Giriş
(1)

chromeun kendi kendine spam sayfalar açması

jjwa
yahu laptopa yeni format attırdım ama chromeda bi bokluk var. format attırdığım yerde yüklediler bu arada chromeu. neyse bokluğu anlatıyorum. mesela bugün laptopu sabah bırakmıştım eve geldiğimde 6 tane falan yeni sayfa her birinde ayrı ayrı reklamlar. bu süre zarfında kimse kullanmadı chromeu. hatt
yahu laptopa yeni format attırdım ama chromeda bi bokluk var. format attırdığım yerde yüklediler bu arada chromeu.
neyse bokluğu anlatıyorum. mesela bugün laptopu sabah bırakmıştım eve geldiğimde 6 tane falan yeni sayfa her birinde ayrı ayrı reklamlar. bu süre zarfında kimse kullanmadı chromeu. hatta bu soruyu yazarken bi tane daha açılmış. neden olabilir bu? chromeu sadece ben kullanıyorum. babam da arada nadir laptopumu kullanıyor ama o firefox kullanıyor. ama varsayılan tarayıcı chrome ordan bi bokluk o da yapmış olabilir.
neyse nasıl düzeltiriz bunu?
0
jjwa
(07.02.14)
spy bulaşmış. antispyware türü bir program ile taratmanız ve temizlemeniz gerekir.
0
himmet dayi
(08.02.14)
(6)

araba geri vitese takınca egsozdan çok fazla beyaz duman çıkıyor nedendir?

idontgiveafuck
benzinli yeni bir araç, ilk muayeneyesine götürdüm egsoz ölçümlerinde sorun da çıkmadı? nedir bu dumanın olayı acaba? var mı bu işlerden anlayan?
benzinli yeni bir araç, ilk muayeneyesine götürdüm egsoz ölçümlerinde sorun da çıkmadı? nedir bu dumanın olayı acaba? var mı bu işlerden anlayan?
0
idontgiveafuck
(07.02.14)
Hava soğuk olduğu için olmasın? Yeni araçta sorun olacağını sanmıyorum. Geri vitese takınca dikkatini çekiyordur.
0
onexey
(07.02.14)
mantık olarak geri vitesin egzos ile alakası olamaz.

soğuk havalarda egzostan beyaz duman çıkması normaldir, araç duruken gaz verdiğinizde aynı beyaz duman çıkmıyor mu ?
0
orpheus
(07.02.14)
1-Şanzıman arızası olabilir.
2-Yağ yakıyor olabilir.
3-Turboda sorun olabilir.

Ama sadece geri viteste yapıyorsa 1.
0
pass
(07.02.14)
araç nedir? bazı araçlarda "yokuşta kayma engelleme sistemi" gibi bir şey olduğundan geri viteste daha çok gaz veriyor ve ondan kaynaklı beyaz duman çıkıyor olabilir.
0
safepassage
(07.02.14)
araç benzinli fiesta, aracı uzun süre kullanıp park ederken geri vitese takınca çok duman çıkıyordu
0
🌸idontgiveafuck
(07.02.14)
"Hill Holder" yani yokuş kalkış desteği siz freni bırakıp gaza basana kadar yarım debriyaj esnasında bir süre daha freni aktif tutarak geriye kaymasını engellemek prensibine dayanır. daha fazla gaz vermek ile alakası yok.
0
himmet dayi
(08.02.14)
(14)

Bu muhteşem yarışma hakkında ne düşünüyorsunuz? (capsli)

nilmiye
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ben önce Down Sendromlu vatandaşı görünce "O da bir insan" sloganından iğrendim. Ama sonra sloganda bahsedilenin polis olduğunu farkedince kusmak için
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben önce Down Sendromlu vatandaşı görünce "O da bir insan" sloganından iğrendim. Ama sonra sloganda bahsedilenin polis olduğunu farkedince kusmak için tuvalete koştum. Bu nasıl bir kafadır?
0
nilmiye
(07.02.14)
seçici kurul daha bi manyakmış :)

gülben ergen? asdhahdaddflasdkas
0
[silinmiş]
(07.02.14)
İğrendim.
0
pandispanya
(07.02.14)
21 Mart Down sen. günü. bence bahsedilen polis değil.
0
female demon
(07.02.14)
harbiden çok trajikomik. yani seçici kurulun vasıfsızlığına gülsem mi? polisi o kadar yaptıkları şeyden sonra paklamaya çalışan zihniyete üzülsem mi bilemedim.

doğru, dürüst, işini hakkıyla yapan tüm polisleri tenzih ederim. ama ben bu yarışmada kasıt ararım arkadaş.

seçici kurula gel; burak özçivit, gülben ergen, ayşe özyılmazel, tolga karel.
0
himmet dayi
(07.02.14)
@female demon,

ortada yer alan küçük fotoğraflara dikkat et. down sendromu ile alakasız, polis ile alakalı.

e bi de zaten katılım 20 şubat, 21 mart da alakasız.
0
himmet dayi
(07.02.14)
bir de okullara yollamışlar, okulun panosuna asmak zorunda kaldım bunu.
0
🌸nilmiye
(07.02.14)
bu ne lan harbiden.

"o da bir insan" slogani down sendromlular icin kullanilmissa -ki oyle duruyor- rezalet ama polis icin kullanilmissa anlamli, polislerin insan oldugu konusunda cogu kisinin suphesi var.
0
nawres
(07.02.14)
@himmet dayi, soruyu açan arkadaşın bana tik atmaması ne kadar ironik :) evet iğrenç diyenlere tik atmalar falan.
son katılım 20 şubat diyor, ne zaman incelenir sonuç ne zaman çıkıyor belirsiz. bu soruyu açmadan önce daha iyi araştırılıp, sorulmalı.
0
female demon
(07.02.14)
@female demon

"istanbul emniyet müdürlüğü 2. ulusal polis fotoğrafları yarışması" başlığı sana bir şey ifade ediyor mu? iem'in istesinde de şu açıklama var:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bu yıl 2. düzenlenecek olan fotoğraf yarışması, kamuoyunda toplumsal güvenlik sorumluluk kültürünün oluşturulması Fotoğraf sanatı yoluyla Polis-Halk İlişkilerini geliştirmek, polisin kültür ve sanat alanında faaliyetlerini topluma yansıtmak ve fotoğraf sanatçılarını teşvik etmek amacıyla düzenlenmiştir.

Daha nereyi araştırmam gerekiyor emin olmam için?
0
🌸nilmiye
(07.02.14)
Adamların internet sitesinde bu var. Down Sendromlu çocuğu da insanların vicdanını kullanmak, yumuşatmak için koymuşlar. Bu kadar basit bişey.

www.iem.gov.tr

Edit: Bunlar da yarışmayla ilgili tüm önemli tarihler:


Son Katılım Tarihi : 20 Şubat 2014
Seçici Kurul Değerlendirmesi : 01 Mart 2014
Sonuç Bildirimi : 10 Mart 2014
Ödül Töreni ve Sergileme : 02-10 Nisan 2014
0
pandispanya
(07.02.14)
gençler sakin.

1996 yılında, polis haftası için düzenlenen şiir yarışmasında birinci olmuştum. ne kadar gerizekaalı bir adammışım.
0
[silinmiş]
(07.02.14)
fotograf yarismasinin jürisinde sadece iki tane fotografci var, bunlardan biri de özer kanburoglu. fotografla ciddi bir sekilde ugrasan her hangi bir türk genci, özer kanburoglu ismini gördükten sonra listenin gerisini okumaz.
0
atmacaged
(07.02.14)
bence şu kareyi göndermek lazım

www.bianet.org
0
arafa
(07.02.14)
tam işte iyice yorulmuş ve bunalmışken iyi geldi, çok güldüm, teşekkürler @nilmiye.
0
sistem enkazı
(07.02.14)
(6)

laser yazıcı

fikir muhendisi fikri
ürün bu ; http://www.teknosa.com/urunler/125090570/xerox-phaser-3140-laser-yazici?term=laseriçinde demo toner varmış. bunun üzerinden birkaç sorum olacak.1* demo tonerin dolumu yapılıyor mu?2* bu ürün için çipli denmiş. yani doluma karşı korumalıymış. çip taktırmadan muadil toner alsam taksam çalışt
ürün bu ; www.teknosa.com

içinde demo toner varmış. bunun üzerinden birkaç sorum olacak.

1* demo tonerin dolumu yapılıyor mu?

2* bu ürün için çipli denmiş. yani doluma karşı korumalıymış. çip taktırmadan muadil toner alsam taksam çalıştıramaz mıyım?

3* şu çip olayını da açarsanız pek makbule geçer. çip her zaman mı takılıyor, ne zaman taktırılıyor, ne kadar gidiyor ve sair.

4* bunların drumı ne kadar dayanır tahminen. çok çıktı alınmayacak.
0
fikir muhendisi fikri
(07.02.14)
arkadaş, adamın sözlük karakteri ile burayı karıştırmayın. sözlük yalan dolan bir yer. adam orada oyunculuk da yapıyor olabilir. orayla ilgili kişisel saldırmayın.

@fikri (sözlük performansına ben de çok kıl oluyorum bu arada lan)

lazer yazıcılarda toner dolumu olmaz. bitince gidip yenisini alırsın. ayrıca siyah beyaz olur sadece.
0
himmet dayi
(07.02.14)
www.maptoner.com

şundan alıp tonere takıyorsun. istediğin kadar dolum yapabilirsin ondan sonra. aynı sitede toner tozları da var.
0
hikmetkaraman
(07.02.14)
nasıl dolum olmuyor ya. birisi salak mısın niye orjinal toner alıyorsun doldur demişti de ondan sorum. orjinal mi alacağım yani.
0
🌸fikir muhendisi fikri
(07.02.14)
toner yazıcı ile birlikte geliyor zaten. senin ekstradan alman gereken şey toner tozu ve çip sadece.
0
hikmetkaraman
(08.02.14)
işte ben kendim doldurmasam da bu çipi ve doldurmayı yapacak bir yer bulamaz mıyım?
0
🌸fikir muhendisi fikri
(08.02.14)
mahalle bilgisayarcıları bile çipi takıp dolum yapabilir. tabi onlara ne kadar güvenilir bilinmez. ayrıca bilmediğini anlarlarsa baya paranı isteyebilirler. elin azcık yatkınsa çok basit bir iş çipi takıp toneri doldurmak. internette de videoları var. inglizce aratırsan bi dolu kaynak var.

demo tonerin belli bi kullanım sınırı var, 750 sayfaydı sanırım. ondan sonra yazıcı hata verip diyor ki yeni toner al. o zaman çipi taktıktan sonra bir daha hata vermeyecek. ve istediğin kadar dolum yapabilirsin.

drum ne kadar dayanır bilmiyorum. ben 2 senedir yoğun kullanmama rağmen bir sorun yaşamadım. xerox 3040 benimkisi.

muadil toner almana gerek yok, ürünün kendi malı varken yan sanayi malı ne kadar iyi çalışır belli değil. ama tabiki alıp kullanırsan yine sıkıntı yaşamazsın
0
hikmetkaraman
(10.02.14)
(2)

-alan adı-

lord midnight
merhabalar uzun süredir şirketimizin alan adı'nın com.tr uzantısı başka biri alınmıştı ancak 22.11.2013 tarihinde bu alan adının süresi doldu. üzerinden 80 gün geçmesi lazım dediler geçtide ancak halen bu alan adını satın alamamaktayım. whois sorgusuna bakıyorum bir yenileme falan gözükmüyor halen b
merhabalar uzun süredir şirketimizin alan adı'nın com.tr uzantısı başka biri alınmıştı ancak 22.11.2013 tarihinde bu alan adının süresi doldu. üzerinden 80 gün geçmesi lazım dediler geçtide ancak halen bu alan adını satın alamamaktayım. whois sorgusuna bakıyorum bir yenileme falan gözükmüyor halen bitiş tarihi 22.11.2013 olarak gözüküyor. ne zaman alabilirim acaba bir fikri olan var ise çok sevinirim...
0
lord midnight
(07.02.14)
eğer google page rank'ı yüksek ise arama motorları alabiliyor böyle alan adlarını, ama .com.tr uzantılı alan adının alınabilmesi için şirket olduğunu ya da şahsına ait bir isim olduğunu belgelemen gerekiyor diye bir durum var. o yüzden o 80 gün kuralı bunun için değişik olabilir.
0
himmet dayi
(07.02.14)
nic.tr'yi arayın, durumu anlatın. yardımcı olurlar. muhtemelen öyle unutulmuşturç

www.nic.tr
0
vejeteryanvampir
(07.02.14)
(8)

Excell

patikli penguen
Excell bilmediğimi idrak etmeme neden olan bir sorum var. Çıldırmak üzereyim :( Excelde yapmak istediğim şöyle bir durum var; Firmalar 1000 adet doküman gönderimine kadar 175 TL aylık sabit ücret ödüyorlar. 1000 adetten sonraki her fatura için de 0,20 TL ödeme yapıyorlar. Bu durumu excelde formüle e
Excell bilmediğimi idrak etmeme neden olan bir sorum var. Çıldırmak üzereyim :(

Excelde yapmak istediğim şöyle bir durum var;

Firmalar 1000 adet doküman gönderimine kadar 175 TL aylık sabit ücret ödüyorlar. 1000 adetten sonraki her fatura için de 0,20 TL ödeme yapıyorlar.

Bu durumu excelde formüle ettim. Yalnız iki firma var ki bunların anlaşması biraz farklı. Bu iki firmadan örneğin A 1500 B 500 döküman gönderiyor. Bu durumda ikisi de limit üst bedeli ödemiyor çünkü 1000+1000'den 2000'ni geçmemiş oluyorlar. Ancak A 1501 B 500 gönderirse A 175,20 TL B 175 TL şeklinde ödeme yapacak.

İşte bu organizasyonu excelde nasıl formüle edebilirim :(

Yardımlarınızı bekliyorum :)
0
patikli penguen
(05.02.14)
Zamanlaması manidar!

Tam iş çıkışına yazmışsın. Eve gidene kadar cakabo gelip benden önce yazmazsa evde hallederim.
0
himmet dayi
(05.02.14)
formülü yaz bakalım. 2000 üst limitten hiç bahsetmeyip formüle koyman ilginç.

2000'den sonra fiyat sabit mi yani?
0
[silinmiş]
(05.02.14)
@himmet dayı Vallah çok süper olur :)

@douchebag Bu iki firma dışında bir sürü firma daha var. Aşağıdaki formül gibi yaptım onları ama bu iki firmanın özel durumunu yapamıyorum:/


=IF(AND(($F4="SP");($E4<=1000));175;IF(AND(($F4="SP");($E4>1000));(175+($E4-1000)*0,2);0))
0
🌸patikli penguen
(05.02.14)
hacı, bir yanlışlık var. diyorsun ki 1000 tanesi 175 tl fazlası 0.20 tl, sonra A 1501 gönderirse 175,2 tl ödeyecek diyorsun.

nasıl yani?
0
[silinmiş]
(05.02.14)
Normalde 1000 TL üzeri her fatura 0,20 ama bu A ve B firması diğer firmalardan özel. Bunlar diyorki 1000 A'nın hakkı var 1000 B'nin hakkı var. Biz kardeş firmayız bu 2000'lik hakkı 1500e 500 de paylaşabiliriz. Sen eğer toplamda 2001 olursak 0,20yi geçen tarafa kesersin
0
🌸patikli penguen
(05.02.14)
Iyi de toplamda 2000'i geçtiklerinde kimin önce geçtiğini tespit edemeyiz. Kendi icinde sınırların sabit olması lazim. Ya da verilerin dinamik olması lazim. Yani toplamda 2001 oldular diyelim, birinde 1355, digerinde 646 fatura var. Bu durumda fazlalık kime kesilmeli?
0
himmet dayi
(05.02.14)
Eğer gönderim detayları satır satır işlenerek tabloda tutuluyorsa hangi firmanın 2000. gönderiyi yaptığını tespit edersin.

Firma Adet Tutar
----- ---- -----
A 1000 175 (ilk siparişle gelen sabit tutar)
B 500 175 (ilk siparişle gelen sabit tutar)
A 300 0 (toplam 1800 olduğu için ödeme yok)
B 300 20 (toplam 2100 olduğu için 100 tane karşılığı 20 TL ödeme)
A 200 40 (toplam 2000'i geçtiği için sipariş tutarı kadar, 40 TL ödeme)

Data yapısını bu şekilde kurgularsan olur, öbür türlü mümkün değil.
0
cakabo
(06.02.14)
@cakabo'nun dediği gibi olması için dediğim gibi verilerin dinamik olması lazım. yani herbir gönderilen dokümanın tek tek tabloya girilmesi gerekiyor. aksi halde yine ilk kimin geçtiğini bilemeyiz.

örnek:

A______B
1000___500
750____500

toplamda 2750 oldu ama kim geçti?
0
himmet dayi
(07.02.14)
(3)

New Balance sorunsalı?

diyojenimtırak
Made in england ile made in vietbam arasındaki kalite farkı falan nedir?
Made in england ile made in vietbam arasındaki kalite farkı falan nedir?
0
diyojenimtırak
(05.02.14)
ingilteredeki üretim standartları ile vietnamdaki kesin farklıdır misal birisinde hatalı sayılan ürün diğerinde sağlam sayılabilir.
0
neferkitty
(05.02.14)
böyle global şirketlerde kalite standartları bellidir. yan sanayi dahi olsa kendi kalite standartlarında üretim yapılmasını isteyecektir. bence fark yoktur.
0
himmet dayi
(05.02.14)
Bendeki ne üretimi bilmiyorum ama 6 ay olmadan paramparça oldu
0
jamalbsf
(05.02.14)
(3)

Excel'de ürün seçme sihirbazı

roket adam
Bir fiyat listem var. İstiyorum ki diğer bir sheet'te bir ürün seçme sihirbazı yerleştireyim, her soru sorduğumda yeni bir soru çıksın, müşteriler radyo kutuları ile seçim yapsın, en son fiyat listesinden ürünü ve fiyatı bulsun. Yapılabilir mi böyle bir şey?
Bir fiyat listem var. İstiyorum ki diğer bir sheet'te bir ürün seçme sihirbazı yerleştireyim, her soru sorduğumda yeni bir soru çıksın, müşteriler radyo kutuları ile seçim yapsın, en son fiyat listesinden ürünü ve fiyatı bulsun. Yapılabilir mi böyle bir şey?
0
roket adam
(05.02.14)
Yapılır, özelden ulaş bana.
0
cakabo
(05.02.14)
Yazdım.

Diğer fikirlere de açığım arkadaşlar, devam edebiliriz.
0
🌸roket adam
(05.02.14)
cakabo'nun çözümünün altına imzamı atarım (benden hızlı davranmış). bu işin makro'dan başka yöntemi yok.
0
himmet dayi
(05.02.14)
(5)

Aralıksız bip sesi + Ekran Açılmıyor

call me ishmael
Bilgisyarımın açma düğmesine bastığımda durmaksızın aralıklı bip sesi geliyor ve monitöre ekran görüntüsü gelmiyor. bugün ram ile igili bir sorun için kasayı açıp bakayım dedim açmaz olaydım. sizce sorun nerden kaynaklı. anakartı mı yaktım acaba anlamadım ki. yardım lütfen.
Bilgisyarımın açma düğmesine bastığımda durmaksızın aralıklı bip sesi geliyor ve monitöre ekran görüntüsü gelmiyor. bugün ram ile igili bir sorun için kasayı açıp bakayım dedim açmaz olaydım. sizce sorun nerden kaynaklı. anakartı mı yaktım acaba anlamadım ki. yardım lütfen.
0
call me ishmael
(05.02.14)
sorun ram'de. slota doğru yerleştirilmemiş olabilir.

yine de aşağıdaki bağlantıyı kontrol et. uygun sese göre hareket edersin.

www.pcnet.com.tr
0
himmet dayi
(05.02.14)
@himmet dayı

rami yükseltelim derken bilgisayarı komple bozduk. benim merak ettiğim acaba basit bir sorun mudur, çözülebilir mi? yoksa bilgisayar pert mi oldu artık?
0
🌸call me ishmael
(05.02.14)
dediğim gibi ram'leri çıkar, üfle, düzgünce tak. tepelerindeki çentikler kendiliğinden oturana kadar bastır. çok da abartma anakartı bölme ortadan ikiye.
0
himmet dayi
(05.02.14)
@himmet dayi

sabahtan beridir uğraşıyordum rami çıkartıp takınca düzeldi. çok sağolun.
0
🌸call me ishmael
(05.02.14)
rica ederim. iyi günler :)
0
himmet dayi
(05.02.14)
(2)

Bu Tip Tekli Koltuk

jesterdvine
Bu tipin adı nedir, nerede bulunur?
Bu tipin adı nedir, nerede bulunur?
0
jesterdvine
(05.02.14)
elorelia
(05.02.14)
"Tekli Koltuk"

www.hepsiburada.com

www.evidea.com

www.gittigidiyor.com

google diye bir şey çıkmış. oraya tekli koltuk yazınca ilk 3 sırada buldum bunları.
0
himmet dayi
(05.02.14)
(7)

komadaki insanlar için zaman kavramı

kibritsuyu
komadaki insanların komadayken veya komadan uyandıklarında ne hissettiğini çok merak ediyorum.örneğin berkin elvan uyandığında aradan bu kadar zaman geçmiş olduğunu fark edecek mi, yoksa onun için "ekmek almaya gidiyordum, gözümü hastanede açtım" şeklinde mi cereyan edecek? arada geçen zamanın farkı
komadaki insanların komadayken veya komadan uyandıklarında ne hissettiğini çok merak ediyorum.

örneğin berkin elvan uyandığında aradan bu kadar zaman geçmiş olduğunu fark edecek mi, yoksa onun için "ekmek almaya gidiyordum, gözümü hastanede açtım" şeklinde mi cereyan edecek? arada geçen zamanın farkında olacak mı?

genel anestezi aldım iki sene önce, koluma iğneyi yapmaları ile uyanmam bir oldu. iki buçuk saat geçmiş ama benim için sadece bir an. koma halinde de durum aynı mı?

bu entry'yi silebilirim. kalıcı olmasını istiyorsanız cevap vermeyebilirsiniz.
0
kibritsuyu
(05.02.14)
Muhtemelen anestezi ile aynı etki. Ben de ameliyattan uyandığımda "ne zaman başlayacaksınız" demiştim.
0
arnold schwarzeneger
(05.02.14)
tecrübe etmedim ama bence zamanı kavrayabilmesi imkansız. saate, takvime bakmadığımız zaman biz de çok fazla kavrayamıyoruz aslında ne kadar zaman geçtiğini.

o yüzden cevabım b seçeneği fark etmez.
0
himmet dayi
(05.02.14)
uykudaki gibidir muhtemelen. zamanölçerlere bakmadan kaç saat kaç dakika kaç gün... uyuduğumuzu nası bilemiyosak bu da öyle olmalı.
0
dafaiss
(05.02.14)
bi uyku hali olduğuna göre, zamanı da insanoğlu uydurduğuna göre kaç gün geçtiğini anlamayacaktır heralde. ne kadar uyuduğumuzu biz desaate bakarak hesaplyoruz sonuçta.

komadaki insanların en son duyma yeteneklerini kaybettiklerini yazmıştı duyurudan biri. bilemiyorum o nasıl işliyor. bişeyleri duyup anlamlandıramıyor da olabilir ama ne kadar zaman geçtiğini bilemez.
0
elorelia
(05.02.14)
6 ay komada kalan bir arkadaşım, o 6 ay benim için yok demişti. bir uyanmış, 6 ay geçtiğini söylemişler... komada yatmasına neden olan kazayı da hatırlamıyordu ama mesela.
0
vejeteryanvampir
(05.02.14)
yani ne kadar zaman geçtiğini bilmeyebilir, ama en azından bir zaman geçip geçmediğini fark ediyor mu? uyurken fark ediyoruz. ne bileyim rüya görüyoruz, rüya görmesek de uykuda bile olsak zamanın geçtiğinin farkındayız çoğunlukla.
0
🌸kibritsuyu
(05.02.14)
farkında olmuyorsun uyanınca. çevre koşullarını aynı yap bakalım farkında oluyor musun olmuyor musun.

yazın (yaz dememin sebebi gece 8-9'da kararıyor hava) 3-4 gibi uyuyayım 5'te de kalksam "5 dakika gözüm kapanmıştır herhalde" derim 7de de kalksam. ama kışın çok rahat anlıyoruz. çünkü çevre değişiyor.
0
zazazaraeta
(08.02.14)
(3)

yiyecek bir şey icat edeceğim nasıl olur

Sandman
kullanacağım malzemeler ekmek hamuru yer fıstığı karamel sosu bal ve tahin sizce nasıl olur.
kullanacağım malzemeler ekmek hamuru yer fıstığı karamel sosu bal ve tahin sizce nasıl olur.
0
Sandman
(05.02.14)
eğer alerjin yoksa kalori bombası, alerjin varsa ölüm tuzağı
0
izafi
(05.02.14)
kek gibi bir şey olur. bence malzemeler güzel. lezzetli bir şeyler olacak gibi.

acıktım lan!
0
himmet dayi
(05.02.14)
Tarif mi istiyorsun tam anlamadım? Tarif istiyorsan hamuru parça parça pişi şeklinde kızart, sonra üzerine ne istiyorsan onu sürip ye. Hamura bal ya da karameli önceden karıştırabilirsin ama kızartınca ağır olabilir.
0
whoosie
(05.02.14)
(1)

Cepten video yayını App

vanwarantion
İzmir'deki halı saha maçını dünyanın çeşitli yerlerinden izlemek istiyoruz. Bi app lazım.Bu gezi olaylarında neyle yayın yaptılar?
İzmir'deki halı saha maçını dünyanın çeşitli yerlerinden izlemek istiyoruz. Bi app lazım.
Bu gezi olaylarında neyle yayın yaptılar?
0
vanwarantion
(05.02.14)
himmet dayi
(05.02.14)
(8)

çok saçma bir soru sorucam hazır mısınız?

giamarie
şimcik diyelim ki benim maaşım ayda 1000 tl, ve senede 2 kere de 1 maaş ikramiyem var. yani ocak ayında ve haziran ayında maaşım 2000 tl yatıyor.diyelim ki işe gireli 3 ay olmuş ve ikramiye zamanı gelmiş, bana da ikramiyenin çalıştığım 3 aylık kadar olanını verecekler.çok saçma bir soru: maaşım ne k
şimcik diyelim ki benim maaşım ayda 1000 tl, ve senede 2 kere de 1 maaş ikramiyem var. yani ocak ayında ve haziran ayında maaşım 2000 tl yatıyor.
diyelim ki işe gireli 3 ay olmuş ve ikramiye zamanı gelmiş, bana da ikramiyenin çalıştığım 3 aylık kadar olanını verecekler.

çok saçma bir soru: maaşım ne kadar yatar?
0
giamarie
(05.02.14)
neden 1500 sence? 4'te 1'inin yatması gerekmez mi?
0
🌸giamarie
(05.02.14)
bildiğim kadarıyla ikramiye çalıştığın süreden bağımsız. iki maaş tutarı yatması lazım.
0
tururo
(05.02.14)
6 aylık ikramiyen: 1000 tl
3 aylık ikramiyen: x tl

içler dışlar çarpımı yaparsak:

6*x = 3*1000 tl
6x = 3000 tl
6x/6 = 3000 tl/6
x = 500 tl

net maaş + ikramiye
1000 + 500 = 1500 tl

sanırım gayet açık.

tabi patrona kalmış bir şey bu. hepsini de verebilir.
0
himmet dayi
(05.02.14)
genelde ikramiye neyse o verilir, ne kadardış çalıştığından bağımsızdır ama biraz da işverenin inisiyatifine bağlı.

aynı durumu ben de yaşadım. ben işe girdikten 2 ay sonra ikramiye dağıtılmıştı ve maaşım kadar verilmişti. yani o ay maaşım x 2 almıştım.
0
nesilsiz
(05.02.14)
yok yok ben sordum, çalıştığın kadar olanı yatacak dediler. ben 1250 yatar diye düşünüyorum, ama arkadaşım "mal mısın 1500 yatar senin matematiğine sıçayım" dedi, ben de kafa patlatıyorum ama neden 1500 yatıyor anlamıyorum harbiden mal mıyım acaba?
0
🌸giamarie
(05.02.14)
ay anladım galiba harbiden malmışımasgadfsdafss

6 ayda bir 1000 tl yatması 3 ayda bir 500 tl yatmasıyla aynı şey zaten ay ahahaha matematiğime sıçayım hakkaten tenk yu arkadaşlar hepinize
0
🌸giamarie
(05.02.14)
Benim de önceki iş yerimde iki ikramiye vardı haziran ve aralık olarak.
Mayıs ayında ayrıldım. Haziran ikramiyesinin 5/6'sını, aralık ikramiyesinin 0/6'sını verirler diye tahmin ediyordum.

Haziran'ın ve Aralık'ın 5/12'sini ayrı ayrı verdiler, aynı hesaba geldi.
0
cakabo
(05.02.14)
500 alırsın.
0
camino real
(05.02.14)
(2)

excel sorusu..

asabi
selam herkese, excel ile ilgili bir sorum var..excel'de soldan sağa doğru tarihleri dizdim, en sol sütunda isim listesi var.. kişilerin geldiği günlerde isimlerinin tarih karşılığında 9+1 yazıyor. en sağda bir toplam almak istiyorum. 9+1'leri otomatik toplasın.. yani kişinin ayda kaç gün geldiğini o
selam herkese, excel ile ilgili bir sorum var..

excel'de soldan sağa doğru tarihleri dizdim, en sol sütunda isim listesi var.. kişilerin geldiği günlerde isimlerinin tarih karşılığında 9+1 yazıyor. en sağda bir toplam almak istiyorum. 9+1'leri otomatik toplasın.. yani kişinin ayda kaç gün geldiğini otomatik göreyim en sağda.. 9+1 yazması gerektiği için klasik toplama işlemini yapamadım. var mıdır böyle bir toplama işlemi.. 9+1 yerine "ABC" de yazsa kaç sütunda ABC yazdığını nasıl toplarız?
0
asabi
(05.02.14)
Açıkçası tam olarak anlayamadım ama örnek excel dosyası verirsen yapmaya çalışırım.
0
onexey
(05.02.14)
EĞERSAY formülü ile yapabilirsin.

=EĞERSAY(aralık;kriter)

=EĞERSAY(A2:A20;"9+1")
0
himmet dayi
(05.02.14)
(2)

Microsoft XP

metehan01
Merhabalar xp orijinal kasanın üstünde de serial var, elimde de cd'si de var. Ama yazılım sahtekarlığına maruz kalmış olabilirsiniz falan diye uyarı geliyor, tekrar cd key girebileceğim bir yer de bulamıyorum, xp cd'sini takınca onar seçeneği çıktı ama onarma olmadı. Şirket bilgisayarı olduğu için r
Merhabalar xp orijinal kasanın üstünde de serial var, elimde de cd'si de var. Ama yazılım sahtekarlığına maruz kalmış olabilirsiniz falan diye uyarı geliyor, tekrar cd key girebileceğim bir yer de bulamıyorum, xp cd'sini takınca onar seçeneği çıktı ama onarma olmadı.

Şirket bilgisayarı olduğu için remove wat falan da olmaz. Ne yapabilirim?

compumaster bak orijinal kullanıyorum! bi arkadaş bu tarz bi soruda microsoftta çalıştığımı biliyo musun? diye ayar verdiğini çok iyi hatırlıyorum :)
0
metehan01
(05.02.14)
himmet dayi
(05.02.14)
windows xp key changer diye arat. o şekilde değiştirebilmen lazım.
0
sutlu nescafe
(05.02.14)
(8)

Doğadaki Geometrik Cisimler

olmadı ki bir kullanıcı adım
Ödevim için doğadaki (beşeri veya değil fark etmeksizin) geometrik cisimlerin boyutlarını ve hacimlerini bulmam gerekiyor.Aklımda sadece iki şey var:Dünyadaki En Büyük BinalarOlimpik Bir HavuzAklınızda var mı hacmini ve/veya boyutlarını kolayca bulabileceğim geometrik cisimler/yapılar/varlıklar?Örne
Ödevim için doğadaki (beşeri veya değil fark etmeksizin) geometrik cisimlerin boyutlarını ve hacimlerini bulmam gerekiyor.

Aklımda sadece iki şey var:
Dünyadaki En Büyük Binalar
Olimpik Bir Havuz

Aklınızda var mı hacmini ve/veya boyutlarını kolayca bulabileceğim geometrik cisimler/yapılar/varlıklar?
Örneğin bir ders kitabının boyutlarını ve hacmini bile dahil edebilirim ödevime fakat çok basit olur düşüncesindeyim.

Teşekkürler şimdiden.

Bunları Biliyor Muydunuz?!
Hacim bakımından dünyanın en büyük yapısı Washington, ABD'de bulunmakla birlikte, hacmi olimpik bir havuzun hacminin 5320 katıdır.
0
olmadı ki bir kullanıcı adım
(04.02.14)
futbol statları olabilir.
gemi olabilir.
0
himmet dayi
(04.02.14)
piramitler olabilir
0
exlibris
(04.02.14)
belarus'ta düzgün çokyüzlü bir kütüphane var. şimdi araştırmadım da boyutlarını bulabilirseniz hacmini hesaplamak çok kolay:

www.google.com.tr
0
kül
(04.02.14)
denizalti olabilir karmasik yapisi var
0
cedex
(04.02.14)
sydney opera binası
0
golan trevize
(04.02.14)
gezegenler olur mu? venüsün hacmi 9.28×1011 km³ 0.815 yer imiş mesela.
0
leadzeppelin
(04.02.14)
doğa demişsin ama? insan yapımı şeyler kastedilmiyor o zaman.

dağlar olabilir.

edit: beşeriyi görmemişim.

araba modelleri seçebilirsin. boyutları kolayca bulunur.
0
ermanen
(04.02.14)
Beşeri olup olmaması önemli değil.
0
🌸olmadı ki bir kullanıcı adım
(04.02.14)
(4)

Klasik Ayakkabı

dahili meddah
Selam dostlarım;İşyerinde giymelik, sadece kumaş altında değil hatta genellikle kanvas/keten pantolon altında da giyebileceğim maksimum 200,00 TL'ye kadar ayakkabı almayı düşünüyorum.Şuraya bak,buraya bak diyeniniz var mı? Model önerseniz de olur.edit: şehir istanbul.
Selam dostlarım;

İşyerinde giymelik, sadece kumaş altında değil hatta genellikle kanvas/keten pantolon altında da giyebileceğim maksimum 200,00 TL'ye kadar ayakkabı almayı düşünüyorum.

Şuraya bak,buraya bak diyeniniz var mı? Model önerseniz de olur.

edit: şehir istanbul.
0
dahili meddah
(04.02.14)
dockers, timberland.
0
prinkipodelisi
(04.02.14)
inci de indirim vardı gayet uygun fiyatlar
0
Absinthe75c
(04.02.14)
www.ayakkabimodelleri.com

bunu öneririm. fiyatı 150 tl civarı.
0
himmet dayi
(04.02.14)
greyderde çok güzel ayakkabılar var. 120 tl ye bir tane aldım çok şık
0
safepassage
(04.02.14)
(4)

Facebook'uma kapak fotoğrafı arıyorum

Ranchoddas
kardeşlerim 35439 yıldır aynı kapak fotoğrafını kullanmaktan sıkıldım. değiştirmek için bikaç siteye baktım güzel fotoğraflar vardır diye ama bakıyorum hep herkeste olan resimler. (wallbase.cc'ye falan baktım.) bildiğiniz wallpaper sitesi veya güzel resimler bulunan siteler var mı ele ayağa düşmemiş
kardeşlerim 35439 yıldır aynı kapak fotoğrafını kullanmaktan sıkıldım. değiştirmek için bikaç siteye baktım güzel fotoğraflar vardır diye ama bakıyorum hep herkeste olan resimler. (wallbase.cc'ye falan baktım.) bildiğiniz wallpaper sitesi veya güzel resimler bulunan siteler var mı ele ayağa düşmemiş??

çok teşekkürler
0
Ranchoddas
(04.02.14)
nilmiye
(04.02.14)
www.google.com.tr

şunlardan birini yapabilirsin.
0
himmet dayi
(04.02.14)
cok sey hakkinda az sey bilen adam
(04.02.14)
benimki bu, binalar gözüküyor sadece

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net
0
utkucbkc
(04.02.14)
(2)

Icloud hesabım silindi :(

Mamutabi
Nasıl yapmışsam telefona yeni şifre belirlerken iki şifreyi de aynı yanlışlıkla girip ne olduğunu bilmediğim bir şifre yapmışım. denedim denedim bir türlü bulamadım iphonu kilitleyene kadar denedim. sonra itunes a bağlayıp fabrika ayarlarına geri döndürdüm. daha önce defalarca fabrika ayarlarına ger
Nasıl yapmışsam telefona yeni şifre belirlerken iki şifreyi de aynı yanlışlıkla girip ne olduğunu bilmediğim bir şifre yapmışım. denedim denedim bir türlü bulamadım iphonu kilitleyene kadar denedim. sonra itunes a bağlayıp fabrika ayarlarına geri döndürdüm. daha önce defalarca fabrika ayarlarına geri döndürüp iclouddan yüklediğim verilerim bu sefer gelmedi. icloud birden boşalmış neden anlamadım. çok önemli şeylerim vardı içinde bunu kurtarmanın yolu yok mu acaba? yedeklediğim bilgisayara da yakın bir zaman da format attığım için yedekler gitti. tek çare i cloud ama o da birden bomboş olmuş. çaresiz ve mutsuzum.
0
Mamutabi
(04.02.14)
www.icloud.com

buradan mı baktınız? eğer buradan bakmadıysanız bunu da bir kontrol edin. burası da boşsa maalesef hiçbir çare kalmıyor.
0
himmet dayi
(04.02.14)
Evet iradan dankontrol ettim bombos. Ama imkansiz 5gb alan dolmusdu daha gecengun...
0
🌸Mamutabi
(04.02.14)
(4)

iphone 5

CC
Arkadaşlar şimdiki kullandığım telefondan gına geldi artık sürekli bozulup duruyor ve iphone'ları araştırıyorum fakat gözden kaçırma olasılığım olmasına karşın bilen ya da tecrübe eden varsa iphone 5 en uygun fiyata nereden bulunabilir?
Arkadaşlar şimdiki kullandığım telefondan gına geldi artık sürekli bozulup duruyor ve iphone'ları araştırıyorum fakat gözden kaçırma olasılığım olmasına karşın bilen ya da tecrübe eden varsa iphone 5 en uygun fiyata nereden bulunabilir?
0
CC
(04.02.14)
donanımhaber ikinci el
piyasa fiyatına bakacaksan gittigidiyor'a bak
0
zombie0
(04.02.14)
Donanımhaberde millet uçmuş ikinci elçileri gez daha temiz ve güvenilir bulursun.
0
optum kib bye
(04.02.14)
istanbul bilişimde ucuz olabilir ama istanbul bilişim garantiyi kendisi veriyor. keza doğubankta falan da ucuza bulursun ama pasaport kaydı imei kopyalama gibi olasılıklar olabilir. bunun dışında vatanı hafta sonları takip et yakalarsın indirim. en azından genel fiyattan daha ucuz olur vatanda. appleın kendi sitesine de bakabilirsin.
0
fikir muhendisi fikri
(04.02.14)
apple'ın kendi sitesinde iphone 5 yok artık. 4s, 5c ve 5s satılıyor sadece.
0
himmet dayi
(04.02.14)
(7)

d&r'ın internet sitesinden alışveriş yapacağım. Kullanan oldu mu?

eurhka
Güven konusu geçtim, 160 liralık bi kulaklık, teslim sıkıntısı veya herhangi başka bi sıkıntısı var mmıdır?Hepsiburada mağdurları gibi olmak istemiyorum
Güven konusu geçtim, 160 liralık bi kulaklık, teslim sıkıntısı veya herhangi başka bi sıkıntısı var mmıdır?

Hepsiburada mağdurları gibi olmak istemiyorum
0
eurhka
(04.02.14)
Daha yeni 150 liralık kitap aldım, sıkıntı yok.
0
redeath
(04.02.14)
Ben hiç tavsiye etmem d&r'ı ne zaman tedarik eder ne zaman gönderir belli değil. Sipariş ile ilgili bilgi almak için müşteri hizmetlerini aradığınızda canından bezmiş insanlarla konuşuyor, sorununuza çözüm bulamıyorsunuz.

İade etmek istediniz diyelim, o da apayrı bir macera.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Özellikle dışarıdan temin edebileceğiniz ürünler için D&R'dan online alışveriş yapmamak gerek bana göre.
0
kobretti
(04.02.14)
Azcik kargo suresi sikintili

Temin asamasinda 4 gun geciyor kargoda da 3 gun oluyor 10 gun. 7 degil 10. 3 gun de islem askida oyle bekliyor.
Ama geliyor.

Himmet abeye katiliyorum, benim kitaplarim da hep havali pakette gelir. Kirilacak esya muamelediyle.
0
cecilia
(04.02.14)
ben de kitap almıştım, kitaba bile kırılacak ürün gibi paket yapıp göndermişlerdi. memnun kaldım.
0
himmet dayi
(04.02.14)
kulaklık da kitap da aldım. stokta varsa hemen gönderiyorlar.
son kitap alımımda kitapları kabarcıklı poşete koymamışlar, biri bayaa yıpranmış, iade ettim. ama kulaklığı bayaa sarmalamışlardı diye hatırlıyorum.
0
manuel mandalina
(04.02.14)
bir tane kitap için d&r'da cebelleşmediğim insan kalmadı. hiç tavsiye etmiyorum.
0
nick konusunda kararsizim
(04.02.14)
aldığınız kitaplar türüne göre 1-3 gün arası teslim ediliyor. onun dışında hiç bir ürün için kefil olmam. aldığım kitapların tamamı belirttiğim sürede teslim edildi. elektronik eşya, hobi ürünleri, kutulu oyunlar falan 5 günün üzerine çıktığı oluyor...
0
synche
(04.02.14)
(7)

FB hesabını mı silmiş

dahinnotha
selamlar,bi arkadaşımın FB profili görünmüyor, mesajlar kısmında ismi var fakat tıklanmıyor, profil resmi de yok. dondurmuş mu yoksa hesabını tamamen silmiş yoksa beni mi engellemiş? arama kısmında da görülmüyor ya da profiln linkine gidince aradığınız sayfa yok diyor. arkadaş olmadığımız başka bir
selamlar,

bi arkadaşımın FB profili görünmüyor, mesajlar kısmında ismi var fakat tıklanmıyor, profil resmi de yok.

dondurmuş mu yoksa hesabını tamamen silmiş yoksa beni mi engellemiş?
arama kısmında da görülmüyor ya da profiln linkine gidince aradığınız sayfa yok diyor.
arkadaş olmadığımız başka bir hesaptan girince de hiç bir sonuç çıkmıyor.
0
dahinnotha
(04.02.14)
E artık hiçbi yerden çıkmıyosa dondurmuştur. Kendi arkadaş listenize bakın, orada da ismi duruyor kendisi yoksa, dondurmuştur muhtemelen. Dondurduğunu mu tamamen mi kapattığını bi bakışla o şekilde anlayamazsınız. İki üç hafta sonra tamamen silinirse, tamamen kapatmıştır demektir.
0
pandispanya
(04.02.14)
evet, hesabını dondurmuş. başka bir profilden kontrol etmemiş olmasaydın engellemiş olabilir diyecektim. ama durum bu.
0
himmet dayi
(04.02.14)
Engellemiş olabilir. Eğer baktığınız diğer hesapta o arkadaşınız ekli olduğu halde görünmüyorsa, dondurmuş olabilir.

Ama, eğer ekli değilse diğer hesapta belki aramalara kapalıdır. O yüzden de çıkmayabilir. Muamma bi durum.
0
barbara herhalde barbara manken olan
(04.02.14)
dondurmuş ya da silmiş. ben de geçen gün bakmıştım böyle birine.

edit: arkadaş listene girdiğinde ismi yazıyorsa tıkla, bu hesap donduruldu diye uyarı çıkıyor.
0
instant crush
(04.02.14)
facebookunu dondurunca böyle oluyor. kapatmaya çalıştım beceremedim hala lisetelerde adım görünüyormuş sondursam bile.
seni engellemiş olsaydı asla adını sanını göremezin.
0
rubiks cube
(04.02.14)
Engellemiş arkadaşım var tam tersi adi sanı gozukuyor yahu. Ama tiklanmiyor isminin ustune. Siyah bi sekilde duruyo ismi. Engellemis megersem. gozukuyo yani engellediginde de.
0
barbara herhalde barbara manken olan
(04.02.14)
instant crush'un dediği gibi dondurulmuştur diye uyarı çıkıyor bende. engellemek için herhangi bir nedeni yok benimkinin. dondurmuş demekki.
0
🌸dahinnotha
(04.02.14)
(1)

Nokia Lumia Soundhound Sorunu

mavi karanlik
Lumia 720 telefonumla kulaklıkla şarkı dinlerken hem Shazam hem Soundhound şarkıyı bulamıyor/okumuyor. Sebebi nedir telefonun kendi özelliği mi öyle, kulaklıkla dinleyince bulmuyor mu?
Lumia 720 telefonumla kulaklıkla şarkı dinlerken hem Shazam hem Soundhound şarkıyı bulamıyor/okumuyor. Sebebi nedir telefonun kendi özelliği mi öyle, kulaklıkla dinleyince bulmuyor mu?
0
mavi karanlik
(04.02.14)
Kulaklık orijinal kulaklık mı ve mikrofonu var mı?

kulaklık taktığında telefonun mikrofonu devre dışı kalır ve kulaklıktaki mikrofon devreye girer. orijinal kulaklık değilse ya da mikrofon yoksa böyle bir problem olabilir.
0
himmet dayi
(04.02.14)
(2)

Laptop tavsiyesi

heartwork
13,3 inch veya daha az, hafif-ince, fiyat olarak çok pahalı olmayan bir laptop arayışı içindeyim. param olsa hiç düşünmeden macbook air alacağım ama maalesef. var mı tavsiyeleriniz?
13,3 inch veya daha az, hafif-ince, fiyat olarak çok pahalı olmayan bir laptop arayışı içindeyim. param olsa hiç düşünmeden macbook air alacağım ama maalesef. var mı tavsiyeleriniz?
0
heartwork
(04.02.14)
model araştırması yapmak için çok vaktim yok ama iyi olan markaları sıralıyorum.

1) Toshiba
2) Sony VAIO
3) Asus

Bunlar arasından bütçene ve isteklerine uygun bir model bulursan al.
0
himmet dayi
(04.02.14)
lenovo thinkpad x60 veya x60s aradığın laptop. işlemcileri core2duo ona rağmen küçücük laptopun hızına şaşarsın. yalnız sıfırı satılmıyordur artık

edit : şu www.sahibinden.com güzel mesela 300 liraya bırakırsa alabilirsin
0
zombie0
(04.02.14)
(2)

iphone uygulama alımı iptali

uyutulan yogurt
arkadaşlar bi uygulama almıştım eğer iptal etmezsem her ay belli bir miktar kesileceğini söylemişti apple store. bunu nasıl iptal edebilirim. (telefon 5s ios 7 )
arkadaşlar bi uygulama almıştım eğer iptal etmezsem her ay belli bir miktar kesileceğini söylemişti apple store. bunu nasıl iptal edebilirim. (telefon 5s ios 7 )
0
uyutulan yogurt
(04.02.14)
lumosity
0
🌸uyutulan yogurt
(04.02.14)
help.lumosity.com

Turning auto-renewal off:

Login to your subscribed account.
Click on your name in the upper righthand corner of the homepage to open a dropdown menu.
Choose "Account" to access your Account Pages.
Look for a "Billing Information" section. (If you do NOT see a "Billing Information" section, auto-renewal is already off!)
Click "Manage Billing"
Click "Cancel Auto-Renewal"
Confirm by clicking "Cancel Auto-Renewal" again at the bottom of the page
Choose a reason for cancellation, then confirm one final time by clicking "Cancel Auto-Renewal."

ingilizce yoksa çevirebilirim.
0
himmet dayi
(04.02.14)
(7)

Tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi

leper messiah
Böyle bir yasa konuşuluyor malumunuz.Herkese mi? Adam kesen de mi azami 5 yıl yatacak?Demokratikleşmeyle ne alakası var bunun?
Böyle bir yasa konuşuluyor malumunuz.

Herkese mi? Adam kesen de mi azami 5 yıl yatacak?

Demokratikleşmeyle ne alakası var bunun?
0
leper messiah
(04.02.14)
tutukluluk ve hükümlülük farklı iki kavram. bahsedilen şey, yargılama aşamasında yani henüz hakkındaki hüküm kesinleşmemişken yatacağı azami süre.
0
arma aski
(04.02.14)
5 yıldan yattıktan sonra hala hüküm giymemişler ise tutuksuz yargılanacaklar yani otomatikman?
0
🌸leper messiah
(04.02.14)
yasalaşırsa evet öyle. zaten ideal bir yargı sisteminde bir yargılamanın 5 yıl devam etmemesi gerekir. bir insanın -hakkında kuvvetli suç şüphesi olsa bile- suçluluğu ispatlanmadan çok çok uzun yıllar cezaevinde kalması pek adil bir durum değil.

tabi düzenlemenin amacı çok başka o ayrı.
0
arma aski
(04.02.14)
evet, onu da sorayım, ne amaçla?
0
🌸leper messiah
(04.02.14)
ergenekon, balyoz ve buna benzer davalarda sonradan üretildiği sabit olan pek çok delil var. hükümet-cemaat geriliminden sonra gördük ki, hükümet bu davaların arkasında durmuyor artık. zira başbakan zamanında bu davaların savcısı olarak görmüştü kendisini. ama şimdiki konuşmaları çok farklı.

bu da şu anlama geliyor, bu davalar ve ayrıca kck davaları cemaat temelli operasyonlar ve yargılamalardı. böylece sonuçlanmayan davalar için 5 yıldan fazla yatanların serbest kalması, kesinleşenler için de yeniden yargılama yapılması yoluna gidilmeye çalışılıyor. özel yetkili mahkemelerin kaldırılması da yine aynı gerilimin sonucu.

tabi bu benim kendi düşüncem. bu noktada subjektif bir değerlendirme olduğu için ilk sorunuz kadar kesin bir cevap olarak kabul etmeyin :)
0
arma aski
(04.02.14)
Ergenekon ve Balyoz davaları cemaatin bir komplosu. Biz bunu en başından söyledik de kimse inanmadı. Şimdi akp'liler söyleyince millet "haa tamam o zaman" diyor. Asıl amaç da cemaat yüzünden tutuklu olan kişilerin tutukluluk hallerinin bitmesi. Yani cemaat'e bir gol atmak.
0
himmet dayi
(04.02.14)
Benim anlamadığım şu; -takip edemedim bu konuyu- bu 5 yıl tutukluluk süresi sınırı terör kapsamındaki suçlar için getirildi değil mi? Yoksa agir ceza kapsamına giren suçlarda zaten azami 5 yıl sınırı vardı (tutukluluk 2 yıl+ zorunlu hallerde 3 yıl daha) o zaman böyle bir düzenlemenin getirilmesi @himmet dayı'nın teorisini doğruluyor bence de.
0
sistem enkazı
(04.02.14)
(4)

Türk Telekom hakkında suç duyurusu yapabilir miyim?

cemlemikonusuyorsun
İnternet kutumuzu aylardır bağlamıyolar. Öğrenci adamım, internet kafelerde, okulda sürtmekten bıktım. Yapableceğim ne var? Cidden doruk noktasına geld artık
İnternet kutumuzu aylardır bağlamıyolar. Öğrenci adamım, internet kafelerde, okulda sürtmekten bıktım. Yapableceğim ne var?

Cidden doruk noktasına geld artık
0
cemlemikonusuyorsun
(04.02.14)
www.sikayetvar.com

Burada şansınızı deneyin derim ben.
0
dalessandro
(04.02.14)
bimeri deneyin.
kesin çalışıyor
0
Absinthe75c
(04.02.14)
Ortada bir suç olmadığı için suç duyurusu da yapamazsın. "Superonline'a gideceğim, benim üyeliğimi iptal edin, 1 aydır bağlamıyorsunuz" de. Hemen gelip bağlasınlar. Bağlamazlarsa geç.
0
himmet dayi
(04.02.14)
Şikayet varı denedim. Sonuç yok. Oturduğum konumdan dolayı superonline veya başka bir internet altyapısı yol
0
🌸cemlemikonusuyorsun
(04.02.14)
(2)

bilgisayardaki ses dan dan

dedalus
iyi geceler arkadaslar. bilgisayarda sık sık hata sesi geliyor. hem de calismama devam edebildigim halde. her sey yolunda gorunuyor fakat 5-6 sn. dan dan dan diye tarif edebildigim ses geliyor. asagidaki linkte sorunumu tam olarak yasamis ve anlatmis birisi. yardimlarinizi bekliyorum.http://www.frmt
iyi geceler arkadaslar. bilgisayarda sık sık hata sesi geliyor. hem de calismama devam edebildigim halde. her sey yolunda gorunuyor fakat 5-6 sn. dan dan dan diye tarif edebildigim ses geliyor. asagidaki linkte sorunumu tam olarak yasamis ve anlatmis birisi. yardimlarinizi bekliyorum.

www.frmtr.com
0
dedalus
(04.02.14)
hiçbir şey yapmadan mı geliyor, yoksa bir işlem yaptığında farklı bir ses mi geliyor? Windows sesleri karışmış olabilir.
0
himmet dayi
(04.02.14)
bir şey izliyorum ya da okuyorum. fareyi oynattığım anda 5-6 sn. süren ses başlıyor. sonra susuyor. sonra kafası esince bir daha geliyor ses. ama ekranda çalışıyor da olsam geliyor ses, masaüstü boşta açık dururken de.
0
🌸dedalus
(05.02.14)
(1)

İpad dn silinen rsimler geri getirilebiliyormu?

poseidon1
Albümden klasör oluşturup kopyaladım sonra ana klaörden sileyim dedim yanlışlıkla heryerden sil seçeneğine dkundum hepsi uçtu. Geri getirmenin bir yolu varmı?
Albümden klasör oluşturup kopyaladım sonra ana klaörden sileyim dedim yanlışlıkla heryerden sil seçeneğine dkundum hepsi uçtu. Geri getirmenin bir yolu varmı?
0
poseidon1
(03.02.14)
fotoğraflar varken bilgisayara ya da icloud'a yedeklediyseniz yedekten geri yükleme yapınca gelir.
0
himmet dayi
(04.02.14)
(1)

Noter araç satış işlemleri

veilofsin
Aracımı satacağım, borcu yoktur falan filan gibi saçma evraklar istenmiyor değil mi ? Ruhsatı götürsem yeter heralde
Aracımı satacağım, borcu yoktur falan filan gibi saçma evraklar istenmiyor değil mi ? Ruhsatı götürsem yeter heralde
0
veilofsin
(03.02.14)
ruhsat yeter. plakadan çıkıyor zaten o bilgiler.
0
himmet dayi
(03.02.14)
(3)

ayakkabı önerisi

Kamyoncunun vitesi
yeni ayakkabı alacağım da spor olmasını pek istemiyorum. ilk başta new balance diye düşünmüştüm ama o hem spora kaçıyor hem de pek dayanmaz gibi geliyor bana. önerebileceğiniz marka/model var mı, veya new balance hakkında bir şeyler de ekleyebilirsiniz.erkeğim.
yeni ayakkabı alacağım da spor olmasını pek istemiyorum. ilk başta new balance diye düşünmüştüm ama o hem spora kaçıyor hem de pek dayanmaz gibi geliyor bana. önerebileceğiniz marka/model var mı, veya new balance hakkında bir şeyler de ekleyebilirsiniz.

erkeğim.
0
Kamyoncunun vitesi
(03.02.14)
spor olmasın dediğin için şunu öneriyorum:

www.ayakkabimodelleri.com

her şeyin altına gidiyor. kot, gabardin, şort...
0
himmet dayi
(03.02.14)
inci'de guzel klasik spor modeller bulabilirsin.
0
modlar bu benim feykim silebilirsiniz
(03.02.14)
fred perry alabilirsin.
0
ekaterina
(03.02.14)
(2)

iki mouse'u karşılaştıralım

supergirl
1) http://www.hepsiburada.com/liste/fg-tech-entrada-bluetrack-kablosuz-24-ghz-1000dpi-nano-alicili-mouse/productDetails.aspx?productId=bd302464&categoryId=52&SKU=BD302464&utm_source=mailcampaings&utm_medium=mail&utm_campaign=xhba_sepet&mid=a_sepet#Gorseller2) http://www.hepsiburada.com/liste/a4-tech
1) www.hepsiburada.com

2) www.hepsiburada.com

başka öneri varsa da alırım. gündelik kullanım için lazım.
biri v track diyor öteki f track? ikisi de her yüzeyde çalışırız diyor? anlamadım. bilen varsa aydınlatsın, merak ettim.

* fiyat bu civar olmalı. 30 liraya bile çıkamam.
* en önemli şey, elime oturması. ikinci önemli şey de tıkladığımda hayvan gibi ses çıkarmaması...

şimdiye kadar hep kablolu kullanıyordum. hep oraya buraya çarpmaktan bozuldu.

bonus: klavye mouse setlerinden alsam birini başka bilgisayarda kullanamıyorum di mi? öteki laptopun da klavyesi bozuldu malum...
0
supergirl
(03.02.14)
a4'dan şaşma. microsoft mouse'ları da güzel olabiliyor.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(03.02.14)
illa ikisinden biri olacaksa a4,

ama ben aşağıdakini öneririm. kullanıyorum, süper.

www.hepsiburada.com

kullanacağın klavye mouse setinin tek bir alıcısı varsa ayrı yerlerde kullanılmaz.

ekleme: bak bir de şöyle bir şey var. çok hesaplı. laptop çantasına ihtiyacın varsa kaçırma derim.

www.hepsiburada.com
0
himmet dayi
(03.02.14)
(10)

yurttan atıldım!

herkes sevsin beni
Arkadaşlar 31 Ocak'ta yurt aidatını sistemdeki bi arıza nedeniyle çoğu kişi gibi yatıramadım. Süre uzatılacak diyorlar, ama uzatılmazsa ne yapıcam ben? Sağlık raporu alınırsa mazeret oluyormuş sanırım. Nasıl alabilirim ne olur yardım edin babam beni ÖLDÜRÜR atılırsam yurttan.
Arkadaşlar 31 Ocak'ta yurt aidatını sistemdeki bi arıza nedeniyle çoğu kişi gibi yatıramadım. Süre uzatılacak diyorlar, ama uzatılmazsa ne yapıcam ben? Sağlık raporu alınırsa mazeret oluyormuş sanırım. Nasıl alabilirim ne olur yardım edin babam beni ÖLDÜRÜR atılırsam yurttan.
0
herkes sevsin beni
(03.02.14)
sistemdeki arıza nedeniyle atılamazsın. yatırma imkanı sağlarlar.

tabii olay dediğin gibiyse.
0
sen git ben geliyorum
(03.02.14)
Yardım edin evdekiler beni öldürür eskişehir'de doktor tanıdığı olan yok mu
0
🌸herkes sevsin beni
(03.02.14)
Ben tatildeyim şu anda o yüzden anonsu duyma imkanım yoktu. Acındırma amaçlı söylemiyorum ama depresyon tanısı koydular bana ve intihar etmek istiyorum şu an ne olur yardım edin
0
🌸herkes sevsin beni
(03.02.14)
Aileme söylemeyecektim ama bi şekilde öğrendiler tanı konalı da 2 ay oldu, 2 aydır da prozac kullanıyorum.
0
🌸herkes sevsin beni
(03.02.14)
lütfen sakin ol önce. ailene anlatsana durumu? sistem arızalıydı parayı yatıramadım, aha para burada. yatırmadığım için problem çıkabilir bana yardım edin diye babana söyle. niye bu kadar panik yaptın?
0
himmet dayi
(03.02.14)
Biri bana sağlık raporu yazsın eskişehir ya da çevre illerden olması fark etmez bütün paramı verebilirim
0
🌸herkes sevsin beni
(03.02.14)
ilk önce panik yapma. yurttan atılma gibi bir durumun yok. ayrıca sorumlulukların varken tatile çıkmaman gerek. tatile çıkacaksan da yapman gerekenleri hallettikten sonra tatile çıkmalısın. o yüzden tatilini biraz erken bitir ya da ara ver ve hemen yurt müdürlüğüne mi gidersin, nereye gidersin bilemem. durumu anlat, netlik kazandır, ne yapman gerektiğini öğren.

hemen depresyondayım, intihar etmek istiyorum demek yerine, sorumluluklarını yerine getir.
0
1tam1ayran
(03.02.14)
Siz linç etmeye insan arıyorsunuz. Tatildeyim diyorsam sömestrdayım. Bu kadar acımasız olmayın yeter.
0
🌸herkes sevsin beni
(03.02.14)
arkadaş sanırsın ki kanser hastasısın
ühü ühü ergen bunalımında,

tatile giderken depresyon yok, yurt parası ödemeye gelince depresyon.

Prozacmış, prozacı ben şeker diye alıyordum bir dönem, bonibon al daha çok işe yarar.
0
cruseo
(03.02.14)
olm sakin ol amk. bir şey olmaz rahat ol abartma, panik yapmışsın anlıyorum ama gerek yok gerçekten. yurttan atılmak falan da öyle kolay değil. yurdun telefonu yok mu? ara yönetimi sakin sakin anlat derdini, bir şekilde çözülür. buraya yazacağına da git aile hekimine ona da sakin sakin anlat derdini rapor iste. insansa yazar. bu kafayla kimse dinlemez derdini.
0
yakuza123
(03.02.14)
(3)

tan(x)=0,6

123456
tan(x)=0,6 yazmış yanına 31° demiş.tan(x)=0,1 yazmış yanına 6° demiş. Nasıl oluyor, nasıl yapmış?
tan(x)=0,6 yazmış yanına 31° demiş.
tan(x)=0,1 yazmış yanına 6° demiş. Nasıl oluyor, nasıl yapmış?
0
123456
(03.02.14)
teşekkür ederim, anlattığınız gibiymiş. eğimin yüzde kaç olduğunu nasıl öğreniyoruz? fikriniz var mı?
0
🌸123456
(03.02.14)
eğim 0,6 işte. 6/10 yani %60
aşağıdaki için de %10
0
himmet dayi
(03.02.14)
@üşüdüm üstümü örtsene hande cevap olarak @Simrug ve @himmet dayı'nın anlattıklarıydı tam olarak aradığım. Teşekkür ederim :)
0
🌸123456
(03.02.14)
(6)

gitsem mi gitmesem mi

isildur
bugün vizesi 17 sözlüsü 25 finali 9 olan bi dersin bütü var okul çok ön planda değil gideyim mi lan sınava yoksa hiç gerek yok mu böyle işlere?
bugün vizesi 17 sözlüsü 25 finali 9 olan bi dersin bütü var okul çok ön planda değil gideyim mi lan sınava yoksa hiç gerek yok mu böyle işlere?
0
isildur
(03.02.14)
git lan deli manyağ
0
[silinmiş]
(03.02.14)
Nereye gidiyon mk, yat uyu.
0
yazgisiz infaz
(03.02.14)
bir şey kaybetmezsin. git mutlaka.
0
sen git ben geliyorum
(03.02.14)
Bütünlemede aldığın not sadece final notu yerine geçecekse o ortalama zor yükselir gibi geldi bana. Dönem içi bu kadar kötü performansa bütünlemeye girip 100 almayacağını tahmin ediyorum, yani gitmeyebilirsin.
0
nimberjack
(03.02.14)
git bence de. bütüne gitmedim diye iki dersi tek başıma almıştım alttan. herkes geçti lan.
0
himmet dayi
(03.02.14)
gittim yine kaldım boşuna yoruldum oğlum.
0
🌸isildur
(12.02.14)
(3)

Uzak masaüstü bağlantıda copy paste

jamalbsf
Selam arkadaşlar. Kendi bilgisayarımda açık olan excel dosyasından kopyaladığım bir yazıyı uzak masaüstü ile bağlandığım bilgisayarda bir yere yapıştıramıyorum. Bunun bir yolu var mı ?
Selam arkadaşlar. Kendi bilgisayarımda açık olan excel dosyasından kopyaladığım bir yazıyı uzak masaüstü ile bağlandığım bilgisayarda bir yere yapıştıramıyorum. Bunun bir yolu var mı ?
0
jamalbsf
(03.02.14)
var. uzak masaüstüne bağlanırken seçenekler>yerel kaynaklar> Diğer bölümünden sürücüleri işaretleyin. kopyalama yapıştırma yapmanıza izin verir.
0
Era
(03.02.14)
Era'nın dediği olmaz ise direk excel dosyasını kopyala yapıştır ile uzak bilgisayara gönderin, istediğiniz işlemi oradan yapın. excel'den excel'e yapıtırmak istediğinizde excel kaynak olarak aynı bilgisayardaki seçili hücreleri arar, olmadığı için yapıştıramaz.

Era sanırım dosya kopyalamaktan bahsediyor. Onun için o seçenekleri etkinleştirmeye gerek yok, zaten dosya kopyalama yapılır iki bilgisayar arasında.

bende Era'nın bahsettiği şeyler işaretli değil ama ctrl+c ctrl+v komutları iki bilgisayar arasında çalışıyor.
0
himmet dayi
(03.02.14)
ben de şimdi farkettim onlar işaretli olmadan excelden excele kopyalama yapabiliyormuş. fakat işaretlenmeden dosya kopyalamama izin vermiyor.
0
Era
(03.02.14)
(4)

windows 8-Autocad

karamell
Autocad 2011 yüklemeye çalışıyorum da yüklenmiyor. Nasıl çözeriz bu sorunu? Ya da çözebilir miyiz?
Autocad 2011 yüklemeye çalışıyorum da yüklenmiyor. Nasıl çözeriz bu sorunu? Ya da çözebilir miyiz?
0
karamell
(03.02.14)
Ben şu an araştırıyorum da, nasıl bir hata veriyor, onu da belirtebilirsen yardımcı olur.
0
himmet dayi
(03.02.14)
bu sisteme bu program yüklenemez gibi bi hata veriyo?
0
🌸karamell
(03.02.14)
şu an için autoCAD 2013 dahi windows8 destekli değil maalesef. ama alternatif yöntemleri denemek gerekiyor.

1. Net Framework 3.5 ve 4 yüklü olsun öncelikle.
2. Setup.exe'yi Uyumluluk modunda çalıştırıp deneyin. (winXP ya da Win7 olabilir)
0
himmet dayi
(03.02.14)
1. windows 8 destekli olmayabilir.
2. 64 bit programı 32 bit sisteme yüklemeye çalışıyor olabilirsin.

acad2014 var bunun için onu temin et yetkili satıcından.
0
ozdek
(03.02.14)
(7)

macbook sorusu

fikir muhendisi fikri
hali hazırda bi tane macbookum var zaten bi tanede sony vaio var. ama core2 duo 250 gb hdd li eski model macbook gördüm bi yerde. teşhir ürünü falan olabilir emin değilim sormadım. 1400 lira fiyatı var. alınır mı lan bu? kendime hakim olamıyorum alacağım sanırım. teşhir olmasını da hesaba katın lütf
hali hazırda bi tane macbookum var zaten bi tanede sony vaio var. ama core2 duo 250 gb hdd li eski model macbook gördüm bi yerde. teşhir ürünü falan olabilir emin değilim sormadım. 1400 lira fiyatı var. alınır mı lan bu? kendime hakim olamıyorum alacağım sanırım. teşhir olmasını da hesaba katın lütfen.
0
fikir muhendisi fikri
(03.02.14)
Kusura bakma ama core2 duo 250 gb hdd'li bir makineye 1400 TL vereceğine göre koskoca bir çılgın olmalısın. Arkadaş uyan, i5'leri i7'leri o fiyatlara satıyorlar. Vaio olması da hiç bişiyi değiştirmiyor. Git Lenovo makine al aynı fiyata hayvan gibi konfigrasyon farkı olur arada. sabah akşam bana dua edersin.
0
Brahman
(03.02.14)
alınır. benim kullandığım makine büyük ihtimalle macbookpro 4 gb'ramlı olması lazım onun. eğer kullanılmadıysa, alınır. Ben 1 ara ikinci elinide arkadaşıma almak istemiştim. İkinci elleri bile o fiyatlardaydı. Ama doların artışını göz önünde bulundurarak şu sırada ihtiyacın yok gibi ama, ihtiyacı olan birisi için kaçmazdı bence. yani ben olsam alırdım.

onun dışında makinadan da çok memnunum.
zaten bu konu hakkında konuşmaya pek gerek yok, zaten osx kullanıcısıymışsınız ama, onun dışında şimdiye kadar benim kullanıpda kaldırmadığı tek atraksiyon dota2 oldu.
0
mete kudur
(03.02.14)
alınmaz
0
himmet dayi
(03.02.14)
lenovo sevmiyorum ben müdür sağol. aşırı dandik geliyor bana. zaten adamlarla da kapıştım 5 ay önce şu popüler bilgisayarları yüzünden z580 mi ne. iade ettim. yerine 1100 liraya 3.nesil i5 işlemcili vaio aldım. gayet memnunum. apple cihazları düşünmen lazım core2 duo cihazları değil. stabil çalışır sonuçta.

mete; ihtiyacım yok cidden ama ne bileyim şeytan dürtüyor.

himmet neden alınmaz dayı onu da bi şey etseydin ya la.
0
🌸fikir muhendisi fikri
(03.02.14)
hemen ekleyeyim. halihazırda bir macbook'un olduğu için bu cihaz sana ek bir şey getirmeyecek. i7'li yeni bir macbook pro olsa alınır derdim (fiyatı iki katı dahi olsa) ama zaten hem bir mac hem de bir pc'ye sahip olduğun için 1400 lirayı boşu boşuna harcamak olur yapacağın. bence gerek yok.

ekleme: hatta bence tablet yoksa ipad air al bi tane.
0
himmet dayi
(03.02.14)
1400 liraya alınmaz. o özelliklerde windowslu bir notebook 500-600 eder. illa işletim sistemiyse istediğin normal bir laptopa hackintosh kurarsın.
0
zombie0
(03.02.14)
temiz 2. el macbook pro alırsın late 2011 civarı. 1400-1600 lira arası fiyata bulunuyor sahibinden'de falan. sorun çıkmaz. alma ama 1400'e cure2 duo alet.
0
hjarteblod
(03.02.14)
(13)

Excel ile ilgili muhtemelen kolay bir sorun için tavsiye

edip
Linki aşağıya koydum göz atmak isteyen olursa diye. 10000 satırlık bir excel dosyası, üniversitelerin lisans için öğrenci seçme bilgilerini içeriyor. Yapmak istediğim kırmızı ile yazılmış olan üniversite isimlerini diğer satırların sağına yazacak bir yöntem, yani onlarca kez kopyala yapıştır yapmama
Linki aşağıya koydum göz atmak isteyen olursa diye. 10000 satırlık bir excel dosyası, üniversitelerin lisans için öğrenci seçme bilgilerini içeriyor.
Yapmak istediğim kırmızı ile yazılmış olan üniversite isimlerini diğer satırların sağına yazacak bir yöntem, yani onlarca kez kopyala yapıştır yapmamak için. Fotoğraf da ekledim, ordaki V sütününa kırmızı üniversite isimleri ile doldurmak istiyorum. bu işi klavye hamallığı yapmadan nasıl kotarablirim?
Excel Dosyası
docs.google.com
0
edip
(03.02.14)
dosyayı açamadım da renk filtresi işini görmüyor mu?
0
zahmet
(03.02.14)
şimdi renk filtrelemesi yapsam da asıl hedefim; filtreleme yaptığımda misal "mf-2" seçtiğimde yan tarafta üniversitelere de ulaşabilmek.
0
🌸edip
(03.02.14)
duyurudaki 3 excel canavarına meşaz attım bu soruyu, birinden biri cevap verir ama yarın da kontrol edin cevapları...

bibip: tüylerim tikenni tel oldu lan! nası bi ülke bu bööle!!! helal size aslanlar!!!
0
compadrito
(03.02.14)
compadrito'nun mesajı üzerine geldim. dosyayı indirip inceliyorum. biraz zaman alabilir ama cevap vereceğim. umarım yaparım.

edit 1: sanırım şunun gibi bir şey istiyorsun değil mi? Yanlış yapmayalım.

i.imgur.com

bir de şunu sorayım; balık tutmayı mı öğreteyim, balık mı tutayım :D

çünkü makro ile yapacağım. sorgulama komutunda da kırmızı renk farkını kullanacağım.
0
himmet dayi
(03.02.14)
Bizi bugün burada compadrito tek bir amaçla topladı.
Şöyle ki:
1. Tüm tabloyu seçeceksiniz.
2. Data veya veri kısmına gideceksiniz.
3. Orada Filtre veya Filter kısmını seçeceksiniz.
4. Filtre geldiğinde, oradaki oka basınca Filter by Color veya Renge Göre Fİltrele seçeneği olacak.
5. Kırmızı rengi seçeceksiniz.
6. Voila

(Tablonun bir kopyasını çıkarın ve kopyada işlem yapın ki kafanız karışmasın, sonra geri alma sıkıntısı olmasın)
0
aychovsky
(03.02.14)
3 uzmandan(!) biri olarak çözümü mail attım :)
0
cakabo
(03.02.14)
@himmet dayi Teşekkürler @zahmet şimdi halleti. Umarım yormamışımdır yok yere.
@cakabo seninki de tam istediğim şey olmuş teşekkürler.
0
🌸edip
(03.02.14)
@aychovsky

bu yöntemle sadece kırmızı ile yazılı satırlar kalır ama. amaç o değil ki.
0
himmet dayi
(03.02.14)
oğlum nasıl yaptınız merak ettim :D

yoksa oturacam 2 saat kod yazmakla uğraşacam.
0
himmet dayi
(03.02.14)
Aşağıda kalan satırları silerek istediğim listeyi elde etmiş olurum. 150 üniversite varsa, İlk 150'de listeler halinde üniversiteler olacak, sonrasındakileri tutup silebilirim.

Edit: Obavvv, ben olayı tamamen başka anlamışım. Kırmızıları seçip sağ sütuna olduğu gibi yapıştırıyoruz sandım liste şeklinde. Bir yandan MATLAB'e hallenince olmamış. Ben de bunu macro ile yapardım.
0
aychovsky
(03.02.14)
Benim yöntem şu oldu:

filtrelemeden =+EĞER(V3="";"";V3) yazıp aşağı çek, sonra filtreleyip filtre altında =+A3 yazıp aşağı çek :)
0
zahmet
(03.02.14)
@zahmet'in formülleri gördüm ama @cakabo hiç iz bırakmamış :)
0
🌸edip
(03.02.14)
ben de düşündüğümü yazayım düşündüğüm boşa gitmesin :)

makro ile:

for i=1 to 10000

if Cells(1,i)'deki yazı kırmızı ise
gecici = cells(1,i)
end if
cells(9,i)=gecici // burada 9, yazmak istediğin sütünün sırası
next
0
himmet dayi
(03.02.14)
(4)

İngilizce Kelime Sorusu

redskull
Askeri vesayet, yargı vesayeti vb. anlamında kullanılan vesayet sözcüğünü karşılayan İngilizce kelime nedir?
Askeri vesayet, yargı vesayeti vb. anlamında kullanılan vesayet sözcüğünü karşılayan İngilizce kelime nedir?
0
redskull
(01.02.14)
domination
0
himmet dayi
(01.02.14)
custody olmaz mı? ya a da supervision
0
🌸redskull
(01.02.14)
hayır olmaz. senin söylediğin kelimeler, denetim altına almak, koruma altına almak gibi anlamlara gelir. askeri vesayet denince burada vesayet domine etmek, hakimiyet kurmak, ele geçirmek gibi anlamda kullanılır.

diğer bir kelime de tutelage ama domination daha doğru olur.
0
himmet dayi
(01.02.14)
Kamu Düzeni Müsteşarlığı'nın "Silent Revolution" isimli yayınında tutelage kullanılıyor.
0
🌸redskull
(16.03.14)
(3)

gmail okundu bilgisi

yogapants
Böyle bi özellik var mı? Bulamıyorum.
Böyle bi özellik var mı? Bulamıyorum.
0
yogapants
(01.02.14)
himmet dayi
(01.02.14)
bazı yerlerde oldugu söylenmiş gösterdikleri yerde bende çıkmıyo himmet dayi.
0
🌸yogapants
(01.02.14)
okundu bilgisi isteme özelliğini yalnızca Google Apps İşletme Sürümü, Google Apps Eğitim Sürümü ve Google Apps for Government müşterileri kullanabilir. Okundu bilgileri, kişisel Gmail hesaplarında kullanılamaz.
0
himmet dayi
(01.02.14)
(4)

polo vs ibiza?

gneral
arkadaşlar merhaba,geçende bi duyuru açmıştım: orada polo hayranlığımı dile getirmiştim http://www.eksiduyuru.com/duyuru/726197/polo-1-2-tdi-bluemotion-25bin-tlşimdi fiyatları araştırıyorum da çok pahalı değil mi küççücük araba için :)ibiza ile aynı platformda mı(veya segment mi demeliydim?) bu polo
arkadaşlar merhaba,

geçende bi duyuru açmıştım: orada polo hayranlığımı dile getirmiştim www.eksiduyuru.com

şimdi fiyatları araştırıyorum da çok pahalı değil mi küççücük araba için :)

ibiza ile aynı platformda mı(veya segment mi demeliydim?) bu polo?

ibiza'ya da baktım 1.2 dizel motoru yok.

nasıl bir tercih yapardınız? gerçi yıllık 15 bin km'yi geçmeyeceğim ama, benzinli daha mı makul olur?

lütfen, her türlü öneriye açığım.

kriterler;
sportif görünüm, küçük araba, yıllık 15.000 km'yi geçmeyecek kullanım ve tabii ki yakıt tüketiminde cimri olması
0
gneral
(01.02.14)
volkswagen'e sadece marka ismi için fazladan para vermiş olursun. hiç gerek yok. seat aynı kalitede bir arabadır. hiç farkları yok. zaten ikisi de aynı şirketin
0
zarha
(01.02.14)
zarha bahsetmiş seat zaten volkswagen'in ama polo'nun piyasası daha büyük ibiza'ya göre. satarken daha kolay satarsın yani. ama 15 bin km'yi geçmeyecek araçlar için dizel almak çok mantıksız. yaklaşık 10 yıllık kullanımdan sonra dizelde avantajlı hale geçiyorsun.
0
himmet dayi
(01.02.14)
2011 jazz al hocam, full versiyonu 33.000 civarı.
0
piotr
(01.02.14)
Seat Mii de olabilir ama Ibiza+1
0
heritage
(01.02.14)
(4)

Büyük patlamadan önce

tomofilli hasan
ya da t=0 iken, evrenin hapsolduğu o küçük noktanın yoğunluğu nedir? bir çok yerde o noktanın sonsuz yoğunluğa sahip olduğu söyleniyor ama sonsuz yoğunluğa sahip olabilmesi için sonsuz kütleye sahip olması gerekir. fekat biz evrenedeki maddelerin kütlesinin sonsuz olmadığını biliyoruz.
ya da t=0 iken, evrenin hapsolduğu o küçük noktanın yoğunluğu nedir? bir çok yerde o noktanın sonsuz yoğunluğa sahip olduğu söyleniyor ama sonsuz yoğunluğa sahip olabilmesi için sonsuz kütleye sahip olması gerekir. fekat biz evrenedeki maddelerin kütlesinin sonsuz olmadığını biliyoruz.
0
tomofilli hasan
(01.02.14)
sonsuz aslında bir sayı ifade etmediği için bir şeyin kütlesi, hacmi sonsuz diyemeyiz zaten. teoride sonsuz vardır ama pratikte yoktur. evrenin genişliğinin sonsuz olduğu söylenir ancak aynı zamanda da büyümeye devam eden bir şey olduğunu biliyoruz.

şöyle: upload.wikimedia.org

yani big bang öncesi (tekillik) zamanda yoğunluk o kadar çoktu ki, o kadar çoktu ki bize sonsuzmuş gibi geldi.

özetle, bizim erişemediğimiz, ölçemediğimiz büyüklükler bize sonsuzmuş gibi gelir.
0
himmet dayi
(01.02.14)
sonsuz olduğu kesin bilinmiyor. çok yüksek olduğu tahmin ediliyor. kesin bir değeri yok.

"0" zamanında da fizikten bahsedemeyiz. (bkz: planck zamanı)
0
ermanen
(01.02.14)
@cosmicstring doğru söylüyor. t=0'ı ne zaman olduğunu bilmiyoruz. onu geçtim big bang öncesi falan da şu an zaten keşfetmeye çalıştığımız 'evrenin sırrı' bizim için.
0
himmet dayi
(01.02.14)
www.guangxiedu.net

en ilerisine kadar da bunlar görüntüledi: xdf.ucolick.org
en eskisine kadar da bunlar görüntüledi: www.esa.int + news.sky.com

bi de bu sorunun yanıtı olmuş olsa baya ilginç bi' hayat yaşıyor olurduk. yani şu anda da ilginç ama, o zamanki sorularımızın derinliğini artık ölçemedim.
0
fauxhumanitas
(01.02.14)
(8)

Ekmek bulamayınca ne yiyonuz?

ermanen
http://awesomegifs.com/wp-content/uploads/cat-has-bread-stuck-on-face.gif
0
ermanen
(01.02.14)
makarna:) ciddiyim geçen evde ekmek yoktu, dışarı çıkıp almaya üşendim makarna yapim bari dedim
0
runlolarunn
(01.02.14)
Nesquik
0
KadifeDevrim
(01.02.14)
salatalık - domates doğrar yerim.
0
himmet dayi
(01.02.14)
krep. bazen ekmek olsa da yiyorum, çok seviyorum.
0
oinone pe
(01.02.14)
Pasta. Hsshggvf şaka lan. Tam buğday ekmeği yiyorum zaten. O yoksa makarna, bulgur.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(01.02.14)
ceviz
0
inspectorjavert
(01.02.14)
Protein.

Yımırta, et, tavuk, balık, ton balığı, lor peyniri.
0
armagan
(01.02.14)
snickers.
0
koseli cember
(01.02.14)
(3)

Iphone 4 ayarlari sifirlama

ceska
Eveeet 10 puanlik uzmanlik sorusu!Ayarlar/Genel/Sifirla/Tum icerik ve ayarlari temizle yapilmis bir iphone 4'te fotograflarin silinmemis olma ihtimali varmidir?Not: islem telefonda arka arkaya 5 kez yapildi.
Eveeet 10 puanlik uzmanlik sorusu!

Ayarlar/Genel/Sifirla/Tum icerik ve ayarlari temizle yapilmis bir iphone 4'te fotograflarin silinmemis olma ihtimali varmidir?

Not: islem telefonda arka arkaya 5 kez yapildi.
0
ceska
(01.02.14)
telefondan silinmiştir de itunes'da ya da icloud'da yedeği olabilir.
0
himmet dayi
(01.02.14)
Yani telefonu verecegim kisi ulasamaz?
0
🌸ceska
(01.02.14)
eğer hala vermemiş iseniz bilgisayara bağlayın ve restore edin. işlem bitince yeni bir iphone olarak ayarla seçeneğini işaretleyin. vermişseniz de sorun olmaz büyük ihtimal. icloud'da yedeklenir ama ayarlar sıfırlanınca icloud hesabından çıkış yaptığı için siz tekrar girmedikçe resimler gelmez.
0
empati kuramayan psikolog
(01.02.14)
(1)

izmir'de premier lig

helterskelter
Izmirde soyle elde bira premier lig izlenebilecek mekan var mi agalar ? Bilen duyan varsa bi el ativerin. Dardayiz. Mina goduk steven basgaaaan diye cigirmak ister su deli gonul.
Izmirde soyle elde bira premier lig izlenebilecek mekan var mi agalar ? Bilen duyan varsa bi el ativerin. Dardayiz. Mina goduk steven basgaaaan diye cigirmak ister su deli gonul.
0
helterskelter
(31.01.14)
soruya tam cevap olmayacak ama digiturkplay premium paket alıp evde hem daha ucuza hem daha keyifli izleyebilirsiniz. aylık 5 tl. internet üzerinden izleniyor.
0
himmet dayi
(31.01.14)
(5)

iPad almak hakkında kısa sorular

direnk
Selamlar,iPad Air Wifi - 16GB'a yan gözle bakıyorum, kısa kısa sorularım var.1- Apple Store ile Elektronik Mağazalar arasında ne fark var (özellikle garanti dolayısı ile)? Apple Store'dan alınca yurt dışında da garanti kapsamında olacak mıyım?2- Apple Store sanırım önceden teslimatı geciktiriyormuş
Selamlar,

iPad Air Wifi - 16GB'a yan gözle bakıyorum, kısa kısa sorularım var.

1- Apple Store ile Elektronik Mağazalar arasında ne fark var (özellikle garanti dolayısı ile)? Apple Store'dan alınca yurt dışında da garanti kapsamında olacak mıyım?

2- Apple Store sanırım önceden teslimatı geciktiriyormuş ama sonradan toparlamışlar, son zamanlarda alışveriş yapan oldu mu? (Ankara'dayım)

3- iPad ürünü yarından itibaren geçerli olacak taksitlendirememe durumundan etkilenecek mi? Öyleyse bugün alacağım direk, yoksa haftaya siparişi vereceğim.

4- Ürünü kullananlar özellikle, var mı ekleyeceğiniz hayati bir gözlem?

Cevap vereceklere teşekkürler, hepinize benden tik.
0
direnk
(31.01.14)
İpad için 16 gb disk alanı mutlaka az gelecektir
0
porn star
(31.01.14)
Cevaplar için teşekkür ederim.

Garanti konusunu aslında Amerika'da geçerli olup olmayacağını öğrenmek için sormuştum. Anladığım kadarıyla Apple Store olan ülkelerde geçerli olacak Apple Store'dan alırsam. Taksit olayı da acaba cihazın 3G özellikli bir versiyonu da olduğu için bu kapsama almışlar mıdır tüm iPad'leri diye merak ettiğimden sordum.

3G olmamasının cefasını telefonumdan bağlantıyı aktararak çekmem wireless olmayan yerlerde. Hafıza konusu da maalesef bütçemi bu kadar zorlayabiliyorum. Google Drive yardımı ile idare edebilirim diye düşünüyorum.

Teşekkürler tekrar.
0
🌸direnk
(31.01.14)
1) ipad'i nereden nasıl aldığınız önemli değil. ilk aktivasyondan sonra 1 yıl uluslararası garantisi var. ama apple'dan alırsanız yurt içinde yetkili servislerde 2 yıl garantisi de var. Yani Türkiye'de 2 yıl, uluslararası 1 yıl garantisi var.
2) -
3) -
4)Telefonunuzun kişisel erişim gibi bir özelliği varsa (wi-fi hotspot) 3g olmamasından çok etkilenmezsiniz. 16 GB cidden az gelir öyle bir cihaza, çünkü oyunların boyutları bile iphone'a göre çok fazla.
0
himmet dayi
(31.01.14)
yerinde olsam mini alırdım zira yanında taşımak için fazla ağır oluyor.
ipad mini retina displayli olanı teknik olarak eşit işlemci gücüne sahip.
yani air in ufak versiyonu tam anlamıyla.
o yüzden büyük olanı biraz hamallık gibi geliyor bana. (şahsi fikrim tabi ki)
0
rentts
(31.01.14)
4 - ilk çıkttğından beri ipad 2 16 wifi kullanıyorum. Hala canavar gibi çalışıyor. Pili sadece artık 4 saat civarı dayanıyor. Yaklaşık 4-5 senelik alet ama buna da çok şükür.
Alete film yükleyip seyretmedim hiç. Daha çok evdeki server üzerinden seyrediyorum film/dizi gibi şeyleri. Eğer kaynak sıkıntısı olduğunu bilip de kullanırsan bir süre sonra hiç de az gelmiyor. Demek istediğim 5 6 tane büyük oyun atmazsan içine, filmlerini benim yaptığım gibi izlersen, hiç sıkıntı değil 16 gb. Ama herşeye rağmen 3G nin eksikliğini duymadım değil. Almışken 3g lisini al. Bir adette nexus 7 2013'üm var. Ipad kullandıktan sonra, android yavan, biraz eksik geliyor insana. Bunu da belirteyim, android ile ilgili düşüncelerin varsa kafanda.
0
bioss
(31.01.14)
(6)

windowstan ios'a uzakmasa üstü

sumbulzade
Arkadaşlar merhaba,windows yüklü bir PC'den ios işletim sistemli bir cihaza (ipad, İphone) uzak masa üstü erişimi yapabilirmiyim.teamwiverla, anne baba bilgisayarlarına uzaktan bağlanıp ayar yaparsınız yardımcı olursunuz ya.aynı mantıkla ipad cihazına uzaktan erişerek ayar yapmak veya cihaz üzerinde
Arkadaşlar merhaba,

windows yüklü bir PC'den ios işletim sistemli bir cihaza (ipad, İphone) uzak masa üstü erişimi yapabilirmiyim.

teamwiverla, anne baba bilgisayarlarına uzaktan bağlanıp ayar yaparsınız yardımcı olursunuz ya.
aynı mantıkla ipad cihazına uzaktan erişerek ayar yapmak veya cihaz üzerinde tanımlama vs. yapmak istiyorum.

bunu sağlayabilecek bir program biliyorsanız yardımlarınızı rica ediyorum.
0
sumbulzade
(31.01.14)
Sadece jailbreak'li cihazlar için geçerli:

www.makeuseof.com
0
himmet dayi
(31.01.14)
eger kurumsalsaniz, cihaz uzerinde administration tanimlayip, uzaktan ayarlar, uygulama kisiti, uygulama yukleme/silme islemleri yapabilirsiniz.

www.apple.com
0
crucio
(31.01.14)
Çok teşekkür ederim.
Belirtmeyi unuttum, kurumsal firmayız, şubelere ipad vericez, merkezden de gerekli durumlarda cihazlara bağlanıp değişiklikler yapmamız gerekebilir.
0
🌸sumbulzade
(31.01.14)
bu durumda MDM almanız gerekir. Örnek MDM olarak Afaria, MobileIron, Airwatch, Maas360 araştırın.

Afaria ve Airwatch'dan memnun kalmadım. MobileIron candı 2012-2013'te şimdi nasıldır bilmem.

Edit: MDM ile öyle ekrana bağlanmak mümkün değil sanırım. Uzaktan uygulama push edersiniz, çalınırsa lock edersiniz, kurulu uygulamalara ve en son ne zaman login olduğuna bakarsınız vs.
0
tzum_tzum
(31.01.14)
teamviewer denediniz mi? ios sürümü de var olarak gözüküyor, ios kullanmadığım gelen bağlantı kabul ediyor mu bilmiyorum, denemek lazım.
0
upland prince
(31.01.14)
ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.
Teamviewer ile sadece ios'tan PC'ye erişilebilior, bana tam tersi lazım :)
0
🌸sumbulzade
(05.02.14)
(6)

gına getiren candy crush istekleri

iorveth
yok mudur bunun bir çaresi? gelmemesini sağlayamıyor muyuz? hadi eskiden sabrediyordum. tamam yeni oyun, oynuyorlar vs. sonra duruldular, tek tük birileri vardı. hale istek gönderiyorlardı. sonra onlarda gitti.oyun çıkalı kaç zaman geçmiş, 2 gün önce biri daha başladı. ha bire, ısrarla istek gönderi
yok mudur bunun bir çaresi? gelmemesini sağlayamıyor muyuz?
hadi eskiden sabrediyordum. tamam yeni oyun, oynuyorlar vs. sonra duruldular, tek tük birileri vardı. hale istek gönderiyorlardı. sonra onlarda gitti.
oyun çıkalı kaç zaman geçmiş, 2 gün önce biri daha başladı. ha bire, ısrarla istek gönderiyor. arkadaşlığımı bitirdim.
0
iorveth
(31.01.14)
Uygulama ayarlarından yapılıyor.
0
tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz
(31.01.14)
App Center'a girince oradan uygulama sayfasında bloklama seçeneği var.
0
cakabo
(31.01.14)
onları kapatalı çok oldu
0
🌸iorveth
(31.01.14)
uygulamayı engelleyince istek falan gelmemesi lazım.
0
himmet dayi
(31.01.14)
demek ki bloklayamamışsınız. bloklayınca ne istek geliyor, ne anasayfanızda o uygulama ile ilgili bir ileti görüyorsunuz.
0
mea maxima culpa
(31.01.14)
www.facebook.com aha burada block apps kısmına yaz oyunun adını
0
twelfth
(31.01.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.