[]

websiteye konulan video rengiyle web sitenin arka plan rengi tutmuyor?

Selam, after effectste küçük bir gif anime ettim backrogundlu bir şekilde. 200*200 boyutlu bir mp4. işi isteyen kişinin gönderdiği renk kodunu girdim arka plan rengi olarak ama websitesine koyduğu zaman renk uyuşmazlığı oluşmuş.

www.hizliresim.com

dediğim gibi web sitenin ve benim videonun renk kodları aynı görünüyor ama videonun rengiyle website arkaplan rengi farklı görüldüğü gibi.

after effects compositionunda renk profili şu şekilde;

www.hizliresim.com

bu penceredeki mantıklı olabilecek diğer profilleri de denedim ama sonuç değişmiyor. 16 ve 32 bit seçeneklerinde de değişmedi. mp4 codeği h264, 10 bit.

bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

 
"none" seçsene bir de.
Onlar gif'e çevirip siteye atıyorsa gif renk tonlarıyla ilgili bişey olma ihtimali var bence.

h264 mov sıkıntı çıkarıyordu ama mp4 hep kullanıyorum sorun yaşamadım. Mesela prores veya DNxHD mov çıktısı alınca renk farklı oluyor mu?
  • nhk ni youkosu  (26.06.23 22:43:09) 
@nhk ni youkosu

evet mov olarak çıkış aldım ve renk daha farklı oldu. ama göndermedim çünkü mov u kullanabileceğini sanmıyorum. none u da denedim. bu arada daha önce de adobe illustrator dosyalarıyla çalışırken de yaşıyordum bu sorunu sık sık.
  • durbakalim  (26.06.23 22:47:28) 
web sitesi srgb uzayında, animasyon da öyle görünüyor ama sıkışıtırken coden renkleri 'slightly' farklı yorumluyor belli ki. problem web sitesi tarafında mı elemek için, başka tarayıcılarda da durum aynı mı? transparan çıktı alsanız olmuyor mu?


  • wct3 org  (27.06.23 01:59:15) 
renk kodunu buraya yazarsan ben rasgele bişey oluşturup atayım bakalım seninkiyle aynı mı farklı mı.

Bu arada h264 alpha kanalı vermiyor transparan olmaz yani. Gif'i bilmiyorum gif oluyorsa önce Quicktime Animation (veya Prores 4444) olarak alpha kanallı çıktı alıp onu dönüştürürsünüz.
  • nhk ni youkosu  (27.06.23 14:01:58) 
@wct3 org aslında ilk gif olarak verdim transparent backgroundlu ama video şeklinde istediler nasıl olsa aynı arkaplan renginde diye.

@nhk ni youkosu renk kodu: 003f51

bu da video

video.imgyukle.com

evet mp4 alpha seçeneği yok, zaten gif olarak verdiğimde alphalı vermiş olacaktım, sorun çözülebilirdi ama gif yerine video istediler. mov uzantısı için alpha seçeneği animation codec olarak var evet ama bunu web de kullanabileceklerini sanmıyorum çünkü video boyutu aşırı büyük olacaktır.

cevaplar için teşekürler. bu arada biraz işkillendim açıkçası, yeri gelmişken bunu da sormuş olayım. paranoyaklık mı yapıyorum bilmiyorum ama bu iş upwork üzerinden daha önce başka bir iş vermemiş olan bir kişi tarafından istenmişti. hintli bir müşteri olan bu arkadaşın konuşma tarzı vs rahatsız etti. belki de video renginde sorun yok ama eleman işi approve etmemek için sorun varmış gibi davranoyr olabilr. neyse zaten bıraktım projeyi:)
  • durbakalim  (27.06.23 19:05:24) 
o da olabilir tabii ama ben direkt o kodla bi solid oluşturdum şöyle oldu bak:
drive.google.com
h264 10mbps, variable bitrate (aslında constant yapınca daha temiz sonuç alınıyor bence ama sıkıştırma için internete variable atan çok var, böyle yolladım o yüzden)
  • nhk ni youkosu  (27.06.23 20:25:42) 
nhk ni youkosu'nin verdiği mp4'ü senin verdiğin hexcode arkaplanı ile siteye koyunca sorunsuz aynı renk çıkıyor valla: makinedijital.com


  • wct3 org  (27.06.23 21:16:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.