[]

Sigarayı bırakma

3 senedir sigara kullanıyorum. Henüz birkaç gün oldu bıraktım. Ancak vücudum, kaslarım tüm gün gergin. Standart bir hal belki ama aşırı stresliyim, gerginim. Karnım ağrıyor. Canım çekmiyor açıkçası, içkiyle, birinde gördüğümde veya yemekten sonra özellikle bi can çekmesi yok. Ama mahrum kalmışlık hissi mi desem öyle bir şey var. Gün içinde ağlama atakları geliyor. Bu hal gerçekten geçer mi, sakinleşmek için ekstra ne yapabilirim? Tecrübesi olan sigarayı bırakmış kişilerin önerilerini veya görüşlerini bekliyorum. Çok teşekkür ettim şimdiden.




 
semptomlar herkeste aynı olmuyor, ne kadar içiyordun bilmiyorum ama ilk 2 hafta önemli.

uygulamalar var, "aha astım riskin düştü" gibi başarılar falan kazanıyorsun. biraz aptalca ama motivasyon için faydalı. ben bunu kullanmıştım: play.google.com

bahsettiğin mahrumiyet hissini anlıyorum, ama o his için pek bir şey öneremiyorum malesef. dişini sıkıp geçmesini bekleyeceksin. yine de ben bıraktığımda "HALT" diye bir teknik okumuştum, buna göre canın sigara istediğinde 4 olasılık var:

Hungry
Angry
Lonely
Tired

%99 bu dördünden biri yüzünden sigarayı hatırlıyorsun, her biri için uygun gördüğün çözümü uygula. atıştırmak, su içmek, evden çıkmak, vs. aklına ne gelirse.

içkiyle veya yemekten sonra sorun olmuyor demişsin ki bence çok şanslısın.
  • celeron 300a  (20.08.17 23:28:07 ~ 23:28:37) 
Yani bilemiyorum yemekten sonra bir şekilde kotardım. İçki için ekstra bir ortamım olmadı açıkçası ama süreci zorlaştıran esas şey ortam veya durumlardan ziyade ruh halim gibi geliyor daha çok. Tekniği ilk defa duydum, teşekkür ederim deneyeceğim. Allen carr yöntemine kafayı taktım ben de ancak dediği kadar kolay olmuyor ne kadar ikna olmuş olsam da.


  • dredntsouth  (21.08.17 01:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.