[]

Sanal market yerleri sorunu

Sanal market sitelerinin birinde dükkanınız var.
Sipariş geldi. Ürünü yolladık.
Müşteri de bana ürün gelmedi diyip onaylamazsa veya siteye bir bildirimde
bulunursa noluyor?

Veya tam tersi satıcı kişi ürünü göndermeyip göndermiş gibi yaparsa, müşteri parasını nasıl geri alıyor?

 
Sisteme kargo numarasi girilmesi gerekiyor surecin ilerlemesi icin.

Musteri kargoyu almadim derse kargo firmasinin teslim tutanagina bakilir. Oradan teslim alip almadigi belli olur zaten. Tam tersi icin de gonderi takip nodan firmanin kargoyu kime gonderdigine bakilip olay aydinlatilir.
  • brkylmz  (05.09.20 17:30:15) 
Ama diyelim satıcı kargo gönderdi ve içine salatalık koydu.
Egzajere ediyorum. Çakma ürüm yolladı veya...
Bu durumda noluyor?
  •   (05.09.20 18:07:29) 
Teoride kargo teslim alınırken içerik kontrol ediliyor. Hatalı veya hasarlı bir şey varsa tutanak tutuluyor. Ancak pratikte kargocular teslim etmeden kutuyu açmanıza izin vermiyorlar. Haliyle ürünü almış bulunuyorsunuz.

Bu durumda da satıcının sayfasına, "x aldım ama salatalık gönderdi." diye yorum yazıyorsunuz. İnsanlar da o marketten bir şey satın almıyor ya da Tekrarı çok ise / kanıtlanabilirse kişi siteden banlanıyor. Haliyle satıcı bindiği dalı kesmiş oluyor. Bundan dolayı da böyle çakallıklara en başından girilmiyor. (Yorumların kolayca silinebildiği Instagram gibi sayfalar hariç, oradakiler de şeffaf ambalaj ile kapıda ödemeli gönderim yapacaklarını taahhüt ediyorlar. Ambalaj şeffaf değilse almıyorsunuz.)

Ancak çakma ürün satan hala var. Yorumlarda da yazıyor yine zaten. Ama belki bana kıyak geçer orijinal gönderir diye ya da baştan ürünün çakmasına razı gelerek aynı ürünü aynı yerden sipariş veren insanlar oluyor. Ben bu tür çakma ürün satanlara bir yaptırım yapıldığına da denk gelmedim açıkçası.

Kısacası yorumlara bakıp, dolandırılma riskini azaltmaya çalışarak alışveriş yapıyor insanlar.
  • diyanet takvimi  (05.09.20 18:18:30) 
Diyanet takvimi demis ya yorum falan diye. O yuzden hayvan gibi yuksek satis ve pozitif yorumu olan magazalardan alisveris yapman lazim. O kadar degerlendirme almak kolay degil. Cakmacilar birkac bin satis yaptigi hesabi dukkani kapatir baska acar.

Ha salatalik konusu direkt dava konusu. Mesela gittigidiyordan bir sey aldim yanlis urun gondermisler iade ettim kargo no girdim. Saticinin tek yetkisi onay vermek buna eger kargo teslim edilmisse. Onun icin de toplam 4 gun mu ne sure var onay vermezse de otomatik sistem bana parami iade ediyor. Yani adama salatalik yollasaydim da parami alirdim. Ha sonrasi iste dava mava anca
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (05.09.20 18:26:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.