sol yanına 700 piksele tamamlayacak kadar boşluk ekleyebilirsiniz. resminiz yamulmaz, kırparak kaybetmezsiniz ama sağında solunda boşluk kalır. diğer türlü söylendiği gibi mümkün değil, kare bir resmi bozmadan dikdörtgen yapmak. ya kırpacaksınız, ya boşluk ekleyeceksiniz, ya da yamultacaksınız.

bakınız eski format, eski tüplü tv'lere göre yayın yapan tv kanalları, yeni lcd tv'lerde görüntüyü ekrana yayıyor. bu sizin dediğiniz gibi basık bir görüntü oluşturuyor. amatv'de ayarı var. 4:3 izle diyorsunuz, ekranda kare gösteriyor, sağı solu siyah. veya kırp diyorsunuz, sağını solunu 4:3 formatında ekrana yaslıyor ama görüntü alttan üstten gidiyor bu sefer.
0
kibritsuyu
(20.01.12)
Photoshopta yap. Otomatik ayar çeker.
0
McScReaM
(20.01.12)
(1)

SGK primi soruyorum

niye ama
muhasebeciler veya bir şekilde bilgisi olan duyurucular veya sevgili patronlar!Asgari ücret üzerinden primi yatırılan bi işçi için işverenin yatırdığı miktar nedir? 30 gün değil de part-time 15 gün yatması halinde nedir? bilen varsa şu kadar TLdir bilgisine muhtacım şu an...
muhasebeciler veya bir şekilde bilgisi olan duyurucular veya sevgili patronlar!
Asgari ücret üzerinden primi yatırılan bi işçi için işverenin yatırdığı miktar nedir? 30 gün değil de part-time 15 gün yatması halinde nedir? bilen varsa şu kadar TLdir bilgisine muhtacım şu an...
0
niye ama
(19.01.12)
kesin ve net cevap istiyorsanız işyerinin tehlike derecesini bilmemiz gerekiyor.

ama en düşük tehlike derecesine göre hesaplarsak:

asgari ücret: 886,50
ödenecek sgk ve işsizlik primi: 323,58

bu 30 günlük, yani 1 aylık. 15 gün için soruyorsanız bölü 2.
0
kibritsuyu
(19.01.12)
(13)

25 Milyara Fotoğrafçı dükkanı açılır mı

komutanlogar
Beyler dükkanım vardı köfte cızgara mızgara işi. sattım onu yorucu işti.şimdi fotoğrafçı dükkanı açsam nasıl olur. bir tane de eleman.peki bu dükkan zırt diye açılır mı bir belge filan isteniyor mu.yaşım 21 fakat bir iş yapmam lazım beni yormayan.
Beyler dükkanım vardı köfte cızgara mızgara işi. sattım onu yorucu işti.
şimdi fotoğrafçı dükkanı açsam nasıl olur. bir tane de eleman.
peki bu dükkan zırt diye açılır mı bir belge filan isteniyor mu.
yaşım 21 fakat bir iş yapmam lazım beni yormayan.
0
komutanlogar
(19.01.12)
açılmaz, yetmez. fotoğrafçılık ekipmanları ziyadesiyle pahalı. kirayı, dekorasyonu, kuruluş giderlerini, vergiyi, muhasebeciyi falan hiç saymasan bile, alacağın bir tane fotoğraf makinesi ki orta format falan zaten alamazsın, en aşağı canon eos 5d mark II ayarında bir makine olmalı. stüdyo çekimi olacağından bir tane de objektif yeter. hadi iki olsun. bunların toplamı zaten 10.000-15.000 lira eder. e bunun ışığı var, spotu var, paraflaşı var, şemsiyesi var, reflektörü var, softbox'ı var (bunlardan birden fazla olması gerekeni var), fonu var, makinenin üstüne takılacağı tekerlekli kaydırgaçlı götürgeci var (tripdun stüyoda olan üç ayaklı olmayıp tekerlekli olanı, adı her neyse), işleyecek bilgisayar, baskı alacak makinesi var (hadi bu dışarıda yapılsın).

yok, cık, yetmez.

aha bi de eleman demişsin. yok hayatta yetmez. ama potansiyel varsa biraz kredi desteğiyle dükkan açılabilir. sırf bu sermayeyle olmaz bence.

aşağıdaki cevaplar sonrası edit: girişimciliğin takdir edilesi ama "yaşın genç, paran var, aç gitsin" diye düşünmeyin bence. batarsa batsın denecek bir para değil. nice yiğitler elindeki üç beş kuruşla araştırmadan, hesaplamadan, bi fizibilite yapmadan daldıkları işlerde para batırıyorlar, bir de kredi falan aldıkları için biniyor iyice sırtlarına. iyi hesaplayın.
0
kibritsuyu
(19.01.12)
fotoğrafçılık için gerekli olacak ekipman, teçhizat, baskı makinesi, kameralar vs. bayağı bir meblağ tutar diye tahmin ediyorum.
0
passenger
(19.01.12)
21 yaşında 25 milyar sermayesi olan adamsın, ne korkuyorsun, gir gitsin. stüdyo fotoğrafçılığında iyi para var ama yeri önemli, bir de yaptığın işler önemli. hiç anlamıyorsan bulaşma ama az çok merakın, ilgin, yeteneğin varsa; rötuş falan da yapabilen, bir delikanlı bulursun yanına, koyar gidersin. film satmakla para kazanmaz stüdyo fotoğrafçıları, onların işi çekim yapmaktır. düğün çekimi yaptın, kafadan birkaç bin lira alıyorsun. bilmem ne yaptın, oradan akıyor falan.

ama benim takdir ettiğim yer köftecin varmış devretmişsin, 25 bin lira sermayen var, iş yapmanın peşindesin; yaşın 21. genç iş adamı senin gibi olur, helal olsun. durmak yok, devam...
0
pomolilik
(19.01.12)
açılır demiyorum ama her mahalle fotoğrafçısında bu kadar pahalı ekipmanlar var mı acep sormak gerek? illa sıfırını mı almak gerek her şeyin, ya da devren satılık falan bi dükkan bulunabilir mi bilemiyorum. 25.000 bin lira işin bi ucundan tutmak için yeterli para bence.
0
khomaniac
(19.01.12)
istanbul'da mı?
0
bodom
(19.01.12)
açılmaz.
0
madyb
(19.01.12)
aç sen. kazandıkça eklersin. once ıkı ısık bi makine baslarsın, dısarda bastırırsın, ozel gun cekersın, kazandıkca eklersin kardesim.
0
fenerliyim ama feneri delgado
(19.01.12)
açılır açılmasına da biraz zor açılır. gerçekten bu işten anlayan birini bulman ve ona maaş vermen gerekir sanırım.
0
bodom
(19.01.12)
ankara'da dikimevi'nin orada açmayı düşünüyorum.
0
🌸komutanlogar
(19.01.12)
orada açılmaz ankara dikimevi/kurtuluş civarının dominant ismi Peri Stüdyosudur. Baş edemezsin kaldı ki dikimevi göbekte de ismini bilmediğim büyük bir sütdyo var.
Bunlar nasip kısmet işi becerebilirim diyorsan gir.Unutma ki dünya devi Kodak bile iflas etti fotoğrafçılık işi riskli iştir.
Bu yaşına kadar visörden bakmadıysan zor yürür ticaretten ziyade sanatını satarsın fotoğrafçılıkta. Baskıdan para kazanırım diye hiç düşünme bile bence.
0
sir john
(19.01.12)
@ sir john, peri stüdyosu biraz kızılaya yakın kalıyo ankara hukuk'un karşısında galiba benim hatırladığım kadarı ile, benim açacağım yer mamalos ve askeriyenin yukarısında kalıyor biraz. neyse...
0
🌸komutanlogar
(19.01.12)
üstad fotoğrafçılık konusunda bilgin ne kadar bir düşün önce. ayrıca şu ara bu kadar yaygınlaşmış bir işi yapmak pek akıl karı değil. burada atıp tutanların çoğu senin ticari bilgine ve 21 yaşında 25 bin lira sermayeyi ne güçlüklerle elde ettiğini bilemez. ondan dolayı sen biraz farklı sektörler de düşün. az para değil 25 bin lira. herkesin babası milletvekili değil sonuçta. (:
0
isott
(19.01.12)
gövde ve objektifler için 10-15 bin abartı bir rakam olmuş. tabi ki gerektiğinde o düzeyde ekipmanlar alınabilir ama geçenlerde bir arkadaşımın düğün için stüdyo çekimine şahit oldum. fotoğrafçı 550D kullanıyordu. yani başlangıç için 3-4 bin liralık gövde+lens vs. harcaması yeterli olabilir.
0
holydreamer
(19.01.12)
(2)

kan ihtiyacı durumunda, daha önce verilen kanlarla ilgili

ex902
selamlar,bugüne kadar şu küçük kızılay defterinde kayıtlı olarak 10'dan fazla kan verdim. şimdi bize kan lazım oldu. bize gerekecek kanları, daha önce verdiklerime sayacaklar mı? mesela on ünite kan verirler mi? oluyorsa nasıl yapıyoruz ?
selamlar,
bugüne kadar şu küçük kızılay defterinde kayıtlı olarak 10'dan fazla kan verdim. şimdi bize kan lazım oldu. bize gerekecek kanları, daha önce verdiklerime sayacaklar mı? mesela on ünite kan verirler mi? oluyorsa nasıl yapıyoruz ?
0
ex902
(19.01.12)
borcuna alabilirsiniz ancak.

yani sen 10 litre kanı kullanıyosun. sonra biz arkadaşların ve çevren olarak senin adına kan veriyoruz.
0
9gagger
(19.01.12)
hayır dediğiniz gibi olmuyor. yani "ben zamanında 10 ğnite kanı karşılıksız bağışladım, şimdi 10 üniteyi bana karşılıksız verin" diyemiyorsunuz. ancak siz de borç alıyorsunuz yerine koymak üzere. daha nce verdikleriniz yerine koyma olarak sayılmıyor.
0
kibritsuyu
(19.01.12)
(1)

Sakal boyası?

loralynn
Sakal neyle boyanır? Normal saç boyası alsak sonuç alır mıyız ki?
Sakal neyle boyanır? Normal saç boyası alsak sonuç alır mıyız ki?
0
loralynn
(18.01.12)
babam yıllar boyu normal saç boyası ile boyadı. sonuç gayet iyiydi.
0
kibritsuyu
(18.01.12)
(2)

smm abilerim!

hope ender
mezun olmama, inşallah bir yıldan az zaman var.mezun olmadan smm staja başlama sınavına girilebiliyor, ama dosya açtırılamıyor diye birşey duydum. dosya, mezun olduktan sonra açılıyormuş ve zaten sınavı(varsayalım ki) geçtiğimiz için staja başlama süreci işlemeye başlıyormuş.ne derece doğrudur?kibri
mezun olmama, inşallah bir yıldan az zaman var.

mezun olmadan smm staja başlama sınavına girilebiliyor, ama dosya açtırılamıyor diye birşey duydum. dosya, mezun olduktan sonra açılıyormuş ve zaten sınavı(varsayalım ki) geçtiğimiz için staja başlama süreci işlemeye başlıyormuş.

ne derece doğrudur?

kibritsuyu'na selam ederim!
0
hope ender
(18.01.12)
sistem nasıl işliyor bilmiyorum adamların prosedürünü. ben zaten mezun olduktan sonra başvurduğum için başıma gelmedi. ama benim zamanımda staja başlama sınavının vakti saati belli değildi. ocak 2003'te dosyamı açtırdım. haziran 2003'te sınava girip geçtim, ama stajım haziran 2003 itibariyle değil, ocak 2003 itibariyle başladı.

belki faydası olur bu bilginin.

şahsi tavsiyem, staj başlatma sınavına, yeterlilik sınavlarına falan çalışmak yerine, vaktin varsa kpss'ye çalış, kursa falan git, memur ol. smmm olup serbest çalışmayı düşünme. her sene yeni mükellef gelmedi, eski mükellef başka muhasebeciye gitti, ücretini ödemedi, vay beyanname yetişmedi, eyvah ufacık bi hata yaptım 1000 küsur lira ceza girdi dertlerin olmasın. zamanında bu sınavlara hazırlanıp, kursa gidip staj yapmakla kaybettiğim vakitte, sınavlara başvurup ruhsat almak ve odaya kayıt olmak için yaptığım masrafla kpss'ye çalışsam, kpss kursuna gitsem şimdi kimbilir hangi bakanlıkta uzmandım. iş için bile olsa parasını verip gezemeyeceğim kaç çeşit ülkeye gidecektim. yüz kızartıcı suç veya ciddi bir hata işlemediğim sürece işimden kovulma, maaşımdan kesilme gibi bir derdim olmayacaktı. işimi yetiştiremesem bile en fazla zottirik uyarı, kınama vs alacaktım. emekli olduğumda belki bir ev almama yetecek kadar emekli ikramiyesi alabilecektim. şimdi evimi anca geçindiriyorum, piyango çıkmadıkça bir ev alabilme şansım yok (kredi için peşinat biriktirebilmem bile yıllar alır), mükellef beni şutlayacak mı, bu ayı da bir hata yapmadan ve 1000 lira ceza yemeden geçirebilecek miyim, bir hata yapıp mükellefe rezil olacak mıyım stresiyle geceleri uykularım kaçıyor.

hevesini kırmış olmayayım ama yol yakınken git memur ol, bulaşma.

ha diyorsan ki öyle mükellefler bulacağım, piyasanın mına koyacağım, ayda onbinler kazanacağım, o zaman bilemem.

oha biri bir şey sorsa da patlasam diye bekliyormuşum resmen.
0
kibritsuyu
(18.01.12)
selamlar,

Mezun olmadan stajı başlatma sınavına giremezsiniz. Hatırladığınız veya duyduğunuz şey eski. Şöle ki Serbest muhasebeci olabilmek için lise mezunu olarak staj dosyası açtırabiliyordunuz. Daha sonra lisans mezunu olunca ordaki süreyi smmm stajından saydırabiliyordunuz. Fakat Serbest muhasebecilik kalktığı için sadece lisans mezunları staj dosyası açtırabilir. Staj süresini kısaltmak istiyorsanız, stajdan sayılan süreler var kanunda onu biraz inceleyin. Belki ordan işinize yarar bilgiler çıkabilir.

Saygılar
0
murty
(18.01.12)
(6)

sacma 1 soru

same
Bu fikir kafamda 2 senedir var,dusunuyorumda acaba televizyonlarda soyle bisey olabilirmi.izledigimiz yemek programlarinda pisirilen yemek kokularini koklayabilirmiyiz?yani demek istedigim televizyonlarda pisirilen herhangi bir yemegin,yada herhangi bir kokuyu neden koklayamiyoruz ? ileride boyle bi
Bu fikir kafamda 2 senedir var,dusunuyorumda acaba televizyonlarda soyle bisey olabilirmi.
izledigimiz yemek programlarinda pisirilen yemek kokularini koklayabilirmiyiz?yani demek istedigim televizyonlarda pisirilen herhangi bir yemegin,yada herhangi bir kokuyu neden koklayamiyoruz ? ileride boyle bir icat olabilirmi?tv'den ses geliyor goruntu geliyor peki neden kokuyu algilayamiyoruz?
0
same
(17.01.12)
en temel sebebi; printerdan daha pahalıya geleceği için böyle bişi yapmıyorlar sanırım. kartuş gibi bir ihtiyacı olurdu çünkü. kartuşlar da şu nedenle son kullanıcı bazlı zor biraz:

rgb dediğin 3 renkten her renk dijital olarak oluşturulabiliyor (tv yayını için) ama koku öyle temel üç bileşen üzerine kurulu bir şey değil.

alt üst orta gibi 3 adet seviyesi olduğuna inanılıyor ama direk bir baz bileşenleri yok ne yazıkki(bizim bildiğimiz kadarıyla)

bu nedenle olmuyor o diye düşünüyorum
0
mestre
(17.01.12)
çok yakında ben de bekliyorum böyle bir şey. ilk başta sadece ses vardı. insanlar çok şaşırdı. sonra görüntü de eklendi, insanlar daha fazla şaşırdı (bkz: vizontele). kokulusu neden olmasın? günün birinde mutlaka olacak. olabilir, niye olmasın.

şimdi insan düşünüyor, cihazın içinde her türlü kokuyu üretebilecek bir sistem lazım. bir de bu kokuları alıp elektrik sinyaliyle iletebilmek lazım. olamaz molamaz diye. e 60-70 sene önce de görüntüyü aynen oluşturabilecek sistemi tahayyül edemiyordu insanlar.
0
kibritsuyu
(17.01.12)
merhaba
bundan yaklaşık 7 ya da 8 sene önce bu konuda bilim ve teknik'te bir yazı okumuştum.
kokulu mailler diye.
belli bir kartuş hazneleri var ve bu konsantrelerin karışımı sonu bahsedilen sentetik kokular oluşturulbiliyor. tabii çok kalitesiz bir kopyası da, girişimi olmuş yani zamanında. sonradan baymıştır bırakmışlardır bilemem.
0
sanal hayvan
(17.01.12)
www.bilgicagi.com böyle birşey yapılmış ama hatta mynet'te bir haberde okumuştum zamanında adamın biri yapmış ama birşeye sap olamamış.
0
t3hn0
(17.01.12)
oyle calısmalar var zaten.
0
bryan fury
(17.01.12)
ufukcel
(17.01.12)
(2)

Şahıs şirketi için fatura kesim programı

exla
Arkadaşlar merhabalar.Sorularımdan bıktınız biliyorum fakat bu sonuncusu, valla bak.Şimdi ben şirketi kurdum, web sitesi falan yayına geçti. Alınan ürünler için fatura kesmem gerecek. Benim bütçemi feci derecede sarsmayacak güzel bi otomasyon sistemi var mıdır fatura kesmek için? Bununla birlikte he
Arkadaşlar merhabalar.

Sorularımdan bıktınız biliyorum fakat bu sonuncusu, valla bak.
Şimdi ben şirketi kurdum, web sitesi falan yayına geçti. Alınan ürünler için fatura kesmem gerecek. Benim bütçemi feci derecede sarsmayacak güzel bi otomasyon sistemi var mıdır fatura kesmek için? Bununla birlikte hem de faturanın tasarımını yapabileceğim bi program olursa çok şükela olur.

Esen kalın.
0
exla
(17.01.12)
faturayı maliye anlaşmalı matbaalarda bastırmanız gerekiyor yalnız. öyle kendim çizeyim de basayım olmaz.
0
kibritsuyu
(17.01.12)
Öncelikle elde de kesebileceğinizi biliyorsunuzdur tabi ki yine de hatırlatayım dedim. sonrasında en azından programı bulana kadar bu işi excelde bile halledebilirsiniz. şablonu hazırladıktan sonra a4 kağıda basar faturanın altına koyup ayarını yaparsınız, daha sonra o şekilde direk faturaya print alabilirsiniz - 2 ya da 3 nüsha, fatura kaç nüshalıysa işte.
0
charlesbukowskiineksi
(17.01.12)
(3)

ziraat internet bakancılığı

comeon
hesabımdan başka birinin iş bankasına hesabına para gönderebilir miyim? eğer olursa ne kadar para kesilir acaba? 50 tl yollucam
hesabımdan başka birinin iş bankasına hesabına para gönderebilir miyim? eğer olursa ne kadar para kesilir acaba? 50 tl yollucam
0
comeon
(17.01.12)
gönderebilirsiniz. yapmak istediğiniz işleme EFT deniyor. masrafı da ziraat bankası için 1 tl.'den daha az, eğer son zamanlarda artmadıysa.
0
kibritsuyu
(17.01.12)
peki ibandan başka herhangi bir bilgisini istiyor mu göndereceğim kişinin?
0
🌸comeon
(17.01.12)
iban varsa yeterli. bir de ismini soyadını sorabilir.
0
kibritsuyu
(17.01.12)
(2)

sağdaki şahsın ismi ne idi?

pclik
http://i.imgur.com/jOunB.jpg
0
pclik
(15.01.12)
başak purut
0
xenophobe
(15.01.12)
AKA kanzuk.
0
kibritsuyu
(15.01.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.