[]

bir taşınma tavsiyenizi alırım (istanbul anadolu yakası)

ahali selam. kartal, pendik veya tuzla'ya taşınmayı düşünüyorum. sadece düşünüyorum bu arada... kesin yapacağım diye bir şey yok.

merak edenler için sebepleri aşağı bırakacağım ama genel olarak merak ettiğim şunlar:

1) bu 3 ilçede yaşayanlar, hangi bölgeleri tavsiye eder? e5 ile deniz arasında kalan kısımlar, mümkünse metro - marmaray'a yakın kısımlar iyidir diye düşünüyorum. doğru mu düşünüyorum? uzak dur dediğiniz semtler var mıdır? mesela kartal'da atalar mahallesi diye bir yer var. kiralar uygun gözüküyor ama berbat bir yer midir? bunun gibi bol olaylı belalı semtler varsa paylaşırsanız sevinirim.

2) iş hayatım gebze'ye haftada bir iki defa gitmek, arada sırada ataşehir'de ofise gitmek ya da evden çalışmak şeklinde olacak. yani marmaray - metro kullanacağım (arabam yok). sabah saatlerinde marmaray ve metro doluluk oranları nasıl sizce? balık istifi gibi bir durum var mı?

----- merak edenler için neden bu bölgeye taşınmak istiyorum -----

ekonomik sebepler: koronavirüs sebebiyle ekonomi beter halde ve düzelecek gibi değil. daha uygun bir kira vereceğim sakin bir yer arayışındayım. daha az aidat vereceğim 2+1/3+1 bir ev makul olur düşüncesindeyim. şu an 1+1 bir evdeyim ve aidat yüksek...

deprem: Silivri fayından ne kadar uzak olursam o kadar iyi diye düşünüyorum. 99'da körfez bölgesi büyük rahatladığı için risk o taraflarda az artık. zemin yapısı da avrupa yakasının geneline göre daha sağlam.

nalet olası covid19: artık çok daha fazla evdeyiz ve 2021'in ortalarına kadar aşı gelmeyecek - ki o aşı gelecek de bize yapacaklar da işe yarayacak da... ölme eşeğim, please dont die :( bu kış vakaların deli gibi artacağını şuraya not ediyorum. kötü günler göreceğiz. yani o yüzden merkez ve yoğun yerlerde oturmak mantıklı gelmiyor.

 
Üçü için de e5'in üst kısmı biraz daha düşük gelir grubunun yaşadığı alanlar. Bunun yansımaları tabii ki sadece ekonomik olmuyor. Yolun altı daha çok beyaz yaka orta sınıf insanlar için.

Burada e5 üstü için bir istisna var: Dumankaya gibi büyük siteler. Buralarda genelde karışan görüşen olmaz ama arada tabii ki kavgalar, gürültüler çıkar balkondan duyarsın.
  • Piukh  (05.09.20 18:04:42) 
tuzla için konuşuyorum, taşınmayın. çok uzak. çoook uzak. hem km cinsinden uzak, hem de diğer semtler ile yol bağlantıları çok zayıf ve bol trafikli. ayrıca tuzlanın güzel kısmı eskiden sahil tarafı ve mercan idi - idi diyorum çünkü son birkaç yılda her iki yer de çok rezil bir hale büründü. ha bu arada kiralar da pek uygun sayılmaz. bence pendik ya da kartala bakın.


  • semyasa  (06.09.20 03:54:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.