Giriş
(2)

Ddr5 ram alma sorunsalı

Dartagnan
Merhaba. Ddr5 ram almayı düşünüyorum. Dual channel tarzında 2x16 GB düşündüm. Fiyatlar uçmuş son 1 ayda. O yüzden baya düşünerek almaya çalışıyorum. Bir ürün var. Tekli fiyatı yani 1 tane 16 Gb 6 bin tl iken, ikili satılan fiyatı 16 bin tl. İkili satılan fiyatının yüksek olması bir düşündürdü. Tekli
Merhaba.
Ddr5 ram almayı düşünüyorum. Dual channel tarzında 2x16 GB düşündüm. Fiyatlar uçmuş son 1 ayda. O yüzden baya düşünerek almaya çalışıyorum. Bir ürün var. Tekli fiyatı yani 1 tane 16 Gb 6 bin tl iken, ikili satılan fiyatı 16 bin tl. İkili satılan fiyatının yüksek olması bir düşündürdü. Tekli alsam uyguna gelecek. Ayrı ayrı 2 tane alsam dual channel yaparken bu durum sorun olur mu? Tekli satılan ramleri ikili kullanma fikri sorun teşkil eder mi ileride? Bilgisi olan yardımcı olursa memnun olurum.
+1
Dartagnan
(18.11.25)
aynı marka model ve aynı cl ve mhz değerlerine sahipse tabii ki ayrı ayrı alın . 2lisinin daha pahalı olması saçmalıkmış
0
f02561
(18.11.25)
Farklı modellere de bakabilirsin. küçük bir göz atmayla, aşağıdaki modelleri buldum

www.akakce.com

www.akakce.com
0
duyuruuser
(19.11.25)
(3)

Twitter bağımlıları bana şu tweeti bulabilir mi?

psipsipsi
Selam. Dün bir tweet gördüm ama tweeti kaybettim. Tweetin sahibi silmiş de olabilir bilmiyorum. Gönderide kişi bir tane cam tepside triliçe benzeri ama triliçe olmayan üzerine kakao tozu dökülmüş arası kremalı bir kek/tatlı paylaşmıştı. "Ben ne yapıcam şimdi" gibi bir şey yazmıştı. İşte kız kardeşi
Selam. Dün bir tweet gördüm ama tweeti kaybettim. Tweetin sahibi silmiş de olabilir bilmiyorum. Gönderide kişi bir tane cam tepside triliçe benzeri ama triliçe olmayan üzerine kakao tozu dökülmüş arası kremalı bir kek/tatlı paylaşmıştı. "Ben ne yapıcam şimdi" gibi bir şey yazmıştı. İşte kız kardeşi yapmış da gönderiyi paylaşan erkek üç dilim yemiş. Şimdi hiç kalmamış. Tepsi bomboşmuş. Yoruma da görsel olarak tarifi atmıştı. O gönderiyi gören, duyan, kaydeden varsa paylaşırsa çok sevinirim.
0
psipsipsi
(09.11.25)
Evet. Aslında tarifi verilen şey bulunabilir ama özellikle o tarifi merak ettim.
0
🌸psipsipsi
(09.11.25)
0
f02561
(09.11.25)
Çok teşekkürler. Trileçe değil, tiramusuymuş karıştırmışım.
0
🌸psipsipsi
(09.11.25)
(9)

Kadın cinayeti söylemi düşmanlığı

cemallamec
Öncelikle entry şu: https://eksisozluk.com/entry/179631669Özet: Son zamanlarda belki incel ve kadın düşmanı kesim tarafından alttan alta aşılanan “erkek cinayeti de var, kadın cinayeti diye bir şey yoktur” söylemi sizce neden bu kadar destek görüyor? Ben bu entry’de alttan alta kadın düşmanlığı okuy
Öncelikle entry şu: eksisozluk.com

Özet: Son zamanlarda belki incel ve kadın düşmanı kesim tarafından alttan alta aşılanan “erkek cinayeti de var, kadın cinayeti diye bir şey yoktur” söylemi sizce neden bu kadar destek görüyor? Ben bu entry’de alttan alta kadın düşmanlığı okuyorum. Düz okumaya yapınca “ayy canım” oluyor ama öyle değil işte. “Kadın cinayeti” ifadesi sizce sorunlu mu cidden? Bir erkeğin kadını öldürmesi sizce normal cinayetle eş değer mi?


Uzun:

Arkadaşlar, kadın cinayeti söyleminden rahatsız olan abidik gubidik bir kesim var farkında mısınız, bilmiyorum.

Bu entry’yi giren arkadaşa mesaj çektim, tane tane anlattım. Bana “yazdıklarını okumadım bile ön yargılısın” deyip durdu :) Ona yazdıklarımı okumamış ama bana ön yargılı diyor. Uzun uzun, tane tane yazınca da “ben telden uzun mesaj yazmam, okumam da üşenirim” deyip durdu. Ona siz demeyip sen dediğim için üslubuma laf söyledi ama ağzından “oç” kelimesi maşallah eksik olmuyor.

Eskiden sözlükte böyle sığ, b*ktan ifadeler değer görmezken gerçekten alttan gelen kesim bu kadar cahil olabilir mi?

Bir kadının öldürülmesi toplumsal yapıyken bir erkeğin öldürülmesi böyle bir neden bağlanamaz. Kadın sırf cinsiyetinden öldürülür mesela. Giyiminsen öldürülür. Örfünden öldürülür. Baskıdan öldürülür. İstismar edilir öldürülür.

Ama bir kadının erkeği giyiminden, inancından, namusundan, örften adetten öldürdüğü görülmez “neredeyse”.

Şimdi “bakın hep erkekler kadınları öldürüyor diyorsunuz alın size kadınlar da erkekleri öldürüyor. Bunun cinsiyetle alakası yok” demek sizce de kadın cinayetlerini kasıtlı olarak erkek cinayetleriyle aynı bağlama getirmek değil mi? Erkek, erkeği öldürüyor. Öküzün biri neden “erkek cinayeti” yazılmıyor, diyor. Kadının biri sebebi nedendir bilmiyoruz ama okumamışın teki başka şekilde saçmalıyor.

Kadın cinayeti ifadesi sizce sorunlu mu cidden?

Yahu sözlükteki troller bile “şu kadını beğeniyorum ama çok sevişmiş istemiyorum” diye yazıyorlar. Erkekler kendileri kadınlarla yatsın kalksın istiyor ama kadına gelince namus, helal süt, edepli arıyor. Bu olmayınca mesela namus cinayeti çıkıyor. Burada kadının öldürülmesi kadın cinayetine girmiyor mu? Yazacak örnekleyecek çok şey var da alttan gelen nesil cidden b-k gibi.
0
cemallamec
(07.11.25)
uzun zamandir ulke erkekleri olaraktan dayak eksikliginden muzdaribiz.

not: sinirlenip sovecegim icin entryi okumadim.
+1
klassno
(07.11.25)
Kadın cinayeti ifadesi faili örtüyor bir yandan, ortada bir erkek şiddeti sorunu var, erkekleri de öldürüyorlardaki erkekleri de başka erkekler öldürüyor, fakat bununla yüzleşmek yerine sadece kadınlar mı öldürülüyor diye salağa yatmayı tercih ediyorlar. En doğru kavramı kullansak da yüzleşmek istemeyen içn faydasız.
+3
grimavi
(07.11.25)
Kadın cinayetlerini başlık olarak sunmak yetersiz. Bu sosyolojik bir problem.
Deli yürek, kurtlar vadisi gibi dizilerle başlayan, sıfır bir ile zirveyi gören yeni nesil 'erkek' problemi aşikar. Bunun yanına bir de kadını eşya gibi gören ve memlekette önlenemez şekilde yükselen siyasal İslam var.

Tüm bunlar nihayetinde bu erkekleri tercih eden bayanlarda var tabii. Kurunun yaninda yanan yaşlar için üzgünüm ama o dizileri de bu siyasi iklimi de biz seçtik. Efendi adamlar kılıbık oldu, en okuyanı kültürlüsü bile yeri geldi 'maço erkek' istedi. Kıssadan hisse evet kadın cinayetleri vardır fakat gökten inmemiştir. Almanya gibi devlet isteyen Almanlar gibi millet olacak.

Ayrıca ülkede bir şiddet problemi var ve bunun kadını erkeği de yok. Ben entryden onu anladim. Bende öyle düşünüyorum ve kendimi sokakta asla güvende hissetmiyorum. Kadın cinayetleri yeni nesil 'erkek' problemi fakat şiddet hepimiz için var ve apaçık tehlikedeyiz.
-1
artıküyeolmakistiyorum
(07.11.25)
ilgi görmek isteyen ve üstün olmak isteyen erkeklerin saçma sapan tavırları. neden kadın cinayeti dediğimizi anlayacak zekanın kırıntısını taşımıyorlar. aldatma veya boşanma gibi şeylerden eşlerini öldüren erkekler hapse girince de kader mahkumu diyorlar onlara. kafa bu şekilde. gördüğümüz yerde engelleyelim. sayılarının fazla olması çok rahatsız edici.
+1
art cat chocolate
(07.11.25)
"Kadın cinayeti" kavramında bir sorun yok, bunun kullanılması normal, çünkü böyle bir sorun var. "Çocuk istismarı" gibi bir kavrama "Çocuk diye belirtmeye gerek yok, istismar istismardır, yetişkinler de istismara uğruyor" demiyoruz mesela. Buradaki "Kadın" ya da "Çocuk" o durumlardaki güç asimetrisi, sosyolojik süreçler, toplumsal yapı gibi kavramlardan kaynaklanan özel durumlara atıfta bulunuyor.

Örnek verdiğiniz entrynin kavramsal olarak belli hataları var, arkadaş bunları es geçip safsata yapmış. İlk olarak her cinayet aynı değil ve cinayetin işlendiği koşullar ile cinayetin işleyen kişinin motivasyonu alınacak cezayı belirliyor. Zaten o yüzden "Mahkeme" diye bir şey ve bir çok cinayet çeşidi var. Diğer türlü her cinayette aynı cezayı yapıştırıp geçerdik.

Diğer yandan insanların kendi önyargılarına istinaden farklı olaylara farklı tepkiler vermeleri; mesela bir kadın, bir erkek tarafından öldürüldüğünde erkeği lanetlerken bir erkek, bir kadın tarafından öldürüldüğünde kadının cinayeti işlemesine haklı neden bulmaya çalışmaları "Kadın Cinayeti" diye toplumsal bir olgu olmadığı anlamına gelmez. Tıpkı herhangi bir münferit olayda bir kadının bir erkeği tamamen sadistçe bir dürtüyle öldürmüş olmasının "Erkek Cinayeti" diye bir kavram yaratamaması ya da benzer şekilde "Kadın Cinayeti" kavramını ortadan kaldıramaması gibi.
+3
salihdt
(07.11.25)
Kadın cinayeti ifadesinde bana göre sorun yok ama kadın cinayeti ifadesiyle erkeklerin kadınlar tarafından öldürülebildikleri gerçeği örtülüyor sanılıyor, bence yanlış olan bu sanrı, ifadelere ezbere anlamlar yüklemek. Düşünmemek yani.

Burada "erkek cinayeti de var" diye ortaya çıkanların önemli bir kısmı erkeklerin olumsuz ve yıkıcı olduklarını görmeye tahammül edemeyenler, erkeklerle ilgili her zaman ve her türlü ifadeyi mutlaka kendi üzerlerine alınıp sorun çıkaranlar. Evet erkek cinayetleri de var ama bu kadar çok erkek şiddeti yaşanan bir toplumda erkeklerin öldürülmesi bu bahsettiğim tayfanın beklediği canhıraş tepkiyi yaratmıyor. Çünkü ülkemizde çok uzun yüzyıllardır kadınlar erkeklerden hem bedenen hem psikolojik şiddet görerek yaşadılar, kadınlık fikri buna göre evrim geçirdi, erkeklik fikri de böyle. Kolay kolay kurtulabileceğimiz bir halde de değiliz ve bahsettiğim tayfa bunu görmek şöyle dursun, bunu konuşmak yahut öğrenmek dahi istemiyor, gayet iyi biliyorlar çünkü.

Erkek şiddeti de var diyenlerde bu açıdan bakınca belki bir kadın düşmanlığı var gibi, bana göre yok çünkü onların düşmanlık güttüğü şey kadınlar değil, yüzyılların değiştirdiği kadın erkek algısı doğrultusunda saçma sapan bir yere gelen aile terbiyesi. Kadının oğlunun her işine koşması mesela, arkasından elinde kaşıkla yemek koşturması, 10 yaşındaki oğlunun ayakkabısını bağlaması, ödevini yapması vs... kadının oğluna erkek olduğunu hissettirecek başarma duygusunu asla vermemesi, sorumluluk hissini yüklememesi, oğlunun hayatını kolaylaştırmayı onun yerine yaşamak zannetmesi. Ve o annenin bunları bilinçsiz yapması... kadınlar farkında değiller ama oğullarının hayatını da onun hayatına girecek kadınların hayatını da bu tür anneler mahvediyor.

Suç sadece annelerde değil, işin içine bu davranışları bekleyen babalar da giriyor kimse kusura bakmasın. Kadından hizmet görmeyi erkeklik zanneden bir düzen var şu anda. Hizmetçisi değilim diyen kadınlar çok ayıplanıyor çok dışlanıyor hâlâ. Neden? Erkeğe kendisini erkek gibi hissettirmek istemediği için. Halbuki erkeğin kendini erkek gibi hissetme alanı sadece kadınlar değil ki. Hiçbir alanda kendini erkek gibi hissetmeyen erkek elbette kadına ve kadının güçsüzlüğüne de gücüne de muhtaç olur. Kaos da buradan çıkar.

Bu bahsettiğim tayfanın neye düşman olduklarının bilincinde olduklarını da hiç hiç hiç sanmıyorum. Ülkede müthiş bir bilinçsizlik hakim.
-2
muhayyer divan
(07.11.25)
Bir şey daha eklemek istiyorum: çocuk istismarına “çocuk” ekliyoruz, “çocuk gelin” diyoruz ya da “kadın hakları”, “işçi hakları” vb. deniyor da cinayete gelince neden kadın cinayetleri sorun olsun ki? İşin ciddiyetini kaçırıyor filan söylemleri bana boş geliyor. Bence bu söylemlerin altında ataerkil düşünce ya da kadın düşmanlığı yine önde. İnsanlar kabul etmese de bilinçaltlarında bir şekilde görünmeyen düşünceler ortaya kendini çıkarıyor.

Belki de kadın cinayetlerine kadın cinayeti dediğimizde sorun çözülecek. Kadının sırtında sopayı, karnında sıpayı eksik etme/kızını dövmeyen dizini döver tarzı atasözleriyle büyüdük, okuduk, duyduk. O düşünce belki bir yerde tohumunu bırakmıştır.

Bilemiyorum ama sözlükte de instagram’da da twitter’da da böyle tonla böyle tonla malca yorumlar entryler postlar var.
-1
🌸cemallamec
(07.11.25)
yani burada adam kadını dövüyormuş o yüzden kadın kızgın yağla adamı öldürdüğü için burada ''ama kadın da neler çekmiş garibim'' diye bakacaksak olaya, yani cinayet cinayettir demeyip bahanelere ve gerekçelere bakacaksak o zaman da bir adam aldatıldığında karısını öldürdüğünde buna da ''ama adamın namusuna zarar vermiş adam da namusunu temizlemiş aslanlar gibi yatar çıkar'' diyebilmeliyiz o zaman? neticede birini öldürmenin meşru yollarının neler olduğuna kim karar veriyor? bana şiddet uyguladı o zaman öldürebilriim. e ben de belki şöyle bi insanım: bana şiddet falan uygula fark etmez önemli değil ama beni aldatma. ben de aldatmayı şiddetten daha büyük bi hakaret olarak görüyorum onurum zedeleniyor. insan sadece fiziki bir varlık değil ki gururu, onuru da var dokunulmaz olan... o zaman beni aldatırsan seni öldürürüm? sen bana fiziksel değil ama onuruma zarar verdin mesela? benim kafamda da evet aldatılmak onurun zedelenmesi, ben geri kafalıyım diyelim ki... veya farklı ahlaki normları benimsiyorum senden... e gayet mantıklı o kişinin penceresinden baktığında. katil kadınla empati yapacaksak katil erkekle de empati yapacağız madem? neticede ikisi de insan. yaptıklarından sorumlular. hayvan insanı öldürürse mesela sıkıntı yok çünkü sorumlu değil neticede aklı yok iradesi yok. ya da mesela benim ayakkabıma basıldığında delleniyorum , adam öldürüyorum mesela ? ayakkabılarıma çok değer verdiğim bi gün adamın biri yanlışlıkla ayağıma bastı ben de çektim vurdum.. araştıralım bunun da gerekçelerini... yani bunun sonu yok.
beni fikrim: cinayet cinayettir. yapan cezalandırılmalıdır. kadın da olsa erkek de olsa.. adam kadını öldürdüğünde kadın cinayeti tü pis kaka diyorsak, ama o da onu aldatmış hak etmiş diyenleri linçliyorsak... kadın bir erkeği öldürdüğünde de aynısını yapmalıyız. cinayeti hafifleştirmemeliyiz. empatiye başlamamalıyız
-1
f02561
(07.11.25)
şiddet şiddettir. kadına, öğretmene, doktora diyerek bir çözüme kavuşması imkansız. doktora şiddet ile mağaza personeline şiddet arasında gündeme gelme açısından büyük bir fark varsa şiddetin azalması mümkün değil bana göre. eğitim, ekonomik sıkıntılar, geleneksel yasaklar vs. gibi şiddete meyleden sorunlar üzerine düşünülmeli.

neden çocuk istismarı diyoruz da kadına şiddet olmuyor... demiş birisi. çünkü kız çocuğuna istismar diye ayrılmıyor. hepsi çocuk istismarı olarak adlandırılıyor.
0
jepa
(07.11.25)
(4)

ipad'in yerini tutabilecek tablet var mı?

runaway
android tabletlerden ipad'in yerini tutabilecek tablet öneriniz var mı?
android tabletlerden ipad'in yerini tutabilecek tablet öneriniz var mı?
0
runaway
(21.09.25)
Yu-ma-tu
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(21.09.25)
yerini tutabilecek derken hangi konuda? performans-uzun ömürlülük?
samsungun tab s serileri var gayet yeterli. güç için istiyorsanız 8gen3 veya 8 elite li tabletleri de var redmagic, oneplus gibi markarların.
0
f02561
(21.09.25)
içerik üretebilme gücü olarak demek istemiştim. android biraz kısıtlı kalıyor bu açıdan
0
🌸runaway
(21.09.25)
Huawei baya iyi
0
klassno
(22.09.25)
(4)

İnce uçlu süt köpürtücüler sütü ısıtıyor mu

condom kurşunu
Şu meselahttps://www.tchibo.com.tr/products/121357633969/sut-kopurtucu
Şu mesela

www.tchibo.com.tr
0
condom kurşunu
(20.09.25)
Isıtmaz.
0
Bruce
(20.09.25)
Hızlıca cirparak kopurtur
0
kisa
(20.09.25)
Bende var. Isıtmıyor. Ama görevini güzel yapıyor kerata.
0
naksidil
(21.09.25)
sürtünme enerjisiyle ne kadar ısı üretilebilirse o kadar ısıtır. yani ısıtmaz. elektrik vb. benzeri bi enerjiyi ısıya dönüştürmede kullanılan cihazlar olması lazım yeterli derecede ısıtmak için.
0
f02561
(21.09.25)
(6)

Belediye kurslarına sadece kadınların kaydının yapılması

glamdr1ng
Yasal mı sizce? Cinsiyet eşitliğine aykırı değil mi? Kursun açılma sebebi iyi niyetli olabilir. Kadınların meslek hayatına kazandırılması, pozitif ayrımcılık vs olabilir ama katılmak istediğim kurslara katılamıyorum. Vergisini vermeyeyim o zaman :D
Yasal mı sizce? Cinsiyet eşitliğine aykırı değil mi? Kursun açılma sebebi iyi niyetli olabilir. Kadınların meslek hayatına kazandırılması, pozitif ayrımcılık vs olabilir ama katılmak istediğim kurslara katılamıyorum. Vergisini vermeyeyim o zaman :D
0
glamdr1ng
(14.09.25)
pozitif ayrimcilik evet. bundan da rahatsiz olmayiver bir zahmet.
0
sonsuz
(14.09.25)
AHahahah, işine gelince eşitlik gelmeyince ayrımcılık normal diyenler var. Ahlaksızlığın dibi. Sonra kadın düşmanı diyorsunuz ama siz hem kadınlara bu yaptıklarınızla hem de erkeklere düşmanlık yapıyorsunuz.

@glamdr1ng bizim ülkede kadınlar pek iş hayatına katılamıyor, bir şeyler öğrenemiyor. Belediye de bu açığı kapatıyor işte kendince. Erkek olarak sen her türlü bir şeyler yaparsın ama yardıma ihtiyacı olana yardı diyerek düşünüyorlar.
0
Shepard
(14.09.25)
Ben de bir dönem aynı durumdaydım, yaoacak birşey yok. Eğitim isteyen her bireye sağlanmalıdır, ayrımcılığin her türlüsü kötü bence.
0
mirty
(14.09.25)
şaşırdım. teyzem hep gidiyor bu kurslara ve kurslarda erkeklerin de olduğunu söylemişti. ne kursuydu ki gitmek istediğiniz? yasal olduğunu düşünmüyorum, bu kurslar herkesin olmalı.
0
art cat chocolate
(14.09.25)
buna okey olan, bundan da rahatsız olmayıver bi zahmet diyenler işte şu çorumdaki kadın bankı işine veya pembe otobüs tarzı gerzekliklere sevinen tipler oluyor. işin nereye gideceğine dair bi aklında düşüncesi yok hatta genel bi fikri yok. zihni dar.
0
f02561
(14.09.25)
Ankara Belmek Deri işlemeciliği kursu
0
🌸glamdr1ng
(14.09.25)
(13)

2m tl paranız olsa

baldan kaymak
Ne yapardınız?
Ne yapardınız?
0
baldan kaymak
(13.09.25)
Yarısı vadeli yarısı borsa
0
gabe h coud
(13.09.25)
gökten inse keşke şimdi.

ben borsa işlerinden hiç anlamam, keşke anlasam. ama o işlere bulaşacak kadar param olmadı hiç. önce borçlarımı kapatır stresten kurtulurum. kalanı vadeli.
0
art cat chocolate
(13.09.25)
Düzelteyim; vadelide paran var mı desen, yok :) tavsiye verirken riski dağıtmayı düşünüyor insan. Gayrimenkul, altın ve borsada benim yatırımım.
0
gabe h coud
(13.09.25)
Direkt istanbula geri taşınırdım. Bitirdi bu şehir beni.
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(13.09.25)
Müteahhit akrabamız var ona verip bir sonraki inşaattan kâr payı alırdık muhtemelen. En kötü ihtimalle şu anın en popüler yatırım araçları olan gümüş ve abd borsasına yatırım yapardım.
0
Sadece soruyorum
(13.09.25)
5 e bölüp
1/4 ile altın ya da altın sertifikası alırdım
1/4 uzun vade vadeliye atardım
1/4 borsa
1/8 gümüş
1/8 nakit ve ya günlük vadelide tutardım ki alım fırsatı gelen borsa kağıtları için
0
pislick0
(14.09.25)
O mertebelerde bi seyler var kenarda. %50 abd borsalari, %30 vadeli, %20 ppf
0
ghilleinthemist
(14.09.25)
yarısı fiziki altın yarısı fiziki gümüş
0
Batuhanolabilir
(14.09.25)
Yüzde yüz msci world index.
Bir diğer düşüncem de stoxx 500 + msci world ex Europe yüzde 50/50 olabilir.
0
logisticsmanager
(14.09.25)
Uzun vadeliyse tamamı altın
0
but that was just a dream
(14.09.25)
- Aylık temettü dağıtan ABD borsa fonları var bir kısmı oraya
- Bir kısım altın, hala gideri var
- Bir kısmına da Aselsan ve Tüpraş.
0
Lethe
(14.09.25)
ev alırım (istanbulda yaşamıyorum)
0
f02561
(14.09.25)
Arabamı yenilerim
0
kararsızataletfilozofu
(14.09.25)
(4)

Maçların Vaktinde Başlamaması?

eisberg
Bizim ligde böyle bir şey var. 17.00 maçı hiçbir sebep yokken 17.04'te başlıyor mesela. Ya da devre arası olduğunda tam 15 dk sonra değil de 17-18 dk sonra başladığını biliyorum, sık sık oluyor. Burada bir referans yok mu yoksa "hazır mısınız, çıkalım mı" tarzında mı işliyor?
Bizim ligde böyle bir şey var. 17.00 maçı hiçbir sebep yokken 17.04'te başlıyor mesela. Ya da devre arası olduğunda tam 15 dk sonra değil de 17-18 dk sonra başladığını biliyorum, sık sık oluyor.

Burada bir referans yok mu yoksa "hazır mısınız, çıkalım mı" tarzında mı işliyor?
0
eisberg
(13.09.25)
Kokuşmuşluğun belirtisi bana göre.

Oturuyorsun başına bekliyorsun

17:50 olmuş yeni bitiyor ilk yarı uzatma süresi 1 dk.
0
baldan kaymak
(13.09.25)
Çünkü her insan, insan. Mükemmel diye bir şey yok.
0
Shepard
(13.09.25)
öyle 1-2 dakikadan bir şey olmaz robot değil kimse. kalecilerden onay bekliyor hakem vs. ayrıca bu hafta 1 dakika bekleme durumu vs. vardı sporda nefrete hayır gbisnden. yabancı ligleri takip ediyor musnuuz? saniyesine kadar dikkate den az vardır . oralarda da oluyordur bi iki dk geç başlama vs. ama devre arası konusu doğru. bizim liglerde fizik gücü vs. çok daha düşük olduğundan devre arası dinlenmeyi daha uzun yapıyor bence de takımlar. hakemin bunu takip etmesi lazım. 15dk ise 15dk veya bir iki dk sarkmayla falan başlaması lazım maçın.. 20dk olmaz mesela.
0
f02561
(14.09.25)
ister tr'de ister yabancı ülkede olsun tamamen ciddiyetsizlik. saati geçirmenin hiçbir bahanesi olamaz.
0
lazpalle
(14.09.25)
(2)

hadi bana tablet alalım

halanne
laptopun bataryası sizlere ömür, dell sağolsun laptop fiyatına batarya sattığı için emektar laptop hayatına artık pc olarak devam edecek. onun mobil versiyonu olarak bir tablet ihtiyacı hasıl oldu. özellikle derslerde, sunumlarda kullanılabilecek öğretmen işi bir şey lazım ama farz edin ki ben sizin
laptopun bataryası sizlere ömür, dell sağolsun laptop fiyatına batarya sattığı için emektar laptop hayatına artık pc olarak devam edecek. onun mobil versiyonu olarak bir tablet ihtiyacı hasıl oldu.

özellikle derslerde, sunumlarda kullanılabilecek öğretmen işi bir şey lazım ama farz edin ki ben sizin babannenizim, çünkü bu işten anca onun kadar anlıyorum. yani marka, model, renk, cins cibiliyet, hatta satıldığı marketin sokağına kadar nokta atışı vermeniz lazım. aradığım kriterler şunlar:

offline office programları (word, excell, ppt) ve pdf kullanılabilecek (en önemli kriter bu)

hdmi ile sunum için projeksiyona bağlanabilecek (ikinci en önemli kriter bu)

internete bağlanabilen (bu devirde bağlanamayan kalmamıştır heralde ama babanneniz bunu nerden bilsin ama de mi)

hafif ve dayanıklı, sık seyahatler için uygun

ara sıra film-dizi için hdmi veya ağ üzerinden tv'ye bağlanabilecek

şarjı uzun süre gitse iyi

uygun fiyatlı

beni emekli etse süper olur, şunun surasında 11 yılım kaldı
0
halanne
(13.09.25)
bütçe yazmamışsınız ama tab s11 serisi yeni çıktı. fiyat tuzlu gelirse s10 da bakılabilir boyuta göre plus veya ultra seçeneği arasında seçim yaparsınız. daha düşük bütçede a serileri de var veya xiaomi honor gibi markaların da alternatifleri var ama bütçe kritik burada
0
f02561
(13.09.25)
Laptop bataryası içinde piller olur. Facebook gruplarında şarjlı matkap ve bu gibi cihazların pillerini değiştirenler oluyor. İletişime geçerseniz laptop fiyatına batarya veya yeni tablet almaya gerek kalmaz
0
diyecevaplandı
(13.09.25)
(8)

Tv işletim sistemi seçimi

condom kurşunu
Titan mı, google tv mi android mi?
Titan mı, google tv mi android mi?
0
condom kurşunu
(05.09.25)
Google tv ile android aynı değil mi ki?
Titan alma.
0
rodeocu
(05.09.25)
en yaygun olan bütün uygulamaların ona çıktığı işletim sistemitabii ki. titan duymadım bile. android al geç. google tv de android temelli değil mi?
0
f02561
(05.09.25)
ben de android tv almıştım 2 yıl önce ancak galiba google tv daha yeni bir teknoloji. android tv’den memnunum ama. çok kasmaya da gerek yok, ilerde sıkıntı çıkarsa ufak bir aparat alıp onu kullanırsın.
0
asap raki
(05.09.25)
Mümkünase akıllı olamyan TV alıp. Tv box ile devam etmek.

Tv box değiştirmek kolay.

10 yıl önce Philips 4k almıştım. Amazon fire stick 4k kullanıyorum 5 yıldır uydu anteni kullanmıyorum.

Işletim sistemi yerine TV özelliklerine odaklanıp iyi bir TV almak en doğrusu
0
kaiserr76
(05.09.25)
Dumb TV + smart box
0
inheritance
(05.09.25)
en güzeli akıllı olmayan bir tv + mi box vs.
ama bu mümkün değilse android(bu google tv de olabilir) tabanlı bir tv en mantıklı seçim olur.
şu an elimde apple tv var fakat en çok zamanı tv'ye entegre google tv ile geçiyorum.
0
kornisch
(06.09.25)
Android TV ile google tv aynı şey. sadece farklı üreticiler aynı naneyi farklı şekilde isimlendiriyor. Ve tabiki android tv öneririm
0
limonlu eksi
(06.09.25)
Apple tv
0
porn star
(07.09.25)
(7)

Marketlerden Su Siparişi Verme?

eisberg
Migros'tan eve su söylerken hep bi' çekimser kalıyorum. max. 12 x 1.5 = 18 lt söyleniyor zaten ama söylerken ağır mı taşıması zor mu falan kararsız bırakıyor beni. Oysa ücreti karşılığında adamların da sınırlandırdığı ölçüde alabiliyoruz zaten, dert etmeden almam lazım değil mi? sizde durumlar nasıl
Migros'tan eve su söylerken hep bi' çekimser kalıyorum. max. 12 x 1.5 = 18 lt söyleniyor zaten ama söylerken ağır mı taşıması zor mu falan kararsız bırakıyor beni. Oysa ücreti karşılığında adamların da sınırlandırdığı ölçüde alabiliyoruz zaten, dert etmeden almam lazım değil mi? sizde durumlar nasıl?
0
eisberg
(03.09.25)
normal su söylerken 2 damacana 12 lik 1.5 söylüyorum marketten değil su dağıtıcısından genelde bahşiş veriyorum, şirkette mesela 10 tane damacana 10 tane 12lik 1.5 luk söyleniyor firmaya alındığı için bahşişte verilmiyor adamlar bişey demiyor işleri bu.
0
eja
(03.09.25)
İşleri buuuuu. Zaten uygulama su için belli bir sınır veriyor.
0
Shepard
(03.09.25)
4*5lt söylüyordum eskiden. teslimat ücreti var, en fazla bu kadara izin veriyor sistem, adamların işi bu. ben dert etmiyorum.
0
inheritance
(03.09.25)
max ne kadar söyleyebiliyorsanız söyleyin. adamlar zaten kendilerince sınırlandırmışlar. ee bir miktar da bahşiş vermeniz gerekir.
0
co2s2
(03.09.25)
Hic kotu hissetmiyorum. Sinir neyse o sinirda veriyorum. Ucretiyle sonucta. Hayrina getirmiyor. Bahsis falan da kimseye vermiyorum genel olarak.
0
Kittie
(03.09.25)
marketten sipariş ediyorsam 10 lt'yi aşmayacak şekilde söylüyorum
0
black holes in the sky
(03.09.25)
bi ara yaşadığım yerde damacana suların fiyatları patlamıştı şoktan ucuza 4*5 litrelik söylüyodum mis gibi de taze su içiyodum sıfır şişesinde. sonra uyandılar maks 2 ane sınırı getirdiler fiyatı da artırdılar geri damacanaya döndüm. ama sonuç: sıkıntı yok söylenir
0
f02561
(04.09.25)
(3)

competitive fps oyunları oynarken

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
1440p yeterli midir yoksa daha yüksek çözünürlüklere çıkmak gerekir mi? ekran kartları bu duruma ne diyor?
1440p yeterli midir yoksa daha yüksek çözünürlüklere çıkmak gerekir mi? ekran kartları bu duruma ne diyor?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(31.08.25)
competitive durumu varsa önemli olan çözünürlük değil fps dir. isterse 1080p olsun 300 hzlerde olman lazım min
0
f02561
(31.08.25)
Gurmeler bilir ki Pro fps oyuncuları 1024x768 çözünürlükle oynar.

www.quora.com

1440p gibi çözünürlükler eğlencesine oynayan oyuncular içindir.
0
himmet dayi
(31.08.25)
bence bu zevk meselesi. steam anketlerinde hala 1080p favori.
0
kesmekes laleler
(31.08.25)
(23)

Turkiyeli mevzu

WithWorth
Ekside buna karşi cikan argumanlari anlamiyorum; ben turk olarak aşagidaki gibi düsünuyorum;Ben turk'um deyince; ulke içindeki her grubu da; ben kurt'um, ben suriyeliyim, ben x'im, ben y'yim demeye, yani gruplaşmaya itmis olmuyor muyuz ?Turkiyeliyim deyince de tüm yukarida saydiklarimin hep bir agiz
Ekside buna karşi cikan argumanlari anlamiyorum; ben turk olarak aşagidaki gibi düsünuyorum;

Ben turk'um deyince; ulke içindeki her grubu da; ben kurt'um, ben suriyeliyim, ben x'im, ben y'yim demeye, yani gruplaşmaya itmis olmuyor muyuz ?

Turkiyeliyim deyince de tüm yukarida saydiklarimin hep bir agizdan söyleyebileceği bir ifade, dolayisiyla turkiye icin birleştirici bir unsur olmuyor mu ?

Yani bu acidan turkiyenin faydasina bir kelime degil mi ?
0
WithWorth
(30.08.25)
"Türkiyeliyim" söylemi PKK'ya Pekeke demek gibi simgesel bir söylem.
0
kizil karga
(30.08.25)
herkesin türk olduğunu söyleyenlerle tahran merkezdeki apartmanını satıp türkiye'de vatandaşlık alanların türk olmadığını söyleyenler aynı kişiler. bunlarda akıl kırıntısı aramamak lazım.
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(30.08.25)
tamam işte ben türküm kendimi bu şekilde tanımlıyorum beni neden bu tanımlamaya itiyorsun ki? kürtsen suriyeliysen x sen y ysen sen kendine türkiyeliyim diyebilirsin zaten? ama ülkenin kurucu ana unsuru türk ve türk ile başlayan sıfaları türkiyeli diye değiştirmek abes.. fransalı almanyalı demiyorsak türkiyeli de saçma mesela.
türk edebiyatı kısmını mesela neden türkiye edebiyatı veya türkçe edebiyat diye değiştiriyorsun? karın ağrısı neden? @kizil karga nickli arkadaşın dediği gibi pkk sempatizanlarının türksüzleştirme projesine hizmet eden bir kelime olduğu için sevmiyoruz
0
f02561
(30.08.25)
X kökenli y dilimizde mevcut bir yapıdır. Türkiyeli kelimesi ümmetçi ve Kürtçüler tarafından uydurulmuş son 10 yılda kullanılan bir kelime. TDK’da bile karşılığı yok.
Bir kişi kendi ırkını belirtmek istiyorsa Kürt kökenli Türk vatandaşı, ya da yukarıdaki örnekten devam edeceksek pers kökenli olarak Türk vatandaşı olarak tanımlayabilir.

Dikkat et hiçbir Kürt kendine türkiyeli demiyor, kürdüm diyor ama Türklerden bahsederken türkiyeli diyor. Kasti olarak Türk düşmanlığı yürütülüyor.
0
gokank4
(30.08.25)
peki kürt kendisine niye türk desin? kürt türkse uygurlar çinli mi? türkler kurucu unsur da kürtler uzaydan mı geldi? erzurum ve sivas kongrelerine katılan aşiretler yörük, çepni falan mıydı? milli mücadeleyi destekleyeceklerini açıklayanlar anadoluya işgal yıllarından sonra mı geldi? hiç nutuk okudun mu? azerbaycanlıya azeri de bakalım ne oluyor.
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(30.08.25)
@gokank4 +1

Maksat Türk kelimesini dahi yok etmek olduğu ve açık açık yapacak g@t olmadığı için böyle adımlamalarla hedefe ilerleniyor. Anadilde eğitim konusunda bastırmaları da bu yüzden, bilmem kaç bin yıllık Kürt tarihi var şu bizim bu bizim diye uğraşmaları da bu yüzden, aşağıda özerk yönetimler kurma çabaları da bu yüzden. Türkçe'ye yapılan dehşet verici saldırılar da bu yüzden. Çünkü dil bir MİLLETin kendine mahsus ve biricik olan düşünme sisteminin somutlaşmış halidir.

Dil üzerinden insanları yönetirsin, dil ile dedikodu yapar, dedikoduyu TV programı haline getirir, insanların dikkatini dil ile çeker zihinlerine istediğin değerleri bu şekilde çakarsın. Dili müziğin içinde kullanarak her türlü sızarsın bütün zihinlere. Dil boşuna bu kadar çok ığraşılan bir varlık değil, onun için seçilen kelimeler çok önemli. 1000 yıl önce Muhyiddin İbn Arabî'nin hurufîliği kullanması da bunun için.

Türkiyeli kelimesi Türk milletine dayatılamaz. Dayatılıyorsa orada bölücülük ve yıkıcılık vardır. Hiçbir şey yoksa saygısızlık ve isyan vardır. Bunları gidişatın içinde okumak gerekir.
0
muhayyer divan
(30.08.25)
Anaokullari bile daha mantıklı işliyor. Ona buna vuran sataşan çocuğu, zirt pirt tuvalete giden cocugu, her seye sizlanan cocugu herhalde bir şeyi var diye psikiyatriste gönderiyorlar.

Politikada ise yaptıkları daha çok şey gibi, hmm çocuk arkadaşlarına vuracağına öğretmenine vursun.

Bir de verdiğin örnek bir kelime oyunu. Bunu talep eden arkadaşlar belli olay ve donemsel siyasi tutumlari one surerek sürekli öyle bir şey varmış gibi bir hava yaratıyorlar.

Anayasadaki Türk tanımı zaten senin Turkiyeli tanımı olarak yazdığın şeyle aynı.

Özetle sosyal, politik sorunları anayasa değiştirerek çözüm öneriyorlar. İşte neymiş benim bilmemkim yakinimi seksenlerde dövdüler anayasa bana onu hatırlatıyor. Abi bu tedavi konusu anayasa değil ki, bir de seksenlerde dovulmeyen başı belaya girmeyen nüfus oranı ne kadar cidden.
0
encokbenisevinnolur
(30.08.25)
Sacma sapan seyler.
Ne mutlu türküm diyene❤️

Bu konuda sikintisi olanlar kolonilestirilmis ülkelere gitsin bi baksinlar yerel halk ne halde.
0
sonsuz
(30.08.25)
en temelde ulkenin sahibi kim tartismasi bu. daha once uzun yazmistim tekrar ugrasmayacagim. kisasi bu. ulkenin sahibi turkler mi, yoksa burada yasayan tum insanlar mi?

ikincisi daha kardesce geliyor. ama dunyada tonlarca ulus devlet varken turkiye'ye saldirilmasini da turkler yemiyor. turkler de diyor ki "ayni almanin, fransizin, ingilizin oldugu gibi bu da bizim ulus devletimiz. ve sahibi turklerdir. nokta."

sahsen bakinca savasa dovuse ulkeyi kuran millet turkler. kurtseniz keske devletiniz olsaydi. ama yok. bazi milletler boyle digerlerine bagli yasar. kimileri de yeterli guce ulasip hukmederler. bu soyledigim hic politik dogru degil ama olay bu. kim guc sahibi, kim degil.
0
antikadimag
(30.08.25)
Herkesin politik duruşu kendine

Ancak siyasi kavramlar siyasi anlamlar taşıyor. Siyaset söylemler üzerinden yürüyen bir mecra. Haliyle söylemlerin yalnızca teorik anlamları değil, siyasi altyapısı da o söylemin bağlamına dahil.

Şöyle düşünün bıçakla ekmek de doğrayabilirsiniz. Suç da işleyebilirsiniz. Konu bıçağı elinde tutan kişinin nasıl bir karaktere ve amaca sahip olduğu ile ilgili, bıçağın kendisiyle değil.

İstediğiniz yeri destekleyebilirsiniz pek tabi. Ben sadece safi bir terimin kağıt üstündeki anlamına odaklanarak soru sorduğunuz için bunun kapsamının göründüğünden daha geniş olduğunu vurgulamak istedim.
0
akhenaten
(30.08.25)
ben etnik köken olarak türk değilim. ailemde herkes çerkesçe konuşur, annem zaten çeçen, direkt çeçence konuşur. türkçe ailede çoğumuz için okul dili falan olmuştur. ama sorduğun vakit hepimiz türküz deriz. türk olmadığımızı biz de biliyoruz herhalde ama yurtdışına çıkmışım, adam bana nerelisin diyor. çok basit bir soru. benden hayat hikayemi dinlemek istemiyor. türkçe konuşuyorum, doğum yerim türkiye, elimde türkiye pasaportu var, ne dicem mahmut mu dicem? elbette türküm diyorum. bu beni daha az adige yapmıyor.
türkiyeli lafını bu sebeple saçma buluyorum. adam sana pasaportunu taşıdığın ülkenin adını soruyor. etnik aidiyetini, hayat hikayeni değil.

bir avusturyalı komşumuz var, yanımızdaki evde yaşıyor. onun yanındaki eve bir suriyeli aile taşınmış kiracı olarak. mülteci oldukları da biliniyor tabii. barbara’ya gitmiş bu suriyeli, ben filistinliyim, demiş. barbara da bana diyor ki, filistinli ya da suriyeli olması önemli değil, ben suriyeli olduğunu biliyorum ama neden şimdi bana yalan söylüyor.
dedim barbara o işin aslı şöyledir muhtemelen, adam sahiden filistinli araptır ama 6 gün savaşı esnasında ailesi suriye’ye göçmüştür, suriye de bu insanlara vatandaşlık vermediği için suriye’de yaşayan hatırı sayılır bir filistinli arap popülasyonu var ve bu insanlar heimatlos durumundalar kuşaklardır. dedim yani, adam suriye’den gelmiştir buraya, orada da doğup büyümüştür, hatta anası babası da orada doğup büyümüştür ama sahiden aslı filistinlidir. sana da onu demiştir, git sor, yalan söylemiyordur.
gitmiş sormuş, sahiden bu dediğim çıkmış.
amk avusturyalı kadın senin suriyeli mülteci vizesiyle burada kaldığını biliyor, sonra bu kadına gidip filistinliyim dersen

1. kadının umrunda değil senin nereli olduğun, for all she cares, sen suriyeli mültecisin.
2. aklını karıştırıyorsun ve yalancı durumuna düşüyorsun.
3. bize ne ne olduğun? yasal zeminde suriyeli ve heimatlos mültecisin. ya heimatlosum de, ya suriyeliyim. kadını alakadar eden kısım bu.

illa bayılıyorlarsa x asıllı türk vatandaşıyım derler, olur biter. French people of Moroccan descent diyince sorun yok ama Turkish people of X descent diyince birileri kurtlanıyor.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(30.08.25)
fransada yaşayan zenci fransızım diyor. biz neden türkiyeliyim diyoruz? türksen türksündür kürtsen kürt neysen ne.
0
mikahakkinen
(31.08.25)
Cunku turkiyeliyim ifadesini turklerin demesini bekleyenler, kendilerine kurt'um demeye devam ediyor. Kurtler ben kurt'um desin, turkler ben turkiyeliyim desin. Yok oyle yagma.
0
baldur2
(31.08.25)
Gelmiş geçmiş en kahpe söylem
0
topkapiaksaray
(31.08.25)
Yalan yok önceleri Türkiyeli kavramından acayip rahatsız oluyordum. Türk kelimesinin doğru olduğunu savunuyordum şiddetle. Üstelik etnik köken olarak Zazayım ben.

Ama şuan hem Türk’üm hem de Türkiyeliyim derim gönül rahatlığıyla. Etnik olarak Türk olmayan birine illa sen Türksün demek/dedirtmek bana hiçbir şey kazandırmıyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan herkes Türk değil. Olmak zorunda da değil. Sonuçta hepimiz aynı ülkede ve bir bayrağın altında yaşıyoruz. Önemli olan bu bence.

Ben esasen milliyetçi bir insan sayılırım ama bu muhabbetin çoğunlukla faşizm odaklı ele alındığını hissediyorum.
Aynı şekilde ne mutlu türküm diyene söylemi de bence boş bir söz. Türklük kavramı diğer milletleri aşağılayarak ve/veya denklem dışı tutularak yüceltilemez. Türklüğün böyle ilkel bir duruma ihtiyacı yok. Bu olmadan da yeterince yüce ve değerli.
0
ezkaza
(31.08.25)
@thetruenorthstrongandfree1 açtığın duyurulardan ve verdiğin cevaplardan sosyal zekanın iyi olmadığını görüyoruz. Türkler doğuda rahat yaşayamıyor çünkü kürt kardeşlerimiz medeniyet olarak taş sopa seviyesindeler. Gitmek de istemiyorlar çünkü bok gibi yerler. Rahat edemezsin. Ama onlar batıya gelebilirler ve rahat edebiliyorlar. Sadece bu sebep yeterli olacaktır bence şark görevi için.

Kendin yazmışsın ama kendine de cevabı vermişsin, farkında değilsin. Ben Kanadalı Türküm demişsin. Ülkeyi de tehlikeye atmıyor. Abicim sen pek düşünemiyorsun galiba, Türkiye'de terör sorunu var. Dağlara çıkan kürdolar var. Senin pembe yanaklı düşüncelerin ve sözlerin Kanada'da sorun değil ama burada sorun. Senin petrol şeyleri allaha emanet ha diyim sana. Melaba ben şiiyim şii müslüman in canada söyleyince farklı, afganistan veya ırak'da söyleyince farklı tepki alırsın. Olm vallahi yıldım, allah ailene ve köpeklerine sabır versin.
0
Shepard
(31.08.25)
@truenorth

kanadali kanadaya uyuyor cunku kanada bir ulus devlet degil, monarsi.
sen/ben de monarsinin marabalariyiz, zaten ettigin vatandaslik yemininde "varligim kraliyete armagan olsun" dedin.

turkiye hala osmanli olarak devam etseydi, bir imparatorluk olsaydi ve hepimiz sultanin marabasi olsaydik turkiyeli mantikli bir soylem.

ama ataturkun kurdugu devlet bir ulus-devlet, turkluk tabanina oturtulmus. ataturk sonrasi yapilan bazi hatalardan dolayi (i.e. kurtlerin orphan olarak gorulmesi) bu a$i tutmadi. sen bazilarini otekilestirirsen ve acliga terkedersen surdurebilirligi baltalarsin.

su anda kurtlerin uygulamaya calistiklari sey birebir "quebec" politikasi. resmen karbon kopya pesindeler. bunun yolu da turkiyeli soyleminden geciyor, bazi kapilari actin mi bir daha kapatamazsin. tehlikeli sular bunlar..
0
cooperr
(31.08.25)
Köken olarak anne-baba tarafı %100 Kürt bir birey olarak ben "Türküm" demekten gocunmadım hiç. Ha, "Türkmenim" demem mesela. Çünkü katıksız Kürt bir aileden geliyorum. Ama "Türküm" demek ile "Türkiyeliyim" demek benim kafamda hep aynı oldu.

"Türkiyeli" lafından da pek gocunmuyorum. Sadece bazıları bu sözcüğü politik bir duruş amacıyla vurguluyor. O zaman rahatsız oluyorum.

Diğer taraftan, ne bileyim, "Türkiye Askeri, Türkiye halkları, Türkiye kütlürü" falan biraz garip sözcükler. Bence Türkiye için Türk sözcüğü zaten Türkmeni, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Arnavutu falan kapsamalı. Halklar lafını da sevmiyorum. Bir tane halk var. Çok dilli, çok kültürlü de olsa aynı devlette ikamet eden tek bir halk.
0
yadigar
(31.08.25)
Zamanında etnik kimlik olarak değil üst kimlik olarak dayatıldı “Türk” sıfatı. Eğri oturup doğru konuşalım, Osmanlıyı biraz biliyorsak eğer cumhuriyet dönemine gelene kadar ne derece etnik kimlik/ırk olarak Türk kaldı acaba? Kusura bakmayın ama ne mutlu türküm diyene asimilasyon aracı cümlesidir. Bu politika kurulan devletin ne kadar faydasına oldu?
Ben Ermeni’yim sırf Türkiye’de doğdum diye niye inatla bana Türk olduğumu dikte ettiler? Niye Ermeni olmak kötü bir şeyken beni içlerine dahil edip eritmeye çalıştılar? Sanatım zanaatım niye elimden alınmaya çalışıldı? Üstelik vatandaş olarak zararım değil faydam varken? Vergisinden, kural kanuna, iş imkanı yaratmaya kadar..
Asimilasyona direnebilen halklar bugün kendilerine Türk denmesini istemiyor. Siz aynı ana babadan yunanistanda doğmuş olsaydınız Yunan olarak mı adlandırılmak isterdiniz? Türkçe eser verdiği için Türk yazar veya besteci olması gerekmiyor. İngilizce eser veren bir sürü Türk var hepsi etnik kimlikleri ile meydanda.
Yazacak çok şey var, insanların hoşuna gitmeyecek. Aynı asimilasyon politikasını devam ettirmek için kimlik tanımlaması istemiyorlar. Ama aynı kişiler, biri birini öldürse hemen malum ırk demeye başlıyor. Tutarsızlar, ne yardan ne serden..
Bugün türkiyeli de desen Türk de desen bu coğrafyadaki insanlar birleşmez. Herkes ayıya dayı diyor işleri görülsün diye. Türkiye’nin faydasına diye bir şey kalmadı.
Herkes ne olduğunu bilsin, kimliğini korusun, kendinden sonraki nesile aktarsın. Şerefsiz dolu bir coğrafyadan çok şey beklemeyin.

Not. Yazı içindeki “siz” evrensel siz anlamında kullanılmıştır.
0
nwnd
(31.08.25)
Kimse Ermeniye ya da Kürte "Türküz" de baskısı yapmıyor, açıkçası kimin kendisini nasıl gördüğü de kimsenin umurunda değil bizde sorun Türkün kendisini Türk olarak görüp Türkiyeli kavramını kabul etmemesi ve bu nedenle faşist damgası yemesi, sorun bu, sen Ermeniysen Ermeniyim de kendini Türk hissediyorsan Türküm de bu inan kimsenin unurunda değil kimse de böyle bir baskı yapmıyor yapmadı da, siz de her etnik topluluk gibi bunu koz gibi kullanıp gereksiz dramatize ediyorsunuz sadece.
0
kizil karga
(31.08.25)
Türk ingiliz Arap Ermeni şu bu vb hissederek olan şeyler değil. Ordan oraya takım değiştirir gibi transfer olunabilir şeyler de değil. Geçmişinde ne varsa o, bu bazen karma da olabilir.
Kürt kendine kürt derken Türk de kendine Türk diyecek tabi, coğrafya belirtmek gerektiğinde türkiyeli Türk, kıbrıslı Türk, azerbaycanlı Türk vb gibi detaya girecek. Bu kadar basit.

Ama dayatma meselesine gelince belli ki çoğu şeyden bir habersiniz.
En basiti, senelerce Ermeni bir çocuk niye “türküm doğruyum çalışkanım ilkem” cümlesi ile başlayan “andımız” denilen şeyi okumaya zorunlu tutuldu?
0
nwnd
(31.08.25)
Birleştirici olmak amacıyla söylenmiyor sıkıntı burada. Dağdan inmiş teröristleri, apo'nun isteklerini, ülkeye sokulan arapları bir şekilde sempatikleştirmek ve bu sayede cumhuriyetten tut kemalizme kadar birçok şeyi silip atmak için bir strateji. Türkiyeli ile başlayıp ülkenin isminden Türk kelimesini tamamen silmeye kadar gider.
0
runaway
(01.09.25)
@truenorth

mevzu "laissez la faire l'essais passes" seklinde cozulemeyecek kadar karisik.

bolgede satranc oynaniyor uzun zamandir. ozal'dan beri 1 koyup 3 olma pesindeyiz ama ucun birini alarak devam ediyoruz.

son zaferimiz herhalde kibris falan, ondan sonra buyuk oranda boku yemis vaziyetteyiz.

"turkiyeli" oynanan piyonlardan sadece biri. olaya asiri sig bakiyorsun.
0
cooperr
(01.09.25)
(5)

Anadolu üni aöf

camlicagazoz
Merhabalar, elektrik elekttonik mühendisiyim.Anadolu Üniversitesinde 2.üniversite olarak işletme okuyayim dedim ama kapatıldı falan diye bir sey gördüm. Yalnız sitede bir sey de yazmiyor yani gayet kayıt alınıyor. Nedir durum bilen var mi?
Merhabalar, elektrik elekttonik mühendisiyim.

Anadolu Üniversitesinde 2.üniversite olarak işletme okuyayim dedim ama kapatıldı falan diye bir sey gördüm. Yalnız sitede bir sey de yazmiyor yani gayet kayıt alınıyor. Nedir durum bilen var mi?
0
camlicagazoz
(24.08.25)
Kapatılma yok. işletme bölümü işletme fakültesindeydi. açıköğretim fakültesine aldılar

anadolu.edu.tr
0
f02561
(24.08.25)
Yani artık örgünle aynı diploma gibi olmayacak. Açık öğretim olduğu açık öğretim fakültesinden belli olcak. Eskiden bir saçmalıktı zaten. Açıktan eğitim veren fakültenin ismi kapatıldı tek bir fakültede birleşti. +1
0
Lubb
(25.08.25)
eskiden de farklıydı örgün eğitim iibf, aöf olan iktisat ve işletme fakülteleriydi (ben uluslararası ilişkiler mezunuyum, diplomada iktisat fakültesi yazıyor). Bilmeyen birini kandırabilir tabii ama bilen biri için aradaki fark belliydi yani. Şimdi hepsini aöf'e aldılar
0
nundu
(25.08.25)
Peki mesela devlet alımlarında farkedecek mi? Yani iibf fakültelerinin işletme bölümlerinden derse mesela ilanda, aöf mezunu olmak işe yaramayacak?
0
🌸camlicagazoz
(27.08.25)
devlet alımlarında fark etmez. genelde bölüm bazında aranır zaten, şletme iktisat kamu yönetimi bölümlerinden mezun olmak vs. gibi. hiçbir şey değişmedi aslında neden bu kadar olay oldu bu bilmiyorum. eskiden de net belliydi yani herkes biliyordu işletme fakültesi iktisat fakültesi ve açıköğretim fakültesi açıköğretimdi. iibf ise örgün öğretimdi. şimdi iktisat ve işletme fakülteleri kapatıldı. bu fakültelere bağlı işletme bölümü ve iktisat bölümü açıköğretim fakültesine geçirildi. örgün iktisat ve işletme bölümleri hala iibf fakültesi altında normal örgün şekilde.
0
f02561
(27.08.25)
(6)

Bugün hangi müzik türüne daha yakın?

sekizdokuzon
24 Ağustos 2025 bende funk i çağrıştırdı şimdiye kadar: https://open.spotify.com/track/32OlwWuMpZ6b0aN2RZOeMS?si=rTFaAl26TzaLfUno8Gn3fwSizin bugününüz hangi müzik türüne benziyor?Teşekkürler.
24 Ağustos 2025 bende funk i çağrıştırdı şimdiye kadar: open.spotify.com

Sizin bugününüz hangi müzik türüne benziyor?

Teşekkürler.
0
sekizdokuzon
(24.08.25)
sabahtan beri jimi hendrix dinliyorum 4 albümünü bitiridm
0
f02561
(24.08.25)
Afrikadan bu sefer

www.youtube.com
0
Mirket
(24.08.25)
radioparadise.com
Radyo paradise ın mellow kanalını açtım iki saattir arkada dönüyor

Birden akşamüstü enerjisi vurdu pearl jam - state of love and trust
youtu.be
0
grimavi
(24.08.25)
kullanicadi
(24.08.25)
Elvett- The Hill
open.spotify.com
0
Amaranta ursula
(24.08.25)
heavy metal ama punk rock da gider
youtu.be
0
sey mi dostum
(25.08.25)
(7)

memur nasıl olunuyor

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
sa, hayırlı forumlar. az çalışıp çok kazanma, müslümanların kabe'yi dolandığı gibi avrupa'da katedral turu yapma olaylarına ben de katılmak istedim ve kpss'ye girdim. ilgili yerdeki merkezi yerleştirme olayını kaçırdığım için diğer başvuruları yapıyorum ama takibinin nereden yapıldığını bilmiyorum.
sa, hayırlı forumlar. az çalışıp çok kazanma, müslümanların kabe'yi dolandığı gibi avrupa'da katedral turu yapma olaylarına ben de katılmak istedim ve kpss'ye girdim. ilgili yerdeki merkezi yerleştirme olayını kaçırdığım için diğer başvuruları yapıyorum ama takibinin nereden yapıldığını bilmiyorum. hangi devlet yapılanmasının ne zaman ne alımı yapacağını nereden öğrenebilirim?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(24.08.25)
Eskiden bylock vardı şimdi next sosyalde duyuracaklarmis diye duydum.

Not: benden duymadin.
0
encokbenisevinnolur
(24.08.25)
kahkaha tufanı.
0
🌸Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(24.08.25)
nothing in my way
(24.08.25)
türgev, tügva tarzı oluşumlara dahil olunca seni istemesen de yaparlar. kpss siz falan alırlar bir şekilde
0
runaway
(24.08.25)
tügva ve iyc'ye öğrenciyken gittim ama daha memur yapmadılar.
0
🌸Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(24.08.25)
merkezi yerleştirme 6 ayda bir yapılıyor. puanın da 2 yıl geçerli. yani yeterli puanın ve uygun üniversite bölüm meznuiyetin varsa zaten merkeziden atanırsın. onun dışında ilanları takip etmen lazım bazılarında adliyede vs. alımlarda mülakat da oluyor ama alım fazla olduğunda torpilsiz de girebilirsin.
0
f02561
(24.08.25)
Nothing my way’in dediği yeri takip etmek önemli.
2.si memurlar netin ilanı ve forumu.
Sabah 10 gece 10 , 2 sene boyunca çalışıp iyi puan alıp mezuniyetinde uygunsa benim gibi bir çok kuruma atanabiliyorsunuz.
Sistemi öğrenip kpss çalışmanız lazım ilan takip etmelisiniz
0
kararsızataletfilozofu
(24.08.25)
(11)

Balkonsuz ev satın alınır mı?

pembediken
Ev kiraya verilmeyecek. dezavantajları ne olabilir?
Ev kiraya verilmeyecek. dezavantajları ne olabilir?
0
pembediken
(23.08.25)
Avrupa'da çoğu evde yok ve çoğu insana dert değil çünkü böyle bir kültürleri yok.
Benim bir arkadaşım var; evde ilk balkona bakarım diyor. Benim için de balkon vs olmayan ev harbiden sıkıntı çünkü kültürel yani.
Ben özel olarak balkonda yiyen, içen biri değilseniz bir dezavantaj düşünemedim. Belki satarken gene sizin gibi soru soranlar olur.
0
logisticsmanager
(23.08.25)
Çamaşır kurutma bazı eşyaları havalandırma açısından balkon iyi aslında. Onun dışında bilemiyorum
0
🌸pembediken
(23.08.25)
Benim için hiç önemli değil yalnız yaşıyorum ve balkona çıkıp oturduğumu bile hatırlamıyorum 3 yıldır. ama annemler vs. ne zaman ziyarete gelse hemen akşam balkonda çay vs. yaparlar yani onlar için çok önemli. kişiye göre değişir senin fikrin alışkanlıkların önemli
0
f02561
(23.08.25)
Benim için olmazsa olmaz. Alınmaz
0
messina123
(23.08.25)
aklima gelen iki dezavantaj var:

-istedigin kadar klima taktiramamak. Bazi yeni evlerde sadece bir veya iki klimalik yer oluyo, baska yere de klima taktiramiyorsun. ama balkon olunca istedigin kadar (veya istedigin boyutta) koy, borulari iceriden gecir hic sorun olmuyo.

-sigara icmek

acikcasi ben sigara icmek disinda balkonu hic kullanmiyorum. camasirlari da iceride / kurutmada kurutuyorum.
0
lamartin
(23.08.25)
Bir senedir ilk defa balkonsuz evde yaşıyorum beni daraltıyor. Çıkabileceğim bir bahçenin olmaması cabası. Sigara içmiyorum bir yıldır ama hala çay kahve içerken bir hava alayım isteği var. Yemekleri yalnız yememe rağmen hava güzelse hafta sonları muhakkak balkonda kahvaltı yapmaya gayret ederdim. Canım isteyince akşam yemeklerini de balkonda yerdim. Siz böyle değilseniz ya da evde kalacağınız süre boyunca çok da dert etmem diye öngörüyorsanız almasanız da olur. Balkon küçüktü bu sebeple küçük birkaç parça şey hariç çamaşır kurutmadım ama o evin içinde de yapılabildiği ve kurutma makineleri yaygınlaştığı için bu açıdan elzem olduğunu düşünmüyorum.
0
black holes in the sky
(23.08.25)
hep balkonluydu yaşadığım evler önceleri.
yaklaşık 4 sene balkonsuz evde yaşadım, evin bir çok şartı iyiydi ama balkonsuzluk zor geldi.
yakın zamanda taşındım balkonlu bir yere, tek sandalye koyacak kadar olsun, yine olsun. en olmadı fransız balkon gibi bir adımlık olsun.

---

evin yeri ile de ilgili ama.
bazı evlerin balkonlarına hiç çıkılmıyor. sürekli toz oluyor. evin ters bir odasında oluyor. varlığı yokluğu bir anlam ifade etmiyor o durumda.

--

balkonsuz evin dezavantajı sıkıldığında, hava almak istediğinde, evden dışarı çıkmak yerine balkona çıkamamak. balkon bir kaçış. sokağa çıkmak her zaman pratik değil.
sigara içiliyorsa odada içilmez politikasının uygulanmaması.
0
biseysorcaktim
(23.08.25)
Kişiyle göre değişiyor, ben asla almazdım arkadaşım yaklaşık 15 milyona Ataköy'de balkonsuz daire aldı.
0
yercekimini kendine ceken adam
(23.08.25)
Ben olsam almam. gerçi balkonun nasıl bir balkon olduğu, nereye baktığı da önemli.

ufak bir masa da olsa atıp 2 kişi oturamayacağın kadar küçük ya da başka bir apartmana, pis kötü bir yere vs. bakıyorsa da bir anlamı yok. çamaşır önemli değil artık makinelerin kurutması var ayrı kurutma makinesi olmasa bile ya da evin içinde asmak/kurutmak daha iyi zaten bence.
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(23.08.25)
kişiye göre değişir. benim için balkonsuz ev yarım evdir. isterse 200 metrekare ve dünyanın en güzel evi olsun. bir evde dış alan kesinlikle olmalı.

kişisel nedenlerden bağımsız, tek gerçek dezavantaj çamaşır kurutma olabilir. evin içinde çamaşır hem geç kuruyor hem de tekstil tozu havanın kalitesini bozuyor. kurutma makinesi alacak olsan hem ona yer ayarlamak bir dert, hem de giysileri eskitiyor.
0
sir gawain
(23.08.25)
balkon artıdır ama eksikliği eksi değildir. en azından yeni evlerde eski bildiğimiz balkonlardan olmuyor.
0
co2s2
(24.08.25)
(12)

Şöyle düşünmek normal mi?

darkwizard
Arkadaşım var diyor ki şu kız beni reddediyor ve keko maço atarlı giderli vb erkek seviyor. Sonra şiddete uğruyor genel olarak kadınlar böyle yapıyor? Ben şimdi onlar ölünce haklarını savunacağım neden savunayım diyor? Sizce haksız mı? Kendisini tercih etmiyor diye kadınlar silahlı keko uyuşturucu
Arkadaşım var diyor ki şu kız beni reddediyor ve keko maço atarlı giderli vb erkek seviyor. Sonra şiddete uğruyor genel olarak kadınlar böyle yapıyor? Ben şimdi onlar ölünce haklarını savunacağım neden savunayım diyor? Sizce haksız mı? Kendisini tercih etmiyor diye kadınlar silahlı keko uyuşturucu mafyatik tipleri seviyor veya parası var diye serzerileri seviyor diye.
0
darkwizard
(21.08.25)
kendisini reddediyor diye değil, kız kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşıyor diye savunmuyor bence. biraz da su testisi su yolunda denilebilir. ya da kılıçla yaşayan kılıçla ölür vs.
0
f02561
(21.08.25)
Oo hoşgeldin incel kardeşim. Biraz da redpill furyasına kapılır...

Böyle toptancı genellemeler deryasına sosyal medya batağına çok düşmesin. İşine gücüne okuluna baksın hobi edinsin kendiyle barışık olunca istedikleri de olur. Hiç değilse kadın düşmanı olup çıkmaz.
0
anon1m
(21.08.25)
psikoloji, sosyoloji, biyoloji okusa ya da en azından kadın erkek ilişkileri hakkında akademik makaleler karıştırsa olacak aslında da kolay yolu seçiyor arkadaşınız. öldürülen insanı savunmuyorsa da failden bir farkı kalmıyor zaten. geçmiş olsun
0
bahçedekisandal
(21.08.25)
@f02561 +1

Beni tercih edip etmemesinden bağımsız olarak su yolunda kırılan/kırılacak testi için "kadir şekerci olayı gibi olmasın" derim, sonrasında da sevenlerine sabır diler geçerim. İnsanların kendi tercihlerinin sonuçlarını kabul etmesi gerekiyor artık. Tabii bu fail suçsuz ya da mağdur (veya yakınları) haklarını aramamalı demek değil.

Birazdan biri koşup gelir babaları ve abileri üzerinden örnek verir. Sanki konu oymuş gibi. Sonra da bütün erkekler potansiyel katil, erkekler ölsün der ve kapatır konuyu ahdahdah
0
nawar
(21.08.25)
Kadınım, hiç mafyatik keko maço atarlı giderli erkek seven arkadaşım olmadı çevremde. Asıl arkadaşın böyle kadınları nereden buluyor nerelerde tanışıyor? Demek ki seçtiği/bulunduğu ortamlarda da sıkıntı var. Suç onda.

Ayrıca öyle düşünmek normal değil. Genelleme var, tercih edilmemenin öfkesini kadına yöneltme var, şiddeti küçümseme var. Neyse ki her erkek o arkadaşın gibi düşünmüyor
0
kullanicadi
(21.08.25)
Kişisel sorununu toplumsal sisteme genellemis. Arkadaşınızın üzerine dusunulecek bir argüman ürettiğini sanmıyorum.

Ha ama şu var, keko arzulayanla takilanla da bir kekoluk vardır diye düşünüyorum genel olarak, henüz açığa çıkmamıştır sadece.
0
encokbenisevinnolur
(21.08.25)
Kadınların bunlara neden ihtiyaç duyduğunu, bunlarda ne ggördüklerini, onlardan o kadınlara görünenin ne olduğunu anlamaya çalışmak, her insanın samimi davranışı olur. Samimiyet göstergesidir yani.

Anlamaya çalışan insan şefkate daha yakındır, bu arkadaş şefkatten uzak.

Nerden biliyor kendi kız kardeşinin, kuzeninin, yeğeninin, kızının, öğrencisinin vs vs aynı şeyleri yaşamayacağını... bunları psikolojik ve sosyolojik anlamda anlamak ve değiştirmeye çabalamak yerine "madem gönülleri maçolara meftun oluyor ölsünler o zaman bana ne" demek, bu saydığım yakınları zarar görse onlar hakkında da bunu savunmasını gerektirir, vicdansızlık bu.

Kadın erkek ilişkilerinde hiçbir zaman yalnızca tek taraf sorumlu olmaz. Çünkü her zaman iki taraf birbirini etkiler, iki taraf birbirini kodlar. Girdiğim kod doğru çalışmadığında yahut hiç çalışmadığında dellenmem normal ama "madem uygun kod girmedim karşımdaki işkence çeksin gebersin ölsün" demem benim insan olmadığımı gösterir.
0
muhayyer divan
(21.08.25)
keko seviyorlarsa kekolarla birlikte olurlar. onlar da şiddet gösterirse yapacak bir şey yok herkesin kendi seçimi. kavgaya girip de ben dayak yedim demek ne kadar saçmaysa keko seviyorum deyip şiddete uğradım diye söylenmek de saçma. he düzgün görünümlü biriyle birliktedir o şiddet uygulamıştır ona diyecek bir şeyim yok ama keko seviyorsan şiddete uğrarsın büyük ihtimalle. e bunun için de söylenmeyeceksin.

danla biliç mesela keko seviyorum deyip deyip duruyordu bulmuş bir keko her yerde kızın peşinde yapmadığını bırakmadı. şimdi de kurtulamıyor ama efendi düzgün bir çocuk olsa "ay bu ne prenses gibi" der beğenmez bırakırdı çocuğu.

şiddeti bir kadın olarak kesinlikle desteklemiyorum yanlış anlaşılmasın. keko, maço, atarlı tiplerin peşinden gidiyorsa biri olmazsa diğeri şiddet uygular. bunun kurtuluşu yok. bazı şeyler de seçim meselesi. insanlar sokakta aman şimdi bana bıçak saplarlar ya da silahı vardır vs diye kavga bile ayıramıyor korkudan. canını biraz da sen koruyacaksın saçma insanları uzak tutarak. belayı bilerek kendine çekmeye gerek yok.

yani özetle su testisi su yolunda kırılır +1
0
matilda
(22.08.25)
oyle dusunmesi normal degil. buna "iyi adam sendromu" deniyor. icinde bol miktarda kiskanclik, ego, ve travma barindiriyor. ha mantigi yanlis degil; ama beni reddediyor'a baglamasi anormal. yoksa bence de gitsin kriminal tiplerle birlikte olsun dayak yesin hatta birbirlerini vurarak sayilarini azaltsinlar. hic humanist olamam insan,toplum kalitesi hakkinda.
0
buenosdias
(22.08.25)
"Kendi seçimi" konusu çok önemli. Bunu insanlar bilinçli seçim sanıyorlar. Neden kendi yaşadıklarından yola çıkıp da bazı şeylerin bilinçsizce yaşandığını görmüyorlar, bazı şeylerin tamamen aileden hatta çevreden geldiğini, her kadının her erkek tipini bilmediğini, bilemeyeceğini, insanın her şeye muktedir olmadığını fark edemiyorlar anlamıyorum.

Keko maço erkek seven kadın ya kekoların maçoların içine doğmuş onlarla büyümüştür ya da iletişim kurmayı bildiği tek erkek yapısı kekolar maçolardır. Hiçbir kadın kendini keseceğini bildiği erkeği sevmez arkadaşlar. Seviyorsa o kadın zaten sağlıklı kadın değildir bunu da düşünün.

Ülkenin neden böyle profiller yetiştirdiğini de düşünmek gerekir. "Kendi tercihi, su testisi su yolunda" falan çözüm değil, biri sizin bilinçsizce "tercih yapan" kız yeğeninizi haklasa ona da mı Kendi tercihi diyeceksiniz, onun için de mi üzülmeyeceksiniz, kılınız kıpırdamayacak... bu kadar hissizlik anlaşılacak şey değil doğrusu.
0
muhayyer divan
(22.08.25)
Yani @muhayyer'in bakış açısıyla olaylara yaklaşırsak, yoğun trafikte makas atarak ilerlerken iki arabayı biçip kendileri de tırın altına giren kekolar haberi okuduğumuzda, 'onlar, yetiştikleri çevre nedeniyle öyle oldular, bilinçli bir seçim değildi, onları o hale toplum olarak biz getirdik, dolayısıyla suçlu biziz deyip üzülmemiz gerekiyor.

Ben hep doğal seleksiyon derdim. Utandım şimdi.
0
Mirket
(22.08.25)
@Mirket

Çok manipülatif konuşmuşsun. Ben öyle bir şey demedim. İlişkiler alanı her insanın özellikle bilinçaltının konuştuğu, tercihlerin altından her zaman bilinçaltı çıkan bir alandır. Aile terbiyesinden ailenin içinde yetiştiği kültürlere, her bir insanın kendisine hamile olunan dönemde yaşananlardan çocukluk ergenlik döneminde yaşadıklarına, hayatın getirdiği dışsal etkilere kadar her şeyin etkileyip şekillendirdiği şeydir bilinçaltı, en çok da kişinin kendi değerini en çok da cinsel kimliği üzerinden anlamaya ve varlığına ikna olmaya çalıştığı alan olan ilişkilerde bilinçaltı konuşur bilinç değil.

En bilinçli tercihlerinizin altında bile bilinçaltınız vardır, İLİŞKİLER alanında. Ama trafikte ya da siyasette ya da daha farklı alanlarda öyle değil. Çünkü bu alanlarda cinsiyet ve duygular yoktur. Cinsiyetler ve duygular sadece yan etkilerdir, doğrudan yönetmez tercihlerinizi.

Şimdi sen beni salak yerine koymaya çalıştığında ben karşımda kendini ezik hisseden, konuyu kendi egosuyla özdeşleştirip acı çeken ve doğruyu duymaya tahammül edemeyen birini görüyorum. Doğrunun peşinde olan birini değil.

Ayrıca evet, her toplumun da o dediğin noktaya ulaşması gerekir, orası zirvedir ama bizim denizin dibine ilerlediğimiz şu dönemde kıyıya çıkmaktan başka düşüncemiz olmamalı. Utanmana sevindim, utanmasan daha kötü çünkü.
0
muhayyer divan
(22.08.25)
(3)

xbox series x alayım mı? isveç'e gitmişken

fistikthecat
elimde series s var 512 olan, iş görüyor ama yer hemen bitiyor.yeni xbox çıkacak diyorlar.şimdi isveç'e gideceğiz, amazon'da yaklaşık 30 bin tl'ye satılıyor. refund olmuyor amazon'dan aldığımdan. normal e-ticaret mağazalarında da stokta yok. sizce alayım mı? yoksa yeni xbox modellerini mi bekleyeyim
elimde series s var 512 olan, iş görüyor ama yer hemen bitiyor.
yeni xbox çıkacak diyorlar.
şimdi isveç'e gideceğiz, amazon'da yaklaşık 30 bin tl'ye satılıyor. refund olmuyor amazon'dan aldığımdan. normal e-ticaret mağazalarında da stokta yok. sizce alayım mı? yoksa yeni xbox modellerini mi bekleyeyim?
0
fistikthecat
(09.08.25)
bence tamamen gta 6 ile ilgili bi soru bu. şu anki series x ile zaten her oyunu oynayabiliyorsun. ama gta 6 yı çok iyi oynayayım dersen muhtemelen yeni çıkacak olanla arasında bir miktar fark olacak. yeni çıkacak modeli avrupadan daha uyguna alacak imkanın olacaksa (sık avrupaya gidip geliyorsan) bence bekle yeniyi al. ama avrupaya sık gitmiyorum elimde böyle bi imkan var s ten x e geçeyim mi dersen bence x e geçilir evet. ama trde de zaten 30k civarlarında. bi anlamı yok pek yani acrupadan 30kya alıp taşımanın vs.
0
f02561
(09.08.25)
bende xbox var çok mutluyum. ancak alacak olsam ps6'yı beklerdim.
0
serverbeyi
(09.08.25)
Yeni xbox modelleri çikti zaten. Daha fazla vakit kaybetmeden bi base model al gitsin.
0
feastofthedamned
(09.08.25)
(30)

Maaşınız ne kadar?

messina123
Meslek tecrübe ve maaş bilgisi alabilir miyiz
Meslek tecrübe ve maaş bilgisi alabilir miyiz
0
messina123
(28.07.25)
Ya ben insanların maaşını değil de bu 120.000 200.000 maaşları alanlar ne iş yapıyor gerçekten çok merak ediyorum
0
Batuhanolabilir
(28.07.25)
Uluslararası bir lojistik şirketinde operasyonlar mdr yrd olarak çalışıyorum.
Bundan önce bir yerelleştirme şirketinde proje yöneticisi olarak çalıştım.
Ondan önce de ortağı olduğum bir yazılım şirketinde satış sorumlusuydum (3 kere batırdım).
33 yaşındayım, lisans mezunuyum, yaklaşık 11 yıldır iş hayatındayım.
Baz maaşım 85 bin TL, yan haklarla birlikte 115 bini buluyor ama afedersiniz HAYVAN GİBİ çalışıyorum, sadece pazar günüm var.

Not: Ben hala eski müşterilerime çeviri yapıyorum; oradan geleni saymadım yani bazen akşamları da çalışıyorum. Bu çalıştığım yerden aldığım maaş. Aylık gelirim, bunun da üzerine çıkarak bazen kendimi komple kapattığımda artıyor.
0
norek
(28.07.25)
@batuhan bizimki mühendislik firması. Bizim şef benim 2 katımı alıyordur diye tahmin ediyorum aşağı yukarı. Yani 140k civarı. Onun üstü müdür yardımcısı onun üstü müdür onun üstü genel müdür yardımcısı böyle böyle gidiyor işte muhtemelen 450-500k alıyordur gmy

@norek kolay gelsin hocam
0
🌸messina123
(28.07.25)
7+ yıllık yazılım mühendisiyim. 180k maaş + 10k nakit yemek ile 190k yatıyor. özel sağlık var. yol, prim, bayramlık cart curt yok.
0
gitdaddy
(28.07.25)
@messina

ama ne iş yapıyor yani. yani devre mi tasarlıyor bina statiği mi hesaplıyor ve spesifik olarak benim merakım bu paraların karşılığı olan teknik beceri nedir
0
Batuhanolabilir
(28.07.25)
10+ yıl matematik öğretmeni

42 bin.
0
sekizdokuzon
(28.07.25)
@gitdaddy güzel para hocam iyi çalışmalar.

@batuhan orta düzey yönetici mühendis maaşı işte aşağı yukarı 32-33 yaşında. Arge proje falan yapıyor. Ek olarak bizi güdüyor

@sekizdokuzon özel ders işi devam ediyor mu okullarda. Eskiden öğretmenler özel ders verirdi
0
🌸messina123
(28.07.25)
Özel ders devam ediyor. Benim öyle bir enerjim yok.
0
sekizdokuzon
(28.07.25)
kamu taşra uzman. özel sektördeki çoğu işe göre rahat. 5 yıl. 63k
0
f02561
(28.07.25)
Finansal analist 62k

Bazan saat 08-18 arasında tuvalete bile gidemediğim oluyor, mesai sonunu bekliyip ofisten geç çıkıyorum.

1 dk dediğim şeyler 30 dk oluyor, annem mesaj atmış dönemedim kadına düşünün

Bence 50k ve üstü tüm maaşlarda o parayı sizden çıkartıyorlar fazla fazla.

Bazan diyorum 40k lık işe geç, 2 saat çalış ve yat. Sonra kiram geliyor aklıma yapamıyorum. Aylık maaşım 51k olduğunda ay sonunda para kalmıyor elime hesaplarıma göre.

Sektörde 8.yılım.

Yukarıda yazılmış bende ekleyeyim:
Müdürler o parayı alıyordur dediklerinizi.

Gmyler de 250-500k alıyordur.

Ama olmak istemezdim. İşe zincirle bağlılar.
0
baldan kaymak
(28.07.25)
CFO. Aylık 630 net + yıllık maaşın %20-25’i prim.
18 yıl tecrübe.
0
gabe h coud
(28.07.25)
Biz de diyoruz gabe nerde, neden vurmuyor 7 haneli maaş bordrosunu yüzümüze
0
sekizdokuzon
(28.07.25)
Ilac firmasinda mudur. Aylik 230 brut + yan haklar. Sektorde 5 yil
0
instant crush
(29.07.25)
Kendi işinin patronu'da çalışıyor(facebook geyiği). Hizmet siktörü. 400k civarı. 4 yıl tecrübe. 7/24 iş.
0
Shepard
(29.07.25)
@Batuhanolabilir, bir akrabam bunlardan biri. Ünlü bir tekstil markasının IT direktörü. Bu maaş üzerine ev kirası ve arabası da şirketten.
0
nhk ni youkosu
(29.07.25)
@batuhan 120 civarı it sektöründe 5+ deneyimi olanlar için normal bir ücret. 200net'e kadar bu alanda gelen hiç bir yanıt şaşırtmaz beni. ama takım lideri olup da iyi bir yerde çalışmadığın sürece ya da yüksek nitelikli biri olmadıkça 200 henüz yaygın değil.

---
brüt 150 civarı, yan hak bir şey yok (yabancı para ile maaş veriyorlar sayılırsa bir o avantaj), 32e, start-up'da mobil uygulama yapıyoruz.
0
biseysorcaktim
(29.07.25)
Şantiye Koordinatörü. (Eski müteahhit)
150bin civarı maaş. Her hakedişten bir miktar pay.
Tecrübe 15+ yıl
0
maydanoz sararır nane kararır
(29.07.25)
aylık 4000 euro netto (bonus, prim, yemek, ulaşım dahil). uluslararası bir firmada pazarlama yöneticisiyim. tecrübe 10+ yıl. yaş 35. evliyim, eşimi seviyorum. o yüzden yazmayın lütfen.
0
elektr10
(29.07.25)
memur maaşları yerlerde yine..

kamu merkez uzman 6 yıl bitti. 78 bin.

okuduğum okula verdiğim emeğe yazık.
0
Hallegadola
(29.07.25)
şantiye hakediş mühendisi 86k. 3 öğün yemek, yol yok. 2.5 yıl tecrübe
0
archmeister8
(29.07.25)
@Batuhanolabilir, müdür olan tum arkadaslarim en az o aralikta maas aliyor
0
turkuaz
(29.07.25)
türkiye gibi memur cenneti bir ülkede de maasindan sikayet etmemen lazim ya.
0
sonsuz
(29.07.25)
Mali işler müdürü (SMMM) (Otomotiv yan sanayi yabancı sermayeli firma)
Yaş 43 / 18 yıl tecrübe
Maaş 150 net + şirket aracı ve sınırsız yakıt

Çok rahatım, sıfır mesai sıfır stres bir ortam. Benimle aynı pozisyonda çalışan ama benim aldığım maaşın yarısını alıp gece yarılarına kadar çalışan stresten hasta olan arkadaşlar var, bu işler biraz şans.
0
zikardo
(29.07.25)
Elektronik haberleşme/13 yıl tecrübe/ haklar hariç 160 net/evden çalışıyorum. Bazen bir hafta boş geziyorum bazen tüm gün pc başındayım işin durumuna göre değişiyor. Ortalama 3 gün çalışıyorum.
0
mirty
(29.07.25)
Yazılım sektörü/100k civari/ full remote calisiyorum haftada bes gun, 7 yillik tecrube
0
rayde
(29.07.25)
ithalat sorumlusu-satın almacı karışımı bir pozisyondayım.

şartlar da şöyle: maaşım 55 bin + aylık akbil + ofiste yemek.

bu alandaki resmi deneyimim 2,5 sene ama önceki işim de buna kısmi olarak benzerdi. orada da 5 sene deneyimliydim.
0
m e b
(29.07.25)
uluslararası bir şirkette veri bilimci. 4000 euro net. 7+ yıllık tecrübe.
0
makarnavodka
(29.07.25)
İsi yazilim olmayan bir şirkette yazilimci gibi bir is yapıyorum. 3300 euro hersey dahil net. Tek maasli olarak avrupanin göbeğinde kit kanaat geçiniyorum.
0
mbond
(29.07.25)
maaşlarınız çok moralimi bozdu söylemek bile istemiyorum hayırlı forumlar :'(
0
matilda
(29.07.25)
işsizim, çalışmıyorum: 0.

yalnız herkes zenginmiş ya. gabe sen hep atıyorsun bu arada, inanmıyorum sana.
0
deartheodosia
(29.07.25)
(7)

kimlikleri nfc algılamaması

f02561
3-4 farklı telefonumda hep aynı sorunu yaşıyorum bu nedenle telefonda sorun olduğunu düşünmüyorum. bankaya abone olurken, ev internetine abone olurken vs. çipli kimlik taratma adımlarına hep sorun yaşıyorum asla tekte bitmiyor ya dakikalarca uğralınca zor da olsa oluyor ya hiç olmuyor. sizde de bu ş
3-4 farklı telefonumda hep aynı sorunu yaşıyorum bu nedenle telefonda sorun olduğunu düşünmüyorum. bankaya abone olurken, ev internetine abone olurken vs. çipli kimlik taratma adımlarına hep sorun yaşıyorum asla tekte bitmiyor ya dakikalarca uğralınca zor da olsa oluyor ya hiç olmuyor. sizde de bu şekilde bir sorun var mı? çözüm sadece kimlik yenilemesi mi? niye bu kadar dandik yapmışlar beleşe verilen kredi kartları kadar bile nfc gücü yok mu bu kartların
0
f02561
(23.06.25)
Muhtemelen telefonunuzla alakalı.
0
messina123
(23.06.25)
1- çipli kimlik kartınızdaki çip yerinden çıktı mı? çıktıysa geçmiş olsun. sırf bu sebeple şu an kimlik yenilemek zorunda kalıyorum.
0
blue eyes white dragon
(23.06.25)
@blue hayır herhangi bir şekilde çip vs çıkmadı
0
🌸f02561
(23.06.25)
Telefonda kılıf kullanıyorsanız ondan olabilir.
0
inheritance
(23.06.25)
Sorun telefonda değilse mobil uygulamadandır.
Bazı bankalar çok uğraştırıyor gerçekten uygulamadaki kimlik okutma kısmı çok sorunlu oluyor. Bkz: akbank
0
ezkaza
(24.06.25)
benim bildiğim ptt nin söylediğide buydu edevlet bile çiği düzgün okumuyor, 3 ayrı telefonda denedim asla okumadı e devlet kimlikteki çipi, uygulama kaynaklı oluyor
0
eja
(24.06.25)
nfc işi ile haşir neşir olmuş biri olarak, bu işle ilgilenmiş firmalardan da edindiğim bilgi, kimliklerin %20-25'inin nfc çipleri sorunlu.
0
altinci nesil caylak
(24.06.25)
(6)

Yeni müşteriye faizsiz kredi

f02561
Şimdi böyle kampanyalar görüyorum ben direkt cepten müşteri olsam geçerli mi bu kredi çıkar mı bana? Yani o 50bin tl kredi kısmıyla ilgili herhangi bir şey gelmiyor önüme illa şubeden mi müşteri olmam lazım. Bolu boşuna müşteri olup fırsatı kaçırmak istemiyorum yani üye olurken bir şey yapılması ger
Şimdi böyle kampanyalar görüyorum ben direkt cepten müşteri olsam geçerli mi bu kredi çıkar mı bana? Yani o 50bin tl kredi kısmıyla ilgili herhangi bir şey gelmiyor önüme illa şubeden mi müşteri olmam lazım. Bolu boşuna müşteri olup fırsatı kaçırmak istemiyorum yani üye olurken bir şey yapılması gerekiyor mu ekstra
0
f02561
(20.06.25)
geneli uygulama üzerinden müşteri olanlara veriyor. ama bankaya göre şartlar değişiyor, tek tek bakmak lazım.
net 50 veren yok sanırım ama şu an. bi ara bakmıştım ben de. 25 bin kredi, 25 bin nakit avans şeklinde filan oluyor, ödemeler çakışıyor bu şekilde de.
0
elorelia
(20.06.25)
zaten 3 ay vadeli falan. hikayeden işler.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(20.06.25)
ben 1 hafta önce akbank yeni müşteri olarak 35bin çektim, 6 ay vadeli faizsiz. mobilden yaptım şubeye gitmedim. sigorta ve kredi masrafı falan düşünce 33bin 600 civarı bir şey geçiyor hesaba. üye olurken ekstra bir şey yapılmıyor ama kampanyanın devam ediyor olması lazım sanırım.
0
Improbable
(20.06.25)
uygun bulmazlarsa vermeyebilirler, o durumda boşuna müşteri olmuş olursun.
0
spirit crusher
(20.06.25)
Edit: evet telefondan müşteri olunca da oluyor. Uygunsa veriyorlar aldım şu an 3 ay vadeli sıfır faiz 50k qnbden
0
🌸f02561
(20.06.25)
Ülen 3 5 bankadan bunu yaptım evleneceğim zaman, kredi notun düştü iyi mi!
0
renegade
(21.06.25)
(2)

Cep telefonu önerisi

goodboy3456
Selamlar, işimi görecek bir cep telefonu arıyorum. Bütçe 10-15 arası.Güncellemeleri alması önemli. Memnun kaldığınız,tavsiye edeceğiniz telefon varsa memnun olurum. Teşekkürler.
Selamlar, işimi görecek bir cep telefonu arıyorum. Bütçe 10-15 arası.Güncellemeleri alması önemli. Memnun kaldığınız,tavsiye edeceğiniz telefon varsa memnun olurum. Teşekkürler.
0
goodboy3456
(10.05.25)
Samsung a35

Bu fiyata en uzun güncellemeyi samsung veriyor, bütçene de bu model denk geliyor. Bütçeyi esnetebilirsen a55 de olur
0
grimavi
(10.05.25)
güncelleme çok önemliyse a36 al 6 sene garanti veriyor samsung 36-56 serilerine... 35-55 serilerinde böyle bir söz yok.
0
f02561
(10.05.25)
(14)

Sıkılmadan uzun uzun konuşabileceğiniz

kizil karga
Bir konu var mı?
Bir konu var mı?
0
kizil karga
(03.05.25)
psikoloji ve ekonomi konulari olabilir.
0
sonsuz
(03.05.25)
Tarihin herhangi bir konusu hakkında hiç sıkılmadan minimum 3 saat konuşabilirim; Ankara Savaşı Varus Muharabesi ya da Macaristan'ın kuruluşunda yer alan Türk boyları.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(03.05.25)
Bilimkurgu.edebiyati ve sinemasi
0
deckard
(03.05.25)
dedikodu fkfkfk
0
gabe h coud
(03.05.25)
Sinema ve müzik
0
nothing in my way
(03.05.25)
Antarktika tarım tarihi, modern sümer edebiyatı, yörük şehir planlamaları, asur-babil pulculuğu, azteklerde at biniciliği, paskalya adası resim tarihi vs...
0
yadigar
(03.05.25)
Roma İmparatorluğu ve Aki Kaurismaki Sineması.
0
sanal hayvan
(03.05.25)
Gelecek ve meslek seçimi
0
luluki
(03.05.25)
Konu otomobil olduğunda uzun uzun konuşurum, ortamda benzer merakı olan birisi ile denk geldigimde zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.
0
Yalcin
(03.05.25)
karikatür, çizgi roman
0
yurtsuz john
(03.05.25)
star wars, dune, yüzüklerin efendisi harry potter bazı takıntılı olduğum diziler, oyunlar vs.
0
f02561
(03.05.25)
şarap, yelken, yelkenli ile gitiğim koylar.
0
sailor
(03.05.25)
insaat
arabalar
0
cooperr
(03.05.25)
konu çok sıkılmama ihtimalim yok. uzun uzun konuşmak bana göre değil.
0
mikahakkinen
(03.05.25)
(5)

tablet önerisi

deepness
epeydır tablet önerisi konuşulmamış, google da surf, dizi izlemek ve ıcerık tuketmek ıcın, orta segment, sesi kalıtelı bır urun bakıyorum, bugun lenovo lar dıkkatmı cektı, klavye olması da gereklı gıbı, pen cok sart degıl, https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_lenovo-k11-enhanced-edition-11-inc-
epeydır tablet önerisi konuşulmamış, google da surf, dizi izlemek ve ıcerık tuketmek ıcın, orta segment, sesi kalıtelı bır urun bakıyorum, bugun lenovo lar dıkkatmı cektı, klavye olması da gereklı gıbı, pen cok sart degıl,
www.mediamarkt.com.tr

www.mediamarkt.com.tr

samsung s9 a baktım, bu kadar butce ayırmaya gerek yok belkı de. notebook bozulunca MS offıce de kullanırım dıye ıstıyorum bıraz da.

sızın onerılerınızı beklıyorum, sımıdıden cevaplara tesekkur ederım
0
deepness
(26.04.25)
Bütçeyi aşıyor biraz biliyorum ama ben olsam düz iPad 11 ya da 10. Nesil alırdım. Kullanıcı deneyimi, ikinci el değeri, uzun ömür, güvenlik, ses ve görüntü gibi birçok disiplinde en iyisi iPad.
0
orient blue
(26.04.25)
Dostum bütçe nedir bilmiyorum ama kesinlikle önereceğim huawei matepad 11.5s... Klavye +kalem+mouse 15bin tl. incele. 8gb ram 256gb hafiza 144hrz yenileme 6aydr kullaniyorum super
0
ugiii
(26.04.25)
@orient; i pad de olabılır, kurulumda zorluk cıkartmaz umarım, bır ınceleyeyım onu da.

@ugiii, butce max 12000 ancak, huawei matepad in adı arasıra burda gecmıstı, onda google yokmuş, kendı app galerısınden ındırmek gerekıyor, donmalar oluyor vs denmıstı, gene de bır bakayım, tskler
0
🌸deepness
(26.04.25)
lenovo'ların ekipmanla gelmesi güzel de işlemcileri biraz cacık. gerçi içerik tüketimi için de üst düzey bir cihaza gerek yok ama g88 bir platform benim gözümde ölü yatırımdır, en azından g99 olsaymış daha standart olurmuş. honor pad 9'a da bir bakın.
0
kesmekes laleler
(27.04.25)
öncelikle attığınız modeller çöp. helio g88 diye bir işelmci kalmadı. hele ki o bütçede. bütçe biraz çıkarsa benim de önerim ipad 11 a16 ya da andorid olacaksa pad 7 olur. bu ikisi de çok iyi cihazlar uzun yıllar götürür. samsung a9+ ya da honor x9 bile yarı fiyatına şu lenovolardan daha iyi iş çıkarır. ama dediğim gibi imkan varsa ipad 11 a16 ya da pad 7. bütçelerinde rakipsizler. bir android olacaksa min 6 ram 128 hafıza olmasına dikat edin. uzun ömürlülük içinse ram min 8 olmalı.
0
f02561
(27.04.25)
(1)

Kafka şato kitabı yapay zeka ile tamamlama

f02561
Malumunuz kafka çok eşsiz bir yazar. Benzerleri elbet vardır ama kendisi bambaşka. Ve şato romanı da yarım kalmış bir eser. Elbette böyle de güzel ama sırf meraktan acaba kafkanın şato romanını gelişmiş bir yapay zekaya yüklesek ve bunu yazarın yazım tarzını vs dikkate alarak tamamla desek ne sonuç
Malumunuz kafka çok eşsiz bir yazar. Benzerleri elbet vardır ama kendisi bambaşka. Ve şato romanı da yarım kalmış bir eser. Elbette böyle de güzel ama sırf meraktan acaba kafkanın şato romanını gelişmiş bir yapay zekaya yüklesek ve bunu yazarın yazım tarzını vs dikkate alarak tamamla desek ne sonuç çıkar. Türkçe bulamadım ama yabancı dilde böyle bir çalışma yapılmış mıdır. Hatta kafkanın tarzını daha iyi tanıması için diğer kitapları da yüklenebilir ve aynı komut çalıştırılabilir ne dersiniz
0
f02561
(03.04.25)
@gnosis
hocam bu dava için sanırım. the trial diyor. benimki şato yani das schloss için sormuştum
0
🌸f02561
(03.04.25)
(7)

Byd nasıl bu kadar pahalı fiyatlarla lansman yaptı ?

avatar is back
%50 çin vergisi ve %10 elektrikli ötv’si varken atto 3 modelini 1,590’a satıyorlardı. Şimdi teşvik belgesi aldılar %50 çin vergisinden muaflar ama yeni fiyat 1,490 olmuş. Nasıl iş bu anlamadım. Devlet demez mi kanka ben 400-500 vergi alıyordum, ondan feragat ettim ama sen sadece 100 kağıt düşürmüşsü
%50 çin vergisi ve %10 elektrikli ötv’si varken atto 3 modelini 1,590’a satıyorlardı. Şimdi teşvik belgesi aldılar %50 çin vergisinden muaflar ama yeni fiyat 1,490 olmuş. Nasıl iş bu anlamadım. Devlet demez mi kanka ben 400-500 vergi alıyordum, ondan feragat ettim ama sen sadece 100 kağıt düşürmüşsün fiyatı diye.

Bilgilendirenlere teşekkürü borç bilirim
0
avatar is back
(15.11.24)
togg varken byd'ye ucuza araba sattırırlar mı sence ?
0
orpheus
(15.11.24)
togg varken byd'ye teşvik belgesi de vermesinler o zaman
0
🌸avatar is back
(15.11.24)
Byd kazanacak, devlet kazanacak, togg kazanacak guzel kardesim. Win-win. Kaybeden kimse onun problemi.
0
osssy
(15.11.24)
yönetici doğuş otodan aldılar, distrübütör zaten kan emici. devletin düşürdüğü miktarı biz cep edelim vatandaşa yansıtmayalım dediler.
0
f02561
(15.11.24)
tesvigi cebe atmislar demek ki :) tesvik gibi tesvik
0
robert bosch
(15.11.24)
çünkü o indirimlere karnımız togg
0
baldan kaymak
(15.11.24)
diğer modelleri bilmiyorum ama ilk kez satışa sunulan dolphin'in avrupa fiyatlarıyla kıyaslayınca makul geldi bana. millet giriş modellerine, kısa menziline mi bakıyor bilmiyorum. çin fiyatlarıyla kıyaslayanları ciddiye alamıyorum zaten. adamlar uzun menzil 60 kwh ve full donanım getirmişler 1.280'den satıyorlar, avrupa fiyatları zaten 35.000 euro civarı. yani başlangıç fiyatlarına bakıyorlarsa 44 kwh ve boş paketler 25.000 euro civarı, onlar bile 1 milyona yaklaşıyor. 800.000 tl'ye c hatchback satılacağına inanmak çok iyimser.

türkiye'de satılan en ucuz elektrikli standart arabalardan biri corsa, o bile b hatchback, 350 km menzili ve orta donanımla (gs) 1.200 civarına satılıyor. 5-6 aya renault 5 gelecek 52 kwh 405 km menzille o da 1.200'lerden satılacak muhtemelen. dolphin'in donanım paketinden emin değilim sitesine giremiyorum ama 60 kwh olduğu kesin, bir de full paketle geldiği de doğruysa fiyat normal.

atto 3'e gelirsek: çin vergisiyle 1.590'a satılıyordu şimdi teşviğe rağmen 1.490 olmasının nedeni önceden piyasaya girebilmek için karlarını minimumda tutmaları olabilir. artık buna ihtiyaç kalmadı. bunu sadece byd yapmıyor diğer markalar da yapıyor. yani %80 ötv ile sattıkları benzinli araçla %10 ötv ile sattıkları elektrikli araçlar arasında kar marjlarının fark etmesi normal, benzinlilerde kar marjlarını düşük tutuyorlar ki rekabet edebilsinler.

keşke daha ucuz olsaydı rekabet artardı ama bu fiyatlardan da özellikle kredi kampanyası olursa ciddi satacaklarını düşünüyorum. millet çok ütopik beklentilere girmişti. ne demişti demirkubuz? "bu ülkeye ve bu hayata dair hiçbir şeyin, hiçbir zaman benim dilediğim gibi olmayacağını biliyor, artık bundan acı duymuyorum."
0
duguit
(16.11.24)
(3)

wp yedekleme

f02561
şimdi ben yeni bi android telefona geçtim eskisi de android. whatsappta en son mesajlar mayısta kalmış. daha yenileri yok. google depolama alanım doluydu o yüzden mi yedeklemedi sizce? yani wp google hafızasını mı kullanıyo yedeklerken. şimdi ben mayıstan günümüze kadarki konuşmalarımı nasıl getirir
şimdi ben yeni bi android telefona geçtim eskisi de android. whatsappta en son mesajlar mayısta kalmış. daha yenileri yok. google depolama alanım doluydu o yüzden mi yedeklemedi sizce? yani wp google hafızasını mı kullanıyo yedeklerken. şimdi ben mayıstan günümüze kadarki konuşmalarımı nasıl getirirm.? eski telefon da hala bende.
bu arada whatsapp otomatik yedekleme günlükte ayarlıydı. yani otomatik yedekleme alıyordu her gün
0
f02561
(25.09.24)
Eski telefonunda yeniden yedek alman lazım. Otomatik yedek yapmaz Whatsapp. En son mayısta yedekleme yaptığın için öyle görünüyor.
Şu anki haliyle yedekle, ondan sonra yeni telefonumda sıfırdan kurulum yaptığında "yedekten getireyim mi" diye soracak, evet deyip devam edersin
0
etna
(25.09.24)
eski telefonda whatsapp mesajları duruyordur. öncelikle onları sakın silme hesabı değiştirme. eski telefondan bir email adresi senkronizasyonu yap ve yedekle. ardından o email adresiyle telefonda aç.

ya da androidler arası veri aktarmayı sağlayan samsung'un bir programı vardı onu kullanabilirsin.
0
fistikthecat
(25.09.24)
etna:
onların hepsine evet dedim zaten hocam. otomatik yedek yapıyor çünkü yıllardır kullanırım android ve otomatik yedekleme hep günlük olarak seçilir. hatta altta haftalık falan da vardır. mayıs 2024e kadar olan bütün mesajlarım medyalarım vs geldi mesela. sorun mayıs temmuz arasında.

fistikhecat:
hocam simi yine eski telefona takmak gerekecek öyleyse?
0
🌸f02561
(25.09.24)
(11)

iğrenç bir durum - tahta kurusu?

f02561
tahta kurusu mu bilmiyorum ama önce birkaç tane küçük kahverengi böcek gördüm önemsemedim sonra bi baktım yatağın bir köşesi böyle olmuş böcek sayısı da artmış her yerdeydiler. midem bulandı resmen kaç gündür veya haftadır böyle yatmışım. bundan kurtulmanın bi yolu yok mudur ? yatağı hemen ev dışına
tahta kurusu mu bilmiyorum ama önce birkaç tane küçük kahverengi böcek gördüm önemsemedim sonra bi baktım yatağın bir köşesi böyle olmuş böcek sayısı da artmış her yerdeydiler. midem bulandı resmen kaç gündür veya haftadır böyle yatmışım. bundan kurtulmanın bi yolu yok mudur ? yatağı hemen ev dışına çıkardım baza içerde hala . bazaya da bulaşır mı bunlar başka nereler bulaşmıştır halı yastık vs? odayı kapattım şu an baza ve çarşaf kaldı içerde. halıyla yastıkları çıkardım ne yapmalıyım sizce midem bulandı resmen
hizliresim.com
hizliresim.com

hizliresim.com
0
f02561
(19.09.24)
Konu ne?
Rutubetli bir yer mi orası?
Fotoğraftakiler böcek mi?
Hani tahtakuruları?
0
Mirket
(19.09.24)
hocam rutubetli değil aslında ama tahta kurularını çekmedim yatağın o köşe ve kıyı kısımlarında bir sürü vardı konu bunlardan nasıl kurutlurum. yatağı gözden çıkarttım o yatakta yatmam tekrar. yeni yatak vs alıcam bunların tekrar oluşmaması için ne yapayım? bazayı da atayım mı
0
🌸f02561
(19.09.24)
Bir ilaçlama firması çağıracaksın. İlaçlatacaksın. Sil çamaşır suyuyla, bitsin, gitsin. O kadar irite olacak bir durum yok ki. Cam fanusta yaşayın oldu olacak.

Bence gereksiz geriliyorsunuz.
0
Mirket
(19.09.24)
hocam o yatağın birçok yerinde vardı yuva yapmışlar resmen fotosunu çekemedim midem bulandı o yatakta yatmam ben o kesin. birkaç gece kanepede yatıcam yeni yatak baza alana kadar ama yenilerine bulaşmasın istiyorum çünkü halı vs değiştirmedim ordan yeni yatağa vs bulaşır mı
0
🌸f02561
(19.09.24)
Tahtakurusu olsa ısırılırdınız. Bitki böceği falan olabilir. Zemin katta mı oturuyorsunuz, ya da binayı saran sarmaşık falan var mı?
Madem bu kadar hassassınız. Kaynağını bulmanız lazım ki iki gün sonra yine bir yatak atmayın.
Düzgün fotoğraflar çekin, ne olduğunu anlamaya çalışalım.
0
Mirket
(19.09.24)
Tahta kurusuna benzemiyor ki hiç. Evde başka bitki var mı? Kaynağı bulmak lazım asıl.
0
potasyum bebek
(19.09.24)
yeni resimler eklendi bana tahta kurusu gibi geldi
0
🌸f02561
(19.09.24)
Son fotodaki gerçekten tahta kurusu. Odadaki her şeye bulaşmış olabilir, oradaki eşyaları dışarı çıkarıp taşınmasına sebep olmasaydın keşke. Ürünler nemli kalmış olabilir mi? Genelde ondan olur. Tüm yıkanabilecekleri en yüksek derecede yıka, geri kalanları çamaşır suyuyla sil. Bir de kaynağına limon yağı veya lavanta yağı dökmek kesilmelerine sebep olur derlerdi, onu da demiş olayım.
0
potasyum bebek
(19.09.24)
isirik var mi yok mu?

isirik yoksa tahta kurusu degildir, umarim isirik yoktur.

isirik varsa, yatagi atmakla cozemezsin. Ciddi ilaclama lazim, buyuk ihtimal mobilyalarin cogu cop olur, vs.
0
cooperr
(19.09.24)
Bu bamboo yataklar otellerden çıkan yatakların yeniden kaplanması ile sıfır gibi gösterilip satılıyor diye biliyorum. Yatağın evveliyatında bir böceklenme vs olmuş kendi içinde çoğalmış olabilir.
0
goodz
(19.09.24)
Tüm evi çok sağlam bir ilaçlatın. Sonra neyi isterseniz değiştirin.
0
Mirket
(19.09.24)
(5)

Osimhen piyasa değeri nasıl 100m€

avatar is back
Gs alıyormuş biraz baktım inanamadım. Skor katkısı düşük, iyi bir bitirici sadece ama aşırı skorer değil o fiyat bandındaki topçulara göre. Nasıl 100 olabiliyor bu anlamadım? İtalyayı izleyenler yorum yaparsa sevinirim çünkü kafam karıştı. Biraz videolarını izledim, baya düz 25-30 milyonluk laliga t
Gs alıyormuş biraz baktım inanamadım. Skor katkısı düşük, iyi bir bitirici sadece ama aşırı skorer değil o fiyat bandındaki topçulara göre. Nasıl 100 olabiliyor bu anlamadım? İtalyayı izleyenler yorum yaparsa sevinirim çünkü kafam karıştı. Biraz videolarını izledim, baya düz 25-30 milyonluk laliga topçusu gibi bişey. İyi bitirici ama 100m’lik ne var anlamadım
0
avatar is back
(02.09.24)
abi piyasa değeri mevcut piyasadaki oyunculara göre belirlenir. insanlar messi ronaldo neymar erasından yeni çıktığı için kafada top oyuncu diyince o canlanıyor ama o devir bitti artık. mevcutta 1 milyar euro bütçen de olsa alabileceğin santraforların sayısı belli: haland, lautaro, julian alvarez, osimhen.. bu yani piyasa. mbappeler vinicuslar belinghamlar viniciuslar forvet sayılmıyor yani daha değerli olsa da başka klasman.. hal böyle olunca piyasada 3-4 tane st var zaten dünyanın en tepesinde oynayan. onların değerleri de çok yüksek haliyle.
0
f02561
(02.09.24)
Piyasa değeri o sezondaki başarılarına göre dönemsel olarak belirlenen tahmini bonservis bedeline göre hesaplanıyor. Napoli'ye zaten 70 milyon Euro bonservisle geldi, sonra şampiyonluk gördü gol kralı oldu öyle öyle piyasa değeri bir ara 106 milyona çıktı ama bu değerler resmi değerler değil tabii ki, ayrıca 2026'ya kadar sözleşmesi var ve serbest kalma bedeli de 130 milyon euro, Galatasaray zaten kiralayacak ama ben Fenerbahçeli olarak diyebilirim ki bu performansta bu yaşta yapılmış muhteşem bir transfer, Anelka sonrası en iyi transfer olabilir hatta.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(02.09.24)
Piyasada ciddi bir 9 numara kıtlığı var. Eskiden yer gök 9du şimdi kalmadı çok. Çok garip yani.

Bu sebepten belki 15 sene önce bu kadar önemli olmayacak adamlar çok önemli çünkü yok yani. Şu listeye bakarsan piyasanın ne kadar yok olduğunu anlarsin;
www.transfermarkt.com

Darwin nunez geçen sene 36 maçta 11 golu var, değeri 65. O yüzden osimhen'in değeri çok gözükmesin.

Olay gs dışı zaten. Gs'ye böyle 5 tane gezegenin aynı siraya dizilmesi gibi garip bir olasilik ile geldi, ben muhasebeci gs taraftarı olarak bir şey diyemedim çünkü osimhen. Ocakta giderse gs'ye belli miktar ödenecek falan demişler belli ki adam iki gol atayim maç yapayim bu lanet napoliden uzak olayim diye geliyor.
0
logisticsmanager
(02.09.24)
osimheni 2 sene önce premier ligten 120 milyona falan istediler, napoli başkanı biraz sıkıntılı olduğu için satmadı. conteyi getirmek içinde tüm yetkiyi verdiler. o da bu tarz egoluları sevmez. napoli osimheni elden çıkaramadı, çıkaramayınca da satılsın diye avrupada oynayan ve salak gibi adama 10 milyon euro maaş vericek bir takım aradılar o da gsdı. piyasa değeri 100 olması çok normal adam genç ve atik. bizim ligde şov yapar. bence de 100 etmez ama dünyada kaç tane ismi olan forvet var? bu adam da az olan forvetlerden olunca ediyor.
0
mikahakkinen
(03.09.24)
Gayet anlaşılır cevaplar. Teşekkürler
0
🌸avatar is back
(03.09.24)
(17)

Kira zammını beğenmeyen ev sahibi

sckxyss
Kendisiyle üç yıldır aynı sorunu yaşıyoruz. Hiçbir şekilde laf anlatılamayan bir adam. Kafasına göre bir tutar belirleyip onu istiyor. Buna hakkın yok diyince de anlamıyor. İki yıldır bir şekilde ikna oldu ama bu sefer daha uzlaşmaya uzak bir şekilde konuştu. Son iki yıldaki durum ve gelecek ay için
Kendisiyle üç yıldır aynı sorunu yaşıyoruz. Hiçbir şekilde laf anlatılamayan bir adam. Kafasına göre bir tutar belirleyip onu istiyor. Buna hakkın yok diyince de anlamıyor. İki yıldır bir şekilde ikna oldu ama bu sefer daha uzlaşmaya uzak bir şekilde konuştu.

Son iki yıldaki durum ve gelecek ay için planlanan durum şu sekilde:

Yil - Tuik artış oranı- benim yaptığım - ev sahibinin istedigi
2022 - %45 - %67 - %200
2023 - %60 - %80 - %200
2024 - ~%65 - %100 - %178

Adam 75 yaşında ama konuşurken çirkinleşen birisi. Bu ay başında aradı %178'e denk gelen bir zam istedi, ben olmaz %100 en fazla yapabilirim diyince yapamıyorsan çık dedi. Yapmak zorunda değilim diyince de ben çıkarmayı bilirim falan yaptı. Oglu var, herhalde o oturacak ayagina cikarmaya calisacak. Ay sonuna kadar düşün bana haber ver dedi.
Ben dediğim gibi %100 yapicam ama kendisini aramak bile istemiyorum.

Hangisini yapayım sizce?

1- Yarın ara, bu kadar zam yapıyorum, bu şekilde gönderiyorum şimdi de, ne derse umursama. Arayıp durursa açma bile.
2- Hiç arama bile, %100 zamlı kirayı yolla geç. Ararsa aç bir kere, daha da uzatırsa açma.
3- 1. Seçenek ama %100'u duyunca çirkinleşirse iyi niyetten anlamiyorsunu
z, %65 yapıyorum o zaman de ve %65 yap.
4- farklı bir öneri?
0
sckxyss
(30.06.24)
'%100 de uzlaşıyor muyuz?' diye sorup 'hayır' derse %65 e indir.

Madem çirkinleşilecek, neden daha fazla ödeyesin?
0
Mirket
(30.06.24)
mirket +1
madem illa ki sorun çıkacak. 10 bin ödeyip sorun çıkacağına 8 bin öde öyle sorun çıksın. yapacağının minimumunu yap anlaşma olmayacaksa
0
f02561
(30.06.24)
Önce bu işleri telefonda değil, yüz yüze ve yanınızda bir şahitle konuşun. Kirayı banka kanalı ve açıklamada konut kirası olarak yolluyorsanız siz haklısınız, sizlik bir durum yok ama mal sahibi de o, uzlaşmacı olmalı ve onu da orta yolda buluşmaya ikna etmelisiniz. Sizi bu hale getiren ekonomik koşullar ve beklemediğiniz hızda yükselen rakamlar, onu bu hale getiren yasal sınırlamalar ve "ben X lira kira alıyorum, sen nasıl o evden Y lira kira alırsın" şeklindeki eş-dost gazı.

Ben de kiracıyım, bu sınırlamalar başladığı zaman kendimce bir çözüm buldum, karşı tarafa mantıklı geldi, uyguladık. Eve ilk girdiğimde pazarlıksız kabul ettiğim kira, o günkü asgari ücretin %X tutarıydı. Sonraki kira zamnları TÜFE'ye göre gitti ama sınırlamalar başlayınca kendisini mağdur etmemek için bu hesabı ortaya sürdüm, kabul etti. Bu hesabım bana %70, %110 %90 gibi zamlar olarak döndü, mantıken zararıma oldu ama olsun dedim, ağzımızın tadı kaçmadı.
0
zaman ilac degil insanlar unutkan
(30.06.24)
@zaman,

Ev sahibi başka şehirde, yüz yüze konuşma şansı yok. Olsa da istemem muhtemelen.

Kirayı açıklamada x ayı kira bedeli şeklinde yolluyorum.

Asgari ücrete kıyas hesaplamasını şimdi yaptım, tam olarak %99 zam yaparsam girdiğimdeki oranla aynı çıkıyor.

Ben zaten orta yola ikna etmeye çalışıyorum, o yanaşmıyor. Onun orta yolu %200 zam istiyorsa en başta, %180 falan.
0
🌸sckxyss
(30.06.24)
Bak yavşağa ya. Minimum ne yapman gerekiyorsa onu yap. İyice sapıttılar.
0
hops
(30.06.24)
@sckxyss, teklifinizde zaten haklıydınız, şu hesabınızdan sonra kusursuz hale geldi. Yalnız 5 yılı doldurduysanız rayiç belirleme davası açabilir, davada haklı çıkar, o civarda ortalama 100 ise eski kiracı olduğunuz için size 70-80 vermeniz karara bağlanır, bu işlem de ortalama 2 yılı alır. Bu da aklınızda bulunsun. Ötesi %100'ü bir kez daha teklif edin, yanaşmıyorsa TÜFE neyse onu yapacağınızı iletin, yani haberi olsun, sonrasında bildiğiniz gibi.
0
zaman ilac degil insanlar unutkan
(30.06.24)
Mirket +1.

Bunu açıkça söyleyin anlaşmıyorsak yasal oranı yapacağım de.
0
Mcfly
(30.06.24)
2021 yılında oturduğunuz süre ile bugünkü kira fiyatları arasındaki uçurumu kapatmak için bir kere normalleştirme amaçlı istiyorsa anlarım. Bunlardan birinde %200 yaptığınız halde ertesi sene de istiyorsa o başka.

TUİK'in bir tarafından uydurduğu oranlar yerine gerçek oranlar açıklansa ve %25 zırvası da olmasa bunlar yaşanmayacak aslında bunlar bu kadar. 2020 öncesinde ev sahibi ile ya da kiracısı ile sorun yaşayanlar vardı. Şimdi yaşamayan yok.

Çevredeki kiralar ne durumda? Yani çevredekiler 35.000 TL iken siz 8.000 ödüyorsanız adamı anlıyorum. Hayır, 15.000 ödüyorsanız %100 dediğiniz halde 178 diyorsa %65'ten yapın. Sayıları bölgedeki kira bedelleri ve sizin ödediğiniz arasındaki farklar için salladım.

Anlaşmadan %100 zamlı kira ödeme. Dediğim gibi yaptığın zam ile çevredeki kiraları elbette geçmeyecek ama teklif ettiğin zamla görece yaklaşacağı halde çirkinleşiyorsa tam sözleşmedeki oran kadar yap geç.
0
nawar
(30.06.24)
Kaç TL kira verdiğinizi bilmiyoruz.
Sadece oranları biliyoruz.
Annemin 3600 TL'ye oturan kiracıları var mesela. Yüzde iki yüz değil daha fazla istese yeridir de...
0
pro9it9is9
(30.06.24)
10 yılı doldurmadıysanız yasal oranı yapıp geçin. hiçbir şey yapamaz. uzun uzun yazmaya bile gerek yok. laf anlatmaya çalışmayın.

sadece 5. yıl dolduysa rayiç değer hesaplaması isteyebilir. isterse yapsın, ne çıkarsa onu ödersiniz.
0
orient blue
(30.06.24)
Yasal oran yapıp geçin. Bu tarz ev sahiplerinin de derebeyi gibi davranması sıktı artık.

Yasal süreç neyse onu izlesin canı çok istiyorsa.
0
logisticsmanager
(30.06.24)
Adamın evine çöküp oturmakta ayrı bir sorun. Ben yorum yapmayım. Artış oranı hiçbir anlam ifade etmiyor. Verilen kira ve çevredeki kiraları bilmek lazım.
0
Topalordek
(30.06.24)
orient blue +1

5. yılın sonunda uyarlama davasında yeni kira bedeli belirlendiğinde geriye dönük olarak kira farklarını da alacak, bilginiz olsun.
0
pispinti
(01.07.24)
türkiye'deki kiralara benim aklım ermiyor artık. bir yanda 3+1 eve eski kiracı ayağına 10 bin ödeyip herkesin mutlu olduğu durumlar yaşanıyor, öte yanda eski kiracıyım ama bastım zammı 35 bin ödüyorum herkes mutlu diyenler var.
bence senin sorunun cevabı da senin ev ayarındaki civar evlerin kirası ne kadar ve sen ne ödüyorsun sorularının cevaplarına göre değişir. civar evler 35 ise ama senin %100 zam yapmanla vereceğin kira 15 bin lira oluyorsa adam haklı.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(01.07.24)
Ev sahibi çevredeki emsal kiraları da geçmek istiyor sanki.

2 ay önce taşındım, eski evdeki zam oranlarım :

2022 : %10 (Zaten emsal kiralara göre yüksek tutmuştum)
2023 : %100
2024 : %330 (Emsal kiralara göre çok düşük kalmıştı, ses etmedim)
0
kimlanbu
(01.07.24)
%25 yap geç.

not : ev sahibiyim.
0
nuisance2
(01.07.24)
Yuzde yuzu o kadar kolay kabul ediyor gozukuyorsun ki ve yaptigin oranlar da hep cok yuksek ve adam da her seferinde yuzde 200 diye tutturuyor. Ben kiranin asiri dusuk oldugunu dusunuyorum. Ama tabii dusuk kalmis diye ev sahibinin dedigi olacak diye bir sey yok. Madem ongorulu olsaymis ilk kez o paradan veya o yil kiraya vermeseymis sevgili evini. Yuzde yuz vericem de, yok derse de 65 yap.
0
Kittie
(01.07.24)
(1)

Şehir ismi bulmaca

f02561
Afrikada bir şehirdi sanırım inception mıydı neydi bir filmde de geçiyordu mufasa mıydı mofasa mıydı bir şehir ismi nedir bilen var mı
Afrikada bir şehirdi sanırım inception mıydı neydi bir filmde de geçiyordu mufasa mıydı mofasa mıydı bir şehir ismi nedir bilen var mı
0
f02561
(18.12.23)
Edit mombasa imiş şimdi aklıma geldi mobilim. Duyuru silinebilir
0
🌸f02561
(18.12.23)
(2)

Messi çarptırarak kendine pas almıştı

f02561
Messi sanırım dünya kupasında atmıştı. Biri topa az dokunup önüne bırakıyordu o da golu atıyordu hangi goldu o bulamadım. Otamendi diye kalmış aklımda ama çıkmadıedit: avustralya maçı
Messi sanırım dünya kupasında atmıştı. Biri topa az dokunup önüne bırakıyordu o da golu atıyordu hangi goldu o bulamadım. Otamendi diye kalmış aklımda ama çıkmadı
edit: avustralya maçı
0
f02561
(31.10.23)
bu olabilir mi?
youtu.be
0
gelecegin yildizi
(31.10.23)
Yok bu değildi ya bu meşhur. Benim dediğim son dünya kupası daydı yakın zamanda
0
🌸f02561
(31.10.23)
(3)

hangi telefonu alayim?

Kittie
sik telefon degistirmiyorum.elimdekini 7 yildir kullaniyorum.artik arada bir bozuluyor.gecen birden kapandi, bir yazi belirdi ekranda.neyse ki cozdum bir sekilde.fiyatlar her gecen gun arttigindan bir an once alayim diyorum (bu telefonlara hangi aralar zam geliyor? aralik'a kadar ayni kalir mi fiyat
sik telefon degistirmiyorum.
elimdekini 7 yildir kullaniyorum.
artik arada bir bozuluyor.
gecen birden kapandi, bir yazi belirdi ekranda.
neyse ki cozdum bir sekilde.

fiyatlar her gecen gun arttigindan bir an once alayim diyorum (bu telefonlara hangi aralar zam geliyor? aralik'a kadar ayni kalir mi fiyatlar? ona gore geciktiricem biraz)

15 bine kadar bir telefon alirim dedim ama 16.500'e a54 al diye tavsiye geldi. kafama yatti. sizce nasil? en az 5 yil gider mi?

16.500 vermisken istemeye istemeye 20ye de cikarim. a54'e onu verecegine sunu al diyeceginiz telefon var mi? s20 -21 fe idi galiba o civardaki diger tel. baska onerilere de acigim.

not: samsung disinda dusunmuyorum.
oyun oynamiyorum, cok cok kelime oyunu falan oynarim. dizi-film seyrediyorum bolca. bircok uygulama yukluyorum (sosyal medya, bankalar, su icme app gibi seyler, spotify, alisveris appleri)
fotograf kalitesi onemli ama asiri da degil. bi sekilde bir kullanimim var.
SAR degeri denen sey onemli benim icin saglik acisindan. yoksa onemsiz mi onu da sormus olayim.
bir de samsung bir telefonun uretim yeri nasil turkiye oluyor? mediamarktta bakarken a54 icin turkiye yazdigini gordum.

tesekkurler
0
Kittie
(08.09.23)
a54 iyi. al. ben s23 aldım, sonrasında a54 alsam da olurmuş dedim.
0
prole
(08.09.23)
Piyasada 5 yıl 7 yıl gidecek bi tel yok. Çok abartmadan işini görecek ortalama Bi Android al 3 4 sene sonra değiştirirsin yine. En iyisini alayım 7 sene götürsün olayı kalmadı pek planlı eskitme var eziyet çekersin.
0
f02561
(08.09.23)
S20 fe'den yazıyorum bu entry'i. S23 256 gb olanını al. Onda ufs desteği yeni. Seneler sonra buraya bakıp, haklıymış dersin.
0
baldan kaymak
(08.09.23)
(14)

bu abiyi napmak lazim

Kittie
abim ben dahil 3 kisiden ara ara borc istiyor. o iki kisi de biktigi icin kendisinden artik onlardan yuz bulamiyor.bir detay: abim tanimadigi insanlardan yani yakin olmadigi kisilerden borc alinca dakikasi dakikasina oduyor. bize gelince yok... ve yaptigi bir numara var. bunu diger kisiler de fark e
abim ben dahil 3 kisiden ara ara borc istiyor. o iki kisi de biktigi icin kendisinden artik onlardan yuz bulamiyor.

bir detay: abim tanimadigi insanlardan yani yakin olmadigi kisilerden borc alinca dakikasi dakikasina oduyor. bize gelince yok...

ve yaptigi bir numara var. bunu diger kisiler de fark etti ve kendilerini cektiler. once yalvariyor yakariyor para istiyor ama bin lira, iki bin lira ister. ve dedigi gun verir o borcu. her seferinde yaa iste goruyomusunuz ben degistim falan diyor biz de her seferinde yiyorduk, ben yine yedim... bunun ardindan buyuk miktar istiyor iste ve o gelmiyor.

gecen hafta beni aradi yalvar yakar kendini acindira acindira 20k istedi. (oncesinde 3- 4k verdim geri odedi). olay da suymus: 100k almis birinden, cok ters biriymis, 20k eksikmis mutlaka bugun vermeliymis o 100 bini geri. benden 20 bin istedi yani. ben de artik numaralara karnim tok olmaz dedim once. yok lutfen bilmem ne.. en son tamam dedim. ne zaman odeyeceksin dedim. bir hafta sonra dedi. ben de gununde isterim ona gore dedim. tamam dedi, hatta 25 olarak geri vericem dedi.

bir hafta doldu. yok. watsaptan yaziyorum mavi tick oluyor ve cevap yok. ariyorum acmiyor. 2 gun gecti, yeni mesajlar yazdim yine yok. ben de cok sinirlendim ve 3. gun eger o para bugun de gelmesin x'e (x karisi) yazicam o da bilsin, daha once de kac param girdi evinize sonucta dedim. ondan isticem para gelmezse bugun dedim.
ve ona ara ara 100k falan veren kisiyi de taniyorum, ona da yazicam, dikkatli ol bir gun fena carpar seni de dicem dedim.

aksama yatiricam diye mesaj geldi bu sefer.
ve param yatti.

bana diyor ki sen ne kadar terbiyesiz bir kizsin. para icin beni tehdit ettin dedi. bi sey demedim de ben bunu napayim artik ya? olumlu dunya diyip hayatimdan cikarmiyorum ama bana bir damla faydasi olmayan bir insan ve hadi olmasin da zarari da dokunuyor. simdiye kadar ondan alamadigim borclarin ne kadar oldugunu bile unuttum... evet bu sefer tehdit ettim sayilir ve dediklerimi yapacaktim da ama haksiz miydim ki?

en gicik oldugum konu bu ikisi (kari koca) gayet rahat rahat gecinen tipler. arada da milletin sirtindan geciniyorlar.
0
Kittie
(21.08.23)
küçük borcu verip büyük borç kitlemek klasik dolandırıcı taktiğidir.

en baştan parayı vermeyecektiniz, aldığınıza göre dert etmeyin. önceki borçlarını da hesaplayın, isteyin, vermezse bana borç kitledi diye görüşmeyi kestim dersiniz
0
MonteKristoKontu
(21.08.23)
bu saatten sonra ciddi şekilde dara düşmediği müddetçe bişey vermeyin bence. yerinizde olsaydım eski borçların da muhasebesini yapmazdım ve bunu kendisine de söyleyip yakamı bırakmasını rica ederdim.
0
isveperver
(22.08.23)
anlattığın olayda tek hatalı sensin. adam yolunu bulmuş işine geleni yapıyor, arkadaşları çözmüş borç vermiyor onlarda halletmiş bu konuyu. bi tek sen tekrar tekrar aynı hataya düşmüşsün anladığım kadarıyla.

tersleşmene reddetmene gerek yok. 5-10k üstü borç isteyene kredim var deyip geçebilirsin. ya da fon aldım bozamam de geç
0
avatar is back
(22.08.23)
atsan atılmaz satsan satılmaz bir abin var.

En temizi kredi çektim diye dolan ortalarda sonra da para isteyince kredi ödüyorum bende de yok de.
0
kuzey li
(22.08.23)
Abin tam bir örnek olay çalışması durumuna gelmiş. Yemeyin artık bu numaraları, 25k verip bir ay sonra yine 25k alıyorsanız siz net zarardasınız. Bu durumlar için kredili mevduat hesabı ya da kredi kartından nakit avans denen borçlanma yöntemleri var.

Size söyledikleri de yenilir yutulur şeyler değil.
0
mahsus mahal
(22.08.23)
Şimdi bir kere en başta "başta küçük miktarlar isteyip alıştırıyor" kısmı çok şey anlatıyor. Bir kişiden insan hayatı boyunca en fazla 2-3 kere borç ister zaten.

Ayrıca abinizin siz ve çevresindeki birkaç kişi dahi çok tanıdık olmayan insanlardan bile sürekli borç aldığı bir tablo çizmişsiniz.

Bu çok anormal bir durum farkında mısınız? Yani abiniz çevresindeki insanları banka niyetine kullanıyor. Bankalar bunun için var, bankadan 2, 3 bin ya da 20 bin gibi kredileri rahatlıkla çekebilir, tabi eğer banka bu krediyi vermiyorsa o ayrı. Bankanın bile kredi vermeye güvenmediği kişiye siz de kredi vermemelisiniz.

Abinizin bu durumu bir alışkanlığa dönüşmüş, ihtiyaç duymuyor. Size güvenerek ihtiyaç "yaratıyor."

Abinize borç vermeyi kesmeniz herkes için en iyisi. Abiniz size güvenip, sizi kendi iş planının finansörü haline getirmemeli. Ödeyemeyeceği borcun altına girmemeli. Bu bir alışkanlık, siz borç vermeye devam ettikçe bu doğal bir model haline geliyor onun için. Abinize yardımcı olabilirsiniz, ancak abinize düzenli olarak kredi sağlıyorsanız bu bir "meslek" olur artık. Sizin mesleğiniz abiniz gibi insanlara kredi sağlamak mı?
0
akhenaten
(22.08.23)
Al sana "borç verme kötü ol / borç ver kötü ol" durumu.
Bunu alışkanlık haline getiren kişilere borç vermeyiniz. Arkadaşım kuzenine borç para verdi (vereli 5 sene oluyor) 5 sene kuzenden ses seda çıkmadı. Arkadaşım da emekli, bir evleri var kirada muhtaç değiller ama hesap kitapla geçiniyor. Bakıyor kuzenin kızlarının sosyal medya hesaplarında bu gece şurası, öbür gün burası story'ler atılıyor ama borcu geri ödeme namına bir şey yok. Kendini avutuyor "kırk yılda bir defa istedi, öder diye". Neyse ödedi evet, 5 sene sonra dolar 8-9 kat artmış bu aldığının iki katını veriyor, telefon mesajıyla.
Borç vermeyip kötü olunuz.
0
SiyamkedisiZorro
(22.08.23)
Abinizle ilgili önceki duyurularınızı da hatırlıyorum. Ölümlü dünya deyip idare ediyorum demişsiniz ama bence tam da bu dünyaya bir kez geldiğiniz için abinizi hayatınızdan çıkarsanız sizin için daha iyi olacak sanki.
0
peki madem
(22.08.23)
Bu abiyle iletişimi tamamen kesmek lazım.
Ben olsam bana terbiyesiz dediği an bunu büyük olay haline getirip siler atardım.
Ne hali varsa görsün böyle saçma şey mi olur.

Çok seviyorum küs kalamam derseniz açık açık konuşacaksınız bir daha asla para olaylarına girmeyeceğiz diye anlaşacaksınız diğer türlü ilişkiyi keseceksiniz bu tip insanlar pek değişmez.
0
Dağcı
(22.08.23)
uzaklaşıp hayattan çıkarmak lazım. tek çare bu. ilerde başınıza bela olur. ya net bir çizgi çekip seni öldürecek olsalar dahi benden para isteme diyeceksiniz ya da çıkaracaksınız.
0
golgi aygıtı
(23.08.23)
Bu böyle devam ederse basina bela olur, Müge Anli hikayesi cikarki, bir tane hatirliyorum.
0
durgunfoton
(23.08.23)
borç verme kuralları var, biri senden X lira istiyor ise kim olursa olsun istediği rakamın tamamını vermeyeceksin, bendede yok zor durumdayım, ödemelerim var, taksidim var vs. vs. diyeceksin,

max istenilen rakamın %70' kadar borç vereceksin.
0
selam
(25.08.23)
Abi vermiyorum o sıkıntılı tip bacağına sıksın da akıllanırsın belki. Bi daha sıkıntılı tiplerden borç morç almazsın diyip köşeye çekilmelikmiş tam. Değerlendirememişsiniz. Borç morç vermeyin bundan sonra. 5 tl istese de vermeyin. Siz ondan 10 20k isteyün vermezse o kötü olsun bu kez bakalım nolcak
0
f02561
(08.09.23)
"bunu napayim artik ya?"
ee para verme artik.

küçük borcu verip büyük borç kitlemek klasik dolandırıcı taktiğidir denmis, üstüüne eklemek isterim ki abinde olan borcla borc ödemek de klasik dolandirici taktigidir.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(03.09.24)
(1)

armut.com kullananlar

14
Mesela elektrikci ihtiyaci icin, "teklif verenler beni arayabilsin"i mi seciyorsunuz yoksa "teklifler sadece email'le gelsin"i mi? Bu isin normali nedir? Daha once hic kullanmadim.
Mesela elektrikci ihtiyaci icin, "teklif verenler beni arayabilsin"i mi seciyorsunuz yoksa "teklifler sadece email'le gelsin"i mi?

Bu isin normali nedir? Daha once hic kullanmadim.
0
14
(26.05.23)
Zırt pırt telefonunun çalması rahatsız etmez dersen telefonu seçebilirsin. işin aciliyeti yoksa kafam rahatken bakayım dersen e mail
0
f02561
(27.05.23)
(4)

Gökçen oğan kaç yaşında?

anais
Kocasının yanında küçük görünüyor
Kocasının yanında küçük görünüyor
0
anais
(26.05.23)
Benim de dikkatimi çekmişti. 30'larında ya var ya yok.
0
Yourcousinmarvinberry
(26.05.23)
30 altı olması mümkün değil kocaman çocukları var. 40 larda yüksek ihtimal

twitter.com
0
pembe mezarlık
(26.05.23)
süslü sözlük'te bir başlıkta 82 doğumlu demişler ama net bir kaynak yoktu orada da.
0
kobuzchu kiz
(26.05.23)
gerçekten 20lerinin sonlarında gibi duruyor.
0
f02561
(27.05.23)
(2)

2023'de ehliyet alan oldu mu?

ya ben lan neyse
ne kadar ödediniz?teşekkürler.
ne kadar ödediniz?

teşekkürler.
0
ya ben lan neyse
(20.05.23)
kurs, devlete odenen ehliyet ucreti vs dahil 10k civarindaydi mart ayinda.(ist)
0
kobretti
(20.05.23)
kurs zaten 7k civarı alıyor. kalanıyla birlikte 10 k civarı oluyor evet.
0
f02561
(21.05.23)
(1)

Bankaya borçlanmak mantıklı mı?

sassot
Şu dönemde özellikle seçimden sonra bankalar nasıl pozisyon alır sizce, bankalara borçlanmak mantıklı mı? Yalnız soruyu krediler için sormuyorum; kredi kartları ve nakit avanslar için soruyorum (nakit avansı tekrar açtılar)
Şu dönemde özellikle seçimden sonra bankalar nasıl pozisyon alır sizce, bankalara borçlanmak mantıklı mı?

Yalnız soruyu krediler için sormuyorum; kredi kartları ve nakit avanslar için soruyorum (nakit avansı tekrar açtılar)
0
sassot
(20.05.23)
her türlü mantıklı. zaten asgariyi en az 10-12k yapacaklar. keza memur maaşları da ikiye katlanacak. enflasyon gene bi yüzde 150 falan olur. bunun aşağısındaki oranlar karlıdır bence.
0
f02561
(21.05.23)
(2)

Kpss ön lisans

EasyTiger
Merhaba,Bu sınavın ekim 2024’te yapılmasının planlandığını okuyorum. Bu sınava girmek için yaş sınırı var mı? Arkadaşım 41 yaşında olacak, detayları anlamaya çalışıyoruz.
Merhaba,

Bu sınavın ekim 2024’te yapılmasının planlandığını okuyorum. Bu sınava girmek için yaş sınırı var mı? Arkadaşım 41 yaşında olacak, detayları anlamaya çalışıyoruz.
0
EasyTiger
(13.05.23)
sınav için yok ama atanabileceği kadrolar için vardır muhtemelen
0
paintov
(13.05.23)
sınava girmede yaş şartı yok. ancak araştırırsanız çoğu kadro 35 yaş şartı istiyor. ama merkezi atamalarda yaş aşrtı olmuyor onlarda da genelde 90 üstü kapatıyor ama bölümüne göre de değişir tabii. iyice araştırıp şansını denesin
0
f02561
(14.05.23)
(7)

Tip’in durumu ne oldu şimdi

condom kurşunu
Önce baraj sorunu yok diyordu erkan baş ittifakta oldukları için ama kondanın sonuçlarından sonra meclise giremiyor deniyor galiba. Nası olucak şimdi?Ps: kemal dedespor
Önce baraj sorunu yok diyordu erkan baş ittifakta oldukları için ama kondanın sonuçlarından sonra meclise giremiyor deniyor galiba. Nası olucak şimdi?

Ps: kemal dedespor
0
condom kurşunu
(12.05.23)
yüzde 1 bile alamaz
0
f02561
(12.05.23)
Yüzde kaç aldığı böyle küçük partiler için önemli değil. Önemli olan ona oy verecek kitlenin, o seçim bölgesinde yoğun olarak, milletvekili çıkaracak kadar bulunması. Yoksa Türkiye'de yüzde 5 alıp, hiçbir milletvekili cikaramayabilir, eğer o oy tüm Türkiye'ye yayılırsa. Ben İzmir'de kullanacağım, bu yüzden CHP'ye vermek daha doğru geliyor ve öyle yapacağım.
0
fakat
(12.05.23)
Tip in, Emek ve Özgürlük İttifakı toplamda %7 yi çok yüksek ihtimalle geçeceği için baraj problemi yok. Aldığı oy kadar da kendi listelerinden girdiği bölgelerde milletvekili çıkarabilecek. Ha Memleket Partisi mesela, bir ittifakta yer almadığı için %6,9 alsa dahi meclise vekil yerleştiremeyecek.
0
lüzumsuz adam
(12.05.23)
ysp barajı geçeceği için baraj probemleri yok. seçim bölgelerinde vekil alacak oy sayısını yakalayabilirlerse mv çıkartabilirler.
0
paintov
(12.05.23)
baraj sorunu yok. istanbulda bir bölgede 110bin civarı oy alırsa vekil çıkarır. istanbul 2 harici çok zor derim vekil çıkarabilmelerine. millet baya taktik kasıyor iyip-chp hesaplarında falan.
0
avatar is back
(12.05.23)
baraj sorunu yok ama genel olarak verilen oyların çoğu çöp. bence taktiksel davranıp bölgenizde hangisinin oy ihtiyacı varsa chp, iyip ve ysp'den birine verin.
0
candide
(12.05.23)
Az önce başka bir soruya da benzer cevap verdim. Anketlerin hata payı olmakla birlikte, bir otokraside yaşayan insanların, iktidar partisi mensuplarını bu denli sert eleştiren ve yargılanmaları için ellerinden geleni yapacağını söyleyen bir partiye oy vereceklerini ne kadar rahat söyleyebilirler, bir değerlendirmenizi öneririm.

Hiçbir oy boşa gitmez. Aynı mantıkla, halihazırda sizin oyunuz olmadan da bir bölgede 2 milletvekili çıkaran, fakat sizin oyunuzla da 3.milletvekilini çıkaramayan partiyi tercih ettiğinizde de "oyunuz boşa gitmiş" oluyor. Ama nedense, x partisinin 8.milletvekili adayının benim oy vermeyi düşündüğüm Parti'nin 1.adayından daha değerli olduğuna karar veriliyor ve bunun üzerinden algı kasılıyor. O zaman tam tersini yapalım, x partisine oy verecek fakat oyu bir fark yaratmayacak 50 bin kişi benim istediğim adaya oy versin ki vekili garantileyelim?

Öyle bıçak sırtı bir seçim ki, insanların hassas olduğu noktayı tespit ettiler ve bunun üzerinden TİP'e karşı kampanya yürütüyorlar günlerdir. TİP milletvekillerini mecliste en görmek istemeyen de malum parti. Hiçbir oy boşa gitmez, içiniz rahat bir şekilde, hangi adayı destekliyorsanız, o adaya oy verebilirsiniz.
0
gmzo
(13.05.23)
(6)

numaralı gözlük çerçeve ve cam

f02561
merhabalar. optiklerde fiyatlar aşırı yüksek ancak internette çerçeve olarak 200-300 liralara şöyle modeller var gayet de güzel geliyor bana çok önemsemiyorum açıkçası.. kendi gözlüğüm ve çerçevem de eskimişken şöyle bir çerçeve alsam sonra muayeneden sonra optikçilerden birine gidip bu çerçeveyi ve
merhabalar. optiklerde fiyatlar aşırı yüksek ancak internette çerçeve olarak 200-300 liralara şöyle modeller var gayet de güzel geliyor bana çok önemsemiyorum açıkçası.. kendi gözlüğüm ve çerçevem de eskimişken şöyle bir çerçeve alsam sonra muayeneden sonra optikçilerden birine gidip bu çerçeveyi verip cam taktırmam mümkün mü? miyop 2-3 numara civarı camlar kaça patlar ortalama?
ayrıca çok mu dandiktir mesela bu ucuz çerçeveler
www.trendyol.com

www.trendyol.com
0
f02561
(01.04.23)
zennioptical.com sitesinde çerçeve ve cam birlikte alınabiliyormuş. Yurt dışında hazırlayıp gönderiyorlarmış. Ben hiç denemedim ama sözlükte herkes methediyor. İnternet üzerinden almaya niyetliyseniz buraya da bir bakıverin bence.

Ekleme: Camların fiyatı derecesine göre değişmiyor sanırım. Bir hafta önce sadece camlar için 1000 lira verdim. Sol göz -2.50, sağ göz -3.00 miyop.
0
huçi kuçi
(01.04.23)
gerek yok burdan muayene ile yaptırırm sigortam da var. sadece çerçeve için sormuştum çok mu kalitesizdir internette satılan bu örnekler, optikçiler takar mı bunlara cam ve ortalama sadece cam fiyatları nasıl şu aralar.
0
🌸f02561
(01.04.23)
Daha dün bir duyuru vardı, gözlük rahatsızlığıyla ilgili.

Çerçeve takılmadan, denenmeden, takıp mimik yapmadan, aynaya bakıp nasıl durduğu görülmeden, eşe, kankiye sorulmadan alınmaz.

Milyoncularda dünya kadar güneş gözlüğü var 20-30 liraya. Camını çıkar, al sana çerçeve. Ama iki günde elinde kalır.

Numaralı cam fiyatları yanında, çerçeve fiyatları devede kulak.

Ha, camın da ucuzu var. O ayrı. 3 gün kullan. Şaşı olman garanti.
0
Mirket
(01.04.23)
zaten bir tane almaycağım. 4-5 tane alıp deneyip beğendiğimi tutup diğerlerini iade edeceğim. işte ortalama iş görür cam fiyatlarını sormuştum bilgisi olan varsa?
0
🌸f02561
(01.04.23)
daha güzel plastik çerçeveler atasun gibi yerlerde daha uygun fiyatta zaten. hem de deneyerek alırsınız.
0
dr doofenshmirtz
(01.04.23)
gozluk, cerceve ve cam itelemenin en yuksek oldugu sektorlerden. kemik cerceve aliyorsan seluloz asetat denilen basit bir malzemeyle uretiliyor hepsi asla markalara para kaptirma.

kulaklara dokunan bolge en kolay yipranan bolgedir saclara temas ettiginden. orada farkli malzeme kullaniliyorsa ona bak yeter. ucuz cerceve ile pahali cerceve arasinda fiyat farkini hak edecek bir sey yok.

ikincisi cam konusu. optik dedigimiz konu o kadar basit bir konu ki 16. 17. yuzyillarda insanlar evlerinde mercek isliyordu. bu markalarin tamami istedigin kalitede cam verir sana. basit bir isik kirilmasi bu ileri teknoloji degil. burada da markadan markaya fark eden kaplama kalitesidir. ama butun kaplamalar cizilir, yipranir nihayetinde. bence burada da para dokmeye gerek yok. ucuzundan al gec. zaten birkac seneye degistirmen gerekecek ne marka alirsan al.
0
antikadimag
(01.04.23)
(3)

bim ve a101 dükkan kirası olarak ne kadar ödüyor?

romario
Bunların standart ödeme fiyatları var mı?
Bunların standart ödeme fiyatları var mı?
0
romario
(31.03.23)
Yani nasıl ne kadar ödüyor ?
Çok değişken var .
0
dunyatuhaf
(01.04.23)
Yıllık zam oranları bile farklı firmaların .?
0
dunyatuhaf
(01.04.23)
standart olamaz ki. merkezde bir yerdeki apartmandaki kira ile kenar mahalledeki apartmandaki bimin kirası aynı olamaz ki
0
f02561
(01.04.23)
(4)

Anroid hangi navigasyon app ve müzik player app kullanıyorsunuz?

baldan kaymak
Sb.
Sb.
0
baldan kaymak
(03.03.23)
Google maps, Spotify veya YouTube music.
0
inheritance
(03.03.23)
spotify, google maps

cok klasikmisim...
0
hewit
(03.03.23)
google - yt music
0
f02561
(03.03.23)
bir google fanboy olarak yandex.navigasyon kullanmaktayım.
0
late viper
(03.03.23)
(15)

Beyni yormayacak dizi onerisi

fraise
Son zamanlarda çok fazla odaklanma sorunu yaşıyorum; kitap okumak, güzel bir dizi izlemek mümkün değil benim için. Boş boş tavana bakıp bütün akşamı geçirecek kivama geldim. Sevdiğim sitcom dizileri (modern family, friends, big bang theory vs gibi) bile izleyemiyorum. Ama boş boş oturarak da zaman
Son zamanlarda çok fazla odaklanma sorunu yaşıyorum; kitap okumak, güzel bir dizi izlemek mümkün değil benim için. Boş boş tavana bakıp bütün akşamı geçirecek kivama geldim. Sevdiğim sitcom dizileri (modern family, friends, big bang theory vs gibi) bile izleyemiyorum. Ama boş boş oturarak da zaman geçmiyor.

En son geçen hafta sıkıntıdan ve tüm arkadaşlarım izliyor diye uzun yıllar sonra TV'de yayınlanan bir Türk dizisini atlaya atlaya YouTube'den izledim. Tamam IQ seviyem biraz düşmüş olabilir ama en azından zaman geçti.


Bana böyle beynimi yormayacak, gerekirse atlaya atlaya da izleyebileceğim dizi önerileri verebilir misiniz? Mafyali, vurdulu kırdılı şeyler sevmem.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
0
fraise
(28.02.23)
ditu
(28.02.23)
fleabag.
0
rakicandir
(28.02.23)
yabancı sitcom önerecektim ama senin durum daha da vahim. yerli komedilerden devam bence.
0
f02561
(28.02.23)
The it crowd.
0
old possum
(28.02.23)
The it crowd ve fleabag'i daha önce izlemiştim, teşekkür ederim.
0
🌸fraise
(28.02.23)
seinfeld
0
buenosdias
(28.02.23)
Hocam benim IQ akşamları yaklaşık olarak 48 ölçtürdüm geçenlerde.

Extraordinary Attorney Woo

isimli bir kore dizisi buldum, otizmli bir avukatı anlatıyor. Ana karakterin ismini ezberlemesi de kolay. Woo. Kafamı yastığa dayayıp izliyorum akıyor. Öneririm.
0
sarahkerrigan
(28.02.23)
It's always sunny in philadelphia
0
unidentified floating object
(28.02.23)
İzlemekten biktim ve coluk cocuk isi gibi geliyor ama supernatural ya. Asla uzmuyor. Zaten 1500 sezonu falan var iyi gidebilir.
New girl de olabilir cok tatlidir ama bolum sureleri diger onerimin yarisi kadar.
0
anna sun
(01.03.23)
Benzer şekilde eğlencelik olarak papatyam dizisini izliyorum. Bununla IQ seviyem düşüyorsa EQ seviyem de yükselmiştir :)

Birol Güven dizileri Tr sosyolojisi için güzel bence
0
epitaf
(01.03.23)
two and a half men olabilir.
0
jangbogo
(01.03.23)
arkada donsun seklinde jet sosyete izliyorum. z
0
65 derece
(01.03.23)
Bende de odaklanma problemi var, en son White Lotus izleyebilip memnun kalmistim.
0
(01.03.23)
community o kadar iyi geliyor ki keyifli, ağır bir konusu yok ama iyi yapılmış, sıcak ve kaliteli bir dizi... insan izlerken sıkılmıyor ama gerilip sinirlenmiyor da :)
0
bitanisanseversin
(17.03.23)
the mandalorian. çok sakin star wars tadında. misyon haline getirdim yaymayı herkese öneriyorum.

edit: white lotus önerilmiş ona da +1
0
curious mind
(17.03.23)
(7)

ekşi kullanımı hakkında

f02561
şukela modunu daha aktif bir şekilde kullanmanın yolları var mıdır? mesela özelllikle dizi başlıklarında yaşıyorum bunu. diziyi çıktığı gün değil de 3-5 gün sonra izlediğimde son bölümün yayınlandığı tarihten itibaren bi kapsam aralığında en beğenilenleri görebilmenin yolu var mı? ya da atıyorum son
şukela modunu daha aktif bir şekilde kullanmanın yolları var mıdır? mesela özelllikle dizi başlıklarında yaşıyorum bunu. diziyi çıktığı gün değil de 3-5 gün sonra izlediğimde son bölümün yayınlandığı tarihten itibaren bi kapsam aralığında en beğenilenleri görebilmenin yolu var mı? ya da atıyorum son 15 sayfadaki entryler arasındaki en beğenilenler vs gibi.
0
f02561
(05.02.23)
Maalesef yok.
0
ruhen hastayim ben
(05.02.23)
bi yazılım eklenti vs de mi yok aslında çok zor bir şey olmasa gerek
0
🌸f02561
(05.02.23)
araya sızmış gibi olacağım ama, harbiden yok mu buna göre bir eklenti?

ekşi sözlüğün şunu düşünememiş olması çok saçma.

şükela: tümü / bugün / tarih aralığına göre

iki tarih arasını seçip okuyabilmeyi çok isterdim.
0
thedepressed
(05.02.23)
Bunu ben de çok istiyodum, futurama'ya sordum birkaç yıl önce bu ekşicep uygulamasını, ekşi++ eklentisini yazan kişiye. Sözlük bunu kaydetmediği için mümkün olmadığını söylemişti. En azından redditteki gibi günlük/haftalık/aylık/yıllık/tümü gibi bi ayar olsa çok iyi olurdu ama o da yok maalesef :/
0
nundu
(05.02.23)
@nundu
abi çok saçma. sözlüğün kaydetmesine gerek yok ki. normal şekilde şükela modu tümüne basılmış gibi yapıcak yazılım ama sadece bizim istediğimi tarih aralığındakileri yukarıdan aşağı sıralayacak. istediğimiz tarih aralığının dışında kalıp şükela listesinde olan entryleri ise göstermeyecek. olay aslında bu kadar basit. yazılmdan biraz anlasam yapardım. hiç de zor bir olaymış gibi gelmiyor yapması.
hatta şimdi düşününce uygun metodla anlatmayı bilirsen chatgpt bile yazabilir bence böyle bir basit program
0
🌸f02561
(05.02.23)
sozluk gercekten rezil yonetiliyor her anlamda. hem moderasyon, hem de teknik anlamda rezil bir olusum. su populerlikte, tr internetinin ciddi bir bolumunu olusturan site amator bir site gibi hala.

sirketlesince profesyonellesecek sanmistim ama ssg ve kanzuk beyler durum yeme yolunu tercih ettiler. reddit mesela sozluk gibi baslayip surekli teknik olarak onune koyan, simdi basladigi noktadan fersah fersah ileride olan bir yer.
0
antikadimag
(05.02.23)
şimdi kendisiyle olan mesajlaşmamı buldum. Bunu isteyen çok oluyor ama hangi entry'nin ne kadar oy aldığını bilemediğimiz için bunu yapamıyorum demiş. Sizin dediğiniz belki olabilir ama orada da yine hangi entry ne kadar şükela aldı onu bilmek gerekiyor. Onun dışında şükela tümündeki belli aralıktakileri çek gibi bi şey yapılması belki sözlüğün kendi kodlarıyla çatışıyodur bilemiyorum.
0
nundu
(05.02.23)
(2)

Gate io para kaldı

f02561
Spot hesabımda try kalmış ben bunu ne usdt ye çevirebildim ne marjine aktarabikdim benim bunu çekmem lazım nasıl yapacağımı anlatabilecek biri var mıdır adım adım. Birkaç video izledim ancak çözemedim
Spot hesabımda try kalmış ben bunu ne usdt ye çevirebildim ne marjine aktarabikdim benim bunu çekmem lazım nasıl yapacağımı anlatabilecek biri var mıdır adım adım. Birkaç video izledim ancak çözemedim
0
f02561
(04.02.23)
🌸f02561
(04.02.23)
Hiçbir coin veya usdt alınmıyor mu?
0
adwokat
(04.02.23)
(4)

Saç diplerinde pullanma benzeri şeyler

f02561
Bunlar nedir ve neden olur. Ayrıca son zamanlarda daha çok dökülüyor giib geldi saçım.
Bunlar nedir ve neden olur. Ayrıca son zamanlarda daha çok dökülüyor giib geldi saçım.
0
f02561
(27.12.22)
🌸f02561
(27.12.22)
(bkz: seboreik dermatit )
Olabilir mi?
0
Mirket
(27.12.22)
Mirket +1

Seboreik gibi geldi bana da bir seboreik dermatitli olarak.
Sebebiyse :/ bilen yok, bir sürü açıklama var ama ortada net bilgi yok.
0
logisticsmanager
(27.12.22)
yeast infection, mantar gibi bir şey.
içinde silikon olan şampuanları kullanma. sıcak suyla duş alma, saç diplerine saç kurutma makinesini kullanma.

haftada bir ketoral kullan. şekeri bırak.
0
gabe h coud
(27.12.22)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.