[]

Freelance dijital tasarım yaparken Instagram'dan satış/müşteri bulma

Selamlar duyuru ahalisi,

Freelance dijital tasarım yapan birisi buna yönelik bir Instagram hesabı üzerinden müşteri bulsa ve anlaşsa, ödemeyi hangi yol/araç üzerinden almalı ve ayrıca vergiye tabi midir?

Instagram bir iş yapıldıgını görüp hesabı kapatmaz herhalde? (Kişisel hesap değil, dijital tasarım üzerine bir hesap) Yapanlar nasıl yapıyor? Yapan herkes fatura kesip vergi mi veriyor? Sorudaki amaç bu arada vergiden nasıl kaytarılır değil, sadece işleyiş hakkında bilgi edinmek.

Bir de tasarlanan ürün teslim edildiğinde müşterinin ödemeyi yapmamasını engelleyebilmek için ödeme önce mi alınıyor?

Konuyu bilenlerden detaylı bilgi rica ediyorum, teşekkürler.

 
Ödemeleri banka üzerinden alabilirsiniz, gidip insanlarla tek tek buluşup elden alacak haliniz yok.

Bu gelirlerin doğal olarak beyan edilmesi ve vergilendirilmesi gerekiyor. Yasal olan işleyiş şirket kurup fatura kesmeniz ve vergilerinizi ödemeniz.

Şirket kurduktan sonra iyzico gibi aracılardan sanal pos alıp kredi kartıyla da ödeme talep edebilirsiniz.

Neyi nasıl sattığınız Instagram'ın umrunda değil, maliyenin umrunda.

Yapanlar nasıl yapıyor?
Bir grup yasal olarak, bir grup da cezaları göze alarak vergi kaçırarak, fatura kesmeden yapıyor.

Avans ödeme alınabilir. Yarısı başta, yarısı iş bitiminde gibi.

İşin kapsamı sözleşmeyle imza altına alınabilir.

Gençler için vergi teşvikleri var, muafiyetler var, vs ama "deneyip biraz kazandayım da tutarsa şirket kurarım" kafası bence yanlış.

Şirket kurduğunuzda, muhasebe, bağkur ödemeleri, vergiler, öngörülebilir ve öngörülemeyen giderler ve tahsilat riskleri her zaman var. Dezavantajları var, avantajları var, işle ilgili giderlerinizi vergiden düşebiliyorsunuz falan.

Doğrusu güncel maliyetleri internetten öğrenmeniz, bir malimüşavire danışarak kuruluş masraflarını ve hiç fatura kesmeseniz de cebinizden çıkacakları hesaplamanız.

Satışla ilgili kötü, orta ve iyi senaryoları hesaplayıp en az 1 yıllık bir fizibilite çalışmanız. Gerekli zamanı, eforu, sermayeyi düşünüp en kötü senaryo da göze alınabilir gibi duruyorsa girişmeniz!
  • wct3 org  (27.06.23 01:50:06 ~ 01:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.