Giriş
(6)

Uçuş Check-in

housedaki topal doktor
Karadağ'dan İstanbul'a gelmek için önce airserbia ile belgrad'a ordan Atlasjet ile İstanbul'a gelicem. Şimdi bu Atlasjet uçuşu için online check-in yaptıktan sonra bu biletin çıktısını almak gerekir mi? Ya da havaalanında bu işlem nasıl yapılıyor çünkü belgradta iniş yaptıktan 2 saat sonra İstanbul
Karadağ'dan İstanbul'a gelmek için önce airserbia ile belgrad'a ordan Atlasjet ile İstanbul'a gelicem. Şimdi bu Atlasjet uçuşu için online check-in yaptıktan sonra bu biletin çıktısını almak gerekir mi? Ya da havaalanında bu işlem nasıl yapılıyor çünkü belgradta iniş yaptıktan 2 saat sonra İstanbul uçağı var yetişirmiyim diye biraz gerildim. İlk kez böyle aktarmalı gidicem bilen biri bilgilendirirse çok iyi olur.
0
housedaki topal doktor
(20.08.17)
Kesin olmasını istiyorsan, Karadağ'da iki uçağa da check in yap. Atlas'ın uçağına online yapmışsan bile görevliden biniş kartını iste, tekrar bassın.

İki uçağa da Karadağ-Belgrad için check yaptığın bankoda tek seferde check in yapacaksın.
0
malheiros
(20.08.17)
Çok teşekkürler. Yani firmaların farklı olması farketmiyor tek seferde check-in oluyor. Çünkü atlasjetin Karadağ uçuşu yok
0
🌸housedaki topal doktor
(20.08.17)
biletleri tek seferde almadıysan yani uçuşlar bağlı değilse öyle bir şey yapamazsın.
0
nrmnm
(21.08.17)
Yok biletleri tek seferde almadım. Peki şimdi belgradta inince çıkış yapıp tekrar mı giricem
0
🌸housedaki topal doktor
(21.08.17)
Evet. Valizini kendin alıp sonra Atlasjet kontuarından check-in yaparken yeniden vereceksin. İlk uçakta rötar falan olursa ve ikinci uçak kaçarsa ortada kalırsın.
0
nrmnm
(21.08.17)
Teşekkürler. Bagaj vermeyeceğim ondan dolayı pek sıkıntı olmaz herhalde
0
🌸housedaki topal doktor
(21.08.17)
(3)

Kablonet - 24 mbps fiber mi oluyor?

iddaaci
Kablonette bana 24 mbps hız teklif ettiler bu hız fiber mi oluyor?
Kablonette bana 24 mbps hız teklif ettiler bu hız fiber mi oluyor?
0
iddaaci
(20.08.17)
aynen fiber değil. ama türksat ın yan bayileri fiber diye reklamını yapıyor.

benim 5. yılım kablonette.

24mbit + 150gb akn + teledünya üst paket - 66 TL veriyorum. bilgi olsun diye şey ettim.
0
liriamer
(21.08.17)
fiber değil, kablonetin fiber hizmeti yok. fiber demek fiber bağlantının takıldığı binadaki switch'ten internetin eve gelmesi ya da fiber kablonun direkt eve gelmesi demek. kablonet interneti uydu kablosu üzerinden veriyor, modeme takılan kablo tv'ye takılanla aynı.

herkes anlasın diye fiber demiş olabilirler, eğer dedilerse. uydu kablosu üzerinden olmasının fiberden bir farkı yok normal kullanıcı için, o hızı alırsın.
0
Bruce
(21.08.17)
24 değil 25 alın. 24 megabit hız adil kullanım kotasını geçince 8'e düşüyor. 25 megabit hız ise 16 megabite düşüyor.
0
golgi aygıtı
(21.08.17)
(4)

duvara civi cakmak depozitoyu yakar mi

sergerde
parkeler de cizilmis. o yakar mi? yanacaksak askimiz iciiin yanalim biraz da ne cikar
parkeler de cizilmis. o yakar mi?
yanacaksak askimiz iciiin yanalim biraz da ne cikar
0
sergerde
(20.08.17)
ev sahibi kafaya yakmayı koyduysa her türlü yanar.
ev sahibinin karakterine bağlı.
0
kayranin kedisi
(20.08.17)
kira kontratında aldığın gibi bırakmak ile ilgili maddeler var, sen girdiğinde boya badanası yapılmış ise sende öyle bırakacaksın, boya badanayı sen yaptırdıysan yine öyle bırakacaksın ev sahibi yaptıracak. boya badana için zaten çiviler sökülüyor alçı ile kapatılıyor delikler ve boya yapılıyor.

parkelerin durumuna bağlı, ne kadar çizilmiş? bütün parkeleri boydan boya çizdi ise sorun, ufak bir iki kısım çizildi ise sorun değil, zaten artık iki günde parkeleri hallediyorlar, makine ile zımpara yapıp gerekli yerleri macunlayıp verniklemek 2 ila 3 gün sürüyor.

kiracı ilk önce yapılacak işleri belirlemek için ev sahibi ile konuşsun, sonra bu işler için fiyat alsın; alınan fiyatların toplamı depozitodan yüksek ile depozitoyu yakacak (yaptırmadan arazi olacak, ev sahibi depozito + cebinden masraf edecek) düşük ise yaptırıp depozitoyu alacak 200/300 bişi kar edecek.
0
selam
(20.08.17)
Daha bugün eski ev sahibimiz amaaan boya ne kadar tutucak sanki diyip depozitoyu geri verdi. Üstelik bolca çivi cakmistik. Ev sahibinin huyuna göre değişir
0
kedili madam
(20.08.17)
biz epey bir çivi çaktık duvara, her odada en az 5, bazen 10 tane.

ama çaktığımız çiviler mantar pano iğnesi idi. fotoğraf çerçevesi, küçük askı gibi ağırlığı olmayan şeyleri kaldırıyor bu minik iğne-çiviler. üstelik sertçe vurunca ya da pense ile sıkınca plastiği kırılıp sadece çivisi kalıyor.

velhasıl taşınırken bu çivileri çıkarıverdik. duvarda minik bir rahatsız etmeyen nokta dışında bir şey olmadı.

özetle; büyük çivi izi rahatsız eder ev sahibini, ama böyle küçük çiviyse farkedilmez bile. ama dendiği üzere; boya yapılırken zaten kapanıyor onlar.
0
dahinnotha
(21.08.17)
(5)

Gözlük Alma/Ödeme

duseyazar
Selamlar,Geçenlerde bir kontrol için göz doktoruna gittim. Meğer 1.5 derece cıvarı astigmatmışım. Doktor reçete yazdı ama, şimdi bir gözlükçüye gitsem para vermeden gözlük alabiliyor muyum? Var mıdır bu işin bir üst limiti?
Selamlar,

Geçenlerde bir kontrol için göz doktoruna gittim. Meğer 1.5 derece cıvarı astigmatmışım. Doktor reçete yazdı ama, şimdi bir gözlükçüye gitsem para vermeden gözlük alabiliyor muyum? Var mıdır bu işin bir üst limiti?
0
duseyazar
(20.08.17)
sanırım 5 iş günüydü reçetenin geçerliliği..
0
Söyük
(20.08.17)
Geçerliliği 10 iş günüymüş. Eğer reçeteyle düzgün bir gözlük alabileceksem bu hafta gidip alacağım ama limitini bilmiyorum işte.
0
🌸duseyazar
(20.08.17)
Cam ve cerceve icin syrı ayrı limit. Biri 19 tl biri 49 ama hanhisi hangisi emin olamadık. Atasundan filan direkt bedavaya gelecek secimi yapabilirsiniz.
0
turk kizi
(21.08.17)
hiç para vermeden alacağın gözlükten de camdan da hayır gelmez. en az bir 50-100 lirayı gözden çıkarmalısın. daha kaliteli çerçeve ve/veya cam istersen üst limit yok zaten.
0
nrmnm
(21.08.17)
Ücretsiz alacağın cam uyduruk bir cam olacaktır. Sürekli kullanmayacaksan sorun değil ama aksi takdirde biraz para verip üst kalite cam almak daha mantıklı. Yansıma yapmayan, göz numarana göre inceltilmiş ve hafifletilmiş, çizilmeye karşı dayanıklı bir cam alman lazım. Essilor fena değil, daha üst segmentte hoya veya zeiss marka bakabilirsin.

Çerçeve çok önemli değil, dandik birşey alsan da olur. Sonuçta hepsi plastik veya metal. Senin tarzına kalmış birşey. Ancak sürekli kullanım için hafif ve çerçevesiz/yarı çerçeve veya hafif kemik bir model daha iyi olur. Ağır çerçeveler burna baskı yapıyor ve yaraya neden olabiliyor.
0
neyehbe
(21.08.17)
(3)

visco yastık / yatak

sanal uyku
merhaba.uzun bir süredir sırt ve boyun ağrılarım var. çevredekiler genelde visco yatak tavsiye ediyor fakat çok pahalı oldukları için işe yaramama ihtimaline karşılık güvenip de alamıyorum. en azından boyun için visco yastık deneyeyim, işe yararsa yatağı alırım dedim, onda da bambulusu falan çıkmış
merhaba.
uzun bir süredir sırt ve boyun ağrılarım var. çevredekiler genelde visco yatak tavsiye ediyor fakat çok pahalı oldukları için işe yaramama ihtimaline karşılık güvenip de alamıyorum.
en azından boyun için visco yastık deneyeyim, işe yararsa yatağı alırım dedim, onda da bambulusu falan çıkmış yine kararsız kaldım. öneriniz var mıdır visco veya bambu yastıklarla ilgili?
teşekkürler.
0
sanal uyku
(20.08.17)
Ben visco yastığımı 4 sene önce falan almıştım henüz değiştirme ihtiyacım olmadı. Yanlış hatırlamıyorsam ben bellonadan almıştım. Ben çok faydasını gördüm tek kötü yanı yastığın bende bağımlılık yapması. Nereye gidersem yanımda, asla başka yastıkla uyuyamıyorum.

Anneme de yataştan aldık, o da aynı derecede memnun.
www.bellona.com.tr Benim yastığım bu sanırım. Tipi aynı ama kumaşı farklı.
Annemin yastığı da bu, m.n11.com

Bu arada alırken boyutlarına bakmak lazım bazılarının eni dar oluyor ben onları sevmiyorum. Benim yastığım kol boyuma eşit neredeyse. Kolum da çok uzun değil ama diğer yastıklara kıyasla epey büyük kalıyor yine :)
0
irene
(20.08.17)
Hepsiburada da falan sık sık kampanyalar oluyor. Ama sıkıntı yatağı alıp baza başlığı ayrı almak falan. Ben 1200 e lokal bir yerden baza başlık yatak hepsi dahil aldım. 1 yıl oldu, memnunum. Haa çok fark var mı? Hayır.
0
giovanne
(20.08.17)
Visco yataklar vücudu sarıp hava aldırmadığı için terletiyor. Yastığım visco, rahat ama boyun kısmım biraz terliyor. Yatak için visco biraz sıkıntılı, bünyeniz terlemeye müsaitse rahat edemezsiniz. Ben visco yastık + paket yaylı orta sert/sert yatak kullanıyorum.
0
neyehbe
(21.08.17)
(2)

İkinci El Araba ve Güvenli Alışveriş

nevarki
İkinci el araba satın almak için başvurulabilecek kurumsal(güvenli alışveriş anlamında özellikle) firmalar var mıdır? Varsa hangileridir? (Tik'ler hemen)
İkinci el araba satın almak için başvurulabilecek kurumsal(güvenli alışveriş anlamında özellikle) firmalar var mıdır? Varsa hangileridir?

(Tik'ler hemen)
0
nevarki
(20.08.17)
doğuş otonun (dod), ford'un ve borusan'ın ikinci elleri var.

ben yine de güvendiğim bir yerde detaylı bir computeste sokmadan ikinci el bir otomobil almazdım.
0
kayranin kedisi
(20.08.17)
kurumsal ikinci el olarak ford ikinci el, hyundai ikinci el, renault ikinci el vb. var. marka ismi + ikinci el yazarak bir sürü bulursunuz.

ASLA ama ASLA hiçbirine güvenmeyin. mutlaka ekspertiz yaptırın.

şunu okuyun: (bkz: #69953127)
0
tabudeviren
(20.08.17)
(1)

iOS oyun tavsiyesi

her seye atarlanan adam
Anlık olarak rakiplerle oynayabileceğim online oyun var mı? Örneğin Knight Online gibi.
Anlık olarak rakiplerle oynayabileceğim online oyun var mı? Örneğin Knight Online gibi.
0
her seye atarlanan adam
(20.08.17)
Critical ops (Cs Gonun benzeri), Mobile Legends(Lolün benzeri)
0
Golden Ratio
(20.08.17)
(2)

Bir türkü vardı

duma duma dum
Merhaba. Bugün radyoda bir türkü duydum. Hatırladığım kadarıyla "çal der çalamam" gibi bişey diyordu. Böyle bildiğimiz içli türkülerden ama bir türlü çıkaramadım. Anlayan veya aklına bir şey gelen varsa çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.edit: tam öyle demiyor da olabilir ama türkünün sonlarına doğ
Merhaba. Bugün radyoda bir türkü duydum. Hatırladığım kadarıyla "çal der çalamam" gibi bişey diyordu. Böyle bildiğimiz içli türkülerden ama bir türlü çıkaramadım. Anlayan veya aklına bir şey gelen varsa çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

edit: tam öyle demiyor da olabilir ama türkünün sonlarına doğru çalmakla ilgili bir yer var, ondan eminim.
0
duma duma dum
(20.08.17)
"Sevsem öldürürler sevmesem öldüm"ü çağrıştırdı, Okan Murat Öztürk de iyi okumuş ama değildir muhtemelen.
0
ziya özdevrimsel
(20.08.17)
Hocam merhaba. Ekteki türkü olabilir. Ben özellikle Cem Adrian'daki sazı beğeniyorum. Umarım budur. :)

www.youtube.com

www.youtube.com
0
candoguaydin
(20.08.17)
(2)

su iki adet kulaklık arasında ne fark var

all girls dream
http://www.hepsisony.com/sony-nw-ws623-bluetooth-kablosuz-teknolojisine-sahip-suya-ve-toza-dayanikli-walkmanhttp://www.hepsiburada.com/sony-nw-ws413-walkman-su-gecirmez-mp3-calar-pm-bdsonycenws413sony'nin baska su gecirmez kulaklıgı var mı onu da bilmiyorum.
www.hepsisony.com


www.hepsiburada.com

sony'nin baska su gecirmez kulaklıgı var mı onu da bilmiyorum.
0
all girls dream
(20.08.17)
ikinci link açılmıyor
0
evimin paspasi
(20.08.17)
ws623 bluetooth ile telefon konusmasi gerceklesebiliyor ve nfc destegi var gordugum kadariyla.
0
evimin paspasi
(20.08.17)
(2)

Sigarayı bırakma

dredntsouth
3 senedir sigara kullanıyorum. Henüz birkaç gün oldu bıraktım. Ancak vücudum, kaslarım tüm gün gergin. Standart bir hal belki ama aşırı stresliyim, gerginim. Karnım ağrıyor. Canım çekmiyor açıkçası, içkiyle, birinde gördüğümde veya yemekten sonra özellikle bi can çekmesi yok. Ama mahrum kalmışlık hi
3 senedir sigara kullanıyorum. Henüz birkaç gün oldu bıraktım. Ancak vücudum, kaslarım tüm gün gergin. Standart bir hal belki ama aşırı stresliyim, gerginim. Karnım ağrıyor. Canım çekmiyor açıkçası, içkiyle, birinde gördüğümde veya yemekten sonra özellikle bi can çekmesi yok. Ama mahrum kalmışlık hissi mi desem öyle bir şey var. Gün içinde ağlama atakları geliyor. Bu hal gerçekten geçer mi, sakinleşmek için ekstra ne yapabilirim? Tecrübesi olan sigarayı bırakmış kişilerin önerilerini veya görüşlerini bekliyorum. Çok teşekkür ettim şimdiden.
0
dredntsouth
(20.08.17)
semptomlar herkeste aynı olmuyor, ne kadar içiyordun bilmiyorum ama ilk 2 hafta önemli.

uygulamalar var, "aha astım riskin düştü" gibi başarılar falan kazanıyorsun. biraz aptalca ama motivasyon için faydalı. ben bunu kullanmıştım: play.google.com

bahsettiğin mahrumiyet hissini anlıyorum, ama o his için pek bir şey öneremiyorum malesef. dişini sıkıp geçmesini bekleyeceksin. yine de ben bıraktığımda "HALT" diye bir teknik okumuştum, buna göre canın sigara istediğinde 4 olasılık var:

Hungry
Angry
Lonely
Tired

%99 bu dördünden biri yüzünden sigarayı hatırlıyorsun, her biri için uygun gördüğün çözümü uygula. atıştırmak, su içmek, evden çıkmak, vs. aklına ne gelirse.

içkiyle veya yemekten sonra sorun olmuyor demişsin ki bence çok şanslısın.
0
celeron 300a
(20.08.17)
Yani bilemiyorum yemekten sonra bir şekilde kotardım. İçki için ekstra bir ortamım olmadı açıkçası ama süreci zorlaştıran esas şey ortam veya durumlardan ziyade ruh halim gibi geliyor daha çok. Tekniği ilk defa duydum, teşekkür ederim deneyeceğim. Allen carr yöntemine kafayı taktım ben de ancak dediği kadar kolay olmuyor ne kadar ikna olmuş olsam da.
0
🌸dredntsouth
(21.08.17)
(2)

cicek, tohum icin websitesi buldum, iyi mi

sergerde
evde dolu kaktus var. simdi de etobur bitki yetistirmeyi aklima koydum. videolarini izleyip kis kis guluyom.site buldum. zengarden. alacak dolu da sey var. saksi, baska tohumlar falan burasi iyi mi? baska bi yer onerir misiniz?
evde dolu kaktus var. simdi de etobur bitki yetistirmeyi aklima koydum. videolarini izleyip kis kis guluyom.

site buldum. zengarden. alacak dolu da sey var. saksi, baska tohumlar falan burasi iyi mi? baska bi yer onerir misiniz?
0
sergerde
(20.08.17)
Evet zengarden baya eski ve iyidir, isi bilen durust insanlar olduklarini dusunuyorum.
0
fin
(20.08.17)
Ben de birkaç kez alışveriş yaptım, iyidir.
0
crescendo
(21.08.17)
(1)

Bir gif arıyorum

infernalcadre
Yaşlı bir güvenlik görevlisi bir yere giriş yapanların üzerlerini arıyordu. Daha doğrusu arıyor gibi yapıyordu eliyle uzaktan. Microsoft'un anti virüsüne benzetiyorlardı hatta Hatırlayan ?
Yaşlı bir güvenlik görevlisi bir yere giriş yapanların üzerlerini arıyordu. Daha doğrusu arıyor gibi yapıyordu eliyle uzaktan. Microsoft'un anti virüsüne benzetiyorlardı hatta

Hatırlayan ?
0
infernalcadre
(20.08.17)
0
eksimeksi
(20.08.17)
(9)

böbrek taşı olayı ve ameliyatı

manuel mandalina
erkek bi arkadaşım tatilde ani ağrıyla acile kaldırılmış. mesane kanalının ucunda taş takılı kalmış durumdaymış. doktor telle çekmeli bi ameliyat önermiş ama bunun kafasına pek yatmamış sanırım. şimdi ağrı kesici alıp dinlenme halindeymiş. beklesem düşse mi diyor ama mesaneye düşünce nasıl atılacak
erkek bi arkadaşım tatilde ani ağrıyla acile kaldırılmış. mesane kanalının ucunda taş takılı kalmış durumdaymış. doktor telle çekmeli bi ameliyat önermiş ama bunun kafasına pek yatmamış sanırım. şimdi ağrı kesici alıp dinlenme halindeymiş. beklesem düşse mi diyor ama mesaneye düşünce nasıl atılacak dedim, ne bileyim :( dedi.

süreci bilen varsa özetleyip ameliyat konusunda fikir beyan edebilir mi pls? teşekkürler şimdiden.
0
manuel mandalina
(20.08.17)
gecmis olsun.

tas kac mm? düsmeyebiliyor..
0
all girls dream
(20.08.17)
sağol. çok küçük demiş doktor, ebat söylememiş sanırım.
0
🌸manuel mandalina
(20.08.17)
kucukse dusebilir. biledim simdide. ameliyat 1 saat sürüyor. duruma gore stent ve sonda takıabiliyor.. bi gecede hastanede kalınıyor. kişiden kişiye değisebilen seyler.
0
all girls dream
(20.08.17)
taşın kanalın genişletme riski falan vardir. bu dr icine sinmediyse baska bi doktorla gorussun. agrı yoksa sıkıntı/problem yok manasına gelmeyebilir.
0
all girls dream
(20.08.17)
ben oldum benzeri bir şekilde benimde mesaneye düşmedi, mesaneye düşünce de mesaneden penis yolu ile dışarı atılacak (bende bu kısım yok)

benim ameliyat olma sebebim mesane girişinin tıkanmasından mütevellit böbreğin ürettiği idrarın kanalları çatlatarak vücut içine sızması. yani düşmezse sidiğin vücuda yayılıp zehirleme durumu var.

ameliyat iki şekilde de yapılabiliniyor birincisi local anestezi, diğeri baya bayıltılarak, beni bayılttılar. 1 saatten az sürmüş ancak ayılmak odaya çıkmak falan 1 saat sürüyor, her neyse taşı çıkardıktan sonra böbrek mesane arasına bir hortum yerleştiriyorlar böylece hasar gören çatlayan kanalın kendisini yenilemesi ve böbrek sıvılarının vücuda karışmasını engelliyorlar, bir gün boyunca hastanede kaldım, sonda takmışlardı, sondayı ertesi gün çıkarttılar ve taburcu oldum, 15 gün sonra yine gel kanala koyduğumuz hortumu çıkartalım dediler, 15 gün sonra gittim yine bayıltarak (local anastesi ile de oluyormuş bu iş ama beni bayılttılar) aldılar hortumu, aynı gün hastaneden çıktım.

not: hortum dediğime bakmayın incecik bişi aslında vardır bir ismi onun da bilmiyorum nedir. (stent diye denmiş yukarıda)

not 2: ameliyat diyoruz ama bir kesme biçme işi yok, penisin ucundan girilerek yapılıyor her şey her hangi bir şekilde kesme biçme kan çıkışı vb. bir durum yok
0
selam
(20.08.17)
takılan seyin adı (bkz: kateter)
0
all girls dream
(21.08.17)
@selam, sağol, anladım.
bu arkadaş doktorlara çok mesafeli biri, çok ağrısı olunca özel bi hastanede acile kaldırmışlar. doktor "taş küçük ama epidural ile alırız. normal yolla da atabilirsin ama ağrısı çok olabilir" demiş. şimdi zar zor ikna ettim başka bi doktora gitsin diye.
sana da geçmiş olsun.
0
🌸manuel mandalina
(21.08.17)
@ferdinand, sağol, sana da geçmiş olsun.
İlk paragrafı o da aynı kelimelerle tarif etti. Bunun taş küçük olduğu halde ameliyat önerilince, özel hastanenin para koparma politikası mı diye şüphelenmiş. Bi de ameliyatın biçiminden tırsmış belli ki, kablo sokulması falan.

Ben çok su içerim, bu arkadaş hiç içmez. Birlikte vakit geçirirken dikkatimi çok çeker, çok kızıyorum ona, bu da kötü bi ders oldu işte :/
0
🌸manuel mandalina
(21.08.17)
Bizim işyerinden birisi oldu ama onunkisini kapalı ameliyat yapmışlar yani çok minik bir kesiden girp lazerle taşı kırarak kum haline getirmişler. Böylece kum dökerek atılabilecekmiş ve ona da katater denen hortumu takıp tekrar 2. Ameliyatla çıkarmışlardı.
0
neferkitty
(21.08.17)
(8)

françois ozon filmleri

manuel mandalina
dün frantz'ı izledim. yönetmenin diğer filmlerine bi göz attım da hiç birini izlememişim nasılsa. şimdi neyi izliyim dersiniz?
dün frantz'ı izledim. yönetmenin diğer filmlerine bi göz attım da hiç birini izlememişim nasılsa. şimdi neyi izliyim dersiniz?
0
manuel mandalina
(20.08.17)
ben ricky yi çok sevmiştim. başroldeki bebek de inanılmaz sevimli idi.
0
hatasızcoololmaz
(20.08.17)
ben bu adamı duyardım hep ama şimdi filmlerinin imdb puanlarına bakınca 6 civarında seyrediyor, 7 üstü 1-2 filmi varmış, şaşırdım açıkçası.
0
🌸manuel mandalina
(20.08.17)
8 femmes.
0
snape i başından beri tanırım
(20.08.17)
sitcom idare eder. balon bir yönetmen.
0
partizan
(20.08.17)
5x2
0
heritage
(20.08.17)
dans la maison'ı aşırı seviyorum, 8 femmes de güzeldi ama onun dışındaki filmlerini sevmedim swimming pool belki 7/10 o kadar frantz'ı da mesela pek sevmedim sen sevdiysen zevkimiz uyuşmuyor olabilir
0
semaforo de medianoche
(21.08.17)
@semaforo, sp'u yıllar önce izlemişim, sonradan farkettim. Frantz'ı sevdim ben. Time to leave'e başladım ama sarmadı. Bugün için senin önerdiğin filme niyetliydim, onu izliyeyim, sağol.
0
🌸manuel mandalina
(21.08.17)
ben de dans la maison'u önerecektim.
0
misterturist
(21.08.17)
(4)

Facebook ile bağlan

tek teselli yazi haric
Böyle yapıp bağlandığım yerden nasıl kurtulabilirim? Mesela spotify buraya facebook ile kaydoldum ama eposta ile devam etmek istiyorum napcam
Böyle yapıp bağlandığım yerden nasıl kurtulabilirim? Mesela spotify buraya facebook ile kaydoldum ama eposta ile devam etmek istiyorum napcam
0
tek teselli yazi haric
(20.08.17)
www.facebook.com

şu olsa gerek.
0
blue eyes white dragon
(20.08.17)
@blueeyes ne var orda anlamadım.

Örnek verdim spotify a facebook ile bağlan demeden kullanıcı adıyla şifreyle girmek istiyorum onu napcam
0
🌸tek teselli yazi haric
(20.08.17)
gir oraya hangi uygulamalara facebook ile bağlandıysan çarpıya bas kaldır. kaldırdıktan sonra zaten mail adresi falan isteyecektir mecburen.
0
blue eyes white dragon
(20.08.17)
spotify'da bu iş olmuyordu. elemanın facebook'ta yatırımı mı varmış neymiş.
0
iron
(20.08.17)
(2)

Laravel mi symfony mi?

bunch of
Sevgili php kurtlari hangisine yatirim yapayim?
Sevgili php kurtlari hangisine yatirim yapayim?
0
bunch of
(20.08.17)
symfony
0
pgup
(20.08.17)
laravel, daha çok iş bulursun diye düşünüyorum
0
selam
(20.08.17)
(9)

Sizce Türkçeyi en iyi kullanan

dunal
edebiyatçılar hangileridir?
edebiyatçılar hangileridir?
0
dunal
(20.08.17)
murathan mungan kesinlikle.
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(20.08.17)
yalınlık ve aynı zamanda derinlik olarak düşünürsem son zamanlarda bu insanlardan birinin Barış Bıçakçı olduğunu düşünüyorum.
0
AlsterWasser
(20.08.17)
Sabahattin ali eski turkce olarak
0
my pink
(20.08.17)
Ahmet Hamdi Tanpınar, Sait Faik ve Yaşar Kemal derim. Tanpınar'ın klasik üslûptan miras aldığı Türkçe, Sait Faik'te İstanbul'un çiçekleri, balıkları, argosu, tertemiz dili, Yaşar Kemal'de ise Anadolu'nun tüm söz varlığı. Beni en çok etkileyenler bunlar. Tabii bir de Oğuz Atay var.

Şair olarak da Turgut Uyar'ın ve İsmet Özel'in dili kullanış biçimini seviyorum.
0
ziya özdevrimsel
(20.08.17)
Benim.
0
brad pitt
(20.08.17)
peyami safa.
gec okuduguma cok uzulmustum.
0
sergerde
(20.08.17)
Ahmet Hamdi Tanpınar bu kişilerden biri. Kavs-i kuzah kelimesini ondan öğrenmiştim. Dile bayağı hakim olduğu kullandığı kelimelerden bile anlaşılıyor.
0
dissendium
(20.08.17)
brad pitt sen kimsin?
0
🌸dunal
(20.08.17)
Tanpınar +1
0
but that was just a dream
(21.08.17)
(13)

sokak kedisi edindiiiim

sergerde
edit: aklima gelen diger isimler,cemalizzet alialparslancengizcevadcevahir <333civan <3caka bey? cetin? <3dadas?bogac?ediz?allahim cok tatli bakip bakip yiyesim geliyor. adini ne koysam? cemal istiyorum. sizin fikriniz ne olur?mobildekiler icin bi baska pozunu koyayim,https://i.hizliresim.com/G0lXX2
edit: aklima gelen diger isimler,
cemal
izzet
ali
alparslan
cengiz
cevad
cevahir <333
civan <3
caka bey?
cetin? <3
dadas?
bogac?
ediz?

allahim cok tatli bakip bakip yiyesim geliyor. adini ne koysam?
cemal istiyorum. sizin fikriniz ne olur?

mobildekiler icin bi baska pozunu koyayim,
i.hizliresim.com


bi de bi sorum daha. cemal'in yaninda sigara icmeyim di mi?
ya ilk kedim. kalp atisini duyuyorum. mirliyor. ben bunu yerim ki. bi de sevdirmiyor nasi aksi. oyle yilisik da degil. bak bak bak. artiste bak.
0
sergerde
(20.08.17)
turşu olsun :)) kornişon dersin arada
0
fin
(20.08.17)
Oncelikle sana helal olsun. Allah bu yaptiginin karsiligini butun omrun boyunca versin. Cok iyi bi insansin.
0
brad pitt
(20.08.17)
Cemal tipi var tam cemal olsun
0
fasulyek
(20.08.17)
cemal güzelmiş. hayri de olabilir.
0
golgi aygıtı
(20.08.17)
Cemal ismini beğenmedim. Daha sevimli bi şeyler koyardım ben olsam ama sen bilirsin, için ısındıysa neden olmasın.

Sigara içme tabi, hayvanlarda da akciğer kanseri vs görülebiliyor. Ben balkonda içiyorum hep, misafirlere bile içirmem evin içinde.
Zamanı geldiğinde kısırlaştır mutlaka. 1 yaş civarı uygundur operasyon için.

Mutluluklar
0
buff
(20.08.17)
mestan koy bence.
0
Polaroid
(20.08.17)
Cemal güzelmiş ama bir Hulusi tipi de var sipada.

Not: dalga geçmiyorum. Bizim en büyüğün adı Abidin.
0
kedili madam
(20.08.17)
cemal iyi. ben de necmi diyorum
0
faik abi
(20.08.17)
İsmail hakkı olsun
0
kargn
(20.08.17)
Kahramanlık yapmasını bekleyin, ismini kendisi hak etsin.
0
eksimeksi
(20.08.17)
Cemil de olabilir.
www.youtube.com şu video's izledikten sonra adını Uğur koyasım geldi benim kedim olsa :))
0
black sabahat
(20.08.17)
Hamdi tipi var bence.
Mama için temizmama.com diyorum. Reklamları izlediniz.
0
crescendo
(21.08.17)
cok net mesut
0
fog weaver
(05.09.17)
(2)

Sokakkedisi - pire vs... Selamectin Stronghold

m4a1
Selam halk, Dün akşam sokakta bi tane dımdızlak kalmış kedi piçi buldum. 3aylık ya var ya yok, beslenememiş falan filan. kalmış kendi başına. miyavlamıyoda, hayata atılmış imajı var. aldım eve getirdim üstünde pireler var, götünde kurt. dedim sen benimle yaşa amk, böyle giderse 2-3 seneye araba ezer
Selam halk,

Dün akşam sokakta bi tane dımdızlak kalmış kedi piçi buldum. 3aylık ya var ya yok, beslenememiş falan filan. kalmış kendi başına. miyavlamıyoda, hayata atılmış imajı var. aldım eve getirdim üstünde pireler var, götünde kurt. dedim sen benimle yaşa amk, böyle giderse 2-3 seneye araba ezer seni yada açlıktan geberirsin sokakta. güzel desenli insancılda...

sabah veterinere götürdüm, önceden köpek tecrübem olduğu için garip geldi. sadece selamecti stronghold isminde bi damla yaptı. bu hem iç hem dış parazitlere etkilidir dedi. 15 gün sonra temizlenince hayvan karması falan yapılacak...

ama köpekte bi iğne bi hap birde damla oluyordu...

normal mi bu? kedi masterlara sorayım dedim.
0
m4a1
(20.08.17)
Yeni çıkan iç parazitlere etkili damlalar var. Yeni yeni popüler oluyor.
0
kedili madam
(20.08.17)
Cat hospital'da görmüştüm; Broadline diye de bir şey var, sonra prospektüsü okuyunca senin damla gibi olduğunu öğrendim.

ec.europa.eu
0
zwiegesprach
(20.08.17)
(1)

arabama yazlık lastik ne alayım

cedex
205/65/16çok dandik olmasın ama en pahalısı da olmasın.
205/65/16
çok dandik olmasın ama en pahalısı da olmasın.
0
cedex
(20.08.17)
michelin energy Saver var. yakıt yüketimini de düşürür. bilindik, çok kullanılan bir lastiktir. kastik işinde maceraya hiç girme.
0
adivar
(21.08.17)
(6)

Marketlerde skt kontrol

senolll
Merhaba, Migros carrefour gibi büyük marketlerde gelen ürünlerin son kullanma tarihlerini kaydedip tarih biterken ya da bitince haber veren bir sistem var mı? Eğer böyle bir şey yoksa skt'si geçmiş ürünler nasıl kontrol ediliyor? Ya da edilmiyor mu?? Teşekkürler
Merhaba,

Migros carrefour gibi büyük marketlerde gelen ürünlerin son kullanma tarihlerini kaydedip tarih biterken ya da bitince haber veren bir sistem var mı?
Eğer böyle bir şey yoksa skt'si geçmiş ürünler nasıl kontrol ediliyor? Ya da edilmiyor mu??

Teşekkürler
0
senolll
(20.08.17)
Carrufor da edilmiyor geçen bi tereyağ aldın skt 5 ay geçmişti sonra gittim iade ettim
0
all girls dream
(20.08.17)
Böyle bir sistem yok çünkü aynı ürünün farklı tarihleri oluyor ve hangi tarihli ürünün satıldığını tespit etmek mümkün değil. Stok kartlarında skt bulunmaz.
0
mrmlq
(20.08.17)
Yeni gelen ürünler rafın arka kısmına konarak, eskilerin önce tüketilmesi sağlanmaya çalışılıyor. Onun dışında herhangi bir sistem bulunmuyor.
0
boyalı kuş
(20.08.17)
Otomatik bir sistem yok ama marketlerde reyon görevlileri SKT'yi kontrol edip, 1 hafta öncesinden ürünü toplarlar. Zaten hangi ürünün ne kadar raf ömrü olduğu bellidir, bilirler.

Eğer sıkıntılar yaşanıyorsa o şubeye/o markete gitmeyin. Bazen bir marketin 2 şubesi arasında bile çok fark olabiliyor. Eleman kaynaklı.


.
0
kartallar yuksek ucar
(20.08.17)
ben bir kere migros 5m de skt geçmiş activia yıoğurt görüp uyarmıştım.
0
faik abi
(20.08.17)
otomatik edilmiyor olsa gerek ki bi çok markette karşıma çıkıyor. gıdadan kozmetiğe stk kontrol etmeden bişey almam. tüketici için kesin çözüm, üşenmeyip rafın arka kısmından almak.
0
manuel mandalina
(20.08.17)
(2)

S7 Kırılmaz Cam

Uçan Çivi
İyi bir cam taktırmak istiyorum. Merdiven altılara pek güvenmiyorum. Nerelerden temin edip taktırabilirim?
İyi bir cam taktırmak istiyorum. Merdiven altılara pek güvenmiyorum. Nerelerden temin edip taktırabilirim?
0
Uçan Çivi
(20.08.17)
Ben sana temin edebilirim. Arkali onlu koruyucu full body olarak satiliyor. Cok dayanikli
0
ismira007
(21.08.17)
Onu biliyorum. Spigen neo hibrid kullanıyorum. Ekranının tam oturmaması lazım kırılmaz camın
0
🌸Uçan Çivi
(23.08.17)
(2)

60.000 bandında sıfır araba neler var?

iddaaci
Merhaba, arabaya uzun süre bineceğim için uzun yıllar kullanmak istediğim az yakan bir araba arıyorum. Bu seçenek beni 1.5 dizellere götürüyor. Clio 1.5 dci 2014 model ikinci ellere baktım. 45-48 bandındaydı. Hem de bu araca zor sığdım. Boy 1.90 kilo 90. Bu durum beni dacia sandero'ya götürdü. ESP-A
Merhaba, arabaya uzun süre bineceğim için uzun yıllar kullanmak istediğim az yakan bir araba arıyorum. Bu seçenek beni 1.5 dizellere götürüyor. Clio 1.5 dci 2014 model ikinci ellere baktım. 45-48 bandındaydı. Hem de bu araca zor sığdım. Boy 1.90 kilo 90. Bu durum beni dacia sandero'ya götürdü. ESP-ABS - CRUISE- 4 CAM OTOMATİK - YOKUŞ KALKIŞ-USB gibi özellikleri var.

Peki sizin önerebileceğiniz bir araç var mı.?
0
iddaaci
(20.08.17)
2. el fiat 500 L ya da peogeot 5008 bakabilirsiniz.
0
kayranin kedisi
(20.08.17)
sandero stepway 1.5 dizel
0
ougkour
(20.08.17)
(7)

Pegasus-bilet erteleme.

umutlarivarolankisi
Merhaba. Yakında yurtdışına uçacağım. Aldığım bileti 2-3 gün öne çekebilir miyim herhangi bir ğcret ödemeden? Daha önce yapan var mı?Teşekkürler!
Merhaba. Yakında yurtdışına uçacağım. Aldığım bileti 2-3 gün öne çekebilir miyim herhangi bir ğcret ödemeden? Daha önce yapan var mı?

Teşekkürler!
0
umutlarivarolankisi
(20.08.17)
Eko paketse illa ceza ödemen gerek. Ama avantaj paket bilmemne aldıysan var esneklik
0
sydney
(20.08.17)
Eki paket hocam. Var mı bir fikriniz bu tutara dair?
0
🌸umutlarivarolankisi
(20.08.17)
Güncel
0
🌸umutlarivarolankisi
(20.08.17)
Eğer yeni alacağın bilet eskisinden ucuzsa 30-40 tl bişe ödüyorsun. Diğer türlüyse direkt bilet parası sanırım :/ oralar karışık anımsayamadım
0
sydney
(21.08.17)
pegasusun sitesine gir ordan PNR no ve soyisim ile biletine ulaş orda karşına seçenekler çıkacak, iptal, değişiklik, açığa alma vs.. orda görürsün ne kadar fark ödeyeceğini ya da ödemeyeceğini...
0
benim de soyleyeceklerim var
(21.08.17)
@benim de söyleyeceklerim var
Sorun da bu zaten hocam. Oraya geçebilmek için bagaj hakkı iade edilecek onaylıyor musunuz diyor. İlk defa yapacağım için korktum iptal dedim. Yapan arkadaşlara bundan dolayı soruyorum...
0
🌸umutlarivarolankisi
(23.08.17)
e bagaj hakkını iade etsin zaten, bunda sıkıntı nedir? bagaj için ödediğin ücreti sana geri verecek asıl bilet ücretinden de kesinti yapacak. ücretsiz zaten mümkün olmayacak muhtemelen. en son kısımda da ne kadar ücret ödeyerek bileti değiştirebileceğini gösterecek. sen daha sonra biletini değiştirdiğinde bagaj hakkı da satın alacaksın yeniden.
0
benim de soyleyeceklerim var
(23.08.17)
(11)

Çocuğu cinsiyet ayrımı gözetmeksizin yetiştirmek ?

AlsterWasser
Merhaba,Türkiye şartlarında sorunun biraz afaki kaldığının farkındayım. Bundan bağımsız olarak fikir bağlamında yaklaşırsanız eğer..Diyelim ki bulunduğunuz yerde gender-neutral kreşler olsa çocuğunuzu gönderir miydiniz?Çocuğunuzu (veya gelecekte olacak olan cocugunuzu) gender-free yetiştirmek sizin
Merhaba,

Türkiye şartlarında sorunun biraz afaki kaldığının farkındayım. Bundan bağımsız olarak fikir bağlamında yaklaşırsanız eğer..Diyelim ki bulunduğunuz yerde gender-neutral kreşler olsa çocuğunuzu gönderir miydiniz?

Çocuğunuzu (veya gelecekte olacak olan cocugunuzu) gender-free yetiştirmek sizin için önemli mi yoksa böyle bir şeye girişmez misiniz?

Bu konu oldukça kişisel bir durum olduğu için hiçbir argumanda bulunmuyorum, aksine görüşlerinizi merak ediyorum bu konular hakkında.

Teşekkür ederim.

edit : soru kreşe odaklanmış gibi gözüküyor. Aksine sadece bir madde olarak oraya ekledim. Aile ortamında veya kreşte gender-free yetiştirme durumunu kastettim genel anlamda.
0
AlsterWasser
(20.08.17)
Elbette benim için önemli. Hayat, herhangi bir kalıbı benimsemek için fazlasıyla hızlı akıyor. Bu sebeple, olabildiğince, belli döneme ait gelip geçici kalıpların farkında yetişmesini isterim. Sanki, ancak o zaman, insan olma potansiyeli ve tutumuna erişebilirmiş gibi geliyor bana. Kreşe gerek yok ki, evde verdiğin eğitim ve çocuğun örnek alacağı hareket biçimleri aracılığıyla gender-neutral bir çocuk yetiştirilebilinir.

PS: umarım gender ve sex'i birbirine karıştıran büyük bir kalabalık yoktur etrafta.
0
protector
(20.08.17)
Bildiğimiz kreşten pratikte ne farkı var? Ben kreşe gideli çok uzun yıllar oldu. Burada sunulanların hepsi vardı. Hep birlikte evcilik oynayabilirdik. Barbie ile oynamak isteyip elinden alınan birini de görmedim. Arabalara zaten bir şey diyen yoktu. Tuvaletimiz ayrı mıydı tam hatırlamıyorum ama tek bir tuvalet bölümü vardı. Muhtemelen ayrı değildi. Bunlar 20. yy. sonlarında Anadolu'nun aşırı gelişmemiş bir ilçesinde oluyor. Pansiyonlu bölge okulu filan var. Türkçe'de eril-dişil kelimeler yok. Öğretmen kızım/oğlum da demesin diyorsanız o kadarını bilemem. Hatta abes bulurum.
0
Lim5
(20.08.17)
İleride çocuğu çelişkide bırakmak için sanırım bundan daha iyi(!) bir maceraya gerilemezdi. Yine İtalyada vegan bir çiftin yeni doğan çocuklarına süt vb. vermeyip çocuğun hastanelik olması anlatılıyordu geçen aylarda. Yani olağan olanı değiştirmek isterken, her şeyin doğal olanına sahip olmak neden istiyoruz ki?
0
1adam
(20.08.17)
Oglumu gender neutral oyuncaklar ile buyutuyoruz, kendisi kepce kamyon jip falan seciyor. Bunun yaninda dis fircasinin pembe olmasini istiyor. Pelus ayisi falan var, arada sevip opuyor. Begendigimiz bi pijama modeli erkek cocuk reyonunda yoktu, kiz reyonundan aldik (kiz cocuklarin kiyafetlerinde bel oyuntusu oluyor genelde bu arada)

Ha ama erkek oldugunu soyleyerek buyutuyoruz, bu ayri bir sey. Biyolojiye karsi gelmeye gerek yok. Toplumsal cinsiyet ayri biyolojik cinsiyet ayri
0
la noix
(20.08.17)
la noix'e katılıyorum.

Büyütürken eğer cinsiyeti kızsa illa bebeklerle oynayacak diye bir şey yok. Ben kendim küçükken bunu da yaptım ama sapanla da, misketle de oynayıp futbol maçı da yaptım. Kimse bu konuda beni engellemedi ama biyolojiye karşı gelmek de doğru değil yani tamamen nötr ya da cinsiyetsizlik oluşturmak bence kimliksizliğe de götürür. o yüzden buna dikkat ederim. umarım anlatabilmişimdir.
0
duyond
(20.08.17)
çocuğumun ileride toplum geneline adapte olamayıp yalnızlık çekmemesi için bu tür bir uygulamaya şu anki koşullar dahilindesıcak bakmam.
0
kayranin kedisi
(20.08.17)
Cocugun ileride bir cinsel kimligi olacagina ve cinsel kimlik cinsiyetten bagimsiz olmadigina gore fikir bazinda dahi katilmiyorum. Insana, genel olarak canlilara, saygili olsun, farkliliklara hosgorulu olsun yeterli.
0
dunal
(20.08.17)
@dunal

cevabınız için ve görüşünüz için teşekkür ederim. :)

Yalnız cinsel kimlik ve cinsiyet ilişkisi o kadar net bir konu değil. Bu konuda J.Butler'ın görüşlerine bir göz atmanızı öneririm.

Edit:Benim biraz bakınmalarıma göre Butler geleneksel feministlerin cinsiyetin biyolojik bir durum ancak "toplumsal ciniyetin" bir tarihsel kültürel durum olduğu konusunda ayrıma gitmesini eleştiriyor hatta kendi perfomatif formülasyonu kanalıyla sexin de gender gibi toplumsal tarihsel bir durum altına kaldığından bahsediyor.
Evet, Ayrıma gitmiyor yalnız daha ötesine gidiyor... cinsiyetin kendisininde gender gibi olduğundan bahsediyor.

J.Butler: Bodies that Matter: On the Discursive Limits of 'Sex'.
0
🌸AlsterWasser
(20.08.17)
Evet, bir miktar asinayim kendisinin fikirlerine. Bildigim kadariyla kendisi de cinsel kimligi cinsiyetten bagimsiz tanimlamaz. Nerede bagimsiz oldugunu soyluyor?
0
dunal
(20.08.17)
Bu gosterdigin pasajdan cinsiyetin kulturel boyutunu tartistigini anliyorum ben. Cinsel kimligin cinsiyetten bagimsizligini anlamadim.
0
dunal
(20.08.17)
Gecenlerde de buna benzer bi duyuru vardi. Gercekten tum ictenligimle bir art niyet tasimadan soruyorum "amaciniz ne?" Ne hedefliyorsunuz ne bekliyorsunuz nihayetinde? Nereden okuyor nereden goruyorsunuz bu tarz fikirleri? Vallahi anlayamiyorum. Hadi diyorum ki; cocuk davar olmasin diye ugrasiyorsunuz karsi cinse saygisi olsun. Bunun yolu bu mu?
Benim annem babam sivasli koylu. Hatta tanisaniz comar dersiniz. Ben cocukken kiz kardesimin oyuncaklari ile oynardim. O benim arabalarla. Ama hic kimse bana sen erkek cocugusun bebekle oynama demedi. Teyzemin oglu 4 5 yaslarinda etek giymek istiyordu. Yakmadik cocugu. Ikimiz de ipne olmadik. Cocuk bu ogreniyor. Hadi velev ki ipne olsun. Cocukken etek giymek istedi diye mi olacakti bu sizin dusuncenizce?
0
allah yazdiysa bozsun
(20.08.17)
(1)

sanal dünya'da birilerini mahkemeye verip sonuç alan oldu mu?

for day to break
ya sağlık alanında kurulmuş bir facebook grubunda (insanların birbirleriyle tecrübelerini paylaştıkları bir grup) sistitle ilgili soru sormuştum. beni ahlaksızlık ve edepsizlikle suçlayan ve hatta küfredenler oldu. birkaç tanesini vercem savcılığa maddiyat o kadar dert değil. bunların sicillerine iş
ya sağlık alanında kurulmuş bir facebook grubunda (insanların birbirleriyle tecrübelerini paylaştıkları bir grup) sistitle ilgili soru sormuştum. beni ahlaksızlık ve edepsizlikle suçlayan ve hatta küfredenler oldu. birkaç tanesini vercem savcılığa maddiyat o kadar dert değil. bunların sicillerine işlensin de kimin ahlaksız olduğu. ondandır sormam.
0
for day to break
(20.08.17)
ya bana ahlaksız diyenlere sizin gibi gerzeklerle muhatap olmuyorum, ben burda derdime derman arıyorum yazdım sadece. ayrıca özelden onları şikayet edeceğimi de yazdım.
0
🌸for day to break
(20.08.17)
(5)

Kopege duzgun bakmiyorlar sikayet edebilir miyim

durbikonusucaz
Karsi sitedeki bir dairenin balkonunda kucuk bir kopek var. Gece gunduz havlayip agliyor. Balkon acik ve 9 metrekare civarinda. Kopege yemek verirlerken gordum, onune koymuyorlar yukardan dokuyorlar resmen. Disari cikarip gezdirdiklerini de gormedim. Kopek halinden pek memnun gorunmuyor. Olu gibi ya
Karsi sitedeki bir dairenin balkonunda kucuk bir kopek var. Gece gunduz havlayip agliyor. Balkon acik ve 9 metrekare civarinda. Kopege yemek verirlerken gordum, onune koymuyorlar yukardan dokuyorlar resmen. Disari cikarip gezdirdiklerini de gormedim. Kopek halinden pek memnun gorunmuyor. Olu gibi yatiyor suan.

İnsanlarin isine karismak istemiyorum ama canli soz konusu. Ben bunlara gidip bakmayacaksaniz sahiplendirmeye calisayim diyeyim mi? Ya da sikayet edebilir miyim?
0
durbikonusucaz
(20.08.17)
Şurada bazı açıklamalar var yapabileceklerinle ilgili: www.facebook.com
0
angelus
(20.08.17)
Zabıta beyaz masa
0
nihilanth
(20.08.17)
Hayvan hakları derneği
0
nihilanth
(20.08.17)
Ama barınağa verilir ise daha kotu. Biri sahiplense verirlermi
0
nihilanth
(20.08.17)
Sikayet ederseniz ve durum dediginiz gibi ise kopegi alir barinaga gotururler. Orada sahiplenilirse ne ala. Sikayet etseniz de kotu etmeseniz de. Edin belki daha az kotu olur.
0
allah yazdiysa bozsun
(21.08.17)
(2)

kadikoy'de satranc kafe var mi?

xfestos
selam,mumkunse kadikoyde ama baska bir semt de olur, insanlarin rastgele birbirleriyle oturup satranc oynama ihtimallerinin oldugu bir yer var mi? monopoly domino risk kutu oyunu barindiran hayal kahvesi tadinda bir seyden bahsetmiyorum yalniz, jardin du luxembourg'un sol ust kosesi tadinda bir yer
selam,

mumkunse kadikoyde ama baska bir semt de olur, insanlarin rastgele birbirleriyle oturup satranc oynama ihtimallerinin oldugu bir yer var mi? monopoly domino risk kutu oyunu barindiran hayal kahvesi tadinda bir seyden bahsetmiyorum yalniz, jardin du luxembourg'un sol ust kosesi tadinda bir yer bakiniyorum.
0
xfestos
(20.08.17)
hiç gitmedim, detaylı bilmiyorum ama böyle bişey var.

(bkz: kadıköy satranç merkezi)
0
tepedeki psychedelic adam
(20.08.17)
dün yel değirmeni'ndeyken sanıyorum bir tanesinin önünden geçtim. direkt rıhtım ışıklara inen yokuştaydı. ama nedir ne değildir hiç bilmiyorum bir araştırın derim.
0
ravenclaw
(20.08.17)
(9)

Magnum çekiliş Porshce vergi tutarı?

silver apple
Diyelim, araba size çıktı ne kadar vergi ödeyeceksiniz?Şartlarda; arabanın 132 bin € olduğu yazıyor.(ötv li ve kdv li hali mi bilmiyorum) ÖTV ve KDV haricindeki tüm yasal yükümlülükler talihliye aittir diyor.Veraset ve intikal vergisi nasıl hesaplanıyor?http://www.magnumicecream.com/tr/porsche.html
Diyelim, araba size çıktı ne kadar vergi ödeyeceksiniz?

Şartlarda; arabanın 132 bin € olduğu yazıyor.(ötv li ve kdv li hali mi bilmiyorum) ÖTV ve KDV haricindeki tüm yasal yükümlülükler talihliye aittir diyor.
Veraset ve intikal vergisi nasıl hesaplanıyor?

www.magnumicecream.com
0
silver apple
(20.08.17)
hesaplamıştım onu. 65-70bin lira tutuyor. vergiler plaka masrafı sigorta vs.
0
sutlu nescafe
(20.08.17)
www.benikazan.com

burada yüzde on diyor.
0
blue eyes white dragon
(20.08.17)
çıkar çıkmaz satamıyor muyuz hiç binmeden ?
0
hayati cozemeyen adam
(20.08.17)
Sanki, galerilerin, bu vergileri ödeyerek aracı normal fiyatının biraz daha altında talihliden satın aldığını okumuştum ama çok emin değilim. Aklımda kaldığı kadarıyla, hiçbir vergi ödemeden satmak mümkün olabilir yani ama kesin bilgim değil maalesef.
0
tel tokasini duzelten samuray
(20.08.17)
kendi üzerine almadan satmak mümkün olmasa gerek.
tel tokasını düzelten samurayın dediği gibi galieriler alıyor biraz daha ucuza. öyle duydum.

o değil de birkaç sene evvel magnum tüm vergileri ödüyordu.
0
sutlu nescafe
(20.08.17)
Sanırım. Bir iki yıldan önce satamıyorsun. Artık kiraya veriyorlar. Sonra satıyorlar.
0
yirmisantim
(20.08.17)
Gecen bir arkadasa avm çekilişinden 2016 model porsche cıktı. 50 60 bin vergisini ödedi aldı. Ilan koydu satmak için ölücü galeriler üşüştü başına bekledi satmadı sonra duzgun bi meblaya sattı ev aldı
0
hernezıkkımsa
(20.08.17)
Kdv vr otv en buyuk vergiler. Onlari talihli odemiyor. Cekilisi yapan oduyor. Onun disinda ruhsat plaka vergisi odeniyor. Yani talihlinin cebinden cok buyuk paralar cikmiyor. Uc bes bin tl masrafi olur o kadar. Daha da az olabilir
0
exlibris
(20.08.17)
@exlibris yüzde 15 gibi bir ivazsız intikal vergisi var.
0
🌸silver apple
(20.08.17)
(2)

IELTS'e nasıl çalıştınız?

asuturias
Elimde bir sürü kitap var ama özellikle writing için pek faydasını görmedim. IELTS için hazırlanmış bloglar var. Daha iyi anlatıyorlar sanki. Siz nasıl hazırlandınız, neyi önerirsiniz?Bir de hem lisede hem üniversitede 2 sene hazırlık okudum. 1 yıl yurt dışında (Almanya) okudum. IELTS benim için kor
Elimde bir sürü kitap var ama özellikle writing için pek faydasını görmedim. IELTS için hazırlanmış bloglar var. Daha iyi anlatıyorlar sanki. Siz nasıl hazırlandınız, neyi önerirsiniz?

Bir de hem lisede hem üniversitede 2 sene hazırlık okudum. 1 yıl yurt dışında (Almanya) okudum. IELTS benim için korkulacak bir sınav mı?
0
asuturias
(20.08.17)
Birkac saat ozel ders alabilirsin. Yani 30 degil de 10 gibi.
0
Traveller
(20.08.17)
writing için tek adres: ielts-simon.com
0
archmage mahmut
(20.08.17)
(4)

Kalbimde ağrı panik atak

masa4yarimsaat
Merhaba arkadaşlar. Ben 20 yaşındayım. Eskiden kalbimde bir sıkıntı yoktu fakat geçirdiğim panik atak sonrası hep kalbimi dinlemeyw başladım. Psikolojik ağrılar hissedip durdum ve doktora gittim. Kalbimde önemsiz bir kapakçık çökmesi olduğunu söyledi. Mitral valv prolapsusu non klasik miş bunun adı.
Merhaba arkadaşlar. Ben 20 yaşındayım. Eskiden kalbimde bir sıkıntı yoktu fakat geçirdiğim panik atak sonrası hep kalbimi dinlemeyw başladım. Psikolojik ağrılar hissedip durdum ve doktora gittim. Kalbimde önemsiz bir kapakçık çökmesi olduğunu söyledi. Mitral valv prolapsusu non klasik miş bunun adı.
Şimdi bazen ağrı bazen nefes darlığı bazen ölüyorum hissi bazen panik atak geçirirp duruyorum. Sabah da tam düzeldim derken kalbimde ağrı hissettim. Ama bu ağrıların psikolojik olup olmadığını anlayamıyorum. Örneğin kolumu kaldırınca hareket edince göğsüme dokununca bu ağrı ortadan kalkıyor. Fakat ne zaman kalbimi düşünsem hemen ağrı hissediyorum. Bazen nefes darlığı vs. Bu yazıyı yazarken yine başladı mesela.4 aydır baya sıkıntılı bir süreçten geçiyorum. Sizce sorunlarım psikolojik midir ? Doktor 6 ayda bir kontrole gel dedi. 2 ay sonra tekrar bir kontrolüm var.
0
masa4yarimsaat
(20.08.17)
Ben ilk çarpıntı şikayetiyle hastaneye gittiğimde kardiyolog bana da mitral kapak prolapsusu var demişti ama daha sonra gittiğim iki kardiyolog da sende mitral kapak prolapsusu yok dedi. Genellikle yanlış tanı konulan bir durummuş. Ben yine de kontrollere gidiyorum ama tecrübelerime göre sorun psikolojik. Stressiz dönemlerde hiç çarpıntı hissetmiyorum. Tabii bunda üç yıllık bir spor geçmişimin de etkisi var. İyice anlamak için farklı doktorlara da git.
0
dissendium
(20.08.17)
Bende çarpıntı olmuyor eğer korkup panik atak geçirmiyorsam. Bunun sebebi sanırım klasik değil de non klasik olması.hani klasik mvp bile nerdeyse hissedilmiyorken ben nonklasik olduğum halde hep bir endişe korku psikolojik ağrılar vs. 4 ay önce o panik atağı yaşamasaydım bunlar olacak mıydı bilmiyorum. Ve sanırım git gide büyüyor. Eskiden sadece kalbimde ağrı olduğunu zannederdim, o geçer gibi oldu. Arkasından nefesim daralıyor sanıp atak geçirmeye başladım. Şimdi de kalp ağrısı hissi gene başladı. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bir de mide peoblemlerim var onşar da tetikler mi acaba
0
🌸masa4yarimsaat
(20.08.17)
Evet doktor endoskopi dediğinde bile az kalsın panik atak başlayacaktı kalbim nası hızlı attı.
Sabah da ağrı vardı kalbimde tuvalete çıkınca geçti. Sonrasında ara ara geri geldi ağrı ama psikolojik mi değil mi anlayamıyorum işte. Başka şeylerle ilgilenince geçiyor bazen geri geliyor vs.
Uykusuzluk stres mide vs de bunları tetikliyor olabilir mi acaba ?
İzmirde hatırlarsınız bir ara deli gibi depremler oluyordu. Tam da benim bu panik bozukluk sürecime denk gelmişti. Mesela sabahtan akşama kadar göğsümde ağrı oluyordu. Ama deprem sırasında o ağrıyı hiç bir şekilde hissetmeyip sirek depreme odaklanıyordum. Bir 15 20 dk kalbim deli gibi çarpıyor, sonrasında normale dönünce tekrar kalbim ağırmaya başlıyordu.
İşte psikolojik mi değil mi hiç bir şekilde anlayamıyorum.
0
🌸masa4yarimsaat
(20.08.17)
selam,
kardiyologa giden genc hastaların %70inden fazlası panik atak. doktorlar da bunu biliyor. sende su an yasanan durum duyarlılık artısı. gayet rutin olan ekstra vuruları, uykusuzluga yorgunluga baglı carpıntıları normal insanlar gozardı ederken sen hissediyorsun.
su yasında kalple ilgili bi saglık problemin olsa bu ancak kalbin yapısıyla alakalı olurdu, damar problemin olması imkansıza yakın. kalbin formuyla ilgili olanlar da basit bir eko(yani o kapakcık muhabbetini soyledikleri ultrason)'da cıkar. yasadıkların tamamen psikolojik, dusunmeyeceksin, takmayacaksın. agrısa da bu beni oldurmez diyeceksin. bi sure sonra kalbin oldugunu bile unutacaksın.
doktor degilim fazla tecrubeli bir panik atak hastasıyım ve bu işlerin mekanizmasından da az bişi anlarım. ben 1.5 sene 90 nabızla gezdim. ne zamanki takmamaya basladım nabzım 60-70lere dustu. sıkıntın oldugunda yaz bana.
0
art vandaley
(24.08.17)
(2)

İç enerjim yok

mete kudur
Uzunca bir süredir iç enerjim yok. hiçbirşey yapmak istemiyorum gibi birşey değil bu, hiçbirşeyden keyif almadığım doğru ama birşeyler yapmak istiyorum dil öğrenmek v.s gibi ama onlar için de enerji bulamıyorum. tam aktaramadım, akşama daha ayrıntılı olarak yeniden gözden geçirdikten sonra tekrar bi
Uzunca bir süredir iç enerjim yok. hiçbirşey yapmak istemiyorum gibi birşey değil bu, hiçbirşeyden keyif almadığım doğru ama birşeyler yapmak istiyorum dil öğrenmek v.s gibi ama onlar için de enerji bulamıyorum. tam aktaramadım, akşama daha ayrıntılı olarak yeniden gözden geçirdikten sonra tekrar bi' duyuru açarım. Ama şimdi merak ettiğim şey, tıpda buna hangi alan bakıyor ?
0
mete kudur
(20.08.17)
bir süre düzenli olarak prebiyotik kullanın. uyku sorunu olabilir mi ona bir bakın.
0
orpheus
(20.08.17)
depresyon ön belirtlileri yani psikoloji/psikiyatri
0
nodrama
(20.08.17)
(2)

Arac ruhsat cikartmak

hlt1985
2. El arac aldim. Gecici satis belgesi var. bununla ruhsat cikarticam ama istanbul anadolu yakasinda nereden cikartabilirim?
2. El arac aldim. Gecici satis belgesi var. bununla ruhsat cikarticam ama istanbul anadolu yakasinda nereden cikartabilirim?
0
hlt1985
(20.08.17)
en yakın emniyet müdürlüğünden ücretsiz alabilirsin. ama evine gelecek acele etme.
0
ozman
(20.08.17)
Eve gelmıyor boşuna bekleme. Emniyete uğrayıp aldık biz iki ay sonra
0
hernezıkkımsa
(20.08.17)
(2)

Apartmanin bahcesinde kopek bakmak

durbikonusucaz
30 dairelik bir apartman ve ortak bir bahcesi var. Bir daire bu bahceye kopek kulubesi kurmus ve orada kopegine bakiyor. İnsan canlisi bir kopek olsa tamam da daha yarim saat once saldirdi bana hayta. Bu zamana kadarki tek kurban da ben degilim. Sorum su; apartmanin ortak alan olan bahcesinde bir ki
30 dairelik bir apartman ve ortak bir bahcesi var. Bir daire bu bahceye kopek kulubesi kurmus ve orada kopegine bakiyor. İnsan canlisi bir kopek olsa tamam da daha yarim saat once saldirdi bana hayta. Bu zamana kadarki tek kurban da ben degilim.
Sorum su; apartmanin ortak alan olan bahcesinde bir kisinin kopek bakma hakki var mi?
0
durbikonusucaz
(20.08.17)
ya kısa bir zincir takıp insanların geçişine mani olmayacak şekilde bağlasın ya da şikayet edin hocam. ama köpek saldırgansa sahibi de sağlıklı bir insan değildir. kendinize dikkat edin bence.
0
golgi aygıtı
(20.08.17)
hayvani kulübeye koymakla bakmak arasında fark var.
muhtemelen sürekli bağlı, kendisiyle düzenli oyun oynanmayan, gezdirilmeyen bir hayvansa giderek saldirganlasacaktir.
alıp bir köşeye atiyirlar; hikaye köpeğin unutulmasına yada barınağa bırakılmasıyla sonlanıyor ya; sinir oluyorum.

ortak alanda bakması yasak. istiyorsa evinde bakabilir; ancak apartman yönetim kurulu, "köpek gelmeden önce" (bold/italik) kurul kararı ile apartmanda hayvan beslenemez diye karar aldıysa maalesef evinde de besleyemez.
size geçmiş olsun.
umarım köpecik bu kavga ortamında telef olup gitmez.
0
balik kraker
(20.08.17)
(6)

Doktora. Moralim cok bozuk.

durgunfoton
Arkadaslar. Simdi yuksek lisans bitti. Doktoraya devam etmek istiyorum ama benim alanimda turkiyede gelismis degil. Iyi hocalar var ama ben yapabilecegim herseyi yaptim alanimla ilgili. Doktorayi yurt disinda yapmam lazim. Fakat hocam sci ye giren makaleye beni eklememis. Moralim cok bozuk. Yurtdisi
Arkadaslar. Simdi yuksek lisans bitti. Doktoraya devam etmek istiyorum ama benim alanimda turkiyede gelismis degil. Iyi hocalar var ama ben yapabilecegim herseyi yaptim alanimla ilgili.
Doktorayi yurt disinda yapmam lazim. Fakat hocam sci ye giren makaleye beni eklememis. Moralim cok bozuk. Yurtdisindan bi hoca numuneyi hazirladi, ben burada olcumlerini alip, ozeti yazdim. Makaleyi de o hoca grubuyla yazdi.
Dun bi baktim, hocanin web sayfasinda makale var. Benim adim yok.
Cok uzuldum yani ben yurt disina basvuru icin onun cok ise yarayacagini dusunuyordum.
Bildiri falan var onceden yaptigim. Ama benim yurt disi doktora hayallerim suya dusmus gibi hissediyorum..

Ve sinir oldugum tek sey bu degil. 2. Bir bildiri var kongreye gonderdigimiz ona beni ikinci isim yazmis. Ama ogrencilerden biri var torpilli. Onunla yaptigi yayinda o kisi ilk isim. Hic bi emegi olmamasina ragmen.
0
durgunfoton
(20.08.17)
Bu tip adiliklerin yapıldığını daha önce duymuştum. Geçmiş olsun.

Makale yayınlama yurt dışı kabulü için en önemli ilke değil. Açık konuşmak gerekirse, eğer yurt dışından kastın abd ise, yeni neoliberal üniversite a.ş.'lerin baktığı ana şey bu çalışma konusu okula burs ve kaynak sağlar mı sorusu. Bu sebeple başvurudan vazgeçme, özellikle çalışma konunun hangi alanlarda 'para edebileceğini' alttan alta belirt.

Bunun dışında dünyanın sonu değil, daha sonra tekrar başvurabilirsin ya da Türkiye'de çalışma alanına en yakın ve anlayışlı akademisyenlerden birinin altında kendin bu alanı Türkiye'de geliştirebilirsin. Moral bozmaya gerek yok, çabalarından yola çıkarak kendi yolunu çizip açabileceğe benziyorsun.
0
protector
(20.08.17)
welcome to Turkey. Master tezinizden yayin yapmayi deneseniz ssci giren yayinlardan birinde?

yurtdisi doktora programlarina kabul almak icin pek cok kriter var. sadece bir yayin eksik kaldi diye cok kafaniza takmayin bence. calismak istediginiz alanla ilgili calismalar yapan bolumleri, konuyla ilgili hocalari arastirin ve iletisime gecin. doktoranin ucretsiz oldugu ulkeler var; parali olanlarda pek cok burs imkani var.

eger gercekten istiyorsaniz, kararliysaniz bu tarz yildirici seylerin size engel olmasina izin vermeyin. trde kalirsaniz bunun gibi pek cok baska seyle de karsilasacaksiniz bunu unutmayin. yurtdisina cikmaya bakin bir an evvel diyorum.

moralinizi bozmayin. hedefe odaklanin. bol sans.
0
eksi kedi
(20.08.17)
yayınlanmış makalem olmadan yurtdışında doktoraya başladım, ama ben science değil humanities'deyim o yüzden şartlar farklılık gösterir mi bilemiyorum. gitmek için mutlaka her yolu zorlayın çünkü bu yaşadıklarınız türkiye'de standart haline gelmiş yüzsüzlükler. hocanızla aranızı iyi tutmaya bakın, size lazım olanlar: 1. çok sağlam referans mektupları, 2. gelecek vaat eden ve maddi kaynak sağlama ihtimali olan bir proje (veya halihazırdaki bir projeye başvuruyorsanız neden en uygun aday olduğunuza dair sağlam bir niyet mektubu).
0
lily briscoe
(20.08.17)
Yayinlanmis makalem olmadan yurtdisinda doktoraya kabul aldim+1 Bunu moralini bozmaman icin yazdim.

Ben de temel bilimlerdeyim. Malesef Turkiye'de o kadar cok oluyor ki! Gecen benim yapip yarim biraktigim projeyi kalkip gidip - yarim haliyle - sempozyumda sunmuslar, yetmemis makale hazirlamislar, bastan sona benim yaptigim odevler, yazdigim projelerden metinleri birlestirmisler, makale diye sunuyorlar. Bir sekilde elime gecti basilmadan, bunlarin hepsi benim yazilarim diye uyardim. Muhtemelen o haliyle basacaklar, ben taa 3-5 sene once internete koymusum o metinleri, ellerinde patlayacak.

Boyle durumlarda eger oraya mahkum degilseniz ben ifsa edilmesini oneriyorum. Mesela, makalenin basildigi dergiye lab raporlarinizla beraber bir mail atabilirsiniz. Makaleyi yazan yurtdisindaki grupla irtibata gecebilirsiniz, onlar boyle seylere cok onem verir. Yanlarina da kalmamis olur.

Yurtdisi basvurularinizi hic geciktirmeden yapmaya baslayin. Ortalama vs gibi endiseleriniz varsa sadece Almanya, ABD falan degil, kuzey ulkelerine falan da basvurun. Hic ummadiginiz yerlerde harika lablar olabiliyor. Alaninizda yayinlanmis iyi makalelerin yazarlarina mail atin. Umutsuzluk asla yok. Doktora basvurularinda yayin tercih sebebi ama kimse neden yayin yapmadin diye sormuyor.
0
evrim halkasi
(20.08.17)
Diğerlerinin söylediklerine katılıyorum, moraliniz bozulabilir, haklısınız ama geleceğe dair umutsuz olmamalısınız. Yani o makale olmadan da pekala doktora yapabilirsiniz.

Bir akademisyen olarak bunu yapan hocanız adına utandım. Şu an bir proje yazıyoruz bölümdeki hocalarla birlikte ve bir bursiyer de almaya karar verdik yl öğrencimizi. Çok emek veriyor çalışmaya ve biz onca tecrübemize rağmen proje kabul olsun, o para kazanabilsin diye dert edinip uğraşıyoruz. Ne hocalar var... Şaşırdım ve üzüldüm. Umarım bir daha böyleleriyle karşılaşmazsınız.
0
duyond
(20.08.17)
Moralini bozma. Akademik teşvik yüzünden hocalar böyle yapıyor. O öğrenciye de bir bildiride senin adın ilk olur birinde benim yapmıştır. Olayın içinde olduğum için çok rahat bunu söyleyebiliyorum.

Benim hiç yurtdışı yayınım yoktu yl bittiğinde ama özellikle İngiltere'den çok iyi okullardan kabul aldım (King's College gibi). Eğer ülkeye geri dönme planın varsa Ales/YDS'den alabildiğince yüksek puan alıp YLSY kovalayabilirsin, çeşitli diğer burslara bakablirsin.

Şu aşamada kabul için önemli olan tez konunu iyi şekilde belirlemen, o alanda çalışan hocaları tespit etmen, alan okumalarını yapman ve sağlam bir proposal ve statement of purpose hazırlaman. Kimler kimler gidiyor, sen niye gidemeyesin?
0
kayranin kedisi
(20.08.17)
(1)

web tabanlı oyun

goodenuff
önerebileceğiniz web tabanlı bir oyun mevcut mu? biraz diyorum vakit geçireyim. bir arkadaşım ile beraber oynayacağız. the crims, ogame, omerta gibi klasikleri es geçersek sevinirim. pay to win olmayacak şekilde.
önerebileceğiniz web tabanlı bir oyun mevcut mu? biraz diyorum vakit geçireyim. bir arkadaşım ile beraber oynayacağız. the crims, ogame, omerta gibi klasikleri es geçersek sevinirim. pay to win olmayacak şekilde.
0
goodenuff
(20.08.17)
haxball. :D
0
nick ver bakim abine oradan
(20.08.17)
(3)

Bahis siteleri ve yeni üyelere verilen bonus

allstar
Bazı bahis siteleri yeni üyelere bonus veriyor .Diyelim 100 tl yatırdık 100 tl de ekstra bonus verdi bu 200 tlyi 1.7 lik bir maça yatırıp kazandığımız 350 tlyi çekebiliyor muyuz direk?Örneğin: bet365
Bazı bahis siteleri yeni üyelere bonus veriyor .Diyelim 100 tl yatırdık 100 tl de ekstra bonus verdi bu 200 tlyi 1.7 lik bir maça yatırıp kazandığımız 350 tlyi çekebiliyor muyuz direk?

Örneğin: bet365
0
allstar
(20.08.17)
Hayır. O bonusu bilmem kaç kere bilmem kaç oran üzeri bahis yapman lazım
0
gozu acik sevisen yahudi
(20.08.17)
Bonus almadan önce kuralları iyi inceleyin lütfen ( her site için farklı)
0
axl
(20.08.17)
Hayır tabiki. Bonus veren site, o bonusu paraya cevirmemen için nerdeyse 40 takla attırıyor. Genelde bonus kazandığın miktarı, en az 1,5-2,0 orandan 15 defa çevirmen.
Bu arada bazı siteler çevrim şartsız bonus veriyorlar ama onlarada güven olmuyor
0
etna
(20.08.17)
(1)

Hastası masada kalan doktora ne olur

qazedcsrfvtyhngujmkol
Bunu ceza hukuku hocasına sormuştum. Mal pıraktis falan bişeyler demişti. Filmlerde görürüz maalesef hastayı kaybettik derler. Bu kadar kolay mı zaten içrri kimseyi almıyorlar ne bilelim pişpirik oynamadıklarını veya hemşirelerle alem yapmadıklarını. Türkiyede olunca insan güvenemiyor zira doktor d
Bunu ceza hukuku hocasına sormuştum. Mal pıraktis falan bişeyler demişti. Filmlerde görürüz maalesef hastayı kaybettik derler. Bu kadar kolay mı zaten içrri kimseyi almıyorlar ne bilelim pişpirik oynamadıklarını veya hemşirelerle alem yapmadıklarını. Türkiyede olunca insan güvenemiyor zira doktor dediğin de neticede sokaktaki tiplerden biri.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(20.08.17)
Bir şey olmuyor. O gazları bir hasta çekiyor bir hemşire çekiyor. Fonda cıstak cıstak bir müzik oluyor. Anestezistler keş zaten. Aldolanlar elden ele dolaşıyor. Masada kalırsa başhekime, hakime filan da ikram ediyorlar. İşbirliği yapmayanı Azot Protoksitle gülnekten öldürüyorlar. Öyle yırtıyorlar. Zaten mala ortak çok bir de hasta yakınıyla mı paylaşsınlar?
0
Lim5
(20.08.17)
(13)

Ateistlere ölüm sorusu

diffarentiationation
Şimdi çok uzak geliyor ama, olur da 80 yaşına kadar tek kişiyle evli kaldınız.50 yıllık evlisiniz.Bir gün eşiniz ölüyor. Yanına gideceğim, buluşacağız gibi bir avunma, umut, teselli yok.Nasıl katlanacağız bu acıya? Nasıl yaşanır ki? Günler nasıl geçer?
Şimdi çok uzak geliyor ama, olur da 80 yaşına kadar tek kişiyle evli kaldınız.50 yıllık evlisiniz.
Bir gün eşiniz ölüyor. Yanına gideceğim, buluşacağız gibi bir avunma, umut, teselli yok.
Nasıl katlanacağız bu acıya? Nasıl yaşanır ki? Günler nasıl geçer?
0
diffarentiationation
(20.08.17)
o acinin siirselligine tutunabiliriz
0
twelfth
(20.08.17)
dindarlar kendini avutma, ileride göreceğim falan filan diyerek, dindar olmayanlar için ise kabullenme oluyor. her iki türlü de acı bir süre sonra hafiflemek zorunda. insanız çünkü biz.
0
tuzumkuru
(20.08.17)
nedir duyurunun bu ateistlere olan merakı? alıp veremediği diyecektim de, çok kışkırtıcı olur diye merakına çevirdim. ateizm duyuru için bilinmeyen bir şey de ve 5 yaşında çocuğun yeni bir kavramla tanışması gibi böyle abuk sabuk sorular çok sorulmaya başladı da. bu meraka sahip olan birileri de altta bana yanıt verebilirse sevinirim.

dünya üzerinde çekilecek herhangi bir acıya "zaten öldükten sonra buluşacağız." diye bir teselli olabileceğini sanmıyorum. bunun, inanan bir birey için de bir teselli olabileceğini düşünmüyorum açıkçası. 50 yılını beraber geçirdiğin ve sonrasında hayatından ayrılan bir insanın acısının tesellisi olmaz.
0
i drive the hearse
(20.08.17)
Ateist degilim ama olaya kendi cevrenden bakiyorsun. O cercevenin disina cikinca zaten soru gereksiz kaliyor.

Yani o kisi olumden sonra herhangi bir yerde olmadigindan onun yanina gitmek de sacma oluyor soru kendi kendini iptal ediyor.

Ornegin ateistler cehenneme gitmekten korkmuyor mu gibi sorular geliyor. Ateist zaten cehenneme inanmiyor ki neden korksun. Soru celiskili. Anlatabiliyor muyum? Ayni sekilde olumden sonra yasamin olmadigina inanan kisi zaten neden olumden sonra sevdigi kisiyi gorecegine inansin ya da bunu istesin?
0
Traveller
(20.08.17)
alternatifi yok ki abi. ben kendimi biliyorum. öyle bir durum yaşasam %90 ihtimalle eşimin arkasından bir sene içinde hastalanıp ölürdüm, o zamana kadar zıpkın gibi olsam bile. ben de sevdiğim insanla sonsuza dek yaşamak isterim, ben de sevdiklerim ölmesin isterim ama ateistim nabiyim, inanmıyorum. sen sevgilin yokken "benim sevgilim var" diyo musun mesela? benim mantığıma göre bir yaratıcı yok, varlığı sürpriz olur. insan kendini çoğu konuda kandırabilir ama bazılarında kandıramaz. ben yaratıcıya inan(a)mıyorum, eşimin sonsuza dek yaşayacağına veya ona kavuşacağıma nasıl inanayım ki?

REALITY HITS YOU HARD deyip deli gibi ağlar, kısa süre sonra ben de ölürüm. yapacak bir şey yok. hayat böyle bir şey. ortada somut gerçekler varsa benim ne düşündüğüm ya da istediğim önemli değil. eşim ölmüş mü? ölmüş. ben yaratıcıya inanmıyor muyum? inanmıyorum. buna göre, eşim toprak olup gitmiş mi? gitmiş. imdi yürek yırtılır. bir hayatımız var. birlikte geçirdik. sonra herkes gibi öleceğiz. o da ölmüş olacak. kahrolurum, deliririm ama gerçek bu. yapabileceğim bir şey yok.

edit: söylediğim yanlış anlaşılmasın, "inananlar kendini avutmak için söylüyor, aslında allah yok" falan demiyorum. din bu konsept üzerine kurulu bi şey olsa da insanların bireysel olarak inanmak ya da inanmamak için farklı motivasyonları olabiliyor. zaten bu bir tercih değil, adı üstünde inanç meselesi. ben inanmıyorum, çünkü benim mantığıma göre bir yaratıcı yok. olduğunu düşünseydim, inanmamak gibi bir lüksüm zaten olmazdı, "bence var" derdim. "bence tanrı var ama ben inanmıyom" diyemezsin ki. yani bir müslüman çeşitli sebeplerle allah'ın var olduğuna ve dolayısıyla eşinin cennete gideceğine inanıyor olabilir ama ben onun gibi düşünmüyorum, bence yaratıcı da yok ve ölünce hiçbir yere gitmiyoruz. bana mantıklı gelen bu. bunu değiştiremem ki. benim 60 sene ateist olduktan sonra hop diye allah'a inanmam hiçbir şeyi değiştirmeyecek.
0
der meister
(20.08.17)
@i drive öyle bir teselli var. edit: bunu yazdıktan sonra beni engellemiş. yazdığım şey baya acıttı galiba? ne insanlar var şu dünyada.
@traveller açar mısın biraz?
0
🌸diffarentiationation
(20.08.17)
ahiret inancı olanlar katlanıyor mu ki? öyle bir kaybın hiçbir tesellisi olacağını sanmıyorum. eşini kaybedip arkasından çok geçmeden ölen bir sürü karı/koca var. sanırım hepsi de ateist değil?
0
doxanikee
(20.08.17)
Onu geç "yok oluyorum" diyerek yaşamak her an her gün. İnsan nası katlanır buna? Nihilizm.
0
Batuhanolabilir
(20.08.17)
80 yıllık bir hayatı bir hiç için yaşayan bir insana ölüm acı veremez bence.
0
harvey
(20.08.17)
dindarların ölümle daha iyi başa çıkabildiğini hiç ama hiç düşünmüyorum. sevdiğin birini kaybetmek herkes için çok acılı, ama illa bir tarafı seçmek gerekirse inanmayanların daha sağlam durduğuna her zaman şahit olmuşumdur. hiç 'nasılsa öbür tarafta buluşacağız' diye metin olabilen birini tanımadım. bunlar kendi çevremden gözlemlediklerim.

inananlar öbür tarafta görüşeceğini düşünüyor, inşallah allah cennetine alır falan diyorsa, inanmayanlar da 'iyi ki onu tanımışız, iyi ki annemiz/babamız/dedemiz vs. olmuş' gibi şeyler diyorlar. eğer inanmayan biriysen zaten hayatını sevdiğin birini kaybedince bir daha görüşemeyeceğinizi bilerek yaşıyorsun. bunu hayatın bir gerçeği olarak baştan kabulleniyorsun. bu tabii ki kaybın acısını dindirmeye asla yetmez, sadece duruş farklılığı diyelim.

mesela inançsız bir ailedeysen, 80 yaşında ölen eşin için insanlar ağlayacak üzülecektir ama bir yandan da '80 sene sağlıklı huzurlu yaşamış, bunca seneyi ne güzel beraber geçirmişsiniz, ne kadar şanslısınız' diye teselli edecektir. yani insanlar gelecekte olduğu varsayılan ahirete değil, geçmiş günlerin güzelliğine odaklanarak acıyla baş etmeye çalışırlar genelde.
0
lily briscoe
(20.08.17)
bir tesellisi yok. ayrıca o yaşlardaki insanlar ölümle daha barışık. gençler gibi ölüm olnlar için uzak bir konu değil. o yaşa gelene kadar bir sürü sevdiği tanıdığı insanı kaybetmiş oluyor zaten.
0
orpheus
(20.08.17)
Sorunda sanırım bu anlatığın durum, en azından ibrahimi dinlerin ezelden beri sunduğu "diğer yaşam" tasvirlerinin ateistler açısından meşru kılma olasılığı olup olmadığı ile alakalı..

Bu durum "günler nasıl geçer? kavuşmayacağım" düşünleri maneviyatı ihtiyaç kılmaktan ziyade çok klasik olarak "varouşsal kriz" sorunu.

(bkz: varoluşsal kriz)

Bu tabii ki sana kalmış bir durum. İster Camusnün deyimiyle felsefi intiharı seçerek o yaşta bir dinin sunduğu "diğer manevi yaşam" anlatılarıyla kendini avutabilirsin. Yahut aslında o yaşa kadar aslında "ölüm" kavramının maddesel bir durum olduğunu onca yıl içselleştirip hayata tekrar seküler çerçeveden bakarak acını yaşayabilirsin. acı yaşamayacaksın demiyorum bak :)
0
AlsterWasser
(20.08.17)
sapere aude

bilmeye cüret et.
0
dhadkan
(20.08.17)
(2)

Ucak yolculuğunda baş ağrısı

axl
Selam,Ucak inişe geçerken şiddetli bir baş ağrısı tutuyor ama sadece inişe geçerken oluyor bu.İşin ilginç tarafı pegasusla uçarken bu başıma geliyor. Thy, anadolujet vs. en ufak bir baş ağrısı olmuyor. Başta denk gelmiştir dedim ama 3 değil 5 değil..pegasusla uçarken inişe geçtiği anda bir baş ağrıs
Selam,

Ucak inişe geçerken şiddetli bir baş ağrısı tutuyor ama sadece inişe geçerken oluyor bu.
İşin ilginç tarafı pegasusla uçarken bu başıma geliyor. Thy, anadolujet vs. en ufak bir baş ağrısı olmuyor. Başta denk gelmiştir dedim ama 3 değil 5 değil..pegasusla uçarken inişe geçtiği anda bir baş ağrısı tutuyor. Fikri olan var mı?

Troll gibi gelebilir bazılarına ama vallahi değil:)
0
axl
(20.08.17)
Şurada bazı yöntemler anlatılmış:
eksisozluk.com
0
mikro patlama
(20.08.17)
Sadece Pegasus'ta oluyorsa, susuzluk kaynaklı baş ağrısı olma ihtimali var (ciddiyim).
0
manuel mandalina
(20.08.17)
(8)

24 saattir oda sıcaklığında olan piliç döner bozulmuş mudur?

mslny
Sokak kedilerime verdiğim hazır satılan yaprak döneri dün kedilerden biri yoktu gece nasolsa çıkar diye dolaba koymadım sonra da unuttum! Direkt güneşe maruz kalmadı, cam hep açıktı. yine de emin olayım dedim, bişey olmuş mudur, Kedilere bir zararı olur mu?
Sokak kedilerime verdiğim hazır satılan yaprak döneri dün kedilerden biri yoktu gece nasolsa çıkar diye dolaba koymadım sonra da unuttum! Direkt güneşe maruz kalmadı, cam hep açıktı. yine de emin olayım dedim, bişey olmuş mudur, Kedilere bir zararı olur mu?
0
mslny
(20.08.17)
ben yemem. sizi bilmem. :)

düzenleme: kedi yer.
0
tuzumkuru
(20.08.17)
Oda sıcaklığının bu mevsimde min 35 derece olduğu göz önüne alınırsa bozulmuştur.
0
eylul
(20.08.17)
Aslında önemli olan diyelim bozuldu Kedilere yine de versem onlara zararı olur mu?
0
🌸mslny
(20.08.17)
ben kendim bile yerim onu ya kedi zaten yer bir şey olmaz.
0
nrmnm
(20.08.17)
Ben yemem benim kedi de yemez. Diğer kedileri bilmiyorum ama ben şüphelendiğim şeyi ona koklatıyorum yemezse yemiyorum. O da kötü koku alırsa yemez tahminimce.
0
Lim5
(20.08.17)
kediye ver, yerse sende yiyebilirsin
0
ozman
(20.08.17)
sıcakta tavuk bekletmek sakıncalı.1-2 saat bile beklesin hayatta yemem,yemeyin

edit: kediler her türlü yer
0
mukon
(20.08.17)
özellikle tavuk çok fena zehirler, burda "nolcak yha ben bile yerim ki onu eheh" diyenler için belirteyim istedim. ve bu sıcakta 1 gün boyunca değil dolapta, dışarda kalmış bi et ürününü asla yemeyin. kırmızı et olsa da yemeyin ama tavuk etini hiç yemeyin.

ve kediler, çöplerden artık yiyecekleri yiyor, bozulmuş yiyecekleri değil. normal bir hayvan bozuk bir yemeği gayet de ayırt eder ve yemez.
0
reso aga
(20.08.17)
(2)

ultima online oynamak isteyen?

i drive the hearse
selamlar. ben bir süre sonra tekrar oyuna dönme kararı aldım, tahminen craft falan oynarım. ilgilenen ve beraber oynamak isteyen varsa; nebula'da oynamayı düşünüyorum. sistemlerine bakmak isterseniz; http://nebula.web.tr/page.php?id=9sözlük topluluğunda ultima online oynayan insanlar olduğunu hatırl
selamlar. ben bir süre sonra tekrar oyuna dönme kararı aldım, tahminen craft falan oynarım. ilgilenen ve beraber oynamak isteyen varsa; nebula'da oynamayı düşünüyorum. sistemlerine bakmak isterseniz; nebula.web.tr

sözlük topluluğunda ultima online oynayan insanlar olduğunu hatırlıyorum, katılmak isteyen olursa bu duyuru altından haberleşelim. bilebileceğiniz üzere bu oyun bir arkadaş grubuyla oynanınca daha zevkli.

edit: farklı bir serverda şu kadar kişiyiz diyen olursa, servera göre size katılma olasılığım olabilir.
0
i drive the hearse
(20.08.17)
Sphere öldü Runuo ultima değil. Bu saatten sonra ben mi kasayım. Minoc maden seni bekler. Ama burukluk olacak. Bir başına altında at bile olmadan kazacaksın Minoc'ta. Fellik fellik PKların basmadığı ücra maden aradığın 200 online günleri gelecek aklına. NPC'ler sana bakacak sessizce sen NPC'lere. Beni anacaksın günün birinde.
0
Batuhanolabilir
(20.08.17)
yaz oldugu icin evi yenilemeye giriyorum sadece ama son biraktigimda ustteki arkadasin bahsettigi ortam pyramid'de vardi. eylul'de ufak ufak baslarim geceleri muhtemelen.
0
xfestos
(20.08.17)
(1)

arkadaşa hediye

passion rules the game
beraber okuduğum bir arkadaş var, hintli. londra'da evlendi, ekim'de ikinci bebeği doğacakmış.benim kardeşim de okumaya gidiyor ama ben erken bahar gibi gidebilirim, o da sıkıntılı.bu yüzden hem arkadaşa hem de bebeğe ufak bir kutu yapıp kardeşimle yollayacağım.türk lokumu sevmişti, bir kutu koyarım
beraber okuduğum bir arkadaş var, hintli. londra'da evlendi, ekim'de ikinci bebeği doğacakmış.
benim kardeşim de okumaya gidiyor ama ben erken bahar gibi gidebilirim, o da sıkıntılı.
bu yüzden hem arkadaşa hem de bebeğe ufak bir kutu yapıp kardeşimle yollayacağım.
türk lokumu sevmişti, bir kutu koyarım kesin.
başka ne olabilir? hint kültüründe falan çocuk doğunca ne yapılır? londra'da hiç altın maltın olayı görmedim zaten, o da garip olur.
nazar boncuğu var bir ton benim sayemde, adam nazar immune galiba.
her fikre açığım.

danke.
0
passion rules the game
(20.08.17)
Hintliler bizden çok altıncı, ona şüphe yok. Şöyle uğur böcekli falan ufak bi takı alabilirsin bence.
0
manuel mandalina
(20.08.17)
(3)

Belçika vizesi için konsolosluğa görüşmeye gitmek zorunda mıyım?

babamasoliimbananickaldirsin
Selamlar, pasaportumda bir iki sene önce Almanya'dan alınmış öğrenci oturumu var. Oturumu kendim iptal ettirip Türkiye'ye dönmüştüm. Belçika turist vizesine başvurmak istiyorum. Görüşmeye gitmem gerekiyor mu? İkisi de schengen olduğu için emin olamadım. Vfs global le belgeleri yollamam yeter mi acab
Selamlar, pasaportumda bir iki sene önce Almanya'dan alınmış öğrenci oturumu var. Oturumu kendim iptal ettirip Türkiye'ye dönmüştüm. Belçika turist vizesine başvurmak istiyorum. Görüşmeye gitmem gerekiyor mu? İkisi de schengen olduğu için emin olamadım. Vfs global le belgeleri yollamam yeter mi acaba?

Teşekkürler!
0
babamasoliimbananickaldirsin
(20.08.17)
ilk defa vize alıyorsan da vfs global ile belgeleri yollaman yeterli zaten. gerekiyorsa parmak izini de onlar alıyorlar.
0
nrmnm
(20.08.17)
Vfs global parmak izimi nasıl alıyor? Daha önce aldığım vizelerde hep konsolosluğa gidip verdim parmak izimi öyle bir şey mi varmış?
0
🌸babamasoliimbananickaldirsin
(20.08.17)
vfs global resmi olarak yetkilendirilmiş bir vize merkezi olduğu için parmak izini alıyor.
0
ada meltemi
(20.08.17)
(3)

lady gaga telephone klibi

douglas
klip ilk çıktığında izlediğim klip şuan youtubede çıkandan bir hayli farklıydı. bu klibin başka bir versiyonu olması lazım daha kısa olan. bilen var mı?
klip ilk çıktığında izlediğim klip şuan youtubede çıkandan bir hayli farklıydı. bu klibin başka bir versiyonu olması lazım daha kısa olan. bilen var mı?
0
douglas
(20.08.17)
Videophone olabilir mi izlediginiz?
0
ismira007
(20.08.17)
çok tuhaf ordaki bazı öğeler izlediğim kliptede geçiyor ama hayır o değil. çok şaşırıyorum nasıl olurda olmayan bir video izlerim :D
0
🌸douglas
(22.08.17)
:) bilemem belki editors cut vs olabilir:)))
0
ismira007
(24.08.17)
(3)

Thy rezervasyonunda neyin çıktısını alıyoruz?

mikro patlama
Vize vs. işlemleri için bileti satın almadan sadece rezervasyon yaptırdığımızda bize bir rezervasyon belgesi gibi birşey göstermiyor. Rezervasyonu görüntüle deyince rez. numarası ve uçuş tarihini içeren 1-2 satır çıkıyor sadece. Ekran görüntüsünü mü bastırmalıyım, emin olamadım.
Vize vs. işlemleri için bileti satın almadan sadece rezervasyon yaptırdığımızda bize bir rezervasyon belgesi gibi birşey göstermiyor. Rezervasyonu görüntüle deyince rez. numarası ve uçuş tarihini içeren 1-2 satır çıkıyor sadece. Ekran görüntüsünü mü bastırmalıyım, emin olamadım.
0
mikro patlama
(20.08.17)
Tepede bi yazıcı simgesi olması lazım, oradan pdf alınabiliyor.
0
manuel mandalina
(20.08.17)
Bayram arefesinde bileti uçuşa iki gün kala aldıysan kolay çıkmaz o hehehehee

Bu münasebetsiz şakadan sonra e-mail olarak gönderilmesini isteyebiliyorsun.
0
Batuhanolabilir
(20.08.17)
Sitenin eski sürümünde print butonu yok, yeni sürümünde var ama beklediğim gibi batırmışlar, uçuş tarihinin yılı yok, 1. sayfada yolcu adı yok, pdf çıktı yok, email ile pdf de gönderemiyor, alakasız düzenleme kutularını çıktıya eklemişler vs. İşimi görecek bi çıktı aldım gerçi ama neden düzgün yapamazlar anlamam.
0
🌸mikro patlama
(20.08.17)
(1)

Taksim'de fotoğraf filmi

fragile lady
Taksim'de Instax Mini polaroid makine için film satın alabileceğim ve pazar günü açık olan bir yer biliyor musunuz?
Taksim'de Instax Mini polaroid makine için film satın alabileceğim ve pazar günü açık olan bir yer biliyor musunuz?
0
fragile lady
(20.08.17)
d&r'larda oluyor. taksim'de birisi kapandı ama belki yakınlarda vardır.
0
elmalili hamdi yazar
(20.08.17)
(2)

posta kutusu

in vino veritas
linkteki gorseldeki gibi bir posta kutusuna diyelim ki gondermek istedigimiz bi kartpostali attik (tabii ki pulunu yapistirarak). diyelim ki yurtdisinda bir adrese gidecek bu gonderi. yurt disinda cok kullandim bunlardan ama onlarin uzerinde saat kacta postanin alinacagi yaziyordu bunda oyle bi ibar
linkteki gorseldeki gibi bir posta kutusuna diyelim ki gondermek istedigimiz bi kartpostali attik (tabii ki pulunu yapistirarak). diyelim ki yurtdisinda bir adrese gidecek bu gonderi. yurt disinda cok kullandim bunlardan ama onlarin uzerinde saat kacta postanin alinacagi yaziyordu bunda oyle bi ibare goremedim.

1- sag salim gider mi yoksa basina bi is gelir mi?
2- kac gunde gelip alirlar? nerdeyse 1 senedir burdayim bi kere birinin gelip actigina rastlamadim bu kutuyu. hos gun icinde calisiyorum o zaman geliyorlarsa bilemedim.
3- baska bi ucret odemeden gonderebilirim diye tahmin ediyorum ama sorun olur mu?
4- siz boyle bi kutuyu kullanarak turkiye'de posta gonderdiniz mi, sag salim gitti mi gonderiniz?

i.hizliresim.com
0
in vino veritas
(20.08.17)
Ben olsam güvenmezdim. Üsküdar'daki pek çoğunu kaldırdılar. Kontrol ettiklerini sanmıyorum.
Denemek için kendine bi kart atsana :)
0
manuel mandalina
(20.08.17)
Bende hiç şahit olmadım kontrol edildiğine.
0
hernezıkkımsa
(20.08.17)
(1)

bu gözlük hangi marka ? (mobil linkli)

concretestep
markası - modeli nedir ?https://i.hizliresim.com/r271b7.pnghttps://i.hizliresim.com/PrgDb9.pnghttps://i.hizliresim.com/gWB613.pnghttps://i.hizliresim.com/9dONBk.png
0
concretestep
(20.08.17)
rayban markası, modelini bilmiyorum.
güneş gözlüğünü optik gözlüğe çevirmiş.
0
kayranin kedisi
(20.08.17)
(5)

ios app önerisi

eksisozlukokuryazari
arkadaşlar telefonda neredeyse hiç uygulama kullanmıyorum.alışkanlığım yok. ama artık biraz daha aktif kullanacağım telefonu, uygulama önerilerinizi istiyorum, en basitinden, bilmen gerekirdi, bunu söylemeye gerek yok demeden önerirseniz sevinirim.yani twitter önermek gibi basit bir şeye bile kabulu
arkadaşlar telefonda neredeyse hiç uygulama kullanmıyorum.alışkanlığım yok. ama artık biraz daha aktif kullanacağım telefonu, uygulama önerilerinizi istiyorum, en basitinden, bilmen gerekirdi, bunu söylemeye gerek yok demeden önerirseniz sevinirim.yani twitter önermek gibi basit bir şeye bile kabulum. şimdiden teşekkürler.

haberler uygulaması özellikle en başta aradığım uygulama.
0
eksisozlukokuryazari
(20.08.17)
score hero
0
since1907
(20.08.17)
Girdiğin mekanda çalan müzikleri bulabilmen için Shazam
Kadınsan regl takibi için Cycles
Her türlü ufak bakkal siparişin için Getir
Harita için Google Maps
İzlediğin dizilerin yeni bölümlerini takip edebilmek için TV Time
Okuduğun kitapların listesini yapabilmen ve kendine kitap okuma hedefi belirleyebilmen için Goodreads
Bir fotoğrafı yazıya dökebilmen için Fotoğraf Çevir
Konuşmaları yazıya dökebilmen için Dictation
Duvarını ne renk boyacağını bilemiyorsun Gör&Boya
Dil öğrenmek için Memrise
Fotoğraf düzenlemeleri için Piscart ve Avatan
Farklı bir dünya için Pinterest
Videoların yönünü çevirebilmen için Rotate&Flip
Gizlice fotoğraf çekebilmek için HiddenCam
Eğlenmek için StumbleUpon
Farklı kurslar için Udemy
0
fragile lady
(20.08.17)
Shazam,Google Maps, Instagram, İşCep (kullandığın banka hangisiyse), Tureng, Gmail, Youtube, Chrome, Whatsapp, Pinterest, Imdb, Snapchat, Goodreads
0
sydney
(20.08.17)
haber okumak ve bildirim almak için önerdiğniiz bir uyglama var mı?
0
🌸eksisozlukokuryazari
(20.08.17)
Bundle
0
gozu acik sevisen yahudi
(20.08.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.