Giriş
(1)

kargoyla telefon ve powerbank göndermek?

mehmed resad
bi sakıncası, şartları var mı?
bi sakıncası, şartları var mı?
0
mehmed resad
(10.10.17)
ne gibi bi sakınca? yasak mı diye soruyosan eğer hayır değil. güzelce paketlemek lazım.
0
elorelia
(10.10.17)
(1)

yazım sırasında küçük ayrıntıları birbirine karıştırmak -güvenilmez hafıza-

binder dandet
Merhaba,Sorunum şu , bu verdiğim örnekleri lütfen kafanızda çeşitlendirin.İngilizce yazım sırasında then-than karıştırıyorum, türkçede de-da mi ayrımlarını karıstırıyorum. bazen sözcüğün yazılış biçimini bile karıştırıyorum(deydi-değdi) gibi. ilkokul terk bir barzo gibi görünüyorum haliyle.Bu dedikl
Merhaba,

Sorunum şu , bu verdiğim örnekleri lütfen kafanızda çeşitlendirin.

İngilizce yazım sırasında then-than karıştırıyorum, türkçede de-da mi ayrımlarını karıstırıyorum. bazen sözcüğün yazılış biçimini bile karıştırıyorum(deydi-değdi) gibi. ilkokul terk bir barzo gibi görünüyorum haliyle.

Bu dediklerim küçük ama sinek küçük mide bulandırıyor durumları....

Nasıl düzeltebilirim
0
binder dandet
(10.10.17)
Disleksi olabilir misin acaba?
0
i was made for you
(10.10.17)
(1)

Corpus Concordance Corpora - farklari nedir?

Traveller
SB
SB
0
Traveller
(10.10.17)
lat: corp: birleşmek-birleştirmek
lat: con: uyum-benzeşmek
0
binder dandet
(10.10.17)
(2)

Gemici olmayı düşünüyorum. Düşüncenizi alayım

asuturias
link burada: https://www.yenibiris.com/piri-reis-denizcilik/vasifli-vasifsiz-elemanlar-is-ilani/762815
link burada: www.yenibiris.com
0
asuturias
(10.10.17)
Gemi adamı belgesi verdiğini iddia eden şirketlerin çoğu dolandırıcı diye biliyorum. Birkaç tanesi gerçek sadece. Paranı kaptırma. Denizcilerin forumumda vardı gerçek yerler. Kısa süreli yapılacaksa olur da ömür boyu çekilecek çile değil bence. Arkadaşım stajyer şu anda. Günde 16 saat çalışıyor.
0
glamdr1ng
(10.10.17)
3500-4500 dolar kazanç mı? Buna inanıyor musunuz gerçekten?
0
rickon stark
(10.10.17)
(13)

0212 343 4868 yüksel hukuk bürosu

seksli harf
Bu numaradan beni israrla arayıp iş bankasından borcum olduğunu söylüyorlar. Iş bankasından öğrencilik zamanında kredi kartım vardı 7 8 sene önce borcunu kapamistim. Süresi de bitmişti onun haricinde ilişkin yok. Yani dolandırıcı olduklarını biliyorum ama bu nasıl bir yuzsuzluk durmadan arıyorlar. H
Bu numaradan beni israrla arayıp iş bankasından borcum olduğunu söylüyorlar. Iş bankasından öğrencilik zamanında kredi kartım vardı 7 8 sene önce borcunu kapamistim. Süresi de bitmişti onun haricinde ilişkin yok. Yani dolandırıcı olduklarını biliyorum ama bu nasıl bir yuzsuzluk durmadan arıyorlar. Hayır dolandırıcı olduklarını arayan kişiye de söyledim hala aynı muhabbet. Ne yapmalı?

edit: is bankasi bu isimde bir hukuk burosuyla calismaktaymis. beni arayanla is bankasindan aldigim telefon numarasi eslesmiyor. hadise isim benzerliginden kaynaklanmis olabilir. dolandiricilik degil ama dikkatsiz calisma sebebiyle bir hadise yasanmis olabilir.
0
seksli harf
(10.10.17)
hocam mail atın de bos beles bir mail adresi ver
olabilir belki kartın suresi bitti ya da senin kimlik bilgilerinle islem yaptilar
0
kingcyrax
(10.10.17)
ilk olarak sunu bulmustum numara hakkinda: www.nosorgulama.com

ikincisi ozellikle kart numarami sordum 10-12 haneli bir numara soylediler. benim bildigim bunu sordugumda guvenlik geregi kart numaranizi biz de goremiyoruz demeleri lazim. goremiyorlar diye biliyorum. bankanin kendi cagri merkezinde bile goremiyorlar diye biliyorum. neyse bu nasi kart numarasi 16 haneli degil dedigimde cevap veremediler.
0
🌸seksli harf
(10.10.17)
İşbankı ara ya da edevletten bak.
0
ismira007
(10.10.17)
e-devletten borclarimizi gorebiliyor muyuz? nasil? is bankasi ve borc etiketlerini denedim ilgili bir sey gelmedi.
0
🌸seksli harf
(10.10.17)
is bankasini aradim musterileri olmadigimdan kontrol edemiyorlarmis. subeye gitmem gerekiyormus, sinir oldum. firmaya da bakamiyorlar calisma ortaklarimi diye.

anasini satayim onlarin benim borcum olduguna ikna etmeleri lazim ben niye borcum olduguna ikna etmek durumundayim nasil bir calisma sekli bu.

ayrica google'lagidimda istanbul'da bir yer buldum onun da telefon numarasi farkli.
0
🌸seksli harf
(10.10.17)
bir de soyle bir durum var: benim is bankasi kredi karti kullandigim zaman aradiklari telefon numarasini kullanmiyordum. yani bu telefon numarasi is bankasi'nda kayitli degil normalde?
0
🌸seksli harf
(10.10.17)
Avukatların tc kimlik no üzerinden cep telefonu sorgulama hakkı var. Yani tc kimlik no'nuz varsa, cep telefonunuzu bulabilir.

Kaçmakla olmaz. Açıp, ne borcu, ne kadar iyice öğrenin. Ama kesinlikle telefonda bilgi ve kredi kartı gibi bilgiler vermeyin!


.
0
kartallar yuksek ucar
(10.10.17)
bankalar, telefon operatörleri v.b. yerler tahsil edemedikleri alacaklarını düşük bir bedel karşılığı satıyor. aracı kurum böyle tehdit ve yüzsüzlükle ne koparabilirse, kar elde etmiş oluyor. bu çok yaygın bir uygulama ve benim bildiğim en az 7-8 yıldır var. kanundışı bir durum yok alacakların devredilmesinde. bu aracı kurumların üslup ve yöntemlerinde sıkıntı var.

borcunuz yoksa dikkate almayın ama eş, dost, akraba herkesi arıyorlar bilginiz olsun. duyuruda bu tarz başka sorularda var bakmak isterseniz.
0
Phoebe
(10.10.17)
dolandırıcı olup olmadıkları tartışılabilir ama yaptıkları kanuni.
0
sik kullanilanlar
(10.10.17)
hayır, yaptıkları kanuni değil. borç varsa esas olan icra yoluyla iletişim. gerisinde sürekli, ısrarlı bir aramanın bilgi verme maksadını aşıp tacize girdiğine ilişkin bir sürü karar var. avukatı baroya şikayet edebilirsin.

diğer yandan iş bankasını ara ve borcun olup olmadığını sor. eğer varsa tutarını öğren. icra işlemi yapılmış mı, avukatı kimmiş sor.

e-devlet ile uyap'a gir, hakkında icra var mı bak.

borcun yoksa arayan numaraya da icra işlemi başlatmalarını, irtibatı da bu yolla kurmalarını söyle. numaralarını da engelle gitsin, bişey yapamazlar.
0
babilbaligi
(10.10.17)
İş bankasına gidip sorsana. Bu tür hukuk büroları akbaba gibidir leş peşinde koşarlar 1000 TL lik borcu 200 TL ye satın alıp sizden ne koparırlarsa kar sayarlar. Üzerinize bir araba veya taşınmaz mal yoksa için rahat olsun.
0
rickon stark
(10.10.17)
Findexe gir hangi kartına hangi yıl kaç para borcun var ne kadarını ödedin ödemedin hepsi çıkıyor en temizi bu
0
öteki ben
(11.10.17)
calistigim icin annem araciligiyla sordurtabildim. subeden kontrol ettiklerinde kredi karti borcum bulunmadigini gormusler. anlattigim gibi eski kapatilmis, borcu olmayan bir kart gorunuyormus. annem de niye aramislar bu firmayla calisiyor musunuz diye sormus ama yeterli bilgi verememis calisan. hukuksal nedenlerden mi bilgi verememis, bilgi sahibi degil mi bilmiyorum. fakat ben hala dolandirici olduklarini dusunuyorum. olur da bunu goren birini ararsa belki faydali olur diye son durumu belirteyim dedim.
0
🌸seksli harf
(11.10.17)
(1)

İstanbul devlet tiyatrosu

maria puder
Biletleri hangi günler satışa çıkıyor ayda?
Biletleri hangi günler satışa çıkıyor ayda?
0
maria puder
(10.10.17)
Oyun tarihinden 13 gün önce.
10:00 da gişede.
10:10 da internette.
0
mutekebbir
(10.10.17)
(8)

Saat tavsiyesi

buenas
Ben olsaydım şunu alırdım diyebileceğiz almayı düşündüğünüz saat çeşidi var mı acaba? Deri kordunlu olmak şartıyla https://www.saatvesaat.com.tr/saat/erkek/fossil/FCH2564/PD/ Şöyle bi şey olabilir mesela
Ben olsaydım şunu alırdım diyebileceğiz almayı düşündüğünüz saat çeşidi var mı acaba? Deri kordunlu olmak şartıyla www.saatvesaat.com.tr Şöyle bi şey olabilir mesela
0
buenas
(10.10.17)
bütçe nedir?
0
binder dandet
(10.10.17)
Fiyat üst sınırın nedir? 1000 civarı verebileceksen Emporio Armani öneririm deri saatte ben. Neredeyse iki katına çıkmış saat fiyatları bu arada. 500-600'e gayet güzel saat alınabiliyordu birkaç sene önce Armani'den.
0
jack of hearts
(10.10.17)
500 600 küsüre kadar olabilir
0
🌸buenas
(10.10.17)
Evladiyelik saat arıyorsan seiko'nun kinetik ya da automatik makinalı saatlerine bakacaksın.

Düşün dünyada hayat bitmiş ve biri (bişey) kumları eşeliyor, bir saat çıkıyor. Ama saat hala çalışmakta.

Hah işte o saat seiko.
0
binder dandet
(10.10.17)
En sevdiğim saatim şuydu mesela benim:
www.skywatches.com.sg

Orient saatler hem sağlam, hem şık oluyor genelde.
0
jack of hearts
(10.10.17)
@jack of hearts
ın bahsettiği orientler'de mesela seiko'nun markasıdır.
0
binder dandet
(10.10.17)
orient bambino ya bak. fiyatlar yüksek olduğu için 500 ün üzerinde olabilir biraz ama pazarlıkla halledilir. gerçekte fotoğraftakilerden çok daha alımlı duruyor ayrıca. bilekte denemekte fayda var.

bu arada orient seiko nun markası değildir diye biliyorum. lorus ve pulsar seiko nun alt segment markaları ama orient ayrı. ikisi de japon malı sadece öyle bi benzerlik var.
0
fyodor fyodorovic
(10.10.17)
@buenas bu paylaştığın saat güzel.
0
silver apple
(10.10.17)
(4)

Instagram'ın sosyal olmayan versiyonu var mı?

kay adams
demek istediğim offline albüm olarak kullanılabilecek versiyonu (yani albüm yapabileyim belli fotolardan, konum ekleyebileyim ya da not alabileyim vs gibi).IOS için soruyorum.
demek istediğim offline albüm olarak kullanılabilecek versiyonu (yani albüm yapabileyim belli fotolardan, konum ekleyebileyim ya da not alabileyim vs gibi).

IOS için soruyorum.
0
kay adams
(10.10.17)
İnstagram içinde arşiv özelliği var. Senden başka gören olmuyor. Google photos ile de sanırım dediklerini yapabilirsin
0
iscanthere
(10.10.17)
Pinterest belki. Private albüm oluşturabiliyorsun.
0
jack of hearts
(10.10.17)
Google photos +1
0
bartman
(10.10.17)
Google photos tam istediğin şey.
0
doxanikee
(10.10.17)
(1)

Su arıtma tableti kullanan var mı?

utkumon
Uzun süreli kamplarda ve acil durum çantamda kullanacağım. Kullanan varsa nereden netim ediyorsunuz acaba?
Uzun süreli kamplarda ve acil durum çantamda kullanacağım. Kullanan varsa nereden netim ediyorsunuz acaba?
0
utkumon
(10.10.17)
hocam dağa falan gitmeyeceksen boşuna para verme ''kendimden biliyorum kamp ıcın bir suru şey aldım cogunu kullanmadım'' yani orda bi yerde mutlaka su vardır. Survival değilse.

Onun dısındaysa sana saygı duymakla beraber coghlan's ın vardır mutlaka.
0
binder dandet
(10.10.17)
(1)

Yaren yapmak ne demek?

sarper361
Şöyle bir mesaj geldi bilmem ne köyünden. "18 Kasım'da köyde yaren yapılması planlanmaktadır. Yaren uşağı olarak katılmak isteyenler irtibat için;..."Aramaya inanmıyorum. Direkt tecrübe etmişlerden dinlemek isterim.
Şöyle bir mesaj geldi bilmem ne köyünden.

"18 Kasım'da köyde yaren yapılması planlanmaktadır. Yaren uşağı olarak katılmak isteyenler irtibat için;..."

Aramaya inanmıyorum. Direkt tecrübe etmişlerden dinlemek isterim.
0
sarper361
(10.10.17)
şöyle bir şey var:

www.google.com.tr

buraya katılanlara da uşak deniyor olabilir.
0
eeb
(10.10.17)
(2)

pdf yazdırırken kenar boşluklarını azaltma

saklubilig
çıktısını alacağım bir pdf dosyası var. adobe'den çoklu yazdır seçeneğiyle her kağıt yüzünde iki sayfa olacak şekilde çıktı almak istiyorum. ancak çıktıyı aldığımda metinler çok küçük oluyor. halbuki kenar boşluklarını azaltabilsem metinler daha büyük olur. çıktı kağıdının yarısı marjin boşluğu. bu
çıktısını alacağım bir pdf dosyası var. adobe'den çoklu yazdır seçeneğiyle her kağıt yüzünde iki sayfa olacak şekilde çıktı almak istiyorum.
ancak çıktıyı aldığımda metinler çok küçük oluyor. halbuki kenar boşluklarını azaltabilsem metinler daha büyük olur. çıktı kağıdının yarısı marjin boşluğu.
bu durumu düzeltmenin yolu var mıdır?
0
saklubilig
(10.10.17)
gerçek boyutta yazdır, sayfaya sığdır veya zoom seçenekleri denedin mi?
0
deligine yuvarlanmis tavsan
(10.10.17)
i.hizliresim.com

seçenekler buradaki gibi olacak. Ölçeğe sağdaki önizlemeye göre kendin karar verirsin.
0
himmet dayi
(10.10.17)
(1)

Duyuru hukukçularına bir soru. Hiç vaktinizi almayacak, söz.

eurhka
Özelden yazabilirseniz detaylarından bahsedeceğim. Öğrenmek istediğim tek bir cevap var sadece.Ceza hukuku ile ilgili. Teşekkürler.
Özelden yazabilirseniz detaylarından bahsedeceğim. Öğrenmek istediğim tek bir cevap var sadece.

Ceza hukuku ile ilgili.

Teşekkürler.
0
eurhka
(10.10.17)
özelden mesaj attım.
0
denklemci
(10.10.17)
(4)

Simfer midi fırınlarını nasıl bilirsiniz?

kay adams
Fırın almayı düşünüyorum. Simfer almamı önerenler çok oldu.Resimdeki gibi bir şey iş görür mü? Yalnız yaşıyorum ve çok pahalı bir şey kullanmak da istemiyorum.Teşekkürler.
Fırın almayı düşünüyorum. Simfer almamı önerenler çok oldu.

Resimdeki gibi bir şey iş görür mü? Yalnız yaşıyorum ve çok pahalı bir şey kullanmak da istemiyorum.

Teşekkürler.
0
kay adams
(10.10.17)
Bizde bunun gibi hatta daha dandik bir şey almıştık büyük fırını her zaman çalıştırmamak için. Tek kişi için ideal aletler, ufak olduğuna kolay ısınıyor ve elektrik masrafı azalıyor. Tezgaha alıp kolayca temizleyebiliyorsun falan.
0
reactionic
(10.10.17)
Turbosunu aldim carrefourdan 200 tl ye. Sahane bir alet. İsterseniz aksam model no veririm. Keki pisiriyor guzel de kabariyor. Bence cok iyi alet. İc aydinlatmasi da var.
0
ykyt
(10.10.17)
@ykyt çok sevinirim. eğer dediğiniz kadar güzelse onu almayı düşünebilirim bile :)
0
🌸kay adams
(10.10.17)
Suan bakabildim simfer m 4004 turbo yaziyor. Ben cok begendim. Bence sizin de ihtiyacinizi karsilayacaktir. Alin hemen birkac sey pisirin. Begeneceksiniz, begenmediginiz durum olursa zaten 15 gun icinde iade hakkiniz var.
0
ykyt
(11.10.17)
(3)

bardak nargile

nemo problemo
kullanan var mı? şöyle bir şey var ama bilemedim randımanlı olur mu? arada sırada canım nargile istiyor. böyle bir şey alıp kullanabilirim dedim ama hiç bilgim yok. tavsiye eder misiniz?https://www.metsannargile.com/tr/bardak-nargile--u
kullanan var mı? şöyle bir şey var ama bilemedim randımanlı olur mu? arada sırada canım nargile istiyor. böyle bir şey alıp kullanabilirim dedim ama hiç bilgim yok. tavsiye eder misiniz?

www.metsannargile.com
0
nemo problemo
(10.10.17)
hayır tavsiye etmem. nargile manyağı biri olarak söylüyorum bunu.
0
silah taciri
(10.10.17)
işe yaramaz, plastik bişi zaten. kahveci nargile takımı al bence, şekilli olan takımlar da işe yaramaz ve boşuna fazladan para vermiş olursun.
0
sarlatan
(10.10.17)
şimdi nargileyi bıraktım ama www.tekdemir.net bundan vardı ve bana yetiyordu, zaten cafelerde gelenleri tek başıma içemiyordum, bu ideal bir boyutta.
0
notinhere
(10.10.17)
(1)

Dream Theater Konseri

kamehame
Gençler bugün sahne önünden izleyeceğiz konseri. O bölgede sandalye oluyor mu? Biliyor musunuz?Şehir dışından geldik düşüp bayılmayalım, arada dinlenelim. tşk
Gençler bugün sahne önünden izleyeceğiz konseri.

O bölgede sandalye oluyor mu? Biliyor musunuz?

Şehir dışından geldik düşüp bayılmayalım, arada dinlenelim. tşk
0
kamehame
(10.10.17)
sandalye olmaz. yere oturacaksınız.
0
synesthesia
(10.10.17)
(2)

Bati atasehir palladium civari 1-2 saat zaman gecirmelik yer?

balpolen
Arkadaslar sali gunleri palladiumda 1-2 saat zaman gecirmem gerekiyor. Ben de palladiumdaki sturbucksa geldim. Cok gurultulu, kalabalik, herkes birbirini kesme derdinde. Ne aptal bir yere dustum anlamadim. Muzikler bile sturbucksa gore daha dimstik dimstik. Niyetim kahve icip, dinlenmek fakat burda
Arkadaslar sali gunleri palladiumda 1-2 saat zaman gecirmem gerekiyor. Ben de palladiumdaki sturbucksa geldim. Cok gurultulu, kalabalik, herkes birbirini kesme derdinde. Ne aptal bir yere dustum anlamadim. Muzikler bile sturbucksa gore daha dimstik dimstik. Niyetim kahve icip, dinlenmek fakat burda bu pek mumkun degil. Daha sakin, hareketin daha az oldugu buralarda bir yer oneriniz var mi? Ve daha az gurultulu. Tesekkur ederim
0
balpolen
(10.10.17)
palladium'da kahve dunyasi da var. orasi sakin oluyo genelde.
0
fakyoras
(10.10.17)
paladium sineanın yanında, orda çok şirin bir kafe var en üstte katta orayı deneybilirsiniz.sigara da içilebiliyor.
0
follow rivers
(10.10.17)
(1)

Asus monitör Garanti

berginyonbaenre
asus'un türkiyede uzun zamandır çok kötü bir garanti sistemi olduğu biliniyor. dün gece online olarak yaptiğim garanti başvurusuna öğlen 14.08de cevap maili geldi(resim 2) ve ürünün 24 saat içinde teslim alinacağina dair bilgi verildiöyle meraktan attiklari maildeki bilgileri kullanarak durum kontro
asus'un türkiyede uzun zamandır çok kötü bir garanti sistemi olduğu biliniyor.

dün gece online olarak yaptiğim garanti başvurusuna öğlen 14.08de cevap maili geldi(resim 2) ve ürünün 24 saat içinde teslim alinacağina dair bilgi verildi

öyle meraktan attiklari maildeki bilgileri kullanarak durum kontrolü yapiyim dedim daha kargonun benden teslim almadığı ürün için "ürün teknik servise ulaşti" şeklinde bir son durum girildiğini gördüm(resim 1)

bu durum beni işkillendirdi açıkçası servis kalitesi anlamında ürünü bi tek menteşesi kırık diye gönderip ekran kırık fln bi şekilde geri almak istemiyorum

monitörümün görüntüyle alakali bir problemi yok sadece ayağin ekranla birleştiği menteşe büyük ihtimalle kırık ekran öne,arkaya ve yanlara haddinden fazla sallanıyor. garantiye yollamaktansa kendim tamir ettirsem ne kadar patlar? siz olsanız şu şartlarda ürünü yollarmıydınız?
0
berginyonbaenre
(10.10.17)
Geçen ay asus laptopu ekran arızası nedeniyle servise yolladım. Müşteri hizmetleri vs gayet ilgiliydi. Sadece anlaşmalı kargoları olan ups'in yaşadığımız ildeki şubesinin organizasyonuyla ilgili sorun yaşadık. Servise ulaştıktan sonra 2 günde tamir oldu ve geri yolladılar. Garantisi varsa ordan yaptırın.
0
curukturpkokusu
(10.10.17)
(5)

Ekteki Sinbo filtre kahve makinesi ara sıra kullanım için iyi bir seçim mi?

elon
Eşimle haftada 2-3 sabah spora gitmeden kahve içiyoruz. Kahveden çok anlamıyoruz bu arada. Eve yakın olduğu için Starbucks ya da Cafe Nero'dan alıp gidiyoruz genelde. Fazla maliyetli olduğu için filtre kahve makinesi alalım dedik. Şok'ta Sinbo ürünü satılıyor 70TL'ye.Başlangıç için alınır mı? Fiyat
Eşimle haftada 2-3 sabah spora gitmeden kahve içiyoruz. Kahveden çok anlamıyoruz bu arada. Eve yakın olduğu için Starbucks ya da Cafe Nero'dan alıp gidiyoruz genelde. Fazla maliyetli olduğu için filtre kahve makinesi alalım dedik. Şok'ta Sinbo ürünü satılıyor 70TL'ye.

Başlangıç için alınır mı? Fiyat performans ürünü gibi duruyor. Kullanan var mı?

hizliresim.org
0
elon
(10.10.17)
eğer kağıt filtreyle çalışıyorsa tadı güzel olmayabilirmiş. ona göre alın bnce.
0
sutlu nescafe
(10.10.17)
başlangıç için oldukça iyi.
0
giovanne
(10.10.17)
eski halini 40 liraya taaaaa vaktiyle burda marketten almıştım. seneeeee 2011. hala aktif olarak çatır çatır kullanılır. içerisinden metal filtre de çıkıyor, verilen paraya sonuna kadar değer.
0
zoque
(10.10.17)
@sutlu nescafe, Şirkette Braun un bir modeli var. Onda kağıt filtre kullanılıyor ve tadı baya güzel oluyor. Ama dediğim gibi pek anlamıyorum :)
0
🌸elon
(10.10.17)
bende anlamam. başkasından duydum. sürekli filtre değiştirmek pek konforlu olmasa gerek. metal filtreliymiş zaten. sıkıntı yok :)
0
sutlu nescafe
(10.10.17)
(1)

İlişki üzerine kitap

EyLüL Kizi
Bir tane abimiz var, Amerikalı tahminimce. Ted' de mi emin değilim ama internette konuşmaları vardı ilişkiler, aşk ve seks üzerine. Kel, orta yaş bir adam. Bir de bu abinin ilişki üzerine kitapları ve romanları var. Kimdi bu adam yahu?
Bir tane abimiz var, Amerikalı tahminimce. Ted' de mi emin değilim ama internette konuşmaları vardı ilişkiler, aşk ve seks üzerine. Kel, orta yaş bir adam. Bir de bu abinin ilişki üzerine kitapları ve romanları var. Kimdi bu adam yahu?
0
EyLüL Kizi
(10.10.17)
John Gray degildir sanıyorum ?
www.youtube.com
0
elvan abeyiylegezse
(10.10.17)
(4)

temizlikçi ile ilgili

sedat peker in yegeni
arkadaşlar selam, evime ilk kez temizlikçi çağırıcam ve 2 haftada 1 gelmesi şeklinde konuştuk. bu konuda çömezim, nasıl bi plan yapmalıyım ya da neler istemeliyim? siz ne tarz işler istiyorsunuz temizlikçiden?ek : bir de değerli eşyalarınızı napıyorsunuz?
arkadaşlar selam,

evime ilk kez temizlikçi çağırıcam ve 2 haftada 1 gelmesi şeklinde konuştuk.
bu konuda çömezim, nasıl bi plan yapmalıyım ya da neler istemeliyim? siz ne tarz işler istiyorsunuz temizlikçiden?

ek : bir de değerli eşyalarınızı napıyorsunuz?
0
sedat peker in yegeni
(10.10.17)
evdeki temizlik malzemelerin tam mı önce onu bir kontrol et. her temizlikçinin usulü aynı olmayabiliyor. mesela bize gelen abla arapsabunu kullanıyor yerleri silmek için. camları gazeteyle silen de var cam beziyle de toz beziyle de.bunu önceden sorup öğrenebilir, ona göre eksiklerini tamamlayabilirsin.

her türlü insan var ortalıkta, değerli şeylerini nolur nolmaz ortada bırakma.

silip süpürmek gibi şeylerin dışında benim dikkat ettiklerim: kapıların silinmesi, cam silinmeyecekse bile pervazların silinmesi, dolap kapaklarının silinmesi, şifonyer, bulaşık makinası vb şeylerin çekilmesi ve arkalarda toz vs kalmamasının istenmesi.

kimisi yemek de yaptırıyor, ütü de yaptırıyor. ben o hafta ev çok kirlenmediyse ütü yaptırıyorum bazen.
0
kulakligin calismayan teki
(10.10.17)
Cam sildirme olayına pek bulaşma. Allah korusun düşer yaralanır, ölür büyük sıkıntı yaşarsın. 1 gün bile olsa sigorta yapmak zorundasın yasal olarak. Bu yüzden cam sildirme. En azından biz böyle yapıyoruz.
0
silah taciri
(10.10.17)
Cam silerken mutlaka gözlüyorum. Benim evimin camları sıkıntılı, korkuluktan dolayı silmesi zor ve korkuluk da çok sağlam değil. Gerekirse kirli kalsın ama sarkma diyorum sürekli. Bu gelen kadının da hoşuna gidiyor, onun sağlığına önem veren, yaptığı işte eksik aramayan biri olduğumu bildiği için o da düzgün yapmaya çalışıyor. Bana gelen kadının eli çok hızlı, yarım günde cam kapı silme süpürme ve büyük eşyaları çekme, wc banyo bitiriyor. Hatta bazen halı silmeye girişiyor, gerek yok diyorum zaten yıkamaya veriliyor halılar. Normalde ben temizliği kendim yapıp cam silineceği zaman çağırıyordum ama bundan sonra her hafta alıcam çalışmaya başladığım için. Tavsiyelerim şunlar: malzemelerin hepsini bir yere koyun. Bezlerin hangisi cam bezi, hangisi toz bezi hangisi kirli yerler için olan bez gösterin. Mesela mikrofiber bezle temiz yerlerin tozunu alıyorum ben. Dandik bim bezleriyle de balkon korkulukları, sineklik vs gibi çok toz olan yerleri. Balkon paspası, fırçası ile ev paspası ve banyo fırçası farklı kullanıyorum. Sizde böyle bir ayrım varsa baştan gösterin. Kimisi banyoyu komple yıkıyor, ben çamaşır makinasının altına su girmesini istemiyorum o yüzden yıkamaması konusunda uyarıyorum. Onun dışında nereden nasıl başlanacağını kendisine bırakabilirsin. Değerli eşyam yok evde, ilk kadın aldığımda bende tedirgin olmuştum. Kıymetli şeylerini kol çantana koy, çantan da gözünün önünde yada güvenli bir yerde dursun. Bazı arkadaşlarım kadını evde bırakıp dışarı çıkıyorlar, ben cesaret edemiyorum. Düşer, yaralanır, acil birşey olur. Ben evde duruyorum, bazen toz alıyorum o temizlik yaparken.
0
curukturpkokusu
(10.10.17)
İlk geldiği zaman şunları şunları yapacaksın dersin, sonra bir rutine girer zaten. Sabah ve akşam çıkış saatlerini ayarlayıp, eğer geç gelirse veya erken çıkarsa bir dahaki seferde telafi etmesi gerektiğini söylemelisin. Yemek hariç bütün ev işlerini yaptırıyorum her hafta :) Ben epey güvendiğimiz bir kadın olduğu için evde korkmadan tek başına bırakabiliyorum ama ilk geleceği için bırakmazsan iyi olur. Değerli eşyaları kasana koyabilirsin.
0
iwasbornonamountainside
(10.10.17)
(8)

Hotpoint mi Altus mu?

prinz-frost
Merhaba arkadaşlar,Bulaşık makinesi alacağım ama iki marka arasında kaldım, fiyat olarak aralarında 160 lira fark var.Hotpoint 11 litre su tüeketiyor: 977 lira Altus 14 litre : 817 liraAltus 5 programHotpoint 4 program Sizce hangisini almalıyım?Bakmak isteyenler için link bıraktım.http://www.hepsib
Merhaba arkadaşlar,
Bulaşık makinesi alacağım ama iki marka arasında kaldım, fiyat olarak aralarında 160 lira fark var.
Hotpoint 11 litre su tüeketiyor: 977 lira
Altus 14 litre : 817 lira

Altus 5 program
Hotpoint 4 program

Sizce hangisini almalıyım?

Bakmak isteyenler için link bıraktım.

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com
0
prinz-frost
(10.10.17)
tabii ki altus. bir defa kağıt üstünde iyi, diğer taraftan ben setüstü ocağını aldım iyi bir fiyata, bayağı iyi çıktı.
0
jihat
(10.10.17)
Enerji sınıfları aynıysa ben olsam az su tüketeni alırdım çünkü tasarruf, karbon ayak izi vs.

Edit: Haftada üç kere çalışsa yılda 468 litre daha fazla su tüketiyor Altus.
0
kobuzchu kiz
(10.10.17)
@kobuzchu kiz evet enerji sınıfları aynı haftada 4 kez filan çalışır ben de su tüketimi açısından düşündüm aslında bana kalsa hotpoint alırım ama bi abim var hep daha ucuz ürünlere baktığı için bu iki markaya kadar düşürdüm secenekleri..
0
🌸prinz-frost
(10.10.17)
Haftada 4 günden 600+ litre suyun faturaya kaç tl olarak yansıyacağını gösterip ikna edebilirsiniz bence abiyi :)
0
kobuzchu kiz
(10.10.17)
Tabii ki hotpoint. Altus'tan uzak dur. Hotpoint yerine Indesit'de tercih edebilirsin. Zaten indesit ile hotpoint aynı fabrikada üretiliyor. Altus alan akrabaların bulasik makineleri berbat ötesi yıkayip kısa sürede arizalanirken, bizim evdeki indesit canavar gibi yıkıyor ve en ufak bir sorunu yok. Yine bir tanıdık da hotpoint var o da efsane. Hotpoint- indesit ile Altus aynı klasmanda değil zaten. Indesit-Hotpoint ile arcelik"i beko'yu fakan kiyaslayabilirsin ki benim tercihim yine indesit olur. Tam bir fiyat performans canavarı.
0
istististist
(10.10.17)
@kobuzchu kiz ikna etmekten ziyade O'na söylemeden almayı düşünüyorum en fazla bir gün tartışırız :)

@istististist bi de indesitlere bakayım madem :)
0
🌸prinz-frost
(10.10.17)
altus'u hiç bilmiyorum, ama hotpoint iyi. 2006 yılında yazlığa almıştık, bir sıkıntı çıkarmadı.
0
babilbaligi
(10.10.17)
altus , arcelik'in alt markasidir.

ayni fabrikadan cikarlar.

yârin oburgun sorun olduğunda hotpoint'e gore daha kolay ve uygun bir sekilde sorun halledilir.
0
for the record
(11.10.17)
(1)

tuzla'dan kadıköy'e kaç saatte gidilir?

füt
17:30'da tuzla sanayi bölgesinden çıkılırsa, e-5ten acıbadmee varmak ne kadar sürer?
17:30'da tuzla sanayi bölgesinden çıkılırsa, e-5ten acıbadmee varmak ne kadar sürer?
0
füt
(10.10.17)
1,5 saat sürer diye düşünüyorum. tuzla tarafının iş çıkış trafiği fena oluyor çünkü. metroya binmeye çalışın derim.
0
sedat peker in yegeni
(10.10.17)
(6)

Excel - Not Baremi Hesaplama

ataman
En düşük Puan >> 116En Yüksek puan >> 290 Öğrencinin notu >> 250100 üzerinden kaça tekabül eder ? Excelde nasıl formülüze ederim ?Teşekkürler :)
En düşük Puan >> 116
En Yüksek puan >> 290


Öğrencinin notu >> 250


100 üzerinden kaça tekabül eder ? Excelde nasıl formülüze ederim ?

Teşekkürler :)
0
ataman
(10.10.17)
=100-((290-116)/250) == 99,30

buldum ama doğru bir sonuc mudur emin olamadım ?
0
🌸ataman
(10.10.17)
290 üzerinden 250 ise 100 üzerinde 86,20

tabi bu durumda dip puanın 40 oluyor.
0
prezarlatif
(10.10.17)
başlangıç değeri 0 değil 116 en düşük 116 alınabiliyor. Bu mantık ne kadar doğru emin olamıyorum. başlangıç değer 0 olsaydı böyle olacaktı. sanki. yanlışşsam düzeltin
0
🌸ataman
(10.10.17)
Bence:
(250-116)*100/(290-116)=77.01149425
0
€xpolerer
(10.10.17)
i.hizliresim.com

olay budur.

(290-250)/(290-116)= (100-x)/100
40/174=(100-x)/100
x=77.01

explorer doğru demiş.

termo alan her mühendis bilir ki ara değerler böyle hesaplanır:)
0
blue eyes white dragon
(10.10.17)
excel formülü için:

en düşük puan:A
en yüksek puan:B
öğrenci notu:C

olursa

=100*((C-A)/(B-A))

şeklinde bulunur. (bu durumda 116 alan öğrenci 100 üzerinden 0, 290 alan öğrenci 100 almış olur)
0
stanley weber
(10.10.17)
(2)

insan kaynakları yönetimi sertifika programı?

contavolta
bu sertifaka işe yarar bişey midir?eşim edebiyat öğretmenliği bitirdi, atanamadı. kendisine şu an iş bulamıyoruz. bu kursa gitse, sertifikasını alsa, insan kaynakları uzmanı olarak bi yere girebilir mi?teşekkürler.
bu sertifaka işe yarar bişey midir?

eşim edebiyat öğretmenliği bitirdi, atanamadı. kendisine şu an iş bulamıyoruz.
bu kursa gitse, sertifikasını alsa, insan kaynakları uzmanı olarak bi yere girebilir mi?

teşekkürler.
0
contavolta
(10.10.17)
uzman olarak giremez, uzmanlık için en kötü asgari bir iş tecrübesi lazım. sıfırdan başlayabilir, zaten ayrı bi kalifikasyona pek gerek duymuyor şirketler.
0
Bruce
(10.10.17)
İnsan Kaynaklarına sokacak torpil varsa sertifika falan hikaye, yoksa zaten sertifika olsa da almıyorlar.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.10.17)
(2)

A sınıfı ehliyet ücreti hakkında sorular

late viper
Merhabalar, A sınıfı ehliyet almak istiyorum nette biraz fiyat araştırması yaptım, bulduklarımın hepsi B ehliyeti olanlar için 1300TL diyor. "Sabit fiyat mıdır?" diye düşünürken şöyle bir şey gördüm:http://www.ehliyetsinavkursu.com/2017-motosiklet-ehliyeti-ve-fiyatlari.htmlsayfanın sonunda:"A Ehliye
Merhabalar, A sınıfı ehliyet almak istiyorum nette biraz fiyat araştırması yaptım, bulduklarımın hepsi B ehliyeti olanlar için 1300TL diyor. "Sabit fiyat mıdır?" diye düşünürken şöyle bir şey gördüm:
www.ehliyetsinavkursu.com
sayfanın sonunda:
"A Ehliyet Fiyatları:

İstanbul A Ehliyet Kursu Ücreti : Normal kurs ücreti 1500 TL, A1 ve A2 ehliyeti olup başvuru yapan bir aday 800 TL, B-C-D-F-G ehliyet belgelerinden birisi olup başvuru yapan bir aday ise 1300 TL ödeme yapacaktır.

Ankara A Ehliyet Kursu Ücreti : Normal kurs ücreti 997 TL, A1 ehliyeti olup başvuru yapan bir aday 665 TL, A2 ehliyeti olup başvuru yapan bir aday 332 TL, B-C-D-F-G ehliyet belgelerinden birisi olup başvuru yapan bir aday ise 641 TL ödeme yapacaktır."

diyor. istanbul 1300TL, ankara 641TL demiş. Bu doğru mu? ilden ile sabit fiyat mı var? nedir? istanbul'da uygun fiyatlı ehliyet almanın yolu var mı?
0
late viper
(10.10.17)
Evet 2 yıldır fiyatlar illere göre değişiyor.
A sınıfı ehliyet İstanbul'da çok yerde yok zaten, eğitimini de versin dersen zorlasan bir iki kurs bulursun.
Fiyatlar sabit ama gidip pazarlık yaparsan düşüren kurslar var.
Tek yerle görüşüp kayıt olma. Birkaç yerden fiyat ve bilgi al.
0
mutekebbir
(10.10.17)
tamam fiyat farkı olsun ama 2 kat fiyat neymiş... ben Ankara'daki adamdan 2 kat fazla kazanmıyorum ki...
0
🌸late viper
(10.10.17)
(1)

Birkac cümle ingilizce çeviri

helmet
Merhabalar, Formal bir ingilizce ile asagidaki cümleler en uygun nasil ifade edilir?"Bugun yogunlugum sebebiyle donus yapamiyorum kusura bakmayin. Yarin turkiye saati ile 13.00 veya 16.00'da sizin icin de uygunsa gorusmemizi gerçekleştirebiliriz. Fakat öncelikle tam olarak ne hakkinda konusacagimiz
Merhabalar,

Formal bir ingilizce ile asagidaki cümleler en uygun nasil ifade edilir?

"Bugun yogunlugum sebebiyle donus yapamiyorum kusura bakmayin. Yarin turkiye saati ile 13.00 veya 16.00'da sizin icin de uygunsa gorusmemizi gerçekleştirebiliriz. Fakat öncelikle tam olarak ne hakkinda konusacagimiz hakkinda bilgi verebilir misiniz? Tesekkurler."
0
helmet
(10.10.17)
I'm sorry to declare that i will not respond today due to my intensive agenda. we can make our interview at TR 13:00 or 16:00 if it is suitable for you too. but first can you tell me exactly what we are going to talk about? thanks
0
xiii
(10.10.17)
(4)

Istanbul'da hazir paket salata satiliyor mu?

Traveller
Sunlar gibi ya da benzer:http://www.salatta.com.tr/Nerede bulabilirim?
Sunlar gibi ya da benzer:

www.salatta.com.tr

Nerede bulabilirim?
0
Traveller
(10.10.17)
carrefourda vardı.
0
sutlu nescafe
(10.10.17)
Macrocenterda var.
0
basubadelmevt
(10.10.17)
verdiğin linke tıkladım sayfada direkt şöyle yazıyordu.

"İstanbul'daki Migros ve Macrocenterlardan temin edebilirsiniz." ^^
0
ofelia
(10.10.17)
www.carrefoursa.com

yine paket fakat markasi farkli
0
my pink
(10.10.17)
(5)

Matematik sorusu

hayat aklini konusacak bir filozof uret
Mesela;93*98 = 9114 işleminde çıkan sonucun son iki rakamı, yani 14 aynı zamanda 93 ve 98 sayılarını 100'e tamamlayan sayıların çarpımı oluyor ya, bunun nedenini seziyorum gibi ama açıklamaya kalkınca açıklayamıyorum, açıklaması nedir bunun?100-93=7100-98=22*7=14 93 den iki alıp 98'e koyuyorum. Y
Mesela;
93*98 = 9114 işleminde çıkan sonucun son iki rakamı, yani 14 aynı zamanda 93 ve 98 sayılarını 100'e tamamlayan sayıların çarpımı oluyor ya, bunun nedenini seziyorum gibi ama açıklamaya kalkınca açıklayamıyorum, açıklaması nedir bunun?
100-93=7
100-98=2
2*7=14

93 den iki alıp 98'e koyuyorum. Yani birini yüze tamamlıyorum 100*91 burası tamam. Son iki basamağın 100'den eksik kalan kısmların çarpımı olmasının matematikteki açıklaması nedir?

3 basamaklılarda da aynı yöntemi yapıyorum bir farkla 1000'e tamamlayan sayıların çarpımını 3 basamaklı yazıyorum.

993*998= 991014 gibi.

100'e daha uzak iki sayının çarpımında son iki basamakta kalmayıp 3' taşıyor doğal olarak.
85*76= 6475 de olduğu gibi. yine de 6100 çıkınca geriye kalan 76 ve 85 sayılarını 100'e tamamlayan sayıların çarpımı oluyor.

Sorum şu: Neden 100'e tamamlayan sayıların çarpımını ekliyoruz?
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(10.10.17)
Çünkü 10luk sayı sistemini kullanıyoruz.Aynısını 7*8 de de görebilirsin.bu sefer 100 yerine 10dan işlem yaparsın.sonuç çıkar.Tam açıklaması matematiksel olarakta gösteren illaki çıkacaktır ama en kaba tabirle çözüm bu.
0
oldumubeabi
(10.10.17)
Evet onu biliyorum da neden farkın çarpımını ekliyoruz?

9'la çarpımı formüle edersek x*10-x değil mi? Ben çarpmalarda 10'a yakınları bu şekil ezberledim, hep bu şekil kullandım. Zihnim bu şekle alıştığı için farkların çarpımını izah edemiyorum sanırım.

Umarım bi izah eden çıkar ^_^
0
🌸hayat aklini konusacak bir filozof uret
(10.10.17)
100-a * 100-b = 10000 - 100b - 100a + a*b

Basitçe bu yüzden
0
ghilleinthemist
(10.10.17)
Eyvallah @ghilleinthemist, sezinleme kısmını çözdüm. Ortaokul cebir konusu (x-a)(x-b) iz olarak kalmış aklımın bi yerlerinde demek.

Sorum baki, ben halen +ab kısmının nedenini anlamadım. İşlemin nasıl yapılacağı belli, neden öyle yapıyoruz, nedeni ne?

Ya da şöyle sorayım, cebir olmadan nasıl anlatırız ya da gözümüzde nasıl canlandırırz bu durumu?
0
🌸hayat aklini konusacak bir filozof uret
(10.10.17)
93.98 örneğinden yola çıkarak,

(100-7)(100-2)= 100.100-7.100-2.100 + 2.7

burada 2.7 dışında tüm işlemlerin son iki basamağı 0 olduğundan 2.7 nin cevabı direkt sonucun son iki basamağı oluyor.
0
no problem al maury
(11.10.17)
(2)

IOS Çağrı Kaydetme

mkrk
Selam,Iphone'nda çağrı kaydetme uygulaması kullanan var mı? Gelen ve gişden aramalar için Android'deki ACR tarzı bir uygulama arıyorum. Tercihen ücretsiz. Var mı kullanıp memnun olduğunuz?Teşekkürler.#Iphone, Ios, Çağrı kaydetme, Apple, Acr
Selam,

Iphone'nda çağrı kaydetme uygulaması kullanan var mı? Gelen ve gişden aramalar için Android'deki ACR tarzı bir uygulama arıyorum. Tercihen ücretsiz. Var mı kullanıp memnun olduğunuz?


Teşekkürler.

#Iphone, Ios, Çağrı kaydetme, Apple, Acr
0
mkrk
(10.10.17)
jailbreaksiz imkansız.
jailbreakle imkanlı mı tam bilmiyorum yine de.
0
passion rules the game
(10.10.17)
yapamazsın ios'ta
0
sta
(10.10.17)
(2)

Yayla corbasi

durgunfoton
Mikserleniyor mu? Disarida yedigime gore pirincler iri durdu gibime geldi
Mikserleniyor mu? Disarida yedigime gore pirincler iri durdu gibime geldi
0
durgunfoton
(10.10.17)
Pirincleriniz farkli cinstir
0
kuehles blondes
(10.10.17)
Kırık pirinçle yapmamışsınızdır
0
hernezıkkımsa
(10.10.17)
(7)

Tezsiz yüksek lisans programları veren üni'ler hk. (Askerden yırtma mevzusu

matchgrip
Arkadaşlar selam, böyle para verip 3 yarıyıllık yani 1 buçuk senelik naylon yüksek yapmak için üniversiteler var ya,Nişantaşı ve Ahmet Yesevi gibi başka üniversiteler var mı? Siz yaptıysanız hangi üniversiteden kaç paraya yaptınız? Her türlü tavsiyeye açığım.
Arkadaşlar selam, böyle para verip 3 yarıyıllık yani 1 buçuk senelik naylon yüksek yapmak için üniversiteler var ya,

Nişantaşı ve Ahmet Yesevi gibi başka üniversiteler var mı? Siz yaptıysanız hangi üniversiteden kaç paraya yaptınız? Her türlü tavsiyeye açığım.
0
matchgrip
(10.10.17)
ahmet yesevi.
universitenin misyonu bu :D
0
baldur2
(10.10.17)
her üniversitede tezsiz yüksek lisans vardır.
0
blue eyes white dragon
(10.10.17)
evet ama devletler sınırlı kontenjanları ortalama üzerinden dolduruyolarmış. ben itü mühendislik mezunuyum, ortalamam 2,60 falan. 3'ün altına kalmıyormuş genelde. o yüzden mecbur özellere bakıyorum, alese de girmedim girecek vaktim de yok, ocak sonu yurtdışına yerleşiyorum. gitmeden bir şey ayarlamam lazım şubatta tecilim bitiyor.
0
🌸matchgrip
(10.10.17)
hangi vizeyle yurtdisina yerlesiyorsun?
0
baldur2
(10.10.17)
İlk etapta 6 aylık bir dil kursuyla Berlin'e gidiyorum. D tipi ulusal vize alacağım, bir nevi öğrenci vizesi.
0
🌸matchgrip
(10.10.17)
anladim kesin yaptir o zaman
0
baldur2
(10.10.17)
trakya üniversitesine dediğin ortalamanın katbekat altına çatır çatır kayıt yaptırdım. üstelik 1900 ta le.
0
zoque
(10.10.17)
(1)

iphoneda sadece video seyrederken mesaj sesini engellemenin yöntemi var mı?

ln
arkadaşlar video seyrederken tinn diye ses çıkıyor ve bu sırada videonun sesini de hayvan gibi kısıyor iphone. https://www.cnet.com/how-to/3-ways-to-stop-ios-notifications-from-interrupting-music-playback/burda anlatılanlar dışında bir yöntem var mı? çünkü bu yöntemleri her video açışımız ve kapatış
arkadaşlar video seyrederken tinn diye ses çıkıyor ve bu sırada videonun sesini de hayvan gibi kısıyor iphone.

www.cnet.com

burda anlatılanlar dışında bir yöntem var mı? çünkü bu yöntemleri her video açışımız ve kapatışımızda tekrar tekrar yapmak gerekiyor. yani video anında ses çıkmasın ama video bitince eski sesli uyarı verme haline otomatik geçsin.(video izlerken ekranın kapanmayıp normal zamanda yine kapanabiliyor olması gibi yani)
0
ln
(10.10.17)
video izlerken telefonun solundaki sessiz çentiğini sessiz konuma getirmek dışında bi yol yok.
0
washe
(10.10.17)
(1)

30 yıllık film bulmaca

vassal
şener şen in oynadığı 1988 yapımı "zengin mutfağı" filmini bulabilir miyiz. indirme olur izleme olur.
şener şen in oynadığı 1988 yapımı "zengin mutfağı" filmini bulabilir miyiz. indirme olur izleme olur.
0
vassal
(10.10.17)
internette bulamadım ama film bende var, isterseniz bir yere yükleyebilirim.
0
misterturist
(07.11.17)
(1)

DDR4 2400 MHz Sodimm ram'de kaç pin bulunur?

goingon2002
Merhabalar. DDR4 2400 MHz Sodimm ram'de kaç pin bulunur? 260 adet bulunması gerekiyor gibime geliyor ama Türkiye'de 288 pin ile satılan da var gibi. emin olmadım. ona göre laptop'umu upgrade edeceğim. şimdiden teşekkrüler.
Merhabalar. DDR4 2400 MHz Sodimm ram'de kaç pin bulunur? 260 adet bulunması gerekiyor gibime geliyor ama Türkiye'de 288 pin ile satılan da var gibi. emin olmadım. ona göre laptop'umu upgrade edeceğim. şimdiden teşekkrüler.
0
goingon2002
(10.10.17)
www.ebay.com

260 demişler.
0
sttc
(10.10.17)
(11)

Takip ettiğiniz araba içerikli youtube kanalları?

muslugubozukhayrat
sb.selamlar, severek takip ettiğiniz yerli ya da yabancı fark etmez içeriği araba olan youtube kanalları hangileri? bir de diğerlerinden farklılaştığını düşündüğünüz kanalları nedeniyle belirtirseniz çok da iyi güzel olur. teşekkürler şimdiden.
sb.

selamlar, severek takip ettiğiniz yerli ya da yabancı fark etmez içeriği araba olan youtube kanalları hangileri? bir de diğerlerinden farklılaştığını düşündüğünüz kanalları nedeniyle belirtirseniz çok da iyi güzel olur.

teşekkürler şimdiden.
0
muslugubozukhayrat
(10.10.17)
doğan kabak
otoseyir
anlatan adamlar
0
sutlu nescafe
(10.10.17)
carviser. düzgün bir Türkçe ile konuşması en takdir ettiğim özelliği :)
0
goingon2002
(10.10.17)
Otopark.com turkiye'ye samimiyet, goygoy ve dogru elestirilerle araba tanitimini bu adamlar getirdi.

Dogan kabak eskidendir bu isi yapiyor ama youtube'da otopark sayesinde meshur oldu.

Carviser da duzgun turkce, bozuk nefes almalarla katalog okuyor.

not: and gidince biraz farklılaştı doğru ama burak'ın söyledikleri falan and baya manyak çıkmış ki burak'ı hiç sevmiyorum. and da yalanlamadı.
0
c1b2k3
(10.10.17)
Engineering explained
0
stavro
(10.10.17)
Carviser cok yüzeysel. Dogan kabak da öyle. Otopark detayli inceliyordu And ayrıldı eski tadi kalmadı, dogan kabak ile sorunlar oldu vs.
Otomobil dünyam bence fiyasko.
Otomobilin mesut abisi iyidir. Carbuyer, km77 (otomobillere 77km hız ile geyik testi yapiyorlar), carwow, anlatan adamlar, autogefühl (alman bir kanal ama ingilizce ve detayli).
0
karacigerim vur kadehlere
(10.10.17)
akselerasyon

www.youtube.com
0
ofelia
(10.10.17)
engineering explained, car throttle
0
gkhncnzdgn
(10.10.17)
Benzin TV, Carwow, TheDIYGuyDOTnet, Thomas Schwenke, ehowauto, bluefox4848
0
battal gemalmaz
(10.10.17)
benzin tv burak ertem şu an çok iyi gidiyor,otopark'ın eski adı yok detaylı inceleme kısmını and çok daha iyi yapıyordu,doğan kabak incelemeden çok makara muhabbete döndü,şu ana kadar gördüğüm en detaylı ve kaliteli araç incelemesini autogefühl yapıyor diyebilirim.
0
sealth
(10.10.17)
otomobilin mesut abisi
0
kediyiyenpiskopatfareyimben
(10.10.17)
otomobilin mesut abisi "dsg nedir videosu" ile kendini yeterince rezil etti bence. izlenmeye değer değil.

www.youtube.com

"yoğun trafikte sürekli d-n yapın"
"yada uyarı ışığı yandığında sağa çekip, yağın soğumasını yada ışığın sönmesini bekleyin"
"yada binlerce lira tamirat masrafı ödemeye hazır olun"

otomobil kanalının verdiği tavsiyeye bakın.
0
c1b2k3
(11.10.17)
(3)

pazartesi sabahı esenboğa'dan çankaya'ya

alm est
merhaba. vize başvurusu için pazartesi sabahı 10'da inen uçakla gelsem 11.00'de çankaya vfs'de olabilir miyim toplu taşıma ile?
merhaba. vize başvurusu için pazartesi sabahı 10'da inen uçakla gelsem 11.00'de çankaya vfs'de olabilir miyim toplu taşıma ile?
0
alm est
(10.10.17)
muhtemelen olamazsın. 45 dk sürüyo zaten belko air. kızılayda inip oraya taksiyle beş dk da gidersin ama uçak sharp 10da inse senin belkoya binmen en erken 10.30 u bulur.
sen 9 da inenle gel mümkünse. ya da 9.30
0
interview with the vampire
(10.10.17)
anca uçaktan inip taksiye binersen olabilirsin
0
bobinhoo
(10.10.17)
Uçak taksi ile mümkün ama çok yazar belko ile de olur ama indisi bindisi falan aksatır
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.10.17)
(4)

dan brown-başlangıç e-kitap

Bruce
ben mi bulamıyorum yoksa çıkmadı mı türkçesi? normal basımla aynı anda çıkar diye düşünmüştüm, normalde de sonra mı çıkıyor dijital versiyonlar?
ben mi bulamıyorum yoksa çıkmadı mı türkçesi? normal basımla aynı anda çıkar diye düşünmüştüm, normalde de sonra mı çıkıyor dijital versiyonlar?
0
Bruce
(10.10.17)
Türkçesi var da e kitap olarak görmedim ben. Bütün kitapçılarda basılı var, sorunuz buysa. Çok matah bir kitap değil gerçi ama okunuyor yine de.
0
sopiro
(10.10.17)
@sopiro, teşekkür ederim, basılısını görünce e-kitabı da çıkmıştır diye düşündüm. e-kitap halini almak istiyorum çünkü, onu ne kadar beklemem lazım onu merak ettim. bu işin genel teamülü var mı diye, atıyorum basılı halinden 1 ay sonra çıkar gibilerinden.
0
🌸Bruce
(10.10.17)
Anladım, o cevabı bilemedim maalesef. İngilizce versiyonları ekitap olarak çıktı, ben de amazon'dan indirdim üç gün önce.
Kolay gelsin.
0
sopiro
(10.10.17)
Ben de audiobook'unun ortamlara düşmesini bekliyorum. Bulamadım. :(
0
twelfth
(10.10.17)
(5)

her gün düzenli kitap okumak

douglas
güzel bir kütüphanem var. özenle kurdum aslında. okuduğum (aynı anda bir kaç tane) kitapta var ama bunu düzenli yapamıyorum. böyle her gün belli bir aşama alıp yavaş yavaş tüm kütüphaneyi bitirmek istiyorum. sizlere sorum sizce bu fantastik bir istek mi, her gün düzenli kitap okunabilir mi, okuyanla
güzel bir kütüphanem var. özenle kurdum aslında. okuduğum (aynı anda bir kaç tane) kitapta var ama bunu düzenli yapamıyorum. böyle her gün belli bir aşama alıp yavaş yavaş tüm kütüphaneyi bitirmek istiyorum. sizlere sorum sizce bu fantastik bir istek mi, her gün düzenli kitap okunabilir mi, okuyanlar ve her gün ilerleyenler var mı, zihin bunu cidden kaldırabiliyor mu?
0
douglas
(10.10.17)
Fantastik bir istek kesinlikle değil, böyle yaşayan, bunu normali haline getirmiş bir sürü insan var dünyada.
Ben kitap okumak için ayrılan zamanın kesinlikle bir tercih meselesi olduğunu düşünüyorum. Misal, full time çalışan, nispeten zaman ayırması gereken bir ailesi olan (sıradan bir insan yani), arkadaşlarıyla sosyalleşmeyi de seven falan bir insansanız başka bir şey yerine kitap okumayı tercih etmeniz gerekiyor. Akşam tv izlemeyeceksiniz de kitap okuyacaksınız yani. Ya da otobüste giderken boş boş dışarı bakıp, telefonda konuşmayacaksınız da kitap okuyacaksınız. (Bunları da yapın istiyorsanız tabii de, demek istediğim bir gün herkes gibi sizin için de 24 saat ise o zamanı düzgün kullanmak gerekiyor.)

Ben "kitap okumak ciddi bir iştir" veya "kitap kokusu önemli azizim" tarzı bakmayan bir insan olarak, kindle'dan her yerde okuyorum kitap. Otobüste de, yolda yürürken de, gürültüde de, kahvecide otururken de, yatmadan önce de, yemek yerken de vs vs. Zihnim kaldırıyor. Hatta başka nasıl yaşanır, aklıma bir alternatif gelmiyor. Ha, biri de çıkıp der ki "yahu senin gibi oluyorsak kitap okuyunca, okumam daha iyi", onlar da haklıdır, bilemem.
0
sopiro
(10.10.17)
tomato timer
tomato-timer.com

Q. What is Pomodoro Technique?
A. The time management technique created by Francesco Cirillo for a more productive way to work and study. For more information, click here.
0
superb
(10.10.17)
valla ne olursa olsun her gün kitabımı yanımda taşıyorum. sabah işe giderken metrobüste 15-20 sayfa, akşam dönerken de yine aynı oranda sayfa okuyabiliyorum. yoksa eve gidince yorgunluk vs. okunmuyor.

"kitap okumak için zamanım yok yha şekerim" bence saçma bir bahane. yanınızda kitap taşıyın, her türlü okursunuz. ben böyle böyle kitap okuma alışkanlığı edindim.

ayrıca goodreads'in yıllık challenge'ı da çok motive ediyor beni. 25 hedef koymuştum. 24 kitap okumuşum yılbaşından beri.
0
efreet sultan
(10.10.17)
valla ben de istiyorum da basaramiyorum. gecen bos zamana baktigimda hergun on sayfa okusam bitmisti dedigi kitabi bir turlu okumaya firsat bulamiyorum. internet vs daha cok yer kapliyor.
0
tabudeviren
(10.10.17)
bunun için özel bir çaba sarf etmene gerek olmadığını düşünüyorum. eğer kitap okumayı seviyorsan, okumak için zaman da yaratacaksındır.

okuduğun kitapları bir köşeye üst üste dizdikçe de bir bakmışsın kütüphane olmuş. mevzu bu kadar kolay aslında.

25 yaşındayım, yaklaşık 10 yıldır bu dediğim şekilde biriktiriyorum kitaplarımı. yaklaşık olarak 500 tane kitabım oldu. ne kitap okumak için özel bir zaman ayırdım ne de kütüphanem için. birikiyorlar işte.
0
captainobvious
(10.10.17)
(19)

devlet tiyatrolarinin uygulamasini bi tek ben mi sacma buluyorum?

buenosdias
ayni gun veya bir kac gun oncesinden bilet bulmak imkansiz. neymis efendim. 13 gun once satisa cikiyormus. ayni gun bitiyormus. ulan ben tiyatro icin 13 gun onceden niye plan yapayim. canim sikilirsa cikip tiyatroya giderim. neden herkes kuzu kuzu bu uygulamayi yerine getiriyor. cok sacma degil mi y
ayni gun veya bir kac gun oncesinden bilet bulmak imkansiz. neymis efendim. 13 gun once satisa cikiyormus. ayni gun bitiyormus. ulan ben tiyatro icin 13 gun onceden niye plan yapayim. canim sikilirsa cikip tiyatroya giderim. neden herkes kuzu kuzu bu uygulamayi yerine getiriyor. cok sacma degil mi ya?
0
buenosdias
(10.10.17)
çünkü yogun talep var. gönül isterdi ki sinema gibi bir sürü salonu olsun ama yok..
0
sizofren06
(10.10.17)
saçma değil. gayet güzel oyunlar var. ben bu oyunları izlemek için planlar yaparım. benim gibi de yüzlerce insan var ve bir şekilde tatlı rekabet var aramızda. son dakika nereye öyle elini kolunu sallayarak gidebiliyorsun? sinemada bile bilet bulamayabiliyorsun.
0
silah taciri
(10.10.17)
e sen bir konsere kafana göre gidebiliyor musun? biletlerin satışa çıktığı gün belli, yer kaldıysa biletini alır gidersin. devlet tiyatrolarında da aynı sistem işliyor.

herkes bilet almak için senin keyfini mi beklesin? önce gelen bileti kapar, bu kadar basit...
0
babilbaligi
(10.10.17)
arkadaşların dediği gibi talep çok fazla haliyle son gün bile satışa çıkarsalar senin alma olasılığın çok düşük yine.

online bilet satışında aldığın bileti son güne kadar iptal edebiliyorsun, iptal ettiğinde paran biletivada kalıyor sonra tekrar onu kullanabiliyorsun.

ben gitmeyecek olsam bile her hafta bilet alıyorum. o gün yaklaştığında eğer programım uygunsa gidiyorum, gidemeyeceksem iptal ediyorum.
0
ocanal
(10.10.17)
Iyi de bunun uygulamayla ne alakasi var? Durun kardesim hemen bilet almayin bitiyor baskalarina kalmiyor sonra mi desinler?
0
stavro
(10.10.17)
sen tiyatroyu canın sıkıldığında gidilecek bir etkinlik olarak görüyor olabilirsin. insanlar bu şekilde görmüyor ve bunun için emek vermeye razı oluyorlar. günler, haftalar öncesinden planlarını yapıp biletlerini alıyorlar. eğlenmek istiyorsan bilet bulunabilen diğer oyunlardan birine gidersin.
0
fragile lady
(10.10.17)
hadi 13 gün öncesinden çıkartır anlarım. talep çok oluyor zaten çıktığı gibi de bitiyor.

anlamadığım şey ise hafta içi 18:00'a oyun koymaları.

yahu devlet memuru bile olsan işten çıkışın 5-6 falan o saatte nereye gidiyorsun ki bu işin bir de özel sektörü var.

devlet tiyatrosu 2 yıldır bilet bulamadığım oyuna bilet buluyorum ama mesai saatleri uymuyor diye gidemiyorum.

yap şunu hafta içi 20:30 falan misler gibi.
0
eeb
(10.10.17)
Bu problemin cozumu daha fazla tiyatronun insa edilmesi. Bu arada ozel tiyatrolarda da bilet satilmiyor. Bircok tiyatro kapaniyor.
0
Traveller
(10.10.17)
eeb +1

geçen sene profesyonel'e bilet bulucaz diye bilgisayar başından ayrılmadık. keza sessizlik için de öyleydi. ciddi anlamda çok güzel oyunlar var ve haliyle bitiyor. mesela şu sıralar hamlet için kasıyorum ama ona da bulamadım.
0
silah taciri
(10.10.17)
Yukaridaki arkadasa katilmiyorum. Tiyatro canin sikildiginda gidilecek kadar basit bir etkinlik degil diye tiyatroya gidebilmek icin bir tarafimizi yirtmak zorunda olmamamiz lazim. Tiyatro ust duzey bir olaysa bile boyle olusu onun icin bir tarafimizi yirtiyor olusumuza bir ozur degil.
AYrica neden canin sikildiginda gidemeyesin ki? Tiyatro insanlar icin.
0
stavro
(10.10.17)
Problem yok. Ben şehir dışındayım ankaraya gelmeden plan program yapıp internetten almak zorundayim ve bilgisayar basinda bekleyip alıyorum. Bu düşünürseniz gayet adil. Problem tiyatro uygulamasında değil sistemdeki sahne sayısındaki azliktan. Eger o sehirdeyseniz zaten saat10da gişeden alabilirsiniz. Salon sayısı bu kadar. Ve elimizdeki salonlar da tehlike altında. Okumussunuzudur sinasi ve akün icin dusunulenleri. Irfan şahinbaş'in basina gelenleri. Keske 20 30 tane sahne olsa.

@Eeb: Anlara için saat 18:30de sadece bir sahnede oyun var. Diger tüm oyunlar aksam saat8'de. Haftasonu cumartesi ise iki kez sahnelenen oyunlar var saat 15 ve 20'de. Bilmeden atmayalım.
0
karacigerim vur kadehlere
(10.10.17)
@karaciğer

zaten bütün oyunları saat 18:00'a koyuyorlar yazmadım. eğer okuduğumuzu doğru anlarsak bilmeden atmayalım demeyiz.

mevzu bahis oyun ise;

www.biletiva.com

bakın bakalım dediğiniz gibi hafta sonu 15:00 ve 18:00'da da oynanıyor muymuş yoksa sadece cumartesi günü 15:00'da mı oynanıyormuş.

kadehlere fazla vurmuşsunuz belli ki :)
0
eeb
(10.10.17)
Dostum yazdıklarımı iyi oku. "Ankara icin" yazmışım. 18de oyun yok. 18:30 oyun var tek sahnede. Digerleri 20de. "Cumartesi 2 kez sahnelenen oyunlar var." yazmışım.
Sikayet eden sensin 18de oyun var diye.

Farkli şehirlerden bahsetmişiz. Yine de kusura bakma.
0
karacigerim vur kadehlere
(10.10.17)
@karaciğer

evet şikayet eden de benim, şikayetimde haklı olan da.

ben ankar'da bile olsam sizin belirttiğiniz 18:30'daki oyuna gitmek istesem yine aynı problemi yaşayacaktım.

hafta sonu oyun iki defa sahneleniyor ve bu oyunlara hafta sonu olması sebebiyle talep çok oluyorsa hafta içi daha makul bir saatte oynanması ile herkesin faydalanması sağlanabilirdi.

hafta içi büyük şehirlerin hiçbirinde hangi oyun olursa olsun 18:00/18:30 gibi saatlere oyun konmamalı.

insanlar işten ya çıkmamış ya da yeni çıkmış koştura koştura salona gitmeye çalışmamalı.
0
eeb
(10.10.17)
Bence haklı değilsin. Kendince olabilirsin. Herkes o saatlerde çalışmıyor o zaman ne olacak? Uzatalım mi bu konuyu? Bir sürü farkli saatte çalışan insan var. Kaldi ki, "farkli şehirlerden bahsettik kusura bakma." yazmışım hala uzatıyorsun. Ankara'daki tek 18:30daki oyun da oda tiyatrosu ve en küçük sahne. Ankara için abartilacak bir durum yok. Istanbul icin kendince hakli olabilirsin. Bunu benle tartışma. "Farklı şehir." dedim zaten baştan.
0
karacigerim vur kadehlere
(10.10.17)
@karaciğer

bu ülkede her şey genel olarak çalışma ve dinlenme süreleri ne ise ona göre hazırlanıyor.

o zaman gidin bir avm açın. akşam 22:00 sabah da 10:00 arası çalışın. ne de olsa vardiyalı çalışan insanlar var değil mi? onlar gün içerisinde avm ye falan gidemezler.

banka açın mesela siz. akşam 18:00 da açıp sabaha karşı 03:00 gibi de kapatın.

bu konu böyle uzar gider...

benim zaten derdim seninle değil. şikayetimi de sana yapmadım.

aynı şehirlerden bile bahsediyor olsaydık o saate oyun koymak yanlış dedim.

kusura bakma demeni gerektirecek bir durum yoktu. kusura bakma deyince de konuşma biter diye bir kural da yok. dedim ya kavgam, şikayetim size değil.
0
eeb
(10.10.17)
Ankarada 400bin memur var. Geneli düşünürsek 5te mesai bitiyor. Bence de uzatmayalım. :) Kaldi ki ankara için oda sahnesi(50 kisilik ufacik sahne) dışında bütün oyunların saat8de olmasi gayet makul.
0
karacigerim vur kadehlere
(10.10.17)
değindiğin noktayla burada bahsedilenlerin büyük çoğunluğu arasında alaka bile yok. insanlar sadece konuşmuş olmak için konuşuyor.

evet, bu kadar önceden satışa çıkmasının hiçbir mantıklı açıklaması yok, hatta dediğin üzere, neredeyse iki hafta sonrasına plan yapamayacak insanların dezavantajına.
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(10.10.17)
bu kadar önceden satışa çıkması neden mantıksız oluyormuş ben de onu anlamıyorum. ne kadar önce satışa çıkarsa sürekli oynanan oyun için tarih tercihi daha yüksek olacaktır. yarın oynanacak oyunun bileti bugün satışa çıkarsa seyredin curcunayı. kaldı ki ben bundan 13 gün sonra için de gayet tiyatro planı/programı yapabilirim? bunda garip olan ne var?
0
silah taciri
(10.10.17)
(4)

Ekşi forum

aksach
Arkadaşlar daha 1-2 yıl öncesine kadar noktalama hatası yapanı linç ederdik (espri yapıyorum, uyarırdık) şimdi sadece ":)" şeklinde girilen entryler var... bu durumu yediremedim ben uzun bir süre. 2009 dan bu yana sozlukteyim. Şimdi artık ben de forum edasıyla kullanacağım ama yapamıyorum. Ben abart
Arkadaşlar daha 1-2 yıl öncesine kadar noktalama hatası yapanı linç ederdik (espri yapıyorum, uyarırdık) şimdi sadece ":)" şeklinde girilen entryler var... bu durumu yediremedim ben uzun bir süre. 2009 dan bu yana sozlukteyim. Şimdi artık ben de forum edasıyla kullanacağım ama yapamıyorum. Ben abartıyor muyum?
0
aksach
(10.10.17)
fazla anlam yüklüyorsun...
0
rahip janick
(10.10.17)
takma kafana, zamanla her şey değişiyor
0
superb
(10.10.17)
Yok hocam bence abartmiyorsun. Sozlugun bircok konuda eski havasi kalmadi , onune geleni yazar yaptiklarindan. Sen eskisi gibi kullanmaya devam et bana kalirsa . Kutsal bilgi kaynagimiz foruma donusmesin!!!
0
orixim
(10.10.17)
ah nerde eski gunleer.. en ufak trol girisimi uculurdu. sen yine de bosver elalemi. sozlugun eski gunleri gibi takil. belki birgun yazdigin seye ihtiyacin olan biri cikar.
0
tabudeviren
(10.10.17)
(1)

yeni bir hgs etiketi almaya gerek var mı?

novotni
bankadan hgs etiketi alıp kredi kartıma bağlamıştım. şimdi kredi kartımı iptal ettim ve banka ile çalışmak da istemiyorum. yeni bir hgs etiketi almadan mevcut olana yükleme yapabilir miyim? evetse nasıl?
bankadan hgs etiketi alıp kredi kartıma bağlamıştım. şimdi kredi kartımı iptal ettim ve banka ile çalışmak da istemiyorum. yeni bir hgs etiketi almadan mevcut olana yükleme yapabilir miyim? evetse nasıl?
0
novotni
(10.10.17)
yeni hgs alman gerek. o hgs etiketi o bankaya ait.
0
silah taciri
(10.10.17)
(1)

televizyon hangi siteden alınır hangisinden alınmaz?

superb
yorumlarınızla beraber kampanya vs olan varsa bilgi verirseniz sevinirim
yorumlarınızla beraber kampanya vs olan varsa bilgi verirseniz sevinirim
0
superb
(10.10.17)
(bkz: donanımhaber ölücüleri ) bu grup tarafından oluşturulan sıcak fırsatları takip etmenizi tavsiye ederim.Güzel indirimler, kampanyalar buluyorlar.

forum.donanimhaber.com
0
murtiii
(10.10.17)
(1)

Kısa cümle çevirisi

huzurlarinizda huzursuzluk
Prior to the Civil War, this southern boundary of Pennsylvania separated the nonslave states to the north from the slave states to the south.Bu cümle devrik cümle midir ? Okuduğum zaman neresi nereye ayrılmış kısmını anlamak zorladı beni, devrik mi acaba ? Çevirisini rica edebilir miyim sizden ?
Prior to the Civil War, this southern boundary of Pennsylvania separated the nonslave states to the north from the slave states to the south.

Bu cümle devrik cümle midir ? Okuduğum zaman neresi nereye ayrılmış kısmını anlamak zorladı beni, devrik mi acaba ? Çevirisini rica edebilir miyim sizden ?
0
huzurlarinizda huzursuzluk
(10.10.17)
devrik cumle degil.

ic savasin oncesinde, pennyslvania'nin guney siniri koleci olmayan eyaletleri kuzeyde, koleci eyaletleri ise guneyde olmak uzere ayirdi.
0
baldur2
(10.10.17)
(3)

kitap için hangi site ?

kamyonsans
enpara kampanyasi icin 3'ünden birini secmem gerekiyormus... uzun yillardir hic birinden siparis vermiyordum, baska siteleri kullaniyorum.sizce hangisi ? Kitapyurduİnkılap KitabeviPandoraguncelleme : alacagim kitaplar sadece pandora'da varmis, onda da ucretsiz kargo 90 tl :D kampanyanin bir anlami o
enpara kampanyasi icin 3'ünden birini secmem gerekiyormus... uzun yillardir hic birinden siparis vermiyordum, baska siteleri kullaniyorum.

sizce hangisi ?

Kitapyurdu
İnkılap Kitabevi
Pandora

guncelleme : alacagim kitaplar sadece pandora'da varmis, onda da ucretsiz kargo 90 tl :D kampanyanin bir anlami olmadi benim icin :D
0
kamyonsans
(10.10.17)
ben de bu üçünden hiç vermedim ama pandora'yı seçerdim.
0
tepedeki psychedelic adam
(10.10.17)
kitapyurdu
0
giovanne
(10.10.17)
alacağın kitapları belirle, hangisinde daha ucuzsa ondan al. benim alacağım kitaplar kitapyurdunda daha ucuzdu oradan aldım.
0
inheritance
(10.10.17)
(1)

ehliyet yenileme harcı

la noix
ehliyeti yenileyeceğim, online olarak yatırabileceğim bankaların listesi var ama hesap no falan yok emniyet'in sitesinde. https://surucurandevu.egm.gov.tr/bankalarsss.aspxbu harcı nereye yatıracağım ben şimdi? illa bankada kuyruğa mı girmem lazım?
ehliyeti yenileyeceğim, online olarak yatırabileceğim bankaların listesi var ama hesap no falan yok emniyet'in sitesinde.

surucurandevu.egm.gov.tr

bu harcı nereye yatıracağım ben şimdi? illa bankada kuyruğa mı girmem lazım?
0
la noix
(10.10.17)
halkbank ya da vakıflar bankası gişelerden yatırmak lazımmış.

13+2 lira şeklinde oluyor. 13 lirası vergi, 2 lirası bağış. 2 lira bağış mesela ziraatten de oluyor ama 13 lira için yine halkbanka falan gitmek lazım
0
🌸la noix
(12.10.17)
(4)

Kredi kartı limiti

alaimisema
Günaydın,Limiti 4000 TL olan ama hiç tamamını kullanmadığım bir kartım vardı. Aradılar limitinizi arttırabiliriz falan dediler tamam dedim artırın 8000 TL yapmışlar. Sonra arkadaş dedi ki bu senin kredi notunu olumsuz etkiler. Benim harcamalarım değişmedi yine ayda 2000 civarı kalıyorum ama yine de
Günaydın,
Limiti 4000 TL olan ama hiç tamamını kullanmadığım bir kartım vardı. Aradılar limitinizi arttırabiliriz falan dediler tamam dedim artırın 8000 TL yapmışlar. Sonra arkadaş dedi ki bu senin kredi notunu olumsuz etkiler. Benim harcamalarım değişmedi yine ayda 2000 civarı kalıyorum ama yine de fazladan limitim olması olumsuz mu etkiliyor? Kredi çekerken bu tutarı kullanıyormuşsun gibi sayacaklar dedi doğru mu bu?
0
alaimisema
(10.10.17)
doğru değil.

aksine kredi notun iyi olduğu için artırılmış. aksi halde böyle bir artış olmazdı.
0
eeb
(10.10.17)
yok öyle bir şey. kredi notun kötü olsa sen istesen dahi artırmazlar.
0
washe
(10.10.17)
Tek kredi kartı kullanıyorum limiti de bayağı bir yüksek. Konut kredisi de çektim ihtiyaç da. Kredi çekerken borçlanma ve ödeme limitin dikkate alınır. Kredili maaş hesabı ( maaş arkası) kredi kartı aylık ödeme diğer krediler ve zamanında ödeme yapilip yapılmadığı findeks notunu etkiler. Findex notu sadece bir kriterdir banka yine kendi bildiğin ve risk oranina göre kredi verir
0
Fritz-X
(10.10.17)
En net cevabı bem vereyim. Hem olumlu hem olumsuz ancak totalde olumlu. Limitin iki katına çıktığında sistem “limitini artırdı demek ki zor durumda kredi arayışına girdi “ derken bir yandan da 4000 e 2000 borç vardı borçlanma oranın yüzde 50 ydi şimdi de 8000 e 2000. Limit kullanım oranın yüzde 20 ye düştü. Bu da olumlu oluyor önemli olan da limit borç oranıdır her zaman
0
goodman
(10.10.17)
(2)

devlet tiyatrosu takvimi

eeb
şimdi bir oyun var hafta içi 18:00 seansında bilet var ancak mesai saatleri uymadığı için gidemiyorum. hafta sonu bileti de tükenmiş.devlet tiyotrosu sitesinde oyunun takvimi haftalık oluyor.bu oyunun aynı sahnede ya da başka bir sahnede oynanıp oynanmayacağını öğrenmenin bir yolu var mı acaba?
şimdi bir oyun var hafta içi 18:00 seansında bilet var ancak mesai saatleri uymadığı için gidemiyorum. hafta sonu bileti de tükenmiş.

devlet tiyotrosu sitesinde oyunun takvimi haftalık oluyor.

bu oyunun aynı sahnede ya da başka bir sahnede oynanıp oynanmayacağını öğrenmenin bir yolu var mı acaba?
0
eeb
(10.10.17)
www.devtiyatro.gov.tr bu adresten genel programa ulaşabilirsiniz.
0
olanlaolunmaz
(10.10.17)
biletiva'dan oyun programına ve biletin hangi gün çıkacağına da bakabilirsiniz
0
captainobvious
(10.10.17)
(8)

Camper efsanesi

teritori
SelamBu camper kullananlar diyor ya “5 yıldır giyiyorum en ufak sorun yok” filan. Bu dedikleri doğru mu gerçekten? Eğer doğruysa “şu model için geçerli ama diğer modelleri yaramaz” gibi bir durum var mı?Ona göre paraya kıyıp alacam.
Selam

Bu camper kullananlar diyor ya “5 yıldır giyiyorum en ufak sorun yok” filan.
Bu dedikleri doğru mu gerçekten?
Eğer doğruysa “şu model için geçerli ama diğer modelleri yaramaz” gibi bir durum var mı?
Ona göre paraya kıyıp alacam.
0
teritori
(10.10.17)
Al, doğru.
Ben tipsiz topuklularını da alıyodum bi ara rahat olsun diye.. her topuklusundan memnun değilim ama o standart pelotaslar falan kadın erkek hepsinde çok rahat, botları, yağmur çizmeleri de.
0
jimjim
(10.10.17)
verilen parayla yapılan bakım arasında doğru orantı var gibi bence biraz. 600 lira verip ayakkabı alıyorsan o ayakkabıyı dikkatli kullanırsın; dikkatli kullanırsan her ayakkabıyı 5 yıl giyersin canavar değilsen.

edit: he ama şu var, genelde smart casual giyiniyorsan ve koyu tonları tercih ediyorsan birçok kıyafetin altına giyebilirsin, güzel de durur.
0
vedatchilipeppers
(10.10.17)
kesinlikle doğru, geçen aylarda belki 5-6 senedir giydiğim bir tanesini attım, o da yanında o kadar süre sonra yırtık oluşmuştu ve tabanı erimişti. parasını kesinlikle hak eden bir ürün.

hatta attığım hafta gidip yeniden aldım, kampanya var, 2 alana 3. bedava mı ne dediler, 3 tane alıp çıktım :/
0
notinhere
(10.10.17)
benim deneyimim pek öyle olmadı. 6 ayda patladı.
0
chavezding
(10.10.17)
Doğru ama @vedat’ın dediği de doğru.
0
manuel mandalina
(10.10.17)
ben dördüncü yılında iken tabanı parçalandı, kenarda durayım. zaten internetten baktığım kadarıyla da taban dağılması sorunu yaygın.

öyle aşırı dayanıklı falan değil. bir columbia, bir scarpa falan değil. ama güzel ayakkabı.
0
babilbaligi
(10.10.17)
6,5 yıldır bir tanesini giyiyorum, hala iyi formda
yaklaşık 7 ay önce bir tane daha aldım o da gayet iyi

@vedatchilipeppers'a katılıyorum
hangi ayakkabıyı günlerce üst üste giyerseniz dağılır
en az bir gün boşluk verecek şekilde giymelisiniz
boyasını, cilasını düzenli yapmalısınız
sürekli biçimde havalandırmalısınız
0
superb
(10.10.17)
1 tane aldığım ürünü sık sık giymemene rağmen formu bozuldu ve giyemiyorum. Ama şu sabit herkesin giydiği diye anlatayım kaba olan modeli yıllarca giydim. Modelle alakalı bence kullanım süresi.
0
kullanıcı adını aktif edemeyen insan
(10.10.17)
(6)

Bu duygulari nasil yenerim?

rivulet
Cogu zaman olumsuz dusunen, asiri stresli, her seyi gozunde cok buyuten, cok buyuttugu icin harekete gecemeyen, kendisini yetersiz hisseden, depresif bir insanim. Boyle biri olmak istemiyorum. Zihnen rahatlamaya ihtiyacim var. Cok fazla baski hissediyorum. Ne onerebilirsiniz? Psikolog falan istemiy
Cogu zaman olumsuz dusunen, asiri stresli, her seyi gozunde cok buyuten, cok buyuttugu icin harekete gecemeyen, kendisini yetersiz hisseden, depresif bir insanim. Boyle biri olmak istemiyorum. Zihnen rahatlamaya ihtiyacim var. Cok fazla baski hissediyorum. Ne onerebilirsiniz? Psikolog falan istemiyorum. Nasil zihnimi rahatlatabilirim?
0
rivulet
(10.10.17)
spor + sağlıklı beslenme + meditasyon + hobi + pozitif çevre
0
AlsterWasser
(10.10.17)
su kitabi bul oku: www.kitapyurdu.com

psikologun uyguladigi metodu kitap haline getirmisler kendi kendine yapabiliyosun.
0
king dain
(10.10.17)
"Sonunda ölüm yok ya, bak zamanında şunu dert ediyordun o da geçti, heheyt be ne manyaklarla uğraştıydın" gibi kendi kendime konuşup gaz veriyorum.
En kötü ne olur senaryolarını düşünüp bir nevi kendimi hazırlıyorum (Ölüm hastalık türü çözümsüz şeyleri düşünmüyorum, kafamı dağıtıp başka şeylere kafayı takıyorum yemekte ne yiyeceğim, yurtdısına cıkıp gezebilsem planları vb):
Ör: sevkiyatta sorun çıkar - işsiz kalırım - bir ekmek veren bulunur/kasiyerlik vs yaparım/babaevine dönerim/eşimin köyüne sığınırım vs vs. Her senaryoda aç ve açıkta kalmadıgımı düsünüp rahatlıyorum mesela.
0
Sulfoxaflor
(10.10.17)
+1 king dain. Cok yararli bir kitap
0
EasyTiger
(10.10.17)
spor ve çevre +1. olumsuz düşüncelerini, başkalarının olaylara ne kadar olumlu ve pozitif baktığını, nasıl zorluklara göğüs gerdiğini görerek kendini güçlendirebilirsin.spor ise farklı bir özgüven katıyor bir süre yaptıktan sonra yürüyüşün bile dinçleşiyor.
0
follow rivers
(10.10.17)
çevre çok önemli ya. hıyar tipleri uzaklaştır etrafından, alkolü ve başka şeyleri de(kullanıyorsan) azalt. bol bol çalış bu sıralar, bir şeyler üret.
0
vedatchilipeppers
(10.10.17)
(1)

Dq Üzüntünün 5 aşamasında [kübler ross]

mete kudur
Boğazım ağrıyor, 300 ml ılık suya yarım limon olacak şekilde tekrarlı su içiyorum. Benim için dua edin.Aklıma takıldı; bu modelde pazarlık başarısız olduğu için mi depresyona giriliyor ? eğer öyle değilse, depresyonun pazarlıktan önce gelmesi gerekmiyor mu bünyeye ? Bir de; bu depresyon evresine gi
Boğazım ağrıyor, 300 ml ılık suya yarım limon olacak şekilde tekrarlı su içiyorum. Benim için dua edin.

Aklıma takıldı; bu modelde pazarlık başarısız olduğu için mi depresyona giriliyor ? eğer öyle değilse, depresyonun pazarlıktan önce gelmesi gerekmiyor mu bünyeye ?

Bir de; bu depresyon evresine girdikten sonra gerçek bir çıkış söz konusu mu ? Yoksa orası mastürbasyon mu

Yazarken izledim: puhutv.com
0
mete kudur
(10.10.17)
Üzüntünün 5 aşamasından haberim olmadığı "için" ölümcül bir hastalık haberini kübler'in maddelerinden farklı karşılamışım.
Benimki ilk zaman şoku, şokun etkilerinden sıyrılma ve mücadele kararı şeklinde olmuştu. Bende inkar, öfke, pazarlık faslı olmadı. Depresyon zaten hiç benlik bişi değil. Ömrümün ilk 30-35 yıını depresyon kavramını bilmeden yaşadığım "için" olabilir. Ben üzülürüm, sıkılırım bazen kızarım. Bu duygularımı da diğerleri gibi yaşar üstüme elbise gibi giymem.

Kübler'in 5 aşamasının angolosakson kültürde çokça yer bulma olasılığı olabilir. ( Yaşadığımız yerden, kültürden besleniyoruz sonuçta.) Kübler bulgularının arasından çoğunlukta olanları alıp anlatım kolaylığı olsun diye "maddeleştireyim ben bunu" demiş olabilir. Maddelere uymayanları da istisna kapsamına alıp bir kenara atmış olabileceğini düşünmek zor değil.

Bizim yani alan eğitimi almamış kışılerin Kübler'in maddelerini başka bilgilerimiz olmadan okumamız çok risklidir. Çünkü kendini gerçekleyen kehanet gibi yakamıza yapışabilir, bizi içine çekebilir.

En önemlisi bilimin şu anda geldiği aşama Kübler zamanından çok farklı bir yerde. Kübler konuyu bu gün inceleseydi büyük olasılıkla maddeleştirme yapmazdı yapsa bile "şu kültürde olmak insan davranış ve tepkilerine şu şekillerde yansıyabiliyor" bilgisini vererek yapardı diye düşünüyorum.
Zira şu anda dünya üzerinde yaklaşık 8 milyar adet birbiriniden farklı şekilde çalışan beyin olduğu biliniyor. Tıpkı kar taneleri gibi tıpatıp aynısından ikincisini bulamayacağın bilinç üreten 8 milyar beyin. Tek başına bu bilgi bile listeyi geçersiz kılmaya yeterli.

Savaşın olduğu başka bir kültüre elinde Kübler listesiyle giden bi hekim düşündüm de şimdi. Veya savaş olmasın Moğolistan'a gitsin. Akıllı biriyse ikinci gün listeyi buruşturup atar.

Yani sen de limonlu suyu iç ama yanı sıra sarımsak soğan tüket, adaçayı iç. Mikroplarla mücadele eden bünyeye destek ol, arka çık. Bide böyle sahneler izleyip bünyene olumsuz olumsuz şeyler yükleyip köstek olma.

Yazdıktan sonra şunu okuyacağım.: issuu.com
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(10.10.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.