[]

Hızlı okuma tekniği

Bu teknik öğrenmeye değer mi? Sırf kısa sürede daha çok kitap okumak için okuma kalitesini de düşürmek ve zihnen kendimi de yormak istemiyorum. Kitap okuma aşkıyla yanıp tutuşan biri olarak bunu önerir misiniz? Önerirseniz önerebileceğiniz kaynaklar var mı? Yoksa boşver kendin bildiğin gibi mi yap dersiniz?




 
okuyarak zaten bir derece hızlanıyorsun. bence zevk ıcın okunan bir kitabı sulandırmaya gerek yok.


  • Techsavvy  (05.09.20 21:40:50) 
edebiyat okuyacaksan hızlı okuma falan tamamen boş işler. bir edebi eserde bir ton teknik var. insan bazen sindirmesi gerekebilir zaten dikkat etmesi gerekebilir.

düzenli okumaya yapmaya başlayınca zaten beynin o işi yapan kısmı bu işe alışmaya başlıyor ve giderek biraz daha hızlanıyorsun ve daha uzun süreler başında durabiliyorsun. sonuçta da bir kitap daha hızlı bitiyor.

hızlı okuma uyguluyorum günde 2 kitap okuyorum falan diyenlere gülüyorum ben açıkcası. anca gözden geçirme gibi bir şey olur o okuma.
  • AlsterWasser  (05.09.20 21:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.