[]

fotoğraf makinesi önerisi

fotoğraf makinesinden anlayan kişilerin yardımına ihtiyacım var. yarı profesyonel/profesyonel f/p ürün arıyorum. bu tarz makinelere yeni girişeceğim. artık sadece hobi olarak değil de belki profesyonel işlere de girişebilirim diye düşünüyorum ufak çaplı. o anlamda da işimi görsün isterim.
önerebileceğiniz uygun fiyatlı makineler neler olur?



 
sony falan uçtu gitti.

fuji amerika fiyatına satıyor türkiye'de. x-t4 - x-t5 bakabilirsiniz. bir de bütçe söylememişsiniz.
  • brkylmz  (26.10.23 15:46:48) 
Hala fujifilm x-t1 kullanıyorum, iş görüyor.
Hem fujilerde gerekli ayarlar gövdenin üstünde olduğu için profesyonelleşmek için de güzel oluyor, öğrenmesi ve deneme yanılma yapması daha kolay.
Ayrıca fujinin görüntü işlerken kullandığı filtreler çok hoş.

Şehrinizde varsa bir fujifilmshop a gidip deneyin bence.
  • ananiyimioguz  (26.10.23 16:01:41) 
@brkylmz teşekkürler, haklısınız. net bir bütçe ayırmadım şu an henüz. kendim de piyasa araştırması yapıyorum bir yandan o yüzden bir aralık belirleyemedim.
canon vs bakındım mesela eos 2000d için 15k gibi bir fiyat var. bazı ikinci el canon-nikon makinelerde de oldukça ucuz fiyatlar gördüm (5bin gibi). sebebi nedir acaba?

  • nickimineyapsam  (26.10.23 16:05:03) 
@ananiyimoguz teşekkür ederim. fujifilme daha detaylı bakayım o halde iki öneri de oradan geldi:) istanbul'dayım buradan mağazadan inceleyeceğim.


  • nickimineyapsam  (26.10.23 16:07:24 ~ 16:07:40) 
ilk olarak ikinci el kit lens ile basit bir canon-nikon dslr al. bu alet ile bir hafta 15 gün oyna çekim yap. ardından neye ihtiyacın olduğuna kendin çok daha iyi karar verebilirsin. çünkü sana lazım olan sadece bir kamera değil. ihtiyaca göre lensler, belki yedek batarya, reflektör, flash vs...


  • orpheus  (26.10.23 16:22:48) 
Fujifilm Karaköy, sonra Sirkeci'de Canon ve Sony Showroomlarına gidip birçok aleti bi kurcalayın.

Amaç fotoğrafsa ikinci el eski aletler de iş görür "iyi bir lens, düzgün ışık olduğu sürece." İşin içine video girecekse direkt Fuji bak derim. Çünkü aynasız Canon ve Sony modelleri çok daha pahalı.

Bence düzgün işler yapılabilecek video + foto güzel iş çıkaracak en alt makine Fujifilm X-T4. İşin içine video girerse böyle, yoksa 2010'da çıkmış DSLR bile fotoğraf için işini görür.
  • nhk ni youkosu  (26.10.23 18:40:39) 
çok teşekkürler yorumlar için herkese. ben bi mağazalara gidip bakınarak son kararı vereyim o halde


  • nickimineyapsam  (27.10.23 11:36:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.