Giriş
(2)

Yeşilçam’dan Müzik Aranıyor

nezaretten taharet
Selam Sevgili Dj’ler,Hepiniz biliyorsunuz bu müziği. Aşağıda biraz mırıldandım, adı sanı nedir bulabilir miyiz? https://www.speakpipe.com/voice-recorder/msg/oitwou5i9dc4a78mŞimdiden teşekkürler...
Selam Sevgili Dj’ler,

Hepiniz biliyorsunuz bu müziği. Aşağıda biraz mırıldandım, adı sanı nedir bulabilir miyiz?

www.speakpipe.com

Şimdiden teşekkürler...
0
nezaretten taharet
(21.04.18)
Hot Butter - Popcorn
0
cryzy
(21.04.18)
Teşekkürler !!!
0
🌸nezaretten taharet
(21.04.18)
(1)

veri görselleştirme ve haritalama programları

halanne
gorsellerdeki gibi elde ettiğimiz verilerin şemalaştırılmasını sağlayacak programları bilale anlatır gibi anlatacak var mıdır?bibexcel olurwosviever olurscimap olurgprs visualizer olurolur da olur.
gorsellerdeki gibi elde ettiğimiz verilerin şemalaştırılmasını sağlayacak programları bilale anlatır gibi anlatacak var mıdır?

bibexcel olur
wosviever olur
scimap olur
gprs visualizer olur
olur da olur.
0
halanne
(21.04.18)
Dediklerini kullanmadim ama ben R'da harita uzerine gorsellestirme yapiyorum. Istersen o konudaa yol gosterebilirimm. Tabii bilale anlatir gibi anlatmak zor, cok uzun surer ama bir suru dokumani var, yavas yavas ogrennirsin kendi kendine.
0
evrim halkasi
(21.04.18)
(3)

Ankara'da elektronik satılacak yer

babilbaligi
var mı? 3 bilgisayar ve 3 yazıcıyı toplu olarak satmak istiyorum. kim alır bunları? ucuz fiyatla vereyim tamam ama uğraşmak istemiyorum. birine götürüp vereyim, paramı versin.bir samsung atik book, iki exper marka ofis işlerinde kullanılacak bilgisayar, bir epson l110, bir epson l350, bir canon all-
var mı? 3 bilgisayar ve 3 yazıcıyı toplu olarak satmak istiyorum. kim alır bunları?

ucuz fiyatla vereyim tamam ama uğraşmak istemiyorum. birine götürüp vereyim, paramı versin.

bir samsung atik book, iki exper marka ofis işlerinde kullanılacak bilgisayar, bir epson l110, bir epson l350, bir canon all-in-one lazer yazıcı var. hepsi temiz, ofisi kapattığımda eve getirmiştim. ama dura dura bozulacaklar yakında...
0
babilbaligi
(21.04.18)
maltepe pazari mi ne vardi sihhiye koprusunun orada. 8-9 sene olmustur gideli sanki elektronikciler, telefoncular vardi. olu fiyatina alirlar ama eger hala duruyorsa.

eger calisan seylerse bir koy okuluna falan bagislamayi dusunmez misiniz. somuruculerin elinde kaybolup gidecegine insanimiza faydasi olur. bazi topluluklar var ihtiyac listeleri falan paylasiyorlar, siteleri ve adlari simdi aklima gelmedi
0
jedilance
(21.04.18)
200 lira vereyim cash :D
0
gozu acik sevisen yahudi
(21.04.18)
@yahudi: tanesine 200 ver, bu iş huzur içinde çözülsün...
0
🌸babilbaligi
(21.04.18)
(5)

Köpek gps'i falan yok mu ya?

tchuck
herkesin patır patır köpeği çalınıyor. köpeklere özel bir gps, belli bir alanın dışına çıkıldığında bildirim atan application falan fişman yok mu gerçekten?merak ettiğimden soruyorum yani, insanların o kadar değer verdikleri hayvanlarını koruyacak bir sistem mi yok? yoksa insanlar mı hiç kullanmıyor
herkesin patır patır köpeği çalınıyor. köpeklere özel bir gps, belli bir alanın dışına çıkıldığında bildirim atan application falan fişman yok mu gerçekten?

merak ettiğimden soruyorum yani, insanların o kadar değer verdikleri hayvanlarını koruyacak bir sistem mi yok? yoksa insanlar mı hiç kullanmıyor?
0
tchuck
(21.04.18)
var cipe entegreli, uygulamasi da var, takip ediliyor. ama kanserojen olduguna dair gorusler var.
0
pide
(21.04.18)
www.hepsiburada.com

şu vamış. şarjı 2-5 gün arası gidiyor. yani arkadaş köpeğinizden 400tl'yi mi sakınıyorsunuz gerçekten bunu anlamıyorum aslında. 2 günde bir 2 saat şarj ediyorsun, köpeğini möpeğini kaybetmiyorsun.
0
🌸tchuck
(21.04.18)
Kedi-köpek ve çocuklar için üretilmiş birçok takip cihazı var. Hatta çocuklar için akıllı saatler de var. Ama bunların hepsi iletişim kurmak için bir sim karta ihtiyaç duyuyor. GSM operatöründen bir data hattı alıyorsun, cihaz içinde entegre gps konumlandırıcı var, bu data hattı üzerinden yazılımı sayesinde gps koordinatlarını takip edebiliyorsun. Yani cihaz yanına ayrıca bir hat alman ve aylık ücretini de ödemen lazım.
0
neyehbe
(21.04.18)
yukaridaki linkteki tasmaya takiliyor. benim salak tasmayi koparip kaciyor mesela kactiginda. e gitti takip. calinma durumunda da tasmayi atarlar direkt.
0
pide
(21.04.18)
Köpüşlerin, kediciklerin deri altına yerlestirilebilecek kadar minik çipler olsa, vericili. Daha iyi değil mi yaa?

Bu kocaman cihazları hayvanı çalan çıkartır zaten. :(
0
old possum
(21.04.18)
(2)

Adını bilmediğim parfüm

mentuhotep
İlla bir stereotip oluşturmak gerekirse, hani böyle önemli bir sempozyumda konuşmak için hazırlanmış bir kadın profesörü canlandırın kafanızda, ne kokuyor?daha çok yaşını almış, ama şıklığını bırakmamış kadınların kullandığı bir koku bu, genç olan kimsede rastlamadım buna. hangi parfüm olabilir bu?
İlla bir stereotip oluşturmak gerekirse, hani böyle önemli bir sempozyumda konuşmak için hazırlanmış bir kadın profesörü canlandırın kafanızda, ne kokuyor?

daha çok yaşını almış, ama şıklığını bırakmamış kadınların kullandığı bir koku bu, genç olan kimsede rastlamadım buna.

hangi parfüm olabilir bu? çok fazla seçenek olmasa gerek, hep aynı koku gibi geliyor bana.
0
mentuhotep
(21.04.18)
boyle buyurdum
(21.04.18)
bir de ben uydurayım, lancome tresor.
0
e haliyle
(21.04.18)
(1)

Watsons Puan

grobet
Merhabalar, Vakti zamanında Watsons kart çıkarmıştık bayadır kullanmıyorduk mesaj gelmiş "Seni özledik kartına 1K puan yükledik şu tarihe kadar su mağazamızda kullanabilirsin vs vs" 1K puan ise yarar mi ne kadarlık bir alışveriş olur? Not: Sehir Ankara ihtiyac duyan varsa yesillendirebilir.
Merhabalar,
Vakti zamanında Watsons kart çıkarmıştık bayadır kullanmıyorduk mesaj gelmiş "Seni özledik kartına 1K puan yükledik şu tarihe kadar su mağazamızda kullanabilirsin vs vs"
1K puan ise yarar mi ne kadarlık bir alışveriş olur?

Not: Sehir Ankara ihtiyac duyan varsa yesillendirebilir.
0
grobet
(21.04.18)
her 100 puan 1TL'ye eşit ordan hesapla.
0
rayde
(21.04.18)
(1)

Eminonu iskelesinden emirgan korusu

duende
Merhaba,Gunubirlik bursadan istanbula gidip donecegiz.Eminonu iskelesinden emirgan korusuna gecip kahvaltiyla baslamak istiyoruz toplu tasima ile en rahat ve en kisa nasil gecebiliriz ve kahvalti icin onerebileceginiz mekan var midir? Tesekkurler...
Merhaba,
Gunubirlik bursadan istanbula gidip donecegiz.Eminonu iskelesinden emirgan korusuna gecip kahvaltiyla baslamak istiyoruz toplu tasima ile en rahat ve en kisa nasil gecebiliriz ve kahvalti icin onerebileceginiz mekan var midir?

Tesekkurler...
0
duende
(21.04.18)
lale festivalinden dolayi eminonunde gecici vapurlar koymuslardi. onlari arastirin.
0
mayeskuel
(21.04.18)
(1)

bir fotoğraf arıyorum yardım lütfen

vurskan
Merhaba arkadaşlar.soru zaten başlıkta. fotoğrafı şöyle tarif edeyim:toplumsal bir eylemin yapıldığı bir yerde çekilmiş. küçük, 4-5 yaşlarında, bir kız çocuğu babasının omuzlarında otururken elinde bir pankart taşıyor. bu pankartın üzerinde ise hiçbir şey yazmıyor. muhtemelen evdeyken karalamış bir
Merhaba arkadaşlar.soru zaten başlıkta. fotoğrafı şöyle tarif edeyim:

toplumsal bir eylemin yapıldığı bir yerde çekilmiş. küçük, 4-5 yaşlarında, bir kız çocuğu babasının omuzlarında otururken elinde bir pankart taşıyor. bu pankartın üzerinde ise hiçbir şey yazmıyor. muhtemelen evdeyken karalamış bir şeyler, hepimizin çocukken yaptığı gibi.

işte o fotoğrafı bulmak istiyorum ama bi türlü bulamadım. bunu daha önce gören bilen var mı ? ya da hangi anahtar kelimelerle arasam bulabilirim ?

ufak bir not: emin olmamakla birlikte kızın ve babasının gözleri çekik olabilir. yani uzakdoğulu olabilirler. ama tam net değilim bu konuda.

her türlü yardıma açığım, teşekkürler.
0
vurskan
(21.04.18)
i.redd.it

Bu olabilir mi?
0
voyager 1
(21.04.18)
(1)

stomach vacuum gerçekten işe yarıyor mu?

elon
Herkes öneriyor hareketi ama neden bilmiyorum çok kolpa bir hareket gibi duruyor.Düzenli yapıp faydasını göreniniz oldu mu?
Herkes öneriyor hareketi ama neden bilmiyorum çok kolpa bir hareket gibi duruyor.

Düzenli yapıp faydasını göreniniz oldu mu?
0
elon
(21.04.18)
Vakum hareketi, Rectus Abdominis'in iç kısmında kalan Transvers Abdominal denilen kas grubunu izometrik olarak çalıştırıyor, burayı klasik olarak kas boyunu uzatıp kısaltan geleneksel izotonik hareketlerle çalıştırmak mümkün değil, sadece gerilim uygulayıp uyararak çalıştırabilirsin, bir tür plank hareketi gibi de diyebiliriz bunun için. Vücudundaki tüm kaslara önem veriyorsan uygulayabilirsin, yok eğer dışarıdan bakıldığında klasik ABS'ler gözüksün dersen, çalıştırmasan da olur. Ha ama burası ne kadar çalışırsa karın kasları da o kadar güzel gözüküyor, onu da söylemekte fayda var.
0
angelus
(21.04.18)
(3)

stres - uykusuzluk - mide bozuklugu

cocuklugundan optum seni
Merhabalar,Bu aralar stresli bir donemden geciyorum. Bu surecte ne kadar yorgun olsam da uyuyamiyorum. Ne yesem ya da icsem midem bozuluyor, ya kusuyorum ya da bagirsaklar yoluyla vucuttan atiliyor hizli bir sekilde. Fakat bunlara ragmen genel olarak enerjim cok dusuk degil. Kendimi rahatlatacak akt
Merhabalar,

Bu aralar stresli bir donemden geciyorum. Bu surecte ne kadar yorgun olsam da uyuyamiyorum. Ne yesem ya da icsem midem bozuluyor, ya kusuyorum ya da bagirsaklar yoluyla vucuttan atiliyor hizli bir sekilde. Fakat bunlara ragmen genel olarak enerjim cok dusuk degil. Kendimi rahatlatacak aktiviteler deniyorum (spor, sosyallesme, papatya cayi vs.) ama pek ise yaramiyor. Doktora ya da psikologa gidecek vaktim yok su an icin. Bu duruma nasil bir cozum bulabilirim?

Tesekkurler, kolayliklar.
0
cocuklugundan optum seni
(21.04.18)
Ev yapimi kefir ic bol bol.
0
tezek
(21.04.18)
Önceliğin uyumak ise Melisa çayı ve muz...
Bağırsaklar ise koyu çay leblebi...
Mide ise sirke ama suyla karıştırp
0
benaslindayohum
(21.04.18)
huzursuz bağırsak sendromu olabilir mi?
0
silver apple
(21.04.18)
(4)

imei kayıt harcı hk

expansion pack
Kızımın pasaportu ile , kendi adıma olan telefonun kayıt işlemi için , e-devlet üzerinden kendi tc numaram ile harcı ödedim.üzerinden 1 gün geçmesine rağmen ödemem sistemde görünmüyor.hatalı bir işlem mi yaptım , sistem mi yavaşladı bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?daha önce 2 dk içinde ödeme
Kızımın pasaportu ile , kendi adıma olan telefonun kayıt işlemi için , e-devlet üzerinden kendi tc numaram ile harcı ödedim.

üzerinden 1 gün geçmesine rağmen ödemem sistemde görünmüyor.

hatalı bir işlem mi yaptım , sistem mi yavaşladı bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
daha önce 2 dk içinde ödeme görünüyordu.
0
expansion pack
(21.04.18)
ödemeyi kızınızın tc numarası ile yapmanız gerekiyordu :/
0
washe
(21.04.18)
korktuğum buydu =)
0
🌸expansion pack
(21.04.18)
vergi dairesine gidip ödemeyi diğer tc kimlik nosuna aktarabiliyorsunuz diye biliyorum. araştırın.
0
mr.goodcat
(21.04.18)
vergi dairesi tc değişim işlemini yapmadı , geri ödeme için dilekçe istediler , ödemeyi tekrar aldılar , bilginize.
0
🌸expansion pack
(26.04.18)
(2)

şöyle hareketli bir şeyler / müzik

neseli ispanak
En çok sevdiğiniz, dinlediğiniz hareketli şarkıları yazar mısınız.
En çok sevdiğiniz, dinlediğiniz hareketli şarkıları yazar mısınız.
0
neseli ispanak
(21.04.18)
boney m. - rasputin: www.youtube.com
placebo - daddy cool: www.youtube.com
johnny cash - cocaine blues: www.youtube.com
buckethead - malbert's strut: www.youtube.com
johnny cash - a boy named sue: www.youtube.com
pain of salvation - disco queen: www.youtube.com
bonus:
cenk & erdem & dj funky c. - çayı bırak o dayımın (rihanna cover): www.youtube.com
0
rahip janick
(21.04.18)
www.youtube.com
şöyle bir şey var ben çok eYleniyorum bunlarla :)
0
serbest gezen koala
(21.04.18)
(5)

Turnitin programı arıyorum (Öncelikli, acil)

i love sleeping
Merhaba, yüksek lisans tezi yazıyorum ve tezimi 1 ay içerisinde intihal programına sokmam gerek. Konum çok işlenen bir konu ve kaynağım da kıt. İntihal illa ki çıkacaktır. Ben intihal oranının yüksekliğinden çok endişeliyim. Bu programdan (Sadece Turnitin, diğer programlar profesyonel bağlamda YÖK i
Merhaba, yüksek lisans tezi yazıyorum ve tezimi 1 ay içerisinde intihal programına sokmam gerek. Konum çok işlenen bir konu ve kaynağım da kıt. İntihal illa ki çıkacaktır. Ben intihal oranının yüksekliğinden çok endişeliyim.
Bu programdan (Sadece Turnitin, diğer programlar profesyonel bağlamda YÖK ile çalışmadığından, bire bir kopya yapsanız bile intihal çıkmıyor) elinde bulunan ya da bir kereliğine bana yardımcı olabilecek biri var mıdır? Şu an işsizim ve bana yardım edilip bu kişi tarafından mali bir beklenti olursa, temmuz ayında işe başlayıp istediği makul bir ücretse kendisine bunu veririm. Ama hakikaten yardım amaçlı yaklaşacak olursa da, iki cihanda işi rast gitsin inşallah.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
0
i love sleeping
(21.04.18)
mesaj gönderdim kontrol et.
0
helenart
(21.04.18)
Tezini intihal programına danışmanın yükleyip rapor alacak. Sen alıntılarını doğru bir şekilde yapıp kaynak göstermeye bak, tesadüfi benzerlikler için belli bir orana kadar sorun çıkmıyor zaten. Ön kontrol amaçlı istiyorsan endişelerini danışmanınla paylaşsan belki yardımcı olur.
0
mezzosprite
(21.04.18)
Yanlış biliyorsam biri düzeltsin lütfen ama Turnitin’e kontrol için yüklediğinizde o dosya orada kalıyor ve hocanız da kontrol ettiğinde yüksek oranda intihal görüyor diye biliyorum ben. Google’ın bulamayacağı kağıtlar arası intihali de görmüş oluyorlar böylelikle. Bir kağıdı kontrol edip sistemden çıkarma gibi bir şeyin varlığından emin değilim. Böyle bir şey varsa bile kontrol eden kişinin bu seçeneği seçtiğinden emin olun.
0
pike
(21.04.18)
Şimdi sen turnitine yüklersen sonra hoca kontrol ederse benzerlik %100e yakın çıkacak yalnız. Hocaya dert anlatırsın :D %40 çıkmasından iyidir aslında. Eski sonuçları gösterir mi bilmiyorum
0
glamdr1ng
(21.04.18)
@pike. yanlış değil ama eksik biliyorsun. dosyayı turnitin'e yüklerken "no depot" seçeğini işaretlersen dosya depolanmaz intihal %100 cikmaz. diger türlü depoya atarsan ikinci turda intihal %100 cikar ki bu durumda kurum üst yöneticisine bilgi verip tezin depodan sildirilmesi gerekir.
0
helenart
(21.04.18)
(2)

Yüksek Lisans Tezi (Çok kısa bir soru)

i love sleeping
Herkese merhaba. En geç 1 Haziran'da enstitüye teslim etme zorunluluğumun olduğu bir yüksek lisans tezi yazıyorum. Bizim fakülteden 90 sayfalık tez ile uzatma verilmeden mezun olan da var, 240 sayfa ile uzatma verilen de.Sorum kısaca şu:Sosyal Bilimler üzerine yapılan bir tez ortalama kaç sayfa olur
Herkese merhaba. En geç 1 Haziran'da enstitüye teslim etme zorunluluğumun olduğu bir yüksek lisans tezi yazıyorum. Bizim fakülteden 90 sayfalık tez ile uzatma verilmeden mezun olan da var, 240 sayfa ile uzatma verilen de.
Sorum kısaca şu:

Sosyal Bilimler üzerine yapılan bir tez ortalama kaç sayfa olur ve bölümler kaçar sayfadan oluşmalı?
Örneğin, tez 3 bölümden oluşuyor ve toplamda da 10 sayfa desek; ilk iki bölüm 3'er ve son bölüm 4 sayfa mı olmalıdır?
En uzun bölüm son (araştırma) bölümü mü yoksa ilk iki kuramsal bölüm mü olmalıdır?

Çok teşekkür ederim şimdiden.
0
i love sleeping
(21.04.18)
Şu kadar sayfa olmalı diye bi şey yok, kendin de vermişsin örneklerini. Yeterince kapsamlı ve aynı zamanda yeterince sınırlandırılmış olmalı.
Danışmanınla iletişimini geliştir, bir ay da kalmış olsa geç kaldım diye düşünme. Buraya sorduğun soruların hepsi onun cevap vereceği şeyler. Yazmaya devam ediyorsan bile ona gönder, şu ana kadar nasıl gittiğine dair geribildirim al. O söyler zaten şunları daha çok açıkla şunlar gereksiz olmuş diye. Eğer danışmanın ilgilenmiyorsa araştırma görevlilerinden yardım iste.
0
mezzosprite
(21.04.18)
sana düz 100 olur.
0
Jimmy McNulty
(21.04.18)
(3)

tarifeye ek ücretle telefon almak...

runagain
öncelikle, biliyorum... çok mantıksız, çok saçma, çok pahalı...daha önce 2 adet, hatta halihazırda kullandığım ve bir yakınımın hattının üzerine aldığım telefonu da sayarsak, 3 tane telefon aldım.yakınımın adına aldığım telefon samsung galaxy grand neo. neredeyse 3 yıldır kullanıyorum. sayısız kez d
öncelikle, biliyorum... çok mantıksız, çok saçma, çok pahalı...

daha önce 2 adet, hatta halihazırda kullandığım ve bir yakınımın hattının üzerine aldığım telefonu da sayarsak, 3 tane telefon aldım.

yakınımın adına aldığım telefon samsung galaxy grand neo. neredeyse 3 yıldır kullanıyorum. sayısız kez düşürdüm. günde en az iki kez şarj ediyorum. bataryasını değiştirmeme rağmen şarj sorunu çözülmedi. yeni bir telefon almam gerek.

kendi hattımın üzerine aldığım 2 telefonu ise, ihtiyaçtan, al-sat yaparak nakde çevirdim ve sorunlarımı hallettim. ama geçici olarak. bir dönem 500 tl'ye yakın fatura ödüyordum. şimdi tarife ücretiyle birlikte 350 tl civarı.

yaklaşık 3 ay sonra, kalan son telefon taksitim de bitiyor. bir aksesuar taksidi kalıyor sadece.

birkaç aydır yeni kredi çıkmıyordu. az önce, gece vakti yaptığım sorgulamada, kredimin 2 371 tl'ye yükseltildiğini gördüm... ve acaba dedim...

telefon alma gerekçelerim:

1- mevcut telefonumun artık işinin bitmesinden dolayı, kullanmak için.

2- aylardır canımı sıkan ve girdiğim işte deliler gibi çalışarak ödediğim borçlarımın kalan kısmının yine önemli bir kısmını, telefonu al-sat yaparak halledebilecek olmam.

3- uygun bir ev bulmam halinde, yine telefonu al-sat yaparak, kendi evimi kiralayabilecek olmam. bıktım başkasının kuralından, düzeninden, anlaşmazlıklardan ve tabii ki çarpılmaktan!

ev sahibine/arkadaşına çarpılmayıp turkcell'e çarpılmak var, biliyorum.

ya da ne o, ne bu! elimdeki telefonla idare etsem, borçları yine maaşımla ödesem, evi değiştirmesem. en mantıklısı bu aslında, biliyorum.

duyuruda ya da çevrede soranlara, sakın ha, diyordum; tövbe diyordum ama yine gaza geliyor gibiyim.

ne yapsam?

*tikler öğlene. yani benim için sabah oluyor.
0
runagain
(21.04.18)
daha fazla masraf etmek için yüksek faizli borç almayı düşünüyorsun. yapma.
0
babilbaligi
(21.04.18)
Sana, bunu yapma diyecegiz ama sen sanki bunu bilip bizi ikna etmeye calisiyorsun gibi. Yapma boyle seyler. Bosuna gidiyor paran.
0
ykyt
(21.04.18)
Anlamiyorum, Iki daha sscenegin var. Birinin digerinden daha fazla avantaji yok, hemen hemen ayni urun-servis. Neden daha fazla para odemek istiyosun ki?
0
baldur2
(21.04.18)
(1)

garanti bankası genel müdürlükte tanıdık

vital
... arıyorum.gerçekten derdimi anlatabileceğim banka ile ilgili hukuki olmayan bir derdimi ileteceğim birine ulaşabilirsem memnun olurum çünkü yıldım.teşekkürler.
... arıyorum.

gerçekten derdimi anlatabileceğim banka ile ilgili hukuki olmayan bir derdimi ileteceğim birine ulaşabilirsem memnun olurum çünkü yıldım.

teşekkürler.
0
vital
(21.04.18)
Hangi departmandan arıyorsunuz? Yüzlerce çalışan var genel müdürlükte.
0
irene
(21.04.18)
(2)

Ayak pudrası yerine bebek pudrası

neysene
Kullanılır mı?Bi farkı var mı?
Kullanılır mı?
Bi farkı var mı?
0
neysene
(21.04.18)
Ayak pudrası ilaç içerir. Bebek pudrası içermez. Aynı etkiyi göremezsiniz.
0
beyaztenlikiz
(21.04.18)
ayak pudrasi dediginizin icinde kokuyu yani bakteri uremesini kismen engelleyecek maddeler vardir. bebek pudrasinda bunlar olmaz.
0
e haliyle
(21.04.18)
(3)

Ayılın bi' bişey diyeceğim.

mete kudur
Uyumayın, hemen uyudunuz mu. Excel'de Pivot table ,düşeyara, yatayara, kaçıncı, indis, dolaylı formüllerini kendi kendime evde antremanla öğrenebilir miyim ? öğrenebilirsem nasıl ?konuları kopyala yapıştır yaptım o ''dolaylı formülleri''nde ne demek istediğini ben de anlamadım.
Uyumayın, hemen uyudunuz mu. Excel'de Pivot table ,düşeyara, yatayara, kaçıncı, indis, dolaylı formüllerini kendi kendime evde antremanla öğrenebilir miyim ? öğrenebilirsem nasıl ?

konuları kopyala yapıştır yaptım o ''dolaylı formülleri''nde ne demek istediğini ben de anlamadım.
0
mete kudur
(21.04.18)
Excel'de dolaylı diye bir formül var cümleyi bir de öyle oku :)

Bu dediklerini çok rahat kendin öğrenirsin, sana tavsiyem excel formüllerini ingilizcesinde çalışmak, çünkü bazı çeviriler malesef asıl işlevi çok yansıtamıyor, kafada hayal etmesi zor oluyor. Youtube ile hepsini halledersin.
0
okumayi sevmeyen okur
(21.04.18)
Pratik yaparsan daha kolay öğrenirsin ve kalıcı olur. Evde kendi işlerin için excel kullan mesela para hesabını tut.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(21.04.18)
YouTube.
Sadece izleyerek olmaz, kullanmanız da lazım. Klavye kısayollarını da öğrenmeyi ihmal etmeyin. Fareyi ne kadar az kullanırsanız o kadar hızlanırsınız.
0
pike
(21.04.18)
(2)

Bu Hangi Böcek?

hikmet iv
Merhabalar.Halının üzerinde kahverengi bir çizgi gördüm, ince bir solucan gibi. 5-6 cm uzunluğunda... Kağıtla dürtünce canlandı manyak, bolca da ayağı var. Fakat çiyan mı, kırkayak mı bilemiyorum. Kağıtla bayağı bir savaş verip tuvalete attım. Kötü de bir koku bıraktı gezdiği yerlerde.Kaçmaya çalışt
Merhabalar.

Halının üzerinde kahverengi bir çizgi gördüm, ince bir solucan gibi. 5-6 cm uzunluğunda... Kağıtla dürtünce canlandı manyak, bolca da ayağı var. Fakat çiyan mı, kırkayak mı bilemiyorum. Kağıtla bayağı bir savaş verip tuvalete attım. Kötü de bir koku bıraktı gezdiği yerlerde.

Kaçmaya çalıştığı yer de dünyanın en nemli duvarının önünde yer alan bir kitaplığın altı... Hangi böcek olabilir? Ne yapılmalı?
0
hikmet iv
(21.04.18)
Bizim evde de var aynısından ara sıra görüyoruz zeminde, duvarlarda ve pencere kenarlarında. Genelde kış uykusu modunda hareketsiz oluyorlar. Bir kağıtla alıp camdan aşağı atıyoruz biz.
0
eksimeksi
(21.04.18)
tam karsiligi degil ama silverfish cok sik gozuken bir bocek turu
0
jedilance
(21.04.18)
(2)

Kantasi Hastalik Riski

fikir iscisi65
Merhaba arkadalar, italyada yasiyorum Bugun berberde tras olurken ensemdeki sivilce patladi cok hafif kizariklik olustu bunu uzerine berber beyaz bir seyi islatip surdu. Simdi google’da arastirken kan tasi oldugunu okudum. Tek kullanimlil degilse hastalik bulasir mi? Aklima takildi. Daha once bu sek
Merhaba arkadalar, italyada yasiyorum Bugun berberde tras olurken ensemdeki sivilce patladi cok hafif kizariklik olustu bunu uzerine berber beyaz bir seyi islatip surdu. Simdi google’da arastirken kan tasi oldugunu okudum. Tek kullanimlil degilse hastalik bulasir mi? Aklima takildi. Daha once bu sekilde olumsuz birsey yasayan oldu mu?
0
fikir iscisi65
(21.04.18)
Bulaşabilir mi? Evet. Bulaşmış mıdır? Kim bilir.
0
i was made for you
(21.04.18)
potash alum, simdi baktim, uzerinden hepatit c gecebildigi anlasildigi uzere pakistan'da yasak olmus. iciniz rahat etmediyse gidin konusun berberle? bu tas suya tutunca cozunup akiyordu, hatirladigim. yani, nasil kullanildigi da muhim. uzerinde kan kalmazsa cok korkmazdim herhalde.
0
e haliyle
(21.04.18)
(3)

Bira Mayası (Tıbbi amaçlı)

optimist vs pesimist
Merhaba, önceden marketlerde satılırdı şişede bira mayası. Ancak şimdi bulamıyorum. Tıbbi amaçlı bağışıklığı destekleme vs için tüketilen şişe bira mayası nereden temin edebilirim?Lokasyon İzmir.
Merhaba, önceden marketlerde satılırdı şişede bira mayası. Ancak şimdi bulamıyorum. Tıbbi amaçlı bağışıklığı destekleme vs için tüketilen şişe bira mayası nereden temin edebilirim?

Lokasyon İzmir.
0
optimist vs pesimist
(21.04.18)
emin değilim ama ege üniversitesi gıda mühendisliğine yada biyomühendislik bölümüne sorabilirsin.
0
false pretension
(21.04.18)
eczanelerde de var sanırım, süt yapsın diye emziren kadınlara veriliyor
0
oscar
(21.04.18)
Hap formunda olanlar var eczanelerde. Şişe şeklinde olanlardan arıyorum ben.
0
🌸optimist vs pesimist
(21.04.18)
(2)

Yıldız’daki köşk/saray neresi

pass
Barbaros’tan yukarı çıkarken köprü dönüşünde sağdaki mekan neresi?
Barbaros’tan yukarı çıkarken köprü dönüşünde sağdaki mekan neresi?
0
pass
(21.04.18)
Şevket sabancı kütüphanesi?
0
John Bloor
(21.04.18)
Yıldız Sarayı+Yıldız Teknik Üniversitesi'nin binaları
0
michael_knight
(21.04.18)
(2)

Şu ceket nasıl bulunur?

Adramelekhh
http://lh3.ggpht.com/-WuKvW9N0VfU/UpSPQn-QDGI/AAAAAAAAYO0/bQFsOYK0tBc/09%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800Gugılda arattım, damat markasının modelinin üzerinde diyor bir sitede. Ds Damat sitesinde bordo ceketlere baktım bu yok, kadife çünkü bu. Olsa da zaten 1300 filan olurdu orda. Böyle şeyler 1000 lira
lh3.ggpht.com

Gugılda arattım, damat markasının modelinin üzerinde diyor bir sitede. Ds Damat sitesinde bordo ceketlere baktım bu yok, kadife çünkü bu. Olsa da zaten 1300 filan olurdu orda. Böyle şeyler 1000 lira ödenmeden alınmıyor mu? Yoksa hepsi ışık oyunu mu?
0
Adramelekhh
(21.04.18)
Fotoșok bence de.
0
susadım çeşmeye varmaz olaydım
(21.04.18)
dede misin ya kadife kumaş nedir?
0
imelih
(21.04.18)
(4)

Ankara da iyi bir yer ?

Tersidüzükilec
Bir kız arkadaş ile şık bir yerde oturup sohbet edebileceğim sade güzel bir mekan tavsiyenizi alabilir miyim ?
Bir kız arkadaş ile şık bir yerde oturup sohbet edebileceğim sade güzel bir mekan tavsiyenizi alabilir miyim ?
0
Tersidüzükilec
(21.04.18)
sanat sokağı, ama asansör yok. şık ama tabiricaizse ciks değil, sizin aradığınızdan bir parça daha sade olabilir
0
domatescorbasi
(21.04.18)
Cafe Botanica, Cafe des cafes.
0
beyaztenlikiz
(21.04.18)
Filistindeki big chefs iyi baya
0
mahmut29
(21.04.18)
Louise, filistin.


Filistindeki big chefs'in yerinde başka bir yer yok mu sanki şimdi ama adını hatırlayamadım.

Ya da herhangi bir midpoint?
Keifi de olabilir next level'da. (Çaycı)
Cafemiz arjantin caddesi. ( minimal iç tasarım yok ama ferah ve aydınlık)
Gaga manjero da olur bir şeyler içmeye. Gündüzleri sessiz sakindir.

Ek; Botanica +1, cafe de cafes çok sade değildir ama güzeldir.
0
kullanıcıadımbuolsun
(21.04.18)
(3)

Askerlik- usta (esas) birliğinin yazmaması

jorah the andal
İyi geceler, arkadaşımın bugün askerlik yeri açıklandı kısa dönem çıktı. Sadece eğitim birliği gözüküyor esas birlik olarak yazan bir şey yok.Bu ne anlama geliyor bilen var mı ? Sistemde mi hata var yoksa. Daha önce gördüklerimizde hep aynı anda açıklanıyordu ikisi.
İyi geceler, arkadaşımın bugün askerlik yeri açıklandı kısa dönem çıktı. Sadece eğitim birliği gözüküyor esas birlik olarak yazan bir şey yok.Bu ne anlama geliyor bilen var mı ? Sistemde mi hata var yoksa. Daha önce gördüklerimizde hep aynı anda açıklanıyordu ikisi.
0
jorah the andal
(21.04.18)
ikisi de aynı yerde olabilir
0
dafaisss
(21.04.18)
çok eskilerden bahsetmek gerekirse... bizim usta birliğimiz acemilik başladığında belli olmuştu. orda bi liste asmışlardı.
0
iddaaci
(21.04.18)
benim zamanımda acemi birliği bitmesine az bi vakit kala, ankara'da kurra çekilip liste halinde asılmıştı. iki ihtimal var

1 acemilik birliği ile usta birliği aynı yer olabilir(az bir ihtimal)
2 bizim ki gibi acemiliğe başladığında kurra çekilip liste asılacak.

çok merak ediyorsa bi telefon açıp soruversin askerlik şubesine.
0
Photographer
(21.04.18)
(2)

Anadolu yakasında laleli parklar, korular

bass solo take one
Yakın zamanda gidip gördüğünüz nereler varlar? Annem pek sever de oraya götürücem. Fenerbahçe parkında vardı bir iki hafta önce mesela.
Yakın zamanda gidip gördüğünüz nereler varlar? Annem pek sever de oraya götürücem. Fenerbahçe parkında vardı bir iki hafta önce mesela.
0
bass solo take one
(20.04.18)
Göztepe parkı
0
condom kurşunu
(21.04.18)
(bkz: hıdiv kasrı)
0
iddaaci
(21.04.18)
(1)

biletix'ten satılan bilet

peanutbutterpuddingsurprise
merabalar, biletixten kendime alıp başkasına sattığım bileti sorunsuz kullanabilir mi sattığım bileti acaba?
merabalar, biletixten kendime alıp başkasına sattığım bileti sorunsuz kullanabilir mi sattığım bileti acaba?
0
peanutbutterpuddingsurprise
(20.04.18)
eğer bileti kendisine ulaştırırsanız kullanabilir ama bildiğim kadarıyla sizin satın aldığınız bileti kapıda bastıramıyor kredi kartı veya kimlik olmaksızın.
0
badb catha
(21.04.18)
(2)

Psikolojiye giriş?

binder dandet
Printi alınacak en iyi psikolojiye giriş kitabı hangisidir? türk-ing fark etmez. Pdf'sinin bulunabilmesi mükemmel olur.
Printi alınacak en iyi psikolojiye giriş kitabı hangisidir? türk-ing fark etmez. Pdf'sinin bulunabilmesi mükemmel olur.
0
binder dandet
(20.04.18)
Morris psikolojiyi anlamak en zirvededir benim için. 2. sırada ise atkinson psikojiye giriş gelir.
0
a darkness coming
(20.04.18)
Atkinson iyidir ama dili birazcık ağırdır.
Benim hâlâ severek sayfalarını karıştırdığım psikolojiye giriş kitabı rod plotnik.
0
bir nick var benden iceri
(21.04.18)
(3)

Fiat Doblo 2015 aux girişinde kısık ve boğuk ses

sodakapagi
Merhabalar duyuru ahalisi. Bir çok teknik sorunumu artık forumlar yerine burada çözebiliyorum, günlerdir forumlarda cevap alamadığım sorum şu, 2015 Fiat Doblo'nun aux girişinden şarkı dinlerken hiçbir sıkıntımız yoktu. Bir kablo aldık ve o kablosuyla ses alamadık. Ardından farklı kabloyla bir kaç gü
Merhabalar duyuru ahalisi. Bir çok teknik sorunumu artık forumlar yerine burada çözebiliyorum, günlerdir forumlarda cevap alamadığım sorum şu, 2015 Fiat Doblo'nun aux girişinden şarkı dinlerken hiçbir sıkıntımız yoktu. Bir kablo aldık ve o kablosuyla ses alamadık. Ardından farklı kabloyla bir kaç gün düzgün ses aldık sonrasında ses boğuk ve kısık gelmeye başladı. belirgin bir parazit sesi yok aşırı derecede kısık ses ve hafif bir boğukluk var. Neden olur? Çözümle ilgili fikri olan var mı? Teşekkürler.
0
sodakapagi
(20.04.18)
Muhtemelen kablodan kaynaklı sorun yaşıyorsunuz.
0
oligomer
(20.04.18)
@oligomer hocam, o kablo bir zarar vermiş olmalı ama ne? İşte onu pek çözemedim malesef. Farklı kablolar ve telefonla da deniyoruz durum aynı çünkü. Keşke sadece o kablodan olsaydı da tamamen bambaşka bir evrene kendisini yollayıp kurtulabilseydik. *
0
🌸sodakapagi
(21.04.18)
O zaman aux girişini ya da bulunduğu kısımı söküp arkadan bağlantılarına bir bakın.

İçine yabancı bir cisim girmiş de olabilir, şase yapıyor olabilir.

Sondan başa doğru sırasıyla deneyip arızayı bulmanız lazım, farklı telefon ve farklı kablo denediğinize göre sıra aux girişine geldi.

Girişin arkasındaki kablolara sinyal verip sesi almaya çalışın, problemi aşarsanız girişi değişir ya da içini açıp tamir etmeye çalışırsınız.

Ordada problem yoksa teybe kadar yolu var, kabloları ve yolları takip edin.
0
John Bloor
(21.04.18)
(5)

Bedelli çıkar mı ?

sorunvar
Sizce ?
Sizce ?
0
sorunvar
(20.04.18)
sanmam.
0
susadım çeşmeye varmaz olaydım
(20.04.18)
Çok zor bence.
0
deveyidiken
(20.04.18)
1-2 senesi var daha bence. Çıksa da 28 yaş üstü olur.
0
Cruyff
(20.04.18)
askeriyenin ön planda gündem olduğu dönemde çıkması mümkün değildir. seçim olsa bile.
0
iddaaci
(21.04.18)
iddaaci +1. bana da 1-2 yıla 27 yaş üstü gibi geliyor
0
domatescorbasi
(21.04.18)
(3)

twitter tag engelleme

winston
olabiliyor mu bu? teknik anlamda soruyorum. mesela yukarılardan biri emrettiğinde abc tagında atılan tweetler sıfırlanabiliyor mu? kuruntu mu yoksa?
olabiliyor mu bu? teknik anlamda soruyorum. mesela yukarılardan biri emrettiğinde abc tagında atılan tweetler sıfırlanabiliyor mu? kuruntu mu yoksa?
0
winston
(20.04.18)
Teknik anlamda soruyorsaniz evet, dediginiz gibi belli hashtag ile paylasilan twitler bosluga gonderilebilir.
0
crown
(20.04.18)
bu twitter'ın izni ile mi olabiliyor sadece yoksa dışarıdan müdahale mümkün mü?
0
🌸winston
(20.04.18)
Twitter yapabilir bunu zaten, yukaridan birinden kastin Twitter'daki ust duzey bir yonetici oldugunu varsaydim.
0
crown
(21.04.18)
(5)

Uni assist ve kaşe imza

filmlovepenguin
Almanya’daki üniversitelere master başvurularını yapacağım ve belge düzenlemekle uğraşıyorum. Bunların kimisi uniassistle kimi direkt okula postayla olacak. Sıkıntı şu ki okuldan aldığım diploma kopyalarında sorun var gibi: Transkript ve dil belgeleri mis gibi kaşe-ıslak imza yapılmış ama diploma ko
Almanya’daki üniversitelere master başvurularını yapacağım ve belge düzenlemekle uğraşıyorum. Bunların kimisi uniassistle kimi direkt okula postayla olacak. Sıkıntı şu ki okuldan aldığım diploma kopyalarında sorun var gibi:

Transkript ve dil belgeleri mis gibi kaşe-ıslak imza yapılmış ama diploma kopyalarında “true copy” kaşesi, okulun kaşesi (buraya kadar iyi) ve kaşe imza( :/ ) kullanılmış herhalde görevli o gün yerinde yok diye veya diploma örneği çok istedim diye.

Şimdi bu kaşe imza başımı ağrıtır mı?
Hiç uniassistle böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
Üstüne apostili yaptırsam o zaten geçerliliğini doğrulamaz mı, yoksa baştan mı uğraşmalıyım diplomalar için?
0
filmlovepenguin
(20.04.18)
diploma fotokopisini imzalattigimi bile hatirlamiyorum ben.
basvurdugum 3 okulda da sorun cikmadi
0
jedilance
(21.04.18)
Uni assistle mi başvurmuştunuz?
0
🌸filmlovepenguin
(21.04.18)
belgeleriniz apostilli olsun mutlaka,

ama apostilden önce noter tastiği gerekiyor. sisteminde imzası bulunmayan atıyorum (öğrenci işleri daire başkanının imzası) olmadan apostil yapamazsınız.

büyük şehirlerdeyseniz konsolosluktan da yaptırabilirsiniz.. kolay gelsin
0
vhs kaseti
(21.04.18)
@ filmlovepenguin evet oyle basvurmustum

@vhs apostile hic bir sekilde ihtiyac duymadim
0
jedilance
(22.04.18)
En temizi başkonsolosluktan onayı alıp, sonra da apostil gibi. Okula güven olmaz.
0
🌸filmlovepenguin
(23.04.18)
(3)

Ege Boyu Kamp

vericemparasını
Arkadaşlar selam,Kurban bayramında Bursa'dan çıkarak izmir'den aşağıya datça'ya kadar 5 gün araç+kamp ikilisi olarak 2 erkek tatil yapmak istiyoruz.Bu rota boyunca nerelerde denize girmeli, nerelerde kamp yapmalıyız sizce? kesin şurada denize girin dediğiniz yerler var mı?
Arkadaşlar selam,

Kurban bayramında Bursa'dan çıkarak izmir'den aşağıya datça'ya kadar 5 gün araç+kamp ikilisi olarak 2 erkek tatil yapmak istiyoruz.

Bu rota boyunca nerelerde denize girmeli, nerelerde kamp yapmalıyız sizce? kesin şurada denize girin dediğiniz yerler var mı?
0
vericemparasını
(20.04.18)
Bayramda kalabalik olur ama assos kadirga koyu denize girebilirsiniz. Cadir da atilir deniz kenarina. Ama kalabalik olacak her yer:/
0
ykyt
(20.04.18)
@ykyt asos'ta denize girilmemeli abi :/ buz gibi oluyor suyu, hayatimda ilk kez gecen kurbanda gitmistim, acayip soguktu...

en az bir gece kaz daglarina ayirin, biz kizilkecili'de atmistik. bi dagin tepesinde baya iyi olmustu. sabahki manzaramiz soyleydi hatta:i.hizliresim.com
gece sessiz sakin, mis gibiydi. sabah hasan boguldu'ya gidip yuzmustuk, oneririm. tatli suda yuzmek cok guzel oluyormus.

diger iki gun sahilde kamp yaptik, acikcasi balikesir-canakkale'nin denizini begenmedim ben, acayip soguk oluyormus. bir daha kamp yaparken izmir'in guneyini hedefliyorum.
0
fakyoras
(20.04.18)
biraz daha spesifik olmak gerekirse çanakkale tarafına geçmeyeceğiz. ilk durak izmir olacak ve ordan güneye devam edeceğiz.
0
🌸vericemparasını
(21.04.18)
(7)

veganlık ile ilgili soru (vegan --> vejeteryan olan var mı aramızda?)

air
2-2.5 aydır vejeteryanım, hala içim rahat değil, araştırıyorum/ okuyorum vegan olacağım ama sorum var;bir zaman önce tanıştığım bir iki kişi bana bir dönem vegan olduklarını ama yapamadıkları için/ zorlandıkları için vazgeçip vejeteryan olduklarını söylediler.o dönem üstünde durmadım ve sormadım. şi
2-2.5 aydır vejeteryanım, hala içim rahat değil, araştırıyorum/ okuyorum vegan olacağım ama sorum var;

bir zaman önce tanıştığım bir iki kişi bana bir dönem vegan olduklarını ama yapamadıkları için/ zorlandıkları için vazgeçip vejeteryan olduklarını söylediler.

o dönem üstünde durmadım ve sormadım. şimdi de kendilerini arayıp sorma imkanım yok. sizce ne olmuş olabilir? buna benzer bir deneyime sahip birisi var mı? paylaşırsanız sevinirim.
0
air
(20.04.18)
Aliskanliklar, yiyebilecegin seylerin ciddi derecede kisitlanmasi ve bu yuzden sosyalligin etkilenmesi.

Asiri soya ve karbonhidrat tuketimi. Bir suru soyali islenmis gida...

Bu arada ne veganim ne de vejeteryanim ama ara ara vejeteryan yasadigim oluyor. Cok zorlanmiyorum. Veganlik yapamam.
0
kuehles blondes
(20.04.18)
Ben vejetaryenim kişisel deneyimlerimi paylaşabilirim
0
freebird5406_2
(20.04.18)
Ev arkadasim vegan ve 3 yil oldu. Yakin zamanda vazgececek gibi gorunmuyor.
0
Traveller
(20.04.18)
>5 yıldır vejetaryenim. ilk başlarda merak edip b12 testi yaptırdım, epey düşük çıktı ama sanmıyorum et yemeyi bırakınca o kadar kısa sürede hemen o kadar düşsün.

vejetaryen olmak çok zor değil aslında. en zor kısmı "ayy benim kaynım da vejetaryandı sonra hastalandı bonfile enjekte ettiler" demek için tetikte bekleyen insanlar. özellikle egede zaten birçok sebze yemeği var. etli kuru fasulye yapacağına etsiz yaparsın, olur mu sana normal.

sosyal hayatta zorluk oluyor evet. bazen öyle zamanlar oluyor ki kaşarlı pideden başka seçenek olmuyor. kaşarlı pide kumpir ıspanaklı pide nereye kadar. dışarda rahat yenmiyor o yüzden.

veganlık ama zor. kahvaltıda peynir yiyoruz, kurufasulye pilav yoğurtsuz olmuyor derken bunları çıkartınca bizim mutfağın da tadı kaçıyor bazıları için. dışarıdan gofret mofret yiyeyim desen, içindekilere bir bakıyorsun peyniraltı suyu tozu. ne yaptığını bilmek, önceden hazırlıklı olmak gerek.

ne yediğinde ne kadar ne var bakmak içinse şöyle bir şey var: ndb.nal.usda.gov amerikan sitesi ama genel bilgi verir.

özetle bu kişilerin en büyük sorunu diyetlerini sürdürmek olmuştur bence. yemeği kendin hazırlamaktan bıkmadığın, üşenmediğin zamanlarda sürdürmek olası.
0
ron dennis
(20.04.18)
Kız arkadaşım vegan, çok dışarı çıkmayışımıza ve veganlığın daha yaygın olduğu bir ülkede olmamıza rağmen dışarıda pek yemek bulamıyoruz. Yok oraya bak vegan yemek var mı güzel mi. Evde de doğru dürüst beraber bir şeyler yapamıyoruz, ben bile sıkıldım. Yani vegandan dönmek çok anlaşılır, hele Türkiye'de hepten zor.
0
senolll
(21.04.18)
cevap sayılır mı bilmem ama 1,5 senedir tavuk içeren hiçbir şey yemiyorum, şu an 60 kiloyum.
iş yerinde öğle yemeği: tavuk bulyonlu çorba, tavuk sote, tavuk bulyonlu pilav, tavukgöğsü.
vegan, vejeteryan olsaydım çoktan ölmüştüm galiba.
0
g7mor
(21.04.18)
500e yakın vegan arkadaşım var. en fazla 3 kişi bırakmıştır, 2si vejeteryan oldu aslında.

her beslenme tarzında sıkıntılar olabilir . patates birayla yaşayan veganlar var mesela.

istanbuldayım ve gittiğim her semtte yemek bulabiliyorum. özellkle kadıköy taksim beşiktaş mecidiyeköy.
0
Cursed Chico
(07.05.18)
(11)

Sizce ne hissediyor?

deveyidiken
Merhaba,Eylül ayında yüksek lisans için başka bir ülkeye yerleşme hayalleri kurarken, bu süreçte hayatıma kimseyi almamaya niyetliydim. Ancak o işler öyle olmuyormuş.Durumu özetlemek gerekirse;Üniversitede aynı bölümde okuduğum ama benden bir alt sınıfta olan bir kızla olaylar cereyan etti. Kendisiy
Merhaba,

Eylül ayında yüksek lisans için başka bir ülkeye yerleşme hayalleri kurarken, bu süreçte hayatıma kimseyi almamaya niyetliydim. Ancak o işler öyle olmuyormuş.

Durumu özetlemek gerekirse;

Üniversitede aynı bölümde okuduğum ama benden bir alt sınıfta olan bir kızla olaylar cereyan etti. Kendisiyle tanışma olayımız benim bir alt sınıftan dersler almamla gelişmişti. Ama çok bir muhabbetimiz yoktu üç yıldır. Instagram'dan hasbelkader yaptığım bir yorum sonrası olaylar gelişti. Yaklaşık 2 haftadır aksatmadan konuşuyoruz. Okulda da denk geldikçe laflıyoruz.

Bu normal bir süreç gibi gözüküyor ama, benim yurt dışına çıkacağımı öğrendiğinde, "nasıl olur ya, hayallerim yıkıldı" minvalinde şeyler yazan birisi kendisi. "Bari gideceğin zamana kadar vaktimizi çok iyi değerlendirelim birlikte" demesinin yanında, yeri gelir gideceğin yere ziyaretine de gelirim diyor.

Bir de işin tuhafı, "duygusal konularda çok uzağa bakmamak gerekmiyormuş, aradığın kişi yakınlarında da olabiliyor, çok iyi şeyler hissediyorum bu konuda" diyen birisi hakkında ne düşünürsünüz?

şu anda dost/arkadaş gibi gidiyor ama bu söylemler bana biraz tuhaf geldi, yani yorumlamakta zorlandım kendi adıma. oradan bakıldığında sizce bu süreç nereye gider?
0
deveyidiken
(20.04.18)
Hoslanmis ama hicbir yere gitmez. Biraz bencil birisi gibi. “Hayallerim yikildi” nedir ya absjsj

Anca gecmisten gelen iliskiler uzun mesafe cikarabilir, o da bi ihtimal. Yeni baslayacak bir seyin ikinizi de mental olarak mahvetmeden uzun mesafeye tasinmasi dahi mumkun degil, devam etmesi demiyorum bak.
0
kuehles blondes
(20.04.18)
@ kuehles blondes

uzun mesafenin araya girecek olması beni de aşırı düşündürür bu durumda. yani uzak = zor benim gözümde.

ama böyle süreç aniden gelişince de, akışına bırakmaktan başka da bir şey gelmiyor elimden.
0
🌸deveyidiken
(20.04.18)
@ konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

haksızsın diyemem, ancak daha dolu dolu konuşmaya başlayalı 2 hafta oldu.

ha deyince bir şeyleri açığa vurmaya çekiniyordur belki?
0
🌸deveyidiken
(20.04.18)
@deveyidiken

Dusunme bu konu uzerinde. Sorma bile. Yokmus gibi davran. Gideceksin zaten.
0
kuehles blondes
(20.04.18)
Benim anlamadigim kıza yurtdışına gideceğim dedikten sonra nasil bir tepki bekliyorsunuz? Belli ki hoşlanmış ama gideceksiniz diye de adım atamiyor diye sezdim ben.

Bence kızdan önce siz ne hissettiğinize/ istediğinize karar verin. Ya: "ben zaten gideceğim herhangi bir ilişki istemiyorum bu sebeple görüşmeyelim "deyin ya da açıkça kıza "evet gideceğim ama o zamana kadar takılalım" deyin ki kızın bu ihtimali kabul edeceğini sanmıyorum.
0
Amaranta ursula
(20.04.18)
saçma. yurtdışına gitmeyecek olsan başlayıp bitecek ilişkilerden biri gibi görünüyor. şimdi ilişki yaşayamazsanız hep yarım kalıp aklını oyalayacak. ben olsam hiç bulaşmazdım.
0
pinkpeony
(20.04.18)
@ Amaranta ursula

Net bir beklentim yoktu tepki konusunda. Hatta bunu duyunca, "oha" dedim kendi kendime. Benim için de ters köşe oldu.

Aslına bakarsanız bir yanım istiyor, bir yanım istemiyor. çok boktan bir sürecin içine girecekmişim gibi hissediyorum.

Dediğiniz gibi ikinci teklifi kim olsa kabul etmez.

Kafam fazlasıyla karışık...
0
🌸deveyidiken
(20.04.18)
kiz senden habersiz seninle gelecek planlari kurmus ve cok fazla spoiler vermemek icin boyle cumleler kurmus bence. sen de ona karsi kendini iyi hissediyorsan bence ona bi sans ver.

sizi gelecekte mutlu bir kari-koca olarak goruyorum. darisi benim basima.

guzin ablaniz yorumladi.
0
tomcruise
(20.04.18)
@ tomcruise

en ilginç yorum bu oldu diyebilirim :)

ama şuna takılıyorum. yani 2-3 haftalık bir konuşma süreci var ortada. önceden gözlem yaptıysa bilemiyorum da, öteki türlü yıldırım aşkı gibi duruyor sanki?

yani "hissetmiyorum" dersem yalan olur kendi adıma, ama bir yandan da gelecek durumlarım bazı şeylere engel oluyor gibi hissediyorum.
0
🌸deveyidiken
(20.04.18)
Yazdıklarından anladığım bence sen 2 3 haftalık yakınlaşmayı çok küçümsüyorsun. Yani bir ilişki olurken birkaç ay iyi konuşuruz 4. 5. Ayda çıkma teklif ederim/duygularını söylerim 6. Ayda elini tutarım gibi şeyler yok ki. Bazen hızlı gelişebiliyor ki aniden bu kadar sık konuşmaya başlamanız da bunun kanıtı gibi.
Ben de yurtdışında yaşarken tatile geldiğim bir ara bir partide tanıştığım kızla tek gecelik ilişki gibiyken birkaç hafta takıldık. Gitmeseydin iyi olurdu falan diyordu da gideceğimi de biliyordu.

Kız senden hoşlanmış ve ileriye dönük bir şeyler düşünmüş olabilir. Belki yavaştan alınabilirdi ama ihtimal azalınca söylemiş. İnsanlar genel olarak kaybetme durumunda daha fazla gösteriyor duygularını.
0
senolll
(21.04.18)
@ senolll

Aslında küçümsemekten ziyade, böyle hızlı bir süreç daha önce yaşamamıştım, ondan böyle bir yaklaşımım oldu. Yoksa dediğinde haklısın. Bu işerin bir takvimi/programı yok aydan aya. Olayların böyle hızlı gelişmesi beni şaşırttı sadece.

Ve ne yapacağımı da bilmiyorum şu an. (Bu en kötü kısmı) Ayrıca son dediğinde de çok doğru...
0
🌸deveyidiken
(21.04.18)
(6)

boğazım çok fena ağrıyii

gameofannen
bademcikler pert. önerisi olan var mı? doktor moktor demeyin. antibiyotik kullanamam. rahatlatıcı önerisi olan varsa pls.
bademcikler pert. önerisi olan var mı? doktor moktor demeyin. antibiyotik kullanamam. rahatlatıcı önerisi olan varsa pls.
0
gameofannen
(20.04.18)
zencefil + limon + karabiber + kekik
+ bal (yoksa şeker)

bunları sıcak suya atıp çay gibi içiyorsun.
0
herhaltibiliyoring
(20.04.18)
valla durum ciddiyse doktora gitmekten başka bir çaren yok, ben tonsilit oldum 2 defa, 2 haftada 15 kilo verdim, artık öleceğime inanmaya başlamıştım ve 7 gün hastanede yattım iyileşemedim, 7 gün daha debelendim iyileşmek için ve 1 ayda toplam 25 kilo verdim.

hastalık var hastalık var, sanırım senin boğazındada enfeksiyon var. hani hafif soğuk algınlığı ise geçer ama öteki türlüyse çok ızdırap çekersin.

gss borcun var ve ondan gitmiyorsan, aile hekimleri ücretsiz gss ödemesen bile muayene edip reçete yazabiliyor. git bi görün derim.

bunun dışında çok sıcak şeyler içme, ıhlamur içebilirsin , çok öksürüğün olursa bi soğanı soy, 4 e böl 1.5 bardak suda 10 dakka kaynat, ılık olunca iç, günde 3 defa içebilirsin ve öksürüğe bundan daha iyi gelen birşey yok.

belki eczaneden antiseptik sprey alabilirsin bademcikler için.
0
Photographer
(20.04.18)
doktora gitmeede sorun yok. zaten arkadaşım kbb doktoru ona danışınca verilecek ilaçları söyledi. ama ben antibiyotik kullanmak istemiyorum. bağırsaklarımı gerçekten çok kötü etkiliyor.
0
🌸gameofannen
(20.04.18)
İltihap sarmadıysa, sadece ağrı başlamışsa limonun suyunu sıkarak gargara yapabilirsin. Dondurma ve/veya soğuk süt de bana iyi geliyor.
0
lazor
(20.04.18)
herhaltibiliyoring tarif iyi geldi şu an. bakalım. sabaha nasıl çıkarız. tenkkuu
0
🌸gameofannen
(21.04.18)
Antibiyotiksiz geçmez.
0
retiredcolonel
(21.04.18)
(3)

New York bir aylık kalacak yer

mysql34
Arkadaşlar, Mayıs 15 - Haziran 15 arası iki kişi New York'a gideceğiz, bir aylık kalacak yer arıyoruz var mı öneriniz?
Arkadaşlar,

Mayıs 15 - Haziran 15 arası iki kişi New York'a gideceğiz, bir aylık kalacak yer arıyoruz var mı öneriniz?
0
mysql34
(20.04.18)
bütçe nedir?
0
zebragibi
(20.04.18)
airbnb'e bakin kesinlikle daha uygun fiyatli
0
jedilance
(21.04.18)
kesinlikle airbnb, oteller 1 ay ağlatabilir. hazır yemekten kurdeşen dökersiniz.
0
badb catha
(21.04.18)
(3)

Elektrik akımlı spor modası

candanag
Bugün Tunalı dolaylarında yürürken iddialı mottoları ile dikkatimi çekti, araştıranlar/bilenler nedir ne değildir yorumlayabilir mi? Bana kolpa geldi ama Avrupada tutmuş anlaşılan bize de gelmiş.
Bugün Tunalı dolaylarında yürürken iddialı mottoları ile dikkatimi çekti, araştıranlar/bilenler nedir ne değildir yorumlayabilir mi? Bana kolpa geldi ama Avrupada tutmuş anlaşılan bize de gelmiş.
0
candanag
(20.04.18)
EMS den basediyorsun sanirim. Kolpa falan degil, büyük sporcularin cogu performansini artirmak ve regeneration icin kullaniyor.
Burdaki olay, en kücük kaslariniza kadar elektrik dalgalariyla kasiliyorsunuz. Sizde aktif sekilde hareketerle egzersizi desteklerseniz beyniniz bunu aktif bir spor olarak aliyor...
Normal spordan farki ne dersen; sen 50 kg kaldiriyosan normalde, elektrik dalgalariyla 150 kg lik siddet uyguluyorsun kaslara. Bu sekildede gelisim kacinilmaz oluyor.
Bodybuilding konusunda %20 fark görecegini söylüyorlar. Yani bu antereman sekli, performans ve regeneration icin uygundur...

Mobilden yazdim, umarim anlasilir olmustur. Merak ettigin varsada sorabilirsin.
0
VIPCH
(20.04.18)
10-15 yıl önce flash tv de falan böyle gece ikiden sonra çıkan yata yata kas yaptım nasıl mı ahanda bunu belime bağladım verdim elektriği temalı reklamlar vardı. onun allayıp pullanmışı.
0
Jimmy McNulty
(20.04.18)
Bir ara spor gündemindeydi, zenginler ünlüler yapıyordu bu sistemi. Kasın bir kaç kat daha fazla yük uygulandığını hissettirdiği söyleniyor ama kanıtlanmış bir kas hacmi etkisi yok bildiğim kadarıyla
0
neysene
(21.04.18)
(2)

Uçakta şampuan olayı

neysene
Çantaya askere gittiğim için1 şişe (650 ml) şampuan1 şişe suvı deterjan 650 ml (şampuan şişesine koydum)1 şişe duş jeli 500 mlPermatik ve yüz için tıraş bıçakları (4-5 adet)1 şişe tıraş jeli5 adet çengelli iğne Vs koydum. Uçak için sorun olabilir mi bunlar?Ne yapmalı?
Çantaya askere gittiğim için
1 şişe (650 ml) şampuan
1 şişe suvı deterjan 650 ml (şampuan şişesine koydum)
1 şişe duş jeli 500 ml
Permatik ve yüz için tıraş bıçakları (4-5 adet)
1 şişe tıraş jeli
5 adet çengelli iğne
Vs koydum. Uçak için sorun olabilir mi bunlar?
Ne yapmalı?
0
neysene
(20.04.18)
Kabine yani ucagin icine almazsan sorun olmaz.
0
kuehles blondes
(20.04.18)
Ucak altinda gider.
0
japon askeri
(20.04.18)
(8)

çok entry'si silinenlere "uçurulmayan yazar" diye başlık açanların akıbeti?

girdaptaki
sorum karakter sınırına takıldı, kusura bakmayın. 91 entry'si silindiği halde uçurulmayan bir yazar var, onun hakkında başlık açsam "ben uçurulur muyum"?bunu neden soruyorum? çünkü sözlük'te bu şekilde açılan başka başlıkların çoğunun ilk entry'si yok!mesela:(bkz: 76 gg entry ile uçurulmayan yazar )
sorum karakter sınırına takıldı, kusura bakmayın.

91 entry'si silindiği halde uçurulmayan bir yazar var, onun hakkında başlık açsam "ben uçurulur muyum"?

bunu neden soruyorum? çünkü sözlük'te bu şekilde açılan başka başlıkların çoğunun ilk entry'si yok!

mesela:

(bkz: 76 gg entry ile uçurulmayan yazar )
(bkz: 35 gg entry ile uçurulmayan yazar )
(bkz: 54 gg ile uçurulmayan yazar )
(bkz: 37 gg entry ile uçurulmayan yazar)
(bkz: 23 gg entry ile uçurulmayan yazar)

gibi.


sizce "moderasyona haksız itham" diye uçuruyorlar mıdır, bu tür başlık sahiplerini? gözüme çarptı bu durum. bu kadar çok sayıda örnekte ilk entry'lerin olmaması pek "tesadüf" gibi görünmüyor sanki?!
0
girdaptaki
(20.04.18)
ya boşver başlığını açsan nolacak sözlük pok çukuru zaten. hesabı o kadar gözden çıkardıysan sat sevdiğini bi akşam yemeğe çıkar parasıyla.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(20.04.18)
@proletarier o halde böyle bir şey yaparsam hesabımı intihar ettirmiş olurum sanırım, bunu yapmayı "hesabı gözden çıkarmak" olarak gördüğüne göre?
0
🌸girdaptaki
(20.04.18)
sözlüğü ben de bıraktım, 2000li senelerden beri sözlükteydim, en son zamanlar iyice bozulmasından şikayetçiydim.

moderasyon tarihçemde en ufak bir kusur olmamasına rağmen, bir entry ile uçurdular mesela, yazdığımda ne format, ne hakaret, ne siyasal bişey, sadece gecenin 3ünde tehdit mesajı vari bir mesaj yollayıp netflix reklamı yapmalarını eleştirmemdi.

gram üzülmedim. o kadar çok trol var ki . onlara bişey olmaz ama sen bunu söylediğin an uçarsın.
0
Photographer
(20.04.18)
sözlük kendi cebinin ve poposunun derdinde
0
herhaltibiliyoring
(20.04.18)
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim, bahsettiğim yazar 30 yaşına kadar namaz kılmış, güya şimdi öyle olmadığını iddia eden; öyle kendi halinde bir müslüman değil de chp'yi gece gündüz karalayan, her başlığın altında çeşitli konularda millete bağırıp çağırmak için bekleyen, önüne gelene iftira atan ve hakaret eden biri. şakirt olabilir. sanırım haklısın.

@photographer, üzüldüm senin adına. korkarım sen de dahil herkes, "onlara bi' şey olmaz ama sen ne olduğunu söylediğinde uçarsın" derken haklı.

@herhaltibiliyoring, bunu derlerdi de inanmazdım. hakikaten öyleymiş... özellikle o beş başlığın sahiplerinin yok olduğunu gördükten sonra güvenim bitti artık.
0
🌸girdaptaki
(20.04.18)
yanlış hatırlamıyorsam o başlıkları chainard açmıştı.

#51038029

bu entrye bakarsak da doğru olabilir söylediğim. yazılan ilk entryler chainard'a aitse uçurulma sebebi başlıklar olamaz. en azından ssg zamanında öyleydi.
0
blue eyes white dragon
(20.04.18)
valla benim için üzülmene gerek yok, çok kalite, içerik, seviye takıntısı olan birisi değildim. dikkat edersen bu gidişler "benim" hatırladığım taa 2007lere kadar dayanır, yani öyle çok dalga dalga silip giden, tek bir entry bile girmeyen , sözlük bile okumayı bırakan insan oldu ki anlatamam.

son zamanlarda ya ülkenin durumu belli, bi iyi kötü haber alabildiğimiz sözlük var kafasındaydım ama binlerce dandik başlığın, entrynin arasından haber ayıklamak da çok zor bir hale gelmişti.

ben gram pişman değilim, ne ilkim, ne sonum, herşey hakkettiği yeri buluyor.

sözlük vasıtasıyla güzel arkadaşlarla tanıştım, bağımı koparmadım, duyurudan da çok sağlam arkadaşlarım oldu, benim kârım da bu oldu.

sözlükte en büyük hobim, eski yazarları ve entrylerini okuyup hayal kurmaktı. bakıyom adam en son entrysini 99 da girmiş , günlerce entry girmiş birden kesmiş,pat ötekisine bakıyorum, adam merhum olmuş, hop oradan nick altına gidiyorum, bir sürü değişik hayat hikayesi okuyordum falan.

eskilerde ekşi sözlük deyince, ooo ekşi yazarı olayı vardı, insanlar pozitif bir ayrımcılıkla bakardı, şimdi sanıyorum direkt olarak fuckbuddy , dertleşilecek insan veritabanı gibi başlıklar akla geliyor.

dertleşmekte sıkıntı yok da. içerik şöyle olunca pek hoş durmuyor.

"28 erqeq, sadece qızlar, cesur qızlar eqlesin."
0
Photographer
(21.04.18)
Sözlüğün bu şakirtlere prim vermek gibi bir huyu var evet, bu arkadaşlardan biri geçen bildiğin ifşa yaptı ve uçurulmadı. Reytinglerini seviyorlar herhalde.
0
stratejisizsiniz
(21.04.18)
(19)

Bu iki organ birbirine denk midir?

Darkwing Duck
Arkadaşlar duyuruma hoş geldiniz.Bir erkek bir kadının memesini görmek istiyor. Kadın da bu durumda erkeğin götünü göstermesini talep ediyor. Erkek itiraz ediyor, "Bu iki organ denk değil, ben mememi göstereyim, sen de memeni göster." diyor. Kadin da denk olduğunu savunuyor.Sizce bu iki organ birbir
Arkadaşlar duyuruma hoş geldiniz.

Bir erkek bir kadının memesini görmek istiyor. Kadın da bu durumda erkeğin götünü göstermesini talep ediyor. Erkek itiraz ediyor, "Bu iki organ denk değil, ben mememi göstereyim, sen de memeni göster." diyor. Kadin da denk olduğunu savunuyor.

Sizce bu iki organ birbirine denk midir?
0
Darkwing Duck
(20.04.18)
erkek malmış baya... meme lan bu gotun ne önemi var
0
benaslindayohum
(20.04.18)
bence denk
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(20.04.18)
Kadın memesinin erkekte karşılığı yok maalesef ya. Denk değiller yani. Erkekten g*t fotoğrafı istemek de nasıl bir şey tövbe est.
0
dissendium
(20.04.18)
Asdfghjk

Gote got- memeye karin kasi
0
ykyt
(20.04.18)
nefis bir erkek gödü ≥ meme
0
theseachange
(20.04.18)
(bkz: ya ben lan neyse bişey demiyorum)
erkek malmış +1
0
veritaslibertas
(20.04.18)
Şu toplum normlarında denk olmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.
0
devilred
(20.04.18)
kardeşim öncelik meselesi bu ya, ben kadının ayaklarına karşılık affedersin zig göd ne istiyosa atarım yani. memeye karşılık göd bence gayet makul bu durumda. adamın memeye heyecanlandığı gibi kadın da göde heyecanlanıyordur muhtemelen. ayrıca niye "denk değil" diyor adam onu anlamadım. normal şartlarda ikisini de dışarıya göstermeyiz ve yine normal şartlarda ikisi de cinsel seks açısından değere sahiptir, ilgi ve istek uyandırır.

şahsen memeye karşılık göd takasını onaylıyorum. en kısa zamanda gösterilmesini arz ederim.
0
der meister
(20.04.18)
Bence anlaşma adil ben kabul ederdim
0
gozu acik sevisen yahudi
(20.04.18)
Muhabbet cok asiri bos ama kadin hakli.
0
kuehles blondes
(20.04.18)
erkek haklı.
0
susadım çeşmeye varmaz olaydım
(20.04.18)
Memenin karşılığı göt ise, götün karşılığı ne? Erkek mal değil çakal. Memenin karşılığı meme değil. Hatta karşılığı yok bence. Hatta kadın götü karşılığı da erkek götü değil. İkisine yaklaşım ve ikisine toplum içindeki bakış, yetiştirilme falan giriyor. Yani bunların net karşılıkları yok.

@Der Meister'a katılıyorum. Barter bu. Değeri taraflar belirler. İki taraf da uygun gördükten sonra isteyen el fotoğrafına karşılık çıplak video atar.
0
nawar
(20.04.18)
YÖK'ten denklik isteseymiş bir de. Götün ne önemi var, önemli olan bir çift meme.
0
neymis
(20.04.18)
nerede yasiyorsunuz afedersin?

meme gotten cok daha degerlidir, ozellikle erkek gotunden.
0
tomcruise
(20.04.18)
İki memeye satmam götümü, atmıyorsa da kendi bilir. Çok istiyorsa gelsin canlı görsün ısısısı...

Mesela kara kuru saçma bi götüm olsa hiç düşünmeden atardım, kazıklamış oluyorsun bir yerde ama şartlar böyle. Gerçi memenin de nasıl olduğu önemli. Çok bilinmeyen oldu böyle ama.
0
Bruce
(21.04.18)
götüne güvenmiyorsun belli ki
0
tughan
(21.04.18)
Denk degildir. Memenin erkek yaptigi etkiyi erkegin kici kadinda yapmaz. Denk falan degil yani.
Ama kadin bunu talep etmekte hakli.
Ote yandan ayiplanma-utanma bakimindan bakarsak denk diyebiliriz ki kadin da bunu kastederek denk diyebilir. Kadinin memelerini acmasiyla erkegin memelerini acmasi bir degil. Saglam bir iddaaya girsek ofiste memelerimi acarim sahsen ama bir kadin bunu yapamaz mesela. Ama kicimi acmam en az kadinin memelerini acmasi kadar zor.
Batida olsa boyle olmayabilirdi, o kulturlerde kicini acmak buralardaki gibi algilanmiyor pek. Adamin tekini asagilamak icin donup kicini gosteriyorsun mesela ekstrem durumlarda. Bizde kicini acarsan kepaze fena olursun.
Neyse, hepsini gectim ben olsam acarim kicimi memeleri de gorurum.
0
stavro
(21.04.18)
Kadın erkeğin g.tünü göstermeyeceğini bildiği için blöf yapmış. Bunlar birbirinin karşılığı değil. Erkeğin göstereceği bir aleti, varsa bir de kaslı, baklavalı vücudu var. Kadının çok sıradışı zevkleri yoksa elbette. Mesela sözlükte carol ferris var, ayak fetişisti evli bir kadın. 45 numara taraklı erkek ayağı görünce kuduruyor. :)

Ben şahsen memeci olmadığım için zaten meme için bir yerimi göstermem. Ama görmek isteyen kadınlara karşılıksız olarak aletimi gösteriyorum, göstermek ve sonrasında duyduklarım hoşuma gidiyor.
0
yirmisantim
(23.04.18)
erkek memesinin kadında cinsel hisler uyandıracak bi tarafı yok ki. genel konuşuyorum tabii. dickpic desem, o da aşırı kaçar. ben de göd diyorum, evet.

memenin karşılığı erkek gödü olabilir.
0
nice tnetennba
(23.04.18)
(2)

Lotr Sam'in cok kral bir karakter olmasi

duyurukullanıcısı
Kardesim biktim, yoruldum, oldum ders calismaktan ne olacak falan diye mesajlar atiyordu.Ona Samin su sahnesindeki konusmasinihttps://m.youtube.com/watch?v=k6C8SX0mWP0Biraz degistirip, uyalayip gonderdim. Sahneyi hatırlamadı ama Gaza gelmis 4 gundur ders calisiyormus.Ne kral abiyim ben ya.. degil mi
Kardesim biktim, yoruldum, oldum ders calismaktan ne olacak falan diye mesajlar atiyordu.

Ona Samin su sahnesindeki konusmasini

m.youtube.com

Biraz degistirip, uyalayip gonderdim. Sahneyi hatırlamadı ama Gaza gelmis 4 gundur ders calisiyormus.

Ne kral abiyim ben ya.. degil mi?

Sam'de cok saglam karakter o olmasa Sauron tek basina iktidardi valla.
0
duyurukullanıcısı
(20.04.18)
www.youtube.com

güzel adam güzel.

ne hikmettir bu sean astin abimizi stranger things'de de böyle yüce gönüllü fedakar bir rolde görmekteyiz, bilen bilir. adamın kaderinde var anlaşılan.
0
ravenclaw
(20.04.18)
uyuz bir karakter
0
yuvarlanantencereninkapagi
(21.04.18)
(2)

Android için ücretsiz VPN?

amortisman
Opera VPN kepenk indirmiş. Reklamsız, güvenilir bir VPN öneriniz var mı?
Opera VPN kepenk indirmiş. Reklamsız, güvenilir bir VPN öneriniz var mı?
0
amortisman
(20.04.18)
sence neden ücretsiz? güvenilir ve reklamsız istiyorsan ödemen lazım.
0
bk
(20.04.18)
Betternet var. Ama videoları yavaş açıyor. Bir zenmate değil
0
neysene
(20.04.18)
(3)

İST: Endodonti Uzmanı

synesthesia
Kanal tedavisi için beşiktaş-maslak-taksim üçgeni içinde ya da yakınlarında iyi bir endodonti uzmanı arıyorum. Tavsiye var mıdır?
Kanal tedavisi için beşiktaş-maslak-taksim üçgeni içinde ya da yakınlarında iyi bir endodonti uzmanı arıyorum. Tavsiye var mıdır?
0
synesthesia
(20.04.18)
en iyi hekimleri her zaman fakültelerde bulursunuz. aramanızı bu yöne çevirmenizi tavsiye ederim.
0
neverlose
(20.04.18)
Klinik 32
0
robernarkha
(21.04.18)
bu üçgende değil ama çok çok iyi bir endodonti uzmanı arıyorsanız

toygan bora derim
0
oscar
(21.04.18)
(19)

Dönem Sonu Borcu

l arrache coeur
Selamlar, Ziraat kredi kartı kullanıyorum. Mobil uygulamasından neredeyse bi’ bok anlamıyorum. İlk kredi kartı kullanımım, bundan mütevellit kavramlara da pek hakim değilim. Biri bana bu dönem sonu borcunun ne olduğunu anlatabilir mi? Güncel borcum sıfır fakat ne zaman baksam dönem sonu borcum 12 TL
Selamlar,

Ziraat kredi kartı kullanıyorum. Mobil uygulamasından neredeyse bi’ bok anlamıyorum. İlk kredi kartı kullanımım, bundan mütevellit kavramlara da pek hakim değilim. Biri bana bu dönem sonu borcunun ne olduğunu anlatabilir mi? Güncel borcum sıfır fakat ne zaman baksam dönem sonu borcum 12 TL yazıyor. Az evvel ödedim onu, tekrar baktım, yine 12 TL.
Ne oluyo bu?
0
l arrache coeur
(20.04.18)
ekran görüntüsü paylaşırsanız daha net bilgi verilebilir. ödemeyi başka bankadan yaptıysanız daha geçmemiş olabilir mesela.
0
nrmnm
(20.04.18)
Ekran goruntusu+1
0
ykyt
(20.04.18)
benim de öyle bi senedir kullanıyorum ama ben de çözemedim. senin dikkate alman gereken yer güncel borç kısmı. atmış olduğun para dönem sonu borcuna bi sonraki dönemde yansıyor sanırım. sıkıntı yok yani.
0
olutaklidi
(20.04.18)
Geçen ekstre dönemi borcu oluyor o.
0
devilred
(20.04.18)
Doğru yeri mi atıyorum onu bile çözemedim daha ama buyrun: hizliresim.com
0
🌸l arrache coeur
(20.04.18)
Benim dediğim kesin bilgi yalnız. Dönem içi harcama dediği de bu ekstre dönemindeki toplam harcaman ki onun da borcunu ekstre dönemi bitmeden ödemişsin zaten.
0
devilred
(20.04.18)
Sen 1.40 tl fazla bile yatirmissin. Limitin 500 tl. Sen ekstren kesilince guncel borcu yatir. O ay icin mevzu kapanmistir. Dersin ki ben taksitli taksitsiz sonraki ay tum borclarimi yatiracagim o zaman kart limiti ile kullanilabilir limiti esitlersen karta hicc borcun kalmis olmaz.
0
ykyt
(20.04.18)
Diğer ekran görüntülerini de atıyorum:
hizliresim.com
hizliresim.com
0
🌸l arrache coeur
(20.04.18)
@devilred ben bu borcu ödediğim halde bana sürekli 12 TL borç çıkartıyor, ben onu anlamıyorum. Şimdi ödedim, güncel borç sıfır. Dönem sonu borcu halen 12 TL görünüyor. Ödeme provizyonda olduğu için mi gösteriyor bunu? Ödesem tekrar, yine alacak benden bu parayı mesela.
0
🌸l arrache coeur
(20.04.18)
Ekstre kesildiği zamanki borç o, güncel borcun değil. Onu ödemişsin ve bitmiş. Sana borç çıkamıyor yani banka, bir önceki dönem borcun şu kadardı diyor sadece.
0
devilred
(20.04.18)
Provizyondaki ödeme gerçekleşince tekrar bakıp daha iyi anlayacağım durumu. Teşekkür ederim. Anlamazsam buraya dönerim :D
0
🌸l arrache coeur
(20.04.18)
Provizyondaki ödeme gerçekleşse de orada yazan 12 tl değişmeyecek. Ancak bir sonraki ekstre kesiminde değişir o.
0
devilred
(20.04.18)
Bu 12 TL’nin ödeme ekranında yazıyor olması normal mi yani? Ödeme ekranını açtığımda bu para ödenebilir şekilde yazıyor orada.
0
🌸l arrache coeur
(20.04.18)
Öyle yazdığını sanmıyorum, bence yanlış anlıyorsun.
0
devilred
(20.04.18)
hizliresim.com böyle yazıyor. Fakat az önce ödemiştim, provizyonda görünüyor ödeme şu an. Ondan dolayı olabilir mi?
0
🌸l arrache coeur
(20.04.18)
Yahu unut onu, onu zaten ödemişsin. O yazar öyle, önemli olan güncel borç ve senin şu an borcun yok. Hatta üstüne artı bakiyen var 1 tl de olsa.
0
devilred
(20.04.18)
Provizyondaki parayla bunun hiç mi hiç alakası yok, onu da söyleyeyim. Eski ekstre olduğu için bir sonraki ekstreye kadar bu 12 tl hiç değişmeyecek, şu an provizyonda olan para ise şimdiki (yani bu 12 tl yazandan bir sonraki) ekstre döneminde harcadığını ödüyor.
0
devilred
(20.04.18)
@devilred tamam yahu niye kızıyorsunuz :(

Sabır ve cevaplarınız için teşekkürler.
0
🌸l arrache coeur
(20.04.18)
Kızmadım yahu, bi şeyi anlaşılır şekilde anlatamayınca delleniyorum sadece. Rica ederim.
0
devilred
(20.04.18)
(3)

ortaçağ avrupası

douglas
güzel gizemli bir ortaçağ avrupası filmi önerir misiniz?
güzel gizemli bir ortaçağ avrupası filmi önerir misiniz?
0
douglas
(20.04.18)
Goya' nin hayaletleri
0
Amaranta ursula
(20.04.18)
Perfume: The Story of a Murderer
0
hot potato
(20.04.18)
Gülün adı
0
filmlovepenguin
(20.04.18)
(7)

Almanya'da Erasmus için Finansal Destek Kanıtı

chemical white
Merhaba,1) Bloke hesap açtırmak istemiyorum/açtıramıyorum/o kadar param yok. (10000 Eurodan (On bin Euoradan) söz ediyorum.)2) Almanya'da bir akrabam yok.Vize başvurusunu yapabilmek için 820 Euro teminat göstermeliyim. Okul hali hazırda bana 500 Euro için bir belge verdi. Geriye ise 320 Euro kaldı.A
Merhaba,

1) Bloke hesap açtırmak istemiyorum/açtıramıyorum/o kadar param yok. (10000 Eurodan (On bin Euoradan) söz ediyorum.)
2) Almanya'da bir akrabam yok.

Vize başvurusunu yapabilmek için 820 Euro teminat göstermeliyim. Okul hali hazırda bana 500 Euro için bir belge verdi. Geriye ise 320 Euro kaldı.

Ailemin bana garantör olmasını istiyorum ve babamın bir emekli aylığı ile babamın üstüne bir evimiz var. Yüzlerce şey okudum. Hepsinde notere gidip garantörlük belgesini mühürlettikten sonra Alman Konsolosluğuna vermemiz gerektiği yazıyor.

Herkes bunları yazıyor ama olayın detaylarını ya kimse bilmiyor ya da inatla paylaşmak istemiyor.

Sorum şu: Bu garantörlük belgesini nereden temin edeceğiz?
Bu garantörlük belgesi Almanca yazılıp noterde Almanca mı tasdiklenecek yoksa yeminli tercümandan önce Almanca yapıp, sonra mı notere götüreceğiz.
Ama gene en önemli soru gözden kaçmasın. Bu garantörlük belgesi nerededir? Nasıl alınır?

Ya da her şeyi unutup benim yerime kendinizi koyun, bu konuda sırasıyla ne yapardınız?
0
chemical white
(20.04.18)
Hibeli mi gidiyorsunuz yoksa hibesiz mi, o kismi tam anlayamadim.
0
yuzır
(20.04.18)
500 Euro hibe ile gidiyorum ancak Vize alabilmem için aylık 820 Euro gerekiyor. 820 - 500 = 320 Euro ettiğinden bu tutarı beyan edebilmem için ailemin garantör olması gerekiyor. Ama soru da bu noktada ortaya çıkıyor. Nasıl olacaklar, ne gerekiyor, gereken belgeler hangi kural altında toplanacak ve nereden toplanacak? Her şey çok muamma.
0
🌸chemical white
(20.04.18)
Eger hibeli gidiyorsaniz zaten bloke hesap acmanizi beklemiyorlar sizden. Sadece sponsor dilekcesi istiyorlar. Internette ornekleri var zaten dilekcenin. Dilekceyi yazdiktan ve sponsor gosterilen kisi imzaladiktan sonra noterde muhurleniyor. Sonra yeminli tercumana cevirtiyorsunuz. Bu belgeyi tekrar noterletmenize gerek yok.
0
yuzır
(20.04.18)
Yani anladığım kadarıyla bunun için belirli bir yasal form yok. Tamamen bir A4 kağıda durumu anlatır, tarihleri belirtir Türkçe bir yazı yazıp onu noterde tasdikledikten sonra yeminli tercümanda Almanca tercümesini kaşelettiriyoruz ve elçilik & konsolosluk bu belgeleri kabul ediyor. Tam olarak böyle olduğunu söylüyorsunuz değil mi?
Umarım bu diyalog bir çok kişiye referans olacaktır. Teşekkür ederim.
0
🌸chemical white
(20.04.18)
@chemical white, sorumluluk almamakla birlikte, evet, en son isler boyleydi.
0
yuzır
(20.04.18)
5-6 sene önce yine Almanya'da Erasmus için, babam notere gidip konuyu anlatmıştı, tarihleri meblağı söylediğinde yazıyı hazırladılar imzalattılar onaylattılar vs.

Sonrasında o belgeyi tercüme ettirdim mi hatırlamıyorum. Vize başvuru formunda "ne yiyip ne içeceksin" diye bir soru vardı, "hibem var, bir de babam sağ olsun" minvalinde bir şey yazmıştım. Okuldan hibe yazısı da eklemiştim sağlam olsun sorun çıkmasın diye.

Erasmusun bürokrasisi fazla kasıcı ama kendisi efsanedir. Bu günlerin acısı çıkacak. Hiiiçç kafanı yorma.

İlaveten; verdiğin belgeleri eksik bulsalar bile "yürü git lan sana vize mize yok" demezler, "şu şu evrakların/bilgilerin eksik, bunları tamamla öyle gel sen" derler. TAHMİNİMCE Erasmus en makul vize sebebidir. Öğrencisin, belli bir ortalamayla okumakta olduğun bir okulun var, belli tarihler için oradaki bir okula gidiyorsun, orada resmi işlemler yapacaksın, AB'den maddi desteğin var, baban da aç açıkta komaz, sana vermeyecek de kime verecek?
0
lazor
(20.04.18)
hibeli gittiğiniz için çok kasmazlar, ama ailenizin ödeme gücüne ilişkin maaş bodrosu kira vs. sözleşmesi götürürseniz iyi olur
0
vhs kaseti
(21.04.18)
(5)

2 kat imar izni olan arsada tek kat yapı yapılabilir mi?

atar ramazan
2 kat imar izni olan bir arsamız var. emsal 0.5 ama belirtilmiş taban alanı kat sayısı yok. yani arsamız 500 m2 olsun. toplam yapabileceğim inşaat alanı da 0.5 emsal ile 250 m2 oluyor. bu 250 m2 inşaat alanını tek kat olarak değerlendirebilir miyim yoksa hmax 6.50 yazdığı için 2 katlı yapmak zorunda
2 kat imar izni olan bir arsamız var. emsal 0.5 ama belirtilmiş taban alanı kat sayısı yok. yani arsamız 500 m2 olsun. toplam yapabileceğim inşaat alanı da 0.5 emsal ile 250 m2 oluyor. bu 250 m2 inşaat alanını tek kat olarak değerlendirebilir miyim yoksa hmax 6.50 yazdığı için 2 katlı yapmak zorunda mıyım?

şimdiden teşekkürler...
0
atar ramazan
(20.04.18)
çekme mesafeleri uyuyorsa ve aksine plan notu yoksa yapabilirsiniz. yani o ölçüde bina oturtacak yer varsa(çekmeler düşüldükten sonra) yapılır. mimar değilim bir mimar daha doğru bilgi verecektir.
0
tukenmez adam
(20.04.18)
tukenmez adamın cevabı doğru. o tür parsellerde taks yazmayabiliyor. zaten çekmeleri düştükten sonra size mecburen 2 katlı bir inşaat yapılacak şekilde izin verilecek.

çekmeleri düştükten sonra zemin katta 150m2 + 1. katta 100m2 inşaat yapabileceksiniz.

bir de plan notlarını iyi okuyun. sizin parselinize özel notlar dahi olabilir. ona göre planlayacaksınız.
0
malheiros
(20.04.18)
Taks yoksa çekme mesafeleri dikkate alınır. Ve evet 6.50 yi geçmediğiniz sürece ve kaksı aşmadığınız sürece tek kat yapabilirsiniz. Belediyenin belirlediği o bölgeye ait özel durumları da göz önüne alın.
0
neysene
(20.04.18)
john bloor +1. bir de şöyle bir durum var, inşaata başladıktan sonra 2. katın bağımsız maliyeti düşük. yani tek katlı evi 300 bin e yapacağınıza 2 katlı evi 350-400 arasına bitirirsiniz. 15 sene sonra satmayı düşünürseniz para kazandırır. tek katlı marjinal bir tasarım da para kazandırabilir ama onun işi uzun.
0
tukenmez adam
(22.04.18)
500m2 arsaya, çekmeleri düştükten sonra 250m2 oturumlu bina yapamazsınız sorun orada.

22.5 x 22.5 m arsa olarak düşünün. çekme mesafeleri en az 5m'dir, ki bir cephesinde 10m'lik yol var ise, ki olabilir o cepheden 10m çekilir.

diyelim 5m çekme var. 12.5 x 12.5 m taban alanı olan inşaat yapabilirsiniz. bu da yaklaşık 150m2 eder.

kalan 100m2'yi mecburen ikinci kat yaparsınız. ya da 125x2 2 kat yaparsınız.

yani eğer 250m2 inşaat yapabilecekken, 150m2 yapıp tek katta değerlendirecekseniz olur. fakat yarın burayı satayım derseniz, 250m2 inşaat yapılabilecek yere 150m2 inşaat yaptığınız için daha düşük fiyata gider.
0
malheiros
(22.04.18)
(1)

Bilim kurgu film önerisi

sabor
Arkadaşlar ekşiduyuru'daki bilim kurgu film tavsiyesi başlıklarına baktım çoğu filmi izlemişim izlememiş olduğum filmler denk gelir diye yeni bir başlık açıyorum. Arrival,contact,martian,annihilation vs sevdiğim filmlerdi. Şöyle kafa açan farklı düşünmeye teşvik eden sevdiğiniz filmler varsa önerir
Arkadaşlar ekşiduyuru'daki bilim kurgu film tavsiyesi başlıklarına baktım çoğu filmi izlemişim izlememiş olduğum filmler denk gelir diye yeni bir başlık açıyorum.

Arrival,contact,martian,annihilation vs sevdiğim filmlerdi. Şöyle kafa açan farklı düşünmeye teşvik eden sevdiğiniz filmler varsa önerir misiniz?
0
sabor
(20.04.18)
once
(20.04.18)
(5)

bimcell gibisi var mı?

binder dandet
600 dk heryöne+2gb+bimcelliler arasında sınırsız : 16tlDaha iyisi var mı şu anda piyasada?
600 dk heryöne+2gb+bimcelliler arasında sınırsız : 16tl

Daha iyisi var mı şu anda piyasada?
0
binder dandet
(20.04.18)
16 Liraya turkcellde sadece 1 gb internet alamıyorsunuz.
0
iddaaci
(20.04.18)
İyisi anlayışın ne bilmiyorum ama Vodafone'da 5 gb internet, 750 dk her yöne ve 1000 sms 29 tl numara taşıma vs ile. Sonraki aya da devrediliyor kullanılmayanlar. Telsiz ücretleri dahil değil tabii buna. O da 3-5 lira tutuyordur.
0
devilred
(20.04.18)
çekim kalitesi nasıl peki
0
tipcigamer
(20.04.18)
@tipcigamer; turk telekom alt yapısı. Türk telekom nerede çekiyorsa orada çekiyor.

Ayrıca çok ekstrem durumlar hariç şehirlerde her hat her yerde çeker, çok nadirdir bazı ölü noktalarda bazı hatların çekmediği. Kırsala gittikçe işler değişebilir ama oralarda bile sanmam.
0
John Bloor
(21.04.18)
Türk Telekom selfy turuncu 8gb +750dk+5000sms 29 lira
0
westblack
(21.04.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.