Giriş
(3)

Herhangi bir virüsün bilgisayarda hangi alanlara yerleştiğini/etkilediğini

yazdonumu
Listeleyen bir veritabı, liste vs var mı?Daha önce eski bir bilgisayarıma maalesef virüs bulaştı. Şimdi ben yeni bir pc aldığım için bunu bi tanıdığıma vereceğim. formatladım zaten bilgisayarı hatta eski cihaz olduğu için harddiski çıkarıp ssd taktırır büyük ihtimalle öyle yapmasını önereceğim. Ama
Listeleyen bir veritabı, liste vs var mı?
Daha önce eski bir bilgisayarıma maalesef virüs bulaştı. Şimdi ben yeni bir pc aldığım için bunu bi tanıdığıma vereceğim. formatladım zaten bilgisayarı hatta eski cihaz olduğu için harddiski çıkarıp ssd taktırır büyük ihtimalle öyle yapmasını önereceğim. Ama hard disk/ssd dışına da yerleşen virüsler olabileceğini fi tarihinde duymuştum aklımda öyle kalmış. Tabi bunlar çok yaygın virüsler olmasa da var öyle de zararlı yazılımlar. Beni bulan zalım virüsün etkilediği alanın nereler olduğunu net olarak bilmek açısından var mı böyle bir veri tabanı merak ettim? Cihazı tertemiz vereyim de içi rahat etsin onun da diye sormak istedim.
(Not cihazı aç dene formattan sonra virüs tekrar çıkıyomu vs diyen alacaktır haliyle. Cihaz yanımda değil. Bilgisyarı yakınım kendisi gidip alacak evden. Ömcesinde kontrol etme şansım yok yani. Formatı atıp kapadım bilgisyarı.yeni pc alınca açmadım sonrasında eskisini hiç)
0
yazdonumu
(23.09.23)
spesifik eylemleri yoksa zararlı yazılımın bir antivirüse göre imzasını, kimliğini, etiketini bilmeden hakkında bilgiye ulaşmak zor. "win32/brontok" gibi bir tasnif üzerinden eset threat encyclopedia gibi yerlerden zararlı yazılımın kabiliyetleri ve eylemleri hakkında bilgi bulunabilir. örneğin:
en.wikipedia.org
www.virusradar.com
www.microsoft.com
threats.kaspersky.com
www.trendmicro.com

pratikte sıradan kullanıcıları hedefleyen zararlı yazılımlar sadece diske yerleşir ve windows üzerinde çalışırlar, disk formatlandığında onların da işlevi sona erer. dikkat edilecek tek nokta sanırım format diskine de bulaşmadığından emin olmaktır. herhangi bir antivirüsle, tercihen eset veya kaspersky ile, tarama yapılarak kullanıcı kendini rahat hissedebilir.
0
kesmekes laleler
(23.09.23)
bios/uefi'yi etkileyen rootkit zararlı yazılımlar var:
www.kaspersky.com.tr

ama nadir görülüyorlar, ihmal edilecek kadar nadir. eset, kaspersky gibi antivirüsler uefi'yi tarayabileceklerini ve rootkitleri tespit edebileceklerini iddia ediyorlar.

***

hdd ile son sürüm windows 10 kullanınca sistem çok kasacaktır. windows 8.1 hdd ile çok daha iyi anlaşıyor. arkadaşınız ssd alamazsa windows 8.1'e geçebilir.
0
kesmekes laleler
(23.09.23)
Yok ssd ve ram yükseltme yapılsa iyi olur cihaz baya eski bir cihaz çünkü. Teşekkürler
0
🌸yazdonumu
(23.09.23)
(3)

Beşiktaş civarı akşam 9 gibi gidilecek bar restoran

biryazgünü
Selamlar,Yabancı bir misafir eyleyeceğim. Ben vegan sayılırım. Nereye götüreyim?
Selamlar,

Yabancı bir misafir eyleyeceğim. Ben vegan sayılırım. Nereye götüreyim?
0
biryazgünü
(23.09.23)
spago
0
archmage mahmut
(23.09.23)
Mahmutcum (cum diyorum umarım mahsuru yoktur) ben daha önce bu adamı Mahir Lokantası'na götürüp lahmacun yedirtmiştim, benden çok büyük beklentileri yok bence asdf

Daha düşük bütçeli bi yer varsa alırım:)
0
🌸biryazgünü
(23.09.23)
Joker no 19?
0
mor oje
(23.09.23)
(4)

Mudure soylemeden is basvurusunda bulunmak

austenn
Merhaba, cok uluslu bi firmada calisiyorum. Avrupa basta olmak uzere cok fazla ilan yayimlaniyor her gun. Benim bu isyerinde hedefim zaten yurtdisina gitmekti. Bunu yoneticim de biliyor ama bana surekli 3-4 sene sonra mudurlugunu al oyle git diyor. Ama bunu deme nedeni tamamen kendini kurtarma amacl
Merhaba, cok uluslu bi firmada calisiyorum. Avrupa basta olmak uzere cok fazla ilan yayimlaniyor her gun. Benim bu isyerinde hedefim zaten yurtdisina gitmekti. Bunu yoneticim de biliyor ama bana surekli 3-4 sene sonra mudurlugunu al oyle git diyor. Ama bunu deme nedeni tamamen kendini kurtarma amacli. Benim yaptigim isi yapacak biri yok su anda. 1 yil icinde bile ayrilsam bunu sikinti olarak goruyor. Kendi de 3-4 seneye emekliye ayrilmayi planliyor. Kendi ayrildiktan sonra benim mudur olup olmamam ya da gitmemem cok umrunda degil. Zaten cogu davranisi cok bencilce. birkax gozlem sonrasi artik kendi istegime gore karar vermenin iyi olacagini dusundum. Sorum su; mudurun haberi olmadan bu yurtdisi islere basvurup gitme olasiligi nasildir? Sirkette daha once bunu yapan 1-2 kisi olmus ama cesur davranmam bana sikinti yaratir mi emin olamiyorum.
0
austenn
(23.09.23)
iş hayatında cesur davranmak sıkıntı yaratmaz, aksine korkak olursan sıkıntı olur.
müdür sizin eşiniz ortağınız değil. son dakikaya kadar hiç bir şey söylemek zorunda değilsiniz.
0
nuisance
(23.09.23)
Şimdi bizim şirkette de benzer şeyler var. Yani bana misal şirketin başka bir ürün grubundan teklif geldi. Kendi müdürlerime söyledim. Onlar da tamam konuş onlarla, biz de karşı teklif yapalım dedi.
Ama onun dışında isteyen istediği şeye başvurur. Normal bir ilişki olsa olmasi gereken ilk müdürünüze söylemek olmalı ama çok iyi bir ilişki olmadığı için başvuru yapmanizda sorun yok.

Normalde yaratmamasi lazım. Sonuçta şirket içinde kalmaya calisiyorsunuz.
0
logisticsmanager
(23.09.23)
Başvuruyu hangi platformdan yapacaksın? Şirketin kendi hcm ya da erp'si üzerinden yaparsan onun onayına düşecektir.

İşin teknik kısmı haricinde, haberi olup olmaması öğrendiğinde işine taş koyması açısından önemli. Şirket kültürüne de bağlı olarak, yöneticinin rızası olmadan bu süreçleri ilerletmeyebilirler. Sonradan öğrenirse taş koyma ihtimali de daha fazla, o yüzden söyle derim. Kendimi o süreçte görmek istiyorum dersin, network yapmış olurum dersin, zaten sanmıyorum beni seçeceklerini xx sebepten dersin. Deneyeceğim dediğinde seni durduracak değil, baktın süreç ilerliyor, negatif bir şeyler görüyorsun, ik'ya bilgi verirsin.
0
Bruce
(23.09.23)
Benzer durumdayım. Başvur geç.
0
dissendium
(23.09.23)
(3)

Bir arkadaslik sorunsali

kafamdabiseyvar
Sizi olumsuz etkileyen bir durumunuzu yakin oldugunuzu dusundugunuz biriyle paylassaniz ve bu kisi sonrasinda sizi bir sure arayip sormasa ne hissedersiniz? Yakin arkadasim oldugunu soyleyen biriyle bir gonul isi sorunumu paylastim ve bana destek olacagi yerde uzaklasti. Bir ay gecti nasilsin ne yap
Sizi olumsuz etkileyen bir durumunuzu yakin oldugunuzu dusundugunuz biriyle paylassaniz ve bu kisi sonrasinda sizi bir sure arayip sormasa ne hissedersiniz? Yakin arkadasim oldugunu soyleyen biriyle bir gonul isi sorunumu paylastim ve bana destek olacagi yerde uzaklasti. Bir ay gecti nasilsin ne yaptin diyor agzimdan yeni bilgi almaya calisiyor. Boyle insanlara deger vermemek gerekiyor sanirim.
0
kafamdabiseyvar
(23.09.23)
Ben direkt boyle bir sey yasamadim ama

- x'in arkadasi kocasindan bosanmis, simdi x'e surekli dert anlatiyor

İfadesine cevaben

- ay cok kotuuuu

Diyen duydum. Bu tiplerin yaklasimi "ugrasmak zorunda degilim" oluyor. "niye birinin derdini dinliyim" diyorlar. E bunlardan da arkadasin a'si olmaz.

Bu tipte birine benziyor. Emin oldugunuz an siz de onunla ugrasmayin, selami sabahi kesin.
0
ahm1
(23.09.23)
Bu arkadaşların gönül işleri konuları cidden çok yoruyor zaman çalıyor, açıkçası ben de byle konularda ölü taklidi yapıyorum

Herkesin geçmişi beklentisi duyguları yaklaşımı farklı, bu yüzden herkes kendi kafasını gözünü yararak bazen doğru bazen yanlış yaparak bu işleri kendi kendine yaşamalı öğrenmeli :)
0
freebird5406_2
(23.09.23)
Kendisi de zor bir donemden geciyor olabilir,
Diyecek bir sey bulamamis olabilir,
Ya da, ben bunu 2-3 kisiye yapiyorum, hep ayni teraneyi mi anlatiyorsunuz acaba, bunu yaptigim kisiler son 3-4 yildir ayni dongude, sadece insanlarin isimleri farkli, yasadiklari seyin temel sebebi ayni, ben de sinir koydum, profesyonel yardim almalari gerekiyor ve ayni seyi farkli karakterlerle dinlemek icin artik yerim yok.
0
kassiopeia
(23.09.23)
(6)

Filtre kahve makinesi

pek iyi degilim bugunlerde
önerisi olan var mı? İyi bir marka olursa sevinirim.
önerisi olan var mı? İyi bir marka olursa sevinirim.
0
pek iyi degilim bugunlerde
(23.09.23)
Melitta gayet iyi bir markadır. Aromafresh modellerine bakabilirsiniz.
0
orient blue
(23.09.23)
Çok iyi marka olsun derseniz piri moccamaster. Ama tek fonksiyonu filtre kahve demlemek olan bir makine için o fiyatlar verilir mi tartışılır.

Bence Max 4000 bandında bir makine (daha ucuz ama güvenilir marka da olur tabii) alın geçin
Bende krups vardı Amazon Almanya'dan almıştım, çok da memnun kalmıştım
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(23.09.23)
Electrolux Explorer 7. Melitta ile karşılaştırıp bunu aldım.
0
prole
(23.09.23)
Bu işin piri moccamaster
0
sen de git sen de unut
(23.09.23)
2016dan beri Melitta kullanıyorum,sorun yok şimdiye kadar.
0
arenas
(23.09.23)
bende delonghi var. servisinden falan cok memnunum. on yildir sadece isitici rezistansi degisti o kadar. masallah.
0
alperz
(24.09.23)
(1)

ziraat bankası blokesi

dr doofenshmirtz
sim kart blokesi olan az kullandığım bir hesabım vardı. blokeyi kaldırmak için atm'ye gittim, banka kartının tarihi geçtiği için atm karta el koydu. şubeye gitmeye ayıracak bir zamanım yok. atm'den yeni bankkart başvurusu yapıp o kartı açsam o kart ile tüm işlemlerimi yapabilirim değil mi? vadesiz 1
sim kart blokesi olan az kullandığım bir hesabım vardı. blokeyi kaldırmak için atm'ye gittim, banka kartının tarihi geçtiği için atm karta el koydu. şubeye gitmeye ayıracak bir zamanım yok. atm'den yeni bankkart başvurusu yapıp o kartı açsam o kart ile tüm işlemlerimi yapabilirim değil mi? vadesiz 1 tl 1 usd hesabı kaldı içeride, kredi kartım yoktu.
0
dr doofenshmirtz
(23.09.23)
atm den başvuru yapamazsınız diye biliyorum, müşteri hizmetlerini arayın, onlar yeni kartı adresinize göndersininler. Kart gelince bankamatikten işlemlere devam edebilirsiniz.
0
Rao
(24.09.23)
(3)

Çalışmayan eşimi prim ödeyerek emekli yapmak için nereye başvurmalıyım?

twelfth
sb
sb
0
twelfth
(23.09.23)
Muhasebeci
0
Zetnikov
(23.09.23)
Direkt SGK'ya başvurabilir.

25 yılını doldurduysa şöyle bir şeyler de var.

www.tgrthaber.com.tr
0
Mirket
(23.09.23)
İsteğe bağlı sigorta
0
etna
(23.09.23)
(11)

İstanbuldaki evi satmak mantıklı mı?

ananiyimioguz
4.Leventin orada (Emniyetevleri) bir dairemiz var. Geçen aylara kadar annem oturuyordu fakat emekli olunca orayı yakınlardaki plazada çalışan bir gence kiraya verdi. Kendisi de komple didime yerleşti.Fakat deprem riski olduğu için ben oradaki evin didimden müstakil bir villa alabileceğini, yatırımı
4.Leventin orada (Emniyetevleri) bir dairemiz var. Geçen aylara kadar annem oturuyordu fakat emekli olunca orayı yakınlardaki plazada çalışan bir gence kiraya verdi. Kendisi de komple didime yerleşti.

Fakat deprem riski olduğu için ben oradaki evin didimden müstakil bir villa alabileceğini, yatırımı oraya kaydırıp istersen yine yıllık kiralayarak gelir edebileceğini söyledim.

Ama annem istanbulun daha değerli olduğunu, ileride belki siz geçersiniz, o tarz merkezi bir yerden nasıl ev alacaksınız bir daha falan diyor.

Ama annemin bizi düşündüğünü de sanmıyorum öyle olsa maddi ve manevi sıkıntıda olduğumuz zamanlarda yardım ederdi. Neden o tarz bir bahaneye baş vurdu bilmiyorum.

Bina 10 yıllık. Belki depremde yıkılmaz ama önündeki arkasındaki yıkılabilir.

O yüzden acaba daha risksiz bir yere taşınmalı mı yoksa kalmalı mı sizce ne diyorsunuz? Depremde yıkıldı veya hasar gördü diyelim, bizim için bir kayıp olmaz mı?
0
ananiyimioguz
(23.09.23)
4. levent'teki ev satılıp didim'den falan ev alınır mı hocam allah aşkına :)
0
brkylmz
(23.09.23)
annen %100 haklı.

hatta annen çoğu konuda çok haklı büyük ihtimalle, kadın 4. leveltten ev yapabilmiş zamanında. siz ise evi yok etmeye çalışıyorsunuz :)

bence finansal konulardaki kararlarda işi annenize bi bırakın.
istanbul nere didim nere.

istanbul depremde yıkılsa, atom bombası düşse, gök taşıyla yerlebir olsa bile didimle mukayese edilemez.

hele ki olası bir depremde ayakta kalmış binaların değeri sabahına 3 katına çıkar.
0
whatdreamsnevercome
(23.09.23)
Şehirden ev satıp köyden ev alınmaz.
0
dissendium
(23.09.23)
4. Levent'ten ev satıp Didim'den ev almak cidden üstüne birkaç kez düşünülmesi gereken bir şey olur sanırım. Hele ki 10 yıllık bir binadan.

Deprem riskini somut bir dayanağa oturtabiliyor musunuz bilmiyorum ama ciddi bir risk varsa dengi bir muhitten, dengi bir daire almayı düşünebilirsiniz. Ama bu risk faktörü yanındaki binalar yıkılabilir olmamalı bence.
0
akhenaten
(23.09.23)
Shdhfjg bana kalsa aileyi batiricam o zaman.

Öyle demeyin didimdeki evi bitcoin sayesinde aldirmistim. Para %300 yapmisti. Gerci biraz da sansa oldu ama olsun normalde paralari faizdeydo o kadar kar gelmezdi oradan.

Simdi de kot farkindan oturu omundeki yuksekte bulunan bina baya eski. Ustune yikilabilir. Aslinda teyzemler tasdelen taraflarinin com guzel evler aldilar orada da guzel yerler var hem deprem riski dusuk hem de sehir kasvetinden uzakta. Oraya da kaydirilabilir.

Didim neden dedim, acikcasi buyuk sehrin bir cazibesi kalmadi bizim icin. Didimde 3 sene once 500e aldigimiz ev suan 5 milyon ediyor.

İleride bir bodrum bir kusadasi gibi olursa va insanlar buyuk sehirlerden kacip bu tarz daha kirsal ve yazlik bir yasam surmek isterlerse daha da degerlenir gibi geldi ondan öyle dedim.
0
🌸ananiyimioguz
(23.09.23)
Ben nedense yazılanlara katılmadım. Elimde olsa satar sakin bir yerden ev alırdım. 4. Levent lüks bir yer değil. İstanbul’un albenisi kalmadı.
0
ruhen hastayim ben
(23.09.23)
annenizin malı hakkında tasarrufta bulunma hakkınız yok önce onu eleştirmeniz boşuna.

ayrıca büyükler sizce haksız bile olsa bir bildikleri vardır.
0
nuisance
(23.09.23)
Oncelikle depremin ertesi gunu levent'te hasar almamis bir binanin degeri katlanmayacak. İstanbul'da karadeniz'i goren bir yerde eviniz olsa degeri katlanabilirdi ama levent'teki evin degeri katlanmayacak.

Cunku orasinin depremden az etkilenmemesi mumkun degil. Ongorulemeyen cok sey olabilir belki ama muhtemelen birakin arabayi, yuruyerek bile zor sokak degistireceksiniz.

Kisa vadede zararli bile cikabilirsiniz (işyeri yikilan kiraciniz belki memleketine donecek ya da bir akrabasinin evine gidecek). Evinizi satma ihtimaliniz bana pek olasi gelmiyor. Satin alabilecek kisilerin cogu oturdugu evi veya evlerini satip parayi denklestirebilecek insanlar zaten. E onlarin evi hasarliysa zaten satamayacaklar. Hasarli degilse de zaten oturmaya devam ederler. Zenginlerin ise varolan evlerine muhtemelen bir sey olmayacak, olsa bile en kuzeye, en etkilenmemis yerlere giderler.

Orta vadede degerlenir mi bilmiyorum. Bence depremde degerlenip degerlenmeyecegini bir kenara birakin. Ben bile rahatsiz oldum yazarken. Zaten oradaki ev su an da iyi para eder. Ben olsam sirket kurmayacaksam, mirasci sayisi cok degilse 3-5'in hesabini yapmazdim. En kotu satar, parayi yersiniz omur boyu.
0
ahm1
(23.09.23)
türk insanı kadar ev fetişisti millet yok vallahi, depremi kimse düşünmüyor.
0
nothing in my way
(23.09.23)
Antepteyiz, burada 2.1 milyona çok güzel bir ev görmüştüm depremden önce.

Çok ya antepte o para verilmez dedik borca girmeye değmez.

Depremden sonra 4.5 milyon olmuş. şaka gibi. otoparkındaki kolonlar yarık. Binanın duvarları yarık. kimse takmıyor.

Ama şeyin de etkisi olabilir, büyük deprem oldu ya, bidaha artık 100-200 sene sonra olur raadııız abiii modunda da çok insan gördüm. Haklılık payı olabilir ama yine de antepte betonların arasında bir eve o rakamları kim niye veriyor anlamıyorum.

Yani istanbulda da "yıkılmadım ayaktayım" binaları deli dehşet değer görebilir belki bilemiyorum emin olamadım o yüzden sorayım dedim.
0
🌸ananiyimioguz
(24.09.23)
Bilemiyorum, ben de tahminlerimde hatali olabilirim ama bence dusunceniz depremden kâr saglamaya kaymasin artik. Ben olsam, tek mirasci da ben isem ozellikle bir yastan sonra satarim evi, parasini da yerim, nedir yani? 100 tane eviniz olsa ne olacak?
0
ahm1
(24.09.23)
(1)

Araç Bakımı İçin Usta Önerisi

dizicolleague
Fiat Punto Evo aracım var, sürekli götürdüğüm ustadan artık memnun değilim. Kadosan veya Kartal sanayide iyi usta biliyorsanız önerinizi beklerim.
Fiat Punto Evo aracım var, sürekli götürdüğüm ustadan artık memnun değilim. Kadosan veya Kartal sanayide iyi usta biliyorsanız önerinizi beklerim.
0
dizicolleague
(23.09.23)
Bostancı Sanayi Rese Oto,Recai Usta.11 yıldır punto için daha iyisini görmedim.
0
arenas
(23.09.23)
(2)

Kaliteli çikolata, pasta vs gönderimi yapan site/ patiseri vs. Önerisi

fraise
Bir arkadaşımıza tebrik için çikolata ya da pasta tarzı bir şey göndermek istiyoruz. Çiçek Sepeti'nin çikolataları da bonnny foodlari da aşırı kalitesiz. Eskiden divan'dan çikolata gönderimi yapiyorlardi, kaldırmışlar sanırım. Kaliteli çikolata markalarının gönderim yapıldığı site ya da ne bileyim s
Bir arkadaşımıza tebrik için çikolata ya da pasta tarzı bir şey göndermek istiyoruz. Çiçek Sepeti'nin çikolataları da bonnny foodlari da aşırı kalitesiz. Eskiden divan'dan çikolata gönderimi yapiyorlardi, kaldırmışlar sanırım.

Kaliteli çikolata markalarının gönderim yapıldığı site ya da ne bileyim saatinde ve gününde not ile birlikte düzgün şekilde pasta vs sipariş verebileceğimiz patiseri var mı(İstanbul'da)? Pelit'e ve Divan'a baktık ama kendileri direkt gönderim yapmıyor sanırım.


Cevaplar icin şimdiden teşekkürler.
0
fraise
(23.09.23)
Bana tam şundan geldi, hem çok lezzetli hem de havalı.
www.instagram.com
Sonra ben de başka arkadaşıma yolladım yeni işi için, sorunsuz teslimat. Sitelerinde farklı çeşitler de var.
0
Bruce
(23.09.23)
Pastaya alternatif olsun dersen her çeşidine kefilim: www.mariascheesecakes.net

Çikolata için; vakko, cocoas, hermosa

Divan’ın bazı şubeleri kendi kuryesi ile gönderiyor, ayrıca arayıp teyit etmekte fayda var.
0
irene
(23.09.23)
(1)

yüksek lisans öğrenci affı

iwillsee
çıkar mı sizce yakın gelecekte?
çıkar mı sizce yakın gelecekte?
0
iwillsee
(23.09.23)
En son af 2022 de çıktı bir sonraki en erken 2028de seçimlerden önce çıkar, bel bağlamayın.
0
sanguine
(23.09.23)
(1)

İzmir yeme içme rehberi

Bruce
Çarşambaya kadar buradayım, gelmişken şehir merkezindeki lezzet noktalarına uğramak istiyorum. Şehre yabancı değilim ama gözden kaçan mekanlar vardır diye kısıtlama yapmayalım. Dostlar, çelebi bilinirliği seviyesinde de olmasın tabii :))Komple restoran da olmak zorunda değil bu arada, şurada şu yeni
Çarşambaya kadar buradayım, gelmişken şehir merkezindeki lezzet noktalarına uğramak istiyorum. Şehre yabancı değilim ama gözden kaçan mekanlar vardır diye kısıtlama yapmayalım. Dostlar, çelebi bilinirliği seviyesinde de olmasın tabii :))

Komple restoran da olmak zorunda değil bu arada, şurada şu yenir gibi tek atışlar da makbule geçer. Teşekkürler...
0
Bruce
(23.09.23)
Türkiye'nin en iyi kokoreçi Asım usta
Türkiye'nin en iyi et lokantalarından biri Zaim usta
Türkiye'nin ilk ve tek kaymaklı menemeni beyturan lokantası (kahvaltı için olabilir)
Türkiye'deki en iyi söğüşçüler (Kemeraltı Hisarönü derler ama bir kaç tane daha var, onu arastirmalısın)
Rakı balık için Güzelbahçe.
0
etna
(23.09.23)
(2)

Temizlik fiyatları

Esinsin
Merhaba tam günlük 1+1 temizlik için istanbulda kaç tl uygundur ? Sizler ne kadar veriyorsunuz.Teşekkürler
Merhaba tam günlük 1+1 temizlik için istanbulda kaç tl uygundur ? Sizler ne kadar veriyorsunuz.
Teşekkürler
0
Esinsin
(23.09.23)
Semte göre bu bilgi değişir ama tam gün (6 saat) 700-800 oluyor benim yaşadığım yerde ortalaması.
Cam, kapı silme, mutfak dolaplarının içini indirip silmek de dahil. Ama 1+1’e tam gün çok değil mi? Çamaşır,ütü, yemek falan yaptıracaksanız belki ama normalde yarım günlük işi var 1+1’in.
0
irene
(23.09.23)
600tl civarı, ama 1+1 için gelecek kişi bulmakta sorun yaşabilirsiniz. ya da sizden tam gün parası yani 1000+ tl isteyebilirler.
0
nuisance
(23.09.23)
(1)

Sürücü ile araç sahibi farklı kişiler olduğunda sigorta hasarı karşılar mı?

ali06
Sürücü ile araç sahibi farklı kişiler olduğunda sigorta şirketi karşı tarafın hasarını karşılar mı?
Sürücü ile araç sahibi farklı kişiler olduğunda sigorta şirketi karşı tarafın hasarını karşılar mı?
0
ali06
(23.09.23)
Karşılar, karşılaması lazım.

"Aracı sadece sahibi kullanır" diye bir kural yok.
0
kibritsuyu
(23.09.23)
(5)

bluetooth kulaklık

soulmate
Kardeşim çağrı merkezinde satış bölümünde çalışıyor ,günde hatrı sayılır arama sayılarına ulaşıyor son zamanlarda kablolu kulaklıktan veryansın etmeleri çoğaldı ona güzel bi jest yapmak istiyorum işyerinde kullanırken rahat edebileceği onu masaya bağlamayan mikrofonlu bluetooth kulaklık tavsiye ede
Kardeşim çağrı merkezinde satış bölümünde çalışıyor ,günde hatrı sayılır arama sayılarına ulaşıyor son zamanlarda kablolu kulaklıktan veryansın etmeleri çoğaldı

ona güzel bi jest yapmak istiyorum işyerinde kullanırken rahat edebileceği
onu masaya bağlamayan mikrofonlu bluetooth kulaklık tavsiye edermisiniz? Çok uçuk rakamlar olmaması tercihimdir bütçem kısıtlı diyebilirim teşekkürler sevgiler
0
soulmate
(23.09.23)
en uyduruk kablolu kulaklıkların mikrofonu çoğu iyi bluetooth kulaklıktan daha iyi
0
freebird5406_2
(23.09.23)
Şöyle ki sürekli sabit kalmaktan da şikayetçi bluetooth tercih Etmemin sebebi bu aslında
0
🌸soulmate
(23.09.23)
jabra evolve2 serisini tavsiye ederim. boom mic oldugu icin hem sesi iyi aliyor, hem de cevrenin sesini cok almiyor.
0
lemmiwinks
(23.09.23)
Tavsiyen için teşekkürler fakat pahalı geldi , daha çok fiyat performans ürünü arıyorum diyebilirim tşk
0
🌸soulmate
(23.09.23)
bluetooth kulakliklarda mikrofon zor is.

mikrofon bluetooth kulakliginki olarak ayarlandiginda gorusme kalitesi yabana atilmayacak kadar dusuyor.
ben BT kulaklik kullanirken mikrofonu laptopunki olarak ayarliyorum.

hani ses kalitesi deyince gercekten oyle baslar tizler gibi anlamayin. bayaa eski telefon konusmasi gibi oluyor gorusme.

Sony XM3/Airpods sahibiyim, ikisi de pahali cihazlar. ikisinde de boyle.
0
supergirl
(23.09.23)
(1)

İngilizce bilmeyen yetişkin Türk'e İngilizce öğretecek Youtube kanalı

twelfth
Öneriniz var mı?
Öneriniz var mı?
0
twelfth
(23.09.23)
Orkun londoner
0
Zetnikov
(23.09.23)
(1)

Xbox yada ps fifa 23 nasıl geliştirebilirim?

baldan kaymak
pas oyununu iyi seviyede oynuyorum ama hareketler falsoler vs çok düz oynuyorum.Daha iyi seviyeye nasıl çıkabilirim? Gamer olup herkesi yenebilme seviyesine. Pure talent olmasını istemiyorum ama çevreme prim vermeyeyim.
pas oyununu iyi seviyede oynuyorum ama hareketler falsoler vs çok düz oynuyorum.

Daha iyi seviyeye nasıl çıkabilirim? Gamer olup herkesi yenebilme seviyesine. Pure talent olmasını istemiyorum ama çevreme prim vermeyeyim.
0
baldan kaymak
(23.09.23)
tüm gününü deli gibi bu oyuna veren gamer'ların "twitch"teki geçmiş videolarını ve maçlarını izleyerek. hareketleri, comboları, glitch'leri öğrenerek.

egearseven
riv9
kobemir

veya yabancı birsürü fifa oyuncusu var onlar.

youtube'da da yüzlerce video var.
0
la traviata
(23.09.23)
(6)

Trafikten men

kojonotsuki
Dün gece şöyle ilginç bir olay yaşadım. Rota İstanbul-bodrum, saat gece 1, milas civarlarında çevirmeye girdim. Jandarma plakayı sorguladı, geldi, araç trafikten men gözüküyor dedi. Dedim mümkün değil. Sebebini sordum, gözükmüyor dedi. İşlem yapmayacağım, nereye gidiyorsunuz dedi, bodrum dedim, bodr
Dün gece şöyle ilginç bir olay yaşadım. Rota İstanbul-bodrum, saat gece 1, milas civarlarında çevirmeye girdim. Jandarma plakayı sorguladı, geldi, araç trafikten men gözüküyor dedi. Dedim mümkün değil. Sebebini sordum, gözükmüyor dedi. İşlem yapmayacağım, nereye gidiyorsunuz dedi, bodrum dedim, bodrum girişinde işlem yaparlar dedi. Neyse oradan ayrıldım, çevirme-kontrol olmadan eve vardım.

E-devletten bakıyorum, arabada eksik bir şey yok, sadece ödenmryen ek mtv var (ki men sebebi değil diye düşünüyorum). Muayene tam, sigortalar tam, ödenmeyen ceza yok, hak mahrumiyeti yok. Bana biraz adam bizi kekledi gibi geldi.

Ne diyorsunuz? Gidip bir bölge trafikten sorgulatmak gerekir mi?
0
kojonotsuki
(23.09.23)
Trafik şubeye bir uğrayın derim.

Çok değişik. Bize de yazarsanız bilgileniriz.
0
baldan kaymak
(23.09.23)
araç üzerinde bir borçtan dolayı haciz olabilir mi ? gene e-devlet üzerinden ulaşılan araçlarım bölümü var. böyle bir haciz-men işlemi olsa orada görmeniz lazım.
0
orpheus
(23.09.23)
Trafikten Men Edilmenin Sebepleri Nelerdir?
Giriş kısmında da belirttiğimiz gibi her trafik suçu sonunda sürücüler trafikten men cezası ile karşılaşmaz. Aracın söz konusu ceza ile karşılaşması için aşağıdaki kuralların ihlal edilmiş olması gerekir:

Araç sahibinin, araç üzerinde yapılan teknik bir değişikliği en geç 1 ay içinde tescil belgesine işletmemesi
Araç satın alındıktan sonra 1 ay içinde trafik tescilinin yapılmaması
Aracın taşıma sınırını aşacak şekilde taşıma işlemi yapması
Tehlikeli maddelerin gerekli yasal izinler alınmadan araçta taşınması
Zorunlu trafik sigortası yaptırılmadan aracın trafikte seyretmesi
Araçta, teknik açıdan diğer sürücülerin görüş açısını kapatan ya da kazaya sebebiyet verecek özelliklerin var olması
Özel izin alınarak taşınması gereken malzemelerin izinsiz olarak araçta taşınması
Aracın lastik, fren, ışık ya da diğer sürücüleri etkileyen teknik donanımları eksik olarak trafiğe çıkması
Trafiğe tescil işlemi yapılmış olan aracın plakası olmadan kara yoluna çıkarılması
Aracın kamu aracı olmamasına rağmen, resmi plaka ile trafikte seyretmesi
Araçta olması gereken işaretlerin araç üzerinde olmaması
Aracın muayenesinin yaptırılmaması
Gerekli yasal izinler alınmadan ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapılması


Bunlardan birinde sorun olmuş olabilir mi?

trafik sigortanız vardır diye düşünüyorum.
0
la traviata
(23.09.23)
@orpheus, araçlarım bölümünden kontrol ettim, hak mahrumiyeti yok, haciz de yok dolayısıyla.
0
🌸kojonotsuki
(23.09.23)
@la traviata, hiçbirinde sorun yok, zorunlu sigorta dahil
0
🌸kojonotsuki
(23.09.23)
Önceki bir sorundan dolayı araç bağlandı ve aracı aldıysanız men trafikten silinmemiş olabilir. Motorlu trafik polisi veya trafik şubeye gidin düzeltirler.
0
hebanon
(23.09.23)
(2)

Kısa boğaz turu pazar günü kalabalık olur mu?

jude
Merhaba. Çocukları şehir hatlarının kısa boğaz turuna götürmek istiyorum. Pazar günü çok mu kalabalık olur diye düşünmekteyim. Eğer aşırı bir kalabalık oluyorsa götürmemek daha mantıklı olacak. 14.00 kalkış olandan bahsediyorum. Kalabalıklık dışında da tavsiyesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Merhaba. Çocukları şehir hatlarının kısa boğaz turuna götürmek istiyorum. Pazar günü çok mu kalabalık olur diye düşünmekteyim. Eğer aşırı bir kalabalık oluyorsa götürmemek daha mantıklı olacak. 14.00 kalkış olandan bahsediyorum. Kalabalıklık dışında da tavsiyesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
0
jude
(23.09.23)
Kalabalık hep.
0
dissendium
(23.09.23)
Pazartesi git sadece turistler olur cogunlukla
0
Zetnikov
(23.09.23)
(1)

Ankara’da 2 günde ne yapılır?

Speed writer
Ömrü hayatında Ankara’yı görmeyen bir insan olarak Anıtkabir olur Kızılay meydanı olur bunları hep haberlerden falan gördüm düşünün o derece Ankara’dan bir haberim. AVM olur şurada şu yenir olur şu parkı gezsen iyi olur şu caddeyi gezsen iyi olur tarzında önerileri olan varsa yardımcı olabilirseniz
Ömrü hayatında Ankara’yı görmeyen bir insan olarak Anıtkabir olur Kızılay meydanı olur bunları hep haberlerden falan gördüm düşünün o derece Ankara’dan bir haberim. AVM olur şurada şu yenir olur şu parkı gezsen iyi olur şu caddeyi gezsen iyi olur tarzında önerileri olan varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim
0
Speed writer
(23.09.23)
ankara kalesi ve çevresindeki anadolu medeniyetleri müzesi, kelime müzesi, koç müzesi, erimtan müzesi.
kızılay'dan tunalı'ya yürüyebilirsiniz hava iyiyse. kuğulu park var ama açıkçası küçük bir yer ama yine de tunalı'nın havası iyidir.
hamamönü ama çok beklentinizi yükseltmeyin derim.
ulus'taki müzeler (1. ve 2. tbmm, ptt pul müzesi vs)
arabanız varsa mogan, eymir gölleri.
0
black holes in the sky
(23.09.23)
(3)

Hangi otomobil motorları daha zor stop eder?

angina pektoris
Kalkışta, yokuşta sürücü acemiliğini telefi edecek daha zor stop edecek otomobil motorları neler? Yani mesela atmosferik mi, turbolu mu; benzinli mi, dizel mi; Honda'nın motorları mı, Renault'un motorları mı gibi?
Kalkışta, yokuşta sürücü acemiliğini telefi edecek daha zor stop edecek otomobil motorları neler?

Yani mesela atmosferik mi, turbolu mu; benzinli mi, dizel mi; Honda'nın motorları mı, Renault'un motorları mı gibi?
0
angina pektoris
(23.09.23)
sorunuzun cevabı markadan bağımsız yüksek hacimli ve yüksek beygir ve torklu gücüne sahip araçlar özellikle dizel, ayrıca bu araçlar ikinci el ise baskı balata setinin yeni olması.

Ancak konu sadece acemilik ise yokuş kalkış desteği olan her hangi bir tam otomatik şanzımanlı bir araç.
0
Rao
(23.09.23)
Düz vites araçlar için konuşursak sürücü, debriyaj gaz dengesini sağlayamadığı sürece araç kolay şekilde araç durur.

Bazı araçlarda ise yokuş kalkış desteği bulunur.
0
diyecevaplandı
(23.09.23)
öyle bir motor yok. Diğer cevaplarda yanıtlar verilmiş.

Otomatik ve yokuş kalkış destekli araçlar stop etmez ama destek de birkaç saniyedir yani frenden ayak çekip gaza dokunana kadar. Ancak yine de çok çok dik bayırlarda durulursa pek çok araç çıkamaz. Bayır yukarı koşamamak gibi birşey bu.

Aradığınız cevap yokuş kalkış destekli otomatik şanzıman mümkünse en az 1.4 ve üstü, kasası ağır olmayan araçlar ve veya aynı şartta 1.6 ve üstü bir araç gibi.

Yine de buna rağmen yokuşta durulacağı biliniyorsa tırmanmanın başında bekleyip, yol açılmasını beklemek faydalı olabilir. Ben maalesef manuelde bunu yapıyorum ötekini yapamadığımdan.

Ama motosikletimde öttürürüm o bayırları :)
0
baldan kaymak
(23.09.23)
(3)

iphone 15 vs iphone 15 pro

ilgeru
iphone 11 kullanıyorum uzun süredir. Çıktığında 15 almak istiyorum. Ancak pro mu normal mi ona karar veremedim. Benim için öncelik; telefonu 11'deki gibi en az 3-4 yıl kullanabilmek, influencer değilim ama iyi fotoğraf çekmek (profesyonel olmasına gerek yok) ve şarj. 15 pro kağıt üzerinden elbette d
iphone 11 kullanıyorum uzun süredir. Çıktığında 15 almak istiyorum. Ancak pro mu normal mi ona karar veremedim. Benim için öncelik; telefonu 11'deki gibi en az 3-4 yıl kullanabilmek, influencer değilim ama iyi fotoğraf çekmek (profesyonel olmasına gerek yok) ve şarj. 15 pro kağıt üzerinden elbette daha iyi ama 15k fazla vermeye değecek kadar iyi mi? Bütçem 15 almaya yetiyor 15 pro için bi tık zorlamam gerekiyor. Değer mi?
0
ilgeru
(23.09.23)
halihazırda pro yani 120hz ekrana sahip bir modelini kullanıyor olsaydınız 15 pro alın derdim ama düz 15 alsanız 11'den sonra sizi gayet tatmin eder.

fakat 14 pro ya da 13 pro ile düz 15'in fiyatları birbirine yakınsa pro'lardan birini alırdım ben olsam.
0
orient blue
(23.09.23)
youtu.be

15 plus şu an pil açısından en iyi iphone gibi duruyor. O kadar büyük ekranı ister misiniz o ayrı tabii.

Kamera açısından bence pro modeller değer ama o özellikleri kullanmıyorsunuz zaten(11de yok) kullanır mısınız o da belli değil.
0
nhk ni youkosu
(23.09.23)
15 ekran boyutu çok iyi. Dezavantalı pil kapasitesi mükkemmel değil. Telefonal gün içinde fazla uğraşmıyorsan 15 al.
0
roe
(23.09.23)
(1)

Contalı salmastrayı aç kapa salmastra ile deniştirmek

alperz
Elimizde contalı bir musluk var. açarken çevir allah çevir kaparken çevir allah çevir helak oldum.https://curkuslar.com.tr/turkce/wp-content/uploads/2023/02/KOC-8817.jpg mesela bu benim musluğun aynısı ama aç kapa salmastralıymış.aç kapa salmastralar 100 lira falan. 200 liraya sadece onları değiştir
Elimizde contalı bir musluk var. açarken çevir allah çevir kaparken çevir allah çevir helak oldum.

curkuslar.com.tr mesela bu benim musluğun aynısı ama aç kapa salmastralıymış.

aç kapa salmastralar 100 lira falan. 200 liraya sadece onları değiştirsem oturur mu yerine? bu musluk 600 lira çünkü. 400 liraya da bira alırız.
0
alperz
(23.09.23)
musluğunuzu değiştirmenize hiç gerek yok, kaliteli bir aç kapa salmastra alıp, kendiniz değiştirebilirsiniz.
0
Rao
(23.09.23)
(3)

televizyon önerileri

altmetin
merhabalar,15-20k arasında bi' bütçem var50" bir televizyon almak istiyorum ama çok bi' bilgim yokmarka-model konusunda öneri verirseniz çok sevinirim.şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
merhabalar,
15-20k arasında bi' bütçem var
50" bir televizyon almak istiyorum ama çok bi' bilgim yok
marka-model konusunda öneri verirseniz çok sevinirim.
şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
0
altmetin
(22.09.23)
zaman ilac degil insanlar unutkan
(23.09.23)
bunu kullanıyoruz çok memnunuz, bir üst segmente geçince (oled-qled vs) fiyatlar 30k ve üzerine çıkıyor. bari bu bütçe ile iyi bir panel ve ekranı büyük olsun diyerek aldık.

www.vatanbilgisayar.com
0
orpheus
(23.09.23)
Smart değil android tv bakın derim.
0
allah yazdiysa bozsun
(23.09.23)
(2)

Otomatik araç benzinden lpg’ye nasıl geçiliyor?

avatar is back
1 hafta önce baya gaz aldım ama hep benzinde kullanmaya devam ettim. Bugün giderken lpg düğmesi gibi bişey var ona bastım sürekli öttü heralde geçemedi mi noldu anlamadım. Araba dururken mi yapmalıydım? Hayatımda gazlı araç kullanmadım hiç bir fikrim yok
1 hafta önce baya gaz aldım ama hep benzinde kullanmaya devam ettim. Bugün giderken lpg düğmesi gibi bişey var ona bastım sürekli öttü heralde geçemedi mi noldu anlamadım. Araba dururken mi yapmalıydım? Hayatımda gazlı araç kullanmadım hiç bir fikrim yok
0
avatar is back
(22.09.23)
lpg göstergesinin üzerinde anahtar veya dokunmatik düğme bulunur, genelde ışık kırmızı olduğunda benzinde yeşil veya sarı olduğundada Lpg de olduğunu gösterir.

Siz araç çalışır haldeyken basacaksınız araçın hareket halinde olup olmaması önemli değil.
0
Rao
(22.09.23)
sürekli öttüyse en yakın shell'e git. mavi tabelalı autogas lpg yazan pompaya yanaş. elemana da "doldur gardaş mayışlar yattı" de.

fotoğraf varsa daha iyi yorum yaparız.
0
alperz
(23.09.23)
(2)

Arnavutköy vs kurtköy (ev almak)

adwokat
Ev yatırımı için hangisi daha cazip sizce? Bütçe 2 milyon tl. İki bölgede de 2 milyona 0-10 yaş arası evler bulabiliyorsunuz.İkisi de havalimanına çok yakın.Bildiğim kadarıyla ikisinşn de deprem riski az.Bizzat oturmayacağım o yüzden istanbul merkezine uzaklıkları çok önemli değil.Arnavutköy çok ger
Ev yatırımı için hangisi daha cazip sizce?

Bütçe 2 milyon tl. İki bölgede de 2 milyona 0-10 yaş arası evler bulabiliyorsunuz.
İkisi de havalimanına çok yakın.
Bildiğim kadarıyla ikisinşn de deprem riski az.

Bizzat oturmayacağım o yüzden istanbul merkezine uzaklıkları çok önemli değil.
Arnavutköy çok geri kalmış bir yer gibi geliyor ama kanal mevzusu gerçekleşirse şahlanabilir.

Pendik Kurtköy tarafı son 5-10 senede çok değişti. Viaport avm gibi avm ler artıyor. Merkezi yerde barınamayan beyaz yaka/memur buralara kayıyor.

İkisinde de artık metro hattı var.

Bu gibi hususları düşününce aradan çıkamıyorum.

Siz olsanız 2 milyon tl bütçeyle ne tarafa yatırım yapardınız?
0
adwokat
(22.09.23)
kurtköy tarafı daha uygun gibi geldi. anladığım kadarıyla kiraya vereceksiniz. beyaz yaka/memur kiracı ile muhatap olmak daha iyi olabilir.
0
noxie
(23.09.23)
Kurtköy tabii ki. Ama kira nedeniyle İstanbul'dan gidiyorlar. Beklediğiniz gibi olmayabilir. Kanal projesi olmayacak.
0
dissendium
(23.09.23)
(3)

Wp hakkımda kısmına google scholar profil linkini bırakmak?

Amaranta ursula
Biraz şey değil mi? Garip. Bi bana mı tuhaf geldi acaba. Ne gereği vardı. Kafamda deli sorular.
Biraz şey değil mi? Garip. Bi bana mı tuhaf geldi acaba. Ne gereği vardı. Kafamda deli sorular.
0
Amaranta ursula
(22.09.23)
Akademik personelim, bana da tuhaf geldi.
0
drmuhendis
(22.09.23)
yazık kafasına dedim.
0
gule gule
(22.09.23)
cinsel organ koyan bile var.
0
roe
(22.09.23)
(5)

Açtığım Davaya Katılmak zorunda mıyım?

jimjim
Geçen sene apartmana hırsız girdi ve ayakkabıları çaldı. Bir kaç apartman sakini toplanıp tutanak tutturduk, dava açılsın diye karakola gidip imza verdik. Hırsızı buldular, geçenlerde de dava süreci başlamış. Ben yurt dışına taşındım (ikametgahımı türkiyeden sildirmedim henüz) ne davadan ne -eğer ge
Geçen sene apartmana hırsız girdi ve ayakkabıları çaldı. Bir kaç apartman sakini toplanıp tutanak tutturduk, dava açılsın diye karakola gidip imza verdik. Hırsızı buldular, geçenlerde de dava süreci başlamış.
Ben yurt dışına taşındım (ikametgahımı türkiyeden sildirmedim henüz) ne davadan ne -eğer geldiyse- duruşma çağrısından haberim var.

Şimdi karakoldan sanırım, bir şekilde anneme ulaşmışlar. İlk duruşmaya gelmedi ikinci duruşmaya gelmesi şart, gerekirse getirtme işlemi başlatırız falan demişler :D

Gülüyorum ama sanık ben değilim ki yaa, ne alaka ya gitmesem en kötü dava düşer diye düşünüyorum. Yanlış mıyım? Durduk yere huzursuz oldum. Böyle bir yasa mı var?
0
jimjim
(22.09.23)
siz tanık olabilir misiniz davada? tanıklar hakkında da zorla getirme kararı çıkartılabiliyor bildiğim kadarıyla. e-devletten kontrol edebilirsiniz detayları..
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(22.09.23)
müşteki sıfatıyla da olsa en az bir kez katılıp hakim huzurunda beyanda bulunmanızı isteyebiliyorlar.
0
jimmydarmody
(23.09.23)
Ben müşteki durumundayım.
Ama katılmamak için ne yapmam gerekiyor?
0
🌸jimjim
(23.09.23)
o zaman bir avukata vekalet verirsiniz sizin yerinize o katılır
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(23.09.23)
Evet doğru katılmanız gerekiyor, avukata vekalet verebilirsiniz ama dava takibi için vekalet ücretini ödemeniz gerekir o durumda. Bunun dışında bir beyan dilekçesi yazıp, yurt dışında yaşadığınızı, duruşmalara katılmanızın mümkün olmadığını,olayların aynen polis ifadesinde belirttiğiniz şekilde yaşandığını, sanıktan şikayetçi olduğunuzu yazıp konsolosluğa dilekçeyi götürüp mahkemeye gönderilmesini isteyebilirsiniz.
0
turuncu tonlarda
(23.09.23)

Karşıyaka oto elektrikçi

kondansator
Selamlar, arabanın hoparlörlerinde bir temassızlık var ses gidip geliyor. Ksk yakınlarında önerebileceğiniz oto elektrikçi var mıdır acaba
Selamlar, arabanın hoparlörlerinde bir temassızlık var ses gidip geliyor. Ksk yakınlarında önerebileceğiniz oto elektrikçi var mıdır acaba
0
kondansator
(22.09.23)

Beşiktaş Kombine

isleten adam
Selamlar,Beşiktaş kombinesini satan birileri var mıdır? Münferit bir maç için değil, tüm sezon için soruyorum. İletişim için; 0507 348 32 22
Selamlar,
Beşiktaş kombinesini satan birileri var mıdır? Münferit bir maç için değil, tüm sezon için soruyorum.
İletişim için; 0507 348 32 22
0
isleten adam
(22.09.23)
(2)

giysi vakumlamak

1195
yakında taşınacağım için bulabildiğim her şeyi vakumlamam gerek. mont vakumlasam şeklini şemalını bozar mıyım? hangi tür giysilerde dikkat etmeliyim?
yakında taşınacağım için bulabildiğim her şeyi vakumlamam gerek. mont vakumlasam şeklini şemalını bozar mıyım? hangi tür giysilerde dikkat etmeliyim?
0
1195
(22.09.23)
bir sey olmadi bende de. 1-2 defa vakumlamistim. gayet ise yarar bir yontem.
0
baldur2
(23.09.23)
Valla ben visco yastığımı bile vakumluyorum, hiçbir sorun olmadı.
0
akhenaten
(23.09.23)
(3)

İstanbul'da misafirlerle akşam yemeğine gitmelik mekan

yadigar
Bu cumartesi (yarın) akşam için.Koşullar:Sigarasız bölümü olmalı. (Astım hastamız var, İki aylık bebek var)Alkolsüz mekan olmalı. (Hem dindarımız hem de içince sapıtanımız var)Ayağımıza kedi gelmemeli. (Evet, böyle talihsiz insanlar da var grupta)Çok kazık olmamalı. (Kelle başı 500-600 maksimum)Otop
Bu cumartesi (yarın) akşam için.
Koşullar:
Sigarasız bölümü olmalı. (Astım hastamız var, İki aylık bebek var)
Alkolsüz mekan olmalı. (Hem dindarımız hem de içince sapıtanımız var)
Ayağımıza kedi gelmemeli. (Evet, böyle talihsiz insanlar da var grupta)
Çok kazık olmamalı. (Kelle başı 500-600 maksimum)

Otopark sorunu olmasa süper olur. Lezzetli ve ortamı güzel tavsiyelerinize açığım.
Sevgiler

Edit: Çok uzak olmamak kaydıyla her iki yaka da olur. Başakşehir/florya hattından Çekmeköy/Ümraniye hattına değin her iki yaka uygundur.

Mutfak olarak, türk mutfağı, kebap, balık vs. Olabilir.
0
yadigar
(22.09.23)
kelle başı 500-600 mü? bayadır dışarı çıkmıyorsunuz sanırım :) o paraya anca 1 porsiyon iskender, salata ve içecek alırsınız :) ne balığı, kebabı? :D

edit: bizim burda iskender 100 liracılar gelmeden editleyeyim. duyurucunun plastik sandalyeli mahalle restoranı aramadığını varsayıyorum.
0
mr.goodcat
(22.09.23)
Bayramoğlu döner
0
dogumdansancili
(22.09.23)
Donerci ali usta
0
instant crush
(23.09.23)

Bunu tam zamanlı iş olarak yazabilir miyim?

ahm1
Olumlu bir cevap beklemiyorum ama insani yasatan umittir iste. Freelance bir iste calisiyorum. Kimi gun bir saat, kimi gun 3 saat, cok dengesiz is. Tam zamanli işlere basvurunca ise gecmiste dogru durust tam zamanli ("sozlesmeli" tabirini de kullaniyorlar) işte calismadigim icin guvenemeyip işe almi
Olumlu bir cevap beklemiyorum ama insani yasatan umittir iste.

Freelance bir iste calisiyorum. Kimi gun bir saat, kimi gun 3 saat, cok dengesiz is. Tam zamanli işlere basvurunca ise gecmiste dogru durust tam zamanli ("sozlesmeli" tabirini de kullaniyorlar) işte calismadigim icin guvenemeyip işe almiyorlar.

Ben bu freelance işini tam zamanli calismisim gibi gostersem yediremem degil mi? Sgk kayitlarindan anlasilir sonucta?
0
ahm1
(22.09.23)
(1)

Ayvalık feribot iskelesine yakın otopark

chicha_v2
Haftaya Midilli'ye gideceğiz Ayvalık'tan.Cuma sabah arabayı iskeleye yakın güvenli nereye bırakabilirim. Pazar akşam döneceğiz.Teşekkürler.
Haftaya Midilli'ye gideceğiz Ayvalık'tan.

Cuma sabah arabayı iskeleye yakın güvenli nereye bırakabilirim. Pazar akşam döneceğiz.

Teşekkürler.
0
chicha_v2
(22.09.23)
İskeleye 2-3 dakika mesafede petrol ofisinin yanında bir otopark mevcut. Ki hemen herkes de oraya park ediyor Midilli'ye giderken. Yalnız 2 saat önceden falan arabayı bırakmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde park yeri doluyor ve yer bulmak zor oluyor
0
deveyidiken
(22.09.23)
(6)

50'li yaşlarındaki bir kadına hitap

Piukh
İş vesilesiyle 3 yıl önce tanıştığımız emekli albay bir abi var. İş ile alakalı münasebetimiz kalmadı ama ara ara telefon ile hal hatır sorduk, muhabbet ettik. Şimdi de eşiyle birlikte yaşadığım yere geliyorlar, seni de bir göreyim dedi. Benim yaşım 30 bu arada.Bu telefon görüşmesini yaparken aaa ne
İş vesilesiyle 3 yıl önce tanıştığımız emekli albay bir abi var. İş ile alakalı münasebetimiz kalmadı ama ara ara telefon ile hal hatır sorduk, muhabbet ettik. Şimdi de eşiyle birlikte yaşadığım yere geliyorlar, seni de bir göreyim dedi. Benim yaşım 30 bu arada.

Bu telefon görüşmesini yaparken aaa ne iyi yengeyle de tanışmış oluruz dedim. Bunu duyan kız arkadaşım da yenge nalaka gencom benim yaptı yandan.

Siz olsanız ne derdiniz, diyorsunuz?
0
Piukh
(22.09.23)
yenge cirkin, varos bir kelime ya. esinle/esinizle derdim. adama abi desem de karisina x hanim derim bulusunca da.
0
Kittie
(22.09.23)
Eşiniz ya da hanımefendi.
0
heritage
(22.09.23)
yenge ancak o adamla oturup tavla oynarken zeki müren kapısı falan geyiği yaptıysanız denebilir. ya da beraber karpuz seçip akşam rakıyla yediyseniz falan... öyle bir ortamın kelimesi.

"eşiniz hanımefendiler" ya da "eşiniz hanımefendi" güzel. en olmadı "hanımefendi" dersin.
0
alperz
(22.09.23)
Abla
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(22.09.23)
yenge derdim.
0
enteg
(22.09.23)
Bu kişiye abi diye hitap ediyor olsanız da eşiyle bir tanışıklığınız yok sonuçta.

Ben telefonla "eşinizle de tanışmış oluruz" derdim. Doğrudan eşine hitap ederken de "x hanım" derdim.

Eğer tanışıklık ilerlerse, eşinin karakterine uyum sağlarım. bana karşı "ahkenaten çocum bi su alabilir miyim" moduna geçerse ben de "x abla" demeye başlarım. Resmi ya da resmi ama canayakın modda kalırsa ben de resmi kalırım.

Yenge yok, yenge ölü bir sözcük. Yenge diye sadece ellerinde büyüdüğüm amcamın, dayımın eşine hitap ediyorum, o da eskiden beri öyle geldiği için. Kardeşimin eşi olsa adıyla hitap ederim. Arkadaşlarımın eşlerine adıyla hitap ediyorum. Yenge sözcüğü moda olan "o senin yengen olur" furyasıyla hayatını kaybetti :D karikatürize bir hal aldı.
0
akhenaten
(23.09.23)
(2)

Bağlantılı Uçuş Sorusu

heritage
Merhaba,Bir tane iç hatlar, sonrasında da dış hatlar uçuşu var. Bunlar iki farklı uçuş fakat aynı havayolunun uçuşları. İlk uçuş rötara girerse ve ikinci uçuşu kaçırırsak ne yapabiliriz? Bizi ücretsiz bir sonraki uçağa falan alıyorlar mı? Ne yapmak gerekli böyle bir durumda?Süreç nasıl işliyor?Teşek
Merhaba,
Bir tane iç hatlar, sonrasında da dış hatlar uçuşu var. Bunlar iki farklı uçuş fakat aynı havayolunun uçuşları. İlk uçuş rötara girerse ve ikinci uçuşu kaçırırsak ne yapabiliriz? Bizi ücretsiz bir sonraki uçağa falan alıyorlar mı? Ne yapmak gerekli böyle bir durumda?

Süreç nasıl işliyor?

Teşekkürler.
0
heritage
(22.09.23)
biletleri kendiniz ayrı ayrı almadıysanız 1. rötar yerse ve 2.yi kaçırırsanız 2. de ücretsiz başka uçuşa aktarırlar.
0
mr.goodcat
(22.09.23)
Benim olduğum şehirden doğrudan yurtdışı noktaya uçuş yok. Dolayısıyla uçuş arayınca İstanbul ekliyor. A->İst bekleme İst->Yurtdışı şeklinde.

@mr.goodcat
Söylediğiniz bu durumu kapsıyor mu?
0
🌸heritage
(22.09.23)
(5)

İzmir yol tarifi

bir is icin lazim
Merhaba. Manavkuyu,Çamkıran civarından Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne toplu taşıma ile en kolay nasıl gidebilirim acaba?
Merhaba. Manavkuyu,Çamkıran civarından Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne toplu taşıma ile en kolay nasıl gidebilirim acaba?
0
bir is icin lazim
(22.09.23)
Google maps’ten bakın, otobüs ya da otobüs+tramvay seçeneğiniz var.
0
orient blue
(22.09.23)
@orient blue teşekkür ederim. Baktım. Ama zihnimde net bir şey oluşmadı açıkçası, emin olamadım. o yüzden sordum. İlk kez gideceğim, toplu taşımada temassız kart kullanabiliyor muyum, yoksa toplu taşımaya özgü kart mı almam lazım?
0
🌸bir is icin lazim
(22.09.23)
izban harici taşımalarda temassız geçiyor. vapurdan emin değilim.
0
nolmus yani
(22.09.23)
Çamkıran durağından 963e binip Alsancak garda inip hemen ordan tramvaya geçerek Atatürk lisesi durağında inebilirsiniz.
0
aquarium
(22.09.23)
Moovit den de bakabilirsin
0
kondansator
(22.09.23)
(4)

Ucuz router / pahali router farki

floydian
Kablonet modemimle surekli internet baglantisi kopusu yasadigim icin(kablolu da olsa) bir router almak istiyorum. Ama 400 liraya da var 1200 liraya da 4000 ve ustu de. Simdi bunlar arasinda ne fark var acaba?
Kablonet modemimle surekli internet baglantisi kopusu yasadigim icin(kablolu da olsa) bir router almak istiyorum. Ama 400 liraya da var 1200 liraya da 4000 ve ustu de. Simdi bunlar arasinda ne fark var acaba?
0
floydian
(22.09.23)
Kablonet var. Linkini verdiğim ürünü aldım. Birkaç kişiye de aldırdım. Hepsi dua ediyor hala bana.


www.hepsiburada.com
0
Take it away honey
(22.09.23)
Genisletici bende de var ama internet kopusuna care olmuyor, sadece rezil sinyal mesafesini cozuyor ama internet kopunca bu da gidiyor.
0
🌸floydian
(22.09.23)
pahalı modem ile ucuz modem arasındaki en belirgin farklar destekledikleri bant genişlikleri ve maksimum cihaz sayılarıdır. wifi sinyali olarak antenli olanlar daha iyi performans gösterir. pahalıların dhcp serveri daha iyi çalışır ip çakışmalarından kaynaklanacak problemlerin önüne geçer. bazıları paket filtreleme ve loglama özelliklerine sahiptir.

hem yeni nesil olsun hem de güzel olsun isterseniz ZYXEL VMG3625-T50B kullandığım ve olumlu feedbackler aldığım bir modem.
0
bravoteam
(22.09.23)
internet bağlantısı kesiliyorsa modeminizle alakalı olmayabilir, ilk önce kablonet'i arayın gelsinler veya uzaktan kontrol etsinler. sonra masraf yapın. yeni modem alırsınız, altyapı ile alakalı bir durumda boşa para vermiş olursunuz.
0
malheiros
(23.09.23)
(5)

Dizi İsmi

achilles
Twitter da bir caps gördüm ve kayboldu. Dizide bir kadın, genç kıza ben cadıyım. Karşıdaki melek, bir adamda da ben cehennemin kralıyım diyordu. Kız da oh my god deyince, melek o şimdi gitti diyordu. Bilen, eden var mıdır ?
Twitter da bir caps gördüm ve kayboldu.

Dizide bir kadın, genç kıza ben cadıyım. Karşıdaki melek, bir adamda da ben cehennemin kralıyım diyordu.

Kız da oh my god deyince, melek o şimdi gitti diyordu.

Bilen, eden var mıdır ?
0
achilles
(22.09.23)
Supernatural sanırım supernatural.fandom.com
0
anon1m
(22.09.23)
evet, supernatural.
0
suyin
(23.09.23)
Tesekkurler
O sahneyi bulmaya calisacagim
0
🌸achilles
(23.09.23)
12. sezon 8. bölümmüş: www.dizibox.tv
0
suyin
(23.09.23)
Teşekkür ederim. Yük kalkti beynimden
0
🌸achilles
(23.09.23)
(3)

hediye ajanda

themaid
merhaba. not tutmayı ve günlük-haftalık planlar yapmayı seven arkadaşıma güzel bir ajanda almak istiyorum. öneriniz var mı?
merhaba. not tutmayı ve günlük-haftalık planlar yapmayı seven arkadaşıma güzel bir ajanda almak istiyorum. öneriniz var mı?
0
themaid
(22.09.23)
ece ajanda iyidir erkekse, kizlar biraz daha sekilli seyler seviyorlar ama.
0
gule gule
(22.09.23)
Bizevdeyokuz ajandalari cok keyifli oluyor
0
austenn
(22.09.23)
Ben olsam Moleskine alırdım ancak pahalı gelirse buraya bakın bence: www.mattnotebook.com
0
irene
(23.09.23)
(6)

Sac gurlestirmek için ameliyat veya benzeri tıbbi yontem?

sirisum
Merhabalar. Saclarim onceden de zayifti, son zamanlarda is yogunlugundan iyice azaldi, döküldü. Cok üzülüyorum. Tokalar kopsun istiyorum, o derece gür olsun saclarim :D bunun için onerdiginiz bir yöntem var mi tıbbi olarak? Yağ, kür vs istemiyorum. Onlar bende hicbir ise yaramadi, sadece parlatıyor.
Merhabalar. Saclarim onceden de zayifti, son zamanlarda is yogunlugundan iyice azaldi, döküldü. Cok üzülüyorum. Tokalar kopsun istiyorum, o derece gür olsun saclarim :D bunun için onerdiginiz bir yöntem var mi tıbbi olarak? Yağ, kür vs istemiyorum. Onlar bende hicbir ise yaramadi, sadece parlatıyor. Mezoterapi falan cikti internette , yaptıran memnun kalan var mi?

Veya benim sacim az diye sac ektirsem nolur? Sadece kellik için mi sac ekimi oluyor? Önerilerinizi bekliyorum
0
sirisum
(22.09.23)
ameliyata varmadan farklı yöntemler var doktrların yaptığı.
mezoterapi, prp gibi işllemler. prp nin faydasını görmedim ama yapısal da olabilir.
bu kozmetik değil tıbbi bir şey. bu yüzden estetik alanında doktora gitmelisiniz.

saç ekimi yapan hbir doktor bulun bence. bazı plastik cerrhlar, medikal estetik hekimleri de bunla ilgilenebiliyor. iyi araştırıp bulabilirsiniz
0
gadlemler
(22.09.23)
saç ekimi sadece kellik için olmuyor ama herkese de olmuyor, doktorun görmesi lazım. ama ekim pahalı, çakallığına yapacak değil de işi iyi bilen ve dürüst bir hekime ihtiyacınız var.
0
gadlemler
(22.09.23)
dermatoloji doktoru kendi ağzı ile prp nin işe yaramadığını söyledi dip not düşmek isterim.
0
eja
(22.09.23)
Peki bu saclar hic gür ve canli olamayacak mi :(
0
🌸sirisum
(22.09.23)
dhi yöntemiyle kafayı kazıtmadan aralara ekim yapılabiliyor. Kadın mısınız erkek mi ona göre önce bi tedavi denenebilir ama belki. Çünkü erkeklerin genetik dökülmesi olabilirken kadınlarda bildiğim kadarıyla bişey eksikliği, stres vs. diğer sebeplerle oluyor.

Ekim çok da aşırı gür yapmaz ama boşlukları doldurur. (ve aslında arkadaki-yandaki kökleri taşıyor yani orayı biraz seyreltiyor ama saç uzun bişey olduğu için orayı kapatıyor)
0
nhk ni youkosu
(22.09.23)
(2)

Açık konserve bezelye bozulur mu?

nolmus yani
Çarşamba akşamı açıp yarısını yemiştim. Kalanını bu akşam yemek istiyorum. Suyuyla birlikte kapalı bir kapta buzdolabında duruyordu. Bozulmuş mudur?
Çarşamba akşamı açıp yarısını yemiştim. Kalanını bu akşam yemek istiyorum. Suyuyla birlikte kapalı bir kapta buzdolabında duruyordu. Bozulmuş mudur?
0
nolmus yani
(22.09.23)
dolapta ve ağzı kapalıysa bozulmaz.
0
orpheus
(22.09.23)
Afiyet olsun.
0
kirk karaktere sigmayacak adam
(22.09.23)
(3)

altın eft

yetkili birine benzeyen abi
Akbank altın hesabımdaki altınları Akbank’tan fiziksel olarak almak istiyorum ama 1000 gramın altındaysa vermeyiz diyorlar. Altınları alıp sarrafa daha yükseğe bozdurmak istiyorum. Başka bir bankaya altınları eft yapabilir miyim? Her bankada böyle bir alt sınır var mı fiziksel altın olarak almak içi
Akbank altın hesabımdaki altınları Akbank’tan fiziksel olarak almak istiyorum ama
1000 gramın altındaysa vermeyiz diyorlar. Altınları alıp sarrafa daha yükseğe bozdurmak
istiyorum. Başka bir bankaya altınları eft yapabilir miyim? Her bankada böyle bir alt sınır
var mı fiziksel altın olarak almak için?
0
yetkili birine benzeyen abi
(22.09.23)
altın transferi her bankada yok. akbankta yokmuş: www.hesapkurdu.com
0
inheritance
(22.09.23)
Takasbank listesine göre Akbank var www.takasbank.com.tr

Onlar da bir var bir yok diyor kafam karıştı.
0
🌸yetkili birine benzeyen abi
(22.09.23)
Kısacası yapamazsın.
0
allah yazdiysa bozsun
(23.09.23)
(6)

Erkek yegene hediye

adventchant
3. Yaşına girecek erkek çocuğa ne hediye alınabilir?Bütçe 1-2bin civarı. İş makinası izlemeyi seviyor çocuk:)
3. Yaşına girecek erkek çocuğa ne hediye alınabilir?
Bütçe 1-2bin civarı. İş makinası izlemeyi seviyor çocuk:)
0
adventchant
(22.09.23)
Yani oyuncak bir dozer, greyder, kepçe falan alınabilir, 1000-2000 bile gerekmez muhtemelen.
0
d max
(22.09.23)
Lego duplo denen büyük bloklu lego setler var, 3+ yazıyor kutularında ama küçükler de yapabilir tahminim. fiyatları o aralıktadır.
0
engelbert humperdinck
(22.09.23)
bütçeye göre oyuncak kepçe, iş makinesi, traktör, tır, kamyon vs..

yeğen o yaştayken şundan almıştım bir süre gece onunla uyumuştu: www.hepsiburada.com

üzerine oturup gezebildiği büyük kepçe var, hala arada oynuyor: www.hepsiburada.com (apartmanda oturuyorsa alt komşu sizi anabilir)
0
inheritance
(22.09.23)
Denge bisikleti.
0
from where i ride
(22.09.23)
İzlediği videoların ya da çizgi filmlerin lisanslı ürünleri olabilir. Benim yeğenim Paw Petrol'ü seviyordu, setini aldık her gün oynuyor hala. Envai çeşit kumandalı kepçe, iş makinesi de iş görür :)
0
black holes in the sky
(22.09.23)
bir arkadaşımın çocuğunun kepçe takıntısı vardı, ben kepçe almıştım çok mutlu olmuştu. bence bütçenizi ikiye bölüp, uygun fiyatlı iki farklı iş makinesi alıp geçebilirsiniz. döndürür döndürür oynar. (çocuklar çabuk sıkılıyor çünkü)
0
loveless
(22.09.23)
(2)

yazılımda workshop ne demek oluyor?

plastic_angel
bir araya gelelim workshop yapalım demenin meeting yapalım demekten farkı ne? içeriğinde ne konuşuluyor?
bir araya gelelim workshop yapalım demenin meeting yapalım demekten farkı ne? içeriğinde ne konuşuluyor?
0
plastic_angel
(22.09.23)
workshop icinde bircok toplanti barindiran, yogun toplanti programi oluyor. genelde koklu bir degisiklik oldugunda veya yeni bir sey konusunda ekip bilgilendirilecekse ve planlama gerekiyorsa yapiliyor. cogunlukla da workshop bittikten sonraki gunlerde ve haftalarda daha detayli teknik ve planlama toplantilari olur, is yogunlugu artar. yogun gunlerin habercisidir.
0
emrahday
(22.09.23)
Meeting (toplantı) dediğin zaman herhangi bir konuda genellikle tek seferde biten, statü görüşmesi olur veya belli bir konuda karar verilmesi gereken bir süreç olur, bu şekilde ilerler.

İşin içine workshop kavramı giriyorsa genellikle farklı ekiplerin bir arada teknik konularda çalışıp kavramsal tasarımlar yaptığı bir süreç gelişiyor. Bu genelde tek seansta bitmez, birden fazla çalışma toplantısı şeklinde olur. Yorucu geçecektir.

Örneğin bir yazılım modülü geliştireceksiniz; hangi ekranlar olmalı, veritabanı tasarımı nasıl olmalı, ne kadar depolama alanı lazım vs. farklı ekiplerle detaylı çalışırsınız. Tabi duruma göre değişir.
0
Lethe
(22.09.23)

30 Eylül Galatasaray-Ankaragücü Maci Bilet

regardless
Arkadaslar merhaba,Bu maca gitmeyecek olan ve maclik kiralama yapmak isteyen var midir? Kardesimi maca götürmek istiyorum.
Arkadaslar merhaba,

Bu maca gitmeyecek olan ve maclik kiralama yapmak isteyen var midir? Kardesimi maca götürmek istiyorum.
0
regardless
(22.09.23)

lisansta formasyon dersi mi var artık? şu nedir acaba?

mark greg sputnik
selam dostlar,uzun bir aradan sonra sürgün öğretime geri döndüm ve ders seçiminde listede daha önce hiç görmediğim dersler gördüm. bölüm dışı "eğitime giriş", "özel eğitim" gibi PFE kodlu dersler var. evet bildiğimiz pedagojik formasyon eğitimi. ben dil öğrencisiyim ama bi arkadaşım mesela mütercim
selam dostlar,

uzun bir aradan sonra sürgün öğretime geri döndüm ve ders seçiminde listede daha önce hiç görmediğim dersler gördüm. bölüm dışı "eğitime giriş", "özel eğitim" gibi PFE kodlu dersler var. evet bildiğimiz pedagojik formasyon eğitimi. ben dil öğrencisiyim ama bi arkadaşım mesela mütercim tercümanlık mezunu ve 2-3 sene önce kendisi para verip ayrıca formasyon almıştı koca sene derslere girip.

şu an bölümden kimseyi tanımadığım için "bu nedir?" diye soramadım da. ders seçerken attım sepete iki tane, hocam da onaylamış, "nabıyon olm" dememiş.

şimdi ben bu dersleri alsam mezun olunca örtmenlik yapabiliyo muyum acaba? arkadaşa sordum mesela o da çok şaşırdı, anlam veremedi. bu yeni bi şey mi yoksa ben mi çok geride kaldım?
0
mark greg sputnik
(22.09.23)
(1)

KKM nedir? Dezavantajı ne?

plastic_angel
1000 USDyi mevduatta tutmak ile KKMye çevirmek arasında ne fark var? Hangisi daha avantajlı?
1000 USDyi mevduatta tutmak ile KKMye çevirmek arasında ne fark var? Hangisi daha avantajlı?
0
plastic_angel
(22.09.23)
Döviz dönüşümlü kkm yaparsanız ve dolar düşerse size verilen faiz oranına göre faiz alırsınız. Eğer dolar yükselirse 1000 dolarınız sabit kalır vadesiz hesapta bekletmiş gibi olursunuz. Bu tür kkm "elimde dolar var ama acaba düşer mi?" endişesi taşıyanlara yönelik bir şey.

Eğer dolarınızı işletmiyorsanız, dolar üzerinden faiz almıyorsanız, dolarla bir yatırım yapmıyorsanız, hesabınızda öylece duruyorsa mantıklı.
0
akhenaten
(22.09.23)
(9)

1 milyon tl yi nasıl korurum

adwokat
Elimde yaklaşık olarak 35 bin dolar var. Parayı dolarda tutuyorum. Arkadaşlarım tl ye çevirip faize koysam daha karlı olacağımı söylüyor.Sağdan soldan biraz daha para toplayıp ev alma düşüncem var. Ama en az 5-6 aya ihtiyacım var. Mal alana kadar bu parayı nasıl saklamak gerekir? Gerçekten türk lira
Elimde yaklaşık olarak 35 bin dolar var. Parayı dolarda tutuyorum. Arkadaşlarım tl ye çevirip faize koysam daha karlı olacağımı söylüyor.

Sağdan soldan biraz daha para toplayıp ev alma düşüncem var. Ama en az 5-6 aya ihtiyacım var. Mal alana kadar bu parayı nasıl saklamak gerekir? Gerçekten türk lirası faizi daha mı iyi? Yoksa dolarda durmaya devam mı etmeli?
0
adwokat
(22.09.23)
buna senden başkası karar veremez bence. dolar şu anda tutuluyor, ama ne zaman bırakılacak onu biz bilemeyiz (en azından ben bilemem). bence bir miktar ocak gibi serbest bırakılacak, daha sonra ise seçimden sonra serbest bırakılacak. ama bu benim tahminim sonuçta, doğru olmak zorunda değil. bu noktada sen karar vermelisin.
0
ted
(22.09.23)
Bu gidişat devam ederse önümüzdeki sene en çok getiriyi mevduat faizi ve borsa sağlayacak gibi görünüyor, karar senin.
0
adventchant
(22.09.23)
öncelikle diğer arkadaşların dediği gibi elinizde çok güzel bir fırsat var oda nitelikli yatırımcı olmak.

Borsada koymayacaksanız bile mutlaka başvuru yapın, çünkü bu sınır muhtemelen yakın zamanda değiştirilecek.

Neden diye soracak olursanız, yarın bu parayı kullandığınızda istesenizde nitelikli yatırımcı olamayacaksınız.

Ninelikli yatırımcı olduktan sonra ,


Seçenek 1 : isterseniz paranızın bir kısmını yatırım fonlarda. değerlendirerek , bir kısmını altın, vb sepet yapabilirsiniz.
Altın hem onstan hemde dolardan dolayı bana göre ucuz kaldı.

Seçenek 2 : Güvendiğiniz biri varsa, fırsat arsa veya tarla kovalayabilirsiniz, özellikle fırsat diyorum, çünkü yarın ev alacağınızda sizinde elinizden hızlı çıkarabiliceğiniz bir fiyatta olması gerekiyor.
0
Rao
(22.09.23)
ben olsam dovizde dururum 5-6 ay, kipirdanmaya gerek yok.
0
cooperr
(22.09.23)
yatırım fonlarına göz atmakta fayda var.
0
anon1m
(22.09.23)
yabancı ağırlıklı değişken fonlar ve emtia fonları.
0
nuisance
(22.09.23)
aynı zamanda ben dolar aldım arkadaş tl de tuttu miktarlar aynı 1 sene içinde dolar alsaydı 6bin tl daha fazla kazanacaktı vadeliden, ana para aklımda kalmamış malesef ki
0
eja
(22.09.23)
Kısa vadede ihtiyacınız yoksa tahvil/bono/eurobond kazançlıdır
0
iwasbornonamountainside
(22.09.23)
faize koyun diyenleri duydukça üstümü başımı yırtasım geliyor. bu enflasyon ortamında %30-40 la para kaybedersiniz.
şu an en ucuz şey dolardır. borsa zirvede riskli. tl den ise saniyeler içinde uzaklaşın.
illa borsaya girecekseniz abd borsası düşünün( uzun vadeli ihtiyaç olmayacak ise).
0
alicandan
(22.09.23)
(6)

İstanbul’da nüfusu az sakin trafiği az bir muhit var mı?

psmstc
Soru başlıkta. Veya İstanbul’a günübirlik gidip gelinebilir, yaşanılabilecek bir ilçe var mı. Teşekkürler.
Soru başlıkta. Veya İstanbul’a günübirlik gidip gelinebilir, yaşanılabilecek bir ilçe var mı. Teşekkürler.
0
psmstc
(22.09.23)
Beykoz ve Çatalca'nın köyleri var. Şile ve Riva var.
0
michael_knight
(22.09.23)
Nasıl bir yaşam tarzı aradığını tam anlayamadım ama şehir planlaması düzgün yapılmış, yolları-caddeleri geniş ferah, çok yüksek katlı yapılaşmanın olmadığı Kurtköy civarı var. Yenişehir ve özellikle Çamlık tarafı çok sakin ve yeşildir. Son derece yaşanır güzel bir bölge. Sosyal alanları da son yıllarda gelişim göstermiş ben baya beğendim.

İstanbul'dan çıkayım ama araçla istediğim zaman kolayca geleyim diyorsan Kocaeli-Çayırova tarafında Akse Mahallesi'ni tavsiye ederim. Mutlukent ve civarında çok güzel yeni siteler yapıldı, diğer bölgelere göre planlı ve düzgün gelişim gösteriyor. Kurtköy'ün 7-8 yıl önceki haline benzetiyorum.

Çekmeköy'ün kuzey bölgeleri de benzer şekilde hem yeşil, hem de düşük yoğunluklu yapılaşma var.

Avrupa yakasında ise Göktürk bölgesini öneririm.
0
Lethe
(22.09.23)
İlçe mı muhit mi? Ataköy Bakırköy dediğine uyuyor bence
0
abelardo
(22.09.23)
yesilkoy/florya, marmaray ile 20 dakikada sirkeci.
ama haftasonu trafik kitleniyor uyarayim, millet sahile akin ediyor.
0
cooperr
(22.09.23)
Tuzla mis gibi.
0
alimcgraw
(22.09.23)
Ulus
0
ruhen hastayim ben
(22.09.23)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.