[]

Sizce ne hissediyor?

Merhaba,

Eylül ayında yüksek lisans için başka bir ülkeye yerleşme hayalleri kurarken, bu süreçte hayatıma kimseyi almamaya niyetliydim. Ancak o işler öyle olmuyormuş.

Durumu özetlemek gerekirse;

Üniversitede aynı bölümde okuduğum ama benden bir alt sınıfta olan bir kızla olaylar cereyan etti. Kendisiyle tanışma olayımız benim bir alt sınıftan dersler almamla gelişmişti. Ama çok bir muhabbetimiz yoktu üç yıldır. Instagram'dan hasbelkader yaptığım bir yorum sonrası olaylar gelişti. Yaklaşık 2 haftadır aksatmadan konuşuyoruz. Okulda da denk geldikçe laflıyoruz.

Bu normal bir süreç gibi gözüküyor ama, benim yurt dışına çıkacağımı öğrendiğinde, "nasıl olur ya, hayallerim yıkıldı" minvalinde şeyler yazan birisi kendisi. "Bari gideceğin zamana kadar vaktimizi çok iyi değerlendirelim birlikte" demesinin yanında, yeri gelir gideceğin yere ziyaretine de gelirim diyor.

Bir de işin tuhafı, "duygusal konularda çok uzağa bakmamak gerekmiyormuş, aradığın kişi yakınlarında da olabiliyor, çok iyi şeyler hissediyorum bu konuda" diyen birisi hakkında ne düşünürsünüz?

şu anda dost/arkadaş gibi gidiyor ama bu söylemler bana biraz tuhaf geldi, yani yorumlamakta zorlandım kendi adıma. oradan bakıldığında sizce bu süreç nereye gider?

 
Hoslanmis ama hicbir yere gitmez. Biraz bencil birisi gibi. “Hayallerim yikildi” nedir ya absjsj

Anca gecmisten gelen iliskiler uzun mesafe cikarabilir, o da bi ihtimal. Yeni baslayacak bir seyin ikinizi de mental olarak mahvetmeden uzun mesafeye tasinmasi dahi mumkun degil, devam etmesi demiyorum bak.
  • kuehles blondes  (20.04.18 22:57:47) 
@ kuehles blondes

uzun mesafenin araya girecek olması beni de aşırı düşündürür bu durumda. yani uzak = zor benim gözümde.

ama böyle süreç aniden gelişince de, akışına bırakmaktan başka da bir şey gelmiyor elimden.
  • deveyidiken  (20.04.18 23:01:01) 
@ konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

haksızsın diyemem, ancak daha dolu dolu konuşmaya başlayalı 2 hafta oldu.

ha deyince bir şeyleri açığa vurmaya çekiniyordur belki?
  • deveyidiken  (20.04.18 23:06:54 ~ 23:12:10) 
@deveyidiken

Dusunme bu konu uzerinde. Sorma bile. Yokmus gibi davran. Gideceksin zaten.
  • kuehles blondes  (20.04.18 23:11:47) 
Benim anlamadigim kıza yurtdışına gideceğim dedikten sonra nasil bir tepki bekliyorsunuz? Belli ki hoşlanmış ama gideceksiniz diye de adım atamiyor diye sezdim ben.

Bence kızdan önce siz ne hissettiğinize/ istediğinize karar verin. Ya: "ben zaten gideceğim herhangi bir ilişki istemiyorum bu sebeple görüşmeyelim "deyin ya da açıkça kıza "evet gideceğim ama o zamana kadar takılalım" deyin ki kızın bu ihtimali kabul edeceğini sanmıyorum.
  • Amaranta ursula  (20.04.18 23:15:30) 
saçma. yurtdışına gitmeyecek olsan başlayıp bitecek ilişkilerden biri gibi görünüyor. şimdi ilişki yaşayamazsanız hep yarım kalıp aklını oyalayacak. ben olsam hiç bulaşmazdım.


  • pinkpeony  (20.04.18 23:17:36) 
@ Amaranta ursula

Net bir beklentim yoktu tepki konusunda. Hatta bunu duyunca, "oha" dedim kendi kendime. Benim için de ters köşe oldu.

Aslına bakarsanız bir yanım istiyor, bir yanım istemiyor. çok boktan bir sürecin içine girecekmişim gibi hissediyorum.

Dediğiniz gibi ikinci teklifi kim olsa kabul etmez.

Kafam fazlasıyla karışık...
  • deveyidiken  (20.04.18 23:19:00) 
kiz senden habersiz seninle gelecek planlari kurmus ve cok fazla spoiler vermemek icin boyle cumleler kurmus bence. sen de ona karsi kendini iyi hissediyorsan bence ona bi sans ver.

sizi gelecekte mutlu bir kari-koca olarak goruyorum. darisi benim basima.

guzin ablaniz yorumladi.
  • tomcruise  (20.04.18 23:20:47) 
@ tomcruise

en ilginç yorum bu oldu diyebilirim :)

ama şuna takılıyorum. yani 2-3 haftalık bir konuşma süreci var ortada. önceden gözlem yaptıysa bilemiyorum da, öteki türlü yıldırım aşkı gibi duruyor sanki?

yani "hissetmiyorum" dersem yalan olur kendi adıma, ama bir yandan da gelecek durumlarım bazı şeylere engel oluyor gibi hissediyorum.
  • deveyidiken  (20.04.18 23:24:40) 
Yazdıklarından anladığım bence sen 2 3 haftalık yakınlaşmayı çok küçümsüyorsun. Yani bir ilişki olurken birkaç ay iyi konuşuruz 4. 5. Ayda çıkma teklif ederim/duygularını söylerim 6. Ayda elini tutarım gibi şeyler yok ki. Bazen hızlı gelişebiliyor ki aniden bu kadar sık konuşmaya başlamanız da bunun kanıtı gibi.
Ben de yurtdışında yaşarken tatile geldiğim bir ara bir partide tanıştığım kızla tek gecelik ilişki gibiyken birkaç hafta takıldık. Gitmeseydin iyi olurdu falan diyordu da gideceğimi de biliyordu.

Kız senden hoşlanmış ve ileriye dönük bir şeyler düşünmüş olabilir. Belki yavaştan alınabilirdi ama ihtimal azalınca söylemiş. İnsanlar genel olarak kaybetme durumunda daha fazla gösteriyor duygularını.
  • senolll  (21.04.18 02:24:59) 
@ senolll

Aslında küçümsemekten ziyade, böyle hızlı bir süreç daha önce yaşamamıştım, ondan böyle bir yaklaşımım oldu. Yoksa dediğinde haklısın. Bu işerin bir takvimi/programı yok aydan aya. Olayların böyle hızlı gelişmesi beni şaşırttı sadece.

Ve ne yapacağımı da bilmiyorum şu an. (Bu en kötü kısmı) Ayrıca son dediğinde de çok doğru...
  • deveyidiken  (21.04.18 16:07:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.