[]

Linkedn tr ilanlarına aşırı fazla başvuru yapılmıyor mu sizce ?

Yani bakıyorum çok spesifik bir iş kolu ve vasat bir şirket 2000 başvuru var. aynı ayarda iş almanya veya hollanda şirketlerine bakıyorum 50-100 arası. Acaba hakkaten çok fazla kalifiye insan iş mi arıyor yoksa her önüne gelen tüm işlere bakmadan başvuruyor mu ?




 
iş arayan çok. işsiz çok. iş değiştirmek isteyen çok.
normal yani.

  • jelly bear  (26.10.23 12:15:56) 
Sen bi de kariyer.net'i gör. Herkes önüne gelen işe başvuruyor.

Ve bu sadece işe ihtiyaç olduğu için değil. Kurumsal iletişim direktörü arıyorum, 50 yaşındaki aktif çalışan satınalma müdürü başvuruyor. Tam bir ortadoğu kültürü, ya tutarsa...
  • Bruce  (26.10.23 13:10:52) 
kariyer.net2in işveren kısmını kullanıyordum eski iş yerimde. inşaat mühendisi için ilan açıyoruz mesela, tekniker de başvuruyor, başka bölüm mezunu da başvuruyor, peyzaj mimarı da başvuruyor vs... yani kalifiye insan çok mu onu bilemem de önüne gelen her işe başvuran da çok.


  • elorelia  (26.10.23 13:14:22) 
1- cok uzun sureli aciliyor ilanlar
2- ilgili ilgisiz cok insan basvuruyor. Mesela ben 3-4 ay once ilan actirdim; hemsire filan basvurmustu shshs ne alaka yani. Kisacasi yarisindan fazlasi cop oluyor zaten.
3- isinden memnun olup sirf ne verecekler, cv’si nasil diye bakanlar da var. Onlar da ik’da takili kaliyor, bana gelmeden eleniyor o isimler mesela.
  • mor oje  (26.10.23 14:44:22) 
Her onune gelen tum islere basvuruyor. Yillar once spesifik bir pozisyon icin ilan acmistik. 100lerce kisi basvuruyodu ama ik 3-5 cv gonderiyoru. Ya dedim yolla hepsini, bu kadar az olamaz. Meger ik’dakiler azcik bile alakali olan her profili yolluyormus. Garson falan basvuruyordu tecrubeli aradigimiz ilana.


  • fakyoras  (26.10.23 16:44:12) 
tr'de herkes her ise basvuruyor. bu 80lerde 90larda da boyleydi.

90larin ortasi, almanca bilen mimar ariyoruz, dandik kucuk bir ofisiz.
gasteye ilan verdik, 1000+ kisi basvurdu.
birisi faks cekmisti, engelliyim, %80 korum, ne is olsa yaparim diye.

neyse sonra eleye eleye 10 kisiye dusurduk.
bunlari teker teker cagirdik, hepsi almancadan cakti.
en sonunda vazgectik.

bence hala durum ayni, daha vahimdir tabiiki.
turkiye'de ben is olmadigini dusunmuyorum, gercekten kalifiye olan insan sayisi cok az sadece. apartmanlari universiteye cevirip herkese diploma dagitarak istihdam meselesini cozemezsin.
  • cooperr  (26.10.23 17:23:17 ~ 17:25:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.