[]

tavuk etinin bozulduğu nasıl anlaşılır?

buzlukta tavuk eti vardı. dolabın kademesi düşmüş de çalışmaz olmuş. ev zaten buz gibiydi, tatilde evde kimse olmadığı için kaloriferlr yanmamıştı. yeni yeni ısınmaya başladı ev bu sebepten olsa gerek dolabın yeteri kadar soğuk olmadığını az önce farkettik.

koku vardı. lakin dolapta koku yaratacak birçok şey vardı tavuk dışında. zaten kademeyi arttırınca koku da kalmadı. nasıl anlayabilirim tavuğun bozulup bozulmadığını?


 
çok uzun süre o durumda kalmadıysa, çözülmediyse sorun olmaz sanırım. Ama içine sinmiyorsa ver kediye gitsin.


  • poseidon1  (16.02.12 16:17:28) 
donmuş şekilde 2 ay asla bozulmaz. buzu çözüldükten sonra burnunuza ağır bir koku geliyorsa doğru çöpe.


  • olaguer  (16.02.12 16:18:09) 
buzu çözülmüş ve kokusu var. ama o koku çok yoğun değil. biraz daha geç farketsem kesin bozulmuş olurdu ama bu durumda bozulmaya ramak kalmış gibi. biraz bozulmuşsa ve yersem nolur? kedilere versem olur mu? iyilik yapacaz diye öldürmeyelim hayvanları?


  • dahinnotha  (16.02.12 16:22:56) 
tavuk çok fena çaktırmadan bozulur. bir müddet buzu çözük kaldıysa, hele kokusu da var gibiyse sakın yemeyin.

kedilere verebilirsiniz. etobur hayvanlar olduğu için sindirim sistemleri bozuk tavuğu tolore eder. zaten toloreedemeyecek gibiyse kedi hayvanının burnu çok daha hassastır, yemez.
  • kibritsuyu  (16.02.12 16:30:30) 
ver kediye karnı doysun hayvan(lar)ın. git yenisini al bi güzel pişir yanına patatesle bira ekledinmi mis... kediyle takılın işte :)


  • poseidon1  (16.02.12 16:32:31) 
yemeyin bozulmuş olma ihtimali yüksek, kediye de verecekseniz pişirmeden vermeyin zaten bozuksa yemezler


  • sirena  (16.02.12 16:57:20) 
diğer tüm memeliler gibi kedilerin de sindirim sistemleri bozuk yiyeceklere dayanıklı falan değildir. taze ete alışkın hayvanlardır kediler. avlanır ve yerler. o nedenle sizi zehirleme ihtimali olan bir şeyin kediyi de zehirleme ihtimali aynıdır. kediye falan vermeyin. atın çöpe.


  • kedili madam  (16.02.12 17:02:40) 
kendi yemediğiniz şeyi kediye vermeyin.


  • gominist redar  (16.02.12 17:08:54) 
zehirlenme riski en çok olan tavuk etini bu şartlarda ben kesin yemezdim.


  • joepiscopo  (16.02.12 18:06:44) 
kedilere ver ölürse bozuk olduğu anlaşılsın tavuğun


  • mythralioz  (16.02.12 18:16:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.