[]

ios uygulama yazma?

selam,

kendim icin cok cok basit bir uygulama yazacagim. sadece benim telefonumunda calisacak.

uygulama basit olarak soyle calisacak:
kullanici iki input verecek
uygulama bir push notification atacak

objective-c veya swift bilmiyorum. daha once java ile android icin uygulama yazmisligim var.

kivy diye bir python package'i gordum, cross platform uygulama yazilabiliyormus. bunla veya benzer bir seyle java veya python kullanarak istedigim seyi yapabilir miyim? ne onerirsiniz?

ios tarafini inanin hic bilmiyorum :) android olsa istedigim gibi at kosturcam da epila bir turlu gelistirici gozuyle bakamiyorum.

tesekkurler,

 
hybrid yaz javascript biliyorsan basit :)


  • qobel  (10.04.18 23:26:20) 
ios icin yazdigin uygulama sadece senin icin uc-bes gun calisiyor. suresini hatirlamiyorum simdi. telefona build ettiktek sonra bir hafta icinde tekrar xcode a baglayip build etmezsen uygulama hic acilmior. (app store a atmadigini varsayiyorum?


  • pgup  (11.04.18 03:24:12) 
ios'da apk muhabbeti yok. pgup'un dediği gibi tekrar tekrar build etmen gerekiyor. veya developer hesabını, işletme hesabına çevirip işletme içi bir uygulama olarak yüklemelisin.

yazım olayı ise swift öğrenmesi kolay bir dil. js biliyorsan da, react native revaçta. onun dışında flutter var.
  • skid row  (11.04.18 03:36:07) 
Store'dan veya enterprise store'dan indirmediğiniz uygulama 90 gün çalışır sonra çalışmaz.

Bana 90 gün yeter deseniz dahi developer account'u olmadan sertifika üretemezsiniz, sertifika üretmediğinizde ise push gönderip alamazsınız. Size bir developer account şart. Ama bir tanıdığınızın hesabı ile yapıp, sonra app'i yayından kaldırabilirsiniz isterseniz.

Geliştirme konusunda ise, başka dil bilen biri için Swift'te bunu yapmak çok zor değil. En fazla 1-2 günde halledersiniz.
  • talasas  (11.04.18 21:45:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.