[]

python dependency problemleri

Abiler, ben ıvır zıvır py işleri yapıyorum bu ara, hoşuma da gidiyor. Ancak çözemediğim şöyle bi sıkıntım var.

Kendi Mac'imde, pycharm üzerinde geliştiriyorum. Dışarıdan bir modül almam gerekirse pycharm konsolundan "pip install requests" diyerek mesela o modülü yükleyebiliyorum. Amma velakin aynı scripti dayının biri indirip denemek istediğinde, kendi sanal ortamını oluşturup teker teker bu modülleri yüklemesi lazım. Üstüne üstlük, işin içerisine farklı py versiyonları ve farklı dependency versiyonları da eklenince olay çok karışıyor. Mesela ben requests'in 1.3.5 versiyonuna göre kodu yazmışım, 1.3.6'da bir şeyler değişmiş son sürümü çekince kod çalışmıyor. Aynı durum py için de geçerli, halen neden python 2 ve 3 ayrı ayrı sürüm olarak mevcut kullanılıyor ve aralarında bu kadar major farklılıklar var anlayamıyorum.

Siz bu işi nasıl çözüyorsunuz? Öyle bir şey istiyorum ki dayı kodu github'ımdan indirip çalıştırdığında, tüm dependency'ler ya indirilen kodumun içinde olsun, ya da o zamanki versiyonlar ile otomatikman kurulsun. Bu işin içinden çıkamadım, bazı yöntemler var görünüyor ama bir de sizlere sorayım dedim. Tenks e lot.

 
Benim gördüğüm açıklama kısımında dependency listesi veya direkt konsola girilecek halde komut bırakıyorlar. Mesela "pip install -U catkin_pkg cryptography empy ifcfg lark-parser lxml netifaces numpy opencv-python pyparsing pyyaml setuptools"


  • reactionic  (05.09.20 16:52:44) 
Cevap şuymuş arkadaşlar, pipenv oluşturup tüm işi bitirdikten sonra

pip freeze > req.txt yapıyorsunuz, o txt dosyasının içine tüm dependency'leri versiyonları ile beraber yazıyormuş.
  • roket adam  (06.09.20 01:05:58) 
requirements.txt icin suna bakabilirsiniz - note.nkmk.me

bir de virtualenv var konu ile ilgili faydali olabilir

packaging.python.org
  • kolonyaa  (06.09.20 07:46:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.