[]

Saç bakımı S.O.S

Saçlarım çok kuru ve yıpranmış durumda. Kıvırcığa yakın dalgalı saçlarıma keratin bakım önerdi kuaför ama dalgalarının bozulmasından korkuyorum. Deneyip memnun kalan var mı keratin bakımdan?

Ya da evde yapılabilecek bir maske öneriniz var mı?

teşekkürler

 
Açılın, geçen ay çeşit çeşit bakım yağı aldım ben! Dalgalarınızı korumak ve belirginleştirmek istiyorsanız ben olsam keratin bakımı yaptırmazdım.

1. Hindistancevizi yağı ve jojoba yağı:
1-2 kaşık hindistancevizi yağına (saçın uzunluğuna göre miktarı ayarlarsınız) 4-5 damla jojoba yağı ekleyip mikrodalgada 10 saniye ısıtın. Saç diplerinden başlayarak bütün saçınıza (kirli saça, yıkamadan önce) bu yağı sürün. En az yarım saaat, canınız isterse geceden sabaha kadar kafanızda bu yağla dolaşın. Sonra yağı durulayıp şampuanla yıkayın, üstüne saç kremi kullanın. 2-3 haftada bir tekrarlayabilirsiniz.

2. Hindistancevizi yağı ve tatlı badem yağı:
2 ölçü hindistancevizi yağına 1 ölçü tatlı badem yağı karıştırıp saç maskesi yapın, ısıtmayın, saçınızda 30-40 dakika beklettikten sonra durulayın, şampuanlayın, kremleyin.

3. Çay ağacı yağı:
Durulanmayan saç kreminize karıştırıp kullanın (avucunuza döktüğünüz kreme 2-3 damla ekleyin, krem şişesine tamamını eklemeyin). Bunu da 2-3 haftada 1 yapabilirsiniz.
Ya da yine avucunuzda şampuana 2-3 damla ekleyip kullanın, şampuanı saçınızda 5 dakika beklettikten sonra durulayın. 2-3 haftada bir.

(Paragraf paragraf yazdıktan sonra direkt şunu paylaşabileceğimi fark ettim: www.evernote.com) Bunların hepsini sürekli yapmayın tabii. Saçın ihtiyacına göre en fazla haftada bir, aşırı kuruluk azaldığında 2-3 haftada bir sadece birini kullanın.

Daha önemlisi şampuanınız. İçinde sls, paraben, tuz olmayan bir şampuan bulun. En kolay bulunanı Urban Care'ın hibiscus & shea butter serisi, ben bir de kuaför malzemesi satan dükkanlardan tuhaf markalı şampuanlar bulup alıyorum.
www.isitcg.com şampuanın içindekiler listesini buraya kopyalayıp bakabilirsiniz, bu siteden geçer not almayan şampuanları kullanmayı bıraktım, saçım kendine geldi.

Genel olarak "curly girl method" (ya da kıvırcık kız yöntemi) diye arayıp uygulayabilirsiniz, işe yarıyor.
  • kobuzchu kiz  (26.06.23 10:09:17) 
Bepanthene ampul (enjeksiyonluk iğne)
Evigen ampul (enjeksiyonluk iğne)
Bemiks ampul (enjeksiyonluk iğne)
Argan yağı
Tatlı badem yağı

Bu beşini saçına uygulayan tanıdık var. Çok memnun sonuçtan.

Ampulleri kırıp bir kapta badem yağı ile karıştırıp haftada bir yediriyor kafasına.

Argan yağını da başka gün uyguluyor yine haftalık.
  • yadigar  (26.06.23 12:33:20) 
Dax supergro diye bir yag karisimi var. Ondan alip arada kullanabilirsin.
Cok aliskin degilsen zaten yukarda yazanlari bir veya iki kere yapacaksin... gereksiz o kadar yag bilmem ne karisimina para vermene degmez.
Daxi cok az surmen lazim. Yetiyor zaten.
Ayrica kavanozlarda satilan hindistancevizi yagini sac uclarina surebilirsin.

Bir de jole vs sekillendirici yerine keten tohumu jolesi tarifine bakip evde kendin yapabilirsin... saci nemlendirip doygunlastiriyor. Bunu sacini sekillendirmek icin kullanabilirsin veya maske gibi yapip, durulayabilirsin.
  • nax  (26.06.23 12:48:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.