[]

migros, a101, bim ürünleri

Migros A101 ve BİM gibi marketler kendi isimleriyle ürün satıyorlar ya hani.. sattıkları ürünlerde "x tesislerinde üretilmiştir" yazıyor ya..

Bu ürünler marketlerin kendilerinin başka yerden satın alıp tesise götürüp ürettirdiği ürünler mi?(lahmacun harcini goturup lahmacun yaptirtmak gibi)

Yoksa firmalarla anlaşıp onların ürününü kendi markalarıyla ucuza satmak için mi anlaşıyorlar?

 
Diğerlerini bilmiyorum da Bim için şöyle;
Senden sınırsız veya çok yüksek miktarda ürünü ucuza alıyor. Hemen hemen başkasına satmana gerek kalmayacak kadar çok alıyor. Bu ürünleri kendi markası şeklinde ambalajlıyorsun veriyorsun.

  • bos gezenin bos ustasi  (10.04.18 19:48:44) 
private label deniyor. kendileri tabiiki ham madde fln vermiyor. fiyat bazlı teklif isteniyor. yani bana maliyeti 6 tl olacak gibi ton balığı yap deniyor mesela. ya da spesifikasyonlarını verip ürettiriyor. tam fıstıklı en az % 30 olacak şekilde çikolata üret gibi


  • oscar  (10.04.18 19:48:53) 
meyve suyunu tamek uretiyor mesela, bim'in meyveleri toplayip tamek fabrikasina goturup meyve suyu haline getirtip geri alip marketine koydugunu sanmiyorum.

tamek yilda 100 birim urun satiyorsa bim kendi standartlarina gore 30 birim urun siparis verince ciddi iskonto sozkonusu oluyordur. ama bilgili degilim bu konuda.
  • icim urperiyor  (10.04.18 19:50:10) 
ilk verdiğin örnek fason üretim ve hayır bim a101 gibi yerler fason değil private label olarak ürettiriyor ürünlerini. hemen hemen 2. dediğin gibi. sen üret diyor ben satçam diyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.04.18 19:56:18 ~ 19:58:30) 
Zamanında bim be a101 için yağ üreten bir firmada çalışmıştım. Üstte dedikleri gibi private label deniyor. Bizim firmznın yağı ile aynı tanktan dolum yapılırdı şişe vs aynı sadece etiket farklıydı. Kalite farkı da yok arada tabi.


  • ismira007  (10.04.18 20:20:29) 
private label, max şu fiyattan bu kadar ürün üret bana diyor mesela. ürünün kalitesi maliyet kıstasına göre orjinal markanın tıpatıp aynısı olabilir ama genelde kalite farkı olur.


  • zikardo  (10.04.18 21:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.