[]

Bira koymak için başımızda bekleyen garson

Yurtdışından arkadaşım geldi bir yerde yemek yiyelim dedik. Kız birası daha varken bir tane daha söyledi. Garson getirdi başımızda bekliyor. Kız da bırabilirsiniz masaya dedi ingilizce çevirdim. Yok ben süzeceğim dedi. Siz bırakın diyorum hala bekliyor başımızda. Kız da niye bekliyor ya kendimi baskı altında hissediyorum dedi. Adama söyledim şişeyi bırakıp gider misiniz diye. Yok ben süzüp koyacağım, bırakamam, işim bu beklerim sıkıntı yok dedi. Bekledi öyle, sonra kız bitirince bardağa koydu birayı gitti. Anlam veremedim.
Neden böyle bişey yaptı? Şişeyi almak için mi bekledi yani anlamadım. Bu restoranlarda bilmediğim bi olay mı var?



 
bahsis almak için yapmış olabilir. birayi bardaga koymak bıraz uzmanlik gerektiriyor. yada show yapmak istemiş yada kızdan hoslanmis falan da olabilir. bırak git kardeşim adamı hatta etme deyip köpek çekmen lazımdı biraz kibarsiniz diye bu hadsizligi yapmış.


  • buenosdias  (26.06.23 21:43:29) 
Musteriye ickisini kendiniz koyun, sise birakip gitmeyin diye tembihlenmistir buyuk ihtimal. Mekani, musteri kitlesini bilmeden bir sey diyemeyiz. Restoranin snobluk seviyesine gore degisir bu isler.

Ya da turist gorunce direk asilmaya baslayan tayfadandir. Bir de icki bitmeden erken cagirmissiniz iste, aha bana is atiyor diye algilamistir.
  • speedy  (26.06.23 21:57:38 ~ 21:59:11) 
hocam hangi birayı söylediniz bazı biraların kendine özel bardağa dökme tekniği var köpüğünden dolayı

bira kültürüne önem veren bir işletmeyse bunda ısrar ediyor olabilir
  • freebird5406_2  (26.06.23 22:14:01) 
Hic böyle bir mekanda bulunup böyle bir şeyle karşılaşmadım ama durumu iyi idare edemediğin için içten içe kendini yiyorsan, yeme. Çünkü yabancı insanlarla normalde yasamayacagin tuhaflıkta şeyler gelir insanın başına. Hiç ummadığın mücadelelerin içinde bulursun kendini. Kimbilir niye öyle yaptı o garson.


  • sekizdokuzon  (26.06.23 22:30:10) 
Sizde ekstra tepki verecek potansiyeli göremedi, ki dediğini yaptırmış. Sonra baktı masada yabancı kız var. Kız biraz da alımlıysa lan acaba bana ekmek çıkar mı diye muhabbete girmek istedi.

Türkiye'de böyle kültürüne sıkı sıkıya ölesiye bağlı bir mekan yok. Ki genel itibarıyla böyle bi kültür de yok zaten.
  • asap raki  (27.06.23 00:03:58) 
Birayı üreten/dağıtan firmanın ya da mekanın prensibi olabilir. İnsanların sosyal medya ya da forumlarda hesapları olduğu için saçma sapan şeylerde milyonluk firmaların itibarını zedelediği, insanları linç ettiği dönemdeyiz. Uygun servis olmadığı için tadı hakkında olumsuz yorum gelmesin ya da mekanda garsonlar ilgisiz gözükmesin vs. diye alınmış karar olabilir. Adabı vardır aşlfskşlasfk


  • nawar  (27.06.23 00:28:36) 
Patron, şef garson falan görürse azar kayar çünkü. Boş boş dikiliyorsunuz, müşteri içeceğini bile kendi koyuyor bilmemne. Gokhan ünver diye bir fenomen var, kıl patron rollerini iyi yapıyor o tipler gerçek hayatta var birebir


  • neck_and_neck  (27.06.23 01:37:15) 
ingilizce çevirdim demişsiniz. bu olay türkiyede mi yaşanıyor, nerede oluyor?

rahatsızlığınızı belli edince eğer yukarıdakilerin dediği gibi biranın köpüğü, taşması vb gibi özel bir durum varsa bilgi vermesi gerekmez miydi? Bana saçma geldi
  • 0zlem  (27.06.23 08:15:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.