[]

Turnitin programı arıyorum (Öncelikli, acil)

Merhaba, yüksek lisans tezi yazıyorum ve tezimi 1 ay içerisinde intihal programına sokmam gerek. Konum çok işlenen bir konu ve kaynağım da kıt. İntihal illa ki çıkacaktır. Ben intihal oranının yüksekliğinden çok endişeliyim.
Bu programdan (Sadece Turnitin, diğer programlar profesyonel bağlamda YÖK ile çalışmadığından, bire bir kopya yapsanız bile intihal çıkmıyor) elinde bulunan ya da bir kereliğine bana yardımcı olabilecek biri var mıdır? Şu an işsizim ve bana yardım edilip bu kişi tarafından mali bir beklenti olursa, temmuz ayında işe başlayıp istediği makul bir ücretse kendisine bunu veririm. Ama hakikaten yardım amaçlı yaklaşacak olursa da, iki cihanda işi rast gitsin inşallah.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

 
mesaj gönderdim kontrol et.


  • helenart  (21.04.18 08:59:17) 
Tezini intihal programına danışmanın yükleyip rapor alacak. Sen alıntılarını doğru bir şekilde yapıp kaynak göstermeye bak, tesadüfi benzerlikler için belli bir orana kadar sorun çıkmıyor zaten. Ön kontrol amaçlı istiyorsan endişelerini danışmanınla paylaşsan belki yardımcı olur.


  • mezzosprite  (21.04.18 09:26:28) 
Yanlış biliyorsam biri düzeltsin lütfen ama Turnitin’e kontrol için yüklediğinizde o dosya orada kalıyor ve hocanız da kontrol ettiğinde yüksek oranda intihal görüyor diye biliyorum ben. Google’ın bulamayacağı kağıtlar arası intihali de görmüş oluyorlar böylelikle. Bir kağıdı kontrol edip sistemden çıkarma gibi bir şeyin varlığından emin değilim. Böyle bir şey varsa bile kontrol eden kişinin bu seçeneği seçtiğinden emin olun.


  • pike  (21.04.18 13:08:14 ~ 13:21:07) 
Şimdi sen turnitine yüklersen sonra hoca kontrol ederse benzerlik %100e yakın çıkacak yalnız. Hocaya dert anlatırsın :D %40 çıkmasından iyidir aslında. Eski sonuçları gösterir mi bilmiyorum


  • glamdr1ng  (21.04.18 13:36:49) 
@pike. yanlış değil ama eksik biliyorsun. dosyayı turnitin'e yüklerken "no depot" seçeğini işaretlersen dosya depolanmaz intihal %100 cikmaz. diger türlü depoya atarsan ikinci turda intihal %100 cikar ki bu durumda kurum üst yöneticisine bilgi verip tezin depodan sildirilmesi gerekir.


  • helenart  (21.04.18 22:29:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.