[]

Gözlük Alma/Ödeme

Selamlar,

Geçenlerde bir kontrol için göz doktoruna gittim. Meğer 1.5 derece cıvarı astigmatmışım. Doktor reçete yazdı ama, şimdi bir gözlükçüye gitsem para vermeden gözlük alabiliyor muyum? Var mıdır bu işin bir üst limiti?


 
sanırım 5 iş günüydü reçetenin geçerliliği..


  • Söyük  (20.08.17 23:16:08) 
Geçerliliği 10 iş günüymüş. Eğer reçeteyle düzgün bir gözlük alabileceksem bu hafta gidip alacağım ama limitini bilmiyorum işte.


  • duseyazar  (20.08.17 23:29:35) 
Cam ve cerceve icin syrı ayrı limit. Biri 19 tl biri 49 ama hanhisi hangisi emin olamadık. Atasundan filan direkt bedavaya gelecek secimi yapabilirsiniz.


  • turk kizi  (21.08.17 00:17:52) 
hiç para vermeden alacağın gözlükten de camdan da hayır gelmez. en az bir 50-100 lirayı gözden çıkarmalısın. daha kaliteli çerçeve ve/veya cam istersen üst limit yok zaten.


  • nrmnm  (21.08.17 00:21:21) 
Ücretsiz alacağın cam uyduruk bir cam olacaktır. Sürekli kullanmayacaksan sorun değil ama aksi takdirde biraz para verip üst kalite cam almak daha mantıklı. Yansıma yapmayan, göz numarana göre inceltilmiş ve hafifletilmiş, çizilmeye karşı dayanıklı bir cam alman lazım. Essilor fena değil, daha üst segmentte hoya veya zeiss marka bakabilirsin.

Çerçeve çok önemli değil, dandik birşey alsan da olur. Sonuçta hepsi plastik veya metal. Senin tarzına kalmış birşey. Ancak sürekli kullanım için hafif ve çerçevesiz/yarı çerçeve veya hafif kemik bir model daha iyi olur. Ağır çerçeveler burna baskı yapıyor ve yaraya neden olabiliyor.
  • neyehbe  (21.08.17 00:50:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.