[]

Youtube'a girebilmek

İşyerinde patron youtube'u engellemiş. Şirket üstünden girilemiyor.

Ben de mesaimin son saatlerinde youtube'dan ders çalışıyordum, videolar ile. Bu yüzden Tor kurdum, tor ile girebiliyorum. Ama videoların yarısından çoğu için flash player kurulu değil deniyor. Halbuki başka videoları açıyor.

Bunun sebebi ne olabilir ? Kurulu değilse hiçbir videoyu açmaması lazım.

Yada tor gibi reklamsız vs, girebilme yöntemleri nelerdir ?

 
tor yüksek güvenlik sebebiyle hiçbir flash içeriğe izin vermiyor.

açılan videolar muhtemelen html5 olanlardır. şu an tor yok bende ama

www.youtube.com

adresinden html5'i aktif etmeyi deneyebilirsiniz.
  • an engineer  (01.03.14 00:59:16) 
html5 oynatıcıyı denediniz mi? Flash sorununu belki o şekilde aşabilisiniz.

www.youtube.com
  • thor odinsson  (01.03.14 01:00:42) 
a oldu açıldı giremediğim 3-4 videoya baktım da şimdi. çok teşekkürler.


  • akatreil  (01.03.14 01:05:35) 
ktunnel falan kullan, youtube'a girdiğini farketmez engelleyen yazılım, istediğini izlersin. başka bir çözüm: ultrasurf.


  • himmet dayi  (01.03.14 04:06:43) 
"tor yüksek güvenlik sebebiyle hiçbir flash içeriğe izin vermiyor" diye saçma sapan bir şey yok. tor şuna izin vermiyor buna izin vermiyor diye bir şey yok. tor'dan her türlü bağlantı geçebilir. tor flash filan kontrol etmez. tor "flash'a izin vermiyorum" filan diyemez.

tor bir protokoldür. tor ile tor browser aynı şey değil. tor browser denen şey içine tor entegre edilmiş, özelleştirilmiş bir firefox sürümüdür sadece. default olarak flash devre dışı halde gelir ama pluginler kısmına girip flash'ı etkinleştirirsen gayet de kullanabilirsin.

onun dışında dediğim gibi tor'un kendisini sisteme ayrı olarak kurup başka tarayıcılarda kullanmak da mümkün. tor browser denen şeye mahkum değilsiniz. o sadece kolaylık olsun diye oluşturulmuş hazır bir paket. şunun şurasında 1-2 seneye önceye kadar o da yoktu. kendin toru kurup ayarlaman gerekiyordu.

ha ama ben chrome'daki zenmate eklentisini öneririm. eklenti kurabiliyorsan işyerindeki bilgisayara bir onu dene derim. daha hızlı çünkü.
  • cthulhu  (01.03.14 05:10:48 ~ 05:14:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.