[]

tarifeye ek ücretle telefon almak...

öncelikle, biliyorum... çok mantıksız, çok saçma, çok pahalı...

daha önce 2 adet, hatta halihazırda kullandığım ve bir yakınımın hattının üzerine aldığım telefonu da sayarsak, 3 tane telefon aldım.

yakınımın adına aldığım telefon samsung galaxy grand neo. neredeyse 3 yıldır kullanıyorum. sayısız kez düşürdüm. günde en az iki kez şarj ediyorum. bataryasını değiştirmeme rağmen şarj sorunu çözülmedi. yeni bir telefon almam gerek.

kendi hattımın üzerine aldığım 2 telefonu ise, ihtiyaçtan, al-sat yaparak nakde çevirdim ve sorunlarımı hallettim. ama geçici olarak. bir dönem 500 tl'ye yakın fatura ödüyordum. şimdi tarife ücretiyle birlikte 350 tl civarı.

yaklaşık 3 ay sonra, kalan son telefon taksitim de bitiyor. bir aksesuar taksidi kalıyor sadece.

birkaç aydır yeni kredi çıkmıyordu. az önce, gece vakti yaptığım sorgulamada, kredimin 2 371 tl'ye yükseltildiğini gördüm... ve acaba dedim...

telefon alma gerekçelerim:

1- mevcut telefonumun artık işinin bitmesinden dolayı, kullanmak için.

2- aylardır canımı sıkan ve girdiğim işte deliler gibi çalışarak ödediğim borçlarımın kalan kısmının yine önemli bir kısmını, telefonu al-sat yaparak halledebilecek olmam.

3- uygun bir ev bulmam halinde, yine telefonu al-sat yaparak, kendi evimi kiralayabilecek olmam. bıktım başkasının kuralından, düzeninden, anlaşmazlıklardan ve tabii ki çarpılmaktan!

ev sahibine/arkadaşına çarpılmayıp turkcell'e çarpılmak var, biliyorum.

ya da ne o, ne bu! elimdeki telefonla idare etsem, borçları yine maaşımla ödesem, evi değiştirmesem. en mantıklısı bu aslında, biliyorum.

duyuruda ya da çevrede soranlara, sakın ha, diyordum; tövbe diyordum ama yine gaza geliyor gibiyim.

ne yapsam?

*tikler öğlene. yani benim için sabah oluyor.

 
daha fazla masraf etmek için yüksek faizli borç almayı düşünüyorsun. yapma.


  • babilbaligi  (21.04.18 06:51:24) 
Sana, bunu yapma diyecegiz ama sen sanki bunu bilip bizi ikna etmeye calisiyorsun gibi. Yapma boyle seyler. Bosuna gidiyor paran.


  • ykyt  (21.04.18 08:32:51) 
Anlamiyorum, Iki daha sscenegin var. Birinin digerinden daha fazla avantaji yok, hemen hemen ayni urun-servis. Neden daha fazla para odemek istiyosun ki?


  • baldur2  (21.04.18 08:53:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.