[]

hoparlörden radyo

işyerindeyim. eski bir bilgisayar ve eski bir hoparlör var.

şu an sadece bilgisayara bağlı. bilgisayarda hiçbir şey açık değil. ve ben şu an hoparlörden inceden gelen haberleri dinliyorum.

bu durum bilgisayar kapalı iken de oluyor

yani hoparlör bilgisayar dışında bir şeye bağlı değil. bilgisayar açık kapalı fark etmez. bu hoparlör bir radyo kanalından yayın yapıyor bana.

bu ne iş? şu an ofiste 5 kişi başka hiçbir işi yokmuş gibi bu konu üzerinde deney yapıyorlar resmen.

 
bir ara ana binaya uzun bir kablo ile bagli bir kulübede nöbet tutuyordum. telefonu acinca radyo dinleyebiliyordun. o kablonun anten görevi yaptigini düsünmüstük. garip ama gercek.


  • eriksatie  (09.11.17 12:13:19) 
Bir ara benimde öyle bir hoparlörüm vardı. Hoparlörüme bazen telsiz konuşmaları karışıyordu. :)


  • Barbaros59  (09.11.17 12:17:49) 
benim de gitar amfisi radyo yayini yapiyordu. demek bundanmis.


  • jimicik  (09.11.17 12:19:34) 
eski bi hoparlörüm vardı. o da aynı böyleydi olabiliyor bazen. çevrenizde yakın bir istasyondan sinyal alıyordur.


  • total paranoia  (09.11.17 13:14:09) 
total paranoia+1 Yakınlarda radyo istasyonu varsa kısa mesafede sinyali çok kuvvetli olur ve hoparlör vs gibi nesnelerden enerji kaynağı olmaksızın ses gelebilir.


  • mikro patlama  (09.11.17 15:20:39) 
yakınlarda amplitude modulasyon ile yayın yapan güçlü bir radyo vericisi varsa olur.

hatta kaliteli ses sistemlerinde bunu engellemk için özel filtreler, blendajlı kablolar vs kullanılır. çok ender bir durum değil yani.
  • orpheus  (09.11.17 16:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.