Giriş
(4)

alakasız iki soru (tablet + halı)

gmzo
günaydınlar, yakın zamanda tablet ve eve halı almam gerekiyor.1. tableti ağırlıklı olarak akademik okumalarımı yapmak, üzerlerine not almak, vs. için kullanacağım. çeşitli formatları kolayca açması ve depolama önemli. şimdi baktım, apple'ın sitesinde ipad eğitim personeli için 32 gb 1535, 128 gb 196
günaydınlar, yakın zamanda tablet ve eve halı almam gerekiyor.

1. tableti ağırlıklı olarak akademik okumalarımı yapmak, üzerlerine not almak, vs. için kullanacağım. çeşitli formatları kolayca açması ve depolama önemli. şimdi baktım, apple'ın sitesinde ipad eğitim personeli için 32 gb 1535, 128 gb 1967 tl. android tabletlerin fiyatları ise çok değişken. şimdi, uzun süre kullanabileceksem 2 bin tl verebilirim fakat gerek var mı bilemedim? bir de ipad'de google drive'a ulaşmak, dosya indirip yüklemekte bir sorun olmaz değil mi? bu durumda 1500 tl'ye 32 gb da alabilirim belki ama ondan da emin olamadım. android tablet al, şunu al diyen olursa da açığım.

2. eve bu yaz taşındık, henüz halı almadık. salona bir adet büyük halı, giriş holü ve koridora da kilim gibi hafif bir şeyler düşünüyorum. öncelikle bunları alırken neye dikkat edilir, fiyatlar nasıldır hiç bilmiyorum. orta kalite, bütçeyi sarsmayacak halı nereden bakılır? sade ve modern bir şeyler bulabilelim isterim.

edit: halı ve kilim için kadıköy ve kadıköy'e yakın yerler önerirseniz harika olur.
0
gmzo
(19.10.17)
Selamlar, ipad’te google drive kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.
0
sustain
(19.10.17)
Halı konusu benim de derdim. İstanbulda güzel halılar bulursunuz ama eğer çok ucuz bir halıysa uzak durun. Naylon iplikle dokunmuş halıkar ucuz oluyor ve 1 sene sonra keçeleşiyor. Ben ipliğinden anlamadığım için mağazadakilere soruyorum, böyle olan halılardan olmasın diye. Onun dışında antre gibi yerlere kilim pek tavsiye etmiyorum özellikle çok geçilen bir yer olacağı için kilime takılma vs olabilir. Ben mutfağa kilim sermiştim şimdi halı arayışına girdim birkaç defa kıvrılan kilime takıldığım için. Kesme halılar var ölçüye göre kesiyorlar. Onu düşünebilirsiniz.
0
curukturpkokusu
(19.10.17)
iPad’de files app’i üzerinden Google drive, Dropbox, iCloud Drive vs depolama alanlarındaki dosyalara yek yerden ulaşabiliyorsunuz.
0
catch the arrow
(19.10.17)
1. not almak filan istiyorsan bence samsung'un kalemli tabletlerine de bak. daha rahat edersin.
2. salonunuzdaki halının ölçüleri çok büyük olmasın. koltukların, masanın filan altına girmeyecek boyutlarda olsun. kadıköy'e çok yakın olduğunu söyleyemeyeceğim ama bi ikea'ya bakın derim.
0
teritori
(19.10.17)
(3)

İzmirden Aydın’a gideceğim

drystedb efficacious
Otoban girişinde PTT var mı? Benim araçta hgs yok da.
Otoban girişinde PTT var mı? Benim araçta hgs yok da.
0
drystedb efficacious
(19.10.17)
Ptt var. Ama öğle arası ve akşam yemek saatlerinde kapalı oluyor.
0
kismisolungac
(19.10.17)
var ordan alabiliyorsun otoban içindeki shellden de yükleme yapabilirsin.
0
mikahakkinen
(19.10.17)
bir üçüncü seçenek hgs'sz geçtikten sonra 15 gün içinde çıkartmak. cezasız, normal ücret düşülüyor hesaptan. 15 gün içinde çıkartmazsanız 10 kat ceza uygulanıyor ama.
0
onemoremile
(19.10.17)
(4)

Arda Turan hakkında kafama takıldı?

mikahakkinen
Ya bu adam kadroya giremiyor, zaten beko ve lassanın desteğiyle barcelonaya gitti. insan biraz zorlamaz mı ya? ben barçada oynasam ortalığı yıkarım kadroya dahi girmem. bunun arkasında başka bir sebep mi var bu adam neden oynamıyor?ben bunu yıllar önce denizlispor gs maçında izledim net koşmayan bir
Ya bu adam kadroya giremiyor, zaten beko ve lassanın desteğiyle barcelonaya gitti. insan biraz zorlamaz mı ya? ben barçada oynasam ortalığı yıkarım kadroya dahi girmem. bunun arkasında başka bir sebep mi var bu adam neden oynamıyor?

ben bunu yıllar önce denizlispor gs maçında izledim net koşmayan bir futbolcu ve göbeği vardı bence bu göbek durumu devam ediyor. Örneğin emre bölezoğlu atletico madride gittiğinde simione kilo vermessen kadroya giremessin demiş barça da da böle bi muabbet mi var?
İspanyada yaşayan bilen varsa bi anlatsın.
0
mikahakkinen
(19.10.17)
teknik yetersizlik oldugunu dusunmuyorum. adam gs'de iyi oynarken atleticoýa gitti oradaki muthis performansi ile barcelona'ya gitti. karakterini sevmem ama gercek bu. neden kadroya giremedigine gelince siyasi gorusu ve ozel hayatinin payi buyuk bence. avrupali rte'ye diktator gozuyle bakiyor. o'da yakinligini gizlemiyor.
0
mayeskuel
(19.10.17)
Bu 'adam'ı sigara izmariti kadar sevmem. Futbol hayatı embesilliği yüzünden bitmek üzere siyasi tavrının etkisinin olduğunu düşünüyorum.
Ama bir ara sözlükte aşağıdaki entryi girmişti birisi. Demekki salak olsa da az çok insancıl birisiymiş diye düşünmeye itti beni.

eksisozluk.com
0
ismira007
(19.10.17)
herifin oynamamasıyla rte'ye yakınlığının ne alakası var?

barcelona hoca değiştirdi. yeni gelen hoca yetersiz buluyor muhtemelen.

bir de bu herifte ben oldum, dünyanın en iyi takımına dahi geldim, koy götüne rahvan gitsin bu saatten sonra gibi bir izlenim var. bunu sezon başında medyaya düşen göt göbek bağlayan fotolarından anlayabiliyoruz.
0
heartwork
(19.10.17)
ardayı bende çok sevmiyorum kesinlikle insanı yönünün olduğunu düşünüyorum. fatih terimin medyanın önüne attığı bir futbolcu ancak oynamasını isterim. Eleştirmeyi biliyoruz ancak milli takımdaki olayların çok artması ardayı hedef aldı. bence en iyi cevap ardanın çıkıp takır takır oynması. ama bu durgunluk sessizlik garibime gitti.
0
🌸mikahakkinen
(19.10.17)
(8)

Armut sitesi

dostlarorkestrasi
Evimi taşıtacağım. Dediler ki armut.com'dan teklif al. Girdim bilgileri vs, teklifler geliyor. Firmaların sitedeki sayfalarına giriyorum, kullanıcı yorumları bildiğin reklam gibi. Yani tamam adamlar rica ediyordur, bizim için yorum yapın, önemli diye ama öyle yorumlar var ki adamın kendisi yazsa aba
Evimi taşıtacağım. Dediler ki armut.com'dan teklif al. Girdim bilgileri vs, teklifler geliyor. Firmaların sitedeki sayfalarına giriyorum, kullanıcı yorumları bildiğin reklam gibi. Yani tamam adamlar rica ediyordur, bizim için yorum yapın, önemli diye ama öyle yorumlar var ki adamın kendisi yazsa abarttım biraz der.

sorum şu, bu kullanıcı yorumları yalan olabilir mi, yani adam, kendisi ya da bir yakınına önce ilan açtırıp, sonra teklif verip, sanki taşımış gibi yapıp, sonra yorumu kendisi yazabilir mi?

Şiddetli Tavsiye: "oğlum taşınmayın"
0
dostlarorkestrasi
(19.10.17)
o söylediğinizi tabii ki yapabilir. aralardan olumsuz yorumları seçmeye çalışın. olumsuz yorumu az olanla devam edin.
0
himmet dayi
(19.10.17)
aman diyim armut.com'dan uzak durun.
sağınızda solunuzda taşınıp da memnun olan birisi varsa onlardan bilgi alın.
0
teritori
(19.10.17)
Nakliye firmaları için teklifinizi buradan alın: www.enakliyat.com.tr

Ben 2 ay önce denedim ve memnun kaldım.
0
a day at the races
(19.10.17)
% 99 fake o yorumlar. hele bazıları o kadar rahat ki aynı kelimeyi her yorumda yanlış yazmışlar. bunu farkedince arayıp iptal etmiştim randevuyu.
0
tuyra
(19.10.17)
Olumlu yorumları yok sayıp sadece olumsuz yorumları okuyun, ancak o şekilde fikir edinebilirsiniz. Bu durum tüm eticaret siteleri için geçerli. Paranın döndüğü yerde yorumlar her türlü satın alınır, reklam ajanslarından ısmarlanır veya eş dosttan rica edilir.
0
mikro patlama
(19.10.17)
haydaa içime kurt düşürdünüz.

Armut'tan daha önce 2 hizmet satın aldım. Bir bulaşık makinesi taşıttım, bir sefer de bir su işi için tesisatçı çağırdım ikisinin de az sayıda ama iyi yorumları vardı. 100 ve 150 tl 'lik işlerdi.

İlk kez büyük bir işe giriştim, gradrop yaptırıyorum 2.000 TL'ye. Bir sürü olumlu yorumun içinde 2 olumsuz yorum vardı, ölçü aldılar beklemedeyim, ay sonunda teslim edeceklerdi bakalım ne olacak
0
nevrochaotica
(19.10.17)
armut.com'dan boyama teklifi almistim. dunya para istedi gelen boyacilar. kendim boyadim ben de. baska alternatifleri degerlendirin.
0
tabudeviren
(19.10.17)
Çeşitli içerik/makale yazdırma sitelerinde yorum yazdırma işleri de oluyor, farklı insan isimleri vs sallayıp yalan hizmet/ürün yorumu yazıyorsun. O sömürü işimden sonra hiçbir sitedeki yoruma inanamaz oldun. :/
0
Sulfoxaflor
(19.10.17)
(9)

Bir yağ türü

aychovsky
Zamanında bir arkadaşımın düğününde bu yağdan yemekler yapılmıştı, hepimiz bağırsakları bozmuştuk. Yağ için "Çok ağır, alışkın olmayan bünye kaldırmıyor. Kalitesiz bir yağ" demişlerdi. Hayvansal bir yağ tipiydi. Gerçi ben çyle hatırlıyorum, belki de bitkiselr. İçinde s vardı. Aspirin yağı, ispirto
Zamanında bir arkadaşımın düğününde bu yağdan yemekler yapılmıştı, hepimiz bağırsakları bozmuştuk. Yağ için "Çok ağır, alışkın olmayan bünye kaldırmıyor. Kalitesiz bir yağ" demişlerdi. Hayvansal bir yağ tipiydi. Gerçi ben çyle hatırlıyorum, belki de bitkiselr. İçinde s vardı. Aspirin yağı, ispirto yağı ya da teksir yağı gibi bir tınısı var ama adını hatırlayamıyorum. Kuyruk yağı gibi bir yağ tipi ama kuyruk değil. Sözlük'te "yağı" diye arattım, bulamadım. Ne olabilir?
0
aychovsky
(19.10.17)
Aspir yağı?
0
kullanıcıadımbuolsun
(19.10.17)
Yok, aspir değil ama benziyordu.
0
🌸aychovsky
(19.10.17)
Biskin yağı?
0
irene
(19.10.17)
Kolza(kanola) yağı?
0
july14
(19.10.17)
Aspir yağı ya da kolza yağı bitkisel yağlardır. Sıvı haldedirler. Biskin yağı ise bitkisel susuz yağdır. Katı haldedir. Büyük ihtimal biskin yağıdır. Kalitesiz yağlardan (iade ve atık) yağlardan elde edilir. Vita yağ da aynı sınıftadır. Margarinin susuz halidir.
0
ismira007
(19.10.17)
Adını bilmiyorum da tereyağını eritip tekrar katılaştırarak yaptıkları bir yağ var o olabilir mi?
0
curukturpkokusu
(19.10.17)
kreymiş olabilir mi, y sessize yakın da telaffuz edilebiliyor. Arkadaşın Arap kökenliyse, adana, antakya, mersin tarafları.
0
okumayi sevmeyen okur
(19.10.17)
Biskin yağıymış. Bugün düğündeki milleti arayıp durdum. Düğün 10 yıl önce olunca karnımızı bozduğumuzu hatırlayan iki kişi ancak çıktı. Biskinmiş.
0
🌸aychovsky
(20.10.17)
@curukturpkokusu’nun dediğinin adı sarı yağ
0
fallopian
(20.10.17)
(1)

Beyaz takım elbiseli kısa adamın milletin üstüne zıplayıp fısıldadığı klip

fersiz hayvan
Bir şarkının klibi vardı. Kel mi tam hatırlamadığım, elinde beyzbol sopasıyla bir şeyleri kıran (tam emin değilim) bi abi söylüyordu şarkıyı. klipte beyaz takım elbiseli kısa bi adam vardı, tip olarak lost highway'deki mystery man'e benzer bir şey çağrışıyor aklımda.Bu beyaz takım elbiseli adam mill
Bir şarkının klibi vardı. Kel mi tam hatırlamadığım, elinde beyzbol sopasıyla bir şeyleri kıran (tam emin değilim) bi abi söylüyordu şarkıyı.

klipte beyaz takım elbiseli kısa bi adam vardı, tip olarak lost highway'deki mystery man'e benzer bir şey çağrışıyor aklımda.

Bu beyaz takım elbiseli adam milletin sırtına zıplayıp onlara bir şeyler fısıldıyordu.

Müzik tarzı olarak aphex twin ya da prodigy arasında bir şey gibi hatırlıyorum, yanlış da olabilir. (die antwoord değil)
0
fersiz hayvan
(19.10.17)
iki örnekte de şarkıcıların kel olması tutuyor evet ama onlar değil ne yazık ki :D

bu keller çok efendi, benim bahsettiğim karakter daha bi insan azmanı gibi, dişlerine de metal bir şeyler takmış olabilir marilyn manson ya da siyahi bazı rapçiler gibi.
0
🌸fersiz hayvan
(20.10.17)
(4)

Yatak pedi almak mantıklı mı?

kendi kendine yasayan yavrucak
İyi geceler baykuşlarım. Şu anki yatağım çok kötü ve her gün sırt ağrısı ile uyanıyorum. Ben yatakta döndükçe gıcır gıcır ötüyor resmen. Şimdi sorun şu, fakir bir öğrenci olduğum için çok param yok. Şu an kaldığım yerden 1 yıla gideceğim muhtemelen ve yatak taşımam diye düşünüyorum. Bundan dolayı al
İyi geceler baykuşlarım. Şu anki yatağım çok kötü ve her gün sırt ağrısı ile uyanıyorum. Ben yatakta döndükçe gıcır gıcır ötüyor resmen. Şimdi sorun şu, fakir bir öğrenci olduğum için çok param yok. Şu an kaldığım yerden 1 yıla gideceğim muhtemelen ve yatak taşımam diye düşünüyorum. Bundan dolayı alternatiflere baktım ve yatak pedi diye bir şey buldum.

1)bunlar gerçekten rahat mıdır? Ortopedik bir şey lazım cidden bana.
2)yatak yerine bunu almak mantıklı mı özellikle fiyat performansı açısından?
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(19.10.17)
Kardeşim yer yatağında yatmak istiyorum deyince annemler almislardi. Çok severek kullandı. Yıllar önce Bellona’dan 200 tl gibi bir fiyata almıştı visco ped. Bence mantıklı. Bir de alacağınız ürünun fermuarlı kılıfı varsa at makineye yıka mis gibi.
0
gereksiz yercekimi
(19.10.17)
Teşekkür ederim ancak visco istemiyorum kesinlikle. Orta sertlikte olacak şekilde bir şey arıyorum. Visco fazla yumuşak ve bel ağrılarıma iyi gelmiyor maalesef:(
0
🌸kendi kendine yasayan yavrucak
(19.10.17)
aynı sorundan -sırt ağrısı- muzdarip olduğum bir ara şu beton yorganlardan buldum bir tane. altına da soğuğu kessin diye birkaç minder. sırt ağrısı geçti gitti. yatak pedi denilen şeyi bu soruda ilk defa duymuş oldum; ama yaptığım şeyi sana da öneririm.
0
dafaisss
(19.10.17)
ben visco ped aldim. cok cok kotu bi yatagin varsa gecidci cozum olabilir; ama uyku kaliteni falan arttirmayacak. cok etki etmiyor cunku .
0
mayeskuel
(19.10.17)
(5)

insülin

_k_u_z_g_u_n_
annem şeker hastası bundan vermişler eczaneden almışlar ama içinden sadece insülin kalemi çıktı iğnesi çıkmadı ayrı ayrı mı satılıyor
annem şeker hastası bundan vermişler eczaneden almışlar ama içinden sadece insülin kalemi çıktı iğnesi çıkmadı ayrı ayrı mı satılıyor
0
_k_u_z_g_u_n_
(19.10.17)
cokponcik
(19.10.17)
tşkler
0
🌸_k_u_z_g_u_n_
(19.10.17)
Evet ayrı. Bu arada şuna dikkat etmelisiniz, iğne uçlarının farklı uzunlukları var.

Cilt kalınlığına ve kiloya göre kendine uygun olanı seçmelisiniz. Aksi halde uzun vadede olumsuz etkileri var.

Birde ilk başta doktorun yönlendirmesi ile, novo nordisk firması benim iş yerime kadar gelip insülin kullanma eğitimi vermişti. İlaç firmaları bu işe çok önem veriyor. Çünkü daimi müşterisi gibi oluyorsunuz. Bu konuyu da bir araştırın derim.

Geçmiş olsun. (ekmekten uzak durun bence)
0
foster
(19.10.17)
Hastanelerde diyabet hemşireleri oluyor. Onlardan bu konuda bilgi almasında fayda var.
0
Pleiades
(19.10.17)
Annemin 4 mm lik iğne ucu canini acıtmıştı 5 mm lik olanından almıştı. @foster İn dediği gibi iyice araştırmalısınız.

Geçmiş olsun.
0
gereksiz yercekimi
(19.10.17)
(13)

letgo'dan satış hakkında düşünceleriniz

semaforo de medianoche
letgo'dan bi fırın satıyorum adam müsaitseniz yarın bi bakmak isterim eve gelip dedi. şimdi tabi mal alırken insan bakmak ister doğal hayır demek saçma ama insan yine de tedirgin oluyo sonuçta tek bilgim adı ve profil fotosu kendisi hakkında. ne düşünüyosunuz bu konuda? bi de başına böyle bi dolandı
letgo'dan bi fırın satıyorum adam müsaitseniz yarın bi bakmak isterim eve gelip dedi. şimdi tabi mal alırken insan bakmak ister doğal hayır demek saçma ama insan yine de tedirgin oluyo sonuçta tek bilgim adı ve profil fotosu kendisi hakkında. ne düşünüyosunuz bu konuda? bi de başına böyle bi dolandırıcılık gelen biri veya mağdurun tanıdığı olan var mı burda?
0
semaforo de medianoche
(19.10.17)
WhatsApp tan resimleşin neyi merak ediyorsa sorsun resmını yollayın tanımadığınız adamı sokmayın eve bence
0
hernezıkkımsa
(19.10.17)
kadınsanız eğer yalnız olmamanızı tavsiye ederim. Ya da kapı önüne çıkarabilirsiniz fırını (mini fırın olduğunu varsayıyorum) içeri davet etmeden.
erkekseniz de bir sorun olacağını sanmıyorum. Sonuçta adamın görmek istemesi de gayet doğal.
0
nickfury
(19.10.17)
dolandırıcı illa ki denk gelebilir. alıcı ne kadar foto görmüş olsa da bakmadan almadı pek mümkün değil.
0
helenart
(19.10.17)
cinsiyet önemli değil, ne olursa olsun, eve yabancı davet etmeyin derim. hele ki kadınsanız ve profildeki diğer ürünlerden de bu durum anlaşılıyorsa, sakın!

whatsapptan resimleri gönderin, almak isterse, şu caddede, bu sokakta görüşün ve teslim edin.
0
han20
(19.10.17)
kesinlikle yalnızsanız eve almayın aman. erkek olmanız da önemli değil, orada deli gibi kullanılmış iç çamaşırı arayan sapıklar var ki daha neler vardır
0
oscar
(19.10.17)
erkeğim ama ne bileyim kapıyı açıp eve aldıktan sonra bıçağı/silahı çekip soymak istese soyabilir sonuçta yani o sıkıntı. ama sattığım fırında da bi sıkıntı var onun boyutunu görmeden almak da mantıklı değil ben olsam ben de bakmak isterdim fırın da büyük fırın mecbur içeri almak gerek neyse ailecek evde olduğumuz bi saat diyeyim de biraz caydırıcılık olsun bari
0
🌸semaforo de medianoche
(19.10.17)
1. görmek istemesi normal.

2. Tedirgin olmakta çok haklısınız, yanınızda mutlaka biri olsun. Mümkünse kapıdan ürünü gösterin. "Tek mi kalıyorsun?" vb, laf açmaya kalkarsa; 3 kişi kalıyoruz de, gelen giden çok oluyor de.
0
late viper
(19.10.17)
tedrgin olmanız normal ama aynı mantıkla adam herhangi bir evin kapısını çalıp silahla soygun da yapabilir. bunun için illa letgo'ya gerek yok.
0
himmet dayi
(19.10.17)
Sayısız kere satış yaptım letgodan. Genelde telefon gibi küçük elektronik malzemelerdi. Sorun yaşamadım hiç. Hatta bir kere telefonun bir şeyi bozukmuş farkında değildim. Adama yarın şu saatte buluşalım geri alayım dedim. Tamam dedi ertesi gşn aradım boşver çok önemli değil dedi.
Annem evdeki eski tüplü televizyonu da sat madem yer işgal ediyor deyince onu da koydum. Adamın birisi aradı. Görebilir miyiz dedi. Evi de bize çok yakınmış. Şimdi fotograf whatsapp falan dedim whatsapp yok gelip denesek dedi.
Babama sordum tamam dedi. Ben pek istemedim açıkçası ama babama da şöylenyap şunu de diye tembihledim.
Adamlar at hırsızı kılıklı iki tipmiş. Eve girince ayakları leş gibi kokuyordu dedi annem. Tv hakkında hiç soru sormadan salak salak konuşmalara girmiş bunlar. Pek güvenememiş babam almayın siz demiş defetmiş bunları.
Biz bir iki gün hırsız mı diye tedirgin olduk yalan değil. Birşey olmadı şükür (babamdan yediğim lafları saymazsak) ama böyle durumlar da yaşanıyor malesef. Bilginiz olsun.
0
ismira007
(19.10.17)
almak isteyen kisinin mali gormek istemesi normal. ama evde tek kisiyseniz kesinlikle iceri almayin. ya evde birisi olsun, ya da binanin onune, parka vs bir yere goturun.
0
tabudeviren
(19.10.17)
ne satıyorsun? bazı şeyler vardır evde denenmesi gerekebilir de çoğu şey için gerekli değil bu.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(19.10.17)
Unisex bir ismim var ve beni kadın sanıp attıkları mesajları görmelisiniz. Bu kadar sapığın bir araya toplandığı başka bir platform yok
0
goodman
(19.10.17)
@himmet dayi bi çok insan kapıyı çalan tanımadığı birini eve almaz, yine alıcak birini bulabilir ama epey dolaşması gerekebilir, letgo da girecek ev bulma kolaylığını sağlamak için güzel fırsat.

@ismira007 merak ettiğim tam da böyle tecrübelerdi teşekkürler paylaştığınız için
0
🌸semaforo de medianoche
(19.10.17)
(8)

neler yapıyorsunuz?

Northern Mariner
yaklaşık saat 06:23’ten beri ayakta ve limandayım. Sabah 07:28’e kadar buradayım, iki tane youtube kanalıma video çektim. Canım sıkıldı.Siz neler yapıyorsunuz?
yaklaşık saat 06:23’ten beri ayakta ve limandayım. Sabah 07:28’e kadar buradayım, iki tane youtube kanalıma video çektim. Canım sıkıldı.

Siz neler yapıyorsunuz?
0
Northern Mariner
(19.10.17)
iş ve oyun. kanal neresi izleriz belki.
0
tukenmez adam
(19.10.17)
Hey komsu gece mesaisi ha..napalim bilgisayar basinda vakit gecirme planlar planlar falan :)
0
astrid
(19.10.17)
Hastayım ve nöbetteyim. Bu gece bitsin artık. :(
0
ms brownstone
(19.10.17)
bulgaristanda sehire bayagi uzak bir garajdayim,sabah 6 da tirlari cikarmam gerektigi icin burada bir yatak buldum oyle takiliyorum.uyursam kulagimi fare kemirir mi diye geciyordu icimden.kuvvetli ruzgar var birde,burada hep olurmus.bende mi kanal acsam tirlar falan:)
0
duptıs
(19.10.17)
kız giderken uykularımı da götürmüş yanında, aylardır uyumak istemiyorum. ulan hiçbi zaman affetmeyeceğim bana bunları yaşattığı için. şuan bunu düşünüyorum.
0
ssiradanbirigibi
(19.10.17)
Sırt ağrısından uyandım. Takılıyorum.
0
chavezding
(19.10.17)
Kanka gemide nasil amele olunur bir anlatsana Allah askina.
0
baldur2
(19.10.17)
link ver de bakalım ya neler çekmişsin
0
klar
(19.10.17)
(5)

Gaziantep'e kaç gün ayırmalı?

kullanıcıadımbuolsun
Antep'e gideceğiz bu hafta sonu yeterli olur mu dolaşmaya yoksa cumayı da ekleyelim mi? Yemeyi ve tarihi kalıntı&müze, sokak sokak gezmeyi pek severiz.Önerilerinizi de alırım varsa. Kaç gün olsun?Editbüdüt: tavsiyeler için teşekkürler, bol bol yemek için üç günü zorlayacağız :)
Antep'e gideceğiz bu hafta sonu yeterli olur mu dolaşmaya yoksa cumayı da ekleyelim mi? Yemeyi ve tarihi kalıntı&müze, sokak sokak gezmeyi pek severiz.

Önerilerinizi de alırım varsa. Kaç gün olsun?


Editbüdüt: tavsiyeler için teşekkürler, bol bol yemek için üç günü zorlayacağız :)
0
kullanıcıadımbuolsun
(19.10.17)
İki gün yeter safarı parka gidin halfetide tekne turu yapın tahmisin kahvesi meşhur alacaksanız marketten alın tahmis ıkı katına satıyor aynısını. El bagajıyla gidiyorsanız bagaj beklemek istemiyorsanız dönerken salça almayın kabine kabul edilmiyor. İmam çağdaşın baklavaları çok tırt serbetsiz tatsız. Zeugmayı hamam ve mutfak muzelerinş kaleyi gezin. Tostcu erola ugramaya degmez çok pis ve menüdeki hiçbir tostu yapmıyor sucuklu kasarlıdan baska. Kaleye gırıste hedıyelık satan bi dükkan var oradaki amcaya ugrayın sıze gezi broşürü versın gezilmesi gereken yerlerı guzergah çizerek anlatıyor girmişken magnet falanda alırsınız hem. İyi geziler bol bol yemek yiyin :)
0
hernezıkkımsa
(19.10.17)
Gezmek görmek için 2 yeter ama yemek için yetmez. Cumayı da katın yapabiliyorsanız. Yukarıdaki arkadaşın yazdıklarına ek olarak mozaik muzesine gidin ve cikisinda halil ustaya ugrayip kusleme vs yiyin. Bakircilar carsisini gezin. metanet lokasında sabah erkenden beyran yiyin. Katmerci zekeriya usta var orada katmer deneyin. Karsilastirmak icin bi de kusleme kebaphan restoranina gidin (biraz sehir disinda) ve bilimum kebap/katmer yiyin (favori katmerim buradaydi). Bisürü baklavacı var ve herkes farklı yeri seviyor. Ben imam cagdasin yemeklerini ve tatlilarini cok sevdim mesela. Az sekerli tercihimdir benim. Cok sekerli isterseniz kocak baklava olabilir. Cumartesi aksam bayazhana gidebilirsiniz bi de.
0
bartman
(19.10.17)
Yeme içme ve klasik tavsiyekerin dışında önereceğim yer Pişirici Kasteli olacak, 13. Yyda yapılmış bir kastel, tesadüfen girdik ve çok hoşumuza gitti, çok heyecanlı bir güvenlik görevlisi var, kastelin tarihi hakkında tüm bilgileri anlatıyor ve en güzel noktalarda, doğru kadrajla fotoğrafınızı çekiyor. Google haritalarda kastelin yerini ve 360 derece fotoğraflarını görebilirsiniz.

Bir de Metanet'in simit katmerine bayıldık biz, son yıllarda şekerden uzak durmama rağmen ufak bir parça ile kaçamak yapmaktan alamadım kendimi...
0
(19.10.17)
Pazar Antep'teki çoğu lokanta kapalı olur. Cumartesi gününü yeme içmeye ayırıp, Pazar da müze gezeceğim derseniz olabilir. Ama yeme içmenin hakkını vermek için Cuma gününü de eklemeniz iyi olur bana göre.

Mozaik Müzesi çok güzel cidden.

Yeme içme önerileri için de sitemizdeki yazılara yönlendirebilirim:
adimadimgurme.com
adimadimgurme.com
0
loras
(19.10.17)
Aşina'ya gidip "şehir dışından geldik ve yöresel her şeyi denemek istiyoruz" deyin. Minik minik porsiyonlarla her şeyden getiriyorlar. İmam çağdaşı falan da denemiştim ama en çok Aşina'yı beğenmiştim ben.
0
yalnizliktan devren kiralik
(19.10.17)
(4)

Nurofen cold ve antihistaminik aynı gün içinde kullanılırsa sorun olur mı

gliese 581
Merhaba dostlar. Gribimin şiddetini azaltmak için nurofen cold kullandım ama alerjik rinit hastası olduğum içim devamlı kullandığım n-fess(montelukast sodyum) ve alerinit(levosetirizin) ilaçları da var. Dün 3 tane nurofen içtim diye bunları kullanmadım. Bugün de 3 tane nurofen içtim, en son 4 saat ö
Merhaba dostlar. Gribimin şiddetini azaltmak için nurofen cold kullandım ama alerjik rinit hastası olduğum içim devamlı kullandığım n-fess(montelukast sodyum) ve alerinit(levosetirizin) ilaçları da var. Dün 3 tane nurofen içtim diye bunları kullanmadım. Bugün de 3 tane nurofen içtim, en son 4 saat önce kullandım nurofen cold'u. Şimdi ise bu ilaçlarımı da içmek istiyorum çünkü ara verince poliplerim büyüyor hemen. Şimdi Kullanırsam bir sorun olur mu?
0
gliese 581
(19.10.17)
3 nurofen biraz fazla sanki. Bir de prospektuslrrinde yazar beraber kullanilip kullanilamayacagi
0
kuehles blondes
(19.10.17)
Dün 3 nurofen ve yarım atarax aldım, bi zararını görmedim.
0
noluyo yaa
(19.10.17)
Alım dozlarınızın arasında en az 5-6 saat zaman varsa ve tabi ki hipertansiyon, kalple ilgili hastalık vb. başka bir hastalığınız yoksa kolay kolay zararı olmaz nurofenin.
0
🌸gliese 581
(19.10.17)
Çılgınlar gibi uyursunuz
0
sytemofadownmanyagi
(19.10.17)
(7)

Yüksek lisans başvurusunda TOEFL puanı kabulü için

E.
sınava girdiğimiz yerin bir önemi var mı? Geçen gün bir duyuruda bilkent için olay tartışılmış, karara bağlanamamıştı.ODTÜ, Boğaziçi, Koç ve Bilkent için net bilgisi olanlar paylaşabilirse sevinirim.İyi akşamlar
sınava girdiğimiz yerin bir önemi var mı? Geçen gün bir duyuruda bilkent için olay tartışılmış, karara bağlanamamıştı.

ODTÜ, Boğaziçi, Koç ve Bilkent için net bilgisi olanlar paylaşabilirse sevinirim.

İyi akşamlar
0
E.
(19.10.17)
ODTÜ, Boğaziçi yoktu ancak şuan değişmiş olabilir (fosil olarak M.Ö.'den bildiriyorum)
Okulların web sitelerinde bu bilgiler vardır, Öğrenci İşleri'ni de arayarak teyit edebilirsiniz.
0
hana bi
(19.10.17)
Kimi yerlerde kopya skandallari oldu (Sasiriyor muyuz? Hayir!) bu nedenle sinava girdiginiz her yer kabul degil.
0
Traveller
(19.10.17)
@Traveller
Ben çok zamanın ötesindeymişim, TOEFL'da nasıl oluyor kopya skandalı yahu? Kaynak varsa paylaşabilir miyiz? Tekrar girmek gerekirse bilelim.

Teşekkürler
0
hana bi
(19.10.17)
@hana bi okul sayfalarında böyle bir bilgi yok ama bçyle bir yaygın kanı var, ben de arada kaldım
0
🌸E.
(19.10.17)
Boğaziçi için bildiriyorum, kabul için hangi yerden olduğu önemli değil ama araştırma görevlisi kadrosu için ekstra yds ya da yök'ün kabul ettiği yerden toefl isteniyor yökten dolayı çünkü yök devlet üniversiteleri dışındaki toeflı kabul etmiyor.

Yani kabul için sıkıntı yok diğerleri sonraki aşama zaten en olmadı bir yds alırsınız olur biter:)
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(19.10.17)
ösym'nin şubat ayında değiştirdiği denklik sistemine göre devlet ya da vakıf üniversitesinde girilmediği sürece TOEFL geçersiz kabul ediliyor.

kaynak burası; www.yok.gov.tr

"Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerliklerini Belirleme Yönergesi 6. madde 3. fıkra d bendi uyarınca uluslararası bir yabancı dil sınavına eşdeğerlik verilmesinde ve sürdürülmesinde sınavın Türkiye’de yapılıyor olması halinde devlet üniversitelerine ait binalarda yapılması şartı bulunmaktadır"

eğer sınava girmediysen yds en temizi, hem 5 yıl hem de toefl'e göre daha kolay, hem her yerde geçerli.

*kendikendine'nin dediği gibi kayıt için problem olmuyor ama mesela ben ders seçemedim bu yüzden bir dönemim heba oldu şimdi yds kovalıyorum.
0
ilkot
(19.10.17)
Bizde ders seçimi için de problem olmadı ama aynı yerden mi bahsediyoruz ki?
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(20.10.17)
(4)

Ingilizce grammer kitap önerisi

anneboleyn
Bir ingilizce kursunun yaptığı testte reading ve listeningim ileri seviye, grammar temel seviye çıktı. O kadar kötü yani. Suana kadar hiç ingilizce çalışmadım. Ona göre çalışabileceğim güzel bir kitap onerebilir misiniz?
Bir ingilizce kursunun yaptığı testte reading ve listeningim ileri seviye, grammar temel seviye çıktı. O kadar kötü yani. Suana kadar hiç ingilizce çalışmadım. Ona göre çalışabileceğim güzel bir kitap onerebilir misiniz?
0
anneboleyn
(19.10.17)
grammar temel kurallarını için "english grammar in use" iyidir. seviyen ilerdeyse advanced grammar in use al direk. yeşil olan. değilse mavi renk olan temel seviye de iyidir.

g.co
0
AlsterWasser
(19.10.17)
Yavas ogreniyorsan Azar
0
Traveller
(19.10.17)
@keskulpesent link direkt anasayfaya atıyor, ismini yazabilir misiniz rica etsem?
0
🌸anneboleyn
(19.10.17)
dil öğrenmedeki amacı bilmiyorum ama (ben kitap önerisinde bu da önemli diye düşünürüm); zamanında "oxford practice grammar" epey işime yaramıştı gramer konusunda.
0
dafaisss
(19.10.17)
(4)

En uzun sure devam ettirdigimiz yalanlarimiz?

fakyoras
Selam,Lisedeyken internette adam akilli takilmaya basladigimda yasimi buyuk soylerdim hep. Neden bilmiyorum ama bir yas buyuturdum kendimi. 10 sene once tanisip hala gorustugumuz bi grup var, onlara da bir yas buyuk soylemistim. Hala oyle devam ediyor... cok fena :( nedense “ya hepiniz benden buyu
Selam,

Lisedeyken internette adam akilli takilmaya basladigimda yasimi buyuk soylerdim hep. Neden bilmiyorum ama bir yas buyuturdum kendimi.

10 sene once tanisip hala gorustugumuz bi grup var, onlara da bir yas buyuk soylemistim. Hala oyle devam ediyor... cok fena :( nedense “ya hepiniz benden buyuktunuz diye bir yas buyuttum kendimi, gercekte x yasindayim” demiyorum :D gruptan iki uc kisi evlendi, hep beraber dugune gittik, defalarca sehir icinde/disinda birbirimizde kaldik ama denmiyor...

Sizin boyle yapip sonra devam ettirdiginiz seyler var mi? Tek olmiyim lutfen :(

Kendimden utaniyorum :Normalde3MaymundanBiriOlanAmaOrtamlardaUtananEmojiOlarakGecenEmoji:
0
fakyoras
(19.10.17)
Yaklaşık beş yıldır akrabalarıma ve mahalledeki çevreme kolumdaki dövmede annemin, babamın ve kardeşimin adının yazdığını söylüyorum.

Zamanında ilk dövmemi yaptırırken annem fazla dırdır etmesin diye söylemiştim, öyle kaldı. Gayet memnunum.
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(19.10.17)
Biraz korkutucu bir mahallede oturduğumuz için lisede, yaşadığım yer hakkında yalan söyledim. İnsanlar çok ön yargılıydı çünkü. Lise sonrasında da bir süre bu durum devam etti. Sonrasında şükür taşındık
0
foster
(19.10.17)
Eğer herşey yolunda giderse bir yalanımı ömür boyu sürdürmeyi planlıyorum. İki üç yıllık olan çok yalanım var. Site uçmazsa gelecekten bi selam veririm buraya
0
loser blueser
(19.10.17)
Ya yaş büyütme olayını ben de lisede söyledim ama 2,3 kişiye. Sonra msn bitti facebook geldi doğum tarihim kabak gibi yazıyor. Bir tanesi aa sen x yaşındaymışsın dedi eee dedim kapattım konuyu. Diğeri de görmüştür bir şey demedi ama. Yalan söylediğini unut bir şey olmaz.
0
jazzabel
(19.10.17)
(4)

Ekşi gibi gündemi takip edebileceğim site

hadi ya la
Var mı? Haber ağırlıklı olmasını istiyorum. Arada "canımın sıkılması" veya "ünlü oyuncu nasıl 90 kilo verdi" gibi haberler olmasın.
Var mı? Haber ağırlıklı olmasını istiyorum. Arada "canımın sıkılması" veya "ünlü oyuncu nasıl 90 kilo verdi" gibi haberler olmasın.
0
hadi ya la
(19.10.17)
Uygulama olarak "Bundle" var. İstediğiniz haber kaynağını ekleyip takip edebilirsiniz. Türkçe içerik de var diye hatırlıyorum.
0
hana bi
(19.10.17)
Dunya gundemi:reddit
0
fakyoras
(19.10.17)
ben t24 okuyorum.
0
follow rivers
(19.10.17)
gaia olabilir ekoloji ağırlıklı.
0
lesemajeste
(19.10.17)
(1)

facebook ile oturum aç

tabudeviren
bu özellik ile oturum actigim tum uygulama ve siteleri gorebilecegim bir yer var mi?
bu özellik ile oturum actigim tum uygulama ve siteleri gorebilecegim bir yer var mi?
0
tabudeviren
(18.10.17)
Ufuk
(19.10.17)
(9)

yurtdışına çıkarken evrak

tukenmez adam
merhaba,kendi şirketimde bağ kur lu olarak çalışıyorum. yurtdışına çıkarken yanımda bulundurmam gereken ilave evrak var mı? internette çelişkili bilgiler var.
merhaba,
kendi şirketimde bağ kur lu olarak çalışıyorum. yurtdışına çıkarken yanımda bulundurmam gereken ilave evrak var mı? internette çelişkili bilgiler var.
0
tukenmez adam
(18.10.17)
emin değilim ama prim borcun yoksa olmadığına dair bi çıktı al derim. vergi için de olur :d para lazım malum yok öyle vergiyi ödemeden yurtdışına çıkmak:D
0
zetina dikis makinesi
(18.10.17)
@zetina makinası bağ kur prim borcum var, gidemiyom mu yani böyle.
0
🌸tukenmez adam
(18.10.17)
dostum zaten kendi şirketinde bağkurlu olarak çalışmak zorundasın :)

Eğer iş seyahatine çıkıyorsan ve numune vs götürüyorsan şirket evraklarını yanında bulundur.

Eğer yurtdışı fuarına gidiyorsan ve vize uygulaması olan bir ülkeyse zaten senden gerekli evrakları almışlardır.

He gezmeye gidiyorsan sıkıntı yok. bağkur prim borçlarından öte sgk ve kdv ödemelerin önemlidi devlet nezdinde. ilk önce işçilerinin sgk primlerine sonra kdv ve vergi ödemelerine en son bağkur prim borçlarına bakılır.
0
kaosu
(18.10.17)
@kaosu doğru ama kendi şirketi olduğu halde başka yerde ssk lı gösterenler de oluyor. o yüzden belirtmiştim. işçim olmadığından kendi dışımda sgk borcum yok. vergiyle ilgili de bir sıkıntım yok. direk pasaport kontrolünden mi geçiliyor yoksa ondan önce bir yere mi gidiliyor ?
0
🌸tukenmez adam
(19.10.17)
geçen sene medica fuarına gittim, herhangi bir borcum yoktu. Sorgulandı mı bilmiyorum, ama kulislerde ve tüm firmaların sıkıntısı vergi ödemeleri. kimse bağkurdan bahsetmedi şu ana kadar. bağkur prim borcu kesinlikle seyahatinize engel değildir.bağ-kur ayrı bir sistem ödenmeyen bağkur borçaları bir süre sonra silinir, silinen dönemleri de emeklilik zamanında kullanılamaz hale gelir.

şimdi şirket sahibi olman seni başkalaştırmıyor, dediğim gibi numune çantan katalog vs yoksa direk pasaport kontrolü. he bunlar olsa da numune çantan'a bakılır neden niçin keskin tehlikeli vs. ama sanırım senin iş seyahati değil.
0
kaosu
(19.10.17)
numune falan yok. gezmeye gidiyorum. sıkıntı yok öyleyse. paniklettin beni gece gece :) neyse bakalım. paket olursam pasaportta güncellerim sabah :)
0
🌸tukenmez adam
(19.10.17)
panikletmedim, sadece detayları ile açıklamak istedim. bağkurdan alırlarsa biz burdan bir şekilde toplar ödeyemeyiz. siz de geri dönersiniz. olmadı şirketleri birleştiririz.şaka bir yana; üzmeyin kendinizi, rahatlıkla gidin. yaşanırsa ilk olursunuz. ve şu an gidenden çok gelenlerle ilgileniyoruz ülkecek. İyi seyahatler.
0
kaosu
(19.10.17)
benim bu konudaki mazim kötü :( bir kere pasaportumuza el koydular haksız yere, geri aldık. şimdi tekrar deneyeceğim bakalım sıkıntı çzülmüş mü.
0
🌸tukenmez adam
(19.10.17)
edittteee finnalizario : gittim geldim bir şey sormadılar.
0
🌸tukenmez adam
(24.10.17)
(7)

kredi karti hesap ekstresi

yuvarlanantencereninkapagi
bonus bedava alışveriş, kredilendirilen alışveriş faizi gibi ödemeler yapılmış. nedir bunlar? BSMV KKDF gibi şeyler de var bunlar vergiymis sanirim. TEB kullanıyoruz.
bonus bedava alışveriş, kredilendirilen alışveriş faizi gibi ödemeler yapılmış. nedir bunlar? BSMV KKDF gibi şeyler de var bunlar vergiymis sanirim. TEB kullanıyoruz.
0
yuvarlanantencereninkapagi
(18.10.17)
kredi ve nakit avans kesintilerine benziyor.
0
kaosu
(19.10.17)
nakit avans hiç kullanilmadi
0
🌸yuvarlanantencereninkapagi
(19.10.17)
Ekstreden ekran görüntüsü koysanız?
Alışveriş faizi asgarinin ödendiği ama dönem borcunun ödenmediği durumda alınıyor. BSMV KKDF faizin vergisidir.
0
atom karincanin torunu
(19.10.17)
Önceki ödemelerinizde gecikme olduysa ona istinaden ödenen alışveriş faizi olabilir bir ihtimal.

Bankanın çağrı merkezinden kart menüsüne geçiş yaparak bilgi alabilirsiniz bu ve benzer konularda.
0
hana bi
(19.10.17)
screenshot alınmıyor malesed
0
🌸yuvarlanantencereninkapagi
(20.10.17)
sonradan taksit yapmış olabilir misiniz?
0
burya
(20.10.17)
hayır malesef. zaten aşırı aktif kullanılan bir kart değil.
0
🌸yuvarlanantencereninkapagi
(21.10.17)
(4)

genç girişimcilere vergi muafiyeti

klar
29 yaşından küçük olanlara 3 yıl boyunca 75 bin tl'ye kadar vergi muafiyeti olduğuna dair haberler okudum. Peki; ben geçen yıl bir dükkan açtım. 29 yaşından küçüğüm. Hala başvurabiliyor muyum?bilmem ne kanunun bilmem ne hükmünde yazılı olan başvuru süresi gibi şeyler okudum ama net bir bilgiye ulaşa
29 yaşından küçük olanlara 3 yıl boyunca 75 bin tl'ye kadar vergi muafiyeti olduğuna dair haberler okudum. Peki; ben geçen yıl bir dükkan açtım. 29 yaşından küçüğüm. Hala başvurabiliyor muyum?

bilmem ne kanunun bilmem ne hükmünde yazılı olan başvuru süresi gibi şeyler okudum ama net bir bilgiye ulaşamadım. bilenler söylerse şahane olur teşekkürler iyi geceler
0
klar
(18.10.17)
başvurabiliyorsun diye biliyorum ama net bilgi için genel tebliği inceleyebilirsin, şartlar yazıyor. www.resmigazete.gov.tr
0
signore
(19.10.17)
Başvurursun, geçen yıl 1 yıl sayılır, bu yıl 1 yıl sayılır, ancak seneye tam olarak faydalanırsın muafiyetten
0
loser blueser
(19.10.17)
peki bu girişim ortaklık şeklinde olursa ve ortakların biri 29 yalından küçük diğeri büyükse ne olur?
0
issiz karga
(19.10.17)
Tüm ortakların şartl sağlaması gerekiyor
0
mevsimler
(19.10.17)
(12)

hayatıma nasıl heyecan katabilirim?

booty hunter
çok sıkıcı bir hayatım var. hayatımda aksiyon yok. heyecanımı kaybettim. tavsiyeleriniz nedir?
çok sıkıcı bir hayatım var. hayatımda aksiyon yok. heyecanımı kaybettim. tavsiyeleriniz nedir?
0
booty hunter
(18.10.17)
ölümü ensende hissetmen lazım, ama onu yaparken ölürsen kötü.
örnek; 180le giderken direksiyonu kırmak, paraşütle atlarken iplerin dolanması, dağa tırmanırken ayağın kayması...
0
zebragibi
(18.10.17)
kıyafet giyip uçanlar var. onlar gibi uçabilirsin. giyilen kanatlar. ama patates olabilirsin.
0
tukenmez adam
(18.10.17)
Yeni kisiler yeni ugraslar lazim.
0
i m sick tired
(18.10.17)
kuştepeye gidip gözüne tekin olmayan birini kestir, ya arkadan yaklaşıp enseye bi şağlak ya da önden yaklaşarak erojen bölgeye cücük hareketi yaparak uzaklaş.
0
zetina dikis makinesi
(18.10.17)
neden böyle olduğunu anla, o sorunu çöz.
0
dutyemişbülbül
(18.10.17)
benimle takil
0
the rainmaker
(19.10.17)
dostun varsa o çözer yoksa dost edin. Diğer heyecanlar anlık. adrenalini alıp saklama gibi bir lüksün de yok.
0
kaosu
(19.10.17)
o kadar yanıt arasından en mantıklısı at yarışı oynamak görünüyor :D
0
🌸booty hunter
(19.10.17)
Bu uç öneriler günümüzü etkilemez maalesef. Daha günlük şeyler yapmalısın. Misal challenge yap kendi kendine. Bugün 5 kisiyle tanisacagim, bugun coraplarimi farkli renkte giyecegim, her gun baska bir yerde cay icecegim... Hayal gucune kalmis. Bir de samimi oldugun kisilerle jackass tarzi oyun oynayabilirsin.

Evde craft işleri, amatör deneyler yapabilirsin: nette bolca mevcut.

Arduino gibi şeylerle ugrasabilirsin.

Adrenalin sporlarıyla cok zor.
0
ismayil
(19.10.17)
at yarışı oyna 1200-1400 de cherı cherı ladye tüm koşularda tek at:D
0
regardless of what they say
(19.10.17)
Aynı şarkıları, benzer film ve kitapları okuyup dinliyorsanız yenileriyle değiştirebilirsiniz.

Yanında sıkıldığınız insanlar varsa sorunu çözün veya uzaklaşın.

Sevdiğiniz aktivitelerden bir liste yapın. Bu tavla veya monopoly oynamaksa onu yapın. Go-kart veya yamaç paraşütü ise o olsun.
0
EasyTiger
(19.10.17)
kasayı yan yatır.
0
paudi
(19.10.17)
(7)

meyve kuruları hakkında

klar
fikirlerinizi duymak isterim. hangilerini seversiniz. neden? hangilerini sevmezsiniz, neden? şimdilik bu kadar. görüşürüz
fikirlerinizi duymak isterim. hangilerini seversiniz. neden? hangilerini sevmezsiniz, neden?

şimdilik bu kadar. görüşürüz
0
klar
(18.10.17)
Incir ve kayisi kurulari favorim. Dut kurusunu sevmem cunku bu meyve sulu iken guzel.
0
i m sick tired
(18.10.17)
Elma ve incir kurusu favorim, üzüm de eh diyelim. Belli miktarda şekerli olmaları tatlı ihtiyacım için ideal, bu yüzden seviyorum. Bir de hindistan cevizi kurusu var, onu da sırf şekli için seviyorum.
0
sytemofadownmanyagi
(18.10.17)
eriği severim. tadı güzel. genelde atıştırmalık tüketiyorum. dışarıda, kampta-mampta. akarı yok, kokarı yok taşıması rahat oluyor. üzümü de severim (küçük boy olanı). onu da atıştırmalık yediğim oluyor ama çoğunlukla kurabiye yapımında kullanıyorum ya da yulafa katıyorum. güzel oluyor.

ek: hmm hurma benim de favorim. meyve kurusu denince aklıma o gelmemiş. onu da kurabiyede kullanıyorum. tek de tüketiyorum. potasyum kaynağı olması nedeniyle kasılmalara iyi geliyor. ayrıca sindirim sistemini yormayan bir besin türü. bu nedenle spor öncesi de tüketiyorum.
0
misterturist
(19.10.17)
incir kurusu, kayısı kurusu severim, yapısı hoşuma gidiyor yumuşak sert arası, yulafla tüketiyorum.
üzüm, gojiberry tarzı çekirdekli, kalın kabuklu kuruları sevmem, yerken bir çok farklı yapı ile(çekirdek sert, içi püremsi yumuşak, dış kabuk sert) uğraşmak tadını kaçırıyor.
0
zebragibi
(19.10.17)
Kayisi ve hurma favorim. Kuru kayisinin mayhos olanina bayiliyorum. Hurma da smoothie icinde, pastalarda ve tek basina mukemmel oluyor.

Kuru inciri sevmiyorum. Cok sekerli geliyor tadi. Yas incir ise gozbebegin. Mor ve az sekerli olani mis gibi.
0
lamira
(19.10.17)
İncir, kayısı, üzüm ve yaban mersini. Nedeni, tatları güzel.
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(19.10.17)
incir kurusu nazilli aydın bölgesinde çok gelişmiş durumda pazarda küçükleri 15 20 tl arası iken kalitelileri 25 30 tl aydında. ancak boluda dinlenme tesisinde 70 80 tlden satılıyor. incir işletmeleri kuru incilere ilaç sıkıyor bu yerli halk tarafından sevilmeyen bir durumdur. ancak şu aralar alınan incir kurusunun buzdolabında saklanması önerilir. kurtlanma riski devam ediyor.
0
mikahakkinen
(19.10.17)
(2)

iş yerinde ayak ve diz salllayıp eve gelince yoruluyorum

follow rivers
son zamanlarda stresten alışkanlık oldu.Yok mu bunun bir tedavisi ?
son zamanlarda stresten alışkanlık oldu.Yok mu bunun bir tedavisi ?
0
follow rivers
(18.10.17)
stresinizi genel olarak azaltmak amacıyla meditasyon yapın. semptomu değil hastalığı giderin.
0
nevrochaotica
(19.10.17)
@nevro meditasyon ya da spor yapmam lazım ama zamanım olmuyor pek:/
0
🌸follow rivers
(19.10.17)
(1)

domainin boşa düşmesi tam olarak kaç gün

dedim dedim de kime dedim
şimdi ödeme yapmıyorsunuz size ödeme hakkı veriyor orası oksonra onuda ödemeyince böyle birşeyler oluyor sanki bir firma o domaini alıyor gibi gözüküyor whois'de falanama sonra 90 gün sonra bakıyorsunuz ki boşa düşmüş birisi alabilir.benim başıma geldi ödemedim ismim gözüküyordu kayıtta sonra ismim
şimdi ödeme yapmıyorsunuz size ödeme hakkı veriyor orası ok
sonra onuda ödemeyince böyle birşeyler oluyor sanki bir firma o domaini alıyor gibi gözüküyor whois'de falan
ama sonra 90 gün sonra bakıyorsunuz ki boşa düşmüş birisi alabilir.
benim başıma geldi ödemedim ismim gözüküyordu kayıtta sonra ismim gitti bir firma ismi geldi sonra belli bir süre geçti ve domain boşa düştü.

3. bir kişinin alması için geçmesi gereken süre nedir? yenilenme tarihinden itibaren? toplam süreyi soruyorum. kovaladığım bir domain var da eskiden ismi gözüküyordu şimdi www.ascio.com gözüküyor
0
dedim dedim de kime dedim
(18.10.17)
60 günden sonra kontrol et. reg'leyen firmaya göre değişir. Ben 65+ günde almıştım.
0
qobel
(18.10.17)
(3)

sevgili borsacilari! nereden ve nasil hisse senedi almali

mhmtt
amerikan borsasinda islem goren hisse senetlerinden almak istiyorum. ufak bir arastirma ile bunlari broker yardimiyla alabilecegimi gordum. onun disinda bazi sitelerden uyelik alinarak da bu islem yapilabiliyormus. merak ettigim en uygun sitesi veya yolu nedir bunun
amerikan borsasinda islem goren hisse senetlerinden almak istiyorum. ufak bir arastirma ile bunlari broker yardimiyla alabilecegimi gordum. onun disinda bazi sitelerden uyelik alinarak da bu islem yapilabiliyormus. merak ettigim en uygun sitesi veya yolu nedir bunun
0
mhmtt
(18.10.17)
digerlerini bilmem ama is yatirim ile artik yabanci borsalarda alim satim yapilabiliyor.
www.isbank.com.tr
0
monsieur turti
(18.10.17)
geçtiğimiz hafta gelen güncelleme ile işcep'e geldi. amerikan borsasından hisse alınabiliyor, dolar hesabı açtırman gerekiyor sadece.
0
ocanal
(18.10.17)
Garanti bankasindan da alabilirsin onlar da yeni yapmaya basladilar
0
bottle of the wine
(19.10.17)
(16)

hayat kalitenizi arttırdığına inandınız harcamalar neler

mayeskuel
benimkiler,spor salonu üyeliği20 mbit ev internetisinemiaip tvnetflixturkcell platinum paket
benimkiler,

spor salonu üyeliği
20 mbit ev interneti
sinemia
ip tv
netflix
turkcell platinum paket
0
mayeskuel
(18.10.17)
her sabah işe giderken taksiye binmek, gözden çıkardım 300 lirayı kafam rahat.
0
vedatchilipeppers
(18.10.17)
Lazer epilasyon
Spor salonu
Sağlıklı besin alışverişi
Kitap alışverişi
Konforlu yatak
Cilt bakımı
Diş bakımı
0
powerpufgirl
(18.10.17)
Spor salonu
Personal trainer
Netflix ve Spotify
Kindle’a aldığım kitaplar
0
sopiro
(18.10.17)
bisiklet
bluetooth kulaklık
güçlü bir powerbank
günlük hayatta kullanmalık sırt/bilgisayar çantası
kindle
ortopedik taban ayakkabı
0
dahili meddah
(18.10.17)
yurtdışına çıkmak
arada bir taksiye binmek
kaliteli içki ve gıda alışverişi
steam, spotify gibi üyelikler
eve temizlikçi çağırmak
0
sir gawain
(18.10.17)
Kaliteli, rahat ayakkabi icine tabanlik attin mi on numara.

Dis bakimi

Spotify, aslinda programin bircok eksigi var ama yoklukta gidiyor.

Saglikli beslenmek

Spora gitmek
0
baldur2
(18.10.17)
katki maddesi bulunmayan kisisel temizlik urunleri. spor yaparken yardimci olacak urunler, pilates topu, roller vs.

sinema, dizi vs. icin bircok farkli yol mevcut, bunu halledebiliyorum

saglikli yiyceklerle beslenmek. abur cuburu hayattan cikartmak

kulturel bilgi ve yabanci dil kitaplari

etraftaki kayda deger etkinlikler

kendi is alanima giren girmeyen bolumler icin yurtdisi gezisi, arastirma

motosiklet. hayatima girdiginden beri onemli bir zaman bana kaliyor
0
evimin paspasi
(19.10.17)
çift usb girişli şarj aleti. ŞARJIM BİTİYO BEN TAKICAM ŞARJA olaylarına son veriyo. Çok mutluyum.
0
noluyo yaa
(19.10.17)
bisiklet
kahve
kitap
single malt
0
MtKrt
(19.10.17)
Mcfit üyelik
Lazer epilasyon
Sağlikli gida alisverişi
Kaliteli saç bakım ürünleri (insanın görünüşüne büyük etkisi oluyor.)
0
chitosan
(19.10.17)
yurtdışı seyahatleri
sevdiğin bir sanatçıyı canlı canlı dinlemek
thai masajı
0
dogalantibiyotik
(19.10.17)
bedelli askerlik
0
orpheus
(19.10.17)
Motosiklet
Haftada yarım gün temizlikçi
Spor üyeliği
0
chavezding
(19.10.17)
Önceden akbile hep 20 lira yüklerdim, son 6 aydır 50 lira yüklüyorum, resmnen yaşam kalitem arttı, artık akbilim bitti bitecek endişesi yaşamıyorum.
0
kumandanim
(19.10.17)
kalın - kapşonlu bir kaban ve iyi bir bot kışın biraz kaygıyı alıyor
0
nıç
(22.01.18)
evet temizlikçi gelmesi.
0
basond
(22.01.18)
(4)

Nespresso vs. Cafissimo

nevrochaotica
Selam bende cafissimo classic var kahve makinesi olarak. Ben bunu satıp nespresso alayım diyorum doldurabilir metal kapsülleri mevcut çünkü piyasada. Mantıksız bir tarafı var mı :)teşekkürler
Selam bende cafissimo classic var kahve makinesi olarak.

Ben bunu satıp nespresso alayım diyorum doldurabilir metal kapsülleri mevcut çünkü piyasada.

Mantıksız bir tarafı var mı :)

teşekkürler
0
nevrochaotica
(18.10.17)
nescafe markasına ait herhangi bişey aşırı derece saçma zaten.
0
killerbee
(18.10.17)
Kapsül kahveye alternatif olabilecek çok güzel taze çekim çekirdekler var.
Metal kapsüller çok sağlıklı gelmiyor bana, kişisel seçim.
0
hana bi
(19.10.17)
hanabi ya mevcut durumda tek ullanımlık ta olsa plastik kapsül kullanıyorum eğer sağlıksa konu :)
0
🌸nevrochaotica
(19.10.17)
çok mantıklı, çünkü nespresso'nun tadı Cafissimo'dan üç kat daha iyi,
Ama normal filtre kahve yapmanın o kadar da vakit almadığını ve zahmet istemediğini farkedersin belki,
Belki de aradığın aeropress'tir, bi baksana ona
0
michael_knight
(19.10.17)
(3)

Askerlik Tecili

Take it away honey
Selam arkadaslar yuksek lisans yapiyorum ama tecilimi gazi universitesi yapana kadar tecilim bitecek. Ben de kendim askerlik subeye gidip tecil yaptirayim dedim. Ne gibi belgeler goturmeliyim?
Selam arkadaslar yuksek lisans yapiyorum ama tecilimi gazi universitesi yapana kadar tecilim bitecek. Ben de kendim askerlik subeye gidip tecil yaptirayim dedim. Ne gibi belgeler goturmeliyim?
0
Take it away honey
(18.10.17)
yüksek lisans yaptığın takdirde yenilenmesi gerekirdi, uzattın mı ? ve yüksek lisanstan dolayı uzatma işlemi yapacaksan da okulun askerlik şubesine bildiri yapması gerek, elden tecillerde sadece diploma ile yapılıyor diye biliyorum.
0
kaosu
(18.10.17)
Okula dilekce verdim de burokrasiden dolayi 10 15 gun surer dediler. Yuksek lisanslara otomatik tecil yapmiyormus gazi universitesi. Ogrenci belgesi ve c2 belgesi ile askerlik subeden yapiliyomus sanirim.
0
🌸Take it away honey
(19.10.17)
yuksek lisansa kaydoldugumda kritik bir tarihti, 4 subatta kaydoldum, 6'sinda son tecilim bitiyordu yanlis hatirlamiyorsam. sordugumda onemli olanin belgelerin ne zaman gonderildigi degil kayit oldugun tarih demislerdi bana hem askerlik subesinden hem de okuldan.

herhangi bir sikinti da olmamisti ama yine de bir sormak lazim askerlik subesine.
0
buzzlightyear
(19.10.17)
(5)

tax free´de boyle bir olay mı varmış

mayeskuel
az önce yabancı arkadastan örendim.ne cahilmişim.atıyorum almanyadan iphone aldık. tax free ofise gidip 150 eurosunu geri aldık.sonra havalimanı çıkıştan önce good to declare•e ugrayıp iphoneu beyan edip girdiğin ülkenin vergisini tekrar ödüyomuşuz. aksi takdirde direkt geçersen ve kontrole yakalan
az önce yabancı arkadastan örendim.ne cahilmişim.

atıyorum almanyadan iphone aldık. tax free ofise gidip 150 eurosunu geri aldık.

sonra havalimanı çıkıştan önce good to declare•e ugrayıp iphoneu beyan edip girdiğin ülkenin vergisini tekrar ödüyomuşuz. aksi takdirde direkt geçersen ve kontrole yakalanırsan iphone parası kadar ceza ödeyebilir mişsin.
0
mayeskuel
(18.10.17)
ben olayı anlamadım. mantıken gayet doğru bi teori

tax free olayı yurtdışında vatandaş olmadığım için vergiden muaf olmak.
pekiyi ülkeye girince vergiye tabi tutulmak mecburi değil mi? yani herşeyin vergisi var.
0
🌸mayeskuel
(18.10.17)
Soru: Yolcu beraberinde cep telefonu getirmek mümkün müdür?
Cevap: Evet getirilebilir. Yolcular, 2 takvim yılında 1 adet ile sınırlı olmak üzere, Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar da dahil olmak üzere cep telefonunu yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde telefonun kıymetine bakılmaksızın muafen getirebilmektedir
0
burya
(18.10.17)
turkiye icin yok oyle birsey.
0
kveldulv
(18.10.17)
öyle birşey söz konusu değil hocam. şöyle ki, sen iphone u aldın sonra hava alanında go to declare ye gidip kaşe vurduramazsan zaten tax free ofisten paranı alamazsın. dolayısıyla ceza yeme durumun yok. tr ye gelince de diğer arkadaşlarında dediği gibi telefon kaydettirirken ücretini ödüyorsun.

bu işlerle global blue şirketi ilgileniyor. daha önce 4 adet iphone getirdim ben. hepsinde de tax free yi sorunsuz bir şekilde aldım. o ülkelerde vergi ödemedim.
0
al basmadan donu var
(18.10.17)
iti tamam da telefon için sonradan imei ayağına ödüyoruz da bana diğer ürünler için neden mantıksız oldugun söyleyin.

sırf yurtdışına gitti diye neden devlet o insandan vergi almasın? burdakiler için haksız değil mi.
0
🌸mayeskuel
(19.10.17)
(1)

Animasyon ve Kurgu için Program

issiz karga
animasyon `powtoon` tarzı olacak, toplamda 10 dk lık bir video işimiz var ama adamlar aylığına 90 dolar diyor. malum yerlerden ulaşıp aynı kolaylık ve tarzda bu tip videolar hazırlayabileceğimiz programlar var mı? -flash olmaz, basitlik ve pratiklik önemli-kurgu, kesme biçme için de bir program öner
animasyon powtoon tarzı olacak, toplamda 10 dk lık bir video işimiz var ama adamlar aylığına 90 dolar diyor. malum yerlerden ulaşıp aynı kolaylık ve tarzda bu tip videolar hazırlayabileceğimiz programlar var mı? -flash olmaz, basitlik ve pratiklik önemli-

kurgu, kesme biçme için de bir program önerisi istiyorum. adobe premiere fazla mı gelir adece kesip biçmek için?
0
issiz karga
(18.10.17)
After effects ile amacınıza uygun explainer templateleri kullanabilirsiniz. kesinlikle powtoon kadar basit ve pratik olmaz fakat çok iyi işler çıkartılabilir. malum ortamlardan emplateler bulunabilir. hemen hemen aynı işi yapan goAnimate var fakat oda fiyat olarak powtoon dan farksız.
0
bekri
(19.10.17)
(4)

35mpbs internet hızı çok mu kötü? Dizi film rahatlıkla izlenir mi?

kendi kendine yasayan yavrucak
Evet konunun cahiliyim. Şimdiden teşekkürler.
Evet konunun cahiliyim. Şimdiden teşekkürler.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(18.10.17)
kötü değil iyidir yeterlidir.
0
basond
(18.10.17)
hd izlenir rahatlıkla
0
sir gawain
(18.10.17)
stabil 35mb/s ise eger(aman efendim altyapiniz yetersizmis, kilmis, tuymus gibi promlemler yoksa) kotulugu birak turkiye ortalamasindan yuksek bir hiz.
0
seksli harf
(18.10.17)
Gayet iyi. Sorun olmaz
0
baldur2
(18.10.17)
(12)

online dizi izleme sitesi

ayrıl coco
online dizi izleme sitelerinden beklentiniz nedir?hangi özellik olursa hep ordan izlerim dersiniz?diğerlerinden ayrılması için ne gibi özellikleri olması gerekir sizce?
online dizi izleme sitelerinden beklentiniz nedir?
hangi özellik olursa hep ordan izlerim dersiniz?
diğerlerinden ayrılması için ne gibi özellikleri olması gerekir sizce?
0
ayrıl coco
(18.10.17)
İngiliz dizileri olsun. Kaldığım bölümü görebileyim. Bu özellik çoğu sitede var ama düzgün çalışmıyor. Kaldığım dakikayı da görürsem tadından yenmez
0
Fusha
(18.10.17)
Benim icin, android chrome uzerindeyken videoya basili tuttugumda videoyu indirebilecegim bi player olsun harika olur. Sesi seviyesi yuksek olsun icerisindeki videolarin. Izledigim yerin altinda kac sezon var, kac bolum var gorebileyim. Kaldigim yeri hatirlasin. Yeter.
0
baharat
(18.10.17)
Reklamı olmasın illa olacaksa az olsun. Bir sonraki bölüme geçme butonu olsun. Bol çeşit olsun. Play butonuna basınca abuk sabuk sayfaları açmasın. Milletin organlarını görmekten bıktık. Sesi yüksek olsun
0
hernezıkkımsa
(19.10.17)
Yorum kısmı iyi olsa işe yarayabilir. Alt yazı kapatılabilmeli

Video player sade ve güzel olmalı.ileri geri sarma çok önemli bence
0
foster
(19.10.17)
üye girişi olsun. her üye izlediği dizileri seçsin. dizinin yeni bölümü çıkınca bildirim gelsin(isteğe bağlı mail de gelebilir) hatta ara sıra kullanıcının zevkine göre yeni dizi önersin. bir de reklamın boku çıkmasın.
0
lideraydin
(19.10.17)
Altyazı seçeneği tr/en
İngilizce altyazılı izlemek istediğim diziler oluyor
0
sadegazoz
(19.10.17)
evet altyazıyının kesinlikle 2 seçenekli olması şarr bence de. peki aynı anda 2 altyazı olsa nasıl olur?
0
🌸ayrıl coco
(19.10.17)
2 altyazı hiç olmaz, görüntüyü bozar.
Algı noktalarını dağıtır.
0
sadegazoz
(20.10.17)
peki login olduktan sonra ne gibi kullanıcı özellikleri istersiniz?
0
🌸ayrıl coco
(20.10.17)
historyi çok gözüme sokmasın, şunları izledin diye,
açıp 5dk.sına baktığım diziler oluyor, gereksiz kafa karışıklığı
0
sadegazoz
(08.11.17)
login olduktan sonra sadece takip ettiğim diziler seçeneği yeterli bence, minimalist bir insanım:)
sade tasarım, reklamların etrafa çok yayılmamış olması o siteyi tercih etmemdeki ilk sebep oluyor.
0
sadegazoz
(08.11.17)
1080p izlemek istediğim dizileri sitelerde bulamadığımda indiriyorum
0
sadegazoz
(08.11.17)
(1)

Şu konu hakkında

yuvarlanantencereninkapagi
https://www.facebook.com/gigigitwice/posts/1096932783748945soyle bisey gördüm ve garipsedim? ne düşünüyorsunuz?
www.facebook.com

soyle bisey gördüm ve garipsedim? ne düşünüyorsunuz?
0
yuvarlanantencereninkapagi
(18.10.17)
Ağır dalga geçildiğini düşünüyorum ve tam şu anda tuz ve hıyar hikayesini düşünüyorum.
0
skooma
(18.10.17)
(2)

Excel fonksiyon çoğaltma

piranase
bir fonksiyonda hücre başvurusunun sağa çekildiğinde(sütun değişimi) satırca artmasını nasıl sağlarım? ya da mümkün mü böyle bir şeyörneğin =$A1 içeriğindeki hücreyi sağa çektiğimde =$A2 =$A3 şeklinde olmasını sağlayabilir miyim?
bir fonksiyonda hücre başvurusunun sağa çekildiğinde(sütun değişimi) satırca artmasını nasıl sağlarım? ya da mümkün mü böyle bir şey
örneğin =$A1 içeriğindeki hücreyi sağa çektiğimde =$A2 =$A3 şeklinde olmasını sağlayabilir miyim?
0
piranase
(18.10.17)
önce aşağı doğru çekip ardında kopyaladıktan sonra yapıştırda çıkan seçeneklerden sırayı değiştir olarak yapıştırırsanız olacaktır. formüllü değerleri kopyalamak yerine formülleri önce diket biçimde sadece değer olarak yapıştırabilirsiniz.
0
peanutbutterpuddingsurprise
(18.10.17)
zaten o $ işareti neyin sabit kalacağını gösteriyor
$A1 dersen sağa çetiğinde a1 diye kalmaya devam eder.
Aşağıya çetiğinde $a2,$a3 diye gider.
Sağ aşağı çapraza çekersen $a2,$a3 diye gider.

satır sabit kalmasını sitersen a$1 olarak yazmalısın
hem satır hem sütun sabitt istersen de $a$1 şeklinde
0
€xpolerer
(19.10.17)
(12)

Yerin dibi nedir ki...

binder dandet
Allahın belası bir pantolonum var, o.ç pantolon ben fark etmediğim zamanlarda fermuarını hunharca açıyor...(sağ ve soldan baskı geldiğinde fermuar açılıyor ansızın)sonra ben o pantolonla ders arasında doçentle konusuyorum, herkes bir çember oluşturmuş doçentle konusuyor, ben de sorumu soruyorum.. do
Allahın belası bir pantolonum var, o.ç pantolon ben fark etmediğim zamanlarda fermuarını hunharca açıyor...(sağ ve soldan baskı geldiğinde fermuar açılıyor ansızın)

sonra ben o pantolonla ders arasında doçentle konusuyorum, herkes bir çember oluşturmuş doçentle konusuyor, ben de sorumu soruyorum.. doçent bir bana bir aşağı bakıyor.. yüzüne bir gülme geliyor. devam ediyor konuşmaya. bir kaç kişi gülüyor falan...

ben yerime geciyorum, farkediyorum durumu, acaip bir sekilde acık fermuar...

Allahtan siyah boxer giydiğimi hatırlıyorum, kendimi sakinleştirmeye çalısıyorum falan....

napcaz dostlar? büyük ihtimalle sınıfın yarısı fermuarın acık oldugunu gördü. Aleti gormus olamazlar zira boxer'ın önündeki düğme kapalıydı.

napim lan ben. hayata küstüm akü.
0
binder dandet
(18.10.17)
önce güldüm
sonrasında sıkıntı yapma olur böyle vakalar beterin beteri var caaaart diye gaz çıkarsn daha mı iyi fermuar gene istemsiz senden bağımsız olur yani.
0
basond
(18.10.17)
bende de var böyle bi pantolon. yandan fermuarlı ve fermuar açma kapama zımbırtısındaki bozukluk sebebiyle kendiliğinden açılıyor. giydikten sonra o zımbırtının hemen altına iğne takıyorum. valla o riski alıp pantolon giydiysen ne bekliyodun ki?
0
elorelia
(18.10.17)
Fermuarı değiştir.
0
ismira007
(18.10.17)
Ne olacak ya, sen de gul gec.
0
voyager 1
(18.10.17)
:)))
Fermuar değişimi yada fermuarın deliğine minik çatal iğne takıp kumaşa tutturmak. Ama oturup kalktıkça çatal iğne açılıp düşebilir, batabilir.
0
curukturpkokusu
(18.10.17)
Düğmesiz, dikişli boxer giymekle başlayabilirsin.
0
powerpufgirl
(18.10.17)
"çocuğun canı sıkılmış hocam, keh keh keh" deyip geyiğe vursaydın.

demişler yukarıda, beterin beteri vardır, bir anda tutamayıp "zortike" diye bir ses çıkarsaydın ne olacaktı?
0
issiz karga
(18.10.17)
o pantolonu hemen at, vakti zamanında böyle bir pantolonla tanışmıştım.

yapıcak bişey yok, beyaz don giymediğin için dua et, en azından fermuarları açık ama karizma çocuk siyah giyiyor deyip 2 gün sonra hiç bişey hatırlamazlar.
0
killerbee
(18.10.17)
Komik mi ki gülmüsler buna?
Fermuar inebilir, normal. Buna gülmek gerizekalilik.
0
terra rossa mia
(18.10.17)
fermuarın ucuna şu anahtarlıklara takılan yuvarlaklardan takıyorsun, sonra o yuvarlağı pantolonun düğmesine takıyorsun. bir daha pantul açılmıyor. geçmiş olsun.
0
who cares wins
(18.10.17)
ben sana doçent olamazsın demedim adam olamazsın dedim diyip üste çık
0
ssyumusakg
(18.10.17)
Anahtarlıgın yuvarlAk halkasını fermuar baslıgına tak fermuarı cek halkayı pantolonun dugmesıne gecir ve ılikle sorun cozulur
0
hernezıkkımsa
(19.10.17)
(2)

kendimi şunları dinlerken buluyorum

binder dandet
bkz: https://youtu.be/sY31R89MmYckemale erme zamanım mı gelmiş sizce?
bkz: youtu.be

kemale erme zamanım mı gelmiş sizce?
0
binder dandet
(18.10.17)
www.youtube.com

bunu da sevebilirsin bence.
0
AlsterWasser
(18.10.17)
saol ugpuy kardeş verdim çukunu. ama çok modern be.
0
🌸binder dandet
(18.10.17)
(3)

mac cahiline bir cevap high sierra to yosemite

prezarlatif
2012 mid air e high sierra yükledim 7-8 saat giden şarj 3-4 saate düştü. bir farkta hissetmedim sierraya geçince bunu tekrar yosemite geçirmek istiyorum ama cidden bu konuda cahilim. internette baktım ama anlamadım valla.time machine açmdığım için yedek yok elimde.temiz kurulum değilde mümkünse işle
2012 mid air e high sierra yükledim 7-8 saat giden şarj 3-4 saate düştü. bir farkta hissetmedim sierraya geçince bunu tekrar yosemite geçirmek istiyorum ama cidden bu konuda cahilim. internette baktım ama anlamadım valla.

time machine açmdığım için yedek yok elimde.

temiz kurulum değilde mümkünse işletim sistemini yosemite geçirmek istiyorum.

anlatabilecek? anlaşılır bir link paylaşabilecek
0
prezarlatif
(18.10.17)
muhtemelen upgrade ile geçtin. downgrade mümkün değil. appstore'dan yosemite indirebiliyorsan temiz kurulum yap. kesin yap muhakkak yap illa yap. çok tavsiye ederim.
0
alperz
(18.10.17)
@alperz sıçtık yani gitti onca program kurulum :S
0
🌸prezarlatif
(18.10.17)
diski silmeden downgrade yapamazsınızz...

High Sierra iyidir yahu, fotoğrafların formatlarını değiştiriyoırdur ondan çabuk bitmiştir pil.
0
supergirl
(20.10.17)
(2)

Media Markt Garanti Sorunsali

rommel
Merhaba arkadaslar,2015 29 ekimde Media Markttan Lenovo marka laptop aldim. Urun gectigimiz gunlerde ariza yapti. Garanti tamir ettiremedim cunku faturasi kayipti. Ben de internetten seri no ile sorgu yaptim ve cihazin garantisi Mayis 2017 de bitmis olarak gorunuyor. Bu durumda Media Markt bana kull
Merhaba arkadaslar,

2015 29 ekimde Media Markttan Lenovo marka laptop aldim. Urun gectigimiz gunlerde ariza yapti. Garanti tamir ettiremedim cunku faturasi kayipti. Ben de internetten seri no ile sorgu yaptim ve cihazin garantisi Mayis 2017 de bitmis olarak gorunuyor. Bu durumda Media Markt bana kullanilmis/iade edilmis cihaz mi satmis oluyor ? Bu durum yasak midir bilen eden varsa simdiden tesekkur ederim.
0
rommel
(18.10.17)
benim teşhirden aldığım hp laptopun garantisi ben almadan 3 ay önce başlatılmıştı hp ye satın aldığım faturayı gönderdim düzeltiler , yani senin garantin fatura tarihinde başlar.
0
Sir Anthony Hopkins
(18.10.17)
Media markt a git. isim soyad ya da telefondan yeni fatura çıkarıyorlar
0
byburock
(18.10.17)
(3)

Şişman çocuk görünce üzülmek

neverletyougodown
Ben bu çocukları görünce kendimi kötü hissedip, 10-15 dakika düşüncelere dalıyor, üzülüyorum. Arkadaşları tarafından dışlanmış, dalga geçilen, yalnız, ekonomik durumu kötü, ailesi tarafından ihmal edilen, ilgilenilmeyen, çocukluğunu yaşayamamış diye zihin ürettikçe üretiyor. Size de oluyor mu? Not:
Ben bu çocukları görünce kendimi kötü hissedip, 10-15 dakika düşüncelere dalıyor, üzülüyorum. Arkadaşları tarafından dışlanmış, dalga geçilen, yalnız, ekonomik durumu kötü, ailesi tarafından ihmal edilen, ilgilenilmeyen, çocukluğunu yaşayamamış diye zihin ürettikçe üretiyor. Size de oluyor mu?
Not: zayıfım
0
neverletyougodown
(18.10.17)
şişman çocukları biraz daha avantajlı buluyorum ben. tabi özgüvenleri kalıcı şekilde zedelenmediği sürece.

neden? diyecek olursan, zayıfladıkları takdirde çevresi tarafından "evrim" şeklinde nitelendiriliyor. insanların bakış açısı değişiyor, içindeki cevher ortaya çıkıyor kişinin ve insanların ilgisini daha çok çekiyor.
0
skid row
(18.10.17)
şişman bir çocuktum hala şişmanım. özgüvenim ailem sağolsun süper hiçbir problemim yok
0
kveldulv
(18.10.17)
Küçükken çok şişkoydum. Ailede şişmanlık=sağlık diye düşünülüyordu. Annem meyveleri robottan geçirip şişe şişe dizermiş ben kustukça diğer şişelere geçermiş. Çok dalga geçtiler valla. Ezilmemek için bully çocuklardan oldum dövdüm ben de diğerlerini. Normale göre daha tepkiliyim şişmanlığa ve ailelere. Kilom şu an normal ama bütün aile beni hasta zannediyor.
0
jazzabel
(18.10.17)
(2)

1+1 ev alınır mı?

ya ben lan neyse
yer eskişehir.sonradan satması 3+1 ler gibi kolay olur mu?3+1 ev almak için önce 1+1 alıp parayı 1+1 de yaşarken biriktirmek daha mantıklı değil mi?
yer eskişehir.

sonradan satması 3+1 ler gibi kolay olur mu?

3+1 ev almak için önce 1+1 alıp parayı 1+1 de yaşarken biriktirmek daha mantıklı değil mi?
0
ya ben lan neyse
(18.10.17)
yeni evli çift bekar öğrenci motor(sitelerde oluomuş) her türlü gider
0
kveldulv
(18.10.17)
eskişehirdeyse alınır. boş kalmaz kesinlikle.
0
elorelia
(18.10.17)
(1)

İstanbul - Ev Arkadaşı Arayan Var mı?

sustain
Merhaba, işletmekte olduğumuz şirketimize şehir dışından bir çalışan alacağız. Ylnız arkadaşın İstanbul’da kalacak yeri yok ve bir ev aramaktayız. Daha önce tanıştık ve bende güven oluşturduğu için onu işe almak istiyorum, oldukça düzgün birine benziyor. Şirketimiz 4. Levent’te. Yakın bir lokasyon o
Merhaba, işletmekte olduğumuz şirketimize şehir dışından bir çalışan alacağız. Ylnız arkadaşın İstanbul’da kalacak yeri yok ve bir ev aramaktayız. Daha önce tanıştık ve bende güven oluşturduğu için onu işe almak istiyorum, oldukça düzgün birine benziyor. Şirketimiz 4. Levent’te. Yakın bir lokasyon olması tercihimiz olur.

Kendisi kocaeli’de yaşayan grafik tasarımcı bir arkadaşımız. Orada sektörde ilerleyemeyeceği için İstanbul’a yerleşmeyi düşünüyor.

Ev arkadaşı arayan varsa iletişime geçireceğim. Teşekkürler.

Edit: Erkek
0
sustain
(18.10.17)
Kadın erkek?
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(18.10.17)
(1)

Kadıköy satranç

lanetolasibeyaz
Hi guys Kadıköy’de satranç oynanacak mekan lütfen Teşekkürler
Hi guys

Kadıköy’de satranç oynanacak mekan lütfen

Teşekkürler
0
lanetolasibeyaz
(18.10.17)
yeldeğirmeninde var bir tane. recaizade sokakta. bir orayı biliyorum.
0
ravenclaw
(18.10.17)
(13)

En sevdiğiniz 80'ler şarkıları hangileri?

iwasbornonamountainside
80'lerden bir playlist hazırlıyorum. Bütün önerilerinize açığım :)
80'lerden bir playlist hazırlıyorum. Bütün önerilerinize açığım :)
0
iwasbornonamountainside
(18.10.17)
Iron Maiden - 2 Minutes to Midnight www.youtube.com

bütün önerilere açığım dedin \m/
0
AlsterWasser
(18.10.17)
self control'suz 80'ler listesi eksik olur bence

www.youtube.com
0
der meister
(18.10.17)
Taylor Dayne de olsun orda.

tell it to my heart -- > www.youtube.com

I'll be your shelter --> www.youtube.com
0
AlsterWasser
(18.10.17)
sweet child of mine
(klişeden öldü)
0
istanbul kanatlarimin altinda
(18.10.17)
yes-owner of a lonely heart
cheri cheri lady, you're my heart/soul, brother louie - modern talking
toto - hold the line
0
Bruce
(18.10.17)
Another day in paradise
Boat on the river
Jeanne
Ice ice baby
Lambada
0
a r a m i s
(18.10.17)
burn in hell - twisted sister
youth gone wild
quicksand jesus
i wanna be somebody - wasp
child in time
0
skid row
(18.10.17)
abba - the day before you came
starship - nothing gonna stop us now
starship - we built this city
survivor - burning heart
robert tepper - no easy way out
alphaville - forever young
bananarama - cruel summer
bananarama - venus
dead or alive - you spin me round
the jacksons - can you feel it
men at work - who can it be now?
cyndi Lauper- time after time
bonnie Tyler - total eclipse of the heart
0
sporty
(18.10.17)
Top Gun müziği- Take my breath away yoksa o 80'ler eksiktir ;)

www.youtube.com
0
orion
(18.10.17)
Depeche mode - lie to me / strangelove / behind the wheel / never let me down again
0
EasyTiger
(18.10.17)
Toto - Hold The Line denmiş, + on milyon yapıyorum.
A-ha - Take On Me
Journey - Don't Stop Believing ile Separate Ways
Alice Cooper - Poison
Phil Collins - Against All Odds
Bon Jovi - Livin' On A Prayer
Simply Red - Stars
Hall & Oates - Maneater
Billy Ocean - Caribbean Queen ile Suddenly
Michael Sembello - Maniac
Whitesnake - Is This Love
Cutting Cree - I Just Died In Your Arms
Culture Club - Karma Chamelion
Def Leppard - Love Bites
Duran Duran - Come Undone
Bir de Guns 'N Roses - Don't Cry
0
aychovsky
(19.10.17)
madonna - la isla bonita ilk ezberlediğim şarkıydı
falco - jeanny
modern talking - brother louie
0
devilone
(19.10.17)
MJ- Billie Jean, beat it, neredeyse bütün şarkıları
Madonna: La isla bonita
Eurythmics - Sweet dreams
kim söylüyordu hatırlayamadım ama footloose
Cyndi Lauper - Girls just want to have fun
Rocky'de çalan Eye of the tiger
Nena -99 Luftballons
0
SiyamkedisiZorro
(19.10.17)
(6)

rozetteki logo

vigorous
dedemin eski bir rozetini buldum fakat üzerindeki logonun ne olduğunu bulamadım. bilen var mıdır acep?
dedemin eski bir rozetini buldum fakat üzerindeki logonun ne olduğunu bulamadım. bilen var mıdır acep?
0
vigorous
(18.10.17)
dedeniz mühendis/mimar mı? idmma muzunu mu?
0
renegade
(18.10.17)
@renegade evet mühendisti dedem. ve evet o okuldan mezun. onunla mı ilgili acaba?
0
🌸vigorous
(18.10.17)
İdmma - ytü nün eski logosu o. Sonra 10 köşeli Yıldız oldu.
0
renegade
(18.10.17)
Zaten standart sapma isareti o haci. Sayisalciymis senin deden.
0
dougsampson
(18.10.17)
dedeniz hiç eskişehir'de bulundu mu?
0
goodz
(18.10.17)
@dougsampson asdasdfsaf :D

@goodz kendisi hayatta değil malesef. ama bildiğim kadarıyla yaşamamış eskişehir'de. neden sordunuz?
0
🌸vigorous
(19.10.17)
(1)

Bunu nasıl yapmış ?

AlsterWasser
Merhaba,Videomuz bu --> https://www.youtube.com/watch?v=98ikpBr9_nQTek tek izlemedi değil mi bu filmleri ? Bunun kısa yolu var mı nedir ? Video editleyen arkadaşlar bunu yapmak ne kadar zaman alır ? başarılı bence.
Merhaba,

Videomuz bu --> www.youtube.com

Tek tek izlemedi değil mi bu filmleri ? Bunun kısa yolu var mı nedir ?

Video editleyen arkadaşlar bunu yapmak ne kadar zaman alır ? başarılı bence.
0
AlsterWasser
(18.10.17)
Bu isle ugrasmiyorum ama tahmin et dersen;
Gif arama siteleri gibi kisa video arama siteleride var.
Orada "NO" diye arama yaparsan. Bu kelimenin gectigi kisa videolari bulabilirsin.
0
VIPCH
(18.10.17)
(1)

Yatırım hesabı

kozm
Hisse senedi alım satımları için hangi bankanın komisyonları insanidir. Hiç kimse bu konu hakkında birşey bilmiyor gibi davranıyor ama çoğu kişi borsada..Hangi bankanın yatırım hesabını seçmeliyim?
Hisse senedi alım satımları için hangi bankanın komisyonları insanidir. Hiç kimse bu konu hakkında birşey bilmiyor gibi davranıyor ama çoğu kişi borsada..

Hangi bankanın yatırım hesabını seçmeliyim?
0
kozm
(18.10.17)
A1 Capital
Osmanlı Menkul

Bu ikisi iyi kurumlar bence, A1'de on binde beş komisyonla anlaşırsın. Aylık 7,5 lira hesap işletim ücreti var. Osmanlı'nın on binde 4.95 ile başlayıp aşağıya doğru iniyor. Hesap işletim ücreti yok.

İkisinde de hesap alt limiti yok.

Yatırım tavsiyesi değildir. Yine kendi kararını kendin ver tabi.
0
hayirsiz
(18.10.17)
(4)

evden çıkarken depozito alma - acil fikir

sir gawain
evden çıkıldı. evi göstermek (ki evde en ufak zarar ziyan yok) ve depozitoyu almak için ev sahibi arandı, adam istanbul dışındaymış, emlakçıyla halledeceksiniz onu dedi. emlakçı arandı, onun da tek derdi anahtarları almak, depozitoya ben karışmam o ev sahibiyle aranızdaki mesele o diyor.kıcası bekle
evden çıkıldı. evi göstermek (ki evde en ufak zarar ziyan yok) ve depozitoyu almak için ev sahibi arandı, adam istanbul dışındaymış, emlakçıyla halledeceksiniz onu dedi. emlakçı arandı, onun da tek derdi anahtarları almak, depozitoya ben karışmam o ev sahibiyle aranızdaki mesele o diyor.

kıcası beklenen o.ç.'luk geldi. bu durumda ne yapmamız lazım? emlakçıyla görüşmeyi şimdilik reddettik depozito almayacaksak sizinle görüşmemizin anlamı yok diyerek. paranız kalmaz merak etmeyin ayağı yapıyor ve anahtarları almak istiyor. elimizde sözleşme var. "avukata gidin" dışında ne yapabiliriz? avukat en son çare olacak.

okumaya üşenenler için: depozitoyu emlakçı mı geri verir ev sahibi mi? ikisi de birbirine paslıyor.
0
sir gawain
(18.10.17)
depozitoyu ev sahibi verir. hiç oçlik yapmasın. Emlakçıya vermem anahtarı de.
0
lcha
(18.10.17)
Alana kadar ne ev sahibine ne de emlakçıya verme anahtarları. Depozitoyu son ayki kiraya saydıracaktın.
0
aydemir
(18.10.17)
kesinlikle anahtarı verme, olay şu bence

ev sahibi depozitoyu yedi, yeni kiracı gelecek depozito verecek, o depozitoyu da sana verecekler. direk başıma geldi çünkü, 4 ay evin kiralanmasını beklemiştim

ben işimi sağlama alırım, depozitoyu emlakçıya gönderin gelsin baksın eve alsın anahtarı verin depozitomu diye konuşun.


ama benşm dediğim olayı yapacsklsr kesin
0
oscar
(18.10.17)
ev sahibi verir
0
basond
(18.10.17)
(7)

7vs8

raven
Iphone 7 ve 8 arasında çok fark var mı? İlk hedefim güzel fotoğraflar çekmek, hangisini almalıyım?
Iphone 7 ve 8 arasında çok fark var mı? İlk hedefim güzel fotoğraflar çekmek, hangisini almalıyım?
0
raven
(18.10.17)
Plus modelinden al. Bütçene göre 7 plus ya da 8 plus.

Plus'ta çift kamera var, portre modu vs. çok iyi.
0
himmet dayi
(18.10.17)
plus almak istiyorum ama modele karar veremedim ya yurt dışından 8 getirticem ya da 7
0
🌸raven
(18.10.17)
8 plus. mevcutta 7 plus'ı olan birisi için 8 plus almak gereksiz ama ikisi de yoksa ve bütçe sorunu da yoksa düşünmeden 8 plus, hatta mümkünse x.
0
washe
(18.10.17)
fotoğrafları güzel çekmek istiyorsan, huawei mate 10 pro'yu bekle duyuruldu.Kasım ayında satışa çıkıyor. Hem de yapay zekalı telefonun olmuş olur.

shiftdelete.net
0
kaosu
(18.10.17)
bir onları da inceleyeceğim bakalım.
0
🌸raven
(18.10.17)
hissedeceğin bir fark yok, ama çabuk eskimemesi için ben olsam 8 alırım
0
PoscheN
(19.10.17)
Halihazırda 7 kullanan birisi olarak, 8 bana bunu satıp kendini aldıracak birşey vadetmedi açıkçası. Tek hoşuma giden nokta kablosuz şarj oldu ama o da bunu sattıracak bir konfor değil.

Ama, başka makine kullanıp ikisinden birini alayım diyorsan 8 al.
0
battal gemalmaz
(19.10.17)
(6)

bu laptop witcher 3 kaldırır mı?

steve rogers
witcher serisi indirime girmişken alasım geldi ama pc kaldırır mı bilemiyorum. yetkili bi abi yorumlarsa sevinirim.Minimum sistem gereksinimleri:Intel Core i5-2500K 3.3GHz / AMD Phenom II X4 940Nvidia GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 78706GB RAM64-bit Windows 7 veya 64-bit Windows 8 (8.1)DirectX 1140
witcher serisi indirime girmişken alasım geldi ama pc kaldırır mı bilemiyorum. yetkili bi abi yorumlarsa sevinirim.

Minimum sistem gereksinimleri:

Intel Core i5-2500K 3.3GHz / AMD Phenom II X4 940
Nvidia GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
6GB RAM
64-bit Windows 7 veya 64-bit Windows 8 (8.1)
DirectX 11
40 GB boş sabit disk alanı
Önerilen sistem gereksinimleri:

Intel Core i7 3770 3,4 GHz / AMD AMD FX-8350 4 GHz
Nvidia GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 290
8GB RAM
64-bit Windows 7 veya 64-bit Windows 8 (8.1)
DirectX 11
40 GB boş sabit disk alanı
0
steve rogers
(18.10.17)
ekran kartı modelini yazarsan yardımcı olurum.
0
kaosu
(18.10.17)
o ekran kartıyla zor. 960m var böyle bile zor oynadım. 30 fps yüksek ayarlarda. belki en düşükte kaldırır bilemedim.

edit: aa pardon benim hıyarlığım. en önemlisi ekran kartı tabii...
0
bohr atom modeli
(18.10.17)
@bohr atom modeli

görseldeki kendi bilgisayarı, buraya yazdıkları minumum ve max. sistem gereksinimleri, oyun siteleri ve dağıtıcı tarafından yayınlanan değerler.
0
kaosu
(18.10.17)
steam üzerinden alacaksan 2 saatlik deneme süresini aşmaz isen geri iade edebiliyorsun.deneyip bakabilirsin kimi 60 fps altina oynanmaz der burada kimi 25 fps'ye bana yeterli der.ayrica ekran kartini belirtmeden imkansız.
0
valkin rockefeller
(18.10.17)
Bu işlemcinin olduğu bir laptop muhtemelen 860M'den düşük bir ekran kartına sahiptir. Ben kaldırmaz diyorum yani kaldırsa bile leş bir halde oynanır. İşlemci gereksinimi her ne kadar karşılıyor gibi gözüksende 2.K 3.nesil M serisini her türlü tokatlar bence.
0
gozu acik sevisen yahudi
(18.10.17)
konuyu netleştireyim, ekran kartı on board intel hd 4000 miş, dağılalım.
0
kaosu
(18.10.17)
(8)

kedim aynı yere kaka yapıp duruyor

rajaz
ne yaptıysam nafile. 1.5 aylık, 3 gündür aynı köşeye kaka yapıyor. alıp koklatıp "hayır hayır" diyerek biraz "sert" şekilde uyararak -bağırmadan- kuma götürüp koklatıp buraya yapması gerektiğini söylüyorum, 1-2 kere kendi gidip kuma yapıyor çok nadir, sonra yine aynı köşeye yapıyor. kendim alıp kuma
ne yaptıysam nafile. 1.5 aylık, 3 gündür aynı köşeye kaka yapıyor. alıp koklatıp "hayır hayır" diyerek biraz "sert" şekilde uyararak -bağırmadan- kuma götürüp koklatıp buraya yapması gerektiğini söylüyorum, 1-2 kere kendi gidip kuma yapıyor çok nadir, sonra yine aynı köşeye yapıyor. kendim alıp kuma koyuyorum bazen çişini kakasını falan ben koyunca yapıyor ama o köşeye de yapmayı ihmal etmiyor :(

bunu nasıl düzeltebiliriz? belledi o köşeyi çocukcağız ya :(
0
rajaz
(18.10.17)
Siz sert davrandıkça korkup kendince güvenli bulduğu bir köşeye yapıyor. Kediler için dışkıladıklarınyer oldukça önemli çünkü iç güdüsel olarak düşmanları kokularını bulmasın diye güvenli bulduğu yere yapar. Size tavsiye kediye sert davranmayın ve eğer tuvaleti açıksa kapalı tuvalet kullanın böylece kendisini daha güvende hisseder. Kum kabının yerini de daha kuytu bir yere koymayı deneyebilirsiniz.
0
neferkitty
(18.10.17)
kumu yaptığı köşeye koyun. birkaç kere kuma yaptıktan sonra kumun yerini değiştirmeyi deneyin ama o köşeyi de koku kalmaması için iyice silin kuma yapmaya devam edecektir.
0
yuz kizartici suc
(18.10.17)
Tuvaletini yaptığı yeri sirke ile temizleyin kokusu kalıyordur. Belli bir süre için tuvaleti o köşeye koyun ya da kediyi arada sırada siz götürüp kumuna bırakıp patileriyle eşeletin ta ki alışana kdr
0
cemallamec
(18.10.17)
@neferkitty: hayır hayır öyle bağırmıyorum. uyarır ses tonunda söylüyorum. "hıııı seni gidi seniii" minvalinde :)

@yuz kizartici suc ve cemallamec: sirkeyle silerim bu akşam tamamdır. kumu o köşeye koyarsam sürekli o köşeye alışmaz mı? tuvalette çünkü kumu. sonra tekrardan oraya alıştırmaya çalışmayayım?
0
🌸rajaz
(18.10.17)
Yaptığı yer salonda, inşallah oraya alışmaz :)

Bir kum da oraya koyayım madem öyle..
0
🌸rajaz
(18.10.17)
kedi uzaklaştırıcı spreyler var. ben de denemedim ama işe yarayabilir.

bir de daha çok küçükmüş. biraz zaman ver. bilemiyor, bebek yani.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(18.10.17)
Evde tek kedi mi var iki tane mi? Bizde iki tane var ve benzer bir durum vardı. Bir tanesi yatak, eşimin çantası, küvete vs yerlere yapmaya başladı. Bİz ilave bir tuvalet kabı alarak her gün temizleyerek sorunu çözdük.

Tabi yaptığı yerleri sirke ile iyice temizleyin. Tuvaleti her zaman temiz olsun, her gün temizleyin, gerekirse geçici olarak bir tuvalet kabını yaptığı yere koyun daha sonra yavaş yavaş normal yerine doğru götürün. 10 günde eski tuvaletinin olduğu yere götürmüş olursunuz.
0
FAtE
(19.10.17)
@fate: tek kedi var hocam. şimdi ufaktan kumu oynatıyoruz banyoya doğru :)
0
🌸rajaz
(20.10.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.