[]

bilgisayarım çok yavaşladı

kilitlenmeler de arttı son günlerde. 7 yıllık pc, pentium 4. yerel diskte 13 gb boşluk var, aşırı yükleme yapmıyorum yani, ama sinir bozucu hale gelmeye başladı arttık duraksamalar vs.

ne yapmalıym?


 
format at diyeceğim ama bende de 10 senelik pentium 4 var. format atınca bir şey fark etmiyor :D

şişirmemeye gayret et. ccleaner kullansan yeter aslında. başlangıçta açılan programları kapat, arka planda çalışan program update agentlerini kapat, gereksiz serviceleri kapat.
  • baldur  (15.03.14 09:18:58) 
abi, yani çok klasik olacak ama bi format şart.

yok ben atmam format dersen pc optimizer gibi programları dene ama ben pek önermem o şekilde ilerlemeni. format at artık. çöp olmuştur o bilgisayarın içi.
  • himmet dayi  (15.03.14 09:19:06) 
format atarken hızlı biçimlendiri kullanma ve bilgisayarın teknik özelliklerine bakılırsa facebookta bile kasması pek garip değil, grafik kartı ne durumda ? belki bir kaç upgrade ile 2-3 yıl daha götürür.


  • grimer  (15.03.14 09:23:16) 
niye çöp olsun yahu?

bence termal macunları yenileyin, bozuk fan vs varsa değiştirin.
format da atın hatta ssd alıp takın bence çözülür
  • azizakin  (15.03.14 09:34:39) 
tam sistem özelliklerini öğrenelim önce :)


  • mortar  (15.03.14 10:21:09) 
fanları temizleyerek işe başlayabilirsin. sonra da termal macunları yenile. ardından bir de format atarsan cillop gibi olur.


  • zombie0  (15.03.14 10:29:46) 
ram yeterli mi ram?


  • lazpalle  (15.03.14 10:43:52) 
Ram ve hdd yi yenilersen en temiz iş o olur. Eğer bilgisayarı yenilemeyi düşünmüyorsan tabi. Ben öyle yapmıştım çünkü. Gayetde güzel oldu.

Bende de neredeyse 8 yıl önce topladığım bir bilgisayar var. İşlemcisi
AMD ATHLON 64 3200+, hala daha gayet gül gibi geçinip gidiyoruz.

sadece şeyi merak ediyorum. ssd alsam bir farkı olur mu bu gibi bilgisayarlarda. yoksa doğan'a ferrari motoru takmaktan bir farkı olmaz mı :)
  • yaseka  (15.03.14 11:42:42) 
@yaseka ssd alsan güzel olur tabi, bilgisayarının tepkileri daha da hızlanır ama hani ileride pc'yi yenilerim onda da kullanırım diyorsan al... yoksa şimdi bence gereksiz masraf sayılabilir.


  • mortar  (15.03.14 11:54:27) 
@mortar, teşekkürler.


  • yaseka  (15.03.14 12:09:55 ~ 12:10:12) 
ne ssdsi kardeş adam pentium 4'ten bahsediyor sen ssd al diyorsun. hafız o bilgisayara ssd takamazsın anakartını bilmiyorum ama sata portu bile yoktur büyük ihtimal onda. ssdler sata3e takılmadığı sürece hiçbir işe yaramaz sata2 bile olsa performans alamazsın. yani senin yapabileceğin maksimum şey makineyi temiz tutmak olur.


  • zombie0  (15.03.14 18:56:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.