[]

İş Görüşmesi (mülakat) sunumu?

Arkadaşlar merhaba,
Büyük bir firmada bir kaç gün sonra üretim mühendisliği için iş görüşmesine gideceğim, benden ingilizce bir sunum yapmam istendi.
Ancak sunum yapacak etkileyici bir konu bulmakta zorlanıyorum.

Bu tip durumlarda hangi konular üzerinden sunum yapmak daha etkilidir...
yani demek istediğimi biraz daha açarsam;
* başvurduğum pozisyonla alakalı bir sunum mu yapayım?
* geçmiş iş deneyimlerimle alakalı kişisel bir sunum mu yapayım?
* yoksa "bu sunumun amacı benim ingiizce yetkinliğimi ölçmek" olduğu için konunun önemi yok, hiç alakasız rastgele bir konudan bir sunum mu yapayım?

ne yapayım, tıkandım kaldım resmen, biraz da heyecan yaptığım için şu anda aklıma hiç bir şey gelmiyor?

bi yardım edin, bi bulduruverin :) :)

hepinize çok teşekkürler şimdiden. :)

 
özgeçmişinizle ilgili, neden bu pozisyon için doğru aday olduğunuz sorusunu yanıtlayacak kişisel bir sunum olmalı. biraz da yaratıcı bir şeyler yapın derim. hiç olmadı prezi kullanın.


  • brakgn  (09.11.17 13:41:17) 
Zaten prezi'den yapacağım... Powerpoint çok ilkel geliyor bana...


  • appdata  (09.11.17 13:42:41) 
şimdi sunuma öncelikle tek slayta yer alan bir özgeçmiş ile başla çok kısa 45saniye falan sürsün,
sonraki slaytlara direk üretim hakkında ilerle onların nasıl bir üretim yaptığını bildiğini göster,
sonra senin nasıl bir katkın olabileceği doğrultusunda adamlara ipucu ver. burada kesin çözüm önermen yersiz sadece gerekli güncelleme ve geliştirmeleri nasıl yapabileceğin doğrultusunda öneri, görüş vereceksin,
rakipler kimler? onların ürünleri hakkında kısa bir bilgi senin becerilerin sayesinde rakipler nasıl davranıcak veya varolan process nasıl gelişecek,
eğer agresif davranmak istersen aklındaki soruları veya firma hakkındaki eleştirilerini kısa bir şekilde yazabilirsin ama bunun altından kalkabilmen gerekir. bence smooth bir yol izlesen iyi olur.
en sonunda da kısa bir özetle sunumu bitir.
konumuna göre adamlar senden suyu şarap yapmanı beklemeyecekler o sebeple aklında var olan sorunları ve kafana üretim ile takılan şeyleri sorabilirsin
şov yapıcam diye kraliyet ingilizcesi kullanayım falan deme, as we can see in this figure falan basit bir ingilizce ile ilerle
içerden biraz bilgi almak iyidir tanıdık falan varsa zorla biraz.
  • dedim dedim de kime dedim  (09.11.17 13:45:43) 
@dedim dedim de kime dedim

çok teşekkürler...
böyle yol gösteren birileri olunca insanın heyecanı azalıyor.
sağolasın :)
  • appdata  (09.11.17 13:54:26) 
bir de şöyle bir şey yapsam sizce saçma mı olur?

materyaller hazırlasam.. yani mesala bir tane a2 kağıdına poster hazırlasam sunumla ilgili, minimalist bir şey. sunumdan önce yanımdaki panoya asarım.

bir de dinleyicilerin eline sunumun içeriğiyle ilgili tek sayfalık outline gibi bir datasheet hazırlayıp versem...
  • appdata  (09.11.17 14:01:10) 
Niye o pozisyona uygun olduğunla alakalı bir sunum komik olmaz mı? Ben de iki kere bu tarz bi soruyla karşılaştım, daha önceden üzerinde çalıştığım, bildiğim bir şeyi anlatmamı istediler. Atıyorum daha önceden bi fabrikada başka pozisyonda üretim mühendisliği yapmışsındır, oradaki bir detay için sunuma girersin.

Bu arada lisede herkesin dikkatini çekecek bir sunum yapmayı düşünmüyorsan prezi kullanma. Kurumsal ortamlar için berbat bir uygulama. Sunumda animasyon olmaz, gradyan olmaz, hoplama zıplama olmaz, iki satır yazı olur en fazla.
  • roket adam  (09.11.17 14:52:55 ~ 14:55:47) 
ben olsam prezi ile yapmazdım, uzun yıllardır sunum yapıyorum, bana kalırsa insanlar görsellere değil size odaklanmalılar, kendinizi dinletin, perdeyi değil sizi izlesinler

sunum konusu hakkında özellikle bir şey istenmemişse epey hakim olduğunuz bir konudan ilerleyin derim
ben almanya'da yaşarken, benzer bir durumda, erik satie hakkında bir sunum yapmıştım
gelen soruların hepsini rahatlıkla cevaplayabildim
ayrıca sunumu kapatırken satie'den bir şeyler de çaldım; epey etkili oldu

- sunumdan keyif alın
- sunuma başlamadan amacınızı söyleyin, sunum bitince amacınıza ulaşıp ulaşamadığınıza dair nabız yoklayın
- gülümseyin
- konuyu akıcı aktarın (bunun ilacı prova; kendinizi videoya alın, izleyip tekrar tekrar baştan prova alın)
- en çok malzeme aklınızda, daha azı dilinizde, en azı görsellerde olmalı bence
  • superb  (09.11.17 14:58:19 ~ 15:08:59) 
Bu arada bak sen uretimcisin bu ne demek biraz rutine kacmak demek uretimci rutin takilir ki yeni bir sey deneyecegim diye isler aksamasin yine senin tercihin ama bence powerpoint kullan sonucta reklamci tasarimci degilsin hani sunumda falan takilir versiyon uymaz o an bozuk gosterir sorun olur. Yine tercih senin.


  • dedim dedim de kime dedim  (09.11.17 20:16:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.