[]

Viyana-Avusturya-Gocmenlik

Merhaba Ösiler,

Onumuzdeki sene Viyana´ya tasinmam soz konusu. Tasinma karari alirsam, en az iki senem Viyana´da gececek ve kararimi degistirip yarida birakabilecegim bir durum olmayacak. Birkac senedir Almanya´dayim, master tezim bitmek uzere ve de calisiyorum. Okul bitince, Berlin´e yerlesme planim var(di).

Viyana´da, ya da Avrupa´nin baska bir yerinde uyum sorunu yasayacagimi dusunmuyorum simdiye kadarki tecrübelerime de dayanarak. Viyana´da daha once bulundum. Hatta tatilimi uzattim, sehri cok begendim. Bunun disinda, sadece haberleri takip ediyorum ve ic acici degiller pek. Gerci haberlerde "Almanya ve Irkcilik" konusuna odaklansam, Almanya´da da kalmamam gerek.

Günlük hayatta irkciligin hissedildigini, irkci dilin normallestirildigini (Almanlar´dan) duydum. Avusturya´ya yerlesmemin hata olacagini dusunuyor cogu konustugum insan. Politikadaki gelismeler de goz onunde bulundurulursa, Avrupa´nin en multikulti ülkesinin Avusturya olmadigi ve yakin zamanda da olamayacagi gercekligi var, evet. Siz ne dusunuyorsunuz, gunluk hayatta karsiniza cikiyor mu "gercek" Avusturyali olmamaniz?


Ozetle, Viyana´da, Avusturya´da "oteki" olmak nasil? Keske Avrupa´da baska bir ulkede okusaydim-calissaydim dediginiz oluyor mu? Ya da niye "Iyi ki buradayim." diyorsunuz?

 
Irkcılığı yasayanlar 60 70 lerde oraya gocup metroya para vermeyen taksicilik yapıp km dusurup vergi vermeyen gavurun parası deyip işsizlilğe sırtını dayayan tipler okumus parlak kesim uyum sorunu olmayan kişiler yasamıyor merak etme


  • steward  (10.04.18 22:31:51) 
Bence vatandasliga gecis hangi ulkede daha rahatsa onu tercih et, kisa vadeli is/kariyer yukselmesindense. Yukaridaki yorumsa net yanlis.


  • hot potato  (10.04.18 22:41:47) 
Ekim 2009dan beri viyanadayim, 1 kez haric hic negatif anlamda irkcilik yasamadim acikcasi.
Dili konusabiliyorsan herkes hatta "yaaa cnmss oha ne guzel konusuyorsun, bulbul gibi sakiyosun hem de turksuuueeen" diye bakiyor ajdksks onyargiyi yikmanin sonucu bu.

Dili konusamiyor ve turksen biraz sikinti ama takildigin insanlara bagli. Benim asiri sagci partiye oy veren sevgilim bile oldu sjdksjs.

Ben burada yasamaktan memnunum, vatandasligimi da aldim. Kaliteli adama iyi davraniyorlar ama hala gurbi stylaa takilan adama ona gore davraniyorlar. Direkt irkcilik degil de kaynasmama diyelim ki o gurbiler de kaynasmiyo onlarla zaten, avusturyalilardan gavurlar ve yabancilar filan diye bahsediyolar :D

Onun disinda kulturel ve bedava etkinlik cok. Her aksam baska bir sey yapilabilir. Gece hayati da bilinmez ama canlidir baya.
  • kuehles blondes  (10.04.18 23:59:52) 
Eger Berlin cok kültürlü, cok uluslu bir sehir degilse neresi öyledir gercekten merak ediyorum.

Direkt irkcilik olmasa da önyargili insan cok fazla. Ayni seyin Türkiye'de de oldugu kanaatindeyim. Baska bir ülkeye gecince sadece konusulan dil degisiyor.
  • chitosan  (11.04.18 11:52:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.