Giriş
(2)

tuzla'daki dumankaya siteleri

mr.goodcat
bir sürü dumankaya sitesi var. bunların hangisi kalitelidir hangisi leştir. google yorumları aldatıcı oluyor genelde 5 yıldız veren emlakçılar. tecrübe eden var mı? dumankaya adres naturadumankaya adres sudumankaya adres kampüsdumankaya adres botanikdumankaya adres panaromadumankaya adres lobi
bir sürü dumankaya sitesi var. bunların hangisi kalitelidir hangisi leştir. google yorumları aldatıcı oluyor genelde 5 yıldız veren emlakçılar.

tecrübe eden var mı?

dumankaya adres natura
dumankaya adres su
dumankaya adres kampüs
dumankaya adres botanik
dumankaya adres panaroma
dumankaya adres lobi
0
mr.goodcat
(27.06.23)
Natura ve Su isimli siteler de aileler de oturuyor. Diğer sitelerin bundan 7-8 sene önce günlük kiralık işlerde kullanılması sebebi ile kötü bir intibaları vardı, son durumlarını bilemiyorum. Panaroma da şahsen kendim de oturdum.
Bu durumdan bağımsız genel olarak kısaca bahsedeyim.

Kampüs merkezi bir yerde değil, hiçbir artısı havuzu vs olmamasına rağmen aidatı diğerleri ile aynıdır.

Panaroma inanılmaz arkada kalan bir yer, araçsız çok zor olur.

Botanik, Panaroma'ya giden yol üstünde kalıyor, arkada bu da. Etrafta market vs olsa da buraların merkezi olduğunu düşünmüyorum. Çok uyguna vs değilse tercih etmeyin bence.

Lobi aslında görüntüsü ile diğerlerinden farklı. Beyaz beyaz değil de kahverengi güzel binalar. Yukarıdakilere göre daha merkezi denilebilir. Altında ve etrafında her türlü dükkan var.

Natura ve Su zaten Aydınlı'nın merkezinde. İkisinde de aileler de kalıyor. Sirketimdeki insanlar bu dumankayaları tercih etmiyorken buralarda oturanlar vardı. Natura ve Su'dan alınabilir bunlar arasından diye düşünüyorum.
0
huzurlarinizda huzursuzluk
(27.06.23)
aydınlı'da dumankaya gizlibahçe ve gizlibahçe manzara'ya bakın derim.
çoğunluğu aile ama 1+1ler de var yalnızsanız.
0
nonik
(28.06.23)
(4)

120lt varillerdeki su ile bahce sulama

stevie
Selamlar.Catidaki yagmur oluklarini ve 1 cesmenin giderini bahcedeki varillere aktardik. 6 tane 120 litrelik varil var. Bu sularla bahceyi suluyoruz ama kovayla alip alip sulamak cok yorucu. Nasil yapariz başka türlü?
Selamlar.

Catidaki yagmur oluklarini ve 1 cesmenin giderini bahcedeki varillere aktardik. 6 tane 120 litrelik varil var. Bu sularla bahceyi suluyoruz ama kovayla alip alip sulamak cok yorucu. Nasil yapariz başka türlü?
0
stevie
(27.06.23)
varillerin altına küresel vana monte edip vanalara hortum bağlayarak sulayabilirsiniz
0
obscure
(27.06.23)
varilin dibine bundan takın:
www.hepsiburada.com

Ucuna da bahçe sulama hortumunu takarsınız.
0
alfired
(27.06.23)
Abiler Pascal mezarında ters döndü. Bu dediğinizi yapabilmek için bağlanacak hortumun ucunun, bağlanan vananın seviyesinin altında kalması lazım yoksa varildeki suyu ancak hortumun ucunu tuttuğunuz yüksekliğe kadar kullanırsınız. Yani ya varil yükseğe çıkarılacak, ya damla sulama gibi yerden ilerleyen bir sistem yapılacak. Ya da suyu basacak bir mekanizma (pompa vs) kullanacaksınız.
0
kibritsuyu
(27.06.23)
Babamda 2 adet 4 tonluk depo var,onları yüksel bir tezgah gibi birseyin üzerine yerleştirdi. Alt tarafta plastik çeşmesi var ve hortum taktı. Büyük rahatlık.
0
brnbrs
(27.06.23)
(13)

Laptop - Wifi kopma sorunu

makedon
Merhabalar,Gayet güzel bir laptopum var. Asus N580VDSürücüleri kontrol ettim, güncel diyor.Bilgisayarı açtığımda ya hiç wifi ağı göremiyor ya da önce bağlanıp birkaç saniye sonra kopuyor. Yeniden başlattığımda düzelmiyor. Ancak 5-10 dakika bekleyip yeniden başlatırsam, şansım varsa, açılış ekranı uz
Merhabalar,

Gayet güzel bir laptopum var. Asus N580VD

Sürücüleri kontrol ettim, güncel diyor.

Bilgisayarı açtığımda ya hiç wifi ağı göremiyor ya da önce bağlanıp birkaç saniye sonra kopuyor. Yeniden başlattığımda düzelmiyor. Ancak 5-10 dakika bekleyip yeniden başlatırsam, şansım varsa, açılış ekranı uzun sürüyor ve sonra normal olarak açılıp çalışıyor.

Video izlerken bir anda kopuyor.
Şu simge görünüyor.
i.hizliresim.com

Tıkladığımda da böyle bir pencere çıkıyor.
i.hizliresim.com
Halbuki burada mevcut ağlar görünüyor olmalı.

Malware olabilir diye düşündüm ama önce sormak istedim. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Teşekkürler...
0
makedon
(27.06.23)
Acer marka laptopumla aynı sorunu yaşadım.
Yalnız benimki yeniden başlatınca bir süreliğine düzeliyordu.
10-15 gün devam edip kendiliğinden düzeldi.
0
Mirket
(27.06.23)
Modemden kanal değiştirip ayrıca bilgisayara sabit ip adresi vermeyi deneyebilirsiniz.
0
orient blue
(27.06.23)
TV+ var ve modemdeki 1 numaralı çıkıştan sinyal çekiyor. Ve hızımı da aslında düşürüyor. Ama o yokken de bu sorun oluyordu.

Kanal değişimini tarayıcıdan girilen modem arayüzünden yaptım. 2 numaralı kanalı seçtim.

Sabit ip vermek nasıl oluyor? Bilgisayardan seçenek vardı sanırım ama bilemedim şu an.
0
🌸makedon
(27.06.23)
Kanalı değiştirdim, sonra ip nasıl sabitlerim diye internetten bakarken hızın arttığını fark ettim.
Hız testi yaptım, daha önce hiç görmediğim bir hız gördüm.
Allah tuttuğunu altın etsin @orient blue

(Tamam tamam senin tuttuğunu da altın etsin @Mirket)
ahahah
0
🌸makedon
(27.06.23)
Yok, olmadı.
Yine kopmalar oluyor. Sabit IP adresi de yazdım yine olmadı.
0
🌸makedon
(27.06.23)
ilk aşamada sürücülere bir bak derim, sitesinden bir eski versiyon vb. bulursan yükle. En yenisi her zaman düzgün demek olmuyor. Ayrıca bu sorun olunca sağ tuş -> troubleshoot diyince bişeyleri resetliyor, o zaman çözülüyor mu?

Harici usb anten taktığım bir PC'de benzer şeyi yaşıyordum, gerçi bir süre sonra o alet bozulmuştu yani donanımsal bir durum da olabilir. Öyle olursa mecbur usb wifi anteni alırsın. Hatta şimdi bile bir yerden bulup denesen sürücü problemi mi yoksa donanımsal mı anlardın.
0
nhk ni youkosu
(27.06.23)
benzer bir sorun yaşadık, modemi değiştirince çözüldü. Bilgisayardan kaynaklı değil, modem kaynaklı olabilir.
0
halanne
(27.06.23)
günaydınlar, iyi bayramlar

şimdi efendim ben intel sitesinden son sürüm sürücüyü indirdim, aygın yöneticisinden eski donanımı cihazı kaldır diyerek kaldırdım, sonra yeni sürücü exe dosyasını çift tıklayıp yükledim, internete yeniden bağlandım.

bakalım ne olacak.

modeme bağlı olan 3 telefon, iki bilgisayar bir de vizontelemiz var. bir tek benim bilgisayarımda kopmalar oluyor.

troubleshoot internet kesikken çalışmıyor, reset falan da yapmıyor. bildirim gönder diyorum, internet olmayınca...
0
🌸makedon
(28.06.23)
işin ilginci, şimdi kontrol ettim de sürücünün tariyi yine 2022 yazıyor. intel'in sitesinden yeni indirdim, ama tarihi eski.
gerçi sürüm numarası tutuyor ama 2022'den kalma olması şaşırttı beni biraz
0
🌸makedon
(28.06.23)
intelin wifi kartı da kopuyorsa yapacak bi şey yok
3 marka var zaten Qualcomm, Realtek, Intel
soğutmayı dene belki ısınıyordur da kopuyordur
0
mimo
(28.06.23)
kapağı açtım, belki wifi kartındaki soket gevşektir falan diye düşündüm ama o da değilmiş.
temizlenmiş oldu tabi laptop, güzel temizledim bu sefer.
0
🌸makedon
(30.06.23)
asusların kablosuz modülü ve antenleri zamanla göçüyor kendi kendine.

sık yapmaya devam ederse harici usb kablosuz alıcılar var. onları kullanırsınız.
0
rain when i die
(30.06.23)
Ne hikmetse yarım saatte bir kopan wifi 2-3 gündür kopmuyor.
Dün gidip dongle baktım pahalıymış biraz ama sorun da yok şu an.

Ama nasıl çözüldü bilmiyorum, bölümü geçmek için her tuşa bastım. Bilseydim nasıl çözdüğümü yazardım. Teşekkür ediyorum hepinize:)
0
🌸makedon
(02.07.23)
(1)

istanbulda bildiğiniz beachler

0zlem
(bkz: sarıyer tırmata plajının arapları içeriye almaması)burasının şimdi bozduğunu yazmışlar varsa bildiğiniz kaliteli yerler yazın lütfen
(bkz: sarıyer tırmata plajının arapları içeriye almaması)

burasının şimdi bozduğunu yazmışlar varsa bildiğiniz kaliteli yerler yazın lütfen
0
0zlem
(27.06.23)
burgazada'da madam marta koyu nispeten iyi. tabii ücretsiz olduğundan herkes gelip oturabilir ama biz gittiğimizde güzeldi ortam. şezlong ve şemsiye istersen para ödüyorsun, yoksa havlusunu atan herkes gelebiliyor.
bir de çok denizanası olduğunu eklemem lazım, çok rahat etmeyebilirsiniz. genel olarak büyükadadaki, kınalıadadaki plajları bi araştırabilirsiniz.
0
nathanieltroy
(27.06.23)
(3)

ist - ankara arasi yemek önerisi

duyurukullanıcısı
Bugun ankara'ya gidiyoruz yolda giderken otobanda yemek yiyebilecegimiz neresi vardir bayram vakti?iyi bayramlar :)
Bugun ankara'ya gidiyoruz yolda giderken otobanda yemek yiyebilecegimiz neresi vardir bayram vakti?

iyi bayramlar :)
0
duyurukullanıcısı
(27.06.23)
Tunatan tesisleri. Bayram diye bozdu mu bilemem ama
0
mor oje
(27.06.23)
İst-ank arasında bolu dağı tünelinden sonra highway avm'de bişeyler atıştırsbilirsin.
0
1917
(27.06.23)
Highway +1
0
heritage
(27.06.23)
(1)

Freelance dijital tasarım yaparken Instagram'dan satış/müşteri bulma

scientia dux vitae certissimus
Selamlar duyuru ahalisi,Freelance dijital tasarım yapan birisi buna yönelik bir Instagram hesabı üzerinden müşteri bulsa ve anlaşsa, ödemeyi hangi yol/araç üzerinden almalı ve ayrıca vergiye tabi midir? Instagram bir iş yapıldıgını görüp hesabı kapatmaz herhalde? (Kişisel hesap değil, dijital tasarı
Selamlar duyuru ahalisi,

Freelance dijital tasarım yapan birisi buna yönelik bir Instagram hesabı üzerinden müşteri bulsa ve anlaşsa, ödemeyi hangi yol/araç üzerinden almalı ve ayrıca vergiye tabi midir?

Instagram bir iş yapıldıgını görüp hesabı kapatmaz herhalde? (Kişisel hesap değil, dijital tasarım üzerine bir hesap) Yapanlar nasıl yapıyor? Yapan herkes fatura kesip vergi mi veriyor? Sorudaki amaç bu arada vergiden nasıl kaytarılır değil, sadece işleyiş hakkında bilgi edinmek.

Bir de tasarlanan ürün teslim edildiğinde müşterinin ödemeyi yapmamasını engelleyebilmek için ödeme önce mi alınıyor?

Konuyu bilenlerden detaylı bilgi rica ediyorum, teşekkürler.
0
scientia dux vitae certissimus
(26.06.23)
Ödemeleri banka üzerinden alabilirsiniz, gidip insanlarla tek tek buluşup elden alacak haliniz yok.

Bu gelirlerin doğal olarak beyan edilmesi ve vergilendirilmesi gerekiyor. Yasal olan işleyiş şirket kurup fatura kesmeniz ve vergilerinizi ödemeniz.

Şirket kurduktan sonra iyzico gibi aracılardan sanal pos alıp kredi kartıyla da ödeme talep edebilirsiniz.

Neyi nasıl sattığınız Instagram'ın umrunda değil, maliyenin umrunda.

Yapanlar nasıl yapıyor?
Bir grup yasal olarak, bir grup da cezaları göze alarak vergi kaçırarak, fatura kesmeden yapıyor.

Avans ödeme alınabilir. Yarısı başta, yarısı iş bitiminde gibi.

İşin kapsamı sözleşmeyle imza altına alınabilir.

Gençler için vergi teşvikleri var, muafiyetler var, vs ama "deneyip biraz kazandayım da tutarsa şirket kurarım" kafası bence yanlış.

Şirket kurduğunuzda, muhasebe, bağkur ödemeleri, vergiler, öngörülebilir ve öngörülemeyen giderler ve tahsilat riskleri her zaman var. Dezavantajları var, avantajları var, işle ilgili giderlerinizi vergiden düşebiliyorsunuz falan.

Doğrusu güncel maliyetleri internetten öğrenmeniz, bir malimüşavire danışarak kuruluş masraflarını ve hiç fatura kesmeseniz de cebinizden çıkacakları hesaplamanız.

Satışla ilgili kötü, orta ve iyi senaryoları hesaplayıp en az 1 yıllık bir fizibilite çalışmanız. Gerekli zamanı, eforu, sermayeyi düşünüp en kötü senaryo da göze alınabilir gibi duruyorsa girişmeniz!
0
wct3 org
(27.06.23)
(14)

Black Mirror yeni sezon

anlamsiz geliyor
İzlenir mi zaman kaybı mı? En beğendiğin bölüm neydi?
İzlenir mi zaman kaybı mı? En beğendiğin bölüm neydi?
0
anlamsiz geliyor
(26.06.23)
İlk ikisi beni sarmadı, 3.ye başladım ama yarıda kaldı. Devam bile etmedim henüz. Yine de black mirror hayranı olarak izlemek gerekir diye düşünüyorum.
0
cemallamec
(26.06.23)
İlk 3 bölümü ben de destekledim ama son 2 bölüm ne saçmalıktı ya öyle.
0
put it in your appropriate place
(26.06.23)
Azıcık sinefil damarı olan herkesin keyif alacağı bir sezon olmuş. Özellikle ucinciu e beşinci bölüm çok tatmin edici bu anlamda.
0
sekizdokuzon
(26.06.23)
Zaman kaybı değil. Bir gecede oturdum izledim, keyifliydi. Her gün sağda solda peynir ekmek gibi film/dizi yorumlayanların görüşlerine aldanmamak gerekiyor.


3>5>1>2>4 diye sıralayabilirim. Bir tek 4. bölüm sarmadı.
0
ruhen hastayim ben
(26.06.23)
Woke/SJW ekolü tavanken ve Netflix - Black Mirror ikilisi normal zamanlarda bile bunları konu içerisine yedirirken, artık propaganda seviyesine dönmüştür diye bir ön yargım var. İkinci ön yargım ise son birkaç yıldır çıkan yapımların %99'unun çöp olması. Görsel var, müzik var, kostüm var ama oyunculuk yok, senaryo yok. Hızlı tüketim.

Tabii izleyecek miyim? İzleyeceğim.
0
nawar
(27.06.23)
bir oturuşta hepsini bitirenlerdenim, uzun zamandır yorumlara bakmadan film dizi izlemeyi öğrendim, black mirror ı ilk yayınlandığı zaman izleyip bayılan biri olarak sezonu da gayet sevdim. sonrasında entryleri okudum, yazılan bazı eleştirilere hak veriyorum ancak günümüzde akıcı, merak uyandırıcı şeyler bulmanın kolay olmadığını düşünüyorum. sıralamam da 3-2-5-1-4 olurdu sanırım ama aralarında büyük fark yok.
0
hypathia
(27.06.23)
ben cok begendim. özellikle 2. bölüm hatta sezonun en güzel bölümüydü.

3 ü begenenler oyunculara biraz tav olmuslar gibi geliyor bana, kötü degildi ama 2 cok daha basariliydi mesela.
0
bora benim lan aslında
(27.06.23)
ben begendim ama black mirror gozuyle izlemedim bi yerden sonra. ilk bolum haric kisa birer psikolojik gerilim filmi gibi olmus her bolum. cok uykusuz ve yorgun bir donemde olmama ragmen gece 2lerde yata yata 2 gecede bitirdim ben de. en cok 1. bolumu sevdim sanirim. zaten en cok black mirror'a benzeyen bolum de oydu bence. beklentiyi dusuk tutup gerilim izleyecegim havasinda izlerseniz seversiniz bence. ama white christmas beklerseniz cok beklersiniz.
0
in vino veritas
(27.06.23)
İlk uc bolumu izledim, ikinci ve ucuncu bolumleri gorev gibi, karsisinda uyuklaya uyuklaya bitirdim, ilk bolumu de fikren begendim seyir zevki verdi diyemem, izledigim kadarıyla black mirror ve bu hikayeler (ilk bolum haric) ne alaka hissi oluştu ve hep guzel bir fikir bulmuşlar ama senaryo mu iyi yazilamamis yoksa görsele mi dönüştürülememis bilmiyorum merak uyandirmiyor diye düşündüm. Son iki bolumu bilmiyorum ama ozellikle dorduncu bolumle ilgili iyi seyler duymadim
0
Gı
(27.06.23)
aaron paul ve salma hayek'li bölümler iyiydi. gerisi fos.
0
mstiteltr90
(27.06.23)
İlk bölüm gayet iyiydi.
İki de fena değildi ama standart Black Mirror evrenine uygun bulmadım. Hikaye olarak sevdim.
Üç çok iyiydi çok beğendim zaten Aaron Paul’dan dolayı çok merak ediyordum.
Dört aşırı derecede kötüydü.
Beş kötüydü.
0
Dağcı
(27.06.23)
1-3-5 güzel
2-4 tırt
0
hobarey
(27.06.23)
1 biraz sıkıcı geldi bana ama izleniyor.
3 güzeldi.
5. bölümü kimse sevmemiş, evet standart bi black mirror bölümü gibi değil ama ben sevdim, müzikler güzeldi ve ingiltere görmek bile yetiyor :)
0
nathanieltroy
(27.06.23)
3 ve 1 disinda digerleri Black Mirror gibi degildi.
0
congratulationsyouwon
(27.06.23)

İstanbul yüzme özel ders tavsiyesi

havadakarada
Ben Avcılar'da oturuyorum. Bugün Kadikoy Uzunçayır'da bir yerle görüştüm hem ücret hem havuz kalitesi gayet iyiydi. Sıvı klor kullanıyorlarmış mesela klor kokusu çok azdı. Bu önemli benim için. Ama yol evden çıkıp varmak 1.5 saat sürüyor bir o kadar da dönüş var. Daha yakın konumda tavsiyeniz varsa
Ben Avcılar'da oturuyorum. Bugün Kadikoy Uzunçayır'da bir yerle görüştüm hem ücret hem havuz kalitesi gayet iyiydi. Sıvı klor kullanıyorlarmış mesela klor kokusu çok azdı. Bu önemli benim için. Ama yol evden çıkıp varmak 1.5 saat sürüyor bir o kadar da dönüş var. Daha yakın konumda tavsiyeniz varsa tavsiye ettiğiniz yerden ders alayım.
0
havadakarada
(26.06.23)
(7)

websiteye konulan video rengiyle web sitenin arka plan rengi tutmuyor?

durbakalim
Selam, after effectste küçük bir gif anime ettim backrogundlu bir şekilde. 200*200 boyutlu bir mp4. işi isteyen kişinin gönderdiği renk kodunu girdim arka plan rengi olarak ama websitesine koyduğu zaman renk uyuşmazlığı oluşmuş.https://www.hizliresim.com/eqgqdg0dediğim gibi web sitenin ve benim vide
Selam, after effectste küçük bir gif anime ettim backrogundlu bir şekilde. 200*200 boyutlu bir mp4. işi isteyen kişinin gönderdiği renk kodunu girdim arka plan rengi olarak ama websitesine koyduğu zaman renk uyuşmazlığı oluşmuş.

www.hizliresim.com

dediğim gibi web sitenin ve benim videonun renk kodları aynı görünüyor ama videonun rengiyle website arkaplan rengi farklı görüldüğü gibi.

after effects compositionunda renk profili şu şekilde;

www.hizliresim.com

bu penceredeki mantıklı olabilecek diğer profilleri de denedim ama sonuç değişmiyor. 16 ve 32 bit seçeneklerinde de değişmedi. mp4 codeği h264, 10 bit.

bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
0
durbakalim
(26.06.23)
"none" seçsene bir de.
Onlar gif'e çevirip siteye atıyorsa gif renk tonlarıyla ilgili bişey olma ihtimali var bence.

h264 mov sıkıntı çıkarıyordu ama mp4 hep kullanıyorum sorun yaşamadım. Mesela prores veya DNxHD mov çıktısı alınca renk farklı oluyor mu?
0
nhk ni youkosu
(26.06.23)
@nhk ni youkosu

evet mov olarak çıkış aldım ve renk daha farklı oldu. ama göndermedim çünkü mov u kullanabileceğini sanmıyorum. none u da denedim. bu arada daha önce de adobe illustrator dosyalarıyla çalışırken de yaşıyordum bu sorunu sık sık.
0
🌸durbakalim
(26.06.23)
web sitesi srgb uzayında, animasyon da öyle görünüyor ama sıkışıtırken coden renkleri 'slightly' farklı yorumluyor belli ki. problem web sitesi tarafında mı elemek için, başka tarayıcılarda da durum aynı mı? transparan çıktı alsanız olmuyor mu?
0
wct3 org
(27.06.23)
renk kodunu buraya yazarsan ben rasgele bişey oluşturup atayım bakalım seninkiyle aynı mı farklı mı.

Bu arada h264 alpha kanalı vermiyor transparan olmaz yani. Gif'i bilmiyorum gif oluyorsa önce Quicktime Animation (veya Prores 4444) olarak alpha kanallı çıktı alıp onu dönüştürürsünüz.
0
nhk ni youkosu
(27.06.23)
@wct3 org aslında ilk gif olarak verdim transparent backgroundlu ama video şeklinde istediler nasıl olsa aynı arkaplan renginde diye.

@nhk ni youkosu renk kodu: 003f51

bu da video

video.imgyukle.com

evet mp4 alpha seçeneği yok, zaten gif olarak verdiğimde alphalı vermiş olacaktım, sorun çözülebilirdi ama gif yerine video istediler. mov uzantısı için alpha seçeneği animation codec olarak var evet ama bunu web de kullanabileceklerini sanmıyorum çünkü video boyutu aşırı büyük olacaktır.

cevaplar için teşekürler. bu arada biraz işkillendim açıkçası, yeri gelmişken bunu da sormuş olayım. paranoyaklık mı yapıyorum bilmiyorum ama bu iş upwork üzerinden daha önce başka bir iş vermemiş olan bir kişi tarafından istenmişti. hintli bir müşteri olan bu arkadaşın konuşma tarzı vs rahatsız etti. belki de video renginde sorun yok ama eleman işi approve etmemek için sorun varmış gibi davranoyr olabilr. neyse zaten bıraktım projeyi:)
0
🌸durbakalim
(27.06.23)
o da olabilir tabii ama ben direkt o kodla bi solid oluşturdum şöyle oldu bak:
drive.google.com
h264 10mbps, variable bitrate (aslında constant yapınca daha temiz sonuç alınıyor bence ama sıkıştırma için internete variable atan çok var, böyle yolladım o yüzden)
0
nhk ni youkosu
(27.06.23)
nhk ni youkosu'nin verdiği mp4'ü senin verdiğin hexcode arkaplanı ile siteye koyunca sorunsuz aynı renk çıkıyor valla: makinedijital.com
0
wct3 org
(27.06.23)
(4)

vakıfbank&ziraat kiralık kasa

melodi
kadıköy ve maltepe çevresinde direk giderek sorduğumuz bir çok şubede boş kiralık kasa yok. nasıl kasa bulucaz biz ya telefonları da kimse açmıyor gitmeden soralım desek
kadıköy ve maltepe çevresinde direk giderek sorduğumuz bir çok şubede boş kiralık kasa yok. nasıl kasa bulucaz biz ya telefonları da kimse açmıyor gitmeden soralım desek
0
melodi
(26.06.23)
vakıfkatılım & ziraatkatılım bakabilirsiniz. Vakıfkatılımda buldum geçen
0
PoscheN
(26.06.23)
@Porchen katılım bankalarında kasa için hesap olması isteniyor mu? başka bir banka ve hesapla uğraşmak istemediğimiz için hesabımız olan vakıfbank ve ziraat tercih etmiştik
0
🌸melodi
(26.06.23)
Ben nispeten merkezden uzak bir şubede telefonla arayarak teyit alıp gitmiştim vakıfbank için.

Ziraat katılım bankası hesabında en az 300 bin olması gerekiyor öyle herkese vermiyoruz yani falan demişti. Onun dışında 50 bankaya sordum, hiç böyle bir şartla karşılaşmadım.
0
Cesario
(26.06.23)
Evet istiyorlar, hatta çapraz ürün de satmak istiyorlar. Ben de aynı şekilde çalıştığımız bankalarla ilerlemek istedim ama kiralık kasalar resmen tükenmiş vaziyette.
0
PoscheN
(27.06.23)
(1)

homend royal tea 1711 düğme tamiri

solenkol
https://www.hepsiburada.com/homend-royaltea-1711h-inox-siyah-cay-makinesi-pm-mthom1711su ürünü kullanıyorum 8 yılı olmustur. Sıcak tutma-kaynatma düğmesi bozuldu sanıyorum. internnette satılıyor aslında açabilsem değiştircem orayı ama nasıl acılacağını bulamadım plastik kısmı kırmadan. Bilen var mıd
www.hepsiburada.com

su ürünü kullanıyorum 8 yılı olmustur. Sıcak tutma-kaynatma düğmesi bozuldu sanıyorum. internnette satılıyor aslında açabilsem değiştircem orayı ama nasıl acılacağını bulamadım plastik kısmı kırmadan. Bilen var mıdır? Yoksa mecbur servise yollayacağım?
0
solenkol
(26.06.23)
youtu.be

Hemen hemen hepsi aynı şekilde açılıyor aslında. Tabanı tutan 3 tane vida var

Bende fakir vardı, yapıştırdım sorun olmadı
0
janavarorion
(27.06.23)
(8)

Bira koymak için başımızda bekleyen garson

Mirabel
Yurtdışından arkadaşım geldi bir yerde yemek yiyelim dedik. Kız birası daha varken bir tane daha söyledi. Garson getirdi başımızda bekliyor. Kız da bırabilirsiniz masaya dedi ingilizce çevirdim. Yok ben süzeceğim dedi. Siz bırakın diyorum hala bekliyor başımızda. Kız da niye bekliyor ya kendimi bask
Yurtdışından arkadaşım geldi bir yerde yemek yiyelim dedik. Kız birası daha varken bir tane daha söyledi. Garson getirdi başımızda bekliyor. Kız da bırabilirsiniz masaya dedi ingilizce çevirdim. Yok ben süzeceğim dedi. Siz bırakın diyorum hala bekliyor başımızda. Kız da niye bekliyor ya kendimi baskı altında hissediyorum dedi. Adama söyledim şişeyi bırakıp gider misiniz diye. Yok ben süzüp koyacağım, bırakamam, işim bu beklerim sıkıntı yok dedi. Bekledi öyle, sonra kız bitirince bardağa koydu birayı gitti. Anlam veremedim.
Neden böyle bişey yaptı? Şişeyi almak için mi bekledi yani anlamadım. Bu restoranlarda bilmediğim bi olay mı var?
0
Mirabel
(26.06.23)
bahsis almak için yapmış olabilir. birayi bardaga koymak bıraz uzmanlik gerektiriyor. yada show yapmak istemiş yada kızdan hoslanmis falan da olabilir. bırak git kardeşim adamı hatta etme deyip köpek çekmen lazımdı biraz kibarsiniz diye bu hadsizligi yapmış.
0
buenosdias
(26.06.23)
Musteriye ickisini kendiniz koyun, sise birakip gitmeyin diye tembihlenmistir buyuk ihtimal. Mekani, musteri kitlesini bilmeden bir sey diyemeyiz. Restoranin snobluk seviyesine gore degisir bu isler.

Ya da turist gorunce direk asilmaya baslayan tayfadandir. Bir de icki bitmeden erken cagirmissiniz iste, aha bana is atiyor diye algilamistir.
0
speedy
(26.06.23)
hocam hangi birayı söylediniz bazı biraların kendine özel bardağa dökme tekniği var köpüğünden dolayı

bira kültürüne önem veren bir işletmeyse bunda ısrar ediyor olabilir
0
freebird5406_2
(26.06.23)
Hic böyle bir mekanda bulunup böyle bir şeyle karşılaşmadım ama durumu iyi idare edemediğin için içten içe kendini yiyorsan, yeme. Çünkü yabancı insanlarla normalde yasamayacagin tuhaflıkta şeyler gelir insanın başına. Hiç ummadığın mücadelelerin içinde bulursun kendini. Kimbilir niye öyle yaptı o garson.
0
sekizdokuzon
(26.06.23)
Sizde ekstra tepki verecek potansiyeli göremedi, ki dediğini yaptırmış. Sonra baktı masada yabancı kız var. Kız biraz da alımlıysa lan acaba bana ekmek çıkar mı diye muhabbete girmek istedi.

Türkiye'de böyle kültürüne sıkı sıkıya ölesiye bağlı bir mekan yok. Ki genel itibarıyla böyle bi kültür de yok zaten.
0
asap raki
(27.06.23)
Birayı üreten/dağıtan firmanın ya da mekanın prensibi olabilir. İnsanların sosyal medya ya da forumlarda hesapları olduğu için saçma sapan şeylerde milyonluk firmaların itibarını zedelediği, insanları linç ettiği dönemdeyiz. Uygun servis olmadığı için tadı hakkında olumsuz yorum gelmesin ya da mekanda garsonlar ilgisiz gözükmesin vs. diye alınmış karar olabilir. Adabı vardır aşlfskşlasfk
0
nawar
(27.06.23)
Patron, şef garson falan görürse azar kayar çünkü. Boş boş dikiliyorsunuz, müşteri içeceğini bile kendi koyuyor bilmemne. Gokhan ünver diye bir fenomen var, kıl patron rollerini iyi yapıyor o tipler gerçek hayatta var birebir
0
neck_and_neck
(27.06.23)
ingilizce çevirdim demişsiniz. bu olay türkiyede mi yaşanıyor, nerede oluyor?

rahatsızlığınızı belli edince eğer yukarıdakilerin dediği gibi biranın köpüğü, taşması vb gibi özel bir durum varsa bilgi vermesi gerekmez miydi? Bana saçma geldi
0
0zlem
(27.06.23)
(2)

Bulamadığım şarkı

dakota
Merhabar. Şarkı İngilizce. Daha çok Amerikan aksanı gibi. Çok hareketli bi şarkı şarkı sözlerinin içinde şu kelimeler geçiyor hatırladığım. NightWho knows behind
Merhabar. Şarkı İngilizce. Daha çok Amerikan aksanı gibi. Çok hareketli bi şarkı şarkı sözlerinin içinde şu kelimeler geçiyor hatırladığım.
Night
Who knows behind
0
dakota
(26.06.23)
pislick0
(26.06.23)
İkisi de değil malesef. Parça çok hareketli ve sözleri hızlı söylüyor söyleyen. Bir partide dans müziği olarak çalınabilcek eğlenceli bir şey.
0
🌸dakota
(27.06.23)

HP ZBook Fury /Power nasıl bilirsiniz?

Ruprect
Lenovo Thinkpad ile arasındayım, daha önce HP kullanmadım, çok da sıcak değildim ama ZBook konusunda yorumlarınızı merak ediyorum, ikisi de i9 yada i7 minimum 12. nesil 32GB olacak.Teşekkürler.
Lenovo Thinkpad ile arasındayım, daha önce HP kullanmadım, çok da sıcak değildim ama ZBook konusunda yorumlarınızı merak ediyorum, ikisi de i9 yada i7 minimum 12. nesil 32GB olacak.
Teşekkürler.
0
Ruprect
(26.06.23)
(4)

Bulut bilişim (cloud) nedir?

socially awkward
cloud ile iphone'daki icloud mu kastediliyor?
cloud ile iphone'daki icloud mu kastediliyor?
0
socially awkward
(26.06.23)
cloud teknoloji ismi. icloud o teknolojiyi kullanan bir marka.

led->philips
0
buenosdias
(26.06.23)
Veriler bir yerde depolanmalı, o yere server deniyor. Server evde kullandığımız bilgisayarlardan daha farklı özelliklere sahip güçlü bilgisayarlara deniyor. Şirketlerin kendi serverları olur, ya da kendileri server kurmaya bunun bakımını üstlenmeye, altyapısını kurmaya vs. bütçe ayırmak istemez ve uzaktan server hizmeti alır. İşte bu uzaktan server hizmeti sağlayan yer cloud serverlar. Neticede bunlar da büyük çaplı bilgisayar ağları. Sizin, bizim, başkalarının verilerini depolayıp aynı zamanda elimizdeki bilgisayarlarla yapamayacağımız güç gerektiren hesaplamaları vs yapıyorlar.

iCloud'da Apple'ın sağladığı bir cloud hizmeti.
0
akhenaten
(26.06.23)
eli5; buyuk sirketlerin (amazon, microsoft, google cloud'daki 3 lider) devasa sunuculari oluyor. bu depolama alanlarini ve islemci gucunu sadece kendi sirketlerinde kullanmak yerine ucuncu sahislara satarak para kazanabileceklerini fark ediyorlar.

boylece kendi evinde, isyerindeki islemcileri ve bellegi kullanmak yerine internet uzerinden daha buyuk depolama alanlarina ve islemcilere ulasabiliyorsun.
0
antikadimag
(27.06.23)
yillar yillar once bir web sitesi, mobil uygulama sunucusu, ya da sirket uygulamlari (muhasebe, finans, hr vs.) sirketlerde bulunan server odasinda veri saklayip calistiriliyordu. tabi bu odanin isletmesinden sorumlu buyuk bir IT ekibi de oluyordu. hatta bu ekip gece nobetine de kaliyordu.

sonra bu sadece bu fiziksel bilgisayarlar, yani sunucular, cesitli firmalardan kiralanip kullanilmaya baslandi. ama bu sunucularin guvenligi, yedeklenmesi, bir problem olursa kurtarilmasi, network ayarlari yine bu IT ekibinin sorumlulugundaydi. Buna dedicated veya shared server kiralama deniliyordur.

daha sonra amazon, google, microsoft gibi firmalar bu sunucu kiralama hizmetini cok daha genis hizmetlerle birlikte vermeye basladilar. bilgisayarlar bilgiler guvenli sekilde tutuldugu gibi, yedekleme, internet erisimi saglamakla kalmadilar bircok eskstra hizmet de sundular. ornegin bu buyuk sirketler veri merkezlerini dunyanin bircok yerine kurdular ve veriler sadece dunyada bir yerde degil onlarca yerde tutuldu. boylece bir internet sitesine girdiginizde, istediginiz veri uzaktaki bir bilgisayardan degil de size en yakin bilgisayardan gelir oldu (CDN). ya da birden sizin internet sayfaniza ekstra fazla talep gelirse, trafik artarsa sunucunun islem gucunu otomatik arttirmak, ekstra islemci, veri saklama kapasitesi eklemek gibi hizmetleri de eklediler (autoscaling) bunlara ek olarak isletim sisteminden bagimsiz hesaplama makinalari, yapay zeka araclari, guvenlik ve trafik izleme araclari gibi yuzlerce servis eklediler. boylece cloud servisler oldu.

yani kisaca cloud denilen sey uzakta calisan, tum bakimlari ve guvanlikleri bu bahsedilen buyuk firmalar tarafindan yapilan, buna ek olarak bircok servisin de eklendigi, firmalari bu yuklerden kurtaran aracalar. en buyukleri de amazon web services, google cloud platform, microsoft azure.

ornek olarak tum aws servisleri aws.amazon.com
0
emrahday
(27.06.23)

Wiz khalifa genel alan bileti

bupikapsupikapopikap
wiz khalifa biletimi sağlık sorunum sebebiyle satıyorum ilgilenenler dönsün lütfen
wiz khalifa biletimi sağlık sorunum sebebiyle satıyorum ilgilenenler dönsün lütfen
0
bupikapsupikapopikap
(26.06.23)
(3)

Çalışma sandalyesi

tchuck
tüm gün aralıksız sandalye üzerindeyim. mevcut sandalyemden çok memnun değilim, eskidi de zaten. yeni bir sandalye alacağım.nurus önerildi.https://shop.nurus.com/collections/calisma-sandalyesi-calisma-koltugu/products/nurus-me-too-kisisellestirilebilir-calisma-koltugu-1şuna bakıyorum ama bu, piyasad
tüm gün aralıksız sandalye üzerindeyim. mevcut sandalyemden çok memnun değilim, eskidi de zaten. yeni bir sandalye alacağım.

nurus önerildi.
shop.nurus.com

şuna bakıyorum ama bu, piyasadaki 5-6binlik koltuklardan fazlasını sunuyor mu? kalite olsun, ergonomi olsun? yoksa değmez mi?

herman miller düşünürdüm ama 50binleri görmüş, öyle bir bütçe ayırmak mantıklı gelmedi.

tüm gün aralıksız sandalye başında olan biri için ne önerirsiniz?
0
tchuck
(26.06.23)
ben 2 senedir full home office calisiyorum bu tarz markalar kesinlikle kötü degil ama bana avrupada 6 haneli rakamlarda para kazanan biri olarak bile bunlar pahali geliyor. 12k cok bir koltuk icin. benim koldugumu sirket ödedi, ben bile o kadar maliyetli bir koltuk almadim.
0
bora benim lan aslında
(27.06.23)
levent showroom'da me too'yu denedim, rahatsız geldi. nurus mou daha konforlu geldi, onun siparişini vereceğim.

aeronu denemedim ama klasik başka bi herman miller'da da rahat edemedim fıtıklı birey olarak. bence oturup biraz bi kurcalamak lazım.

bi de ikea markus çok önerildi burda benzer başlıklarda ama o da çok blok gibi hantal gibi ayı gibi duruyor bence. çok önceden ikea da denedim ama onun rahatlığını hatırlayamadım şimdi. nurus testim güncel :)
0
wct3 org
(27.06.23)
bence deger. uzun suredir surekli evden calisiyorum, benzer bir marka kullaniyorum ve cok memnunum. tum gun uzerindeyim, bununla bile agri yasayabiliyorum. zamaninda uyduruk koltugumdan vazgecip duzgun bir sey almistim (o zaman bile pahaliydi) iyi de yapmisim diyorum.

yapabiliyorsaniz mutlaka deneyerek alin.
0
65 derece
(27.06.23)
(1)

Paspas yapan dikey süpürge kullananlar, önerir misiniz?

santimantal
Yer silmeyi hiç sevmem.Bugün dikey süpürge bakarken bunu yapabilenler olduğunu gördüm.Eğer kullanıyorsanız deneyimlerinizi paylaşır mısınız?Merka ve model öneriniz var mı aynı zamanda?
Yer silmeyi hiç sevmem.
Bugün dikey süpürge bakarken bunu yapabilenler olduğunu gördüm.

Eğer kullanıyorsanız deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Merka ve model öneriniz var mı aynı zamanda?
0
santimantal
(26.06.23)
Karcher'in var ama öyle Dyson gibi bataryalı değil. Gayet güzel temizliyor.
0
malheiros
(26.06.23)
(2)

kira tespit davası açılırken

tabudeviren
dava açmadan önce gönderilen ihtarnamede belirtilen bedelden daha yüksek bedel talep edilebilir mi?
dava açmadan önce gönderilen ihtarnamede belirtilen bedelden daha yüksek bedel talep edilebilir mi?
0
tabudeviren
(26.06.23)
belirtilen bedel derken daha önce kiracıya sözlü olarak söylediğiniz miktarı mı kastediyorsunuz? eğer öyle ise evet, ihtarda, daha önce sözlü belirttiğiniz kirayla bağlı kalmaksızın yeni bir bedel talebinde bulunabilirsiniz.
0
al sana nick it
(26.06.23)
Hiçbir ihtarname miktar olarak açılacak davalar için bağlayıcı kabul edilmemelidir. Sadece temerrüde konu miktar için bağlayıcı. O nedenle istediğiniz miktardan dava açabilirsiniz. Emsalleri yüksek sunar ispatlarsanız sorun olmaz. Miktarı hakim tespit eder.

2 farklı kaynakta kiracının talebi kabul ettiğini bildirmemesi halinde sizin ihtarnamedeki bedelle bağlı olmadığınızı belirtiliyor:
1) Nihat Yavuz, Kira Hukuku, Adalet Yayınları, 6. Baskı, s. 628. Bu kaynağın dipnotunda ayrıca bir Yargıtay kararının bilgisi verilmiş: 3. HD. 04/07/1983; 3002/3129.
2) Erhan Günay, Konut ve Çatılı İşyeri Kiralarında Kira Tespiti ve Kira Sözleşmesinin Sona Erdirilmesi, Seçkin Yayınları, 1. Baskı, s.84.

ancak, farklı görüşler olduğunu da belirtmek isterim. hakim size duruşmada ufak bir sürpriz yapabilir. eğer ihtarla talep arasında ciddi fark yoksa ihtardaki miktardan yürürdüm ben olsam. fark çoksa yüksek miktardan devam.
0
adwokat
(26.06.23)
(1)

emeklilik başvuru sonucunu e-devletten nasıl sorgulayabilirim?

santimantal
-
-
0
santimantal
(26.06.23)
kisa
(26.06.23)
(1)

toyota araç parçacısı (istanbul anadolu yakası)

alp9900
toyota aracıma *debriyaj baskı ve balatası (marka tavsiyesi olan varsa alırım.)* ön fren balatası ve fren diski * rot kolu ve ön takım için parçalar * filtre ve yağ * 4 lastik bunları nereden temin edebilirim marka tavsiyelerine açığım.
toyota aracıma

*debriyaj baskı ve balatası (marka tavsiyesi olan varsa alırım.)
* ön fren balatası ve fren diski
* rot kolu ve ön takım için parçalar
* filtre ve yağ
* 4 lastik

bunları nereden temin edebilirim marka tavsiyelerine açığım.
0
alp9900
(26.06.23)
-debriyaj seti olarak valeo yu tavsiye ederim.
-fren olarak sırasıyla TRW, Valeo, Bosch olarak gidebilirsiniz.
- filtre Fİltron marka kullanabilirsiniz. Yağ filtresi olarak orijinal olmasına dikkat edin
0
janavarorion
(26.06.23)
(1)

Yazılımcılar için alınması gereken teknik eğitimler neler?

plastic_angel
Sektöre yeni başlayan ve 1-2 yıl deneyimli backend yazılımcılar için hangi yararlı eğitimleri önerirsiniz? Google'ın bir programı vs var mı badge veren? Yada udemyde? (Ücretli-ücretsiz farketmez)
Sektöre yeni başlayan ve 1-2 yıl deneyimli backend yazılımcılar için hangi yararlı eğitimleri önerirsiniz? Google'ın bir programı vs var mı badge veren? Yada udemyde? (Ücretli-ücretsiz farketmez)
0
plastic_angel
(26.06.23)
aws, gcp, veya azure gibi bulut sistemlerden herhangi birinden "official" sertifika sahibi olmak hem bilgiyi destekleyici hem de kariyer acisindan avantaj saglar.

ornegin "aws cloud practitioner" sertifikasi cok zor sayilmaz, ama yazilan yazilimin nasil bir sunucu uzerinde calisiyor, farkli yazilim mimarileri ve araclari, yazilimda scalability, reliability, observability gibi temel kriterler hangi araclarla saglaniyor ogrenmek ozellikle buyuk sirketler ve buyuk olcekli projelerde onunuzu acar.

piyasada online veya yuz yuze hicbir gecerliligi olmayan, icerigi bos bircok egitim ve serfika var. sadece bu konuda iyi olanlari tercih edin.
0
emrahday
(26.06.23)

Tax free form&Online alisverisler

allstar
Selamlar,yurtdisi oturum izni olanlar ülkeden cikarken aldiklarin ürünlerin vergisini geri iade alabiliyormus, bu elektronik ürünler icinde gecerli mi? Mediamarkt websitesi üzerinden ipad almayi düsünüyorum, online alisverisde bu formu nasil alabilirim? 12500 tl olan bir ipadden ne kadar geri vergi
Selamlar,

yurtdisi oturum izni olanlar ülkeden cikarken aldiklarin ürünlerin vergisini geri iade alabiliyormus, bu elektronik ürünler icinde gecerli mi? Mediamarkt websitesi üzerinden ipad almayi düsünüyorum, online alisverisde bu formu nasil alabilirim? 12500 tl olan bir ipadden ne kadar geri vergi alirim?
0
allstar
(26.06.23)
(1)

uçak kazası raporu

0zlem
Uçak animasyon tamam ama enkazı falan nasıl yapıyorlar. Yıkılmış evler motor parçaları bir sürü şey
Uçak animasyon tamam ama enkazı falan nasıl yapıyorlar. Yıkılmış evler motor parçaları bir sürü şey
0
0zlem
(26.06.23)
Uçak kazası raporu programı prodüksiyonu sağlam bir program. Türkiye' de bile Atatürk havalimanı'nın da bundan 15 sene önce kadar hiç yoksa 10 tane hurdaya çıkmış parçaları sökülmüş ve dağıtılmış uçaklar vardı, kimisi kaynak ile kimisi testere ile kesilmiş şekilde. Böyle bir prodüksiyonun erişemeyeceği havalimanı olduğunu sanmıyorum. kaldı ki adamlar adını duymadığımız küçük adada gerçekleşen 5-10 kişilik uçak kazasının bile raporunu yayınladılar. Bu raporunu yayınlarken de oranın yerlisi insanlarla, kule çalışanlarıyla röportajları falan var. Bizzat gidilmiş yani oraya.
0
janavarorion
(26.06.23)
(1)

Motor muayenesi esenyurt'ta yapılabilir mi?

Wolfware
aslında randevuyu aldım ama yine de emin olmak istedim. bugün maslak tüvtürkten muayeneden geçemedim. tekrar giricem. motoru tamir eden arkadaş oradan geçmek sıkıntı başka yere al dedi bende esenyurttan randevu aldım. burada motorlarda muayene oluyor mu?
aslında randevuyu aldım ama yine de emin olmak istedim. bugün maslak tüvtürkten muayeneden geçemedim. tekrar giricem. motoru tamir eden arkadaş oradan geçmek sıkıntı başka yere al dedi bende esenyurttan randevu aldım. burada motorlarda muayene oluyor mu?
0
Wolfware
(26.06.23)
tüvtürk muayene istasyonuysa randevu aldığın yer yaparsın.
0
paintov
(26.06.23)
(2)

A.i tavsiyesi

bluewhale
Hangilsini kullanıyorsunuz ? chat gbt en iyisi mi?
Hangilsini kullanıyorsunuz ? chat gbt en iyisi mi?
0
bluewhale
(26.06.23)
twitter.com
Herkesin elinin altında kayıtlı bulunması gereken 50 yapay zeka aracı:

Akademik yazma

1. Paperpal
2. Consensus
3. Writesonic
4. Scholarcy
5. Trinka
6. Bearly

Kodlama

7. Durable AI
8. DeepCode
9. Web10
10. Akkio
11. Replit

Metin üretme

12. Copy AI
13. AISEO
14. Jasper AI
15. Quillbot
16. Rytr

Yazma asistanları

17. Writesonic
18. Adcreative
19. Bertha AI
20. Simplified
21. ArticleForge

Video

22. supercreator ai
23. tavus
24. windsor

Fotoğraf

25. Stockimg AI
26. Midjourney
27. Dreamer

Metin

28. ChatGPT
29. Notion AI
30. Jasper

Tasarım

31. Looka
32. Galileo AI
33. Uizard
34. Flair AI

Sunum

35. SlideAI
36. MurfAI

Seslendirme

37. Whisper Memos
38. Sound. ful
39. Steno

Üretkenlik

40. Nanonets
41. Lumen5
42. Jenni

İçerik düzenleme

43. Beautiful ai
44. Tome ai
45. Steve ai

Müzik araçları

46. Boomy
47. Amper
48. Jukedeck
49. Melodrive
50. Brain FM
0
halanne
(26.06.23)
chatgpt plus orjinal tat
0
abi bi dizi buldum on numara
(26.06.23)
(6)

kolajen takviyesi?

my pink
ne yapiyorsunuz? benim bildigim yontemler kolajen tozu, tabletler, ve kemik suyu.
ne yapiyorsunuz? benim bildigim yontemler kolajen tozu, tabletler, ve kemik suyu.
0
my pink
(26.06.23)
Haftada bir gün paça çorbası. Doğal olandan şaşmamak lazım.
0
Mirket
(26.06.23)
www.instagram.com
Şu linke yine ekşi duyuru'da denk gelip izlemiştim, bu adam "isterseniz kemik suyu, paça falan da için, o da bir işe yaramaz" gibi bir şey diyordu, tam hatırlayamadım şimdi.
Anlattığı molekül ağırlığı mevzusuna bakıp supra multi collagen complex aldım. Üstelik kolajen alma niyetim de yoktu, sırf burada gördüm izledim diye aldım. -_-
0
kobuzchu kiz
(26.06.23)
Kocam kelleyle paçayla olmuyo o işler, enerji olarak yakarsınız kolajenleri.
Doğru formda, doğru zamanda falan almak gerekiyor. Kobuzcu kızın attığı videoyu atmaya gelmiştim.
0
zimbirik
(26.06.23)
Benim söylediğim omuz eklemi için. FTR uzmanı tavsiyesi.
İşin kırışıklık, güzellik konularını bilemem.
0
Mirket
(26.06.23)
kuzu haşlama
0
bir soru sorcam
(26.06.23)
geçen hafta ortopedi doktoru yılda iki defa üçer aylık periyotlarda shot kolajen içmemi istedi. tip 2 mutlaka bulunsun, şeker katkısı olmayan bir tanesini seç dedi. araştırdım, gerçekten shot şeklinde olduğunu görünce de çok şaşırdım.
0
Phoebe
(26.06.23)
(1)

global press archive'e ulaşımı olan var mı?

halanne
cumhuriyet gazetesinin 1930 öncesi iki sayısına ulaşmaya çalışıyorum. sadece global press archive sitesinde bulabildim ancak o da üyelik istiyor. aşağıdaki linklere ulaşabilen ya da başka bir çözüm önerebilecek var mıdır, teşekkürler.cumhuriyet, 1926.04.09 sayfa:3 https://gpa.eastview.com/cumhuriyet
cumhuriyet gazetesinin 1930 öncesi iki sayısına ulaşmaya çalışıyorum. sadece global press archive sitesinde bulabildim ancak o da üyelik istiyor. aşağıdaki linklere ulaşabilen ya da başka bir çözüm önerebilecek var mıdır, teşekkürler.



cumhuriyet, 1926.04.09 sayfa:3
gpa.eastview.com

cumhuriyet, 1926.04.20 sayfa:3
gpa.eastview.com
0
halanne
(26.06.23)
dijital-kutuphane.mkutup.gov.tr
Buradan bulabilirsiniz sanırım. Biraz kurcaladım, Cumhuriyet gazetesinin Arap harfleriyle yazılı sayıları bile var. (Sayfaları görmek için üye olmanız gerekiyor.)

dijital-kutuphane.mkutup.gov.tr
0
kobuzchu kiz
(26.06.23)
(4)

Faturasız iade işlemi

birbuket
Ekol online mağazadan bir ürün almıştım. Faturamı kaybettim. Sipariş no, iban vs yollasam iademi kabul ederler mi? Telefonları açmıyorlar.
Ekol online mağazadan bir ürün almıştım. Faturamı kaybettim. Sipariş no, iban vs yollasam iademi kabul ederler mi? Telefonları açmıyorlar.
0
birbuket
(26.06.23)
efatura göndermediler mi? mailinizi bir kontrol edin, efatura varsa çıktısını alabilirsiniz.

www.ekolonline.com
Fişiniz paketin dış kısmındaki cepte yer almaktadır. Faturanız ise mail adresinize gönderilmektedir.
0
kobuzchu kiz
(26.06.23)
@kobuzchu kiz mail ile yollamamışlar. tc no da eklememiştim. Bir şansımı deneyeyim diyorum.
0
🌸birbuket
(26.06.23)
fatura elektronik olduğu için; müşteri hizmetlerini arayıp sipariş no dan tekrar size e faturayı yollarlar.
0
janavarorion
(26.06.23)
janavarorion, bayram tatili nedeniyle telefonla ulaşamadım. İade süresi geçmeden kargoya vereceğim. Bireysel fatura sorun etmezler diye umuyorum.
0
🌸birbuket
(26.06.23)
(3)

Saç bakımı S.O.S

sacrilegious
Saçlarım çok kuru ve yıpranmış durumda. Kıvırcığa yakın dalgalı saçlarıma keratin bakım önerdi kuaför ama dalgalarının bozulmasından korkuyorum. Deneyip memnun kalan var mı keratin bakımdan?Ya da evde yapılabilecek bir maske öneriniz var mı? teşekkürler
Saçlarım çok kuru ve yıpranmış durumda. Kıvırcığa yakın dalgalı saçlarıma keratin bakım önerdi kuaför ama dalgalarının bozulmasından korkuyorum. Deneyip memnun kalan var mı keratin bakımdan?

Ya da evde yapılabilecek bir maske öneriniz var mı?

teşekkürler
0
sacrilegious
(26.06.23)
Açılın, geçen ay çeşit çeşit bakım yağı aldım ben! Dalgalarınızı korumak ve belirginleştirmek istiyorsanız ben olsam keratin bakımı yaptırmazdım.

1. Hindistancevizi yağı ve jojoba yağı:
1-2 kaşık hindistancevizi yağına (saçın uzunluğuna göre miktarı ayarlarsınız) 4-5 damla jojoba yağı ekleyip mikrodalgada 10 saniye ısıtın. Saç diplerinden başlayarak bütün saçınıza (kirli saça, yıkamadan önce) bu yağı sürün. En az yarım saaat, canınız isterse geceden sabaha kadar kafanızda bu yağla dolaşın. Sonra yağı durulayıp şampuanla yıkayın, üstüne saç kremi kullanın. 2-3 haftada bir tekrarlayabilirsiniz.

2. Hindistancevizi yağı ve tatlı badem yağı:
2 ölçü hindistancevizi yağına 1 ölçü tatlı badem yağı karıştırıp saç maskesi yapın, ısıtmayın, saçınızda 30-40 dakika beklettikten sonra durulayın, şampuanlayın, kremleyin.

3. Çay ağacı yağı:
Durulanmayan saç kreminize karıştırıp kullanın (avucunuza döktüğünüz kreme 2-3 damla ekleyin, krem şişesine tamamını eklemeyin). Bunu da 2-3 haftada 1 yapabilirsiniz.
Ya da yine avucunuzda şampuana 2-3 damla ekleyip kullanın, şampuanı saçınızda 5 dakika beklettikten sonra durulayın. 2-3 haftada bir.

(Paragraf paragraf yazdıktan sonra direkt şunu paylaşabileceğimi fark ettim: www.evernote.com) Bunların hepsini sürekli yapmayın tabii. Saçın ihtiyacına göre en fazla haftada bir, aşırı kuruluk azaldığında 2-3 haftada bir sadece birini kullanın.

Daha önemlisi şampuanınız. İçinde sls, paraben, tuz olmayan bir şampuan bulun. En kolay bulunanı Urban Care'ın hibiscus & shea butter serisi, ben bir de kuaför malzemesi satan dükkanlardan tuhaf markalı şampuanlar bulup alıyorum.
www.isitcg.com şampuanın içindekiler listesini buraya kopyalayıp bakabilirsiniz, bu siteden geçer not almayan şampuanları kullanmayı bıraktım, saçım kendine geldi.

Genel olarak "curly girl method" (ya da kıvırcık kız yöntemi) diye arayıp uygulayabilirsiniz, işe yarıyor.
0
kobuzchu kiz
(26.06.23)
Bepanthene ampul (enjeksiyonluk iğne)
Evigen ampul (enjeksiyonluk iğne)
Bemiks ampul (enjeksiyonluk iğne)
Argan yağı
Tatlı badem yağı

Bu beşini saçına uygulayan tanıdık var. Çok memnun sonuçtan.

Ampulleri kırıp bir kapta badem yağı ile karıştırıp haftada bir yediriyor kafasına.

Argan yağını da başka gün uyguluyor yine haftalık.
0
yadigar
(26.06.23)
Dax supergro diye bir yag karisimi var. Ondan alip arada kullanabilirsin.
Cok aliskin degilsen zaten yukarda yazanlari bir veya iki kere yapacaksin... gereksiz o kadar yag bilmem ne karisimina para vermene degmez.
Daxi cok az surmen lazim. Yetiyor zaten.
Ayrica kavanozlarda satilan hindistancevizi yagini sac uclarina surebilirsin.

Bir de jole vs sekillendirici yerine keten tohumu jolesi tarifine bakip evde kendin yapabilirsin... saci nemlendirip doygunlastiriyor. Bunu sacini sekillendirmek icin kullanabilirsin veya maske gibi yapip, durulayabilirsin.
0
nax
(26.06.23)
(2)

yakın zamanda schengen başvurusu

kondansator
selamlar, sık aralıklarla schengen başvurusu yaparken yine tüm evrakların hazırlanması gerekiyor doğru değil mi ? bir sitede yakın zamanda ki başvurularda bazı evraklardan muaf tutulabileceğine dair bir şey okumuştum ama bulamıyorum
selamlar, sık aralıklarla schengen başvurusu yaparken yine tüm evrakların hazırlanması gerekiyor doğru değil mi ? bir sitede yakın zamanda ki başvurularda bazı evraklardan muaf tutulabileceğine dair bir şey okumuştum ama bulamıyorum
0
kondansator
(26.06.23)
o daha baslamadi
0
buenosdias
(26.06.23)
Gectigimiz yil ve bu yil(gecen hafta) basvurdum. Aradaki tek fark parmak izi 2 yil gecerliymis onu tekrar istemediler
0
fakyoras
(26.06.23)
(4)

5 günlük iznin 6 gün olarak sayılması

teritori
selam,mesai saatleri 08:30 - 18:30 olan bir işyeri düşünün.yani haftaiçi 45 saat mesai tamamlanıyor.bu durumda pzt-cuma arası 5 gün izin alan bir personelin izninden 5 gün mü düşülmeli yoksa 6 gün mü?
selam,

mesai saatleri 08:30 - 18:30 olan bir işyeri düşünün.
yani haftaiçi 45 saat mesai tamamlanıyor.

bu durumda pzt-cuma arası 5 gün izin alan bir personelin izninden 5 gün mü düşülmeli yoksa 6 gün mü?
0
teritori
(26.06.23)
çalışma saatlerinden bağımsız olarak, sözleşmede cumartesi iş günü pazar hafta tatili olarak belirtildiyse ( ki büyük ihtimalle öyledir) 6 gün sayılır.
0
benaslinda
(26.06.23)
hafta içi 45 doluyorsa cmtsi sayılmaz
0
bir soru sorcam
(26.06.23)
Cumartesi iş günü ama hafta içi 45 saat dolduruluyorsa cumartesiyi çalışma gününden düşmemeli. Öğle aranız 1 saat, değil mi? Yani sabahtan öğlene kadar, öğlenden de akşama kadar çay molası vs. adı altında 15'er dakika aralar yok, değil mi? Varsa yine 6 gün yapabilir ama yoksa ı ıh. 5 olacak o.
0
nawar
(26.06.23)
Çalıştığım şirkette Cumartesi kağıt üstünde iş günü ancak Pazartesi-Cuma arası haftalık 45 saat doluyor. Buna karşılık Cuma günü alınan izin 2 gün sayılıyor.

Bu, şirket çalışanlarının 30 gün ve üzeri izin gün sayısına sahip oldukları için gün sayısını da düşürebilmek adına uygulanıyor. Herhangi bir iş akdi sonlanması durumunda şirkete büyük mali yük yaratıyor.

Diğer yandan görece rahat bir çalışma düzeni olduğu için gündelik hayatta birkaç saat izne ihtiyacımız olduğu vakit bunlar izinden düşülmediği için alan razı veren razı gibi bir durum söz konusu.
0
desdenova34
(27.06.23)

Kedili eve robot süpürge tavsiyesi

prole
Bütçe 8-10bin. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütçe 8-10bin. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
0
prole
(26.06.23)

TUSEM

herkese sinirliyim
Tusemin offline uygulaması tabletlere yükleniyor mu? Bilen yesillendirirse sevinirim
Tusemin offline uygulaması tabletlere yükleniyor mu? Bilen yesillendirirse sevinirim
0
herkese sinirliyim
(26.06.23)
(1)

sportzone alternatifi?

zalbarath
bu uygulamayi bilen bilir. buna yakin(min gecikme ile gosteren) iyi alternatifler var mi websitesi veya uygulama?
bu uygulamayi bilen bilir. buna yakin(min gecikme ile gosteren) iyi alternatifler var mi websitesi veya uygulama?
0
zalbarath
(25.06.23)
sportzone'u hangi platformda kullanıyorsun? ios android windows?
0
oldz
(26.06.23)
(2)

youtuber'lar'ın keyword'leri nasıl seçiliyor?

damba
merhaba, youtuber'ların keywordleri nasıl seçtiğini ve videoyu öner çıkarmak için neler yaptıkalrını nasıl bulurum? bunun için anahtar kelime önerisi falan var mı?
merhaba,

youtuber'ların keywordleri nasıl seçtiğini ve videoyu öner çıkarmak için neler yaptıkalrını nasıl bulurum? bunun için anahtar kelime önerisi falan var mı?
0
damba
(25.06.23)
Yazılımlar var bunun için
0
stavro
(25.06.23)
tuberanker.com

yukarıda enes batur'un son videosu için kullandığı hashtag'ler var. adres kutucuğuna merak ettiğiniz diğer videoları yazarak en azından fikir edinebilirsiniz.
0
brkylmz
(26.06.23)
(1)

Bankadaki paraya devlet garantisi

adwokat
Mesela banka iflas etse 400 bine kadar tmsf ödüyor.Peki 3 bankamda 400’er olsa tmsf 1.200.000 mü öder yoksa 400 mü?
Mesela banka iflas etse 400 bine kadar tmsf ödüyor.

Peki 3 bankamda 400’er olsa tmsf 1.200.000 mü öder yoksa 400 mü?
0
adwokat
(25.06.23)
Bir kişinin birden fazla mevduat bankasındaki hesaplarının sigorta tutarı her bir banka için ayrı ayrı hesaplanır. Yani hesaplarının anaparaları ile bu hesaplara ilişkin faiz reeskontları toplamı 400 bin TL'ye kadar olan kısmı her bir mevduat bankası için ayrı ayrı sigorta kapsamındadır.

www.tmsf.org.tr
0
orient blue
(25.06.23)
(5)

ticket yemek kartıyla alakalı bir soru

stationary traveller
selamlar, 3000 tl yemek ödemesi alıyorum. 17 temmuzda işten ayrılacağım. bu yemek parasının örnek veriyorum 2000 tlsini harcasam, kalan 1000 tl çalıştığım şirkete mi iade olacak yoksa ticket şirketine mi?
selamlar, 3000 tl yemek ödemesi alıyorum. 17 temmuzda işten ayrılacağım. bu yemek parasının örnek veriyorum 2000 tlsini harcasam, kalan 1000 tl çalıştığım şirkete mi iade olacak yoksa ticket şirketine mi?
0
stationary traveller
(25.06.23)
kart sende kalır
peşin ödedilerse ya maaştan düşerler ya da fazla tutarı geri almakla uğraşırlar
0
bir soru sorcam
(25.06.23)
anlaşmaya göre değişiyor. ben her seferinde ayın 1inde filan bitirdim. geri almakla uğraşömadılar ama uğraştığı kişiler olmuş. maaştan düştükleri. yine de denemneye değer risk
bazen kart anında kapanıyor. bazen yıl sonuna kadar açık kalıyor. ik ye mail atmak daha iyi olabilir
0
ShadowOfMoon
(25.06.23)
"kalan 1000 tl çalıştığım şirkete mi iade olacak yoksa ticket şirketine mi?"

ticket'a gitmez, karttan parayı geri çekebiliyorlar admin panelinden.
0
ronartest
(26.06.23)
17 temmuzda ayrılacaksanız zaten 17 günlük yüklerler.
0
benaslinda
(26.06.23)
ay basinda tamami yatarsa 17 temmuzdan once 3000 tlyi kullan, afiyet olsun.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(26.06.23)
(1)

Didim- Mekan Önerisi

Bluesque
Merhaba,Tercihen Altınkum civarında yemek yemelik mekan önerilerine müteşekkir olunur. Belki 1-2 kadeh bir şeyler de içilebilir, misafir ağırlanacak.Çok teşekkürler
Merhaba,

Tercihen Altınkum civarında yemek yemelik mekan önerilerine müteşekkir olunur. Belki 1-2 kadeh bir şeyler de içilebilir, misafir ağırlanacak.

Çok teşekkürler
0
Bluesque
(25.06.23)
Yesilkent civarinda polis evi var. Oranin baliklari guzel. Manzarasi sahane.
Ancak asiri ruzgarli oluyor. Bilginiz olsun.
0
nax
(26.06.23)
(1)

Araba Rot ayarı sorusu

alp9900
Arabama ön takıma rot kolu değişimi yapılacak. Rot kolunu takıldıktan sonra 4 tane yeni lastik almayı düşünüyorum.Sonrasında hemen rot yaptırmak doğru mudur yoksa rot kolunun alışması için biraz gezmek arabayı sağa sola çukura sokmak mı gerekir. Aynı gün fren diski ve balatalarda değişecek. (Bunun r
Arabama ön takıma rot kolu değişimi yapılacak.

Rot kolunu takıldıktan sonra 4 tane yeni lastik almayı düşünüyorum.

Sonrasında hemen rot yaptırmak doğru mudur yoksa rot kolunun alışması için biraz gezmek arabayı sağa sola çukura sokmak mı gerekir.

Aynı gün fren diski ve balatalarda değişecek. (Bunun rot ile ilgisi yoktur diye düşünüyorum.)
0
alp9900
(25.06.23)
rot takılınca zaten rot ayarı yapılacaktır. lastik değiştikten sonra rot ayarına gerek yok aslında, sadece balans yaptırıp kullanabilirsiniz.

rotun alışması diye bir şey yok :) disk ve balata da konuyla alakasız evet.
0
orient blue
(25.06.23)
(14)

Yarım kalmış makarna sos

Kahvedesu
Yemeklere konulan krema sos açılınca bozulur mu? Hepsini kullanamadım da. Bir de bunu yapmanın püf noktası ne, benimki hemen çamur gibi oluyor.
Yemeklere konulan krema sos açılınca bozulur mu? Hepsini kullanamadım da. Bir de bunu yapmanın püf noktası ne, benimki hemen çamur gibi oluyor.
0
Kahvedesu
(25.06.23)
dolaba koy en az bir hafta bozulmaz

çamur gibi olma kısmını anlamadım ne tür yemek ve sos yapıyorsun
0
freebird5406_2
(25.06.23)
Makarnaya koydum. Hazır satılan içim krema sostan aldım.
0
🌸Kahvedesu
(25.06.23)
- makarnayı pişirirken suyuna yağ koyuyorsanız koymayın, sosun makarnaya karışıp düzgün dağılmasını engeller.
- sos çok kıvamlıysa makarnayı süzmeden önce suyundan yarım bardak ayırın, makarna ve sosu tencerede karıştırırken kaşıkla az az ekleyin, kıvamını düzeltir.

Ama daha önemlisi benim bildiğim içim'in makarna sosu yok, siz bildiğimiz süt kremasını aldınız, onu mu eklediniz makarnaya? Öyleyse sıcakta kesilmiş de olabilir.
0
kobuzchu kiz
(25.06.23)
@kobuchu kiz, var yemeklere ve makarnaya konur yaziyor.
0
🌸Kahvedesu
(26.06.23)
şu kutunun fotoğrafını atsana hele.

"krema sos" diye bir şey, ya da içeriğinde krema olan bir makarna sosu ne duydum ne gördüm.
0
alperz
(26.06.23)
Yemeklere ve makarnaya koyulan düz krema ile tatlılara koyulan düz krame iki ayrı pakette bu belirttiğim ismlerle satılıyor.
Siz düm düz yemekler için olan kremayı (sosu değil) makarnaya koyuyorsunuz.
O krema kremalı sıcak yemek yapacağınızda kullanmanız için normalde.
0
zimbirik
(26.06.23)
Şu işte www.youtube.com

Üstünde makarna fotosu var.
www.youtube.com
0
🌸Kahvedesu
(26.06.23)
hocam bildiğin az yağlı krema bu. tam yağlı olsaydı bozulabilirdi ama yağını azaltmak için uyguladıkları yöntemler ve ekstra koydukları ıvır zıvırla bozulmuş olacağını sanmıyorum.

az yağlı olduğu için kıvamı geri kazandırmak için ekledikleri nişasta dibe çökmüş olabilir.

dolapta durduysa bir şey olmaz.

ha bir de krema seviyorsan sana tikveşli'nin kremasını öneririm. www.migros.com.tr
0
alperz
(26.06.23)
O sos değil, sos, çorba vs pişirirken kullanmak için yağı azaltılmış süt kreması :)
Ha dümdüz makarnaya koyunca yenmez değil ama istediğiniz sos kıvamını vermez. Ayrı ufak bir tencerede biraz tereyağı, az bir baharat, 1-2 kaşık makarna suyuyla ısıtıp kıvamını aldıktan sonra makarnaya eklerseniz aradığınız şey olur sanırım.

En dümdüz tarif şu mesela: yemek.com

Edit: Ben soslarda, yemeklerde de tam yağlı krema (%35 civarı yağlı, İçim'in mavi pakette olanı mesela) kullanıyorum, tadı daha güzel.
0
kobuzchu kiz
(26.06.23)
hocam kullandığınız krema doğru çoğu yemek ve sos bu süt kreması ile yapılır, baz bir ürün yani, tatlı kreması sos kreması yemek kreması diye ayrı ayrı ürünler yok, ihtiyacına göre şekerle ya da baharatla çeşnilendirip yönünü sen belirlersin kremanın
0
freebird5406_2
(26.06.23)
@alperz

hocam krema soslu makarna şöyle bir şey
youtu.be
0
freebird5406_2
(26.06.23)
ee bildiğin kremalı makarna işte.
0
alperz
(26.06.23)
Kullandım ve hala yaşıyorum.
0
🌸Kahvedesu
(27.06.23)
allah uzun ömür versin.
0
alperz
(27.06.23)
(1)

Gümüş gri araca siyah stop

alp9900
Toyota AVENSİS aracım var gümüş gri stopunda çatlak var.Siyah cam filmi kaplatsam üzerine sizce nasıl durur
Toyota AVENSİS aracım var gümüş gri stopunda çatlak var.

Siyah cam filmi kaplatsam üzerine sizce nasıl durur
0
alp9900
(25.06.23)
ışığı azaltacağı için tavsiye etmem, film çatlaktan su girmesine de engel olmaz tahmin ediyorum. o yüzden en iyisi stopu değiştirmek.
0
orient blue
(25.06.23)
(1)

mail güvenliği

hknty
birçok forum, site için kullandığım fake bir gmail hesabım vardı. dünden beri bu maile bağlı hesapların şifreleri değiştirilmiş. dün spotify hesabı bugünse twitter hesabının şifresi değiştirilmiş. geri aldım ama neler yapabilirim başka? pek önemli bir hesap değil ama başka şeylere ulaşabilirler mi?
birçok forum, site için kullandığım fake bir gmail hesabım vardı. dünden beri bu maile bağlı hesapların şifreleri değiştirilmiş. dün spotify hesabı bugünse twitter hesabının şifresi değiştirilmiş. geri aldım ama neler yapabilirim başka? pek önemli bir hesap değil ama başka şeylere ulaşabilirler mi? drive'da ders notlarım vardı onu boşaltıyorum şimdi.
0
hknty
(25.06.23)
Çift katmanlı güvenlik aktif hale getirilebilir.

Aktif oturumla4 kapatılabilir.
0
conta
(26.06.23)
(1)

Amazon iadesinde kargo kapıya geliyor mu?

ya ben lan neyse
alınan ürünün iadesinden bahsediyorum. müşteri hizmetleri kargoya sorun dedi.
alınan ürünün iadesinden bahsediyorum. müşteri hizmetleri kargoya sorun dedi.
0
ya ben lan neyse
(25.06.23)
bazıları evet. ama zaten diyor şu zaman evden alacağız diye. kolay gelsin alıyordu sanırım.
0
gurur
(25.06.23)
(4)

Birisi sizin sevginize, ilginize bir türlü güvenmiyorsa ne yaparsiniz?

karanlik yanim
Sevdigim ve bir kac aydir beraber oldugum kadin kisisi ona gercek anlamda ilgi duyduguma bir türlü ikna olmuyor. En alakasiz sekillerde ufak bir davranisimdan ya da söyledigim bir sözden dolayi da ikna olmamak icin kendince kanit yaratiyor. Ben de onu telkin etmekten yoruldum, sevdigim insandan tavi
Sevdigim ve bir kac aydir beraber oldugum kadin kisisi ona gercek anlamda ilgi duyduguma bir türlü ikna olmuyor. En alakasiz sekillerde ufak bir davranisimdan ya da söyledigim bir sözden dolayi da ikna olmamak icin kendince kanit yaratiyor. Ben de onu telkin etmekten yoruldum, sevdigim insandan tavir yemekten dolayi hafiften bir burukluk hissediyorum icimde ve kendisiyle ilgili tereddütler yasamaya basladim. Bunu hissedip bu sefer daha da fazla ikna oluyor onu istemedigime. Sacma bir döngüye girdik. Sevdigimi ve sevildigimi biliyorken ayrilma fikri de cok sacma geliyor ama isin icinden cikamadim. Cok büyük bir jest falan yapmaya niyetim yok, ben kendi normal halimle ilgimi, sevgimi, sicakligimi elimden geldikce gösteriyorum, duyarsiz ve kötü niyetli bir insan degilim. Nasil cikilir bu durumdan?
0
karanlik yanim
(25.06.23)
İlişkiler konusunda çokta uzman sayılmam, ona göre :) Ben olsam oturur açık açık konuşurdum.

Kadınlar genelde durduk yere böyle bir tribe girmezler. Muhtemelen yanlış bir hareketinizi yakalamıştır. Ondan sonra kafasında, her hareketinizi yanlışa yoruyordur. Açık açık konuşup, bu durumdan rahatsız olduğunuzu belirtin. Devam ederse ayrılacağınızı söyleyin. Onun gerekçelerini dinleyin. Haklı sebebi yoksa, ikna olmuyorsa, yol verin gitsin. Kendisini ikna edebilecek birini bulsun.

Bunlar öyle matematiksel izah gibi bilimsel olarak kanıtlanabilecek işler değil. Karşı tarafın beklentisi ve algısı, yanlış algısı çok önemli.


.
0
kartallar yuksek ucar
(26.06.23)
sorun sende değil onda
yalvarmandan zevk alıyor büyük ihtimalle
sevgini ispatlaman değil sevgini neden kabul edemediğini sorgulaması gerekiyor
0
bir soru sorcam
(26.06.23)
alperz
(26.06.23)
23 yaşından büyükseniz -> yol ver gitsin +1
0
nawar
(26.06.23)
(2)

yaralı kedimiz için her türlü yardım

kolombre
dün akşam sularında ön ve arka patisi parçalanmış olarak 8 yıldır yaşadığı eve dönen kedimiz, fotoğraflarda görüldüğü üzere, açık ve parçalı kırık şüphesi nedeniyle işlemi yapamayacağını, kendilerini aştığını yahut dükkanı kapatıp geri dönemeyeceklerini söyleyen veterinerler nedeniyle bu halde kaldı
dün akşam sularında ön ve arka patisi parçalanmış olarak 8 yıldır yaşadığı eve dönen kedimiz, fotoğraflarda görüldüğü üzere, açık ve parçalı kırık şüphesi nedeniyle işlemi yapamayacağını, kendilerini aştığını yahut dükkanı kapatıp geri dönemeyeceklerini söyleyen veterinerler nedeniyle bu halde kaldı. bayrama kadar sadece bir iki gün var ve hızlı hareket etmek zorundayız. şehirde röntgen çekip gerekli operasyonu yapabileceğini söyleyen bir veteriner bulduk fakat bayramda konaklatırlar mı, yapılırsa ne tutar, nasıl gideceğim konusunda olduğu gibi, hiçbir fikrim yok. benim zaten bir kedim var ve 23'ünde izmir'e benimle birlikte gelecek. bu kedi dışarıya alışmış. bugün bile tuvalet ihtiyacı için bu halde dışarı çıkmak istedi. sonrası ne olur bilemeyiz ama şu halde tedaviye ihtiyacı var. araç tedarikinden uzman veterinerine kadar her türlü fikre, eyleme açığım. bu tür bir duyuruyu da ilk kez yaptığım için herhangi bir anonim bilgi bırakmadan evvel ilgili arkadaşların bu konuda da verecekleri fikirleri bekliyorum. fotoğrafları ekleyeyim.

pixhost.to
www.youtube.com
www.youtube.com
0
kolombre
(25.06.23)
Fotolara bakamadim oncelikle. Istanbul’da misiniz? Ada veteriner veya bogazici’ne bakabilir misiniz?
0
mor oje
(25.06.23)
www.vetamerikan.org

Buraya kesin bakmanizi oneririm.
0
oscar
(26.06.23)
(1)

Istanbulda gece nerede pilav yiyelim ?

ataman
22 civari sabiha gokcen e inip , canakkaleye devam edecegiz. Yıllar yillar önce unkapaninda pilav yemistim guzeldi ama halen varmidir bilmiyorum ?Ya da açık olabilecek fitat performans park yeri sikintisi olmayacak biryer onerir misinz Gene unkapanina mi gidelim ? Aracimiz var.Evet alt ustu pilav a
22 civari sabiha gokcen e inip , canakkaleye devam edecegiz.
Yıllar yillar önce unkapaninda pilav yemistim guzeldi ama halen varmidir bilmiyorum ?
Ya da açık olabilecek fitat performans park yeri sikintisi olmayacak biryer onerir misinz
Gene unkapanina mi gidelim ?
Aracimiz var.

Evet alt ustu pilav ama unkapanindaki cok iyidi diye aklimda kalmis :)
Hem lezzet hem ekonomik olarak 5 kisiyi nasil doyurayim zati
0
ataman
(25.06.23)
Unkapanı pilavcısı gece açık. Direkt oraya gidebilirsiniz.
0
yadigar
(26.06.23)
(1)

2. el Otomatik saat tavsiyesi

cnn.br
Merhaba.Otomatik saat almak istiyorum. 2000-3000 TL bütçe ayırdım. Bu miktarlara sıfır saat almak mümkün değil sanırım. Model-marka ve nereden alabileceğim konusunda tavsiyelerinize açığım. (Seiko ve Orient'in ikinci elde bu fiyatlara saatlerini gördüm ama durumlarından emin olamıyorum)Teşekkür eder
Merhaba.

Otomatik saat almak istiyorum. 2000-3000 TL bütçe ayırdım. Bu miktarlara sıfır saat almak mümkün değil sanırım. Model-marka ve nereden alabileceğim konusunda tavsiyelerinize açığım. (Seiko ve Orient'in ikinci elde bu fiyatlara saatlerini gördüm ama durumlarından emin olamıyorum)

Teşekkür ederim şimdiden.
0
cnn.br
(25.06.23)
Senin gibi Seiko mu orient mi derken uzun arastirma sonucunda Amazon Amerika'dan Invicta pro diver almıştım. Erk hocanın saat bilgisine güvenirim incelemesini yapmıştı. Saatin dışı Rolex submariner içi Seiko mekanizma. Zaman tutması falan gayet iyi tavsiye ederim.
youtu.be
0
dindarpiskopat
(26.06.23)
(1)

linkedin member ne demek

Kittie
biri var gecen ay kendimi de ifsa ederek profiline bakmistim.bugun yine baktim. gecen ay adi soyadiyla gozukurken simdi linkedin member olmus.cesitli cevaplar gordum quora'da falan.nedir bunun asli bilen var mi? neden simdi member olarak gozukuyor bu kisi.ortak bi gruba uyeyiz. o listeden baktim ism
biri var gecen ay kendimi de ifsa ederek profiline bakmistim.
bugun yine baktim. gecen ay adi soyadiyla gozukurken simdi linkedin member olmus.
cesitli cevaplar gordum quora'da falan.
nedir bunun asli bilen var mi? neden simdi member olarak gozukuyor bu kisi.
ortak bi gruba uyeyiz. o listeden baktim ismine.
0
Kittie
(25.06.23)
gizlilik ayarlarını değiştirmiştir. doğrudan bağlantım olmayan kişiler ismimi görmesin gibi bir seçenek vardır büyük ihtimalle.
0
hrskrs
(25.06.23)
(2)

öğle namazına müteakip defnedilecek cenaze namazına ne zaman gidilir

semaforo de medianoche
tek başıma gidicem gelicem de bilmiyorum bu işleri pek. öğle namazı 12:58 diyor (ankara) bir 10-15 dk öncesinde camide olsam yeterli midir veya nedir ideali? (çok yakın olmayan bir arkadaşın cenazesi)
tek başıma gidicem gelicem de bilmiyorum bu işleri pek. öğle namazı 12:58 diyor (ankara) bir 10-15 dk öncesinde camide olsam yeterli midir veya nedir ideali? (çok yakın olmayan bir arkadaşın cenazesi)
0
semaforo de medianoche
(25.06.23)
namaz biter bitmez defnedilecektir, 1'de orada olsanız kafi fakat yarım saat önce gitseniz faydalı olur.
0
gule gule
(25.06.23)
basiniz sagolsun

ogle namazindan 15-20 dk once orada olabilirsiniz 12:30 gibi. namaz kilacaksaniz bu saat ideal abdest vs icin. namaz kilmayacaksaniz cami avlusunda cenaze yakinlarini gorup bassagligi dilersiniz. camiden de mezarliga defin icin gidiliyor mezarliga gidip gitmemek size kalmis. yakinlik durumunuza gore gider-gitmezsiniz
0
exlibris
(25.06.23)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.