[]

böbrek taşı olayı ve ameliyatı

erkek bi arkadaşım tatilde ani ağrıyla acile kaldırılmış. mesane kanalının ucunda taş takılı kalmış durumdaymış. doktor telle çekmeli bi ameliyat önermiş ama bunun kafasına pek yatmamış sanırım. şimdi ağrı kesici alıp dinlenme halindeymiş. beklesem düşse mi diyor ama mesaneye düşünce nasıl atılacak dedim, ne bileyim :( dedi.

süreci bilen varsa özetleyip ameliyat konusunda fikir beyan edebilir mi pls? teşekkürler şimdiden.


 
gecmis olsun.

tas kac mm? düsmeyebiliyor..
  • all girls dream  (20.08.17 22:24:52) 
sağol. çok küçük demiş doktor, ebat söylememiş sanırım.


  • manuel mandalina  (20.08.17 22:28:44) 
kucukse dusebilir. biledim simdide. ameliyat 1 saat sürüyor. duruma gore stent ve sonda takıabiliyor.. bi gecede hastanede kalınıyor. kişiden kişiye değisebilen seyler.


  • all girls dream  (20.08.17 22:34:51) 
taşın kanalın genişletme riski falan vardir. bu dr icine sinmediyse baska bi doktorla gorussun. agrı yoksa sıkıntı/problem yok manasına gelmeyebilir.


  • all girls dream  (20.08.17 22:36:06) 
ben oldum benzeri bir şekilde benimde mesaneye düşmedi, mesaneye düşünce de mesaneden penis yolu ile dışarı atılacak (bende bu kısım yok)

benim ameliyat olma sebebim mesane girişinin tıkanmasından mütevellit böbreğin ürettiği idrarın kanalları çatlatarak vücut içine sızması. yani düşmezse sidiğin vücuda yayılıp zehirleme durumu var.

ameliyat iki şekilde de yapılabiliniyor birincisi local anestezi, diğeri baya bayıltılarak, beni bayılttılar. 1 saatten az sürmüş ancak ayılmak odaya çıkmak falan 1 saat sürüyor, her neyse taşı çıkardıktan sonra böbrek mesane arasına bir hortum yerleştiriyorlar böylece hasar gören çatlayan kanalın kendisini yenilemesi ve böbrek sıvılarının vücuda karışmasını engelliyorlar, bir gün boyunca hastanede kaldım, sonda takmışlardı, sondayı ertesi gün çıkarttılar ve taburcu oldum, 15 gün sonra yine gel kanala koyduğumuz hortumu çıkartalım dediler, 15 gün sonra gittim yine bayıltarak (local anastesi ile de oluyormuş bu iş ama beni bayılttılar) aldılar hortumu, aynı gün hastaneden çıktım.

not: hortum dediğime bakmayın incecik bişi aslında vardır bir ismi onun da bilmiyorum nedir. (stent diye denmiş yukarıda)

not 2: ameliyat diyoruz ama bir kesme biçme işi yok, penisin ucundan girilerek yapılıyor her şey her hangi bir şekilde kesme biçme kan çıkışı vb. bir durum yok
  • selam  (20.08.17 23:44:51 ~ 23:48:35) 
takılan seyin adı (bkz: kateter)


  • all girls dream  (21.08.17 00:02:38) 
@selam, sağol, anladım.
bu arkadaş doktorlara çok mesafeli biri, çok ağrısı olunca özel bi hastanede acile kaldırmışlar. doktor "taş küçük ama epidural ile alırız. normal yolla da atabilirsin ama ağrısı çok olabilir" demiş. şimdi zar zor ikna ettim başka bi doktora gitsin diye.
sana da geçmiş olsun.
  • manuel mandalina  (21.08.17 00:07:13) 
@ferdinand, sağol, sana da geçmiş olsun.
İlk paragrafı o da aynı kelimelerle tarif etti. Bunun taş küçük olduğu halde ameliyat önerilince, özel hastanenin para koparma politikası mı diye şüphelenmiş. Bi de ameliyatın biçiminden tırsmış belli ki, kablo sokulması falan.

Ben çok su içerim, bu arkadaş hiç içmez. Birlikte vakit geçirirken dikkatimi çok çeker, çok kızıyorum ona, bu da kötü bi ders oldu işte :/
  • manuel mandalina  (21.08.17 00:15:17) 
Bizim işyerinden birisi oldu ama onunkisini kapalı ameliyat yapmışlar yani çok minik bir kesiden girp lazerle taşı kırarak kum haline getirmişler. Böylece kum dökerek atılabilecekmiş ve ona da katater denen hortumu takıp tekrar 2. Ameliyatla çıkarmışlardı.


  • neferkitty  (21.08.17 00:22:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.