Giriş
(3)

Kalori Takip-Besin Değeri icin App

AlsterWasser
Merhaba,Şu makroları daha ciddi ve düzenli takip etmenin zamani geldi. Siz acaba hangi calorie tracker uygulamasini kullaniyorsunuz ? Hangisini onerirsiniz ?
Merhaba,

Şu makroları daha ciddi ve düzenli takip etmenin zamani geldi.

Siz acaba hangi calorie tracker uygulamasini kullaniyorsunuz ? Hangisini onerirsiniz ?
0
AlsterWasser
(11.04.18)
Ara: cronometer
0
bos gezenin bos ustasi
(11.04.18)
mtfitnesspal
0
kpzlktr
(11.04.18)
Fatsecret
0
cloudybloody
(11.04.18)
(1)

Hayat ablayi goren var mi

uzun kulaklı yalnız tavşan
Hayat aklini konusturacak bir filozof uret nickli ablamizi ne zamandir goremiyorum. duyan, goren, bilen var mi? Ben mi denk gelemedim acaba. Ins gitmemistir resmen akil hocam kendisi.
Hayat aklini konusturacak bir filozof uret nickli ablamizi ne zamandir goremiyorum.

duyan, goren, bilen var mi? Ben mi denk gelemedim acaba. Ins gitmemistir resmen akil hocam kendisi.
0
uzun kulaklı yalnız tavşan
(11.04.18)
Bayadır ben de denk gelmiyorum. Umarım iyidir.Sagduyulu yorumlarıyla duyurunun önemli kişilerinden biriydi.
0
ırene adler
(11.04.18)
(1)

youtube playlist video indirme

ev kargasi
evet arkadaşlar,gerçekten bedava olan, crack istemeyen (video sayısı, süre vs kısıtı olmayan) youtube playlistini video olarak indiren program var mı?cevap mediahuman, freemake falan değil.
evet arkadaşlar,
gerçekten bedava olan, crack istemeyen (video sayısı, süre vs kısıtı olmayan) youtube playlistini video olarak indiren program var mı?

cevap mediahuman, freemake falan değil.
0
ev kargasi
(11.04.18)
hem de cross platform bir şükela uygulama mevcut. (bkz: jdownloader)
(git: jdownloader.org )
uygulamayı çalıştırdıktan sonra youtube veya aklınıza gelebilecek çoğu platformadan video, dosya indirme url'ini kopyaladığınız anda programın link kısmına düşer. Youtube playlist linkini kopyaladığınızda tüm playlisti indirmek isteyip istemediğinizi sorar ve isterseniz video/mp3 olarak indirmenize olanak tanır. Dosyalarınızı normale göre çok daha hızlı bir şekilde indirir ve server desteklerse yarıda kalan indirmeyi kaldığı yerden devam ettirir.
0
jython
(16.04.18)
(2)

httrack macos

tchuck
macos için ne kullanıyorsunuz httrack yerine?(httrack = bir websitesini komple download etmeye yarayan program)
macos için ne kullanıyorsunuz httrack yerine?

(httrack = bir websitesini komple download etmeye yarayan program)
0
tchuck
(10.04.18)
app store'da ücretli uygulamalar var (sitesucker) ama yorumlara bakınca httrack'e alternatif mi karar vermek zor. en azından deneme sürümleri gibi bir şey olsa idi, memnun kalındığında alınabilirdi. para önemli değil derseniz bir bakın derim.

ben geçen sene makineyi tekrar kurana kadar httrack kullanmaya devam ediyordum. artık ihtiyacım kalmayınca tekrar kurmamıştım. httrack memnun etmedi mi sizi? ya da mac os'a kuramadınız mı? (kurulum biraz karışık görünür, komut satırı ile vs.)

httrack ve alternatifi uygulamalar için buradan gelebilecek geri bildirimlerin subjektif olacağını da aklınızda bulundurun. bir kişi uygulamayı, sevdiği bir websitesinde gayet sorunsuz kullanıyordur, tavsiye eder. Ama siz uygulamayı tercih ettiğiniz sitede deneyince, yarıda kalma, hiç başlayamama gibi sorunlarla da karşılaşabilirsiniz.
0
crevasse
(11.04.18)
wget -m ile yapabilirsiniz, wget yoksa homebrew miydi neydi onunla kurabilirsiniz, python vs ile yazılmış bir sürü crawler da bulabilirsiniz.

günümüz siteleri html yerine js ile oluşturulduğundan crawlerlar düzgün çalışmayabilir, o zaman da phantomjs veya headless chrome kullanabilirsiniz.
0
selam
(16.04.18)
(2)

İstanbul’da SSK ile çalışan Sporcu Sağlığı Merkezleri?

birdenbire
Merhaba,Bezmiâlem kapanmış, Çapa Sporcu Sağlığı’na ulaşamıyorum. Nette de aradım; ama kayda değer bir bilgiye ulaşamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Merhaba,

Bezmiâlem kapanmış, Çapa Sporcu Sağlığı’na ulaşamıyorum.

Nette de aradım; ama kayda değer bir bilgiye ulaşamadım.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.
0
birdenbire
(10.04.18)
baltalimanı devlet hastanesinde spor hekimliği var aradığınız o olabilir mi? bir bakın isterseniz
0
benaslinda
(11.04.18)
Baltalimanı’nda yok zannediyordum. Bakıyorum hemen. Teşekkür ederin.
0
🌸birdenbire
(11.04.18)
(3)

Reflümsü durumun nedeni şu mu

condom kurşunu
Birkaç gündür işten geldikten sonra bu saatlerde reflü gibi bir şey yaşıyorum boğazım yanıyor gibi sanki kusucakmışım gibi tahatsız edici bir his yaşıyorum. Bunun nedeni yemeğimi en son 2de yemiş olmam ya da 4-5 gibi yediğim probis ve sütten olabilir mi? Akşam yemek yemiyorum aç da değilim yani ama
Birkaç gündür işten geldikten sonra bu saatlerde reflü gibi bir şey yaşıyorum boğazım yanıyor gibi sanki kusucakmışım gibi tahatsız edici bir his yaşıyorum. Bunun nedeni yemeğimi en son 2de yemiş olmam ya da 4-5 gibi yediğim probis ve sütten olabilir mi? Akşam yemek yemiyorum aç da değilim yani ama çok rahatsız edici bi his. Nedeni ne olabilir
0
condom kurşunu
(10.04.18)
Yes be annem. Kesinlikle sebep o. Sutten birsey olmaz da probis beni de mahvediyor.
0
allah yazdiysa bozsun
(10.04.18)
Probis ile aksam yemegi mi es gecilir? Sebebi neydi ki? Proteinli yazmasina mi kandiniz?
0
ykyt
(10.04.18)
bazı besinler şeker de buna dahil reflüyü çok azdırıyor.
bir de siz reflü olduğunuz için sık sık az az yemelisiniz, bence bayağı yanlış besleniyorsunuz.
önce reflüyü azdırmayan besinleri bulup bunları az az iki üç saatte bir tüketin, aç kalmamanız gerekli.
0
kaputt
(11.04.18)
(2)

bu metin nasıl parse edilir?

contavolta
aşağıdaki linkteki dataları java'da nasıl parse edebiliriz? tag olmadığı için jsoup ile olmuyor sanırsam, başka nasıl yöntem izleyebiliriz?https://www.tuttur.com/draw/events/type/football
aşağıdaki linkteki dataları java'da nasıl parse edebiliriz? tag olmadığı için jsoup ile olmuyor sanırsam, başka nasıl yöntem izleyebiliriz?

www.tuttur.com
0
contavolta
(10.04.18)
JSON bu

google "java json parse"
0
eksimtrak
(10.04.18)
Javada Google'in gson kütüphanesi var json için. Native json kütüphanelerinden biraz daha kullanışlı, ona bakabilirsin.
0
talasas
(11.04.18)
(1)

sianın hangi şarkısı..

vasilias
33 10 da çalan. http://www.hddizifullizle.com/survivor-2018-40-bolum-izle-hd/2/
33 10 da çalan. www.hddizifullizle.com
0
vasilias
(10.04.18)
Eye of the needle
0
Amaranta ursula
(10.04.18)
(10)

zamanının juliette lewis'i gibi aktrisler

semaforo de medianoche
juliette lewis'in zirve yıllarında (cape fear, natural born killers, from dusk till dawn gibi filmleri yaptığı 18-25 yaş aralığı) olduğu gibi şöyle gerektiğinde sayko rollerde, gerektiğinde masum kız rollerinde başarıyla oynayabilicek kaliteli bi aktris düşünüyorum ama pek aklıma gelmedi. bu yıllard
juliette lewis'in zirve yıllarında (cape fear, natural born killers, from dusk till dawn gibi filmleri yaptığı 18-25 yaş aralığı) olduğu gibi şöyle gerektiğinde sayko rollerde, gerektiğinde masum kız rollerinde başarıyla oynayabilicek kaliteli bi aktris düşünüyorum ama pek aklıma gelmedi. bu yıllarda o yaşlar civarlarında chloe grace moretz, elle fanning, anya taylor joy, saoirse ronan, maisie williams gibi genç kızlar var ama tarzları tam uymuyor hiçbirinin, kaliteleri de hatta. var mı sizin aklınıza gelen? şu anda o tarz için yaşlanmış olsa da bir zamanlar juliette lewis kalitesinde o tarzın hakkını verebilen biri de olabilir aklınıza gelirse (mesela natalie portman) ama günümüzdeki durum daha çok aklıma takıldı

edit: teen (yaş olarak olmasa bile görüntü olarak) ve masum güzelliği olan aynı zamanda içinde bir sayko yatan birini anlatmaya çalışıyorum.
0
semaforo de medianoche
(10.04.18)
elle fanning'de o ışık var gibi(neon demon'da çaktırdı) ama kendisi bunun için fazla zarif, juliette lewis moduna sokmazlar diye düşünüyorum; nicole kidman olur ondan. güzelden çok karizmatik bir tip olması lazım, tip olarak maisie williams uygun ama onun oyunculuğunu farklı rollerde biraz daha görmek lazım. doctor who'da bikaç kez görmüştüm, fena değildi.
0
Bruce
(10.04.18)
tam orada değil tabii ama anne hathaway veya emily blunt olabilir. biraz büyük kalıyorlar tabii.

edit : true gritte oynayan kız da yapabilir belki bu işi. biraz rol alması lazım.
0
EasyTiger
(10.04.18)
@bruce neon demon'da da esasında klasik genç kız olmadıysa da tam o tarz değildi, ben de pek uyacağını düşünmüyorum juliette lewis tarzı rollere ama ilerde denerlerse görürüz yine de en umut vaad edeni o şu an aklıma gelenlerden. maisie williams'da da o narinlik yok işte juliette lewis, natalie portman'ın o masum güzelliğini veremez.

@easytiger onlar uygun gelmedi pek bana. true grit izlemedim ama kızı edge of seventeen'den tanıyorum. orda tam bir ergendi fakat tipi tarzı falan yakışabilir belki sayko role, bi görmek lazım.
0
🌸semaforo de medianoche
(10.04.18)
Jennifer lawrence olabilir belki
0
uyusam iyi olur
(11.04.18)
@uyusam esasında yetenek olarak uygun ama fiziğinden ötürü mü acaba pek öyle çıtı pıtılık kız olamıyor. zaten artık yaşlandı o tarz için ama zamanında american hustle'da saykoyu oynadığında oynadığı karakter orta yaşlı zaten, o yaşta böyle bi rol verilmesi de demek istediğimi destekliyor biraz büyük gösteren biri. silver linings playbook'ta da çok iyi deli oynadı ama tam juliette lewis'in masum ve sayko teen güzelliğini veremiyor biraz balık etliliğinden mi nedense artık.
0
🌸semaforo de medianoche
(11.04.18)
90'lı yıllarda

Denise Richards
Fairuza Balk
Danielle Harris
Rebbeca gayheart
0
kreatin
(11.04.18)
Drew Barrymore
Rose mcgowen
Julie Benz
0
kreatin
(11.04.18)
@kreatin dediklerinden bazı isimleri izlediğim filmleri olsa da pek tanımıyorum ama baktım bazıları filmlerde oynamaya 25-26 yaşlarında başlamış. tam ifade edememiş olabilirim yani böyle teen (yaş olarak olmasa da görünüş olarak) masum bi güzelliğe sahip ama içinde bi sayko da bulundurabilicek birini sormak istedim. drew barrymore pek alakalı değil, fairuza balks da hatırladığım rollerinde ya tatlı ya da direk itici sayko.
0
🌸semaforo de medianoche
(11.04.18)
rosanna arquette
0
malheiros
(11.04.18)
meg tilly
kızkardeşler bunlar, diğerinin adını hatırlayamadım
0
sadegazoz
(11.04.18)
(3)

Ne olacak bu dolar?

Fritz-X
MB neden müdahale etmiyor? 4 TL kritik eşik değil miydi?
MB neden müdahale etmiyor? 4 TL kritik eşik değil miydi?
0
Fritz-X
(10.04.18)
mide gibi yavaş yavaş genişletiyorlar işte sınırı.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(10.04.18)
Simdi soyle bir durum var, iki ulke kurlari arasindaki fark, HIC BIR negatif veya pozitif OLAY olmasa dahi iki ulkenin reel enflasyonlari arasindaki fark kadar oynar. Bu onune gecilemez bir durumdur. Bunun icin spekulasyona veya ulkelerden birinde iyi / kotu bir gelisme olmasina gerek yok.

Bu durumda 4.11 son 1 senede dolar / tr nin tam olmasi gereken yer zaten. Aylardir dolar cok cok ucuzdu. Su anda olmasi gereken araliga geldi diyebiliriz asagi yukari, bundan sonra ne olacagi onemli.

edit: bir de son 1-1.5 senede dolarin globalde %10 deger kaybetmesini unutmamak lazim, ruzgar yine bizden yone esti yani. Dolar endeksi 90 degil de 100 olsa gecen seneki gibi, su anda dolar 4.52 civarlarinda olurdu. Euro / TRY ile dolar / TRY grafigini karsilastirin, asil olay euroda oldu cunku onlarda bir deger kaybi globalde yasanmadi.
0
robokot
(10.04.18)
Daha önce ne kritik eşikler geçildi... MB'nin müdahale edecek imkanının kaldığını düşünmüyorum.
0
skooma
(10.04.18)
(4)

ios uygulama yazma?

fakyoras
selam,kendim icin cok cok basit bir uygulama yazacagim. sadece benim telefonumunda calisacak.uygulama basit olarak soyle calisacak:kullanici iki input verecekuygulama bir push notification atacakobjective-c veya swift bilmiyorum. daha once java ile android icin uygulama yazmisligim var.kivy diye bir
selam,

kendim icin cok cok basit bir uygulama yazacagim. sadece benim telefonumunda calisacak.

uygulama basit olarak soyle calisacak:
kullanici iki input verecek
uygulama bir push notification atacak

objective-c veya swift bilmiyorum. daha once java ile android icin uygulama yazmisligim var.

kivy diye bir python package'i gordum, cross platform uygulama yazilabiliyormus. bunla veya benzer bir seyle java veya python kullanarak istedigim seyi yapabilir miyim? ne onerirsiniz?

ios tarafini inanin hic bilmiyorum :) android olsa istedigim gibi at kosturcam da epila bir turlu gelistirici gozuyle bakamiyorum.

tesekkurler,
0
fakyoras
(10.04.18)
hybrid yaz javascript biliyorsan basit :)
0
qobel
(10.04.18)
ios icin yazdigin uygulama sadece senin icin uc-bes gun calisiyor. suresini hatirlamiyorum simdi. telefona build ettiktek sonra bir hafta icinde tekrar xcode a baglayip build etmezsen uygulama hic acilmior. (app store a atmadigini varsayiyorum?
0
pgup
(11.04.18)
ios'da apk muhabbeti yok. pgup'un dediği gibi tekrar tekrar build etmen gerekiyor. veya developer hesabını, işletme hesabına çevirip işletme içi bir uygulama olarak yüklemelisin.

yazım olayı ise swift öğrenmesi kolay bir dil. js biliyorsan da, react native revaçta. onun dışında flutter var.
0
skid row
(11.04.18)
Store'dan veya enterprise store'dan indirmediğiniz uygulama 90 gün çalışır sonra çalışmaz.

Bana 90 gün yeter deseniz dahi developer account'u olmadan sertifika üretemezsiniz, sertifika üretmediğinizde ise push gönderip alamazsınız. Size bir developer account şart. Ama bir tanıdığınızın hesabı ile yapıp, sonra app'i yayından kaldırabilirsiniz isterseniz.

Geliştirme konusunda ise, başka dil bilen biri için Swift'te bunu yapmak çok zor değil. En fazla 1-2 günde halledersiniz.
0
talasas
(11.04.18)
(3)

Mercedes-iPhone Baglanti Sorunu

crown
Telefonda Mercedes Me'nin uygulamasi kurulu. Arabaya her bindigimde telefon "Baglantiya izin veriyor musun?" gibisinden onay istiyor. Onay verince aracin verileri sorunsuz sekilde telefona geliyor.Ses sistemi (Spotify vb) herhangi bir onay istemeden baglaniyor.Her seferinde onay istemeden, telefonla
Telefonda Mercedes Me'nin uygulamasi kurulu. Arabaya her bindigimde telefon "Baglantiya izin veriyor musun?" gibisinden onay istiyor. Onay verince aracin verileri sorunsuz sekilde telefona geliyor.

Ses sistemi (Spotify vb) herhangi bir onay istemeden baglaniyor.

Her seferinde onay istemeden, telefonla aracin ses haricinde direkt baglanmasini saglamanin bir yolu var mi?
0
crown
(10.04.18)
bağlantıyı silip bir daha mı kursanız? ben bağlandığımda bir daha hiç sormuyordu direkt bağlanıyordu. şimdi uzağım arabadan bi kaç ay daha deneyemiyorum ama her seferinde sormuyor. direkt bluetoothla bağlanınca ne yapıyor?
0
c1b2k3
(10.04.18)
iki ayri telefon tanittiniz mi?
benim aracimda da ikinci telefonu tanitinca benzer bir seyler olmustu.
0
cedex
(11.04.18)
İki ayrı telefonla bile sorunsuz bağlanıyor bizde. İlk giren ilk bağlanır hesabı. Ama manuel olarak değiştirebiliyorsun.

Şu ekli manuelden "my phone" adımını yaparsanız olur

www.mercedes-benz-mobile.com/manualfiles/live/.../Pairing_Instructions(en_US).pdf
0
SiyamkedisiZorro
(11.04.18)
(2)

daha önce yeşil pasaporta sahip biri şengen'e başvuru yapınca

lucky strike
soru1: konsolosluktan çağrılma ihtimali var mıdır? (sözkonusu kişi şimdi bordo pasaporta geçmiştir)soru2: yeşil pasaport sahibiyken yurtdışına çıkmış birinin çağrılma ihtimali var mıdır?
soru1: konsolosluktan çağrılma ihtimali var mıdır? (sözkonusu kişi şimdi bordo pasaporta geçmiştir)

soru2: yeşil pasaport sahibiyken yurtdışına çıkmış birinin çağrılma ihtimali var mıdır?
0
lucky strike
(10.04.18)
dediğiniz gibi milyon insan var bence özel bir durum değil.
yeşilden bordoya geçip şengene başvurunca konsolosluğa çağırılma olasılığı düşük. Özel başka bir durum yoksa(eksik evrak vs) çağırılmaz bence.

soru 2 içinde geçerli dediğim pek çağırılacağını sanmıyorum.
0
basond
(10.04.18)
Hiç yeşil pasaportu olmamış birisini çağırma ihtimalleriyle aynı, yani çok düşük. Konsolosluk bir şeyi anlayamazsa ya mail atar ya arar ve bilgi ister. Eğer parmak iziniz alınırken bir hata oluştuysa çağırır yeniden parmak izi alır.
0
10032007
(10.04.18)
(3)

kesişme vb

mind mischief
merhabayın. mesela bir mekanda oturuyorsunuz. karşı masada veya mekanda karşı cins var. uzun bir süre kesişiyorsunuz. artık bi süre sonra göz kaçırma mevzusunu da geçip 5 saniye filan göz göze geliyorsunuz. artık öyle bir hal alıyor ki kendi arkadaş grubunuzdaki muhabbete odaklanamıyor ve komple mev
merhabayın.

mesela bir mekanda oturuyorsunuz. karşı masada veya mekanda karşı cins var. uzun bir süre kesişiyorsunuz. artık bi süre sonra göz kaçırma mevzusunu da geçip 5 saniye filan göz göze geliyorsunuz. artık öyle bir hal alıyor ki kendi arkadaş grubunuzdaki muhabbete odaklanamıyor ve komple mevzuya kilitleniyorsunuz.

bir süre sonra karşıdaki kişi gitmek zorunda kalıyor. siz de oturup mal gibi izliyorsunuz. ve en son gidiş anındaki bakışma kafada milyon tane aşk acısı şarkısı çaldırıyor.

soru şu: bu gibi durumlarda sizler ne yapıyorsunuz? peşinden gitmek, hakkında bir şeyler öğrenmek, hatta kafayı kırıp konuşmak filan...

not: karşı cinse fazla ilgi duymayan ve her türlü sosyalleşmeden kaçan bir erkeğim.
0
mind mischief
(10.04.18)
Kız tarafı olarak, ağııırr ağıırr yürüyerek lavaboya giderim, kapıda oyalanırım, gelmesini beklerim, wc'ye girmem hatta sadece aynaya bakıp ruj sürüp çıkarım. Peşimden gelmemişse dönüşte aslaaa 1 saniye bile yüzüne bakmam.
0
megalomaniac
(10.04.18)
O anki ruh hali ve motivasyonuma bağlı takaip edip muhabbet ettiğim de oldu, şans diyip işime gücüme döndüğüm de oldu.
0
cleric
(11.04.18)
Haha bir anımı aklıma getirdi anlatayım. Her hafta, aynı gün, aynı saatte gittiğim bir yer vardı. Tek başıma ortalama 40 dk süresince vakit geçiriyordum. Bir gün bir adamın sürekli olarak beni hedef alarak görüş açısına beni alabileceği bir yerlere oturmaya çalıştığını fark ettim. Artık adam saatlerimi ezberlemişti, ne zaman gelsem o da 5 dk sonra arkadaşlarıyla oraya geliyordu. Zannediyorum böyle 6 ay kadar geçti :D Basit bir sosyal flörttü, bu tarz şeylere çok takılmam.

Yaklaşık 3 yıl gibi bir süre sonra yeni işimin 3. gününde bu adamı gördüm :D Meğer o da iş değiştirmiş aynı şirkete geçmişiz haha. Arada muhabbet ediyorduk kahve falan içip.

Enteresan di mi :D
0
perfectum
(11.04.18)
(6)

Yüksek lisans yaparken erasmus yapılıyor mu?

asuturias
Sb...
Sb...
0
asuturias
(10.04.18)
evet ama çoğunlukla sadece staj hareketliliği için.
0
coderlovescoder
(10.04.18)
son derece normal, çatır çatır yapılıyor. ders değil de tez döneminde gidersen daha da kıyak.
0
sutsuz kahve
(10.04.18)
ben yaptım.
0
omonia
(10.04.18)
Tez doneminde gitmek tehlikeli. Bunun disinda, evet yapiliyor.
0
buf-e kür
(10.04.18)
tez döneminde yapılıyor. örneğin marmara üniversitesinde bu yalnızca 1 dönem hibe vermek koşulu ile sınırlandırılmış.
0
a darkness coming
(11.04.18)
evet ama yüksek lisans okuldan çok danışmanına göre yönlenir, onun fikri de önemli.
0
pamuk helvalar cebe
(11.04.18)
(4)

Viyana-Avusturya-Gocmenlik

buf-e kür
Merhaba Ösiler,Onumuzdeki sene Viyana´ya tasinmam soz konusu. Tasinma karari alirsam, en az iki senem Viyana´da gececek ve kararimi degistirip yarida birakabilecegim bir durum olmayacak. Birkac senedir Almanya´dayim, master tezim bitmek uzere ve de calisiyorum. Okul bitince, Berlin´e yerlesme planim
Merhaba Ösiler,

Onumuzdeki sene Viyana´ya tasinmam soz konusu. Tasinma karari alirsam, en az iki senem Viyana´da gececek ve kararimi degistirip yarida birakabilecegim bir durum olmayacak. Birkac senedir Almanya´dayim, master tezim bitmek uzere ve de calisiyorum. Okul bitince, Berlin´e yerlesme planim var(di).

Viyana´da, ya da Avrupa´nin baska bir yerinde uyum sorunu yasayacagimi dusunmuyorum simdiye kadarki tecrübelerime de dayanarak. Viyana´da daha once bulundum. Hatta tatilimi uzattim, sehri cok begendim. Bunun disinda, sadece haberleri takip ediyorum ve ic acici degiller pek. Gerci haberlerde "Almanya ve Irkcilik" konusuna odaklansam, Almanya´da da kalmamam gerek.

Günlük hayatta irkciligin hissedildigini, irkci dilin normallestirildigini (Almanlar´dan) duydum. Avusturya´ya yerlesmemin hata olacagini dusunuyor cogu konustugum insan. Politikadaki gelismeler de goz onunde bulundurulursa, Avrupa´nin en multikulti ülkesinin Avusturya olmadigi ve yakin zamanda da olamayacagi gercekligi var, evet. Siz ne dusunuyorsunuz, gunluk hayatta karsiniza cikiyor mu "gercek" Avusturyali olmamaniz?


Ozetle, Viyana´da, Avusturya´da "oteki" olmak nasil? Keske Avrupa´da baska bir ulkede okusaydim-calissaydim dediginiz oluyor mu? Ya da niye "Iyi ki buradayim." diyorsunuz?
0
buf-e kür
(10.04.18)
Irkcılığı yasayanlar 60 70 lerde oraya gocup metroya para vermeyen taksicilik yapıp km dusurup vergi vermeyen gavurun parası deyip işsizlilğe sırtını dayayan tipler okumus parlak kesim uyum sorunu olmayan kişiler yasamıyor merak etme
0
steward
(10.04.18)
Bence vatandasliga gecis hangi ulkede daha rahatsa onu tercih et, kisa vadeli is/kariyer yukselmesindense. Yukaridaki yorumsa net yanlis.
0
hot potato
(10.04.18)
Ekim 2009dan beri viyanadayim, 1 kez haric hic negatif anlamda irkcilik yasamadim acikcasi.
Dili konusabiliyorsan herkes hatta "yaaa cnmss oha ne guzel konusuyorsun, bulbul gibi sakiyosun hem de turksuuueeen" diye bakiyor ajdksks onyargiyi yikmanin sonucu bu.

Dili konusamiyor ve turksen biraz sikinti ama takildigin insanlara bagli. Benim asiri sagci partiye oy veren sevgilim bile oldu sjdksjs.

Ben burada yasamaktan memnunum, vatandasligimi da aldim. Kaliteli adama iyi davraniyorlar ama hala gurbi stylaa takilan adama ona gore davraniyorlar. Direkt irkcilik degil de kaynasmama diyelim ki o gurbiler de kaynasmiyo onlarla zaten, avusturyalilardan gavurlar ve yabancilar filan diye bahsediyolar :D

Onun disinda kulturel ve bedava etkinlik cok. Her aksam baska bir sey yapilabilir. Gece hayati da bilinmez ama canlidir baya.
0
kuehles blondes
(10.04.18)
Eger Berlin cok kültürlü, cok uluslu bir sehir degilse neresi öyledir gercekten merak ediyorum.

Direkt irkcilik olmasa da önyargili insan cok fazla. Ayni seyin Türkiye'de de oldugu kanaatindeyim. Baska bir ülkeye gecince sadece konusulan dil degisiyor.
0
chitosan
(11.04.18)
(6)

çiçekli elbise

pushing up the daisies
merhaba böyle çiçekli,diz hizasında ya da mini(diz altında olmayan)baharlık elbiseleri nerede bulurum?mango buldum bi iki tane başka da bulamadım.ankarada yaşıyorum,teşekkürler.
merhaba
böyle çiçekli,diz hizasında ya da mini(diz altında olmayan)baharlık elbiseleri nerede bulurum?mango buldum bi iki tane başka da bulamadım.ankarada yaşıyorum,teşekkürler.
0
pushing up the daisies
(10.04.18)
trendyol'da baya uygun fiyatlı. kargosu da hızlı. iadede de sıkıntı çıkmıyor.
0
sedat peker in yegeni
(10.04.18)
H&m'e bakabilirsiniz.
0
aydin meyrin
(10.04.18)
en sevdiğim. keşke bütün kızlar öyle giyse
0
gameofannen
(10.04.18)
stradivarius ta vardı
0
yağlekesi
(10.04.18)
Koton'da da var.
0
black sabahat
(10.04.18)
Neredeyse her markada var. Misal:www.clandestino.com.tr
0
Amaranta ursula
(10.04.18)
(1)

hd-torrents davetiye.

huzur izlanda
Varsa süper olur. Teşekkürler.
Varsa süper olur. Teşekkürler.
0
huzur izlanda
(10.04.18)
Fazla varsa ben de alabilirim. :)
0
kulagina kupe olsun
(10.04.18)
(3)

Karanlikta diyalog icin turkcell platinum sifresi olan var mi?

balpolen
Bilet almak istiyoruz, platinumlular %50 indirimliymis. Sifresini bizimle paylasmak isteyen var mi? Tesekkurler.
Bilet almak istiyoruz, platinumlular %50 indirimliymis. Sifresini bizimle paylasmak isteyen var mi? Tesekkurler.
0
balpolen
(10.04.18)
mesaj attim
0
oscar
(10.04.18)
bu müzeye gittiğiniz için kendi payıma teşekkür ederim.
0
iddaaci
(10.04.18)
Cok tesekkurler, ozelden bir arkadas mesaj atti, sifresini kullandik:)
0
🌸balpolen
(11.04.18)
(1)

Online intihal programı

kisilikbolunmesiyasayanamip
Online ya da ücretsiz türkçe intihal tespit programı var mı, varsa nerda?yardımcı olacaklara teşekkürler.
Online ya da ücretsiz türkçe intihal tespit programı var mı, varsa nerda?

yardımcı olacaklara teşekkürler.
0
kisilikbolunmesiyasayanamip
(10.04.18)
tar minastir
(10.04.18)
(3)

20lik diş

ırene adler
>>Alt 20lik dişlerimden ikisi de çürümüş sanırım. Şu an bir ağrı,sızı yok fakat ikisi de çürük gibi simsiyah.>>Bunlar yarısı çıkmış vaziyette.İkisini de aldırmam mı gerekiyor?Beni nasıl bir süreç bekliyor? Çok acılı olur mu? İyi bir dişci var İzmirde,ona gidicem.
>>Alt 20lik dişlerimden ikisi de çürümüş sanırım. Şu an bir ağrı,sızı yok fakat ikisi de çürük gibi simsiyah.

>>Bunlar yarısı çıkmış vaziyette.İkisini de aldırmam mı gerekiyor?Beni nasıl bir süreç bekliyor? Çok acılı olur mu? İyi bir dişci var İzmirde,ona gidicem.
0
ırene adler
(10.04.18)
Büyük ihtimalle cerrahi ile alınır. benim 1'i gömülü diğeri senin gibi çıkmış vaziyette idi. dikiş atmadılar çıkmış olana. uyuşturucu vurduktan sonra bir şey hissetmiyorsun zaten. ağrı konusu ise dişçiye bağlı, çok uğraşırsa ağrı fazla oluyor sonrasında.

geçmiş olsun şimdiden.
0
livaneli kadir
(10.04.18)
En kısa sürede aldır onları, daha ilerlerse kıra kıra almak zorunda kalırlar o da ağrılı ve sancılı olur doktor kalitesine bağlı olarak, geçmiş olsun.
0
Uncle Sam
(11.04.18)
hekim değilim, tecrübemi yazayım; 20'liklerden nefret ediyorum.

yarısı çıkmış dişi çekebilirler belki. ben şanslıydım, kökleri ufacıktı. iğne vuruldu, bekledim, hekim yaklaşınca gözümü kapattım ve bana "bitti" dediler. çok kolaydı.

birisi hiç çıkmadı ama, bir köşesi göründü minicik, onu cerrah aldı. çenemde yer yoktu çünkü ve 20'liklerim çok da sağlam çıkmıyorlardı. ikisini arka arkaya çekmediler bu arada.. cerrahta da, uyuşturdular, biraz zırıltı oldu ağzımın içinde, sonra dikiş 3 tane. bir iki gün sonra yanağım biraz şişti ve morardı; 1 hafta sonra düzelmişti.

bir an evvel görünün bence hekime. kolaylıklar...
0
e haliyle
(11.04.18)
(7)

N11 Arızalı Ürün

6 yasimdan beri metal dinliyorum
Selam,N11'den aldığım ürün arızalı geldi. Mağaza ürünün yetkili servisinin adresini verdi, n11 ise mağazanın adresine yolla diyor. N'apayım ben? Herifle telde konuştuk, gerekirse siz bozdunuz ürünü deriz falan diye saçmaladı.N'apim?
Selam,

N11'den aldığım ürün arızalı geldi. Mağaza ürünün yetkili servisinin adresini verdi, n11 ise mağazanın adresine yolla diyor. N'apayım ben?

Herifle telde konuştuk, gerekirse siz bozdunuz ürünü deriz falan diye saçmaladı.

N'apim?
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(10.04.18)
ürün ne?
0
mr.goodcat
(10.04.18)
Org
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(10.04.18)
N11'in mesafeli satış sözleşmesini okumanızı tavsiye ediyorum: www.n11.com

yaptığınız alışverişteki sorumluluklar bu sözleşmede belirtilmiş olmalı.
0
crevasse
(10.04.18)
@crevasse, yazmıyor orada. Ben n11'deki adrese yollamalıyım gibi. Diğer yere yollarsam adam yollanmadı bile diyebilir?
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(10.04.18)
mağazaya geri gönderin. ürünün bozuk olduğunu gösteren fotoğraf veya video çekin elinizin altında bulunsun. gelen kargo poşetini vs. de çekin. iade seçeneklerinden ürün arızalı olarak bildirin. n11 in sisteminde iade sürecini başlatın. mağaza kabul etmezse n11 e ulaşıp derdinizi anlatın. yine sonuç alamazsanız tüketici hakem heyetine başvurun ordan haklı karar çıkar zaten. ürünün servisiyle falan işiniz yok.
0
mr.goodcat
(10.04.18)
@6 yasimdan beri metal dinliyorum. verdiğim linkteki sözleşme şablon. siz alışveriş işlemini yaptığınızda, o şablonun dolu hali size e-posta ile gelir ya da N11 hesabınızda bir yerdedir. işte boşlukları dolmuş o sözleşmede satıcının ünvanı ve bilgileri açık açık yazar. satıcı kimse sorumlu odur. lütfen sözleşme haricindeki yönlendirmelere itibar etmeyin. unutmayın, hukuki bir uyuşmazlıkta bakılacak ilk şeylerden biri bu sözleşmedir.

ayrıca ayıplı malın sorumluluğu satıcıdadır. alıcı bozdu demesi için ispat etmesi şarttır. ürünün niteliğine göre, aldığınız bir üründe 6 ay içinde çıkacak bir sorun ürünü ayıplı mal yapar. lütfen tüketicinin korunması hakkında kanun içinde "ayıplı mal" kelimelerini aratınız: www.resmigazete.gov.tr
0
crevasse
(10.04.18)
mağazaya gönder. ekşide n11e iki küfredersin para iadesi yaparlar(çirkef bi satıcı için yapmıştım). tamir olmasını istiyorsan servise de gönderebilirsin ama bu alet zaten leşmiş yapmayız diyebilirler.
0
glamdr1ng
(11.04.18)
(2)

Zıplayan bir çiftin olduğu klip

sanguine
Bir tane şarkı vardı klibi hatırlıyorum da bir adam vardı oynamadan duramayan, klip ilerledikçe kendi gibi bir kadın buluyordu, sürekli dans ediyorlardı -yatakta bile-. Hatırlayan var mıdır?
Bir tane şarkı vardı klibi hatırlıyorum da bir adam vardı oynamadan duramayan, klip ilerledikçe kendi gibi bir kadın buluyordu, sürekli dans ediyorlardı -yatakta bile-. Hatırlayan var mıdır?
0
sanguine
(10.04.18)
Faithless- Why Go? olmasi lazim.
0
morqos
(10.04.18)
çok teşekkürler @morgos elleriniz dert görmesin
0
🌸sanguine
(10.04.18)
(5)

macbook icloud - delirecem

tchuck
yeminle kafayı yyiecem. telefondan bağlanıyorum şuan internete, icloud 6gb'lık desktop'ı upload ediyor. hiçbir şekilde durduramıyorum.senkronizasyonu iptal edersem "biligsayarından silinir bak" diyor.ne yapacam nasıl durduracam bu işi??? upload etmesin soktumun icloudu.
yeminle kafayı yyiecem. telefondan bağlanıyorum şuan internete, icloud 6gb'lık desktop'ı upload ediyor. hiçbir şekilde durduramıyorum.

senkronizasyonu iptal edersem "biligsayarından silinir bak" diyor.

ne yapacam nasıl durduracam bu işi??? upload etmesin soktumun icloudu.
0
tchuck
(10.04.18)
i.hizliresim.com

Cevabınız bu aslında da, şu an aktif sync işlemini keserseniz ne olur o konuda tecrübem yok.
0
hedep
(10.04.18)
hedep+1
0
skid row
(10.04.18)
bu işlemi yaptığımda masaüstümdeki her şeyi tamamen siliyor.
0
🌸tchuck
(10.04.18)
wifi'yi kapatın. böylelikle upload işlemi kesilecek. sonra her ihtimale karşı desktop'ın bir yere yedeğini alın. sonra da @hedep'in bahsini ettiği işlemi yapın.
0
crevasse
(10.04.18)
sanırım apple ürünü kullandığım son günlerim. sinir krizi geçiriyorum çünkü.

hizliresim.com

bütün masaüstümü sildim senkronizasyonu kapatarak. ancak icloud uploada devam ediyor. hayatımda bu kadar tatsız, bu kadar iğrenç bir dayatma görmedim.
0
🌸tchuck
(10.04.18)
(4)

Umut Sarıkaya’nın ‘çay katam mı sör lanselot” karikatürünü bi buldurun

burdasorularibensorarim
Bir turlu bulamiyorum netten bi sekilde bulan ya da bizzat elinde olan varsa biri paylasabilir mi? :(
Bir turlu bulamiyorum netten bi sekilde bulan ya da bizzat elinde olan varsa biri paylasabilir mi? :(
0
burdasorularibensorarim
(10.04.18)
www.facebook.com

bu grup yardımcı olur.
0
biravekahve
(10.04.18)
alkışlarlayaşıyorum.com'da umut sarıkaya karikatür arşivi. oradan bulunabilir.
0
lesemajeste
(10.04.18)
proletarier aller lander vereinigt euch
(10.04.18)
@proletarier aller lander vereinigt euch Maalesef video hata veriyor
0
🌸burdasorularibensorarim
(10.04.18)
(1)

Varidat ve Maarifetname

çamur
Merhaba değerli duyuru ahalisi, bu iki kitabı alacağım okumak için, sizlerden yazar veya yayınevi tavsiyesi almak istiyorum. okuyanlar veya deneyimi olan arkadaşlar önerilerini paylaşırsa sevinirim. esen kalın.varidat- şeyh bedrettinmaarifetname- erzurumlu i. hakkı
Merhaba değerli duyuru ahalisi, bu iki kitabı alacağım okumak için, sizlerden yazar veya yayınevi tavsiyesi almak istiyorum. okuyanlar veya deneyimi olan arkadaşlar önerilerini paylaşırsa sevinirim. esen kalın.
varidat- şeyh bedrettin
maarifetname- erzurumlu i. hakkı
0
çamur
(10.04.18)
@rabbaniyayınevi var instagramda Marifetname şuanda kampayada fiyatı 15₺ yayın evi güvenilir. Diğer kitap içinde bilgi alabilirsiniz
0
candy'ye müslüman
(10.04.18)
(1)

Şarabı buzlukta unuttuk

apolitikherif
1 gün buzlukta kalınca güzelim şarap buz olmuş tamamen.Şimdi dışarı aldık. Çözülünce aynı tadı verecek mi?
1 gün buzlukta kalınca güzelim şarap buz olmuş tamamen.
Şimdi dışarı aldık. Çözülünce aynı tadı verecek mi?
0
apolitikherif
(10.04.18)
Hayir ://
0
kuehles blondes
(10.04.18)
(1)

Katarakt Mevzuu

dougsampson
Degerli okulistler,Babaannemi katarakt ameliyati ettirecegim. Kuledibi'nden mumkunu yok randevu alinmiyor. Haseki'deki doktor "en iyi techizat Kuledibi'nde, oradan randevu bulamazsaniz baska bir egitim ve arastirma hastanesine gidin" dedi. Soyle memnun kaldiginiz, duydugunuz bildiginiz bir devlet ha
Degerli okulistler,

Babaannemi katarakt ameliyati ettirecegim. Kuledibi'nden mumkunu yok randevu alinmiyor. Haseki'deki doktor "en iyi techizat Kuledibi'nde, oradan randevu bulamazsaniz baska bir egitim ve arastirma hastanesine gidin" dedi. Soyle memnun kaldiginiz, duydugunuz bildiginiz bir devlet hastanesi var mi? Hicbir ozel hastaneye guvenmiyorum da.

Istanbul Avrupa yakasi.
0
dougsampson
(10.04.18)
gece on ikiden sonra alınabiliyor kuledibinden.
0
tabirimekruh
(10.04.18)
(6)

migros, a101, bim ürünleri

tabudeviren
Migros A101 ve BİM gibi marketler kendi isimleriyle ürün satıyorlar ya hani.. sattıkları ürünlerde "x tesislerinde üretilmiştir" yazıyor ya..Bu ürünler marketlerin kendilerinin başka yerden satın alıp tesise götürüp ürettirdiği ürünler mi?(lahmacun harcini goturup lahmacun yaptirtmak gibi)Yoksa firm
Migros A101 ve BİM gibi marketler kendi isimleriyle ürün satıyorlar ya hani.. sattıkları ürünlerde "x tesislerinde üretilmiştir" yazıyor ya..

Bu ürünler marketlerin kendilerinin başka yerden satın alıp tesise götürüp ürettirdiği ürünler mi?(lahmacun harcini goturup lahmacun yaptirtmak gibi)

Yoksa firmalarla anlaşıp onların ürününü kendi markalarıyla ucuza satmak için mi anlaşıyorlar?
0
tabudeviren
(10.04.18)
Diğerlerini bilmiyorum da Bim için şöyle;
Senden sınırsız veya çok yüksek miktarda ürünü ucuza alıyor. Hemen hemen başkasına satmana gerek kalmayacak kadar çok alıyor. Bu ürünleri kendi markası şeklinde ambalajlıyorsun veriyorsun.
0
bos gezenin bos ustasi
(10.04.18)
private label deniyor. kendileri tabiiki ham madde fln vermiyor. fiyat bazlı teklif isteniyor. yani bana maliyeti 6 tl olacak gibi ton balığı yap deniyor mesela. ya da spesifikasyonlarını verip ürettiriyor. tam fıstıklı en az % 30 olacak şekilde çikolata üret gibi
0
oscar
(10.04.18)
meyve suyunu tamek uretiyor mesela, bim'in meyveleri toplayip tamek fabrikasina goturup meyve suyu haline getirtip geri alip marketine koydugunu sanmiyorum.

tamek yilda 100 birim urun satiyorsa bim kendi standartlarina gore 30 birim urun siparis verince ciddi iskonto sozkonusu oluyordur. ama bilgili degilim bu konuda.
0
icim urperiyor
(10.04.18)
ilk verdiğin örnek fason üretim ve hayır bim a101 gibi yerler fason değil private label olarak ürettiriyor ürünlerini. hemen hemen 2. dediğin gibi. sen üret diyor ben satçam diyor.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(10.04.18)
Zamanında bim be a101 için yağ üreten bir firmada çalışmıştım. Üstte dedikleri gibi private label deniyor. Bizim firmznın yağı ile aynı tanktan dolum yapılırdı şişe vs aynı sadece etiket farklıydı. Kalite farkı da yok arada tabi.
0
ismira007
(10.04.18)
private label, max şu fiyattan bu kadar ürün üret bana diyor mesela. ürünün kalitesi maliyet kıstasına göre orjinal markanın tıpatıp aynısı olabilir ama genelde kalite farkı olur.
0
zikardo
(10.04.18)
(2)

Gastroenteroloji uzmanı arıyorum

mdczr
Arkadaşlar gastroenteroloji alanında bildiğiniz iyi doktorlar var mı ? En iyi doktorları arıyorum.
Arkadaşlar gastroenteroloji alanında bildiğiniz iyi doktorlar var mı ? En iyi doktorları arıyorum.
0
mdczr
(10.04.18)
orhantarcin.com

orhan hoca oldukça iyidir
0
oscar
(10.04.18)
Teşekkürler
0
🌸mdczr
(10.04.18)
(2)

Ukrayna için TC Kimlik No ile Pegasus Online Check-in Problemi

ufoozgur
Lviv uçuşu için online check-in açıldığı için hemen yapmak istedim. Ancak belge olarak nüfus cüzdanı (tc kimlik kartı) bilgilerini istedi. bunları verdiğimde check-in yapılamıyor uyarısı veriyor. Böyle bir sorunla karşılaşmış olan var mı?
Lviv uçuşu için online check-in açıldığı için hemen yapmak istedim. Ancak belge olarak nüfus cüzdanı (tc kimlik kartı) bilgilerini istedi. bunları verdiğimde check-in yapılamıyor uyarısı veriyor. Böyle bir sorunla karşılaşmış olan var mı?
0
ufoozgur
(10.04.18)
belge türü değiştirme seçeneği var mı? varsa pasaportu seçmeniz lazım. en azından thy'de böyle.
0
elorelia
(10.04.18)
o şekilde yaptım ama yine de pasaportu olmayan ve bizimle gelecekler de var. sanırım online check-in yapamıyorlar.
0
🌸ufoozgur
(10.04.18)
(2)

Psikolog/Psikiyatrist'e hangi sorunlarınız için gittiniz?

tarihsel bulgular isiginda sevisen adam
Senaryo yazıyorum. Soru başlıkta. Biraz ayrıntı verirseniz güzel olur. Şu hastalık için gittim değil de; şöyle hissediyordum, böyle çıkmazda idim onun için gibi.
Senaryo yazıyorum. Soru başlıkta. Biraz ayrıntı verirseniz güzel olur. Şu hastalık için gittim değil de; şöyle hissediyordum, böyle çıkmazda idim onun için gibi.
0
tarihsel bulgular isiginda sevisen adam
(10.04.18)
ağrılarım için gittim çölyak çıktım
0
yağlekesi
(10.04.18)
ilk gittiğimde böyle depresyonda gibiydim ama ne olduğunu da bilmiyordum. sinirlenip aşırı tepkiler veriyordum sürekli. anksiyete teşhis koydu. 1 sene falan ilaç kullandım baya iyi geldi. bundan 4 sene sonra işsizlik,ev değiştirme vs derken aynı şeyleri yaşamaya başladım. tekrar bi sene ilaç kullandım doktorun tavsiyesiyle bıraktım yavaş yavaş. şimdi tekrar gidecek giibiym çünkü sürekli kaygılı ve sinirli dolaşıyorum. kaygılandığım an ağlıyorum. keyfim kalmadı.
0
kedi kovalayan astronot
(10.04.18)
(3)

yazlık deri ceket

ppemreqq
gerçek deri mi suni deri mi alsam kararsız kaldım. yazlık, terletmeyecek astarı ince, sportif bir deri ceket arıyorum fakat bulamıyorum. deri ceket yazın kokuyor diyorlar. marka-model tavsiyelerinizi duymak istiyorum.
gerçek deri mi suni deri mi alsam kararsız kaldım. yazlık, terletmeyecek astarı ince, sportif bir deri ceket arıyorum fakat bulamıyorum. deri ceket yazın kokuyor diyorlar. marka-model tavsiyelerinizi duymak istiyorum.
0
ppemreqq
(10.04.18)
suni deri terletir.yazin da terletir kisin da terletir.

bende pamuk astarli gercek deri ceket var. 18-19 derecelere kadar terlemeden kullaniyorum.
kokmadi da hic.
0
kuehles blondes
(10.04.18)
Massimodan almıştım fiyat epey yüksek ama bütçe varsa alınır 1200 tl gibi bir şey
0
Take it away honey
(10.04.18)
Ben de Massimo'dan aldım, 1300'dü 500'e aldım, indirimi bekle acelesi yoksa, temmuzda olacak.
0
i was made for you
(10.04.18)
(1)

Gitara takılan metal - Adı ne?

sen git ben geliyorum
Gitarın sapına koyuluyor. Atıyorum üçüncü boğuma koyuyorsun sesi farklı çıkarıyor. Toka gibi bir şey. Adı nedir?
Gitarın sapına koyuluyor. Atıyorum üçüncü boğuma koyuyorsun sesi farklı çıkarıyor. Toka gibi bir şey. Adı nedir?
0
sen git ben geliyorum
(10.04.18)
Kapo
0
snow patrol
(10.04.18)
(2)

KYK ödemesi+ Yurt dışı

EyLüL Kizi
Üniversitede KYK'dan kredi aldım, 14.000 TL borcum vardı, geçen Temmuz'da ödemem başladı fakat sadece 3 ay ödedim, 330 TL gibi bir tutar aylık. ve 110 TL faiz eklemişler ödemeyi geciktirdiğim için. Ocak'tan itibaren çalışmıyorum, sigortada babamın üstüne geçeceğim bu ay. KYK benden hala ödeme bekley
Üniversitede KYK'dan kredi aldım, 14.000 TL borcum vardı, geçen Temmuz'da ödemem başladı fakat sadece 3 ay ödedim, 330 TL gibi bir tutar aylık. ve 110 TL faiz eklemişler ödemeyi geciktirdiğim için. Ocak'tan itibaren çalışmıyorum, sigortada babamın üstüne geçeceğim bu ay. KYK benden hala ödeme bekleyecek mi yoksa erteleme şansım var mı çalışmadığım için?

Bir de bu sene mastera İsveç'e gitmeyi düşünüyorum, yüksek lisans için de kredi almak istiyorum. Onu etkiler mi? Sen daha eskisini ödememişsin falan derler mi?
0
EyLüL Kizi
(10.04.18)
KYK yurtdışı eğitime kredi mi veriyormuş?
0
rosencruz
(10.04.18)
yuksek lisans icin kredi cekerek isvec gibi fiyat performans orani berbat bir yere gitmek skandal bir karar, iflasa davetiye. off.
0
hot potato
(10.04.18)
(5)

Almanya'da Yüksek Lisans

ertesiyarin
merhaba arkadaşlar. ankara'da tiyatro bölümünde oyunculuk okuyorum. otuz yaşıma gireceğim. bu bölümden önce makine mühendisliği okuyup yarıda bıraktım. bu dönem mezun olacağım. lisans ortalamam üçün üzerinde olacak gibi. zorlarsam belki 3.50 tutturabilirim. istanbul'da yüksek lisans yapmayı düşünüyo
merhaba arkadaşlar. ankara'da tiyatro bölümünde oyunculuk okuyorum. otuz yaşıma gireceğim. bu bölümden önce makine mühendisliği okuyup yarıda bıraktım. bu dönem mezun olacağım. lisans ortalamam üçün üzerinde olacak gibi. zorlarsam belki 3.50 tutturabilirim. istanbul'da yüksek lisans yapmayı düşünüyordum fakat aklıma son bir haftadır yurt dışında yapma fikri düştü. almanya'daki devlet üniversitelerinin harç problemi pek olmadığı için ve tiyatro eğitiminin almanya'da bir ekol olmasından dolayı gözüme bir üniversiteyi kestirdim. Mainz Johannes Gutenberg Üniversitesi. köşede çok parası olan biri değilim. işçi çocuğuyum. eğer kabul alabilirsem orada yarı zamanlı çalışmayı düşünüyorum. tavsiyeleriniz nelerdir acaba ? nasıl kabul alabilirim sizce ? bölüm başkanı tavsiye mektubu yazmayı kabul etti faydası dokunur mu ? kendi bölümümde yüksek lisans alımı kapatıldığı için başvuramıyorum. almanca bilmiyorum fakat orada eğitimini seve seve alırım.
0
ertesiyarin
(10.04.18)
Bavuracagin programin sayfasina girip basvuru kosullarina baktin mi ne istiyorlar?
0
hot potato
(10.04.18)
Egitim dili Almanca mi? Dendigi gibi sitesine basvuru kosullarina bakmak lazim. EU disi ogrencilere olan ekstra yaklasimlarini ogrenmek lazim (EU ici odemeler farkli EU disi odemeler daha pahali oluyor genelde). Dil yeterlilik hangi dilde ne kadar istiyorlar? Yani once gireyim sonra ogrenirim seklinde olamiyor zaten, egitim dilini onceden ogrenip sinavini verip ispatlamak veriyor. Tiyatro oldugu icin giris sinavlari vardir muhtemelen? Nasildir, ne istiyorlar giris sinavlarinda? Sitelerinde falan yazmasi lazim hep.
0
robokot
(10.04.18)
tiyatro gerçekten çok spesifikmiş, ne isterler bilemiyorum.
kabul konusunda: tabi ki mektup iyi olur. ama burslu master bulmak çok zor. yine de tiyatro olduğu için belki daha başka vakıflardan filan sanat bursu oluyordur bakmak lazım.
normal master'a gidecek bir insan gibi düşünelim seni atıyorum işletme masterı gibi, esas konu şu:
sen gidince orada part çalşabilirsin, çalışsan da iyi olur. ama ilk vizeyi alırken ayda 600*12 ay gibi bir hesap yapıp senden 7-8 bin euro gibi bir parayı bankaya yatırmanı, bu parayı ödeyebilecek birini garantör göstrmeni filan isterler. bunu unutma.
dil: lisanslarda mesela şartlı kabul olabiliyor. 1 sene dil okuyorsun önce. ama tiyatroda programlar nece hiç bilmiyorum.
0
niye ama
(10.04.18)
Merhaba,

Bahsettiginiz üniversite, eger Almanca seviyeniz üst düzeyde degilse direkt kabul vermiyor. Ikincisi, cok uzun süren bir not esitleme süreci var(bkz: Anerkennung/ Bewertung ausländisches Volbildungsnachweise zum Studium an der Validation). Notlarinizi yolluyorsunuz ve onlar kendi sistemlerine gore sizin transkribinizi gozden geciriyor ve bitirme notunuzu hesapliyorlar. Bu islemi bazi universiteler normal basvuru sureci icinde halledebilirken, Mainz bahar aylarinin basinda Anerkennung icin basvuru yapilmasini istiyor. Sonra aldiginiz sonuc ile, normal basvuru surecine geciyorsunuz. Tavsiyem baska bir üniversiteden önkabul alip, dil ogrenirken bu surecte istediginiz üniversiteye basvurmaniz.

Yari zamanli calismaniz, ancak dil sinavini verip normal ogrenci statüsüne gectiginizde yasal olarak mümkün. Kolay gelsin.
0
buf-e kür
(10.04.18)
ben de durumun genelini özetleyeyim hocam;

-öncelikle denildiği gibi dil şartı. ingilizce ise ielts'den minimum 6 istiyorlar genelde, almanca ise c1 seviyesi isteniyor genelde ki sizinki tiyatro olduğu için aksan ve akıcılık çok önemli olduğu için c1 kesindir sanırım.
- bunlar yoksa bu seviyeleri belegeleyebilecek kadar dil okulu şartı isterler. "biz seni kabul ediyoruz okulunla ve notlarınlar ama önce dili hallet" deyip ön kabul/şartlı kabul verebilirler.

ön kabulu alırsan;

önce dil okulu buluyorsunuz(danışman firmalar da kullanabilirsiniz), sonra dil okulu ve ön kabul yazısı ile vize başvurusunda bulunuyorsunuz. vize şartlarından biri "bloke hesaptır". ortalama 8000-9000Euro arasındadır genelde. bu parayı önden yatırıp blokeletiyorsunuz. sonra kalacağınız ay başına taksitlendirip size geri ödeniyor bu para.(amaç her ay size düzenli gelir gelmesi)

dil okulunu geçip, istenilen dil seviyesine gelip sertifikayı alınca bu sertifikayla okula başvuruyorsunuz ve kesin kayıt kısmına geçiliyor. sonraki 1 sene için yeniden vizeye yada vize uzatmaya başvuruyorsunuz. "bloke hesap" olayı sonraki sene için de olacak tabi ne yazık ki. ama iyi tarafı kesin kayıt yaptıktan sonra kısa süreli çalışma izni de almış olacaksınız.

dil okuluna gerek duymazsanız; üst paragraftaki şeyler direkt geçerli. önce kabul alıyorsunuz, o kabul ve dil belgelerinizle konsolosluğa başvuruyorsunuz, bloke hesap açıyorsunuz. vizeniz geliyor ve gidiyorsunuz.

evet okulların harçları ucuz ama dışarıdan gelen öğrenciler için bloke hesap, dil okulu, kalma, yeme içme derken yine baya masraf çıkıyor.

okula kesin kayıttan sonra masrafınız azalıyor ama. en azından okulun yurdunda kalabilir, oranın yemekhanesini kullanabilir ve ücretsiz toplu taşımadan yararlanabilirsiniz. ama dil okulu için gittiğinizde bunlar olmuyor ve çalışamıyorsunuz da.

bu arada lütfen soruyu sonra silmeyin, baya yazdım başka okuyan da olursa onlar da kendilerinde bir şey bulabilirler bu yazıda :)
0
c1b2k3
(10.04.18)
(24)

Sıkıntılı komşu ve saçma sapan araba park muabbeti.

mikahakkinen
adamın 2 arabası var, evinin önüne park etmeyip gelip bizim apartmanımızın önündeki ağacın altına park etmesi beni fena sinir ediyor. aynı sitede oturduğum bu komşu nerede gölge yer var işi gücü yokmuş gibi gidip orayı bulup park ediyor.Bunu yaklaşık 1 senedir yapıyor, bir aracını ağaç altından çeki
adamın 2 arabası var, evinin önüne park etmeyip gelip bizim apartmanımızın önündeki ağacın altına park etmesi beni fena sinir ediyor. aynı sitede oturduğum bu komşu nerede gölge yer var işi gücü yokmuş gibi gidip orayı bulup park ediyor.

Bunu yaklaşık 1 senedir yapıyor, bir aracını ağaç altından çekip hemen diğerini o gölgeye koyuyor. 40lı yaşlarda travmatik biri.

Site yöneticisine gittim, durumu anlattım. o kişinin babasını gözünün önünde vurduklarını sıkıntılı ve travmatik olduğunu belirtti.

Ben de cezaevinde çalışıyorum bu salak herif gibi binlercesiyle akşama kadar uğraşıyorum, ancak evime gelince o arabanın orada ağaç altında durduğunu görünce deliriyorum.

dövsem mi diyorum? vazgeçiyorum. her türlü yıldırma politikasını uygulamak istiyorum. daha sonra diğer yarım boş ver akşama kadar böle dangalaklarla zaten uğraşıyorsun kafana takma diyor, ancak takıyorum. napam dövem mi?
0
mikahakkinen
(10.04.18)
senin park etmene engel değilse bırak etsin. uğraşmaya değmez bence. görmezden gel ya da öyle kabul et adamı.
0
henry gale
(10.04.18)
Ne hakkınız var ki?
Park yasak mı oraya sadece evinizin onu diye mi istemiyorsunuz
0
kisa
(10.04.18)
burada sinir olacak ne var ki ? adam hatalı park etmediği sürecr istediği yere park eder. apartman önleri yönetimce bölüştüürlmediyse siizn aparrman önüne de park eder. size mi soracak nereye park edeceğini ? adam yüzde yüz haklı dostum
0
oscar
(10.04.18)
Bu arada yönetim park yerini bölüstürüremeye bilir. Yönetim planında park yeri ile ilgili bir karar varsa yanılmıyorsam onu yoksayamaz
0
kisa
(10.04.18)
abi sen daha travmatik gibisin kimin arabasini golgeye aldigindan sana ne?

Turkiye ilginc bir yer hakkaten. Yani bana hak olarak verilmis yere arabami her gun parkettigim icin camindan bakip bakip bana bilenen "ba ba ba babasinin yeri sanki, gidip dovsem mi lan" diye dusunen birinin olma ihtimalini farketmek degisik duygulara surukluyor insani.
0
robokot
(10.04.18)
site içinde her yer serbest ancak bu adam sürekli aynı yeri babasının gibi kullanması rahatsız edici. tabi ki park yeri benim değil ancak sitede sadece bu kişi yapınca göze batıyor.
0
🌸mikahakkinen
(10.04.18)
O zaman kendinize hakim olun. Adamı dövmek yerine nasıl daha sağlıklı düşünebilirim diye çözüm arayın. Buna normalde sinir olunmamalı çünkü.
Daha doğrusu sinir olursunuz da adamı dövmekten bahsedecek kadar sinir olmak fazla.
0
kisa
(10.04.18)
Adam sorunlu sen daha sorunlusun.
0
sen git ben geliyorum
(10.04.18)
park yerleri serbestte size batmasi cok tuhaf gercekten, istedigi yere parkeder; sizi baska strese sokan nedenler var sanirim, o yuzden batiyor adamin parki
0
kamyonsans
(10.04.18)
emekli albay mısınız?
0
tosunpasa
(10.04.18)
ikinizi üst üste koyup dövmeli o park yerinde hem de.

sana ne ki nereye park ederse etsin eğer ortada ayrılmış park yeri yok ise.
0
hosein
(10.04.18)
senin evinin salonuna park etsin bence.
0
jamswety
(10.04.18)
bence gayet normal bir hareket yapmakta kendisi. park etmenin serbest olduğu her yere park edebilir aracını.
0
lesemajeste
(10.04.18)
Dovebilecegini nereden biliyorsun? Takir takir saydirirsa gorursun gununu.
0
dougsampson
(10.04.18)
erken geldiğin birgün aracını bahsettiğin yere park edip adama karşı psikolojik savaş başlatabilirsin.
0
caletti
(10.04.18)
ben de olsam sırf size gıcıklık olsun diye bahsettiğiniz yerlere park ederim, nasıl bir hak görüyorsanız gölge yerler üzerinde.
0
gezegen olan pluton
(10.04.18)
hadi adam işsiz güçsüz canı sıkılıyor uğraşıyor, da sanane afedersin. yer sana ait değilse, tapulu malın değilse ne karışıyorsun. bir de döveyim mi diye soruyor, adamla uğraşana kadar bir dön kendine bak. şu 3 günlük dünyada neden böyle saçma işlerle uğraşıyorum ne derdim var benim? diye bir sor kendine.
0
zikardo
(10.04.18)
mika, cok merak ettim ya hadi adami dovmeye karar verdin diyelim indin asagiya, ne diyeceksin adama? arabani niye site icinde hakkin olan yere parkedip duruyorsun lan falan mi diyeceksin? nedir?

veya site yoneticisine gidip ne diye sikayet ettin? Bu adam site sakini arabasini siteye parkedip duruyor golgeye koyuyor falan mi dedin?
0
robokot
(10.04.18)
@mikahakkinen

elalemin seninle en ufak bir alakası olmayan araba park etmesine takmış birinin gelip bizi pozitif bulmaması da süpermiş ha. senden pozitiflik aktığı için ters etki yapmıştır bizde adsdfghjklş.
0
sen git ben geliyorum
(11.04.18)
tam olarak neye kızdığınızı anlamadım. bazı insanların takıntılı olması ve bundan hoşlanmamanız mı sorun? birisi size "o adam sıkıntılı" dedi ve siz "bundan bana ne?" diye mi düşünüyorsunuz, mesela? bunlar adamın değil, sizin sorunlarınız; buna dikkat etmenizi tavsiye ederim. adam takıntılı sadece... benim hayatımda da park yerine her gidişinde "bak işte, aptala bak, nasıl koymuş arabayı..." diyen biri vardı ve ben sadece çatacak yer aradığını düşünüyordum. esas sorun bir aptalın aptal arabasını aptalca park etmesi değildi, yani... belki böyle şeyler kendimize bile söyleyemediğimiz esas sorunlarımızın göstergeleridir. belki, adama size ne kadar bunalmış olduğunuzu görmeniz için bir fırsat yarattığı için müteşekkir olmalısınız...
0
e haliyle
(11.04.18)
@robokot anlaşılmayacak bir şey yok. adam akşama kadar tek ağacın altına araç koymak için yaşıyor. sürekli inip arabasını siliyor. olaya benim ağacın altını kendimin olarak görmem değil, adamın kendi yeri gibi görmesi. örneğin o ağaç altına başka biri koyunca hiç kafa takmıyorum. takıntılı insanlardan irrite olduğum için tüm sinirimi o adam yükledim.

@sen git ben geliyorum ne yapmam lazım? herkesle didişip ben haklıyım diye tartışmam mı lazım?
0
🌸mikahakkinen
(11.04.18)
Cevap. ağacın altına bulgur, kuş yemi vs dökün. yaz aylarında kuşlar ağacı yuva beller. takıntılı amca kuş boku sevmediğinden arabasını başka yere park eder.

size hak veren ilk kişi olayım.

güzel bir yeri sürekli kullanması kanunsuz olmayabilir ancak rahatsız edici ve sosyal yaşama aykırıdır. bunu anlayabilmeniz için şöyle düşünün. 2 arabası olan komşunuz evinizin önüne sürekli park ediyor. park yeri bulmanız zorlaşıyor. 3 arabası olan... 4, 7, 14... bir manyak kiralama firması 1000 arabasını sizin bulunduğunuz ve çevrenizdeki tüm mahalleleri kendi arabasıyla dolduruyor. semtinizde park yeri bulamıyorsunuz. yasak mı? değil. rahatsız edici mi evet.
0
s man chen
(11.04.18)
@mikahakkinen

Dediğini yaparsan daha da negatif gözükürsün. Eldeki veriler:

1. Sitede adamın teki arabasını sürekli ağaç altına park ediyor.
2. Bunu yapmaması için hiçbir engel yok.
3. Bu seni rahatsız ediyor.
4. Adamı dövmek istiyorsun.

Adam belli ki takıntılı; ama sen kesinlikle asıl sıkıntılı olansın burada. Çok net bir şekilde şu soruya cevap vermeni istiyorum: "Sana ne?" Cidden, niye seni geriyor? Niye sana hiçbir zararı olmayan bir davranış senin için adamı dövme noktasına götürecek kadar sorun oluşturuyor?

edit: bir de böyle durumlarda adamın tipine bakıp dövebileceğini sakın düşünme. bana dışarıdan bakan herkes "ne tatlı, ne sakin adam," der. Neredeyse beş yıla yakın kickboks yapmışlığım var. En son bu şekilde tipime bakıp beni alacağını düşünen adam beş dakika boyunca yanındakiler tarafından ayıltılmakla uğraşıldı. Mahkemelik olacaktım yabancı diyarlarda. Sana da önerim sakın bir insanın tipine bakıp gidip dövmeyi falan düşünme. Hiçbir şey olmasa, silahı çıkarıp çat diye dizine sıksa ömür boyu seke seke dolaşırsın. Aman diyeyim.
0
sen git ben geliyorum
(11.04.18)
ona lazer yazıcı hediye edin.
0
binder dandet
(11.04.18)
(4)

mavi tur / yolculuk

captainhaddock
bilen, giden var mıdır? önerebileceğiniz şirket/tekne var mıdır? nelere dikkat etmemizi tavsiye edersiniz?şimdiden teşekkürler :)
bilen, giden var mıdır? önerebileceğiniz şirket/tekne var mıdır? nelere dikkat etmemizi tavsiye edersiniz?

şimdiden teşekkürler :)
0
captainhaddock
(10.04.18)
entry nick uyumsuzluğu :)

rodos'a gidin, ablam gitmişti pek methetti.
0
hosein
(10.04.18)
defalarca gitmiş eski bir rehber olarak söylüyorum en önemli konu tur daki insanlar dır.eğer tekneyi tamamen tanıdıklarınızla doldurup kapatmıyorsanız büyük risk altındasınız demektir.
bu gözler neler gördü mesela 2 farklı aile gençler vs birbirlerine girmişlerdi tekme tokat :)
0
jamswety
(10.04.18)
@hosein valla var öyle bir uyumsuzluk xd... teşekkürler.

@jamswety teşekkürler; o aşamada ne kadar talihli olurum kestiremiyorum, şimdilik tek başıma arıyorum. tavsiye ettiğiniz şirketler, tercihler var mı?
0
🌸captainhaddock
(11.04.18)
ilgimi çekti. izmir çıkışlı mavi tur nereden bulabiliriz? web sitesi vs önerebilecek var mı?
0
kafeinn
(11.04.18)
(7)

Aylık km yakıt

rosey
Aylık ortalama kaç km yapıyor ve ortalama ne kadar yakıta veriyorsunuz?Not: araç sormuyorum ama dileyen belirtebilir.
Aylık ortalama kaç km yapıyor ve ortalama ne kadar yakıta veriyorsunuz?

Not: araç sormuyorum ama dileyen belirtebilir.
0
rosey
(10.04.18)
kmyi tam bilmiyorum ancak 300 350 arası veriyorum.
0
mikahakkinen
(10.04.18)
aylik ortalama 850-900 km yol yapiyorum ve bunun icin her hafta 100 lira yakit alarak ayda 400 lira yakita veriyorum.
arac volvo
0
kahramanikarus
(10.04.18)
ayda 1000 km civarı yol yapıyorum, 500-600 tl benzin masrafı oluyor. araç honda jazz.
0
someonewalksalone
(10.04.18)
Arada şirket arabasını da kullanıyorum o yüzden onunla yaptığım kmleri saymıyorum ama km olarak hesaplayamam zaten :) tutar olarak 300-400 tl civarı.
0
mor oje
(10.04.18)
punto dizel 2500 3000 km arası 700-800 lira
0
zikardo
(10.04.18)
seat leon fr -benzin
ayda 2000km civarı yol yapıyorum
50lt depo + 2-3 lt yedek depo
3-4 depo arası değişiyor. 1000-1200tl arası
0
skid row
(10.04.18)
Ayda 1000 km yapıyorum. Benim aracım 2 depo harcıyor. Yaklaşık 500 TL kadar.
0
orient blue
(10.04.18)
(5)

Aplikasyon yapmak

naksidil
kendime bir aplikasyon yapmak istiyorum. apple'da. programlama falan bilmeden nasıl yaparım? ücretsiz olsun.
kendime bir aplikasyon yapmak istiyorum. apple'da. programlama falan bilmeden nasıl yaparım? ücretsiz olsun.
0
naksidil
(10.04.18)
olmaz.

ya programlama ogreneceksin (odeme: zamanin), ya birine yaptiracaksin (odeme: para).

App store'a uygulama koymak icin de senelik odemen gereken 100$ civari bir para var. ama yukaridakiler yaninda bir sey degil o yani.
0
robokot
(10.04.18)
benim dayı oğlu da nobel kazanmak istiyor ama okuma yazma bilmiyor, böyle bir şey olabilir mi
0
Jimmy McNulty
(10.04.18)
app yapmak icin bir bilgin olmasin, ustune ucretsiz olsun :) oyle bir dunya yok ne yazik ki
0
kamyonsans
(10.04.18)
foster
(10.04.18)
Adamla dalga geçmişsiniz ama var böyle bir şey.

www.mobincube.com
0
i was made for you
(10.04.18)
(1)

google fotoğraflarda kayıtlı fotoğrafları toplu indiremiyorum

mete kudur
eski google hesabından fotoğrafları bilgisayara çekeceğim ama bilgisayardan girince klasör gibi değil uygulama gibi ya bu google fotoğraflar, indiremiyorum
eski google hesabından fotoğrafları bilgisayara çekeceğim ama bilgisayardan girince klasör gibi değil uygulama gibi ya bu google fotoğraflar, indiremiyorum
0
mete kudur
(10.04.18)
fotoğrafların üzerine gelince transparan bir check işareti olur. indirmek istediklerinizin üzerlerine gelip tıklayarak seçin, sağ üstte üç nokta işaretine tıkladığınızda gelen menüde "download" olması lazım.

sadece tüm fotoğrafları bir seferde indirmek için sol menüde fotoğraflara (photos) gelin. mouse sol tuş ile çerçeve çizerek fotoğrafları seçin. sağ üstte üst üç nokta-download. bu menü gelmiyorsa, seçilmiş tüm fotoğraflara sağ tık, albüme ekle diyip bir albüm adı verin. sonra da o albüme gidip sağ üstte üç nokta-download.
0
crevasse
(10.04.18)
(5)

Bir sakız en çok ne kadar çiğnenebilir?

selamun aleykum kitty
Evet var mıdır bunun bir ölçütü saati dakikası?
Evet var mıdır bunun bir ölçütü saati dakikası?
0
selamun aleykum kitty
(10.04.18)
@want2die
katilmiyorum ve siddetle elestiriyorum.
isvicreli bilim adamlarinin istatistikleri 5 gun 2 saat 26 dakika'yi gosterirken yazdiginiz rakamlar tamamen algi operasyonuna yonelik bence.
0
ezeriko
(10.04.18)
Yıl olmuş 2018 hala milattan önce kalma bilgilerle cevap verenler var yazık.

Neyse doğru bilgiyi verelim. Uzun yıllar boyunca Dünya Sakız Enstitüsünde yapılan çalışmalar sonucunda sakızın çiğnenme evrimi femto osaniye üzerinden hesaplanması kararı alındı. sakız için temel 3 evre vardır. 1- katı hal, 2- optimum hal 3- atomik parçalanma hali. 3. evreye geçiş için limit femto osaniye cinsinden 212.400.000.000.000.000.000 femto osaniyedir. bunun üzerinde yapılan her çiğneme vücutta toksik atıklara neden olmakla beraber kansorojen etkiye neden olduğu bilinmektedir.

lütfen sakızlarımızı 212.400.000.000.000.000.000 femto osaniye den fazla çiğnemeyelim çiğneyenleri uyaralım
0
ManikD
(10.04.18)
Burada tepki göreceğim ama açıklamak zorundayım. Şimdi bunların hepsi daha önce yazıldı aslında. Şimdi cevap tabii ki eksen eğikliği içinde gizli. Bölgesel olarak bu süreler değişiyor. Bildiğimiz gibi 2 meridyen arası 4 dakika. Bu bilgi cepte. Sakız çiğneme evrensel kuralları gereği ufuk çizgisinin atlas okyanusuyla yaptığı 17,35 derecelik açıdan sonra başlayabiliyoruz. Türkiye 26-45 doğu meridyenleri arasında yer alıyor. Bulunduğumuz doğu meridyeninin iki ucunu da, eksen eğikliğinden çıkarıyoruz, -mutlak değerce- 17,35'i bu değere bölüyoruz. İki meridyen arasındaki 4 dakikalık fark bir saatin 15'de 1'i dir. Buradan hareketle bulduğumuz sonucu 15 ile çarpıyoruz ve 1 saat içinde çiğneyebileceğimiz maksimum süreyi buluyoruz.

Mesela Iğdır için hesaplayalım. 45-23,27=21,73 21,73/17,35=1,25, 1,25*15=18,75.

Peki 60 dakikadan fazla çıkarsa ne yapacağız. İşte onu da modüler aritmetik üzerinden hesaplayacağız. Aranan değer=x(mod60)
0
windowsguvenlikduvari
(10.04.18)
@ManikD @windowsguvenlikduvari @ezeriko teşekkürler arkadaşlar @want2die umarım cevabını almışsınd
0
🌸selamun aleykum kitty
(10.04.18)
Duyuruna geldim birşeyler öğrenmeye ama kafam karıştı. İzmirdeyim 31.5 yaşındayım ne kadar çiğneyeceğim ben? Genelde yarım saatten sonra yutuyorum hep.
0
ismira007
(10.04.18)
(6)

90'lar Formatlı Bir Mekan Önerisi?

silah taciri
İstanbul'da 90'lar temalı mekanlar nerelerdedir tam olarak? Önerebileceğiniz bir yer var mı?Ek: alkollü mekan olması tercih sebebidir
İstanbul'da 90'lar temalı mekanlar nerelerdedir tam olarak? Önerebileceğiniz bir yer var mı?

Ek: alkollü mekan olması tercih sebebidir
0
silah taciri
(10.04.18)
Müzik açısındansa:


Veranda pera
0
lcha
(10.04.18)
Süleymaniye taraflarında Mimar Sinan, Ağa Kapısı'nın olduğu yerde bi tane açılmıştı. İç mekan, menü falan doksanlar temalıydı. Adını hatırlamıyorum hiç.
0
chicha
(10.04.18)
eskici var kadıköy'de 1 ve taksim'de 3 tane. ama leş biraz (eskici live arkabahçe ve kadıköy'deki için bu yorumum, diğerlerine gitmedim.)
0
nonik
(10.04.18)
mekan önerim yok fakat az önce bi uygulamaya denk geldim, filmli makina efekti veriyor, o günkü fotoğraflarınızı da bununla çekerseniz konsepte uygun olur :)

ios
itunes.apple.com

android
play.google.com
0
freebird5406_2
(10.04.18)
İstanbul'un sınırlarının bir ucundan diğer ucuna 270 kilometre civarında uzunluğa ulaştı..
yani bölge belirt kardeşim.
0
jamswety
(10.04.18)
@jamswety doğuda kadıköy/üsküdar ilçe hudutları, batıda fatih/beyoğlu..

Beşiktaş, şişli, kadıköy, üsküdar, beyoğlu ilk tercihler
0
🌸silah taciri
(10.04.18)
(7)

Yatırım tavsiyesi

tom creo
700.000 tl en garanti, risksiz yolla, en kısa zamanda 1 milyon nasıl yapılır? Risksiz olması önemli, yani riskli 1 yıl yerine risksiz 2 yıl daha mantıklı. Ilgilenilmeyeceği için iş kurulmayacak, arsadan gelen para zaten, dolayısıyla arsa alınmayacak, belirtilen meblağa ulaşana kadar paraya dokunulma
700.000 tl en garanti, risksiz yolla, en kısa zamanda 1 milyon nasıl yapılır? Risksiz olması önemli, yani riskli 1 yıl yerine risksiz 2 yıl daha mantıklı.

Ilgilenilmeyeceği için iş kurulmayacak, arsadan gelen para zaten, dolayısıyla arsa alınmayacak, belirtilen meblağa ulaşana kadar paraya dokunulmayacak. Emlak balonu diyorlar, ona da emin olamıyorum. Tavsiyleriniz nedir?
0
tom creo
(10.04.18)
Yazdigin sartlar altinda ben de ev alip kiraya vermek diyorum. Evin konumu, durumu, kira getirisi, fiyatinin son yillarda ne kadar yukseldigi (balondan kacinmak icin) vs iyice arastirilmali.
0
perkele
(10.04.18)
emlak balon. ancak işlek bir yerde işyeri almak riskli olsada daha çok gelir getirir. çok zor bir soru bence o kadar paranın olması bile stres sebebi.
0
mikahakkinen
(10.04.18)
tl'nin euro karşısında değer kaybı yıllık 20%'nin üstünde, 2 yıl euroda beklersen ve % 1,5 faiz ile beraber 24 ayda kısa sürede 1 milyon tl'n olur. Bu hızla giderse 1,5 yılda hatta daha kısa sürede bile olabilir.
0
christopher nolan
(10.04.18)
Şu an müteahhitler çok zorda, sıkı pazarlıkla o paraya 3 adet küçük daire alınabilir. Tanesi ortalama 850-900 TL kira getirisi olan bölgelerden, hem ayda 2600-2700 gibi kira gelirin olur hem de 2 sene içinde dairenin tane fiyatı 350 bini rahat geçer.
0
John Bloor
(10.04.18)
öncelikle risksiz yatırım diye bir şey yoktur. en risksiz (bankanın batmadığı varsayımında) tl ve usd mevduat ve ayrıca altın alıp kendinizce bir sepet oluşturabilirsiniz. sepet yapmazsanız ve 2 senede olsun diyorsanız zaten %15 faizden 2 yıllık tl mevduata koysanız 1 milyon tl olur o para.
0
tosunpasa
(10.04.18)
risksiz yatirim mi olur?

bence bu para ile, birkac abd'de islem goren birkac teknoloji sirketinden hisse senedi alinir.
0
tomcruise
(10.04.18)
%14'ten devlet tahvili alırsan 3 yıla 1 milyon olur. en risksizi bu. döviz hep son 1 aydaki gibi yükselecek diye kural yok. belki daha da yükselir ama bunu gelecekteki olaylar belirler. garanti para ve sıfır zarar riski sadece faizde olur.
0
507
(10.04.18)
(1)

Bu videoları ne ile yapıyorlar?

Bu ne ya?
https://twitter.com/ladygagaIoo/status/983093996648988672
0
Bu ne ya?
(10.04.18)
efektin adi "morph" diye geciyor.
after effects programi ile yapilabilir
www.youtube.com
0
perkele
(10.04.18)
(3)

Iran'a Kargo

rahip janick
DHL 2.000 lira istedi. Istanbul'da bir firma buldum, 250 lira istedi ama fatura vs. yok, üstelik ödemeyi de ürünler çıkmadan istiyor ya da karşı taraftan alınmasını istiyor, ikisini de kabul edemiyorum. Nasıl gönderebilirim? Ya ürünler teslim edilince ödemeyi kabul edecek ya da fatura vs. kesecek.
DHL 2.000 lira istedi. Istanbul'da bir firma buldum, 250 lira istedi ama fatura vs. yok, üstelik ödemeyi de ürünler çıkmadan istiyor ya da karşı taraftan alınmasını istiyor, ikisini de kabul edemiyorum.

Nasıl gönderebilirim? Ya ürünler teslim edilince ödemeyi kabul edecek ya da fatura vs. kesecek.
0
rahip janick
(10.04.18)
PTT kargo yok mu? Yine en hesaplısı o denir genelde. Senin bu dediğin, otobüsün bagajına koyup karşı taraftan aldırmak oluyor. Direkt herhangi bir otobüs firmasına gidip "böyle böyle bir paket göndereceğim, karşı taraf otobüs oraya varınca alacak, ne kadar olur?" desen daha uyguna halledebilirsin.

Ha, değerli bir şey ise veya karşı tarafı da uğraştırmak istemiyorsan PTT kargoya bir sormakta fayda var.
0
skooma
(10.04.18)
kac kg ne kadar?
0
kingcyrax
(10.04.18)
Yanıtlar için teşekkürler. PTT Kargo daha makul geldi, süre biraz uzun ama olsun. 4-6 gün, 2000 gr için 180 lira. Makul.

Not: Bedeli ürün ölçülerine göre değil de ağırlığa göre belirliyor sanırım PTT. En azından sitelerindeki modül öyleydi.
0
🌸rahip janick
(10.04.18)
(1)

İstanbul Avrupa Yakası Karaoke Tavsiyesi ?

arkeolojik usb
Merhaba,Tavsiye edebileceğiniz ( çok anlamam ) oda falan sunan kalabalık olmadan da gidilebilecek , doğum günü falan kutlayabileceğimiz bir yer tavsiyenizi bekliyorum değerli duyuru sakinleri.
Merhaba,

Tavsiye edebileceğiniz ( çok anlamam ) oda falan sunan kalabalık olmadan da gidilebilecek , doğum günü falan kutlayabileceğimiz bir yer tavsiyenizi bekliyorum değerli duyuru sakinleri.
0
arkeolojik usb
(10.04.18)
point hotel'in alt katında the game var, bir tane karaoke odası da var. oda kapanıyor mu bilmiyorum fakat hiç kalabalık haline denk gelmedim, muhtemelen gerek kalmaz. en eğlenceli doğum günü mekanı bence.
0
evde liyakat kalmamis
(10.04.18)
(4)

Kadıköy'de eğlenmek

wittgenstein
Herkese merhaba,2 sorum var1- Kadıköy'de rock,metal veya blues müzik (tercihen canlı) dinleyip biramızı içebileceğimiz mekan önerileriniz nelerdir? (dorock katy perry çalıyor)2- Dans edebileceğimiz tekno, elektronik müzik vs dinleyeceğimiz düzgün mekan önerileriniz nelerdir?Danke.
Herkese merhaba,
2 sorum var

1- Kadıköy'de rock,metal veya blues müzik (tercihen canlı) dinleyip biramızı içebileceğimiz mekan önerileriniz nelerdir? (dorock katy perry çalıyor)

2- Dans edebileceğimiz tekno, elektronik müzik vs dinleyeceğimiz düzgün mekan önerileriniz nelerdir?

Danke.
0
wittgenstein
(10.04.18)
1 için ağaç ev'e gidin.
2 için başka birine danışın.
0
evde liyakat kalmamis
(10.04.18)
1 için Buddha da olabilir
2 için aynı cevap geçerli :)
0
akiskan
(10.04.18)
1-karga
2-benim ofis
0
jamswety
(10.04.18)
2 için mecra ve monks'un programlarına bakabilirsiniz.
0
kaset
(11.04.18)
(5)

macbook pro 13 vs 15

lemmiwinks
evde programlama ve internet, film, dizi için falan kullanılacak bir macbook pro kaç inç alınmalı? 13 inç programlama yaparken yeterli oluyor mu? yeterince çok satır ve genişlikte kod görünebiliyor mu yazı büyüklüğü normal okunabilir bir seviyede iken?edit: monitör kullanmayacağım. kucakta takılmayı
evde programlama ve internet, film, dizi için falan kullanılacak bir macbook pro kaç inç alınmalı? 13 inç programlama yaparken yeterli oluyor mu? yeterince çok satır ve genişlikte kod görünebiliyor mu yazı büyüklüğü normal okunabilir bir seviyede iken?

edit: monitör kullanmayacağım. kucakta takılmayı seviyorum. film için de tv'ye bağlarım zaten.
0
lemmiwinks
(10.04.18)
evde monitor baglayip kullanabileceksen 13 (daha portatif), yoksa 15.
0
eksimtrak
(10.04.18)
maddiyat çok önemli değilse 15 inç almak daha mantıklı. bende 13 inç vardı masada film açıp yatakta izlediğim için göremiyordum(gözüm bozuk değil bu arada). alırım kucağımda film izlerim dersen 13 inçde işini görür.
0
rahmi pinkfloydoglu
(10.04.18)
monitör kullanmayacağım. kucakta takılmayı seviyorum. film için de tv'ye bağlarım zaten.
0
🌸lemmiwinks
(10.04.18)
13 calismak icin biraz ufak kaliyor acikcasi. Monitore baglayip calisma durumu yok diyorsunuz, 15 daha uygun sizin icin bence
0
battal gemalmaz
(10.04.18)
13 kullanıyorum memnunum. kod yazarken sıkıntı yaşamadım.
0
pgup
(10.04.18)
(2)

MacBook Air hafıza sorunu

babilbaligi
MacBook Air kullanıyorum. Daha alalı 3-4 ay kadar oldu. Şimdi baktım, 18 gb sistem dosyası gösteriyor. Biraz çok değil mi bu?
MacBook Air kullanıyorum. Daha alalı 3-4 ay kadar oldu. Şimdi baktım, 18 gb sistem dosyası gösteriyor. Biraz çok değil mi bu?
0
babilbaligi
(10.04.18)
Eğer sistem kendini sürekli yedekliyorsa öyle oluyor. Şurada çözümü var: discussions.apple.com
0
crown
(10.04.18)
18gb normal bir rakam. Zaten ilk kurulumda 10-15gb arası yer tutuyor sistem. Ofisteki makineme baktım şimdi, 22gb sistem gösteriyor, high sierra ilk çıktığında temiz kurulum yapmıştım, epeydir kullanılıyor yani.
0
battal gemalmaz
(10.04.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.